VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    28 Dec 2011

Webshopspaus

Kategori: Företagslivet / 2011
Nu tar www.decoliie.se en paus. I alla fall från själva tillverkningen, bakom kulisserna kommer det jobbas på ändå med att förbättra, förnya och göra shopen snyggare och roligare. Ordrar som läggs mellan 29 dec och 16 jan kommer inte skickas förrän efter 16 jan. Då hoppas jag att jag hunnit göra mycket av det jag vill!

Jag funderar även på att byta företagsnamn. Jag mår så dåligt av att ha mitt eget namn i och ångrar enormt (ENORMT) mycket att jag drog in det. Jag vill istället ha något helt random genomtänkt (?!?) namn, men jag vet inte vad. Något som inte är för långt men gärna två ord och på engelska. Det ska inte ha något med smycken att göra, för nu ska det in andra saker i sortimentet med! Har kört i ett år nästan och har fått en uppfattning om hur det funkar det här med företag och att de flesta av mina idéer faktiskt går hem och nu vill jag satsa ännu mer, med större planering. Så nu sitter jag alltså åter igen med det svåraste ever, att hitta ett nytt namn.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    27 Dec 2011

Så himla glömsk att det finns inte

Kategori: Vardagen / 2011
Igår skrev jag ett långt inlägg om allt möjligt, pausade en stund eftersom jag kom på att jag var tvungen att kolla en annan sak på nätet lite fort så öppnade en ny flik... Och vad gör jag när jag är klar med det? Stänger ner alla fönster. Trots varningen vill du verkligen stänga alla fönster... Kom på efteråt att jag höll ju på att blogga. Haha.

Jag orkade inte skriva om så det blev inget igår. Skrev nog mest om väder och vind ändå. Hur jävligt det blåste och att jag trodde blåsten skulle ta hela altanen med kaninen. Blev inte mycket sömn den natten inte. För mig. Kaninen sov som en stock mitt i stormen dock. Good Bunny.

Imorse var jag på vårdcentralen igen. Dom fyllde tre rör med blod efter att ha glömt bort mig i två timmar. Verkligen koll dom har. Missade visst mig på patientlistan där. Men att sitta bland massa sjuka människor flera timmar är ju jättekul, jätte.

Har vart sugen på allt möjligt alkoholhaltigt idag, fyfan. Vet inte varifrån suget kommer men jag hoppas det håller i sig tills nyår! Har inte känt så här sen personalfesten. For på systemet och inhandlade vodka och gjorde nyårsdrink och frös in! Adderade en halv deciliter färskpressad citron i år, det blir nog kanon.

Mer eller mindre passande asgammal bild. Tack och hej!

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    25 Dec 2011

It's over

Kategori: Vardagen / 2011

Då var det över för i år, och julafton var mysig. Paketen var bra för det var mest pengar, det drar ner min ångest lite över att jag inte köper julklappar till någon. Lättsamt att ge bort och bra att få. Vi "vuxna" köper ju bara ett enda paket var och lottar ut, men ändå får jag något av mor- och farföräldrarna. Dom är så söta men lite ångest får man ju för att man inte ger något tillbaka.

Har nyss klivit upp, äter faster Tinas havrekex och dricker coca cola och ska strax dra igång lite grym musik bara jag hittar något nytt att lyssna på och sen blir det jobb hela dagen. Hinner jag med måste det städas lite också.

2 st

ÅSIKTER
   God jul

    Kategori: Vardagen
    24 Dec 2011

God jul

Kategori: Vardagen / 2011

Päron har fått vara med på bild i företaget också :) Till små kaniner och lite annat som har skickats ut till ett par speciella bloggare som har lyft försäljningen uppåt under året. Nu får jag önska alla mina bloggvänner en god jul också. Min jul har hittills varit som en vanlig dag, jag sov till halv två och sen åt jag rostad macka med ingenting på haha. Vet inte vart osten kan ha tagit vägen, vi hade en hel oöppnad i förrgår. Jaja, god jul på er!

