VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Party och mys
    31 Dec 2012

Gott nytt år!

Kategori: Party och mys / 2012
GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA FINA MÄNNISKOR! Kan knappt vänta till tolvslaget. Ett nytt år ger mig hopp och sån där känsla av att man kan börja om, göra rätt och att allt bara blir vad man gör det till. 2013 ska bli ännu mer frihet, att göra vad jag vill och bry mig ännu mindre om vad folk tycker om mig. Just nu befinner jag mig på årets sista fest, säkerligen aningen överglad (eller så har jag somnat i nåt hörn) och lycklig för att jag för första gången på vad blir det, tio år (?), får på nyårsfest och inte ha den själv. Det har såklart varit roligt att ha nyår alla dessa år också, men i år kände jag att jag orkade helt enkelt inte med det.
 
Vad har ni för löften eller förhoppningar på 2013? Tell me!
 
Ni som inte dragit iväg på fest än eller ska sitta hemma och ha myskväll kan ju spana in Godisboxen.se, med koden liie.se så får du 20 kr rabatt på alla boxar till och med inatt :) Eller tävla i Goodiebagtävlingen!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Intervjuer
    31 Dec 2012

Intervju - Perfektion

Kategori: Intervjuer / 2012
PERFEKTION.BLOGG.SE - På bloggen delar jag med mig av mig själv och min vardagslyx, garderob och inredning.

Vad skriver du om för saker i din blogg?
Jag bloggar om det som ligger mig närmast hjärtat, och till stor del skriver jag om mig själv. Jag blandar helst inte in någon annan i bloggen, då syftet är att den ska spegla dagarna ur mitt liv med min synvinkel. Därför blir det oftast mycket Emma.

Varför började du blogga och bloggar du av samma anledning fortfarande?
Jag startade min första blogg när jag började känna behov av att skriva av mig, lite som en dagbok. Till en början i liten och dold skala. Att blogga var ganska nytt då, men allt eftersom växte min bloggform fram och sedan december 2008 har jag bloggat genom Perfektion. Det är därför jag fortfarande bloggar.

 
Hur mycket tid lägger du ned på din blogg?
Numer lägger jag inte så mycket tid på bloggen, 4-6 inlägg/vecka, max en timme om dagen. Jag spenderar desto mer tid med att läsa vad andra skriver.

Har du märkt av några positiva/negativa effekter av bloggandet?
Förut, när jag bloggade betydligt mer och hade tusentalet läsare dagligen, fanns det då och då spydiga kommentarer. Oftast på grund av avundsjuka.. Som tur är så är jag duktig på att använda regnkappa vid sådan händelser och det mesta rinner av mig.
 
När du inte bloggar, vad gör du då?
När jag inte bloggar, ja, då gör jag massor. Allt det där klassiska som alla 25-åringar gör (tror jag) Shoppar, spanar, fantiserar om dyra inredningsprylar, dricker vin.. Äter goda middagar. Det sociala livet är viktigt för mig.
 
 
Vad jobbar du med?
Jag arbetar som kvalitets- och kundtjänstchef för ett pensionsbolag. Jag älskar att ha många bollar i luften, att knyta ihop säckarna och vara spindeln i nätet.
 
Vad inspirerar dig?
Jag inspireras av människor som kan och vill, entreprenörer som satsar och av människor som står för sin sak.
 
Berätta något man inte skulle kunna tro om dig.
Något som jag vet är att många förvånas av min musiksmak. Jag älskar rock, riktig rock och gärna hårda saker. Är många gånger en allätare, men "om katten själv får välja…"
 
Vad är det bästa med bloggen?
Det absolut bästa med att bloggen är att jag mött så många fantastiska människor, bland annat min bästa vän S och Liie.
 
NIO SNABBA!
förrätt eller efterrätt kjol eller shorts göteborg eller stockholm
fredag eller lördag bio eller dvd nord eller syd
passiv eller aktiv pop eller rock hemma eller borta

Till sist, finns det något annat du vill berätta för oss?
Jag älskar det här med Instagram, det är fortfarande ganska nytt för mig men ni hittar mig där som emmahq. Där uppdaterar jag vanligtvis flera gånger dagligen.

15 st

ÅSIKTER

    Kategori: Ekonomi, Sponsrat
    30 Dec 2012

LEDlampor och Glödlampor, skillnad

Kategori: Ekonomi, Sponsrat / 2012
Senast igår köpte jag mig en ljusslinga med LEDlampor, ett mycket smart drag. Ta dig tid att läsa även om det ser krångligt ut vid första anblicken, du kommer förvånas över hur STOR skillnad i pris det faktiskt är, om du inte redan har koll på det!
 
En ledlampa på 3,2w motsvarar ungefär samma ljusstyrka som en glödlampa på 25w. Har räknat på ett elpris på 0,80kr /kwh (om det är rimligt eller ej vet jag dock inte, kanske är dyrare nu för tiden). Här är i alla fall mina resultat på vad det kostar på ett ungefär för att få ljus i en lampa i ett helt år, dygnet runt!
 
Glödlampa, 25w, 1000 brinntimmar LED-lampa, 3,2w, 50 000 brinntimmar
Kostar ca 0,48 kr att ha tänd ett dygn Kostar ca 0,06 kr att ha tänd ett dygn
Kostar ca 175 kr att ha tänd ett år Kostar ca 22 kr att ha tänd ett år
Kostar 12 kr att köpa per styck Kostar 159 kr att köpa per styck
Måste bytas efter ca 42 dagar Måste bytas efter ca 2083 dagar (ca 5,7 år)
9 glödlampor på ett år = 108 kr Mindre än en sjättedels LED-lampa på ett år = 28 kr
175 kr + 108 kr = 283 kr totalt per år / lampa
22 kr + 28 kr = 50 kr totalt per år / lampa
 
Nu har vi ju inte alla lampor tända dygnet runt, så halverar vi båda summorna får vi ett mer realistiskt resultat.
 
Förut hade LEDlamporna ljus som drog åt blått och det verkar tyvärr som att folk inte riktigt insett att tekniken utvecklats och att det numera finns dom som har varmvitt sken, precis som glödlampans! Dom som Ljustema.se säljer är varmvita allihopa och det är även deras pris jag räknat på för LEDlampans uträkning.
 
Jag blir själv helt förbluffad över hur stor skillnad det faktiskt är, har aldrig räknat på det så här förut för det har känts krångligt. Men det är det inte egentligen. En till fördel med LED är att de aldrig blir varma. Blev du något klokare? Jag och Jimmy ska sätta oss och beställa lite lampor från Ljustema nu faktiskt, 2013 ska bli ekonomiskare än någonsin! Ett sponsrat inlägg, men lite intressant eller hur? Jag tycker det i alla fall eftersom jag suttit i två timmar med det :)

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    29 Dec 2012

Nu är det snart över!

Kategori: Vardagen / 2012
Nu är alla vinnare i julkalendern utsedda, utom den i arbetsbyxor-luckan, den skulle utses efter jul men jag vet inte riktigt när tyvärr. Har mailat och bett han jag haft kontakt med att ta fram en vinnare när han får tid.
 
Känns underbart att ha gjort klart nästan allt nu, har gjort det extra svårt för mig har jag insett. Mycket som skulle kunna göras så mycket enklare och det skriver jag upp så jag inte glömmer bort det till nästa år. Lucka 24 är fortfarande öppen, och svaren ni ger mig är så grymt bra information! Önskar att jag lagt till några frågor till i enkäten, nu när jag ser att ni faktiskt svarar på den. Trodde ingen skulle orka faktiskt, så försökte hålla mig så kort som möjligt.
 
Nu ska jag nog ta tag i mina kommentarer tror jag, har ju bara 245 olästa... Eller så ska jag äta.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender Vinnare
    29 Dec 2012

Vinnare lucka 23!

Kategori: Julkalender Vinnare / 2012
Vinnare av lucka nummer 23 är utsedd! Det blev Annika (kommentar nr 35) som får Acnicylsetet hemskickat! Jag har mailat dig Annika, och jag behöver svar inom 5 dagar, annars utses en ny vinnare.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender Vinnare
    29 Dec 2012

Vinnare lucka 22!

Kategori: Julkalender Vinnare / 2012
Vinnare av lucka nummer 22 är utsedd! Det blev Anette (kommentar nr 41) som det smarta minneskortet från SanDisk, som kan föra över bilder från kamera till dator utan sladd! Jag har mailat dig Anette, och jag behöver svar inom 5 dagar, annars utses en ny vinnare.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder, Tips - Rabattkoder
    29 Dec 2012

Piece of Norway - rabatt!

Kategori: Kläder, Tips - Rabattkoder / 2012
Tänkte bara tipsa om att Piece of Norway har vinterrea, och dessutom utöver rean så får man 20% extra rabatt med koden 6W3-HBP-4VV :) Och ytterligare ett plus är att de har fri frakt just nu också. Bra sugen på den blåa, det är ju så förbannat mysigt på kalla vinterkvällar framför tvn! Kanske något att lägga lite av julklappspengarna på..?

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    28 Dec 2012

En tur till Sundsvall för

Kategori: Vardagen / 2012
Ja, JAG har varit ute bland folk en sån hysterisk dag som denna! Helt galet ;) Fyndade två led-ljusslingor till halva priset på Rusta, fyra konstiga ställningar (också till halva priset, hela 9,50 kr styck!) som man enligt Ikea ska hänga julpynt på men det ska inte jag, och två liggunderlag. Två par strumpbyxor till fullt pris blev det också, eftersom jag gått upp något hemskt i vikt och jag kan inte få på mig mina jeans längre haha. Godis är gott.
 
Anledningen till varför vi åkte ner var dock för att köpa ett löpband. Men vi blev avrådda att köpa det vi tittat på för 5000, istället tyckte killen som jobbade där att om det skulle användas varje dag av både mig och Jimmy så borde vi köpa något rejälare, och då är vi genast uppe i 10-12 000 istället. Blev inge av det! Får lösa träningsproblemet på annat sätt även om det blir svårt.
 
Till sist så hängde vi på EM Möbler i två timmar och lyckades till slut bestämma oss för vilken soffa vi ville ha. I februari kommer den, ska bli underbart. Känns bra att vi struntade i att köpa från Mio då alla har en sån där svartgråmelerad soffa nuförtiden, verkar ju inte finnas speciellt många tyger hos Mio. Våran kommer bli svart med svarta skiftningar i, och vara grymt jävla mjuk!
 

12 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    27 Dec 2012

Internet explorer

Kategori: Vardagen / 2012
Jag förstod ju att det skulle komma en dag då jag tvingades byta webläsare. Dagen innan jul hängde sig explorer, med största sannolikhet för att jag följer för mycket skit direkt i webläsaren. Avinstallerade 9an och 8an, och i 7an funkade det att surfa, men att använda sig av internet explorer 7 är ju inte det smartaste draget direkt. Den uppgraderade automatiskt efter ett tag till 9an också, så slutade det funka igen. Så, jag har tappat allt jag följer, runt 250 bloggar och andra flöden. Med mitt dåliga minne kommer jag inte ens ihåg mina favoritbloggar, så vi får se hur/var/när jag kommer läsa dem igen. Än så länge så har jag kommit på ca 7 stycken. Det positiva är ju att jag får bra mycket tid över till annat och att jag får byta webläsare. Jag har länge velat, men anledningen till att jag hållit mig till explorer var på grund av att jag hade allt där, smidigt att slippa lära sig något nytt och så orkar man ju inte direkt flytta över 250 flöden till någon annanstans bara sådär...
 
Men jag behöver fortfarande kunna använda mig av explorer ibland om jag ska designa något, för att se att det ser bra ut även där, så får hoppas det går till sig. Men om ni tycker jag är ovanligt oaktiv på era bloggar så är det därför.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Rabattkoder
    27 Dec 2012

Rabatt på godis!

Kategori: Tips - Rabattkoder / 2012
En liten påminnelse om att man kan skicka godisboxar från Godisboxen.se med lite rabatt just nu! Passa på att tacka för en fin jul, överraska någon till nyår eller bara skicka en box utan speciell anledning! Använd koden liie.se så får du 20 kr rabatt. Godis, frakt och eget foto på boxen ingår i priset som står!

10 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    26 Dec 2012

Paljettplagg

Kategori: Kläder / 2012
Trodde väl aldrig att jag skulle tycka paljettplagg var snygga! Tror till och med jag haft med dem på någon disslista förut. Fast det har ju gått några år nu sedan man först började se dem så nu har jag nog blivit så van dem att de faktiskt ser ganska bra ut. Tycker alla tre var riktigt fina nyårsklänningar, de kommer från Bubbleroom.se. Men nu ska jag ju spendera mitt nyår i bikini.. :)

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender Vinnare
    26 Dec 2012

Vinnare lucka 21

Kategori: Julkalender Vinnare / 2012
Vinnare av lucka nummer 21 är utsedd! Det blev Camilla H (kommentar nr 16) som får ett plagg från Alpachu.com! Hon valde dessa fina röda strumporna. Jag har mailat dig Camilla, och jag behöver svar inom 5 dagar, annars utses en ny vinnare.
 
Alpachu säljer härliga plagg av det varma materialet alpackaull, jag har ett par strumpor därifrån och de är så sköna och fina.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender Vinnare
    26 Dec 2012

Vinnare lucka 19!

Kategori: Julkalender Vinnare / 2012
Vinnare av lucka nummer 19 är utsedd! Det blev Angelica (kommentar nr 45) som får 300 kr att handla för på Miinto.se! Jag har mailat dig Angelica, och jag behöver svar inom 5 dagar, annars utses en ny vinnare.
 
På Miinto.se är det fri frakt i hela Sverige, passa på att klicka hem något snyggt inför nyår kanske!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender Vinnare
    26 Dec 2012

Vinnare lucka 18!

Kategori: Julkalender Vinnare / 2012
Vinnare av lucka nummer 18 är utsedd! Det blev Malin (kommentar nr 9) som får 100 kr att handla för på Mitthusdjur.se! Jag har mailat dig Malin, och jag behöver svar inom 5 dagar, annars utses en ny vinnare.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender Vinnare
    26 Dec 2012

Vinnare lucka 15!

Kategori: Julkalender Vinnare / 2012
Vinnare av lucka nummer 15 är utsedd! Det blev Ida Banck (kommentar nr. 81) som får den här vita härliga mössan från Manky.se! Jag har mailat dig Ida, och jag behöver svar inom 5 dagar, annars utses en ny vinnare.
 
Är du sugen på en ny mössa så tycker jag du ska kolla in på Manky.se, en webshop fylld med bara mössor! Fri frakt hela julen står det också, jag la en mössa i varukorgen nu och det verkar som att det fortfarande gäller, så passa på vetja :)

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    26 Dec 2012

Då var julen över!

Kategori: Vardagen / 2012
Nu är sista julen firad, och jag kommer vara tillbaka som vanligt igen :) Imorgon kommer jag sitta hela dagen med att svara på mail, både företagsmail och på liie.blogg-mailen, utse en hel del vinnare, göra och skicka iväg ordrar som kommit in de senaste dagarna och ja, bara komma ikapp. Sedan har jag en hel del städning framför mig, kontorsstädning framför allt. Efter det är det bokföring som gäller för hela slanten och jag hoppas på att få in ett och annat blogginlägg emellanåt också. Jobb för hela veckan med andra ord. Men nu ska jag mysa ner mig i soffan med min snuggie, framför ett avsnitt av Desperate Housewives med en godisskål i knät. Ladda om för en normal vecka. Hoppas ni haft en fin jul!

9 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    24 Dec 2012

God Jul från mig och Päron!

Kategori: Vardagen / 2012
Ville bara kika in och önska er en god jul och tacka för att ni stöttat mig nu i december, deltagit i julkalendern och bara varit så bäst allihopa. Tack. Blir alldeles tårögd när jag läser era svar i lucka 24, vad fantastiska ni är som lämnat så fina svar! Det peppar verkligen då det varit riktigt riktigt kämpigt bitvis.. Utan er skulle bloggen bara vara halv och jag är så tacksam för att ni hänger här med mig.
 
Nu ska jag iväg och fira en väldigt lugn jul, med lagomt lite mat och så ska vi leka julklappsleken :) Hoppas ni har en mysig jul! ♥

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Intervjuer
    24 Dec 2012

Intervju - Cochise

Kategori: Intervjuer / 2012
COCHISE.BLOGG.SE - I bloggen hittas kreativitet, inspiration, inredning, foto, livet som företagare och en massa MYS!

