VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tankar
    13 Oct 2011

Tyra Sjöstedt - Jävligt modig

Kategori: Tankar / 2011
Jag följer inte Tyras blogg fullt ut, jag kikar in där ibland bara. Idag klickade jag in mig via en länk och läste det här inlägget, Tyra på riktigt. Jag hade ingen aning om att hon var utbränd med grova sömnproblem. Min uppfattning om Tyra är att hon är en liten duracellkanin. Storbloggare och framgångsrik företagare som bara ångar på, hela tiden, utan problem.

När man ser någon så framgångsrik som bara verkar utvecklas hela tiden så börjar man ju undra, varför klarar inte jag det? Varför har jag som driver i princip världens minsta företag sömnproblem, sociala problem och stress, när hon som är 1000 gånger större än mig verkar palla hur mycket som helst?

Nu har jag ju fått förklaringen, det gör hon inte. Även Tyra är människa, precis som jag! (nästan i alla fall) Tyra jag tror du har räddat mig med ditt inlägg. Jag har länge önskat vara där hon är, drivna människor peppar mig. Allt verkar ha gått så bra och fort för henne. Men nu har jag tänkt om. Det behöver inte gå rekordfort upp till toppen, hälsan är minst lika viktig som ens företag. Men jag tror inte vi företagare ser det alltid. Eller vi vill inte se det. För vi älskar våra jobb. Vi har hittat något vi brinner för och vill göra, hela tiden.

Jag förstår att hon inte vill sluta jobba. Att det inte är så lätt som folk tror att bara ta en paus. Man älskar det man gör och har massor av nya idéer, hela tiden, som man vill förverkliga. Man tänker på företaget 24 timmar om dygnet. Man sitter uppe på nätterna och jobbar för att man tycker det är så roligt och för att få saker klara i tid för att inte göra kunder (och sig själv) besviken. Man vill inte sakta ner för då kan man tappa det man redan byggt upp.

Man får vara glad om man somnar vid 5 på morgonen även om man går och lägger sig ett och är svintrött, för alla tankar som snurrar i huvudet, alla nya roliga idéer och hur man ska göra för att nå längre och bli ännu bättre eller bara behålla det man redan har. Så har jag det i alla fall. Med mitt miniföretag. Jag vill så jävla mycket! Så jag kan nog aldrig föreställa mig hur Tyra har det just nu, med hennes jätte Style by Tyra.

Jag vet inte riktigt hur man ska komma ur en sån här sits. Många rekommenderar bland kommentarerna att hon ska ta en paus. Men att ta en paus från det man älskar? Det tror jag stressar upp en ännu mer. Jag vet bara att jag måste försöka lugna ner mig innan jag också måste ta tabletter för att kunna somna överhuvudtaget. Men hur gör man det... Det enda jag kan tänka mig är att man lägger upp ett jobbschema och håller sig till det och gör andra saker man älskar resten av tiden. Så man inte tänker på företaget. Men det är nog inte lätt det heller.

Inatt sov jag dock gott, eftersom jag vaknade 10 på måndag morgon, var vaken till 05 på tisdag morgon (la mig vid två), sov i en timme, gick upp 06 och tränade och gasade hela dagen ända fram till 12 på natten. Det är en timmes sömn på 37 timmar. Men inga tabletter behövs än, så länge jag varit vaken ett och ett halvt dygn i sträck är det aldrig några problem med att somna natten efter. Så det är jag glad för. Jag har även börjat räkna saker på nätterna, ja, som att räkna får typ. När jag koncentrerar mig på något så trist som att räkna så slipper jag andra tankar som gör att man vill fortsätta vara vaken, för tankarna skull. Ibland somnar jag redan efter någon timme men oftast funkar det inte alls. Men det är värt att försöka, allt är bättre än tabletter. Den dagen jag behöver det vill jag att någon ska testa placeboeffekten på mig, för jag vill inte trycka i min beroendeframkallande saker. Men än så länge mår jag ju bra, hyffsat pigg på dagarna trots sömnbristen och oftast rätt glad. Men lite orolig det blir jag när jag känner igen mig så i det hon skriver, fast i mindre skala då.