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagsrummet
    22 Dec 2011

Jag köpte fåglarna ändå!

Kategori: Vardagsrummet / 2011

NU ÄR VÅRAN GRYMMA JULGRAN ÄNNU ROLIGARE MED TRE SÖTA FÅGLAR!! De kom idag från lyckligahem.se, 122 kr för alla och då är frakten inräknad, det tyckte jag var bra pris. Fanns mer fina med men dom skulle inte passa in i granen så fick bli dessa i silver och vitt. Och måste säga det att dom är nog fina på bild, men ännu finare i verkligheten! Dom ska sitta där i en klunga och bara vara söta.

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagsrummet
    22 Dec 2011

Årets julgran 2011

Kategori: Vardagsrummet / 2011

Vi satt upp julgranen ändå. Den blev sjukt fin i år alltså! Asnöjd. Våran vita julgran pryds numera bara av svarta kulor i olika former och tjockt glitter i svart och silver. Under ligger zebrapläden och matchar resten av granen och rummet. Det låter som en ganska normal gran men jag är inte klar än, nu kommer det udda! ;)

I den vita stora granen har jag tryckt in den lilla svarta granen, och det blev hur bra som helst. De vita ugglorna från Åhléns som vi köpte förra året är såklart med också. Längst upp sitter ingen stjärna, spira eller ängel, utan ingen mindre än skidpingvinen vaktar toppen!! Fick dock lov att ta av han fallskärmen, det såg bättre ut så.

Matchar hela djurtemat med Kan Dee's Three little birds på den svarta väggen, den täckte hålet (som ska bli fin barhylla någon gång i framtiden) i väggen finfint. Ville ju inte gärna förstöra den perfekta julgranshörnan med ett ofixat hål.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    22 Dec 2011

Jag kan inte hålla mig borta

Kategori: Vardagen / 2011
Vaaaarför är det så att när man bestämt sig för att ta en paus så bara längtar man tillbaka och vill skriva som aldrig förr? Det har säkert att göra med sån där omvänd psykologi eller vad det heter. Jag vill ju visa den fina julgranen som vi satt upp, så det ska jag göra sen! Nu är jag nyss hemkommen från läkarstationen igen, utan resultat eftersom läkaren inte informerat mig om att proverna var tvugna att tas på morgonen. Riktigt bra där.

Så jag mår väl inte direkt bättre än, fortfarande snorig och hemsk och har ont. Fick komma till läkaren för några dagar sen och jag hoppades att jag då skulle få min bröstcancerundersökning med röntgen och allt som jag inte fick sist jag var där, men så kom jag ut med ångestdämpande och smärtstillande, så kan det gå... Det skulle även skickas en remiss nånstans, jag hoppas det blev dit jag ville. Anledningen till att jag inte har nån koll är för att doktorn är utländsk och jag fattar inte vad han säger. Nicka och hålla med är liksom standard annars kommer man aldrig därifrån. Han säger att jag är orolig och skrev då ut ångestdämpande. Visst att det skulle passa mig fint, men jag har klarat mig utan det i flera år så varför ta det nu liksom. Det jag är mest orolig för nu är ju att jag har bröstcancer så om jag bara kunde få det jag ville så skulle det ju bli bra. Jag trodde man tyckte det var viktigt att kolla upp sånt på en gång om patienten vill det, men tydligen inte.

100 tabletter av varje skrev han ut också, galet mycket. Frågade på apoteket om man kunde få ta ut mindre eftersom jag egentligen inte vill äta tabletter, och det fick man. Måste säga det också att hon en där på apoteket är så himla trevlig! Hon svarar på frågor och är så snäll, det behövs när man inte förstått vad läkaren har sagt. Så nu ska jag äta smärtstillande fram till nyår och sen får det vara nog. Då ska jag parta och hoppas på att alkoholen tar kol på allt dåligt i kroppen haha.