Vad vill du förmedla med din blogg?
Jag vill kunna vara en inspirationskälla för människor med samma intressen. Försöker knäppa mycket bilder och lägger ofta ner mycket omsorg på mina inlägg och tillhörande bilder för att det ska se så tilltalande ut som möjligt. Tror att många olika typer av människor kan hitta något de gillar i min blogg då den är väldigt bred: foto, pyssel, shopping, tatueringar, musik, bilar, djur, företagande, inredning, resor, nailart... många intressen :) Jag vill att människor som besöker min blogg ska känna en positiv anda och bli på bra humör och förhoppningsvis vilja återvända fler gånger.
 
 
Vem är du?
En glad, energisk och mysig liten varelse med många bollar i luften fastän jag egentligen är ganska lat. Jag tror på spöken och allt övernaturligt, älskar tatueringar och att prata om dialekter, har jättedåligt minne, är en tekniknörd och shoppar alldeles för mycket och har en tendens att lyssna sönder låtar väldigt snabbt. Jag tycker att det är skönt att vara ensam och blir väldigt sällan uttråkad.

Tjänar du pengar på att blogga och isåfall hur?
Den här frågan gjorde mig väldigt kluven. Min blogg är inte så stor och tanken med mitt bloggande är inte att försörja mig på den. Så det är inget jag försöker uppnå med hjälp av sponsorer, annonser osv. Men nu till det knixiga och med risk för att säga emot mig själv så kan man säga att jag använder min blogg som ett medel i min marknadsföring. Eftersom jag bloggar om mitt företag och mina produkter så tjänar jag pengar på människor som hittar mitt företag genom min blogg och därigenom handlar från mig. Så svaret på frågan är väl egentligen, Ja, jag tjänar pengar på min blogg. Men jag gör det helt genom mig själv och inte med hjälp av sponsorer.

Vad jobbar du med?
Jag har ett heltidsarbete som förskollärare vilket jag älskar. Och vid sidan om är jag egenföretagare och driver min egen webshop, Cochise Design. I den säljer jag mestadels egentillverkade produkter. Det som säljer bäst är kameratillbehören då jag är ensam i Sverige om att sälja kompletta personliga kameraremmar.
 
Varför bestämde du dig för att bli egen företagare?
Jag är och har alltid varit en kreativ person. Den dagen jag kom på att jag ville piffa upp min systemkamera med en egendesignad och roligare kamerarem beslutade jag mig att jag ville dela med mig av den idén till fler. Den vanliga originalkameraremmen var enligt mig väldigt tråkig och jag hade som motto att "du är inte tråkig, så varför ska din kamera vara det?". Med det startade jag en hobbyverksamhet som nu har växt och blivit en enskild firma.

En annan anledning till att jag beslutade mig för att bli egen företagare var att jag behövde och mådde bra av att få skapa, tillverka, fantisera. Att skapa nya produkter är väldigt roligt, men det går inte göra allt till sig själv, dels kostar det mycket och dels får vi inte plats hemma :) Så jag är väldigt tacksam över att det finns människor som tycker om det jag gör och köper just mina saker. Det är en otrolig känsla.
 
Ett litet urval av vad som finns i Madeleines webshop, hårband, ugglor och värmehjärtan och kameraremmar förstås!
 
Vad inspirerar dig?
Mycket! Det gäller att ha egenskapen att kunna se det lilla och att kunna uppskatta de små sakerna i livet. Jag blir inspirerad av karismatiska människor, djur och natur, stjärnhimlen, kärlek, en film, musik, bloggar....man kan hitta inspiration i det mesta bara man är öppen för det.

Du bor ju i hälsingeskogarna, vad är det bästa/sämsta med det?
Det bästa är lugnet. Så fort jag sätter foten i storstaden så dras man med i stressen. Man blir stressad av att man missade tunnelbanan trots att det kommer en ny om 3 minuter....här hemma är man glad om det kommer en ny buss om 2 timmar. Det är helt enkelt mindre stress här uppe och det behövs för en människa som jag som lätt stressar upp sig. Naturen är också helt fantastisk! Att ha rådjur, rävar och diverse djur runt husknuten är helt underbart. Att ha berg runtomkring sig. Att kunna åka skoter/fyrhjuling mellan gårdarna och slippa trafikkaos, att se stjärnhimlen på natten och att slippa snökaoset som lamslår samhället varje vinter ;)

Det som är mindre bra med att bo i glesbygden är utbudet. Att åka på konsert blir ett helt projekt då resan och boendet kostar mer än själva biljetten. Samma sak om man vill åka utomlands, det tar ofta nästan lika lång tid att ta sig ner till flygplatsen som flygresan tar. Men jag skulle aldrig kunna bo någon annanstans. Här har vi 4 årstider och det är så underbart. Vi har mycket kultur och det det skulle jag aldrig kunna lämna för något i världen. Jag är en äkta hälsingepatriot och det är här jag hör hemma ♥
 
NIO SNABBA!
förrätt eller efterrätt supernintendo eller x-box pop eller rock
morgon eller kväll hemma eller borta pingvin eller isbjörn
ipad eller laptop ika i rutan eller rädda joppe snögubbe eller sandslott

Till sist, finns det något annat du vill berätta för oss?
Tack till Liie! För chansen att göra den här intervjun och för all inspiration du ger! Tack till er andra som orkat läsa ända hit ner, jag hoppas att vi ses på bloggen i framtiden :)

148 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    24 Dec 2012

Lucka 24 - En goodiebag!

Kategori: Julkalender / 2012
NU ÄR ÄNTLIGEN LUCKA NUMMER 24 HÄR! Det blir en trevlig goodiebag som jag satt ihop av saker jag ordnat fram själv, en vinner alltihopa och vinstvärdet är uppskattat till ca 1000 kr! Perfekta presenter att ge bort om du själv inte gillar allt :) Innehåll:
 
Niveakit - Body Lotion 250ml, Cream Shower 250ml, Dry Comfort Roll-on 50ml
Rakhyvlar - Bic Soleil Bella, 3-pack
Body Butter - The Body Shop Dreams Unlimited, 200ml
Hörlurar - Skullcandy Lowrider 40mm, svart
Mascara - VeryMe, 8ml, svart
Läppglans - Idun Minerals Felicia, 6ml, rosa
Munspray - RetarDex 10.4ml
Reseförpackning - Compagnie de Provence, 3-pack 30ml i varje tub.
Doftljus - Yankee Candle samplers: Cinnamon Stick, Pomegranate Cider, Sugared Apple, brinntid ca 15 timmar var.
Juleskum - Goda skumtomtar
Hemligt rött paket - Något som bara vinnaren kommer få veta vad det är!
 
FÖR ATT DELTA: Gör min julkalenderutvärderingsenkät! Klicka bara på länken så kommer den upp, svara och kom sedan tillbaka hit och skriv en kommentar i detta inlägg att du svarat så är du med och tävlar! Glöm inte din mailadress i fältet för e-post.
 
+ PLUSPOÄNG: Sprid min enkät eller goodiebag-tävlingen vidare, ju fler svar jag får in desto bättre för framtida tävlingar. Kanske blogga om det, dela mitt facebookinlägg eller hur du vill.
 
Svarar du bara kort på alla frågor tar det inte mer än 4 minuter. Vill du inte tävla får du jättegärna svara i alla fall, om du vill. Även du som nyss hittat hit kan vara med och svara trots att du inte varit med i julkalendern tidigare, frågorna är anpassade till mina nya läsare också :) TACK för att du hjälper mig att utveckla framtida tävlingar! Det vinner vi alla på, både du som tävlar, jag som håller i tävlingarna och företagen som sponsrar.
 

Lucka 24 pågår i en vecka, avslutas 31 december klockan 23.59 . Vinnaren kontaktas via mail samt presenteras här på bloggen i början av januari och jag behöver svar inom 5 dagar fr.o.m skickat vinnarmail, annars utses en ny vinnare. Följ mig gärna på Bloglovin', men bara om du gillar min blogg!

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    23 Dec 2012

Jag hann!!

Kategori: Vardagen / 2012
Blev precis klar med lucka nummer 24, det var på håret det. Den presenteras snart och när ni ser vad det är ni ska göra för att delta, om något verkar oklart, skriv en kommentar så jag vet, så att jag kan gå in och ändra så fort som möjligt. Har suttit så länge med detta nu att jag förmodligen inte ser själv om det är några fel i texten. Kan avslöja nu att ni kommer kunna tävla om en hyffsat stor goodiebag! I mellandagarna ska jag sätta mig och utse de sista vinnarna i luckorna som varit. Så det kommer det kommer!

39 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    23 Dec 2012

Lucka 23 - Liie

Kategori: Julkalender / 2012
LUCKA NUMMER 23 SPONSRAS AV MIG SJÄLV IGEN! Ibland tävlar jag i tävlingar bara för att det är en rolig tävlingsregel och tänker inte riktigt på att priset kanske inte passar mig. Jag har alltså vunnit detta Acnicylset (av tamponsforfree.se) men inte använt än så därför tävlar jag ut det!
 
VINST: Acnicylsetet på bilden, med Cleanser, Everyday Cream och Cream. För fet och oren hy, förebygger acne.
 
FÖR ATT DELTA: Berätta något du gjort i år som du är stolt eller glad över. Glöm inte din mailadress i fältet för e-post.
Du får pluspoäng om du gillar Liie.se på Facebook, men givetvis kan du tävla även om du saknar FB konto. Vill du sprida tävlingen vidare på något sätt så är det såklart också pluspoäng för det :)
 

Genom att delta i tävlingen godkänner du automatiskt allt som står i mitt ►► INFORMATIONSINLÄGG ◄◄
Där står de allmänna reglerna och viktig info som gäller för alla luckor i Liie.se's Julkalender 2012, läs dem.
Där finns även tips på 3 olika sätt du kan sprida tävlingen vidare för att få pluspoäng.

13 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    22 Dec 2012

Sånt där man kanske inte pratar om

Kategori: Liie / 2012
Hjärtat har slagit så hårt dom senaste dagarna att när jag ligger still så gungar jag till varje gång hjärtat slår. Skitjobbigt speciellt när man ska sova. Vill bara krypa under täcket och inte komma fram förrän 2013, eller kanske till och med 2014. Får man göra det? Det är så stökigt här hemma, trots att jag plockar varje dag så ser det lika hemskt ut dagen efter igen. Julklapparna är inte klara och det kommer bli något ihophafsat. I år igen. Jag hatar julklappar, åt båda hållen. Det mesta känns som ett helvete just nu. Jag har svikit några av mina sponsorer och det är helt och hållet mitt eget fel att jag får stå och skämmas inför de företagen nu, som inte fått den respons som förväntades. Och jorden gick inte under igårkväll heller. Spontant skulle jag vilja säga: Typiskt. Förkyld börjar jag bli också, och ögonen orkar knappt hållas öppna, och när dom gör det så tycker dom det är för ljust att dom kisar. Vilket gör att jag ser sjukt gammal ut. Hela tiden. Om jag inte får försvinna under täcket så vill jag bara leva mitt liv, exakt som jag vill. Men då gör man många besvikna så det är inte ett alternativ det heller.
 
Självklart finns det ljuspunkter också i mitt liv, men har bara väldigt svårt att fokusera på dem just nu. Hoppas ni har det bra iaf ♥

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Ni tipsar mig
    22 Dec 2012

Google docs

Kategori: Ni tipsar mig / 2012
Någon som har erfarenhet av Google Docs Formulär? Att skapa ett går bra, men när jag väl sparat och stängt ner så verkar man inte komma in och kunna ändra i formuläret, utan man måste göra klart hela vid ett och samma tillfälle, är det så? Kasst isåfall för jag vill kunna ändra.
 
Tips på någon annan formulärsida jag kan använda mig av? Jag ska knåpa ihop en undersökning och behöver kunna ha med att skriva fritt i fält, att välja ur en lista och kryssboxar osv. Ni vet hur undersökningar brukar se ut. Behöver verkligen tips på bra och gratis sidor för sånt! 

41 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    22 Dec 2012

Lucka 22 - SanDisk

Kategori: Julkalender / 2012
LUCKA NUMMER 22 SPONSRAS AV SANDISK.COM! Jag har alltid använt mig av SanDisk's minneskort i alla mina kameror jag någonsin ägt, just detta som jag tävlar ut idag har jag dock inte testat, men nu får en av er chansen att göra det!
 
VINST: En person vinner ett Eye-Fi minneskort från SanDisk på 8GB! Info om kortet: Detta minneskort tillåter dig att trådlöst överföra foton och videos från din kamera till en närbelägen dator, surfplatta eller smartphone, om du har trådlöst nätverk inom räckhåll. Det blir alltså enklare att ladda upp innehållet på sociala nätverk, bloggar och andra webbsidor när du slipper krångla med sladdar. Det följer även med en USB card reader så att du kan sätta in kortet i datorn också, om du hellre vill överföra så. Eye-Fi kortet fungerar med alla kameror som har stöd för SDHC kort vilket innefattar digitala kompaktkameror, systemkameror har ofta ett annat format, men vilket kort kameran har stöd för brukar stå på kameran/kartongen.
 
FÖR ATT DELTA: Berätta ett bra/roligt/smart fotorelaterat tips här i kommentarerna! Behöver inte vara något märkvärdigt alls, bara något litet räcker så jag har något att läsa :) Glöm inte din mailadress i fältet för e-post.
 
Vill du sprida tävlingen vidare på något sätt får du pluspoäng men det är inte obligatoriskt för att delta.
 

Genom att delta i tävlingen godkänner du automatiskt allt som står i mitt ►► INFORMATIONSINLÄGG ◄◄
Där står de allmänna reglerna och viktig info som gäller för alla luckor i Liie.se's Julkalender 2012, läs dem.
Där finns även tips på 3 olika sätt du kan sprida tävlingen vidare för att få pluspoäng.

12 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    21 Dec 2012

Somewhere, a bunny starts to cry

Kategori: Vardagen / 2012
I dagens lucka kan man tävla om ett plagg av det grymmaste materialet, alpackaull! Jag har ett par knästrumpor och dom är så sköna. Du väljer vad du vill vinna, antingen en fin halsduk med inkamotiv eller ett par vardagsstrumpor. IN OCH TÄVLA HÄR!
 
Hejhej. Här skulle man gå upp vi 9, Jimmy skulle ringa och väcka mig men gjorde han det? Nej. Så jag sov till halv tolv. Skönt men lite halvstressande. Har handlat, hämtat paket och skottat infarten. Jättesvettig. Så har jag städat upp lite här inne också, vill inte att Jimmy ska komma hem till världens bombnedslag. Ikväll ska jag fira jul ett av tre. Så har köpt och slagit in paket till det. Har jag någonsin sagt att jag är sistaminutentjej? Tror det va.
 
Efter att jag läste en blogg igår så insåg jag hur klichéaktig min egna blogg är. Vet inte riktigt vad jag ska göra åt det faktiskt.

42 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    21 Dec 2012

Lucka 21 - Alpachu

Kategori: Julkalender / 2012
LUCKA NUMMER 21 SPONSRAS AV ALPACHU.COM! Hos dem finns klädesplagg gjorda av ull från Alpackan. Alpackaull värmer ca 5 gånger bättre än fårull och inga kemiska gifter används vid tillverkningen av dessa plagg. Alpackan måste precis som fåren klippas minst en gång om året och den kommer inte till skada. Jag har ett par knästrumpor och jag älskar dem, de är inte bara fina och varma, det är skönt att veta att man bär något som inte skadat djur och natur också.
 
VINST: En person vinner och får välja ett plagg ur kategorin Strumpor: Vardagsbruk eller Halsdukar: Handgjorda.
 
FÖR ATT DELTA: Kolla in vinstalternativen och kom tillbaka hit och berätta i en kommentar vilket plagg du skulle vilja ha om du vann, och varför.
 
Du får pluspoäng om du gillar Alpachu på Facebook, men givetvis kan du tävla även om du saknar FB konto. Vill du sprida tävlingen vidare på något sätt så är det såklart också pluspoäng för det :)
 

Genom att delta i tävlingen godkänner du automatiskt allt som står i mitt ►► INFORMATIONSINLÄGG ◄◄
Där står de allmänna reglerna och viktig info som gäller för alla luckor i Liie.se's Julkalender 2012, läs dem.
Där finns även tips på 3 olika sätt du kan sprida tävlingen vidare för att få pluspoäng.

