VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder, Träning
    29 Apr 2012

10% rabatt på Röhnisch-linnen!

Kategori: Kläder, Träning / 2012

I helgen har Bodystore 10% på alla linnen från Röhnisch!! Ingen kod behövs, det är redan avdraget. Jag har redan det vita, så himla skönt är det! Har gått omkring och myst i det hemma hela förra veckan :)

Även rabatt på Baby Foot, sånna där påsar som man sätter på fötterna och låter verka i två timmar, sedan efter nån vecka börjar fötterna fjälla och efter några veckor har man värsta lena fötterna, sägs det. Någon som har testat den eller något liknande och har åsikter? Jag vill testa.

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    29 Apr 2012

Choices, chances, changes

Kategori: Liie / 2012

NEW LIFE. part one.

Torsdag 19 april 2012 var dagen jag bestämde mig att nu får det vara nog. De tre första åren kunde jag inte önskat något annat, jag tyckte allt var roligt. Det var precis som jag ville ha det, lite väl mycket att göra men jag hade hopp om att vi löser det snart. Snart snart snart. Men efter ytterligare två år utan förbättringar så ger jag upp. Speciellt efter den där torsdagen, jag tackar innerligt att jag var där just den dagen och fick höra det som avgjorde. Annars hade allt varit som vanligt fortfarande. Ett fett wakeupcall fick jag.

Man kan dela in människor i två grupper, de som planerar och de som är impulsiva. Jag tillhör planerargruppen extremt och tog ganska mycket åt mig av att få höra vi som tillhör den gruppen inte behövs lika mycket som de impulsiva. Vi är dessutom olyckliga. Ja det var vad det stod, bland annat. 

Det finns absolut sanning i punkterna jag fick höra, det förnekar jag inte. Tyckte bara först att det kändes väldigt konstigt, hur fan kan man skriva något sånt och skicka ut till alla, men insåg lika snabbt att den som skrev det där gjorde mig en tjänst. Jag, som planerar allt och tänker igenom beslut tusen gånger innan jag tar dem, bestämde mig just då helt impulsivt att nu räcker det för mig.

Det tog mig dock en vecka till efter det att dra mig ur, lite planera måste man göra ändå vid stora beslut som påverkar hela ens liv. Det är något jag tänkt på i två år men trodde ärligt aldrig att jag skulle göra det. Slänga sig ut ur tryggheten och in i något jag inte har den blekaste aning om hur det kommer gå. Jag är också lite sån som tycker att man ska vara nöjd med det man har och inte gapa efter massa annat.

Men jag vet att det här är rätt för mig, en av fördelarna med att inte vara impulsiv. Jag har aldrig ångrat ett beslut förut. Visst att det kommer bli jävligt kämpigt för mig framöver men det kommer ändå vara rätt. Det enda jag kommer sakna är folket. Sju fina människor som jag lärt känna på dom här fem åren som gått. De senaste två åren är det dom som har gjort att man orkat fortsätta faktiskt.

För den som inte listat ut det redan så har jag sagt upp mig från mitt fasta jobb. Jag går om en månad och kommer då satsa stenhårt på mitt egna företag som kommer vara min enda inkomstkälla. Jimmy är med på båten och stöttar mig till 100%. Och jag älskar reaktionerna jag fått hittills.

Det viktigaste jag har lärt mig under alla dom här åren är faktiskt det här sista. Att man inte bara kan vara planerare, man måste även sluta planera och genomföra planerna. Det är något jag tar med mig för alltid.

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    26 Apr 2012

It's alive and it has big plans

Kategori: Företagslivet / 2012

I torsdags bestämde jag mig på riktigt för att göra en stor förändring. Idag tog jag steget och faktiskt gjorde det! Något jag funderat på i två år. Men mer om det till helgen, jag måste berätta för dom närmaste först. Det är därför jag inte bloggat något, tankarna har BARA varit på det där beslutet. Inte ens mitt nya namn som jag fick i måndags fick speciellt mycket uppmärksamhet.. Men det känns väldigt bra att ha det här gjort, även om man är nervös över hur livet blir nu. Men ibland måste man våga hoppa ut i det okända också. Och min underbara Jimmy är bäst som stöttar mig i det här! Tillsammans klarar vi allt :) Skål för det!!