Tack för att ni lämnat fina spår efter er och tack för att ni hänger kvar ♥

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Speciellt
    18 Dec 2011

Ett lite piggare text

Kategori: Speciellt / 2011


Den här fick jag på mailen för några dagar sedan, grymma Tina som har ritat den! Man kan ju inte annat än bli glad när man får nåt sånt här :) Att man kan få till något så likt med så pass få linjer som det egentligen är, det är verkligen konst och jag tycker Tina är fantastisk, i allt hon gör faktiskt. Tre av hennes tavlor pryder ju sedan länge tillbaka mina väggar :)

Det är lite läskigt vad mycket jag är det är i bilden, hon har fångat allt, det silverblonda håret och hur jag alltid vill ha mina läppar ljusa, de gröna ögonen och till och med min verksamhet kombinerat med mitt favoritband! Det sista känns extra rörande, eftersom jag inte äger något sånt där halsband, så det har hon lagt dit själv men träffade ändå mitt i prick.

Jag tyckte det här inlägget skulle vara mycket trevligare att ha som översta inlägg än det förra, så därför bröt jag min paus för en liten stund för att flika in med detta :) Tusen tack Tina, I love it!

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    14 Dec 2011

Vi hörs när det är bättre ♥

Kategori: Vardagen / 2011

Jag har bestämt mig för att pausa bloggandet ett tag. Anledningarna är många och vissa bättre än andra. Det är ju inte roligt att läsa om mina dagar när jag bara är negativ, så vi tar allt i samma inlägg och sen en paus! Den som inte vill läsa ett deppad text kan ju dra sig vidare till någon piffigare blogg nu. Eller kanske gå och baka en jävla lussebulle?

Främst så är jag bara less på den här månaden, jag pallar inte julstressen. Allt måste vara så fint och perfekt och man ska hitta dom bästa julklapparna och man ska vara så glad och trevlig och bla bla bla. Jag blir precis tvärt om och vill bara gräva ner mig tills alla traditioner och allt puttinuttigt är över. Orkar inte ens sätta upp julgranen, och jag älskar julgranar. Beställde en svart miniatyrgran från Coolstuff och det kanske får räcka. För att skaffa sig dom där fåglarna till den stora vita granen lär ju inte hända. Dessutom hatar jag tomtar, vem som helst kan skriva under på det.

Jag kommer även pausa webshopen efter jul och nyår, ta och se över vad jag ska förbättra och förnya. Hinner inte med att göra annat än beställning efter beställning så en paus kommer vara välbehövligt för att göra annat som rör företaget. Bland annat betalsätten kommer ses över. Blir så ledsen på några få av mina kunder som beställer budskapssmycken med personliga texter just för dem mot postförskott, och sen hämtas de inte ut... En har till och med ringt och klagat på att hon inte fått nån avi och att hon vill ha smyckena NU och när jag sa att de finns hos posten i hennes stad och gav henne alla nummer hon behövde för att hämta ut det utan avi, så säger hon plötsligt att hon inte har pengar att hämta ut det. VARFÖR ens ringa och klaga då? Sen att hon ville förlänga tiden (som kostar 150 kr som jag betalade) och jag gick med på det och hon hämtade ändå inte ut det, det är ju helt och hållet mitt fel för att jag litar på människor. Det dryga är att det är oftast de paketen runt 500-700 kr som inte blir uthämtade. Paket fulla med smycken jag inte kan sälja till någon annan. Så efter nyår kommer jag nog ta bort postförskottet. Synd för de enda det drabbar är ju de som sköter sig, och jag kommer sälja mindre.

Dessutom är jag dyngsjuk. Kan inte gå en timme utan nässpray och kan inte röra mig som en vanlig människa utan att bli andfådd och få hjärtklappning. Det enda jag vill är att bli frisk och börja simma. Att inte ens orka med vardagsmotionen bidrar ju till att man blir större och större och snart inte kan ha sina kläder längre. Och det är ju fantastiskt kul, främjar verkligen livsglädjen... Jag är också väldigt avundsjuk på min sambo, som är ledig i fyra månader nu. Bara gå hemma, träna litegrann, göra det han tycker är kul. Ni vet som på reklamen, på måndag gör jag ingenting, ingenting, ingenting, tisdag ser jag mig omkring... Så vill jag också ha det, i alla fall i ett par veckor. Då skulle jag lägga tiden på att göra mitt företag perfekt.

