VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Förberedelser
    31 Mar 2011

En bra morgon

Kategori: Förberedelser / 2011
Jag klev upp 9 idag eftersom jag hade möte med min revisor, jäklar alltså vilken tur man inte ska sköta hela bokföringen själv, skulle nog ta år att lära sig. Fått massa information och svar på mina frågor så snart är det bara att dra igång!

Nu tänkte jag ordna upp lite här efter hur han sa att jag borde göra och hur han ville få in alla papper, för mig som är pedantisk och har ordning på alla mina papper redan blir det nog inte så svårt :) Jag tycker om papper faktiskt, och att sortera dem haha.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Övrigt
    31 Mar 2011

tidningar24.se

Kategori: Övrigt / 2011
Jag är himla sugen på att fixa några prenumerationer på tidningar igen, Plaza Interiör slutade komma för typ ett år sedan och jag saknar att bläddra i dem på kvällarna och kika på alla fina bilder på hus och sånt. Har funderat lite på tidningen Residence också, de ser ut att vara lite min stil då man kikar på utsidan i alla fall. Men även om tre nummer bara kostar 139 kr så har jag egentligen inte råd att lägga pengar på det just nu på grund av företaget och allt men någon gång så ska jag börja igen.. :) Så inspirerande med sånna tidningar.

Prenumererar du på någon tidning?

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    30 Mar 2011

Det är nu man mår som bäst

Kategori: Vardagen / 2011

Så himla skönt att ha fått upp kläderna! Har seriöst tänkt göra det i över ett halvår... Så får man väl se om nån vill köpa annars blir det Blocket. Om jag listar ut hur det fungerar förstås.

Funderar på om jag ska gå och lägga mig, tråkigt nog. Inte jättetrött men kanske måste vända tillbaka dygnet någon gång. Äta macka först, man får inte gå och lägga sig hungrig :)Del av ett smycke jag gjort nyligen, jag har helt snöat in mig på fjädrar.
Och vingar dessutom, jag som inte alls tyckte om vingar förut.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    29 Mar 2011

Plötsligt händer det

Kategori: Vardagen / 2011
Godmorgon på er! Vi blev väckta av sotaren idag, han var en timme tidig så det var bara att gå upp. Har väldigt svårt för att gå och lägga mig nu när jag är ledig, igår tvingade jag mig i säng klockan 03.54, jag ville inte alls och jag var inte direkt trött heller. Jag satt och designade ett smycke, en grej som jag har haft i huvudet i över ett år som jag velat göra men inte kommit på hur, men igår slog en idé ner som en blixt och så var det igång och jag är jättenöjd med resultatet. Att jag dessutom kommer vara helt ensam om att sälja detta känns ännu bättre :) Frågan är bara om det är vad kunderna vill ha haha det är en lite udda grej. Jag vill ha den i alla fall :p

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Övrigt
    29 Mar 2011

aktiebolagnu.se

Kategori: Övrigt / 2011
MER TRISS! Bloggar man om aktiebolag och lagerbolag får man en trisslott hemskickad, läs mer här om du också vill blogga om dem :) Hur bra som helst tycker jag. Kan för den som vill veta berätta att vi vann inget på trisslotterna som Jimmy kom hem med igår. Men de var snyggare än vanligt! Nu ser jag fram emot ännu en till att skrapa :)

9 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    28 Mar 2011

It's so fluffy I'm gonna die!

Kategori: Liie / 2011


Fattar ni inte det roliga i texten så har ni enligt min humor missat något! Som det stod i ett youtubeklipp The cutest four seconds of your life och jag kan inte annat än hålla med! Fast jag valde ett annat lite längre klipp. Look at that fluffy unicorn! Tycker du det är roligt måste du se filmen.

Flaskvärmaren fick jag i nyårspresent av Henke och direkt när paketet var öppnat och jag insett vad det var skriker vi båda exakt samtidigt it's so fluffyyy hahaha så himla fult när sånt händer :p Flaskan har stått på köksbänken sen dess och det är fan inte lätt att låta bli att peta på den när man går förbi haha.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Övrigt
    28 Mar 2011

testaskraplotter.se

Kategori: Övrigt / 2011
Hittade mer gratislotter! Om man bloggar om Bingo på nätet och Casino online så får man två tialotter hemskickade, läs mer på testaskraplotter.se.