26 st

ÅSIKTER

    Kategori: Träning
    20 Dec 2012

Motionsband?

Kategori: Träning / 2012
Motionsband från Sportamore.se, fina funktioner men alldeles för dyrt med 7999 kr...
 
Ja, lite piggare och friskare 2013 skulle ju inte vara helt fel. Jimmy har äntligen sålt bort motionscykeln vi haft, jag har aldrig velat ha en cykel för jag tycker det är besvärligt att cykla, så det är skönt att den är borta. Nu har vi istället tänkt köpa ett motionsband. Det vet jag att jag kommer använda. Men frågan är vad för ett band man ska ha? Det enda som är viktigt egentligen är att det är så pass stabilt och går snabbt så att man kan springa på det. Jag vill alltså inte ha ett gåband.
 
Någon som kan rekommendera något bra och billigt? Funktioner som pulsklocka och massa träningsprogram är egentligen inte viktiga, det enda jag vill se är hur fort det går, hur lång jag sprungit och vilken tid det tog.
 
Glöm inte att tävla om de grymma rosa arbetsbyxorna i dagens lucka förresten! Jag har ett par och de är så snygga och dessutom sköna och praktiska! Värde 748 kr :)

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender Vinnare
    20 Dec 2012

Ny vinnare lucka 6!

Kategori: Julkalender Vinnare / 2012
Eftersom vinnaren av lucka 6 inte kontaktat mig på 5 dagar trots att jag bloggat om hennes vinst två gånger samt mailat henne två gånger, utses en ny vinnare! Det blir denna gången Linda (kommentar nummer 7) som får chansen att få nagellacken hemskickade, för den roliga bilden på ekorren som var ett av hennes bidrag :) Jag har mailat dig Linda, och jag behöver svar inom 5 dagar, annars utses en ny vinnare.
 
Vill också passa på att berätta igen att om du vinner en lucka i min julkalender så påverkar det inte dina chanser att vinna i fler, så delta i så många du vill! Bara reglerna följs har alla lika stor chans att vinna.

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    20 Dec 2012

Julstressen

Kategori: Vardagen / 2012
Redan i november börjar ju min julångest. Allt vore bra om man bara slapp ALLT som har med julklappar att göra. Tiden före jul med belysning och lussebullar är så mysig och det är synd att den ska förstöras av all julklappshysteri och press inför julen. Träffas, äta lite och prata en stund, det tycker jag räcker gott och väl som julfirande.
 
Hänger mest på mitt kontor och fokuserar på annat än jul, trivs väldigt bra där. Idag glömde jag visst att äta frukost och nu är jag väldigt hungrig, så det är väl dags att äta lite middag kanske.
 
Ser helt förstörd ut btw, ska försöka åtgärda det under 2013. Lite mer motion är vad som behövs, ringarna under ögonen har aldrig varit mörkare tror jag. Stressad? Lite smått sådär. Halvt negativt inlägg kanske men ibland är man verkligen inte på topp..

52 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    20 Dec 2012

Lucka 20 - Protecty

Kategori: Julkalender / 2012
LUCKA NUMMER 20 SPONSRAS AV PROTECTY.SE! Protecty säljer arbetskläder i alla former och storlekar. De har kläder för flera olika yrken och såklart även för hemmafixaren och nyligen har de börjar sälja verktyg också. Som ni ser på bilden så har jag ett par rosa arbetsbyxor från dem, de är riktigt snygga och annorlunda och gör vilken renoveringsdag som helst roligare!
 
VINST: En person vinner ett par rosa arbetsbyxor i valfri modell och storlek. De finns i både herr och dammodell, och även i barnmodell! Vinnaren utses efter jul.
 
FÖR ATT DELTA: Gilla Protecty på Facebook, kommentera sedan det här inlägget med en motivering till varför du ska vinna ett par rosa arbetsbyxor, och gärna vilken modell du vill ha (herr/dam/barn). Glöm inte din mailadress i fältet för e-post.
 
Vill du sprida tävlingen vidare på något sätt får du pluspoäng men det är inte obligatoriskt för att delta.
 

Genom att delta i tävlingen godkänner du automatiskt allt som står i mitt ►► INFORMATIONSINLÄGG ◄◄
Där står de allmänna reglerna och viktig info som gäller för alla luckor i Liie.se's Julkalender 2012, läs dem.
Där finns även tips på 3 olika sätt du kan sprida tävlingen vidare för att få pluspoäng.

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender Vinnare
    19 Dec 2012

Vinnare lucka 17!

Kategori: Julkalender Vinnare / 2012
Vinnare av lucka nummer 17 är utsedd! Det blev Helen (kommentar nr. 10) som får de jättefina uppstickarna från Nytt & Nött! Jag har mailat dig Helen, och jag behöver svar inom 5 dagar, annars utses en ny vinnare.
 
Kika gärna in till Anki på Nyt & Nött som gör dessa fina uppstickare som man har istället för benvärmare för att få den fina kanten som sticker upp vid stövlarna, hon stickar även andra fina plagg!
 
Vill också passa på att berätta igen att om du vinner en lucka i min julkalender så påverkar det inte dina chanser att vinna i fler, så delta i så många du vill! Bara reglerna följs har alla lika stor chans att vinna.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender Vinnare
    19 Dec 2012

Vinnare lucka 16!

Kategori: Julkalender Vinnare / 2012
Vinnare av lucka nummer 16 är utsedd! Det blev Lottiz (kommentar 54) som får valfri värmevän från Cochisedesign.se! Cochise Design tar över nu och mailar dig Lottiz så du får din värmevän!
 
Nu finns även fler värmevänner i shopen än vad det fanns när tävlingen kom upp! Spana in dem här eller kika på alla fina handgjorda kameraremmar och andra fototillbehör. På cochisebloggen finns ett sätt att få 20% rabatt också om du vill handla, men det gäller bara idag 20 december!
 
Jag hade tänkt presentera luckvinnarna i ordning från 1-24 men från och med nu kan det bli lite hopp fram och tillbaka, så ni vet ♥ Alla kommer dock presenteras, så det är ingen fara på taket.
 
Vill också passa på att berätta igen att om du vinner en lucka i min julkalender så påverkar det inte dina chanser att vinna i fler, så delta i så många du vill! Bara reglerna följs har alla lika stor chans att vinna.

9 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Blandat
    19 Dec 2012

Magisk formel för att hitta sin fjärrutlösare?

Kategori: Tips - Blandat / 2012
Min fjärrutlösare har varit borta sen i fredags när jag fotade dessa bilder. Men jag minns ett trick som jag läste hos Nevnarien för fyra år sedan (det var så knäppt att jag fortfarande kommer ihåg det) om hur man hittar den igen. Man lägger sina nycklar och en sax på fönsterbrädan så ska den liksom magiskt dyka upp. Det funkade för både Elin och personen som tipsade henne om det, så ja, vad gör man inte för att hitta sin fjärrutlösare ;)
 
Jag förstår inte hur jag levt utan i så många år som bloggare, och nu när den är borta saknar jag den verkligen. Har du ingen så köp om du gillar att ta foton på dig själv, du kommer inte ångra dig, det blir SÅ mycket enklare! Här finns en hel hög att välja mellan, beroende på vad för kamera du har och du får en enkel för runt hundralappen. Så värt att slippa springa fram och tillbaka till kameran för varje bild och vänta 10 sekunder på självutlösaren. Med en fjärrutlösare är det bara ett tryck med tummen, byta pose och sedan trycka igen, om och om igen utan spring :)
 
Så vad tror ni, kommer min fjärr dyka upp och isåfall, är det tack vare saxen och nycklarna?

92 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    19 Dec 2012

Lucka 19 - Miinto

Kategori: Julkalender / 2012
LUCKA NUMMER 19 SPONSRAS AV WWW.MIINTO.SE! Det är en webshop som främst säljer kläder, både dam- herr- och barnkläder och träningskläder men också accessoarer, doftljus och skönthetsprylar.
 
VINST: En person vinner ett presentkort på 300 kr att använda i deras webshop.
 
FÖR ATT DELTA: Gå in på www.miinto.se och hitta något du skulle kunna tänka dig att köpa för presentkortet om du vann, och berätta i en kommentar här varför du gillar just den produkten.
 
Du får pluspoäng om du gillar Miinto på Facebook, men givetvis kan du tävla även om du saknar FB konto. Vill du sprida tävlingen vidare på något sätt så är det såklart också pluspoäng för det :)
 

Genom att delta i tävlingen godkänner du automatiskt allt som står i mitt ►► INFORMATIONSINLÄGG ◄◄
Där står de allmänna reglerna och viktig info som gäller för alla luckor i Liie.se's Julkalender 2012, läs dem.
Där finns även tips på 3 olika sätt du kan sprida tävlingen vidare för att få pluspoäng.

13 st

ÅSIKTER

    Kategori: Inredning, Jag vann
    18 Dec 2012

Jag vann ett stjärnfilter!

Kategori: Inredning, Jag vann / 2012
Wihooo så glad jag blev när jag fick veta att jag vunnit ett stjärnfilter från Kamda.se i lucka nummer 9 i Amandas Julkalender! Det kom för några dagar sedan och jag älskar det, valde ett med 6 ljuspunkter (strålar) för det tycker jag är finast. Det här är mitt första filter och nu är jag nog fast, så mycket bättre det kan bli. Mysstämning big time med stjärnfilter i alla fall och jag är så sugen på ett close-up också! Vad för roliga filter använder ni?
 
Har kommit sjuuukt mycket snö btw, när jag satt upp ljusslingan var jag tvungen att hoppa för att få upp den högt nog, nu är det inte mer än en meter upp till ljusen :)

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender Vinnare
    18 Dec 2012

Vinnare lucka 14!

Kategori: Julkalender Vinnare / 2012
Vinnare av lucka nummer 14 är utsedd! Det blev Hanna (kommentar nr. 24) som föreslog ett "Personality Rocks"-tema, och jag som är väldigt inne på personliga saker och att man ska vara sig själv fastnade väldigt för hennes förslag, vad Reddvilleteamet tycker om det det vet jag inte, men jag skulle få utse vinnaren :) Hanna får 12 snygga tampongboxar hemskickade från Reddville.se! Jag har mailat dig Hanna, och jag behöver svar inom 5 dagar, annars utses en ny vinnare.
 
Hos Reddville kan du prenumerera på tamponger billigt och enkelt så du slipper tänka på att köpa dem i butik, vet inte om det är bara jag men jag glömmer alltid bort att köpa tamponger. Välj helårsprenumeration, halvårs eller att bara få en leverans för att testa på det först. Väljer du en leverans så kostar det normalt 29 kr i frakt för den, men nu under december så har de sänkt fraktpris, endast 9 kr så passa på att testa nu! Jag älskar deras tamponger, de görs på samma ställe som de du köper i butik men här får du dem i en snygg box också, direkt hem i brevlådan varje månad :) Finns mini, normal och super.
 
Vill också passa på att berätta igen att om du vinner en lucka i min julkalender så påverkar det inte dina chanser att vinna i fler, så delta i så många du vill! Bara reglerna följs har alla lika stor chans att vinna.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender Vinnare
    18 Dec 2012

Vinnare lucka 13!

Kategori: Julkalender Vinnare / 2012
Vinnare av lucka nummer 13 är utsedd! Det blev Elisabeth (kommentar nr. 22) som får ett presentkort på 400 kr hos grymma Fotofyndet.se! Jag har mailat dig Elisabeth, och jag behöver svar inom 5 dagar, annars utses en ny vinnare.
 
Har du fortfarande inte köpt klart alla julklappar så kan du göra det på Fotofyndet ända tills imorgon onsdag klockan 14.00! De bjuder dessutom just nu på fakturaavgiften också, jättebra ju! Är du intresserad av att fota fyrverkerier så gå in och gilla deras facebooksida vetja, där hittade jag en länk till en guide jag skulle vilja testa :)
 
Vill också passa på att berätta igen att om du vinner en lucka i min julkalender så påverkar det inte dina chanser att vinna i fler, så delta i så många du vill! Bara reglerna följs har alla lika stor chans att vinna.

11 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kaninen, Tankar
    18 Dec 2012

Är det för mycket?

Kategori: Kaninen, Tankar / 2012
Våran alldeles egna fina söta julkanin! Nu får jag ju inte vinna i lucka 18 i min egen julkalender, men hade jag fått det hade det blivit johannesbrödsgodis till min Päron, för han älskar det! Tävla på nu och vinn något till ditt husdjur!
 
Är det för mycket julkalender på min blogg? Eller alltså, det går ju inte att ha mindre om man ska ha en julkalender, så min fråga är väl egentligen, var det en bra idé med en julkalender eller börjar ni lessna? Själv tycker jag att det bara är julkalenderinlägg i hela bloggen just nu och det känns lite sådär halvtråkigt, och när jag väl hinner med att göra ett vanligt inlägg så försvinner det lika snabbt neråt. Jag hoppas ni trogna läsare som inte bara är här för julkalendern inte har tröttnat på min blogg, när december är över kommer det återgå till det vanliga igen. Förhoppningsvis kommer även tävlingarna att fortsätta, men då inte alls en om dagen, snarare en eller kanske två i månaden, för jag tycker tävlingar är roligt men just nu känns det väldigt stressigt.

40 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    18 Dec 2012

Lucka 18 - Mitthusdjur

Kategori: Julkalender / 2012
LUCKA NUMMER 18 SPONSRAS AV MITTHUSDJUR.SE! De säljer mat och tillbehör och roliga leksaker till ditt husdjur. De har inte bara saker till små sällskapsdjur utan även till hästar, och saker du själv kan använda.
 
VINST: En person vinner ett presentkort på 100 kr att använda i deras webshop.
 
FÖR ATT DELTA: Besök Mitthusdjur.se och hitta något du skulle köpa om du vann och berätta varför du valt det. Glöm inte din mailadress i fältet för e-post.
 
Vill du sprida tävlingen vidare på något sätt får du pluspoäng, men det är inte obligatoriskt för att delta.
 

Genom att delta i tävlingen godkänner du automatiskt allt som står i mitt ►► INFORMATIONSINLÄGG ◄◄
Där står de allmänna reglerna och viktig info som gäller för alla luckor i Liie.se's Julkalender 2012, läs dem.
Där finns även tips på 3 olika sätt du kan sprida tävlingen vidare för att få pluspoäng.
 

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender Vinnare
    17 Dec 2012

Vinnare lucka 12!

Kategori: Julkalender Vinnare / 2012
obs, jag har klantat mig och skickat ut fel vinnarlänk till er som var med i lucka 13, vinnaren av lucka 13 finns såklart i det här inlägget!
 
Vinnare av lucka nummer 12 är utsedd! Det var tävlingen där ni skulle länka bra bloggar och vad svårt det var att välja, samtidigt som det precis som i roliga bildertävlingen framkom att alla verkligen inte har samma smak :) Vinnaren blev i alla fall tillslut Isabell (kommentar nummer 6) som tipsade om bloggen byholborn.se som har precis det jag gillar, enkel stilren design, inspirerande bilder (främst hennes egna - viktigt) på inredning och lagomt lite text. Jag har mailat dig Isabell, och jag behöver svar inom 5 dagar, annars utses en ny vinnare.
 
Vill också passa på att berätta igen att om du vinner en lucka i min julkalender så påverkar det inte dina chanser att vinna i fler, så delta i så många du vill! Bara reglerna följs har alla lika stor chans att vinna.

11 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    17 Dec 2012

Dagens arbete + Efterlyser vinnare + kaniiiin

Kategori: Vardagen / 2012
Nu är jag klar med arbete för idag, känns så skönt att ha fått iväg allt som är betalt, så viktigt nu inför jul och speciellt med snöovädret, posten brukar kunna ta någon extra dag på sig att leverera då.
 
Nästa punkt på listan är att få fram några vinnare i tävlingarna som varit, ber så hemskt mycket om ursäkt att det dröjer så men jag hinner helt enkelt inte med fortare än så här. Jag söker två vinnare också, Belinda Fihn som vann lucka 7 och Rebecka som vann lucka 6. Jag har mailat er för ett tag sedan men inte fått något svar, nu har jag skickat mail igen och behöver svar innan imorgon tisdag klockan 12.00, annars tar jag fram en ny vinnare. Jag kan inte göra så mycket mer än att maila två gånger och skriva ut det på bloggen två gånger.
 