Så vad blev det nya namnet då? I sista minuten innan dygnet slog om på sista dagen skickade jag i panik in ett namn jag ändå inte trodde jag skulle få eftersom det fanns liknande. Tänkte att då får jag nog lite mer tid på mig att tänka när det inte blir godkänt. Men nej, det gick igenom och mitt företag heter numera DROPS OF LIGHT. Jag vet inte själv vad jag tycker. VAD TYCKER NI? Vad får ni för vibbar, bra, dåliga? Jag har såklart en djupare mening bakom namnet, men jag behöver verkligen veta vad andra tycker innan jag kan bestämma mig för om jag ska satsa på detta eller inte. Det var ju liksom inte vad jag trodde det skulle bli.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    20 Apr 2012

(&#"7(2!=¤

Kategori: Vardagen / 2012
Jag känner mig alldeles tom, har absolut ingenting att skriva om. Sitter mest och luktar på Maxosolstiftet och längtar till värmen, om jag ska vara helt ärlig. Inga bilder har jag heller och mitt stativ har gått sönder där man fäster fast kameran. Fast det får man väl räkna med när man sätter fast och tar bort kameran flera gånger om dagen..

Annars så snorar jag som en gris nu, faan att man aldrig får vara frisk. Ett löppass ute och det är kört liksom. Vart tog mitt grymma immunförsvar vägen undrar jag lite. Happy friday på er!

Ps. Har du inte gjort någon god gärning idag så har jag ett tips! In och klicka på hjärtat här, då får min bloggvän Tina större chans att få upp sin konst på elskåp runt om i Uddevalla! Två klick är allt som behövs, ett in på sidan och ett på hjärtat.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tampons for free
    18 Apr 2012

Maxosol!

Kategori: Tampons for free / 2012

I måndags ramlade det ett väldigt soligt somrigt paket i brevlådan! Det var viputskicket från Tamponsforfree.se som denna gång samarbetar med Maxosol vars slogan är "Brun men inte bränd". Det är tabletter som ska skydda huden inifrån mot solsveda och UV-strålning genom att bygga upp hudens naturliga skydd, eftersom det bryts ner när man solar. Fick också med ett solstift i spf20, som luktar så underbart gott att jag ibland tar av korken bara för att lukta på det en stund ;) Ett paket tamponger kom såklart också med Maxosol-reklam, så kom det vanliga tampongutskicket dagen efter.

Hur funkar tabletterna då? En tablett varje dag ska man ta, två veckor innan man planerar att vara ute mycket i solen och sedan fortsätta under tiden huden utsätts för sol. Detta kosttillskott är endast ett komplement till solcreme, så man får inte glömma att smörja in sig också! Tabletterna ska även bland annat hjälpa till att minska risken för solrynkor och förlänga hållbarheten på solbrännan.

Det här är något som passar mig så jäkla bra! Jag tycker man bör ha respekt för vad solen kan göra med en. Så sent som förrförra året testade jag något nytt, att sola sakta. Dvs korta stunder varje dag med solskydd 15 varje gång istället för att toksteka i timmar. Och jag har aldrig haft sån fin solbränna som jag hade det året! Ska bli skönt att lägga på ytterligare ett skydd med dom här tabletterna. Här kommer lite fina länkar:

- Läs allt om Maxosol och vad tabletterna kan göra för dig
- Köp 60 tabletter för 98 kr (ord. pris 170 kr) och få solstift på köpet
- Tävla om tre fina Maxosol-kit i tampons for free's gästblogg
- Vill du ha gratis tamponger varje månad, bli medlem på tamponsforfree.se

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Information
    18 Apr 2012

Webshopen firar ett år!!

Kategori: Information / 2012
Just idag så har min webshop funnits i exakt ett år och det måste vi ju såklart fira!! Det blir ju himla omständigt och kladdigt att skicka en tårtbit till alla mina kunder, så vad sägs om 10% rabatt på hela sortimentet fram till 00.00 idag onsdag 18 april? Plus att alla som lägger en beställning idag får ett presentkort med i leveransen på 50 kr att handla för en annan gång? Så gör vi!

Koden du skriver in i rabattkodsfältet i kassan är ONEYEAR klicka sedan på "aktivera" och se till att rabatten har dragits bort innan du genomför köpet. Missad rabatt kan ej rättas i efterhand. Presentkortet du får med i beställningen är giltig i två månader framåt.

Jag ligger ju som sagt lite lågt med nya produkter och marknadsföring tills att nya namnet är på plats, men fortfarande finns det en hel del saker i shopen :)


BUDSKAPSHALSBAND / FJÄDERÖRHÄNGE / KRISTALLHALSBAND / GUARDIAN BUNNY

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Roligt
    17 Apr 2012

Webshop 1 år - Hur ska vi fira?