Till sist till något positivt, jag vill tacka BLOGGVY.SE för den otroligt fina Tassimo-kaffemaskinen som kom förra veckan! Vi dricker kaffe och choklad nästan varje dag nu. Jag ska visa bilder när jag kommit igång med bloggandet igen. Åter igen, tacktacktack!

Vi hörs framöver, tills dess ska jag lägga tiden jag normalt lägger på bloggar till att göra andra saker jag gillar, se filmer, gosa, bygga lite och fota massor. Så har jag bilder när jag börjar blogga igen, för jag har faktiskt massor med saker att visa. 

Trots att jag inte är något fan av julen så önskar jag såklart er en GOD JUL! Så ska jag och Renée rocka sönder den enda högtiden jag faktiskt gillar, NYÅR! Jag vet att jag kommer må bättre efter det, så ingen fara på taket!

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagsrummet
    11 Dec 2011

Birdie birdie in the sky

Kategori: Vardagsrummet / 2011

uggla lagerhaus

Ugglor, småfåglar, blue jays, fjädrar, pingviner. Jag vill fylla julgranen med fåglar istället för julgranskulor!

1 st

ÅSIKTER
   Reklam

    Kategori: Sponsrat
    11 Dec 2011

Reklam

Kategori: Sponsrat / 2011
Någon mer än jag som tycker det är skitsvårt med det här med försäkringar? Det är så sjukt mycket man måste tänka på och läsa in sig på att man blir alldeles snurrig. Och man bör ju inte direkt ta den första man ser, man borde göra lite forskningar och lägga lite tid på att hitta rätt. Om man ska försäkra något så känns det som att ett bra pris inte är det allra viktigaste, utan att man blir rätt försäkrad. Att försäkringen täcker det som kan hända just en själv. Strax efter kommer ett bra pris för mig, det är givetvis också viktigt att inte behöva bli ruinerad.

Vi försäkrar det mesta i Folksam nu för tiden, jag vet inte riktigt varför det blivit så men det känns tryggt faktiskt. Det finns ju sidor där man kan jämföra olika försäkringar också, vet inte vad dom heter men Jimmy har gjort det vet jag. Vill man ha lite information om olika försäkringar så som hemförsäkring, bilförsäkring mm kan man klicka på länken och läsa mer :)

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    10 Dec 2011

Leta julklappar

Kategori: Vardagen / 2011
Det finns så mycket här i världen som jag tycker är onödigt, ojoj ni kan aldrig förstå vad som rör sig i mitt huvud. Jag frågar mig ofta varför om massa saker, flera gånger om dagen ibland. Många tycker sig nog ha bra svar mina varför, självklara svar, jag har själv svaren också men jag kan bara inte förstå dem, varför det ska vara så viktigt.

Med 237,13 kr kvar på kontot och två veckor till nästa lön så ser både julklappsshoppingen och det mesta dystert ut. Jag får nalla från företagskontot trots att jag bestämde mig för att inte ta ut någon lön därifrån förrän året är slut. Det är tur det rullar på som det ska där i alla fall, i alla fall från ena hållet. Imorgon ska jag försöka ta tag i allt, för nu i och med magsjukan har det ju som stannat upp.

Kanske är det utmattningen som pratar, jag kan inte ens borsta tänderna utan att bli andfådd och hjärtklappningen sätter igång så fort jag böjer mig ner för att ta upp något från golvet lite för fort, eller så kanske jag bara oftast ser glaset som halvtomt. Just nu rätt tomt faktiskt. Men magen mår bra idag. Jag satsar på att bli frisk från allt till nyår, om det så ska krävas sjukskrivning, läkaren får bestämma till veckan. Det var ju vad han rekommenderade sist så...