Jimmy är för övrigt och löser in trisslotten som vi hade här hemma nu till två nya, och jag hoppas vi vinner! Jag behöver inget miljonbelopp utan skulle bli överlycklig för bara något mer än det vanliga 25 eller 50 kr, som aldrig är mer än x1. Kan väl i alla fall lyckas pricka in x10 nån gång?

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Förberedelser
    28 Mar 2011

Det går inte alltid som man vill

Kategori: Förberedelser / 2011
Jag tänkte gå upp i tid imorse och kanske gå ut och gå eller något, suttit alldeles för mycket på sista tiden. Men blev det någon promenad? Såklart inte jag sov till exakt klockan 12.

I mailen "imorse" såg jag att de fixat till problemet med min webshop, och nu håller de på med designen! Man ser för varje timme som går hur det blir finare och finare på sidan :) Så nu känner jag mig helt plötsligt lite smått stressad, när dom är klara med designen hänger allt på mig när jag kan öppna..

Bankmötet gick bra också i måndags måste jag berätta, kontaktpersonen jag har där är grym och fixade fram det bästa alternativet för mig, bjöd även på första årsavgiften för mitt bankgiro, helt super!

Tack alla ni som svarat på detta inlägg, de flesta tyckte som jag så då blir det så :) Ska ta och städa upp här hemma nu, komma upp från stolen lite så jag inte växer fast ;)

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Övrigt
    28 Mar 2011

gratisskraplott.se

Kategori: Övrigt / 2011
Skraplotter är roligt! Särskilt då de är gratis ;) På http://www.gratisskraplott.se får alla som bloggar om dem och http://www.bingohistoria.com en trisslott och en tialott helt gratis! Klicka på första länken om du vill läsa mer om det.

Har för övrigt en trisslott med vinst på 50 kr här hemma som ska lösas in så fort jag kommer ihåg att ta med den till affären :) Det blir nog två nya lotter. Brukar ni ta pengarna eller nya lotter när ni vinner?

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Förberedelser
    28 Mar 2011

Overload

Kategori: Förberedelser / 2011
Jag skrev idag till min fina vän att jag tänkt ta en företagsfri dag nu när jag har semester och bara blogga och kanske göra något vettigt men att det är så himla svårt! Strax efter att jag skrev det så lyckades jag överbelasta min webshop så nu har den hängt sig så jag kan inte fortsätta lägga in produkter, så nu har jag en företagsfri kväll i alla fall! 

Jag ville lägga in lite för mycket valalternativ på en produkt och helt plötsligt var jag uppe i 40500 olika kombinationer och kan förstå att servern inte klarar det nu när jag tänker efter :p Jag håller bara tummarna för att de kan fixa detta, så jag inte måste göra om alltihop, har faktiskt lagt in en hel del grejer :)

Det enda som finns i min hjärna just nu har med företaget att göra, smycken, nya idéer, texter, marknadsföring, visitkort, packning... Jag drömde till och med om fjäderörhängen hela förra natten haha, men det var lite jobbigt faktiskt.

Jag har blivit helt besatt av örhängen förresten. Jag som inte ens använder det själv. Till veckan kommer förhoppningsvis en hel drös med paket hem till mig, massor med fjädrar bland annat och etiketter och pack- och postmaterial.


Over and out.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    24 Mar 2011

Tre och en halv timme kvar!

Kategori: Vardagen / 2011

Klockan fem går jag på semester! Som vanligt mest bara för att jag kan haha :p Har betalda dagar som måste tas ut innan första april annars tappar jag dem och det vore ju väldans tråkigt. Ska alltså inte göra något speciellt, vila bort den lilla förkylningen jag haft ett tag tänkte jag och sitta så mycket som möjligt med webshopen. Sa jag att jag godkänt designen förresten? Väntar bara på att de ska lägga in den nu.