Kategori: Roligt / 2012
Imorgon är det exakt ett år sedan jag öppnade webshopen decoliie.se! Har varit ett roligt år, men den stora frågan är ju, HUR SKA VI FIRA?! Några tips? Hade gärna skickat tårta till alla mina kunder men det går ju inte.. :)

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder, Träning
    17 Apr 2012

Idag kör vi tummen upp

Kategori: Kläder, Träning / 2012

Vet ni vad? Det brukar ju alltid vara hjärnan som får tvinga ut kroppen på löptur, men i söndags var det faktiskt kroppen som ville ut! Trots att jag fortfarande inte är pigg från förkylningen sen sist. Orkade inte vänta längre på att få testa mina anti shake från Röhnisch, alla som köpt nya riktiga träningkläder vet hur det känns, man bara vill vill vill ut och testa och använda dem! Otrolig motivation till att ta sig ut och köra slut på sig själv, rekommenderas som fan!

Och jag ger alla tummar upp för byxorna även in action!! Jag har aldrig haft tränade ben så det var annorlunda att springa utan att allt fett går i stora vågor. Även materialet var ju himla stor skillnad motför bomullsbyxorna, dessa brallor andas verkligen, precis som det sägs att dom ska göra! Heltufft tycker jag, jag trodde inte riktigt på sånt faktiskt.

Smarta nyckelfickan BAK var kanon också, fick plats med mobilen till och med (naj jag har ingen fet iphone) och man märkte knappt av att den var där, då det är precis i ryggslutet och där står kroppen liksom stilla.

Det blev min runda på 7.5 km på 59 minuter, så det får jag vara nöjd med. Solen sken också! Det här blir nog sista inlägget om de omtalade löparbyxorna, så ni kan pusta ut nu! Tills i sommar då jag köper mig ett par i trekvartsmodell förstås, ;) Blir nog dom här!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Övrigt
    17 Apr 2012

Groupon recension (en inte allt för bra en)

Kategori: Övrigt / 2012
Jag beställde ju en Wake up-lampa genom Groupon i januari och nu tänkte jag berätta lite om den och om Groupon. Jag är inte den som gärna sågar (förutom i trä då förstås, haha), men nu måste jag eftersom jag lovade en recension. Börjar väldigt dåligt men Jimmie som jag mailade med på slutet räddade upp det hela och jag är numera nöjd med hur det slutade.

30 januari la jag beställningen.
Någon gång i februari skulle lampan levereras mot 89 kr frakt.
28 mars mailar jag dem om att jag inte fått min lampa.
Samma dag får jag svar "Idag har vi fått information om att lampan är försenad".
Den ska komma till mig inom 14 dagar efter det.
Bara efter några dagar så finns min lampa på posten.
Den är då skickad mot postförskott på 132 kr, så det får jag betala i frakt, inte 89.
Öppnar paketet och hoppas på att det är en fin lampa i alla fall.
Under lampan och i manualen står det att lampan är tillverkad av Rusta AB.
"Värde 1099 kr, betala 499 kr" var Groupondealen.
Efter lite forskning får jag veta att lampan såldes för 399 kr på Rusta.
Mailar och uttrycker min besvikelse över att jag blivit så lurad, på både produkt och frakt.
Groupon påstår att de inte hade någon aning om detta och ber mig skicka bilder.
De erbjuder mig fraktmellanskillnaden och ersättning tillbaka i form av Grouponpengar.
Säger att jag vill ha mellanskillnaden till mitt konto och skickar med kontouppgifter.

Hittills har allt bara varit väldigt negativt, det är två olika tjejer som svarat på mina mail och nu kommer en tredje person in, Jimmie, som förstår mig och förmodligen också förstår att det kanske inte är så bra för företaget med en missnöjd bloggare (ja jag skrev i andra mailet att jag lovade mina läsare en recension på bloggen men tjejerna verkade inte riktigt bry sig om varken mig eller mina pengar utan ville bara ge mig pengar att handla för hos Groupon):

- Han gav mig inte bara fraktmellanskillnaden tillbaka utan hela summan jag betalade.
- Jag fick dessutom behålla lampan!

Så det blev en gratis lampa för mig, och det tackar jag för. För det var verkligen inte en lågprislampa jag förväntade mig, jag vet ju att dessa billiga inte funkar bra, det skrev jag till och med i inlägget när jag hade köpt den. Vill tacka Jimmie på kundsupporten som räddade det hela, annars hade det blivit en genomnegativ recension.

Jag är inte den som ofta blir lurad av erbjudanden, jag är väldigt medveten om hur företag funkar, hur de lockar och vad man ska akta sig för. Gjorde till och med lite forskning om denna lampa innan det blev ett köp, men hittade verkligen INGENTING om den då så jag tänkte att jag borde slå till, jag har ju velat ha en sån lampa länge. Hädanefter blir det bara att slå till på erbjudanden från företag jag känner till, där jag vet att priset verkligen är sänkt och där jag tydligt kan hitta produkten och priser på andra ställen också. INGET okänt kommer köpas. Och från Groupon kommer jag nog aldrig handla mer heller, även om det slutade bra för min del. Jag håller mig nog till deras konkurrenter som levererat varje gång jag beställt.