Men innan jag gör det ska jag ut och leka lite med kaninen! Jimmy har skottat en stor hage på baksidan, med så höga snövallar att kaninen inte kan ta sig ut. Men där får han bara vara när vi är med, han gräver grymt snabbt i snö alltså!

8 st

ÅSIKTER

    Kategori: Intervjuer
    17 Dec 2012

Intervju - MyFlowerGirl

Kategori: Intervjuer / 2012
 
Vad skriver du om för saker i din blogg?
Mycket om min vardag men tycker även om att skriva om mode, hund, musik och mat och bak, det är mina intressen så då är det naturligt att jag skriver om det. Skulle nog kunna kalla min blogg en alltiallo som tar upp de där extra goda chokladbitarna ur Alladinasken. En varm harmonisk känsla och att man ska trivas då man är inne på min blogg. Men tycker även att det är viktigt att vara ärlig och inte forma vardagen att den verkar mer rosenrosa än vad den är, det får inte lysa igenom en fasad som inte finns där. Kan även vara nyttigt att läsa om de dagarna som känns som allra sämst också.
 
Varför började du blogga och bloggar du av samma anledning fortfarande?
Näee inte riktigt samma, i början var det en hundsida endast med hundträning och bilder från det. Men så fastnade jag för bloggupplägget där man kan skriva av sig om sin vardag. Fast såklart har jag fortfarande samma hundintresse, men tyckte att det var tråkigt i längden att bara skriva om det.
 
Hur mycket tid lägger du ned på din blogg?
Lägger ner mycket tid, jag vill att den ska ge ett snyggt prydligt intryck. Varje blogginlägg lägger jag ner energi på för att få det talande och intressant. Jag tycker inte om slarv och vill därför inte slarva iväg ett inlägg bara för att "Blogga". Bloggen är så mycket mer än bara en blogg, det är även en dagbok för mig där jag kan skriva ner och minnas. Har märkt många gånger att där kan jag gå tillbaka och se sådant jag borde komma ihåg som jag inte skrivit ner i almenackan, i bloggen står det mesta.
 
Har du märkt av några positiva/negativa effekter av bloggandet?
Både och, i början kände man av en press att blogga och en stress av att få besökare och kommentarer. Men den biten har jag kommit ifrån. Såklart är det superskoj att få många kommentarer och sådant, det tycker vi alla. Men jag tycker man ska blogga då man har något att skriva och då lägga ner mer tid på just det blogginlägget istället. Det lyser igenom om man skriver bara för man har ett beroende, av bloggen. Ska vara roligt att blogga ingen hysteri att få många besökare och ökad siffra på Bloglovinlistan, det är inte viktigt för mig.
 
Har du alltid varit intresserad av skapande?
Ja det har jag, har alltid tyckt om att ha fint omkring mig och städat. Sedan tycker jag om att skapa egna grejer, speciellt att skapa egna blomgrupper som ex. Jag borde nog egentligen jobba som florist, kanske jag ska fundera på att sadla om till. Jag har även alltid gillat att sy och måla. Hade bra betyg i skolan i bild, men numera kan jag inte alls rita/måla som då, det gäller att hålla efter det för att ha kvar talangen. Gick även en textil-linje efter gymnasiet, så jag har vävt en egen ullfilt och matta b l a. Vi fick t o m ställa ut våra verk på den skolan så allmänheten och övriga studerande fick se, det var roligt. Då tiden finns tar jag med mig kameran ut för att fota ex en blomma eller en sten för att med det få lite terapi för själen och få komma ut i det vackra vädret. När man fotograferar kan man skapa konst tycker jag. Det är inte bara att knäppa av ett kort utan du gör kortet med din egen fantasi. Ingen kan komma säga att ditt kort inte är lyckat, har du lyckats med det du ville då du fotade så har ju du lyckats, inte sant?
 
Vad är det bästa med musiken?
Det är helt klart att få gå på en livespelning med dem man gillar. I Somras var vi på Kent och den konserten glömmer jag aldrig, den var så magisk. Ni kan läsa om den här. Jag har alltid i stort sett musik på då jag är ensam hemma, ett ex är ju att det är mycket roligare att städa då man har musik på. Mina favoriter är Kent, Hoffmaestro, Mandi Diao, The Killers för att nämna några.
 
 
NIO SNABBA!
sött eller surt  pop eller rock   blogga eller läsa bloggar
myskväll eller fest   fredag eller lördag  morgon eller kväll
passiv eller aktiv   svart eller vitt  hemma eller borta
 
Till sist, finns det något annat du vill berätta för oss?
Till sist vill jag också tacka Liie för att jag får vara med som en av de som intervjuas på hennes blogg. Tycker att hon har en trevlig blogg som jag följt ett tag. En kreativ tjej som verkar vara väldigt trevlig. Kan ju även nämna att jag även detta år har en julkalender på bloggen där jag en gång om dagen skriver om det som hör julen till samt visar lite inspiration på julklappar, julbak och andra tips som kan vara intressanta att läsa om och inspireras av. Därför tycker jag vi säger så och ses på bloggen /myflowergirl.blogg.se
 

Har du en egen inspirerande blogg som du tycker förtjänar lite mer uppmärksamhet, läs mer om hur du kan få synas i en sån här intervju HÄR! Vill du läsa andra intervjuer, klicka HÄR. Men glöm inte att besöka Marie också :)

46 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    17 Dec 2012

Lucka 17 - Nytt och Nött

Kategori: Julkalender / 2012
LUCKA NUMMER 17 SPONSRAS AV NYTT & NÖTT! Där finns massor av stickade plagg, strumpor, benvärmare, sjalar, koftor och såklart uppstickare! Allt stickat för hand av Anki, som bara använder sig av äkta garn, naturgarn eller ekobomull. Själv har jag uppstickarna i mörkgrått som ni kan se på bilden, och älskar dem!
 
VINST: En person de ljusgråa uppstickarna längst ner på bilden! Uppstickare är som benvärmare men mycket kortare, perfekt om man har trånga skaft på stövlarna och inte får ner ett par benvärmare men ändå vill ha den där fina kanten som sticker upp.
 
FÖR ATT DELTA: Kika in till Anki och kolla runt på hennes sida, kom tillbaka och berätta i en kommentar till detta inlägg vad du gillade mest av det hon säljer.
 
Vill du sprida tävlingen vidare på något sätt så får du pluspoäng, men det är givetvis inget krav för att delta.
 

Genom att delta i tävlingen godkänner du automatiskt allt som står i mitt ►► INFORMATIONSINLÄGG ◄◄
Där står de allmänna reglerna och viktig info som gäller för alla luckor i Liie.se's Julkalender 2012, läs dem.
Där finns även tips på 3 olika sätt du kan sprida tävlingen vidare för att få pluspoäng.

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    16 Dec 2012

Nu ska jag äta pizza

Kategori: Vardagen / 2012
Åker till mamma och pappa och äter pizza. Medans kan ni väl tävla lite i dagens lucka! Idag tävlar jag en valfri värmevän från Cochise Design. Det är en vetevärmare, ni vet sån man stoppar i mikron och när man tar ut den har man en härligt varm sak att mysa med. Inte nog med att den är varm så är den söt också, det finns 7 olika modeller och alla är formade till söta djur :) Perfekt nu på vintern både till dig själv eller till dina barn! Tävla på, bara 7 timmar kvar!

57 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    16 Dec 2012

Lucka 16 - Cochise Design

Kategori: Julkalender / 2012
LUCKA NUMMER 16 SPONSRAS AV COCHISE DESIGN! Där kan du köpa handgjorda prylar till din kamera, kameraremmar, väskor och tillbehörsfodral. Men det finns annat roligt där också, som smycken, vackra ugglekuddar (jag har en!) och den senaste nyheten såklart, de ursöta värmevännerna!
 
VINST: En person vinner en valfri värmevän!
 
FÖR ATT DELTA: Berätta kort i en kommentar till detta inlägg vilken som är din favoritkategori/produkt hos Cochise Design och varför du gillar den bäst.
 
Du får pluspoäng om du gillar Cochise Design på Facebook (skriv då med ditt FBnamn), men givetvis kan du tävla även om du saknar FB konto. Vill du sprida tävlingen vidare på något sätt så är det såklart också pluspoäng för det :)
 

Genom att delta i tävlingen godkänner du automatiskt allt som står i mitt ►► INFORMATIONSINLÄGG ◄◄
Där står de allmänna reglerna och viktig info som gäller för alla luckor i Liie.se's Julkalender 2012, läs dem.
Där finns även tips på 3 olika sätt du kan sprida tävlingen vidare för att få pluspoäng.

8 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    15 Dec 2012

Meteorregnet blev snöbus

Kategori: Vardagen / 2012
Ja, vi skulle ju gå ut och titta på meteorregnet natten till fredag. Men insåg ju redan på kvällen att vi kommer inte få se något på grund av alla moln. Vid 01 kände vi ändå för att gå ut, så vi klädde på oss och Jimmy kastade runt mig i snön haha. Fan vad djup den är, pudersnö hela vägen och det snöar fortfarande. Ett lite mysigt tips sådär bara om ni inte har något att göra, att vara ute mitt i natten är mycket roligare än på dagen!

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender Vinnare
    15 Dec 2012

Vinnare lucka 11!

Kategori: Julkalender Vinnare / 2012
Då var vinnaren av lucka 11 utsedd! Det blir Monia (kommentar 34) som får skicka iväg en härlig godisbox från Godisboxen.se! Jag har mailat dig Monia, och jag behöver svar inom 5 dagar, annars utses en ny vinnare.
 
Jag har också fixat en rabattkod till er som vill överraska med en godisbox från Godisboxen.se nu, i jul och mellandagarna! Du får 20 kr rabatt med koden liie.se och den är giltig till och med 31 december. Kanske passa på att skicka en box till släktingar och vänner som bor för långt bort för att ni ska kunna träffas över jul? Eller bara överraska någon i din närhet med smaskigt godis, det finns över 50 olika boxar. Du får inte bara godis för priset som står, utan även en personlig bild på boxen (det går också att välja en bild ur deras arkiv om man vill) samt frakt och leverans ingår. Och nu får du ju dessutom 20 kr rabatt!
 
Vill också passa på att berätta igen att om du vinner en lucka i min julkalender så påverkar det inte dina chanser att vinna i fler, så delta i så många du vill! Bara reglerna följs har alla lika stor chans att vinna.

88 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    15 Dec 2012

Lucka 15 - Manky

Kategori: Julkalender / 2012
LUCKA NUMMER 15 SPONSRAS AV MANKY.SE! Där finns mössor i alla möjliga modeller och färger, för både män och kvinnor.
 
VINST: En person vinner en valfri mössa ur deras sortiment till ett värde av max 400 kr.
 
FÖR ATT DELTA: Besök Manky.se och välj ut en mössa (max 400 kr) du vill ha om du vinner och motivera kort varför du ska vinna. Glöm inte din mailadress i fältet för e-post.
 
Du får pluspoäng om du gillar Manky på Facebook, men givetvis kan du tävla även om du saknar FB konto. Vill du sprida tävlingen vidare på något sätt så är det såklart också pluspoäng för det :)
 

Genom att delta i tävlingen godkänner du automatiskt allt som står i mitt ►► INFORMATIONSINLÄGG ◄◄
Där står de allmänna reglerna och viktig info som gäller för alla luckor i Liie.se's Julkalender 2012, läs dem.
Där finns även tips på 3 olika sätt du kan sprida tävlingen vidare för att få pluspoäng.

10 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    14 Dec 2012

Svartvitt/outfit

Kategori: Kläder / 2012
Det är inte ofta ni får se mig lite halvt uppklädd har jag ju märkt. Eller ens se mig alls. Men nu har jag köpt sånna fina uppstickare av Anki att jag bara måste visa upp dem! Uppstickare är som benvärmare men de är jättekorta, perfekt om man har lite trånga skaft på skorna och inte får ner benvärmare men ändå vill ha en fin kant som sticker upp ur stövlarna, det piffar ju till något enormt!
 
De finns i både naturvitt och ljusgrått, men jag såg en bild på ett par mörkgråa också och frågade om jag inte kunde få köpa ett par sånna med svart spets och svarta band och visst kunde jag få göra det :) Alla garner hon stickar med är naturgarn eller eko-bomull så det känns extra bra. Uppstickarna finns här om du vill spana in dem närmare, men hon säljer även benvärmare, strumpor och andra fina plagg! Dom här kommer få följa med så fort jag ska ut och vet om att jag inte kommer behöva ta av mig skorna, så fina!
 
Det blev mycket vinnarinlägg idag jag vet, men jag måste komma ikapp och har svinont i huvudet nu efter alla inlägg, mail till vinnarna, mail till sponsorerna och alla "Nu är vinnaren presenterad"-kommentarer.
 
Tävla om att fylla upp ditt tampongförråd rejält här!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender Vinnare
    14 Dec 2012

Vinnare lucka 10!

Kategori: Julkalender Vinnare / 2012
Då var vinnaren av lucka 10 utsedd! Det blev Cornelia (kommentar nummer 12) som får ett budskapsarmband från Dropsoflight.se! Jag har mailat dig Cornelia, och jag behöver svar inom 5 dagar, annars utses en ny vinnare.
 
Vill tacka alla så hemskt mycket för att ni delade med er av vad för smycken ni helst bär, det är bra för mig att veta när jag ska ta fram nya smycken! Som tack får ni alla 10% rabatt om ni handlar på dropsoflight.se från och med nu och till och med söndag klockan 23.59, ange bara koden LIIE och glöm inte att aktivera den och se till att 10% dragits bort innan du genomför köpet :)
 
Vill också passa på att berätta igen att om du vinner en lucka i min julkalender så påverkar det inte dina chanser att vinna i fler, så delta i så många du vill! Bara reglerna följs har alla lika stor chans att vinna.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender Vinnare
    14 Dec 2012

Vinnare lucka 9!

Kategori: Julkalender Vinnare / 2012
Då var vinnaren av lucka 9 utsedd! Det blev Louise Persson som skrev kommentar nummer 57 som får isbollsformarna från Smartasaker.se! Jag har mailat dig Louise, och jag behöver svar inom 5 dagar, annars utses en ny vinnare.
 
Vill också passa på att berätta igen att om du vinner en lucka i min julkalender så påverkar det inte dina chanser att vinna i fler, så delta i så många du vill! Bara reglerna följs har alla lika stor chans att vinna. Glöm inte att tävla i dagens lucka!

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender Vinnare
    14 Dec 2012

Vinnare lucka 8!

Kategori: Julkalender Vinnare / 2012
Vinnare av lucka nummer 8 är utsedd! Jag har haft riktigt svårt att utse en vinnare i just denna tävling som sponsrades av grymma World of Shape då ni alla hade så bra motiveringar! Skulle vilja ge er alla en träningmånad, men det går ju inte och jag är SÅ glad att jag i alla fall får ge EN av er chansen att förändra era vanor och få en sundare livsstil. Vinnaren blev till slut Therese som skrev kommentar nummer 12, stort grattis! Jag har mailat dig Therese, och jag behöver svar inom 5 dagar, annars utses en ny vinnare.
 
Hade jag inte haft det så taskigt med pengar hade jag hoppat på igen i januari, perfekt start på det nya året! Vi får se, kanske rullar det in en femhundring från någonstans som jag kan ta. Det är lätt värt pengarna, man får coaching, pepp, träningsschema och matförslag i en hel månad!
 
Vill också passa på att berätta igen att om du vinner en lucka i min julkalender så påverkar det inte dina chanser att vinna i fler, så delta i så många du vill! Bara reglerna följs har alla lika stor chans att vinna. Glöm inte att tävla i dagens lucka!

29 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    14 Dec 2012

Lucka 14 - R.E.D.D. Tampons

Kategori: Julkalender / 2012
LUCKA NUMMER 14 SPONSRAS AV R.E.D.D. TAMPONS! De har nyligen lanserat en helt ny tjänst, som gör att du inte längre behöver komma ihåg att köpa hem tamponger från affären. Du kan nu istället prenumerera på tamponger, som smidigt skickas hem till dig en gång i månaden. Dessutom är tampongerna så snyggt förpackade, med fint djurtema!
 