Det som är bra med december är sista dagarna av månaden, för då får jag träffa min Karlstadsbrud, hon och hennes sambo kommer bo med oss några dagar och vi ska rocka nyår tillsammans!

Svammel svammel, dags att dra sig mot soffan och den zebraliknande asmjuka filten och kolla The Big Bang Theory tills jag somnar. Tjhopp.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Rabattkoder
    09 Dec 2011

Nytt grymt erbjudande!

Kategori: Tips - Rabattkoder / 2011


Lite grejer från Kicks.se som jag både kan tänka mig att använda och redan har :)
Speciellt vill jag testa den där ögon-roll-grejen, den är för män men jag vill ändå.


Måste bara dela med mig av det här erbjudandet, köp ett presentkort genom Savemyday värt 300 kr att handla för på kicks.se, men betala bara 150 kr! Som jag sagt så många gånger så funkar det, det är inget bluff trots att det låter för bra för att vara sant!

För att komma direkt till erbjudandet, klicka HÄR!

Vill du läsa mer om vad jag skrivit om denna grymma sajt tidigare, läs dessa inlägg:

- Första gången jag testade sidan, 100 kr för ett presentkort på 300 kr från Nelly.com.
- Köpte 5 st och detta fick jag, betalade sammanlagt 561 kr men fick saker för 2341 kr.
- Köpte även min underbara ziperall genom sajten, tjänade 250 kr!
- De har även haft erbjudande från Zoovillage, betala 100 kr men få 300 kr.

Det var till er som fortfarande tvekar på att bli medlem, ni missar verkligen något! De har erbjudanden lite då och då, och hälften av dem är faktiskt sånna som jag har gillat! Som presentkort på Nelly.com, Ziperall.se, Zoovillage.com och nu Kicks.se. Så det skadar verkligen inte att bli medlem, då får du erbjudandena direkt i mailen sen!

Nu kan du väl inte tveka längre? Kickserbjudandet finns här och sen kan man njuta av att man gjort ett riktigt fynd!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    09 Dec 2011

En vidrig dag

Kategori: Vardagen / 2011
Har sovit och hängt på toan till och från hela morgonen och dagen. Har aldrig någonsin haft så ont i magen i hela mitt liv, vad jag kan komma ihåg i alla fall. Trodde ett tag att jag skulle tuppa av faktiskt, så vidrigt var det. Och ena sekunden frös man och andra svettas man som en gris. Somnade till slut badrumsgolvet, det var skönt med golvvärmen där. Vetifan vad som har hänt med mig alltså, nu har jag varit sjuk säkert fyra fem gånger i år. Det är inte normalt, jag har alltid varit en frisk person som stått emot när andra blivit sjuka. Men inte nu längre tydligen och det suger. Det värker fortfarande i magen.. Fyfaaan vad jag hatar detta.

Nu är jag inte så trött heller, när jag sovit mestadels av dagen... Men ska gå och lägga mig strax ändå, jag tror faktiskt inte det blir några problem med att somna ändå. Ska slänga upp ett till inlägg innan bara, ska bara fixa klart bilden, måste bara tipsa om det här innan det är för sent :)

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    06 Dec 2011

7 punkter.

Kategori: Vardagen / 2011

1. Igår såg det ut så här hemma hos oss, julmust och lussebullar och Criminal Minds på tvn. Det var rätt mysigt måste jag säga.

2. Jag är riktigt less på att vara sjuk nu. Snora och snörvla. Jag vill börja simma. Jag har dom senaste dagarna längtat till bassängen. Konstant. Det är sjukt men sant.

3. Min bror är äntligen hemma igen efter veckan i Argentina!! Att han kom hem hel är det bästa, för usch vad jag varit orolig vissa dagar.

4. Jag upptäckte nu att jag har ca 10 plattor kvar till budskapsarmbanden, och den grymma sorten jag har nu har slutat tillverkats. Letat igenom ca 60 webshopar efter likadan utan lycka. Perfekt nu inför julhandeln eller hur... Suck.