Och lampan då, ja vad ska man säga. Fick inte till att den skulle börja lysa tio minuter innan klockan ringde, utan den började lysa när klockan ringer, så skulle det ju inte vara. Men jag vet inte, har inte testat den så mycket då glödlampan gick sönder dagen efter att jag fått hem den och jag har inte orkat byta. Känns inte så inspirerande.

3 st

ÅSIKTER
   Tack!

    Kategori: Företagslivet
    17 Apr 2012

Tack!

Kategori: Företagslivet / 2012

Vill mest bara skicka ut ett fett tack till alla ser som stöttar och hjälper mig just nu.
You're awesome! ♥ Verkligen. Så grymma!

Vet inte riktigt om jag orkar tänka mer, ett namn skickades in i alla fall så vi får väl se var det slutar. Det här är den största krisen jag haft i mitt företag och jag orkar knappt med den så jag undrar lite om jag borde lägga ner helt, när jag blir grymt neråt bara av att komma på ett nytt namn liksom.

Men förutom det här problemet är det mesta bara rätt så bra bra ♥

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    15 Apr 2012

Idag är sista dagen

Kategori: Företagslivet / 2012
Idag måste jag komma på ett nytt företagsnamn annars blir det inget byte alternativt att jag måste betala 700 kr igen för att få ett nytt namn. Mår faktiskt inte bra alls. Det här är det enda jag tänkt på nu i flera veckor och det går bara åt helvete. Jag vet att jag tjatar men är så less och det här är det enda stället jag kan spy ur mig sånt här. Därför står det still här i bloggen också, för jag orkar inte skriva glada inlägg och massa tips när jag är på så dåligt humör. Det känns falskt.


Jag älskar den här bilden och den används så fort något är kasst. Vänj er vid att se den.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tankar
    13 Apr 2012

... When dreams come true ...

Kategori: Tankar / 2012

Himlen var fin ikväll. I förrgår halvkrashade min dator, bluescreen kom fram och jag fick inte igång den förrän dagen efter. Samma tid igår la den av igen. Jag är lite nojjig nu, den lediga tiden har gått till att flytta över viktiga saker på andra hårddiskar.

Jag är dyngtrött och smått förstörd av två dagars jobb. Nyser som fan, snyter grått, har nyligen skrubbat bort en fin svart fransk manikyr av dynga under naglarna och händerna är torra och frasiga som sandpapper, inte ens atrix hjälper. Benen och fötterna värker och vad jag klagar och inte gör något åt det.

Det där med att göra något åt saker, det är något jag funderar på dagligen. Det finns så mycket jag vill. Tre saker, helt blandat från listan:

- Bygga ett modernt ekologiskt passivhus med plusenergi (eller kallas det bara plusenergihus då?)
- Åka runt i USA och fota mäktiga platser, förstora upp och ha på väggen
- Inreda en pytteliten tom lägenhet i extrem compact living-stil

Men listan är lång och de flesta punkterna kretsar ändå runt hur jag vill leva, allt i stil med det där huset.. Att vara oberoende och fri. Men det förblir nog bara drömmar. Eller..?

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder, Träning
    11 Apr 2012

Antishake från Röhnisch!!

Kategori: Kläder, Träning / 2012

Löparbrallorna är här!! De matchar ju inte skorna överhuvudtaget men det löser vi... med ett par till skor kanske? ;) Antishaken känns ordentligt nu när jag har rätt storlek på byxorna, i alla fall när när studsat omkring här hemma. Grymt skönt material! Tar nog priset som bästa köpet än så länge i år. Detoxen kom såklart också, och jag har hinkat i mig dagens en och en halv liter, plus en halvliter vatten på det.

Så himla trevligt att det blev ett till köp på Bodystore idag. Klockan två skickades beställningen och vid sju får jag ett mail om att paketet är skickat. GALET SNABBT alltså, precis som förra gången, fast nu har jag inte en fet helg emellan mig och mina nya kläder. Det blev det här linnet och dom här byxorna och lite olika smaker på Swebars som jag ska äta som godis när suget blir för stort.