VINST: En person vinner hela 12 boxar tamponger, 4 mini, 4 normal och 4 super!
 
FÖR ATT DELTA: R.E.D.D. Tampons jobbar med olika designteman för sina tampongboxar. I dagarna släpptes den första med djurmönster – och frågan som du behöver svara för att delta i tävlingen är: Vad heter denna allra första kollektion R.E.D.D. Tampons? (Svaret finns på deras hemsida och på tampongboxarna.) Berätta även i din kommentar vad du skulle vilja ha för tema på nästa kollektion R.E.D.D. Tampons och vad du tycker den ska heta.
 
Du får pluspoäng om du gillar byREDD på Facebook, men givetvis kan du tävla även om du saknar FB konto. Vill du sprida tävlingen vidare på något sätt så är det såklart också pluspoäng för det :)
 

Genom att delta i tävlingen godkänner du automatiskt allt som står i mitt ►► INFORMATIONSINLÄGG ◄◄
Där står de allmänna reglerna och viktig info som gäller för alla luckor i Liie.se's Julkalender 2012, läs dem.
Där finns även tips på 3 olika sätt du kan sprida tävlingen vidare för att få pluspoäng.

12 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    13 Dec 2012

Meteorregn inatt!

Kategori: Vardagen / 2012
Nu får molnen ta och skingra sig tycker jag, ikväll träffas ju nämligen jordens atmosfär av små gruskorn från meteorsvärmen Geminiderna som kommer göra att vi får se massor av stjärnfall inatt! Om det är klart väder förstås men det ser ut som att vi får nöja oss med att veta att det är fina stjärnfall bakom molnen...
 
Tävla om 400 kr hos fotofyndet.se i dagens lucka, ett enkelt kort rim är vad som krävs, det kan ni väl knåpa ihop till en så fin vinst!

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Information
    13 Dec 2012

Julklappstips!

Kategori: Information / 2012
Problem med att hitta den perfekta julklappen? Det är inte alltid så lätt. Men då kan du handla personliga smycken av mig på dropsoflight.se! Du sätter vilket budskap du vill på och det kommer bli en väldigt uppskattad och unik present! Skriv personens namn, ett viktigt datum, jag älskar dig, ett kort citat eller precis vad du vill! [FLER TIPS PÅ BUDSKAP] Eller köp ett snyggt kristallsmycke, fjäderörhänge eller skyddskanin!
 
Sista dagen för beställning för absolut säker leverans innan jul har jag satt 14 december för att vara säker på att inte göra någon besviken, men även efter det gör jag så klart allt jag kan för att skicka iväg i tid. Lägger du din beställning efter imorgon 14 dec och det är en julklapp så skriv det gärna i meddelanderutan i kassan så jag vet om det. När jag får din beställning så kommer jag veta direkt om jag hinner med den eller inte, och meddelar dig på en gång om det skulle vara så att jag inte hinner.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Bloggdesign
    13 Dec 2012

Bloggdesignless

Kategori: Bloggdesign / 2012
Jag är så less på min bloggdesign! Tycker den är "för mycket"... Vet inte riktigt vad jag ska göra för att bli nöjd, det känns som att man inte kan skala av den mer än vad jag redan gjort. Funderar på om det kan ha med den stora kontrasten mellan svart och vitt att göra att jag känner så, vore kanske bättre om det smälte ihop mer. Har ni sett förresten att jag rutat in varje inlägg? Märkte att ett par stycken skrev kommentarer i fel inlägg och då insåg jag att kanske det var svårt att se vilket inlägg kommentarknappen tillhörde, visst blev det bättre i alla fall? Men nu det finns ingen tid att bloggdesigna! Ska sätta igång med jobb. Måste få iväg beställningar på löpande band så det inte köar upp sig så hemskt.
 
Glöm inte bort att tävla om 400 kr hos fotofyndet.se i dagens julkalenderlucka! Ett kort litet rim är väl inte så så svårt att få ihop? :)

39 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    13 Dec 2012

Lucka 13 - Fotofyndet

Kategori: Julkalender / 2012
LUCKA NUMMER 13 SPONSRAS AV FOTOFYNDET.SE! Där finns alla möjliga slags kameratillbehör, väskor, fjärrutlösare, stativ, blixtar, massor av olika filter och även andra roliga saker formade som kameror, som till exempel objektivmuggen.
 
VINST: En person vinner ett presentkort på 400 kr att använda i deras webshop.
 
FÖR ATT DELTA: Gå in på Fotofyndet.se och kolla in deras sortiment. Kom sedan tillbaka hit och berätta med ett kort rim i en kommentar vad du skulle köpa för presentkortet om du vann.
 
Du får pluspoäng om du gillar Fotofyndet på Facebook, men givetvis kan du tävla även om du saknar FB konto. Vill du sprida tävlingen vidare på något sätt så är det såklart också pluspoäng för det :)
 

Genom att delta i tävlingen godkänner du automatiskt allt som står i mitt ►► INFORMATIONSINLÄGG ◄◄
Där står de allmänna reglerna och viktig info som gäller för alla luckor i Liie.se's Julkalender 2012, läs dem.
Där finns även tips på 3 olika sätt du kan sprida tävlingen vidare för att få pluspoäng.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Sponsrat
    12 Dec 2012

Tickets julkalender

Kategori: Sponsrat / 2012
Nu i juletider finns det ju hundratals julkalendrar ute på nätet och jag ska skriva nu om en julkalender jag hittade genom Blogvertiser, Tickets julkalender där man kan vinna priser varje dag som har med resor att göra! Hittills har det varit presentkort på 1000:- och 3000:- att använda vid valfri bokning hos Ticket. Riktigt nice om man vill ut och resa, och svarar man rätt på tre frågor i julkalendern är man med och tävlar om det stora priset, 10 000:- i presentkort hos Ticket.se!
 
Jag var med idag och hoppas jag kommer komma ihåg att vara med även resterande dagar, en utlandsresa i typ mars-april-maj är något jag verkligen inte skulle ha något emot, det har vi pratat om ett tag nu att försöka komma iväg på. Om pengarna finns förstås, men jag tvivlar, så om man skulle vinna presentkort att resa för skulle ju vara så bra!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender Vinnare
    12 Dec 2012

Vinnare lucka 7!

Kategori: Julkalender Vinnare / 2012
Då var även vinnaren av lucka 7 utsedd! Det blev kommentar nummer 23, Belinda Fihn som får designa sitt egna iphoneskal hos Caseapp.se! Jag har mailat dig Belinda, och jag behöver svar inom 5 dagar, annars utses en ny vinnare.
 
Vill också passa på att berätta igen att om du vinner en lucka i min julkalender så påverkar det inte dina chanser att vinna i fler, så delta i så många du vill! Bara reglerna följs har alla lika stor chans att vinna.
 

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender Vinnare
    12 Dec 2012

Vinnare lucka 6!

Kategori: Julkalender Vinnare / 2012
EFTERSOM VINNAREN INTE KONTAKTAT MIG PÅ 5 DAGAR TROTS ATT JAG BLOGGAT OM HENNES VINST TVÅ GÅNGER SAMT MAILAT HENNE TVÅ GÅNGER UTSES EN NY VINNARE. NYTT INLÄGG KOMMER UPP INOM KORT.
 
Vinnare av lucka nummer 6 är utsedd! Det var tävlingen där ni skulle länka roliga djurbilder och det var riktigt svårt att välja alltså! Hade ca 10 favoriter men det fick till slut bli den här (länk) med lite hjälp av sambon som har samma humor som mig, grattis Rebecka som skrev kommentar nummer 54! Och varför den är så rolig då? Hahaha det är ju två renar/hjortar i en bil och de ser ut att trivas bra därinne, och det ser på något sätt ganska normalt ut vilket ju är roligt eftersom det inte är det, och citatet var skönt också haha. Jag har mailat dig Rebecka, och jag behöver svar inom 5 dagar, annars utses en ny vinnare.
 
Delta gärna i dagens lucka nu, jag sponsrar den också och den innehåller tre stycken Yankee Candles med underbara dofter!
 
Vill också passa på att berätta igen att om du vinner en lucka i min julkalender så påverkar det inte dina chanser att vinna i fler, så delta i så många du vill! Bara reglerna följs har alla lika stor chans att vinna.

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Inredning
    12 Dec 2012

En svart jul

Kategori: Inredning / 2012
FÅGEL / BOCK / KULOR / LJUSSTAKE / GRAN / LJUSLYKTA / SNÖFLINGA / STEARINLJUS / PRESENTPAPPER
 
Lite inspiration till en svart jul, om nu någon skulle vilja ha en sån! Eller blanda lite med den vita julinspon och du får en väldigt modern jul istället. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig en svart gran, med rosa julgranskulor och glitter, det vore fint. Det var väldigt svårt att hitta svart juldekoration tycker jag. Hittade någon tomte också men nja, tomtar på min blogg är ju inte riktigt rätt. Däremot gillar jag verkligen kulorna, alldeles lagomt dekorerade ;)

85 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    12 Dec 2012

Lucka 12 - Liie

Kategori: Julkalender / 2012
AVSLUTAD! VINNARE PRESENTERAS I NYTT INLÄGG INOM NÅGRA DAGAR.
 
LUCKA NUMMER 12 SPONSRAS AV MIG SJÄLV IGEN! Det blev lite problem med lucka 12, så jag går in igen och bidrar med vinsten själv! (Tack till Celine som föreslog dagens regel som jag valde att använda mig av)
 
VINST: En vinner de tre underbara votivljusen på bilden av märket Yankee Candle!
 
FÖR ATT DELTA: Länka den bästa bloggen du vet (som inte är din egen) här bland kommentarerna och berätta kort varför den är så bra. Den som länkar den blogg jag fastnar mest för vinner. I just denna tävling får du skicka tre bidrag om du vill, eftersom det finns många bra bloggar därute. Jätteviktigt dock är att du skriver NYA KOMMENTARER för varje blogg du tipsar om. Alltså, vill du länka tre bloggar, skriv tre kommentarer.
 
Du får pluspoäng om du gillar Liie.se på Facebook, men givetvis kan du tävla även om du saknar FB konto. Vill du sprida tävlingen vidare på något sätt så är det såklart också pluspoäng för det :)
 

Genom att delta i tävlingen godkänner du automatiskt allt som står i mitt ►► INFORMATIONSINLÄGG ◄◄
Där står de allmänna reglerna och viktig info som gäller för alla luckor i Liie.se's Julkalender 2012, läs dem.
Där finns även tips på 3 olika sätt du kan sprida tävlingen vidare för att få pluspoäng.

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    11 Dec 2012

Fort, hjälp mig med regel till lucka 12!

Kategori: Vardagen / 2012
Det blev lite problem med lucka 12 och jag tvingas hoppa in och bidra med vinst även där, vilket jag absolut inte har något emot! Men jag vill veta vad NI vill ha för regel! Kom med förslag på något ni vill göra imorgon, sist hade jag ju att länka den roligaste bilden ni kunde hitta och haha, det var ju superkul men det kan man ju inte köra två gånger. (Nästa vinnare som ska utses är förövrigt den luckan, jag ska sätta mig och kolla på alla bilder framöver när jag får några timmar över)
 
Så kom igen, vad vill ni ha för regel på lucka 12? Ni har till och med ikväll klockan 23.00 att komma med tips så hjälp mig nu. En liten hint om vinsten: Det är ett par saker av samma märke som ni tävlat om förut och den tävlingen fick måånga deltagare ;)

14 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    11 Dec 2012

Coop vs Apotekarnes

Kategori: Vardagen / 2012
Jag har kommit fram till en sak. Jag köpte Coops julmust i början av december och tyckte den var jättegod, likvärdig Apotekarnes faktiskt. Så efter det har vi bara köpt Coops då den varit billigare, men nu var det extrapris på Apotekarnes så vi köpte ett par såna också, eftersom jag alltid tyckt det varit bästa julmusten. Apotekarnes ligger numera på andra plats kan jag säga, när jag väl smakade så kändes den bara blaskig i jämförelse med Coops!
 
Tycker Coops har godare smak, mer bubblor och håller i minst en vecka efter att man öppnat den om man bara drar åt korken ordentligt. Vilken julmust tycker du är godast om du får välja på alla som finns?

99 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    11 Dec 2012

Lucka 11 - GodisBoxen

Kategori: Julkalender / 2012
AVSLUTAD! VINNARE PRESENTERAS I NYTT INLÄGG INOM NÅGRA DAGAR.
 
LUCKA NUMMER 11 SPONSRAS AV GODISBOXEN.SE! Därifrån kan du enkelt och smidigt skicka boxar med godsaker till alla du tycker om. Det finns något för alla, givetvis massor av godis i olika smaker som ligger blandat med spel, trisslotter, biobiljetter och annat kul, men du kan också skicka nötter för den som inte gillar godis, eller ekologisk naturligt godis och mycket annat.
 
VINST: En person vinner en valfri godisbox, med valfritt motiv eller ett eget foto som skickas till valfri mottagare.
 
FÖR ATT DELTA: Gå in på Godisboxen.se och kolla in alla boxarna (det finns över 50 stycken!), kom sedan tillbaka hit och berätta i en kommentar vilken box du vill skicka, till vem och varför du vill skicka en box till just denna person. Glöm inte din mailadress i fältet för e-post.
 
Du får pluspoäng om du gillar Godisboxen på Facebook, men givetvis kan du tävla även om du saknar FB konto. Vill du sprida tävlingen vidare på något sätt så är det såklart också pluspoäng för det :)
 

Genom att delta i tävlingen godkänner du automatiskt allt som står i mitt ►► INFORMATIONSINLÄGG ◄◄
Där står de allmänna reglerna och viktig info som gäller för alla luckor i Liie.se's Julkalender 2012, läs dem.
Där finns även tips på 3 olika sätt du kan sprida tävlingen vidare för att få pluspoäng.

10 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    10 Dec 2012

Tror folk att man är dum i huvudet eller?

Kategori: Företagslivet / 2012
Alltså, en del människor är ju roliga. Speciellt de som ljuger och försöker lura till sig saker av mig. Tror man verkligen att företagare inte har någon koll alls? Det ramlar in förfrågningar om jag kan sponsra med saker från min webshop i princip varje dag, och speciellt nu inför jul. Så långt är det ju lugnt, man måste ju fråga annars vet man inte. Det jag inte gillar är de som ljuger i sina mail och tror att de ska komma undan med det. (Btw så sponsrar jag inte mer i jul, samarbetsplatserna är fulla)
 
Måste bara berätta om denna tjej som varit värst av alla som nyligen påstod att hon hade 30 000 - 40 000 unika läsare om dagen. Redan innan jag kom in på bloggen så förstod jag ju att det inte stämde, har man inte en av Sveriges största bloggar om man har så mycket läsare? Så går jag in och vad ser jag. Inte ens tio prenumeranter på Bloglovin', noll kommentarer på alla inlägg. Inte lite hon överdrev heller. Givetvis var jag tvungen att snoka reda på lite mer och hittade till slut offentlig statistik, hon hade haft nästan 200 besökare senaste veckan. Inte nog med att hon ljuger, dessutom klagar hon i samma mail på andra bloggare som ljuger och säger att de köpt saker när de egentligen fått det sponsrat, så skulle hon aldrig göra. Men ljuga om annat går bra.
 
I början ignorerade jag bara sån här bullshit, men nu har jag börjat konfrontera istället. Jag fick inget svar dock, trots att jag bara konstaterade fakta och gav henne ett gott råd. Jag är ganska trevlig även mot de som inte är det mot mig. Egentligen är det här inget jag stör mig på, man får sig ju ett gott skratt och det är oftast väldigt lätt att se igenom sånna här lögner, både stora och små. Men jag tycker det är ett roligt ämne att prata om och eftersom det händer så ofta så tycker jag det är värt att ta upp, så länge jag inte hänger ut någon tycker jag det är okej.
 
Ni andra företagare med webshopar, får ni också sånna här konstiga mail där folk tror ni är helt bakom flötet?

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender Vinnare
    10 Dec 2012

Vinnare lucka 5!

Kategori: Julkalender Vinnare / 2012
Då var vinnaren av lucka 5 utsedd! Det är alltid grymt svårt att utse bara en vinnare speciellt när ni rimmar så fint allihopa, men man måste ju. Det blev kommentar nr 19, Sara Carlström som skrev sånt trevlig rim om den designade brandvarnaren Lento och säkerheten nu i jul, du får ett babellfat från Callitdesign.se! Jag har mailat dig Sara, och jag behöver svar inom 5 dagar, annars utses en ny vinnare.
 