Så tänkte jag faktiskt gå igenom mina kommentarer också, skäms över hur jag inte har prioriterat dem.
Bakissöndag ute på infarten till huset. Det var en fuldag haha.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    20 Mar 2011

Grattis Grodan!!!

Kategori: Vardagen / 2011


Kikar mest in för att skicka en jättegrattiskram till finaste Grodan på hennes 25årsdag!! :D Grattis gumman!

Har varit bakissöndag här hela dagen med vänner, sol, kakor, mat och big bang theory så nu tänkte jag däcka i soffan en stund innan det är dags att sova!

4 st

ÅSIKTER
   Freaky

    Kategori: Vardagen
    19 Mar 2011

Freaky

Kategori: Vardagen / 2011

Pallrar mig iväg på fest nu jag. Nyss fick jag ett sms uppläst i hemtelefonen (?!) "Nu är det fest kom igen" så ja vad ska man göra? ;)

2 st

ÅSIKTER
   Sleepy

    Kategori: Förberedelser
    18 Mar 2011

Sleepy

Kategori: Förberedelser / 2011


För att inte somna när jag kom hem för någon timme sen målade jag lite träbitar och grejer. Väggförvaring till mina verktyg ska det bli och underbart att slippa grejerna på bordet! Har ändå rätt stort skrivbord men fylls lika fort för det.

Idag kom ett designförslag i ett mail, grunden är super (för den har ju jag i princip gjort, dom har bara kopierat den haha) och mycket annat ser bra ut också! Ett par detaljer jag vill ändra på bara. Ska fundera vidare på det ett tag till så det blir helt rätt. Och på måndag har jag möte med banken! Då ska jag skriva på papper för företagskonto och bankgiro. Det går framåt nu :)

Något annat då? När jag inte sitter med webshopen eller företaget eller jobbar i butiken, ja då sover jag. Nice life. Nä jag var faktiskt inte ironisk, att jobba med något man tycker är kul är faktiskt bäst.

10 st

ÅSIKTER

    Kategori: Förberedelser
    14 Mar 2011

Vi eller jag?

Kategori: Förberedelser / 2011

Bör man som enskild firma använda sig av ordet "vi" eller "jag" när man pratar och skriver om företaget? Jag tycker det ser så hemskt ut med "jag" överallt på sidan, lite skrytigt på något sätt. "Vi" ser mycket trevligare ut. Men samtidigt så är det ju jag, även om jag vill skilja på mig och företaget. Kan man räkna mig och företaget som "vi" eller kanske man kan dra med sambon i det hela, han postar ju faktiskt en hel del brev när jag inte hinner och köper frimärken ibland :) Det blir ju ett "vi". Vad tycker ni är bäst?

Jag är för övrigt nästan klar med den svåraste delen, köpvillkoren! Då var det dags att krypa ner under täcket igen! Timmarna bara flyger bort. Tack för all hjälp jag får förresten, jag har inte hunnit svara er men ni är till väldigt stor hjälp ska ni veta när ni tar er tid att kommentera inlägg som dessa ♥

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    12 Mar 2011

Halvfixad

Kategori: Vardagen / 2011
Jag tog en tupplur efter jobbet och vaknade vid... jaa... har faktiskt ingen aning, halv 9 kanske? Drog på mig leggingsen och nya linnet och insåg kort därefter att jag pallar verkligen inte att ta mig någonstans ikväll. Mitt hjärta vill så gärna, det var så himla längesen jag var med mina happy meals, men kroppen vägrar. Benen viker sig och fötterna ömmar nå åt helvetes mycket. Ögonen ska vi inte ens tala om, att både se och känna sig nyvaken hela dagen är inget jag rekommenderar. Så går det när man inte kan säga nej och får då offra helgen istället. Jävla mes.Gammal bild, så trött att jag inte ens orkar sätta dit nya ©-stämpeln.
G O D N A T T !

13 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kontoret
    10 Mar 2011

Limeigt!