[VARFÖR JAG HELLRE ÄTER SWEBAR ISTÄLLET FÖR VANLIG CHOKLAD]

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    11 Apr 2012

Student 2012

Kategori: Kläder / 2012

OM JAG FICK TA STUDENTEN IGEN


K1 - S1 /// K2 - S2 /// K3 - S3


Tänk om det hade funnit så här mycket webshopar och kläder på nätet 2005 som det finns nu! Då hade det inte varit några problem alls att få tag på en snygg studentklänning för mig ju. Min studentklänning kom från den enda sajten vi visste om då typ, Blocket, och den var skitbillig haha. Men precis vad jag letade efter så inget att klaga på där. Tog bara jävligt lång tid att ens hitta en vit klänning som jag kunde tänka mig, kräsen som jag är. Tycker bara det är lite fusk att studenter nu för tiden har så mycket lättare att hitta snygga studentkläder ;)

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Få ut mer av din tid
    11 Apr 2012

Skriv inte saker på små lappar!

Kategori: Få ut mer av din tid / 2012
HAR DU SOM JAG TUSENTALS SMÅ OCH STORA IDÉER I HUVUDET HELA TIDEN? Se till att ha ett block med dig vart du än går och skriv ner allt du kommer på i det. Har du inte blocket så finns risken att du tar första bästa pappersbit och skriver på, stoppar den i fickan och sedan glömmer bort den där. Eller så hamnar pappersbiten i soporna av misstag, i tvättmaskinen eller så rätt som det är så har du papperslappar i hela huset. Ta även med dig blocket till sängen, när man inte kan sova händer det att man kommer på genialiska saker som sedan är bortglömda dagen efter. Drömmar kan också ge inspiration och bör skrivas upp så fort man vaknat.


[DET HÄR ÄR MITT ANTECKNINGSBLOCK ;) FRÅN LAGERHAUS]


DAGENS UPPGIFT:
En enkel sak, skaffa dig ett block! Välj ett snyggt block som du blir glad av att ta fram. I en bra storlek för att antingen passa fickan eller väskan eller var du nu ska ha den. Extra bra om den är spiralbunden för då kan man lätt slita ut sidor.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    10 Apr 2012

paus kaos

Kategori: Företagslivet / 2012
Tillbaka till verkligheten då. Fyra långa veckors semester är över och jag jobbade första dagen i butiken igår, lite småångest att komma tillbaka och se att allt är precis som vanligt, back in chaos. Men idag är jag ledig och har tagit tag i det allra sista som har med mitt egna företag att göra inför bokslutet. Det kanske kanske kommer sluta med att jag gått lite plus, om det är slut där jag tror och inget mer ska till förstås. Tur man inte gör det sista själv alltså. Att tjäna något var faktiskt inget jag hade räknat med så här första året. Det här året har liksom varit ett kännasigför-år, att testa på att driva ett företag, se om det var så kul som jag trodde. Det var det. Även om det har varit mycket mer motgångar än jag hade räknat med också. Men sånt löser man och växer som människa. Och man lär sig definitivt av sina misstag.

Nu är det endast ett namn som hindrar mig från att gå vidare. När du ska komma på ett namn till ett företag, gör som det står överallt, välj inte ett namn folk varken kan stava eller uttala. Ett av mina misstag.


Fan idag regnar det, lite småmysigt sådär men jag har ingen bil och ett paket att hämta. Jag vill ha shortsväder! Imorgon kommer det bli som vanligt förresten, fortsätter med tipsen då :) Blev liksom en paus i allt, haft så mycket att tänka på dom senaste dagarna.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    05 Apr 2012

Är det påsk nu?

Kategori: Vardagen / 2012

Har som helt missat det här med påsk i år, inte ens mina små fluffkycklingar är framme! Men dom får väl pryda bloggen då bara, har inte bättre påskbild ändå. Det känns inte alls bra att det är påsk nu, ville ju ha lite fint och så innan och jag avskyr att det blir helgdagar så posten inte kör! Trodde jag skulle få mina brallor och detoxen idag men paketet verkar fortfarande ligga kvar i Göteborg? Det gjorde det ju igårmorse också...

Drygt att börja detox på tisdag för då har jag börjat jobba, man blir så förbannat kissnödig eftersom man ska dricka en liter av den där drickan varje dag och helst också minst en liter vatten till. Jag dricker annars vatten ungefär en gång i veckan (fy på mig) så det blir en rejäl omställning. Roligt att jag fick en att haka på i alla fall, TINA OCH JAG KOMMER BLI FRÄSCHAST!! Detox finns att köpa här.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Få ut mer av din tid
    05 Apr 2012

Gör en bok med inspirerande urklipp ur tidningar!