Vill också passa på att berätta igen att om du vinner en lucka i min julkalender så påverkar det inte dina chanser att vinna i fler, så delta i så många du vill! Bara reglerna följs har alla lika stor chans att vinna.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Intervjuer
    10 Dec 2012

Intervju - Keilys

Kategori: Intervjuer / 2012
KEILYS.ORG - En inspirationsblogg fylld med bloggdesign och illustrationer för att göra din blogg bättre!
 
Vad skriver du om för saker i din blogg?
Bloggen fokuserar mest på bloggdesigner och illustrationer som kommer via textinlägg eller videoguider. Driver även en så kallad "Bloggskola" där jag ger tips på vad man behöver tänka på när man driver en blogg som man kanske vill ska synas för andra och dra till sig läsare på bästa möjliga sätt. Som t.ex designen, viktigt för första intrycket. Sedan även hur man placerar och publicerar sin text tillsammans med bilder osv. Keilys.org fokuserar inte bara såklart på design och illustration, utan jag gillar att föra diskussioner kring dagens ideal och hur media påverkar oss. Jag ger egoboost till mig själv och mina läsare och är inte direkt blyg med mina ord. Driver även en hel del tävlingar som an får va med & delta i. Jag beskriver keilys.org som en stor fet cyber goodiebag. För det jag just räknat upp är bara en bråkdel av vad man kan finna inne hos mig.

Du bloggar mycket om illustration & bloggdesigner, varför började du blogga om just det?
Jag började göra mycket sådant i början på 2012. Jag tycke det var så kul & lära mig om just koderna och vad jag kunde göra för att skapa fina designer, och jag var själv rätt trött på längre tillbaka att aldrig finna några fina & välgjorda gratisdesigner och började sedan publicera sådana på designadinblogg.se's gratisdesign sida & bloggdesign.nu. Fått mycket positiva kommentarer om alla mina designer. Jag tycker absolut att alla förtjänar en fin design, även att man ska kunna hitta en gratis. Självklart tar jag emot designbeställningar också.
 
 
Hur mycket tid lägger du ned på din blogg?
Oj, haha. Jag lägger ner en hel del tid på den faktiskt. Bloggen är min stora hobby. På en dag så lägger jag nog ner minst 6 timmar på den. Ibland så kan jag sitta vid datorn och designa designer en hel dag. Men jag ser det inte bara som min hobby, utan ett slags jobb med. Ett kul jobb! Samtidigt jag gör det jag älskar så tjänar jag ibland även på det. Det har gått väldigt bra för bloggen nuförtiden, så slitet och jobbet bakom lönar sig! Men nu tror väl säkert många att jag inte har något liv, men jodå det har jag haha. *blink*

Tjänar du pengar på att blogga och isåfall hur?
Ja nuförtiden tjänar jag lite faktiskt. Det började ju med bloggdesigner. Gör ju tyvärr inga personliga gratis designer, tar ett par timmar för varje design. Men nu på senare har det gått väldigt bra för bloggen som sagt, och fått några samarbeten på halsen som hört av sig till mig. Dom har gillat mitt upplägg i bloggen och även gillat hur mina diskussion & åsikts inlägg är utformade och gjorda. Så det har varit riktigt kul!

Hur gjorde du för att få din blogg så framgångsrik?
Ärligt talat så vet jag inte riktigt vad jag har gjort. Jag har nog bara lärt mig att vara jag i bloggen. Många bloggare försöker för hårt och intresserar sig för mycket av vad alla andra vill läsa och försöker skriva som många storbloggare istället för att fokusera på vad dom själva tycker om att skriva om. Tycker man ska ställa sig frågan "Vad skulle jag vilja läsa i min blogg? Vad tycker jag är intressant att skriva om?". Det är det som är det viktiga. En bekräftelsesökande blogg visar den utstrålningen mer än vad dom anar, vilket gör att folk backar ur snabbare än dom kom. Jag själv gillar att läsa bloggar där dom vet vad dom vill och håller sig till sitt koncept. Så det är nog det som gjort att jag växt så mycket som jag gjort nu på senare. Jag har funnit mig själv och dom folk som besöker mig dagligen har funnit en blogg dom gillar som passar dom. Smaken är ju som baken!

Vad inspirerar dig?
Människor inspirerar mig. Inte sådana som det går bra för dagligen utan folk med skinn på näsan som kämpar för att nå sina mål, inte är rädda för att visa att dom har en riktigt kass dag & fått ett bakslag, men sedan trots det ser sig och säger "come at me world!". En av mina favorit bloggar är sådan, foxwoman.blogg.se. Hennes blogg har påverkat mig enormt som person och gjort mig starkare på många sätt.

Vem/vilka är dina förebilder?
Min mamma såklart! Haha. Jag är en riktig morsgris, och min mamma och jag har världens bästa kontakt. Alltid kunnat prata om allt och vi är nog inte bara mor & dotter utan bästa väninnor också. Hon har alltid funnits där för mig och ställt upp, stöttat mina idéer och drömmar, och framför allt haft mycket tålamod med mig. Inte alltid lätt att vara förälder och ja hon har stått ut med mycket men aldrig tappat tron på mig, så finns ingen jag ser upp till mer än min mamma. Helt klart min inspirations källa & förebild. Ta hand om era mammor!
 

Lever du ditt liv så som du vill?
Absolut inte! Är ofta frustrerad av att behöva hålla tillbaka. Lever med kronisk magont och går även på utredning för add/adhd, då jag alltid har haft koncentrations svårigheter och annan liknande problematik för just adhd. Ofta orkeslös & svårt att hålla uppe rutiner, så att ett riktigt jobb för mig idag är inte tillgängligt. Måste få klart min utredning och få hjälp igenom det och även för min mage. Båda faktorerna gör att vissa saker inte riktigt funkar för mig, även om jag vill! Men jag vet även att ingenting är omöjligt, och jag måste bara ha lite tålamod! En dag kommer saker flyta på bra för mig också, och tills dess så får jag nöja mig med hur min vardag ser ut idag. Den är inte så tokig heller, men har andra drömmar med såklart!

Vart ser du dig själv om 10 år? Vad gör du? Har du kvar bloggen?
Om 10 år så hoppas jag att jag har barn såklart, haha. Lever i ett hus ute på landet med en go kille. Hoppas även på att ha kommit lite längre i mitt fotograferande och kanske jobbar som fotograf för en tidning. Inte någon mode tidning utan kanske mer nyhetstidning. Eller kanske driver eget företag med att designa hemsidor som grund. Hoppas verkligen jag har kvar bloggen, dock hur den är utformad då vet jag inte! Men håller sig mitt intresse kvar, kommer bloggen att finnas kvar!
 
NIO SNABBA!
glasögon eller linser  lost eller greys anatomy  hemma eller borta
twitter eller facebook  sagan om ringen eller harry potter   morgon eller kväll
ödet eller slumpen  göteborg eller stockholm   blogga eller läsa bloggar
 
Till sist, finns det något annat du vill berätta för oss?
Tror att det mesta är sagt ovanför haha. Hoppas innerligt att nya läsare ska finna bloggen intressant och bli inspirerade som så många andra blivit! Som sagt, alla förtjänar en fin design och jag hoppas ni ska finna någon av mina som passar er. Ni får självklart gärna lämna tips på vad för slags designer ni vill se i framtiden, tar alla förslag i åtanke. Tack för att ni orkade denna extremt långa intervjun med mig & framför allt ett stort tack till Liie.se för intervjun. Precis börjat läsa hennes blogg och tycker redan den är toppen. Speciellt med sådana här intervjuer, man kan hitta nya guldkorns bloggar att börja läsa!
 

Har du en egen inspirerande blogg som du tycker förtjänar lite mer uppmärksamhet, läs mer om hur du kan få synas i en sån här intervju HÄR! Vill du läsa andra intervjuer, klicka HÄR. Men glöm inte att besöka Isabell också :)

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    10 Dec 2012

Heeelt slut

Kategori: Vardagen / 2012
Fluffig isbjörnskram på er som kikar in här varje dag, ni gör det roligt och värt att blogga!
 
Idag är det mitt egna företags lucka och det känns bra, nu kan jag slappna av idag, utan press på att det måste bli en jättelyckad lucka, eftersom jag inte gör någon annan än mig själv besviken om det inte blir många deltagare. Det är ett himla jobb det där med att ordna en julkalender, så mycket mer än jag någonsin trott! Trots att nästan alla luckor varit klara sedan 1 december så är det enormt mycket att göra medans och efteråt också. Vinnarna blir lite fördröjda för jag hinner helt enkelt inte med att utse en ny varje dag, ett litet bakslag där men allt kan ju inte gå klockrent hela tiden. Jag lovar att alla vinnare kommer presenteras, och det är ju bara att följa bloggen så märker ni när eftersom de skrivs upp i nya inlägg med rubriken "Vinnare lucka..." så det är väldigt svårt att missa :) Ni behöver aldrig kolla tillbaka i gamla inlägg, sånt orkar man ju inte med nu i juletider när det finns hundratals julkalendrar att följa och man kan ju omöjligt hålla reda på alla luckor man är med i.
 
Nu ska jag antingen städa kontoret eller gå och lägga mig, har inte riktigt bestämt mig än. Hoppas ni sover gott!

84 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    10 Dec 2012

Lucka 10 - Drops of Light

Kategori: Julkalender / 2012
AVSLUTAD! VINNARE PRESENTERAS I NYTT INLÄGG INOM NÅGRA DAGAR.
 
LUCKA NUMMER 10 SPONSRAS AV DROPSOFLIGHT.SE! Det är min egna webshop och där kan du handla fina smycken med ditt egna budskap/namn på! Det finns även en del kristallsmycken och andra smycken.
 
VINST: En person vinner ett valfritt smycke ur befintligt sortiment i webshopen.
 
FÖR ATT DELTA: Gå in på Dropsoflight.se och se ut något du vill ha om du vinner och skicka länken i en kommentar här. Skriv även med i kommentaren vad för sorts smycken du gillar att bära, jag behöver lite idéer på vad jag kan skapa framöver.
 
Du får pluspoäng om du gillar Drops of Light på Facebook, men givetvis kan du tävla även om du saknar FB konto. Vill du sprida tävlingen vidare på något sätt så är det såklart också pluspoäng för det :)
 

Genom att delta i tävlingen godkänner du automatiskt allt som står i mitt ►► INFORMATIONSINLÄGG ◄◄
Där står de allmänna reglerna och viktig info som gäller för alla luckor i Liie.se's Julkalender 2012, läs dem.
Där finns även tips på 3 olika sätt du kan sprida tävlingen vidare för att få pluspoäng.
 

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Inredning, Liie
    09 Dec 2012

Nu vet jag varför jag är rädd för tomtar

Kategori: Inredning, Liie / 2012
Julankor och alla former av söta djur går bra, för de har fina ansikten. Det här är enda prydnaden som kommer fram vid jul.
 
Alltså, jag har ju alltid varit rädd för tomtar så länge jag kan minnas, så här kommer det inte in minsta lilla julprydnadstomte ens. Vad denna tomteskräck kommer ifrån har jag inte riktigt vetat faktiskt, men jag tror jag kan ha hittat en orsak, om den inte startade det så spädde den med all säkerhet på...
 
Vi har precis kollat klart på Sunes Jul, eftersom jag minns inget av den och många säger att det är den bästa julkalendern. Den är helt klart rolig och blir bättre och bättre för varje avsnitt, men slår inte första Mysteriet på Greveholm. I alla fall, i avsnitt 3, "Tjejgrej", är Sune ute och för att köpa julklapp och det börjar direkt med en otrevlig tomte och det dyker upp fler och fler med jämna mellanrum. 5.40 i det här klippet är det värsta! Lika vidrigt nu som när jag var fem år och den sändes på tv. Skadad för alltid haha.

64 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    09 Dec 2012

Lucka 9 - SmartaSaker

Kategori: Julkalender / 2012
AVSLUTAD! VINNARE PRESENTERAS I NYTT INLÄGG INOM NÅGRA DAGAR.
 
LUCKA NUMMER 9 SPONSRAS AV SMARTASAKER.SE! Där finns hundratals smarta saker till hemmet, båten, bilen och dig själv och dina nära och kära. Jag har handlat en del grejer från dem, bland annat en Pluring och Toastickan, fantastiskt bra och praktiska saker! Du lär hitta flera julklappar när du kikar runt i deras webshop, och säkerligen en hel del saker du själv vill ha!
 
VINST: En person vinner antingen:
 
Ett 6-pack kabelhållare, få ordning på alla jobbiga sladdar du har hemma. Eller
En påfyllningsbar fickparfym, så du slipper släpa på din stora parfym. Eller
En smart äggkokare för mikron, kokar ett ägg när du blir sugen. Eller
Ett 4-pack isbollsformar, gör snygga isklot till nyårsdrinken!
 
FÖR ATT DELTA: Svara på frågan: På vilken gata i Stockholm ligger Smarta Sakers fysiska butik? Svaret finns någonstans i deras webshop. Berätta också vilken av de fyra sakerna du vill ha om du vinner. Glöm inte din mailadress i fältet för e-post.
 
Du får pluspoäng om du gillar SmartaSaker på Facebook, men givetvis kan du tävla även om du saknar FB konto. Vill du sprida tävlingen vidare på något sätt så är det såklart också pluspoäng för det :)
 

Genom att delta i tävlingen godkänner du automatiskt allt som står i mitt ►► INFORMATIONSINLÄGG ◄◄
Där står de allmänna reglerna och viktig info som gäller för alla luckor i Liie.se's Julkalender 2012, läs dem.
Där finns även tips på 3 olika sätt du kan sprida tävlingen vidare för att få pluspoäng.
 

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Inredning, Tips - Rabattkoder
    08 Dec 2012

Här ska det provas doftljus!

Kategori: Inredning, Tips - Rabattkoder / 2012
Har beställt hem massor av små votivljus/samplers av Yankee Candles från AmbinessHome.se med min rabattkod liie som egentligen är till mest för er men jag kunde inte hålla mig, det är ju så fint med 20% rabatt! Dessa små ljus har en brinntid på ca 15 timmar och det tycker jag är länge för att bara vara ett litet prov. Nu ska jag testa 7 dofter jag inte luktat på innan så det blir spännande. Köpte även en halvstor med Clean Cotton, för den är uuuunderbar!
 
Till och med idag lördag klockan 23.50 kan ni också klicka hem Yankee Candles med 20% rabatt!

10 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    08 Dec 2012

Nattångesten

Kategori: Liie / 2012
Igår var jag på fest och inatt blev jag återigen påmind om varför jag nästan alltid väljer att inte gå på fest. Nu tänkte jag berätta varför så folk vet varför jag är så "tråkig".
 
Jag vet inte vad det kallas, har försökt söka på nätet men eftersom jag själv har så sjukt svårt att förklara vad det är som händer så vet jag inte heller riktigt vad jag ska söka på. Jag har aldrig kunnat förklara vad det är och hur det känns och det har varit frustrerande för både mig och dom jag väckt i panik under åren, har haft denna känsla ända sedan jag var barn. En blandning av nattskräck och ångest kanske. När jag var liten var det en och samma dröm, om och om igen, om en megastor snöboll som rullade mot mig och jag skulle springa ifrån (det låter skittöntigt jag vet), vilket kändes helt omöjligt, vaknade med panik och storgrät och den där känslan. Numera handlar det om olika stora katastrofer och att jag måste stoppa dem, men det kan jag inte och hela världen kommer gå under, på grund av mig, eller mindre saker som att skaffa fram en omöjlig summa pengar på en dag annars händer det något. Hopplöshet och en känsla av att allt hemskt som händer är mitt fel är det bästa jag kan förklara det som, vilket utlöser panik för att det känns verkligen som att det är på riktigt, även efter att jag vaknat.
 
Även i vaket tillstånd kan jag få dessa känslor, om någon på skämt säger att jag måste göra något som är helt omöjligt. Men då när jag är vaken och nykter har jag lärt mig hantera det, att som trycka undan det bara, tänka på något helt annat. Det är alltså på natten som det är värst, då jag liksom tappar kontrollen, och finns alkohol med i bilden förstärks allt gånger 10 och paniken varar hela natten hur mycket man än försöker skaka av sig det och känslan av den sitter kvar flera dagar efteråt.
 