5. Jag äter SKUMTOMTAR mohahahah!

6. Inatt snöade det, men jävligt lite. Ser ut som om nån strött lite vaniljsocker över gräsmattan liksom. Inte okej! Den ska vara täckt.

7. Jag är kassast på både bloggande och att svara på kommentarer och jag har faktiskt ångest över att jag inte svarat på vissa.

Det var allt från mig denna gång! Eller nä, jag har julklappsångest också. Inte köpt en enda och jag vet inte heller vad jag ska köpa eller till vilka. DET var allt.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    04 Dec 2011

Touch of red

Kategori: Vardagen / 2011

Helt utslagen, vaknade visst vid två idag. Betyder att jag sovit i 13 timmar! Så skönt :) Fast jag har vaknat några gånger och varit tvungen att trycka in lite nässpray, men vad gör väl det när man kan somna om när den börjat verka? Igår gjorde jag klart alla betalda beställningar och det känns GRYMT! Förhoppningsvis ramlar det in en hel klump med pengar imorgon också så jag får packa det jag förberett också. Nu tycker jag förresten det kan komma lite snö. En decimeter räcker, bara så träden täcks och det blir lite mysigt.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    03 Dec 2011

Första dagen av tre

Kategori: Vardagen / 2011

Äntligen en ledig dag. Men då är man så förkyld att man inte orkar göra något istället. Jobbat med företaget har jag givetvis gjort eftersom jag jobbat i butiken hela veckan, så har lite att ta igen. Det blir samma imorgon. Och på söndag. I måndags var jag till läkaren också, för min "information" (inflammation skulle väl jag ha sagt menmen) jag haft i flera månader. Han gav mig smärtlindrande och antiinflammatoriska tabletter och rekommenderade att jag skulle sjukskriva mig i två veckor. Men gjorde jag det? Nej. Det där med att erkänna att jag är för sjuk för att jobba det har aldrig riktigt varit min grej. Men det börjar märkas nu att något är fel. Trött är jag också, hela jävla tiden. 9 timmars sömn räcker inte för att se normal ut i dagsljus en hel dag.

Men ändå så känner jag mig väldigt positiv. Och jag längtar otroligt mycket efter min nya kaffemaskin. Men ännu mer efter min bror! Nu ska jag sova, väldigt tidigt för att vara mig men det ska bli grymt skönt.

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Jag vann
    02 Dec 2011

Jag vann visst på bloggvy.se!

Kategori: Jag vann / 2011
Minns ni att jag skrev om sidan där man kan hitta bloggar att följa och som bloggare får man synas lite extra? Där hade man chansen att vinna en snygg svart kaffemaskin, en sån där Tassimo, för ett tag sen, om man bloggade om dem. Bästa inlägget skulle sen väljas ut och, hehe, jag råkade visst vinna :) Såhär står det på deras blogg:

Tack x 1000 till Bloggvy.se för vinsten, helt galet roligt! Både jag och Jimmy är asglada, verkligen no more snabbkaffe!! Och jag ska göra choklad så det står ut ur öronen på mig ;) Ska visa hur fint den kommer passa in i vårat svartvita kök sen!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    01 Dec 2011

Håller andan

Kategori: Vardagen / 2011

Precis som jag så håller bloggen andan.
Det blir ju lite så, stämningen i mig smittar av sig hit. Än kan jag nog inte andas normalt. Sen i söndags har jag haft en sån där orolig, spännande, idiotisk och häftig känsla i magen. Allt på samma gång och jag vet att den inte går över förrän på typ, onsdag? Imorse fick jag dock se en glädjande bild på en av de stora bloggarna, någon jag känner väldigt väl syndes på bilden och såg glad, taggad och hel ut och det känns braaa!

Tycker för övrigt att kaninens tomteluva passar utmärkt på lampan som ändå inte används nu i juletider.