Kategori: Kontoret / 2011

grönt och gult

Tänk att jag tagit in färg i huset! Annan färg än svart vitt och plommonlila då förstås. Nu är det skrikigt limegrönt och gult som gäller. Inte alls min normala stil men fan vad jag fastnat för de färgerna nu. Blev bra mycket trevligare i fönstret med lite grejer också, var helt tomt förut. Kuddarna är nya också, en i varje hörn av soffan. Jimmy är väl inte överförtjust i färgen direkt, tittade väldigt skeptiskt på mig när jag kom hem med dem, men han har sagt att jag får ha vilken färg jag vill inne på kontoret så han får skylla sig själv ;) Han är ändå inte där inne. Nu är ljusen tända och det är så mysigt så! Fattas bara gardiner, vad för färg bör det vara på dem tycker ni?

Vet att jag har massor av obesvarade och opublicerade kommentarer men jag har inte hunnit med mig riktigt som jag ville den här veckan. Men det kommer!

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Förberedelser
    10 Mar 2011

Att märka bilder eller inte?

Kategori: Förberedelser / 2011


Borde jag sätta min webbadress på bilderna jag ska ha i webshopen? Bilderna ska inte vara © copyrightmärkta utan bara webbadressen då det är fritt fram att låna mina bilder därifrån med enda kravet att det finns en klickbar länk till sidan i närheten av bilden.

Tänkte att om jag sätter adress på så syns det ju att det är min bild även om folk struntar i att länka, men samtidigt så kanske folk tror att man slipper länka då det redan står, och att missa en länk på grund av det det vill jag ju inte. Plus att det är ju väldigt lätt att klippa bort adressen i ps om man vill, när jag inte vill sätta adressen rätt över smycket.

Nu är det dags för sängen, igen. Idag blev jag förresten klar med inventeringen och gissa om jag hade större lager än jag trodde! Plus att jag har en hel kaklåda med saker jag inte tagit med som jag ska lägga upp på tradera någon gång framöver. Nä, godnatt var det!

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vinnare
    09 Mar 2011

Tack för alla tips! Vinnarna är...

Kategori: Vinnare / 2011
Vill först och främst tacka alla som deltog i min tävling och gav mig massor med tips på vad ni letar efter då ni köper smycken! Ska sammaställa allt så får vi se sen vad det blir för nya smycken i shopen i framtiden :)

Det var inte lätt att välja vinnare, fick så mycket bra info! Har till slut kommit fram till att Annely ska ha pris för att hon tipsade om lite annorlunda smycken som jag gillar men inte tänkt på själv, samt Lina för sin otroligt långa kommentar med massor av tips! Grattis tjejer, jag kontaktar er strax!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Övrigt
    08 Mar 2011

Än är det inte för sent!

Kategori: Övrigt / 2011

TÄVLINGEN AVSLUTAS IKVÄLL KLOCKAN 21.00!

Vinnarna publiceras imorgon!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Förberedelser
    08 Mar 2011

Jag vill komma igång nuuu!

Kategori: Förberedelser / 2011

Både igår och idag fick jag hem lite nya smycken/delar som ska upp i webshopen framöver! Har massor med idéer men det är så tråkigt att göra något när jag inte har fått någon design än. Borde vara klar snart tycker jag. Den gröna standarddesigen skär sig väldigt mot bilderna jag själv kunnat lägga in. Börjat med att skriva informationstexter i alla fall. Varvar textskrivning med inventering och momsräkning, man blir helt slut i huvudet av det efter ett tag. Eller man blir slut i huvudet av båda. Grymt svårt att veta hur man ska formulera sig och ens lägga upp och kategorisera alla texter.

Nu tror jag det blir sängen faktiskt. Imorgon tar jag nya tag och räknar med att bli näst intill klar med inventeringen och allt räknande. Ska bli jäkligt intressant att se hur mycket pengar det är i mitt lager egentligen.