Ibland kan det gå flera år mellan attackerna och ibland kan de komma flera på en månad, det är helt random. Har även någon form av sömnparalys fast jag kan röra mig. Ser ofta saker som inte finns medans jag är i något slags vaket/sovande tillstånd. Människor, gräsklippare, spindlar, ormar och så hör jag röster. Och konstiga dimmor som liksom bara kommer närmare och närmare och försöker kväva en. Vet inte hur många gånger jag slängt mig över Jimmy med täcket för att "skydda" honom från det jag ser. Minns det mesta klart och tydligt dagen efter och ibland om jag har riktig tur medans jag ser dessa saker kan jag veta att det inte är på riktigt, vet inte om det beror på att det händer så ofta att jag börjar bli lite van kanske.
 
Någon som kan förklara vad det är eller vad det beror på? Jag har lärt mig att leva med det och gör vad jag kan för att slippa det, som att inte dricka t.ex, men om det är något mer som jag kan göra själv så vore det ju kanon.

41 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    08 Dec 2012

Lucka 8 - World of Shape

Kategori: Julkalender / 2012
AVSLUTAD! VINNARE PRESENTERAS I NYTT INLÄGG INOM NÅGRA DAGAR.
 
LUCKA NUMMER 8 SPONSRAS AV WORLDOFSHAPE.COM! Med World of Shape kan du förändra din livsstil på bara 30 dagar. Detta är något för alla som vill bli hälsosammare, oavsett kroppsform och vare sig du redan tränar eller inte. Det finns tre olika program och det bästa av allt är att du inte ens behöver gå till ett gym om du inte vill, alla träningsuppgifter går även att göra hemma. Du får träningsschema och matschema för en månad, och tips i deras bloggar, och du får fråga hur mycket du vill via e-post och i facebookgruppen. Coacherna (som är utbildade till personliga tränare) är verkligen underbara att ha att göra med.
 
VINST: En person vinner en valfri träningsmånad med World of Shape, dvs antingen en månad av Fitnessfighten, Kick-Start eller Run 4 Fun och vinnaren väljer själv vilken månad under 2013 som han eller hon vill köra.
 
FÖR ATT DELTA: Motivera i en kommentar varför just du ska vinna en livsstilsförändring.
 
Om du är intresserad av att se hur det går för andra just nu, börja följa deras facebookgrupp! Jag följde den hela månaden innan jag själv skulle köra, för att vara lite mer förberedd. (Detta är givetvis inget krav för att vara med i tävlingen, utan bara ett litet tips)
 
 Vill du sprida tävlingen vidare på något sätt så är det såklart också pluspoäng för det :)
 

Genom att delta i tävlingen godkänner du automatiskt allt som står i mitt ►► INFORMATIONSINLÄGG ◄◄
Där står de allmänna reglerna och viktig info som gäller för alla luckor i Liie.se's Julkalender 2012, läs dem.
Där finns även tips på 3 olika sätt du kan sprida tävlingen vidare för att få pluspoäng.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Rabattkoder
    07 Dec 2012

Yankee Candle 20% Rabatt!

Kategori: Tips - Rabattkoder / 2012
Imorgonkväll klockan 23.50 är sista chansen att handla Yankee Candles hos Ambinesshome.se till riktigt bra rabatt, hela 20% billigare! Mediumljusen brinner i ca 90 timmar och kostar efter rabatt bara 183.20 kr, vilket är ca två kr i timmen och det tycker jag är helt överkomligt pris för ett väldoftande hem, och doften håller sig ju kvar ett bra tag efter att man släckt ljuset också :)
 
Koden du skriver in är alltså liie så dras 20% bort, så bunkra upp nu med ljus, både till dig själv och för att ge bort i julklapp. Clean cotton och Fluffy towles är väl något som går hem hos de flesta, jag har dem och de luktar fräscht som nytvättat, men inte för mycket. Pink sands är också en ganska mild doft, jag har den också :)

13 st

ÅSIKTER

    Kategori: Pyssel, Tankar
    07 Dec 2012

Gran och kottfundering

Kategori: Pyssel, Tankar / 2012
Halvvita kottar. Efter ca 20 omgångar med sprayflaskan är de fortfarande inte helt vita.
 
Jag var ju och plockade lite kottar i skogen för ett tag sedan. Ville göra någon fin dekoration med dem. Så börjar man ju tänka, det bor ju djur i kottar, dom vill man ju inte ha inne. Så det blev ett himlans ståhej med att försöka sanera kottarna.
 
1. Bada i vatten + klorin då skulle krypen antingen dö eller krypa upp till ytan
2. Bada i vatten + skurmedel för att kottarna skulle lukta godare
3. Torka några dagar så de spricker upp
4. Borsta med diskborste mellan bladen för att få bort sand och annat som finns i kotten
5. Koka kottsoppa (det luktade inte gott) för att vara säker på att det inte finns insekter kvar
6. Låta kottarna torka igen så de spricker upp
7. In i ugnen i 300 grader i 20 minuter, tänkte att OM det finns någon seg jävel kvar
 
Punkt nummer 7 rekommenderas inte, det rök rejält när jag gick ner för att titta till dem efter 20 minuter... Men jag fick fina svarta kottar ;) Det är tur jag fått en ugn med två spisplattor på av pappsen så jag kan hålla på med sånt här skrot i garaget. Skulle inte vilja ha kottar i samma ugn som jag lagar mat i liksom.
 
När jag gjort allt detta, tog mig bara ungefär en vecka, kom jag på det att... Julgranar. Hur fan sanerar folk dem? Nej just det, det gör man ju inte. Varför bry sig så mycket om en kotte då. Om jag får in två djur med min kotte så får ju de med äkta granar in säkerligen tusen smådjur och mikroorganismer och det verkar ju folk vara fine med?
 
Ni med äkta julgranar eller som gillar att ta in saker från naturen, är det inte så farligt som jag fått för mig det där med att ta in naturmaterial? Jag känner mig i alla fall trygg nu min rutin, men det tog ju en himla tid.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender Vinnare
    07 Dec 2012

Vinnare lucka 4!

Kategori: Julkalender Vinnare / 2012
Vinnare av lucka nummer 4 är utsedd! Det blev kommentar nr 39, Madde som får designa en egen familjekalender från Trycksakstorget.se! Jag har mailat dig Madde, och jag behöver svar inom 5 dagar, annars utses en ny vinnare.
 
Vill också passa på att berätta igen att om du vinner en lucka i min julkalender så påverkar det inte dina chanser att vinna i fler, så delta i så många du vill! Bara reglerna följs har alla lika stor chans att vinna.

56 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    07 Dec 2012

Lucka 7 - CaseApp

Kategori: Julkalender / 2012
AVSLUTAD! VINNARE PRESENTERAS I NYTT INLÄGG INOM NÅGRA DAGAR.
 
LUCKA NUMMER 7 SPONSRAS AV CASEAPP.SE! Hos dem kan du designa dina egna Iphoneskal precis som du själv vill ha dem. En nyhet är att de numera också har Iphone 5 skal för dig som slagit till på den senaste modellen av Iphones. Perfekt för dig som vill ha unika saker, mer personligt än så här blir det ju inte!
 
VINST: En person vinner ett Iphoneskal som vinnaren designar själv!
 
FÖR ATT DELTA: Berätta i en kommentar vad du skulle sätta för bild/text på ditt skal om du vann, och varför.
 
Du får pluspoäng om du gillar Caseapp på Facebook, men givetvis kan du tävla även om du saknar FB konto. Vill du sprida tävlingen vidare på något sätt så är det såklart också pluspoäng för det :)
 

Genom att delta i tävlingen godkänner du automatiskt allt som står i mitt ►► INFORMATIONSINLÄGG ◄◄
Där står de allmänna reglerna och viktig info som gäller för alla luckor i Liie.se's Julkalender 2012, läs dem.
Där finns även tips på 3 olika sätt du kan sprida tävlingen vidare för att få pluspoäng. 

20 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagsrummet
    06 Dec 2012

Årets Djurgran

Kategori: Vardagsrummet / 2012
Då var den här, årets blåa julgran pyntad med massor av djur! Vad tycker ni? Det här är säkert inte allas smak men verkligen min! Själv så älskar jag den till och med mer än förra årets gran, kanske är det för att det finns fler djur i i år. Nu när vi har en blå vardagsrumsmatta fick det bli blått pynt och så struntade vi i allt det svarta vi brukar ha. Fast det är bara 6 blå droppar, 9 silvriga kulor och 12 vitfrostade stjärnor i, plus minigranen som faktiskt har en egen ljusslinga också, det enda som fattas i den är en minifågel, måste hitta någonstans!
 
Har du inget att göra kan du alltid försöka leta reda på alla djur jag stoppat i, roligt tidsfördriv! De är antingen vita eller silver så dom smälter in bra ;) Hur många hittar du?

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender Vinnare
    06 Dec 2012

Vinnare lucka 3!

Kategori: Julkalender Vinnare / 2012
Då var vinnaren av lucka 3 utsedd! Det blev kommentar nr 6, Nathalié som får ett presentkort på 300 kr att handla vad du vill för på Getpersonal.se kanske snusdosan så din sambo kan få snusa med stil, eller något helt annat om du ändrat dig :) Jag har mailat dig Nathalié, och jag behöver svar inom 5 dagar, annars utses en ny vinnare.
 
Och till er andra, spana in GetPersonal's Facebooksida, där finns ett väldigt fint erbjudande där, 15% rabatt! Kika in för att för att se vad för enkelt du måste göra för att få rabatten! Passa på att köpa personliga julklappar med gravyr, eller något fint till dig själv.
 
Vill också passa på att berätta igen att om du vinner en lucka i min julkalender så påverkar det inte dina chanser att vinna i fler, så delta i så många du vill! Bara reglerna följs har alla lika stor chans att vinna.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    06 Dec 2012

I have no pictures

Kategori: Vardagen / 2012
Hoppas ni sovit gott, det har jag dom få fyra timmarna jag sov. Helt störa sovrutiner, huvva. Ena dagen sover man till tre på dagen och andra kliver man upp halv 8. Jaja det funkar ju i alla fall och det är tur det. Men jag börjar få ont om bilder nu alltså, och av någon konstig anledning (whaat?!) så ser jag väldigt trött ut hela tiden så jag har som ingen lust att ta nya. Vill ju inte skrämma er..
 
Däremot har jag en bild på vår julgran! Den ska jag visa sen, SÅ NÖJD med den. Fortsätt lämna in era bidrag till roliga bilder-tävlingen i inlägget under så hörs vi mer under dagen!

95 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    06 Dec 2012

Lucka 6 - Liie

Kategori: Julkalender / 2012
AVSLUTAD! VINNARE PRESENTERAS I NYTT INLÄGG INOM NÅGRA DAGAR.
 
LUCKA NUMMER 6 SPONSRAS AV MIG SJÄLV! Ville boka upp en lucka själv för att göra något lite udda en av dagarna. Idag 6 december ska vi skratta och bli glada när vi läser mitt kommentarsfält!
 
VINST: En person vinner dessa tre nagellacken av märket Mavala. Acid Yellow, Vegas Pink och Denim Blue. Givetvis oanvända. Vill du inte ha dem själv så ge bort i julklapp om du vinner!
 
FÖR ATT DELTA: I den här tävlingen vill jag att du letar reda på den roligaste djurbilden du vet på nätet och länkar den här i en kommentar. Det ska vara en sån där bild som man bara skrattar hysteriskt (eller i alla fall lagomt mycket) åt när man ser den. Det kan vara bara en bild som den är eller en bild med en fyndig text på. Den jag skrattar mest åt vinner!
 
I just denna tävling får du skicka hela tre bidrag om du vill, eftersom det är ju jättesvårt att välja ut bara en rolig bild. Jätteviktigt dock är att du skriver NYA KOMMENTARER för varje bild du vill länka. Alltså, vill du skicka tre bidrag, skriv tre kommentarer.
 
Pluspoäng får du om du sprider tävlingen vidare på något sätt men det är såklart inget krav. Lycka till med bildletandet ♥
 

Genom att delta i tävlingen godkänner du automatiskt allt som står i mitt ►► INFORMATIONSINLÄGG ◄◄
Där står de allmänna reglerna och viktig info som gäller för alla luckor i Liie.se's Julkalender 2012, läs dem.
Där finns även tips på 3 olika sätt du kan sprida tävlingen vidare för att få pluspoäng.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    05 Dec 2012

Vad ni är underbara!

Kategori: Vardagen / 2012
Vill tacka så hemskt mycket för alla tips om Sabatonbiljetter! Vad skulle man ta sig till utan blogg och fina läsare egentligen? Vi var såå nära på att få tag i två biljetter på olika håll, men det blev till slut bara en så vi tackade nej till den, dels för att det var en, dels för att det blev så stressigt att hinna med att göra sig klar tills de två andra skulle åka. Jag sov till 15.00 idag och Jimmy ännu längre och vi är fortfarande väääldigt trötta och sega... Men det blir bra att vara hemma ikväll också, vi har ju faktiskt sett Sabaton en gång tidigare och det blir svårt att slå tror jag, speciellt på ett sånt litet ställe som bara tar in 350 pers. Idag har det kommit in flera beställningar också som jag vill få iväg så fort som möjligt för att det inte ska bli sån kö. Gilla Drops of Light på FB och du får fri frakt just nu!
 
På tal om imorgon förresten, imorgon är det jag (som privatperson) som sponsrar dagens lucka! Jag kommer ha en enda jätterolig (och dessutom enkel) regel för att delta och priset är något liknande en sak jag tävlat ut förut och som var väldigt omtyckt, så glöm inte att kolla in imorgon! Tyvärr kommer blogg.se att utföra serverunderhåll mellan 23.00 ikväll och 08.00 imorgonbitti, så kommer ni inte in så är det därför, kom då tillbaka senare på dagen om det blir problem :) Perfekt tajmat av mig och blogg.se förresten, det känns skönt att det är min lucka, så inte något företag drabbas av störningarna som kan bli.
 
Glöm inte att delta i dagens lucka också!! Ett fint stilrent Babellfat står på spel! Stor vinstchans eftersom det är så få deltagare än.

22 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    05 Dec 2012

Lucka 5 - Call it Design

Kategori: Julkalender / 2012
AVSLUTAD! VINNARE PRESENTERAS I NYTT INLÄGG INOM NÅGRA DAGAR.
 
LUCKA NUMMER 5 SPONSRAS AV CALLITDESIGN.SE! En inredningsbutik på nätet som har stort sortiment av stilrena och snygga prylar till hemmet. Några av deras leverantörer är Cult Design, Qualy och Koizol, från sistämnda kommer dagens pris!
 
VINST: En person vinner ett Babellfat från Koizol ur det befintliga sortimentet hos Callitdesign.se. Vinnaren kontaktas med en gång efter avslutad tävling och vinnaren måste hämta ut vinsten innan nyår.
 
FÖR ATT DELTA: 1. Gilla Calltidesign på Facebook. 2. Prenumerera på deras nyhetsbrev. 3. Gå in på Callitdesign.se, se ut en produkt, ett babelltfat eller någon helt annan vara och skriv ett roligt rim till produkten i en kommentar till detta inlägg. Gör alla tre punkterna så är du med och tävlar om fatet!
 

Genom att delta i tävlingen godkänner du automatiskt allt som står i mitt ►► INFORMATIONSINLÄGG ◄◄
Där står de allmänna reglerna och viktig info som gäller för alla luckor i Liie.se's Julkalender 2012, läs dem.
Där finns även tips på 3 olika sätt du kan sprida tävlingen vidare för att få pluspoäng.
 

15 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    04 Dec 2012

Biljetter till Sabaton i Sundsvall 5 dec sökes!

Kategori: Vardagen / 2012
Hej, sistaminutentjejen här! Förra gången jag efterlyste konsertbiljetter till Volbeat här på bloggen lyckades en av mina läsare ordna två stycken till mig och min pojkvän genom en kompis, och jag hoppas på samma tur igen även om det känns lite smått omöjligt att man ska ha sån tur två gånger.
 
Söker alltså biljetter till Sabatons spelning i Sundsvall imorgon 5 december, gärna två stycken men även en kan vara intressant. Har du en/två över som du vill bli av med eller känner någon som köpt biljetter men inte kan gå?
 