Kategori: Få ut mer av din tid / 2012

HAR DU OCKSÅ HÖGAR AV TIDNINGAR HEMMA SOM DU TROR DU KOMMER BEHÖVA IGEN? Det har jag i alla fall, speciellt gratistidningar som Vi i villa, inspirerande Ikeakataloger, företagstidningar mm. Dom ligger lite överallt, på bordet, skrivbordet, sängbordet, bokhyllan och även nerpackade i kartonger. Det står ju alltid något intressant i varje tidning och jag tror att när jag väl behöver den intressanta artikeln om hur man bygger en altan så kommer jag leta upp den. Men sanningen är ju den att det kommer jag aldrig göra. Vem orkar gå igenom så mycket tidningar för att hitta en sak enda när man lika gärna kan googla? Ingen.

Därför är det bättre att när du läst hela tidningen så ställer du dig frågan, var det mycket bra sidor eller bara några få? Om det bara var ett par bra sidor så klipp ut dem på en gång och sätta in i en bok/pärm och släng resten. Så har du bara pärmen att bläddra igenom när du behöver infon! Pimpa pärmen med snygga bilder också så blir det roligare :)

Är du tidningsfreak och tycker det är snyggt att ha massor av tidningar och betalar dyra pengar för dem är kanske inte det här tipset något för dig. Men för alla dessa gratistidningar är det här ett bra sätt att spara bra information samtidigt som du får renare överallt.

DAGENS UPPGIFT: Samla ihop alla tidningar som ligger lösa omkring och sätt dig ner och gå igenom dem och spara bara det du tycker är viktigt. Släng sedan tidningen i pappersåtervinningen. Tänd lite ljus och ha något gott att äta bredvid dig så blir det en skitmysig syssla!

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Blandat
    04 Apr 2012

Nyttigare alternativ till chokladkaka!

Kategori: Tips - Blandat / 2012
Är inte alls intresserad av kosttillskott och måltidsersättningar, men när jag snubblar över något som är gott och dessutom mycket bättre än en chokladkaka, ja då klagar jag inte!

Skulle direkt från jobbet till simhallen en dag och var skithungrig, så köpte med mig det nyttigaste jag kunde hitta, en Swebar. Hade inga höga förhoppningar, det är ju sån där "nyttigare" sak, men blev grymt överraskad. Konsistensen var mjukseg och det kändes som vilken vanlig chokladkaka som helst, fast mer mättande. Mintchoklad var smaken och det var som små krispiga korn i den, SÅ GOTT!

Finns att köpa här på Bodystore, ångrar att jag inte köpte några när jag beställde igår, dom är ju inte direkt dyra... En sån här kan jag äta som godis en fredagkväll, så god är den! Finns i 10 olika smaker, det sägs att Fudge Crisp ska vara asgod också!

Har gjort en liten jämförelse. Något avrundat uppåt, mycket siffror annars.
 

SWEBAR per bar (55g)

Kalorier: 114.9

Protein: 10.6 g

Kolhydrater: 11.7 g

Fett: 2.4 g

 

KEXCHOKLAD per kaka (55g)

Kalorier: 208.5

Protein: 5.5 g

Kolhydrater: 33.0 g

Fett: 14.3 g

 


Paketet jag beställde igår skickades btw imorse, grymt snabba dom är! Jag är skitsugen redan nu att lägga en till beställning, finns asmycket jag vill ha därifrån! Har börjat älska träningskläder och mitt nästa köp blir ett par snygga lite slappare byxor som jag kan ha om jag är ute och går eller bara är hemma.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Få ut mer av din tid
    04 Apr 2012

Investera i saker som förenklar för dig!

Kategori: Få ut mer av din tid / 2012
JOBBAR DU FORTFARANDE FRÅN DEN OSKÖNA PINNSTOLEN FRÅN 1982? Lite extremt kanske, men då är det dags att investera i en ny riktig kontorsstol som är skön och som har alla funktioner du behöver. Förstå vad en ny kontorsstol kan göra! Min gamla från 2006 byttes ut redan 2011. Ryggstödet gnekade och var rangligt och den hade inga armstöd. Den nya stabila med armstöd gör att jag sitter mycket skönare och får mindre ont i ryggen och kan jobba längre.

Andra små saker kan till exempel vara en rejäl tejphållare. Istället för att ha en liten vanlig tejphållare som man måste ta i med båda händerna för att dra av en bit så köp en stor och tung som står kvar på skrivbordet även om du drar i tejpen. En sån kostar ungefär 50 kr och har hjälpt mig mycket.

Så måste du ställa för dig. Som jag med mitt postskåp. Numera har jag kuverten och allt postrelaterat som jag behöver varje dag inom en armlängd. Behöver bara sträcka ut och ta det jag vill ha. Förut hade jag kuverten längst ner i min expedithylla, så jag var tvungen att vända mig, gå ur stolen och böja mig ner för att ta ett. Så frimärkena hade inte heller inom räckhåll. Att ställa för sig gäller ju allt du gör, ska du tapetsera så ställ soffan i ett annat rum innan, du tjänar på det istället för att försöka krypa bakom eller flytta efter soffan för varje vägg du ska göra. Du måste tänka hur det ska bli så enkelt som möjligt för dig!