10 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    05 Mar 2011

Beställt kläder

Kategori: Kläder / 2011
Ingen mening att berätta det egentligen då jag inte kan visa nå bilder på dem då det inte är tillåtet för någon annan än HM att använda deras bilder. Hur tänkte man där egentligen? Det har jag funderat på länge. Visst att fotografen måste få bestämma över sina bilder men jag skulle aldrig anlita en fotograf som endast ger företaget rätt att använda bilderna! Vill man inte att media ska kunna sprida dem vidare utan att behöva söka tillstånd? Vill man inte att bloggare ska kunna visa upp vad de köpt och på så sätt få gratis reklam till sitt företag? HM är ju iofs ett väldigt stort företag och klarar sig nog bra ändå, men vill de ändå inte att jag ska visa mina supergula linnen jag köpt och inspirera er till att också titta in på sidan? Konstigt företag som inte vill det.

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    05 Mar 2011

I wish I was a bunny

Kategori: Vardagen / 2011


Gör inte mycket annat än räknar, designar, skriver texter och läser på om allt. Igår fick jag förresten mitt första brev i postlådan adresserat till mitt företag, det tyckte jag var fränt haha.

Annars har det inte hänt mycket här, det enda värt att nämna är att förra helgen var jag ut och åt mat med mamma och pappa, det är verkligen inte ofta det händer så det var supermysigt! Bjuden blev jag dessutom :)

Ikväll är det vinterfest men jag känner inget sug whatsoever. Trött och hängig och bara tanken på att spendera en kväll ute i detta fruktansvärda blåsväder är nog skrämmande. På vintern ska man vara inne! Sitter för tillfället med tre par sockar och massor med tjocktröjor men fryser ändå. Det blåser så hemskt att jag tror det till och med blåser inne! Ingen rolig natt. Man skulle vart kanin. Han sover sig igenom blåsten, mitt ute på altanen trots att han har en mysig bur med massa hö i som han kan gå in i när han vill. Knäpp.

Nä, ikväll vill jag ligga i soffan och halvsova till någon bra serie tillsammans med älsk ♥

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Förberedelser
    05 Mar 2011

Inventering

Kategori: Förberedelser / 2011
NU har jag äntligen tagit tag i den så kallade "inventeringen" av mina smyckesdelar. Jag måste ju på något sätt föra in mitt lager jag har, in till företaget. Då lär man ju ska ta reda på hur mycket man har och hur mycket det kostade att köpa in.


Alla berlocker är räknade och uppskriva, pris med moms, pris utan moms, leverantör och när jag köpte dom. Tre A4 blev det. Åt helvetes lång tid det tog att gå igenom alla gamla ordersedlar för att hitta vart jag köpt allt och priset på det! Har en halv pärm full med sånna papper. Men då var det klart, nu är det bara pärlorna, banden, kedjor, tags och annat blandat kvar... Jag vet liksom inte ens om jag gör rätt, men nu har jag all info jag behöver i alla fall samlat för att kunna göra rätt senare, om det är fel.

5 st

ÅSIKTER
   Bevis!

    Kategori: Förberedelser
    02 Mar 2011

Bevis!

Kategori: Förberedelser / 2011


Men jag har ju haft det jag gjort i helgen ändå, utan att ha varit i Italien. Detta kom med posten idag, mitt företagsnamn! Men jag har vetat sen i fredags att det blev godkänt, men känns mer äkta och riktigt nu när det finns på papper :) Har dock blurrat det för spänningens skull haha. Nä men jag behöver lite tid på mig innan jag kan släppa det, webshopen är inte klar än och jag vill inte att folk är inne och snokar när vi håller på att bygga upp den ;) Så de få timmarna jag inte jobbat i butiken eller sovit i helgen har jag suttit med webshopen, har inte kommit upp några varor än förutom en halv, men imorgon när jag är ledig ska jag försöka på smidigaste sättet att lägga in fler!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Music
    01 Mar 2011

Det är inte ofta jag känner att jag missat något...

Kategori: Music / 2011

...MEN JAG ÄR GRYMT AVIS PÅ MADELEINE NU! Våra biljetter ligger fortfarande här hemma, oanvända... De kommer alltid påminna om att jag missade en helvetes grym konsert!Finland nästa kanske..?