Fan vad långt det blev. Nu ska jag snart gå och lägga mig i alla fall, bara packa en sista sak som ska skickas. En dag i butiken väntar imorgon och sedan hemmajobb. Men jag måste säga att jag tycker Tyra var grym som skrev det där inlägget, förstår att det är svårt att publicera sånt när man är så stor och man vill lämna det tråkiga utanför bloggen för att behålla den positiva stämningen, men ibland är det rätt skönt att läsa att även kända människor har samma problem som vi "vanliga". Eller skönt och skönt, givetvis önskar jag ingen stress och sömnproblem, men om man nu har det så behöver man absolut inte låtsas om att allt är bra. Bloggen blir inte tråkigare för att man får se att det finns en riktig männska bakom, snarare bättre. Jag önskar av hela mitt hjärta att hon blir frisk och kan fortsätta jobba och samtidigt må bra!

DENNA BLOGG ÄR AVSLUTAD
BESÖK GÄRNA MIN NYA AKTIVA BLOGG LIIELARSSON.SE NÄR DU LÄST KLART HÄR INNE :)

1
► Tant Kim | Design & Layout
13 Oct 2011 - 05:37
............................................................................................................................................................................................................

Ja, det är konstigt, jag har ingen sida om heter rss. :S Får kolla upp det när jag har tiden, har funderingar på att säga upp TantKim bloggen. Har aldrig tiden till att blogga längre. :(Kram

2
► Patrik
13 Oct 2011 - 12:49
............................................................................................................................................................................................................

Jag läste också det där på Tyras blogg. Följer hennes blogg för den är inspirerande, precis som din blogg.Jag har också haft en massa år med sömnproblem. För mig tror jag det började när jag var anställd 2006-2007. Dels för att jag var van att jobba typ 40% och sen blev det heltid när jag blev anställd. Det blev inte bättre av att jag fick rubba dygnsrytmen och gå upp fem varje morgon... Det i kombination med en relation som sprack ställde till en hel del med min sömn. Hade en vecka helt utan sömn, sen började jag sova en timme per dygn och hade så i ungefär tre månader. Efter det började jag sova fyra timmar per dygn och hade nog så i ett år. Efter det började jag sova fyra timmar, sen vaknade jag och var vaken i två, sen sov jag fyra till. Det är först nu i slutet av sommaren som jag faktiskt börjat sova hela nätter igen.Tror det är vanligare än man tror med sömproblem, stress och liknande. En del blir stressade och får sömproblem för att dom har för mycket att göra, medan andra blir det för att dom inte har något alls att göra. Tror att bra rutiner är en förutsättning för att man ska fungera bra.. dvs äta på någorlunda samma tider, och gå upp ungefär samma tid varje morgon. Det är lättare att få sömnen rätt genom att ställa klockan och gå upp, än att vara uppe tills man blir trött...Företag... tror att många som har företag tar på sig för mycket,, särskilt om företaget växer. Bästa sättet kan vara att växa genom strategiska samarbeten så man slipper ha allt på sina egna axlar. Fast det kan vara svårt, då den vanliga inställningen hos "småföretagare" är "kan själv" och så vill man inte delegera bort något för man är rädd att det inte blir lika bra som om man skulle gjort det själv.Tyckte du om det här inlägget på något sätt?
Berätta det då! Hur ska jag annars veta vilka inlägg jag borde fokusera mer på? Jag vill ju gärna dela med mig av sådant andra kan ha användning för, men bara om jag vet att någon faktiskt vill läsa om det.

Du får ett mail när jag besvarat din kommentar!
Jag svarar på alla kommentarer med blogg.se's svarsfunktion, svaret dyker då upp under din kommentar. Kan du inte signera, skriv då in din mailadress i fältet för e-post så får du automatiskt ett mail när jag svarat.

Efter att jag svarat kikar jag in på din blogg också :)
Skriv med andra ord inte "besök gärna min blogg också" i din kommentar, besökstiggare besökes inte i ren protest. Skriv något o-spammigt så får du ett klick tillbaka och en kommentar om jag hittar något jag gillar :)
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

   Kom ihåg mig?