DAGENS UPPGIFT: Köp något du behöver för att du ska kunna göra vardagen enklare så du sparar tid och energi. Det kan vara en skurmopp med ställbart skaft så du inte behöver stå böjd när du skurar, en penna som funkar bra istället för de gamla från skoltiden, fler klädhängare så kläderna slipper kastas in i garderoben eller ja vad som helst? Vad behöver du? Kommentera gärna, kanske jag behöver samma som du utan att jag vet om det? :)

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Skönhet
    03 Apr 2012

Detox och nytt försök på löparbyxorna!

Kategori: Tips - Skönhet / 2012

Nu ska jag köra DETOX igen!! Ska bli helt underbart, jag har kört den här ett par gånger förut och mår så mycket bättre av den. Tappar nästan sötsuget helt och till och med mitt Coca Colaberoende försvinner under dom veckorna jag dricker det här :) Beställde nyss från Bodystore, äppeldetox och dom här löparbyxorna blev det denna gången!

Beställ en sån här kur du med vetja så kör vi! Så himla bra att rensa ur kroppen ibland, extra kul nu såhär inför sommaren så känner man sig fräschare och piggare. Fett, tillsatser, konserveringsmedel, socker och annat hemskt vi häller i oss som inte kroppen kan göra sig av med själv när det blivit för mycket behöver den hjälp med att driva ut, och det gör örterna i denna detox.

Det här är ingen viktminskningskur utan endast ett sätt att städa insidan av kroppen, men jag brukar gå ner något kilo då jag inte längre är sugen på massa onödigt godis. Plus att för att få bästa effekten så ska man också äta nyttigt med så lite tillsatser och sånt som möjligt. Men det brukar jag inte riktigt kunna hålla, den städar ändå.

Med koden Facebook4000 får du fri frakt :)

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    03 Apr 2012

Har vi inte lite väl mycket lagar och regler?

Kategori: Företagslivet / 2012
Alltså. Jag tycker det är så sjukt. Jag har ju sen några månader tillbaka tänkt börja sälja kläder på webshopen. Då inte sy upp dem själv eftersom det kan jag inte och har inget större intresse av att lära mig, men jag tänkte heller inte sälja färdiga kläder eftersom på min shop ska man hitta lite mer unika saker. Planen var då att göra om redan färdiga kläder och sälja. Som bandtshirt som blir linnen och jeans som blir shorts med detaljer. Så som jag tycker är snyggt och efter kunders önskemål. Jag har till och med ett par testplagg klara, men fick då en äcklig känsla av att jag nog borde se upp lite.

Givetvis var jag då tvungen att kolla upp det, innan man gör något dumt och råkar illa ut. Då har vi visst något som kallas mönsterskydd. Visste ni när man t.ex köpt ett tyg från Marimekko (känt företag för alla som gillar inredning, alla verkar äääälska deras saker, varför vet jag inte för de är rätt fula) för dyra pengar får man inte använda tyget till att sy saker som man själv sedan säljer för de har mönsterskyddat alla sina tyger!? Det är alltså bara Marimekko som får sälja saker med deras tyger, vi får endast sy saker till oss själva. Nu hade jag inte tänkt att använda deras tyger, men det var ett exempel.

Likaså kan företag mönsterskydda sina plagg, så att man inte får göra om dem och sälja vidare. Å ena sidan kan man ju förstå detta, att ett företag inte vill förknippas med andra versioner av deras plagg som de inte godkänt, men å andra sidan så tycker jag faktiskt att man borde få göra precis vad man vill med en sak man betalat för, när jag köpt något är det ju min grej liksom. Vare sig man berättar vad man själv har gjort och vad som redan fanns på plagget.

Jag har också tänkt mig in i deras situation såklart, vad skulle jag tyckta om någon köpte mina smycken, gjorde om dem och sålde som sina egna? Konstigt absolut, men jag får ju fortfarande in mina pengar så då är jag nöjd. Om någon tycker om mina saker så pass mycket att de är beredda att betala 149 kr för ett armband för att sedan ha sönder det och använda delar av det för att sälja vidare, fine.

Vissa saker kan tydligen vara mönsterskyddat utan att man ansökt om det till och med, om det är av riktigt unik design så kan det automatiskt få ett mönsterskydd. Nu vet jag inte hur det ligger till med bandtshirts, vet ju företag som håller på med att sy om och ta loggor och sätter fast på egna plagg och säljer vidare. Kanske är det okej? Säkert inte då en logga känns som att den både bör vara patentskyddad och säkert mönsterskyddad också. Eller?

Så himla synd om det skulle vara såhär, alla borde ju tjäna på att man gör om och säljer vidare! Banden får uppmärksamhet, de får sälja tshirts till mig och jag får sälja mina saker. Dessutom är det bättre för miljön att återanvända redan snygga saker istället för att producera nya.

Tycker det finns lite för mycket lagar. Det är något jag verkligen märkt som egen företagare. Lagar tycker jag vi kan ha till folk som gör illa andra människor, inte till oss som vill skapa och ha roligt. Rätta mig gärna om jag har fel någonstans, jag har läst så mycket information överallt och det var så här jag uppfattade det. Jag önskar att någon kan hitta fel här, helst som är till min fördel ;)

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Få ut mer av din tid
    03 Apr 2012

Planering planering planering!

Kategori: Få ut mer av din tid / 2012

TYCKER DU ATT DU INTE FÅR TIDEN ATT RÄCKA TILL? Då krävs planering. Tänk efter vad du gör om dagarna så kommer du inse att det går alldeles för mycket tid till saker som egentligen inte är så nödvändiga. Jag t.ex spenderar alldeles för mycket tid på att läsa bloggar och annat onödigt på nätet. Istället för att läsa bloggar en gång i slutet av dagen så läser jag så fort jag ser att någon uppdaterat. Det blir många extraklick och tid som tas från när jag egentligen ska jobba vid datorn. Då är det tur att man är sin egen arbetsgivare, annars hade man nog fått stryk :p Brukar också ta alldeles för många varv till kylskåpet, trots att jag vet att det inte finns något gott däri.

DAGENS UPPGIFT: Gör ett schema för imorgon. Får du bestämma fritt över hela dagen så skriv när du ska gå upp och vad du ska göra hela dagen efter det. Skriv ut specifika tidpunkter när saker ska vara klara och försök hålla dem imorgon när du gör dem. Ska du iväg på jobb så planera tiden efter det. Var realistisk när du planerar och sätt ut tid för dina intressen också som du vet att när du börjat med dem så kan tiden skena iväg. Som datortid t.ex.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    02 Apr 2012

Donkey Kong!!

Kategori: Vardagen / 2012

Igår började inte bra men slutade desto bättre! Äntligen tog vi oss tid och spelade klart första Donkey Kongspelet på Supernintendo! Bästa spelet som någonsin har gjorts tror jag. Nu vill vi ha Donkey Kong två och tre också, någon som kan sälja det till oss?

Vi åt cheeseballs också. Mums.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Få ut mer av din tid
    02 Apr 2012

Städa undan på en gång!

Kategori: Få ut mer av din tid / 2012

JOBBAR DU VID ETT STÖKIGT SKRIVBORD? Städa undan så fort du börjar störa dig på oredan istället för att irritera dig över röran i en vecka innan du tar tag i den. Att störa sig tar väldigt mycket energi och man blir glad av att ha fint omkring sig.

DAGENS UPPGIFT: Städa ordning där du ska vara mest idag. Ska du laga mat som tar tid, städa köket innan! Du kommer märka att det blir mycket lättare att jobba och att det också blir mycket lättare att plocka undan efter att du lagat klart.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Få ut mer av din tid
    01 Apr 2012

Köp flera av samma sak!

Kategori: Få ut mer av din tid / 2012

SPRINGER DU OFTA OCH LETAR SAKER DU BEHÖVER? Det gör inte jag längre. Specillt inte när jag städar, för jag har köpt på mig rengöringsmedel så jag har en flaska på alla ställen där jag behöver dem. Badrummet har egna trasor, fönsterputs och rengöringsmedel. Likaså köket. Här på kontoret står en förpackning rengöringsdukar ifall jag sölar ner. Det ligger även en under vardagsrumsbordet. Det sparar himla mycket tid att slippa leta efter rengöringsmedlen när man grisat mer, och chansen är ju också större att man torkar upp direkt om man har grejer för det bara en meter ifrån sig. Ha många papperskorgar, gärna en i varje rum så samlar inte skräpet på bordet lika lätt.

Men det här med flera saker av samma gäller även andra saker än städmaterial. Saxar, tändare för värmeljus och andra småsaker man använder ofta behöver även ha en given plats på flera ställen i hemmet, istället för att ha en som man aldrig vet var man har för man flyttar den så ofta. Mycket tidssparande!

DAGENS UPPGIFT: Vad behöver du fler av? Köp och placera ut. Se till att föremålen får en given plats och är hyffsat snygga (om du bryr dig om sånt förstås), så det inte ser ut som att de ligger och skräpar bara, då kan man bli irriterad på grejerna.