Maila mig på liie.blogg @ hotmail.com (ta bort mellanslagen) så kan vi prata mer där!

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender Vinnare
    04 Dec 2012

Vinnare lucka 2!

Kategori: Julkalender Vinnare / 2012
Då var vinnaren av lucka 2 utsedd! Det blev kommentar nr 66, Petra Stenberg som kammade hem vinsten i tävlingen om ett Yankee Candle med juldoft sponsrad av Ambinesshome.se, grattis! Jag har mailat dig Petra, och jag behöver svar inom 5 dagar, annars utses en ny vinnare.
 
Nu kunde ju bara en vinna ett sånt här mysigt ljus, men jag har ordnat en rabattkod till alla er som läser bloggen! Ni får hela 20% rabatt på alla Yankee Candles om ni anger koden liie i rutan för kampanjkod på Ambinesshome.se, hur bra är inte det?! Koden gäller fram till lördag 8 december klockan 23.50. Passa på att bunkra upp nu, vi har många månader av  mörker och kyla framför oss. Ljus är ju också en uppskattad julklapp!
 
Vill också passa på att berätta igen att om du vinner en lucka i min julkalender så påverkar det inte dina chanser att vinna i fler, så delta i så många du vill! Bara reglerna följs har alla lika stor chans att vinna.

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    04 Dec 2012

Vitt vitt vitt

Kategori: Vardagen / 2012
Precis innan jag somnade imorse började det snöa, det var mysigt att somna till! Nu börjar det bli riktigt vitt och det känns jättebra, gillar inte när man ser gräset bara sådär litegrann, ser så skitigt ut. Nu ska jag ha lite städdag, trots att jag somnade runt 5 klev jag ändå upp klockan 9 och har haft två datortimmar nu på morgonen, ocn nu är det alltså dags att städa. Klockan 13 ska jag göra ett par beställningar. Försöker sätta timmar på det som ska göras, för att bli mer effekiv. Klockan 12 presenteras vinnaren av doftljuset samt en trevlig överraskning till alla som inte vann.. :)

46 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    04 Dec 2012

Lucka 4 - TrycksaksTorget

Kategori: Julkalender / 2012
AVSLUTAD! VINNARE PRESENTERAS I NYTT INLÄGG INOM NÅGRA DAGAR.
 
LUCKA NUMMER 4 SPONSRAS AV TRYCKSAKSTORGET.SE! Därifrån kan du beställa egendesignade trycksaker som visitkort, etiketter, kalendrar, tackkort och mycket mer. Som ni ser på bilden kan man designa nästan precis hur man vill, jag älskar min familjekalender jag beställde för nästan ett år sedan nu.
 
VINST: En person vinner antingen en Familjekalender eller en Väggkalender A4, vinnaren väljer vilken och designar den själv och får den hemskickad gratis (billigaste fraktalternativet ingår).
 
FÖR ATT DELTA: Gå in på Trycksakstorget.se och kolla in de två kalendrarna du har att välja mellan (Produkter → Fotokalendrar → Familjekalender / Väggkalender A4). Kommentera sedan här vilken du vill ha om du vinner och varför den skulle passa bäst hemma hos dig. Glöm inte din mailadress i fältet för e-post.
 
Du får pluspoäng om du gillar Trycksakstorget på Facebook, men du kan såklart tävla även om du saknar FB konto. Vill du sprida tävlingen vidare på något sätt så är det såklart också pluspoäng för det :)
 

Genom att delta i tävlingen godkänner du automatiskt allt som står i mitt ►► INFORMATIONSINLÄGG ◄◄
Där står de allmänna reglerna och viktig info som gäller för alla luckor i Liie.se's Julkalender 2012, läs dem.
Där finns även tips på 3 olika sätt du kan sprida tävlingen vidare för att få pluspoäng.

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Inredning
    03 Dec 2012

Uteljus!

Kategori: Inredning / 2012
Pyntade trädet ute vid vägen för några timmar sedan, tycker man bör ha minst en ljusslinga ute på vinter, det är så mysigt! Förra året hade vi en flerfärgad i det trädet, men den hittade jag inte nu. Däremot hittade jag den här vita som jag inte ens visste om att vi hade. Ibland köper jag på mig ljusslingor efter julen när de reas ut, och har ingen koll nästa år på vad jag har.. :)
 
Smart också att pynta ute när det är lite snö, sist pulsade vi runt i en meter snö, det var aningen svårare.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender Vinnare
    03 Dec 2012

Vinnare lucka 1!

Kategori: Julkalender Vinnare / 2012
Då var vinnaren av lucka 1 utsedd! Det blev kommentar nr 75, Christine Carlström som får ett sportarmband från Trendcase.se, grattis! Nu slipper du springa dina två mil i tystnad på varje träningspass :) Jag har mailat dig Christine, och jag behöver svar inom 5 dagar, annars utses en ny vinnare.
 
Till er som inte vann, misströsta inte! Jag ser att Trendcase har decemberrea på alla skal och tillbehör, plus att de skickar med en stopper gratis i varje beställning (så länge lagret räcker), så passa på att fynda nu!
 
Vill också passa på att berätta igen att om du vinner en lucka i min julkalender så påverkar det inte dina chanser att vinna i fler, så delta i så många du vill! Bara reglerna följs har alla lika stor chans att vinna.

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Intervjuer
    03 Dec 2012

Intervju - AnnaPhoto

Kategori: Intervjuer / 2012
ANNAPHOTO.WEBBLOGG.SE - En blogg där jag delar med mig av min allra största hobby, fotografering.
 
Varför började du blogga och bloggar du av samma anledning fortfarande?
Jag började blogga för att kunna dela med mig av mina bilder och lite vad jag gör om dagarna. När jag började att intressera mig för foto, tog jag en massa bilder (bra och dåliga), som jag inte hade någonstans att göra av. Kändes lite halvt meningslöst fota "bara för mig själv", så därför bestämde jag mig för att starta en fotoblogg, där jag också kunde se min egen utveckling. Jag bloggar av ungefär av samma anledning fortfarande, men allt eftersom jag utvecklas drivs jag av att inspirera och tipsa andra, liksom många andra bloggar har inspirerat mig!
 
Har du märkt av några positiva/negativa effekter av bloggandet?
Ja, mest positiva effekter, som en massa peppande och fina kommentarer som fått mig ännu mer motiverad att fota och blogga! Jag har också utvecklats otroligt mycket inom fotograferingen. Det enda negativa som jag har känt av, är att jag ibland känner press att jag "måste" fota och göra bra inlägg. Men fotografering är något jag gör för jag tycker det är otroligt roligt, och oftast går det att vända det negativa till något positivt! Om jag fotar och bloggar när jag känner för det, blir det både roligare får mina läsare och för mig. Och oftast känner jag för att fota hela tiden! ;)
 
Vill du tipsa oss om någon bra blogg som du följer?
Jag följer ganska många bloggar, främst fotobloggar, och en som jag verkligen älskar är catrine.webblogg.se!
 
Har du några framtida planer för din blogg som du kan avslöja?
Det har jag faktiskt! ;) Jag har mycket planerat, då jag precis kommit "tillbaka" efter ett litet uppehåll. Först och främst har jag tänkt att gör bloggen lite personligare. Men sedan har jag också en liten idé jag vill utveckla till något inspirerande, lärorikt och roligt. Det har med foto- och photoshoptips att göra, och jag kan säga att det kommer bli gryyyyyymt! ;D
 
Och när du inte bloggar, vad gör du då?
Tja, det finns rätt många saker jag gör när jag inte bloggar ;). Jag spelar handboll tre gånger i veckan + matcher och cuper, och jag älskar det! Sen umgås jag också med kompisar, fotograferar (såklart...), bakar, har precis börjat att teckna, håller på med webbdesign och mycket mer! En annan sak jag älskar att göra är att läsa. Jag läser främst fantasy, och mina favoritböcker är A Song of Ice and Fire serien (jag är mer än beroende) och jag älskar även tv-serien Game of Thrones som är baserad på dessa böcker. Går i skolan gör jag också, i nian. Herregud jag börjar snart gymnasiet!
 
Vad blir du glad av och vad får dig att gråta?
Det finns så otroligt många saker som gör mig glad! Mina vänner och familj är de som verkligen lyser upp mina dagar. Men några andra saker som gör mig glad är att se andra vara lyckliga, fota, resa till fina platser i världen, julen och snö, te, regn, game of thrones, musik och tusen andra saker! Jag börjar gråta av att se människor/djur lida eller må dåligt, sorglig musik, när jag tänker på allt hemskt som finns i världen, böckerna I taket lyser stjärnorna och Ett nytt liv på köpet och den här texten om cancer.
 
Jag älskar att resa, och några av de finaste platserna jag har besökt är Malta (bild 1), Dubai och världens högsta hus (bild 2-3) och Florida (bild 4).
 
Samlar du på något?
Just nu samlar jag inte på något speciellt, förutom roliga minnen ;). Men när jag var liten samlade jag på korkar. Inga vanliga korkar, utan vinkorkar. Japp. Och när jag åkte skidor i Norge för många år sedan frågade jag hotellet om de hade vinkorkar. Då fick jag en påse med 100 stycken av dem. Alltså va?
 
NIO SNABBA!
förrätt eller efterrätt flyga eller åka båt chips eller godis
komedi eller skräck  twitter eller facebook äkta julgran eller plastjulgran
fredag eller lördag  göteborg eller stockholm morgon eller kväll
 
 
Till sist, finns det något annat du vill berätta för oss?
Jag hoppas att ni har blivit sugna på att gå in på min blogg, och tack för att ni läste min intervju! Och allra sist vill jag berätta att jag har en märklig kärlek till bävrar. De är så fina. Kramar! ;)
 

Har du en egen inspirerande blogg som du tycker förtjänar lite mer uppmärksamhet, läs mer om hur du kan få synas i en sån här intervju HÄR! Vill du läsa andra intervjuer, klicka HÄR. Men glöm inte att besöka Anna också :)

68 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    03 Dec 2012

Lucka 3 - GetPersonal

Kategori: Julkalender / 2012
AVSLUTAD!
 
LUCKA NUMMER 3 SPONSRAS AV GETPERSONAL.SE! Där kan du beställa presenter med personlig gravyr, perfekt julklapp när du vill ge bort något speciellt och unikt. De har snabb leverans och alltid fri frakt, och en rad gravyr ingår alltid i priset. Glaset, korthållaren, armbandet och pennan är bara ett urval av vad som finns hos dem!
 
VINST: En person vinner ett presentkort på 300 kr, som används i deras webshop.
 
FÖR ATT DELTA: Besök getpersonal.se och kolla in sortimentet, kom tillbaka hit och berätta i en kommentar vad du skulle köpa om du vann, varför du vill ha just det och gärna vad du skulle gravera in (se till att din text får plats på just det du vill ha). Glöm inte din mailadress i fältet för e-post.
 

Genom att delta i tävlingen godkänner du automatiskt allt som står i mitt ►► INFORMATIONSINLÄGG ◄◄
Där står de allmänna reglerna och viktig info som gäller för alla luckor i Liie.se's Julkalender 2012, läs dem.
Där finns även tips på 3 olika sätt du kan sprida tävlingen vidare för att få pluspoäng.

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Intervjuer
    02 Dec 2012

Behöver två intervjuer till!

Kategori: Intervjuer / 2012
Jag kör ju intervjuer med bloggare på måndagar, men det tar (trots att jag försökte göra det lätt för mig) lite för mycket tid, att jag beslutat mig för att sluta med det när alla tidsinställda intervjuer är publicerade. Behöver dock två intervjuer till med intressanta och inspirerande bloggare, en till julafton och en till nyårsafton, eftersom båda är på en måndag. Vill gärna köra året ut då jag även har en inställd på januari, så det inte blir ett glapp.
 
De två första som mailar mig på liie.blogg @ hotmail.com (ta bort mellanslagen) får de två sista platserna. Du behöver inte göra intervjun just nu, utan bara maila för att reservera en plats så svarar jag om du får platsen eller inte. Om du fått den ber jag dig göra intervjun och den ska i så fall vara inne inom en vecka.
 
Förstår du inte vad det handlar om? Läs informationsinlägget
Kika sedan in på min exempelintervju - Intervju med mig själv
Eller kolla in alla andra - Intervjuer med bloggare
 
Perfekt sätt att få lite nya läsare, nu i december har läsarantalet här inne ökat rejält!

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender Vinnare
    02 Dec 2012

Vinnaren av presentkortet på Ikea!

Kategori: Julkalender Vinnare / 2012
Nu har jag äntligen haft tid att gå igenom alla inlägg, facebookdelningar och mail och utsett en vinnare av presentkortet på Ikea! Jag kunde inte motstå det rimmet som Eva skrev:
 
Här ska det tipsas om (http://liie.se/2012/november/infor-julkalendern-tavling.html) Liie.ses julkalender
Därför jag er det här mailet sänder
Jag kan då vinna ett Ikeapresentkort
Om jag vinner ska jag ej det ge bort
Jag behöver nya tallrikar nu inför jul
Då slipper jag betala och det är ju kul
Jag ser mest fram emot luckan med (http://ambinesshome.se) Ambiness Home
Shopen jag bläddrade helt igenom
Det fanns många fina julgardiner
Jag håller tummar och tår för att jag den här tävlingen vinner
 
Grattis Eva, jag har mailat dig! Svara inom 5 dagar, annars utses en ny vinnare.
 

Har skapat en ny kategori för alla vinnarna i julkalendern, där kan ni kika in med jämna mellanrum och kolla om ni vunnit, ska länka den strax i menyn också. Nya inlägg kommer upp för varje vinnare, så egentligen behöver ni bara hålla koll på bloggen för att få reda på vilka vinnarna blir!

19 st

ÅSIKTER

    Kategori: Inredning, Pyssel
    02 Dec 2012

Adventsljusstaken

Kategori: Inredning, Pyssel / 2012
Vi brukar inte ha en adventsljusstake (alltså sån man eldar) men i år kände jag att nu ska jag ordna en, om än enkel. Köpte ett zinkfat på Lagerhaus som jag sprayade vitt. Fyra ljus och nummer och lite fejksnö senare hade jag mig en adventsljusstake. Renen får sitta där så länge också. Kanske lägger på lite vita kottar om några dagar, när de är klara. Ganska mysigt faktiskt, nu har jag något att elda varje dag.

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    02 Dec 2012

Juliga tröjor

Kategori: Kläder / 2012
Jag har ju som ni kanske märkt fastnat för renar. Letade efter en julig rentröja och hittade dessa på nyfashioncity.com, tyckte dom var så fina! Det här är ju tröjor för män, men det känns som att det inte spelar någon roll. Jag gick faktiskt runt i Jimmys tjocktröja på senaste shoppingturen till Birsta :) Men nu shoppar jag inte gärna från utlandet, och USA och andra ställen utan för EU allra minst med tanke på tull och frakt. Någon som har något tips på juliga tröjor med renar på från en svensk shop?

105 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    02 Dec 2012

Lucka 2 - AmbinessHome

Kategori: Julkalender / 2012
AVSLUTAD!
 
LUCKA NUMMER 2 SPONSRAS AV AMBINESSHOME.SE! En heminredningsbutik som säljer lite allt möjligt inom inredning. Mycket gardiner, ljusstakar, mysiga plädar, och så klart Yankee Candles!
 
VINST: En person vinner Yankee Candle Pomegranate Cider 198 gr, med doft av bland annat granatäpple och kanel.
 
FÖR ATT DELTA: Besök Ambinesshome.se's avdelning för Yankee Candles, hitta din favoritdoft och länka den här bland kommentarerna och berätta varför du tycker om just den. Glöm inte din mailadress i fältet för e-post.
 
Du får pluspoäng om du gillar AmbinessHome på Facebook, men givetvis kan du tävla även om du saknar FB konto. Vill du sprida tävlingen vidare på något sätt så är det såklart också pluspoäng för det :)
 

Genom att delta i tävlingen godkänner du automatiskt allt som står i mitt ►► INFORMATIONSINLÄGG ◄◄
Där står de allmänna reglerna och viktig info som gäller för alla luckor i Liie.se's Julkalender 2012, läs dem.
Där finns även tips på 3 olika sätt du kan sprida tävlingen vidare för att få pluspoäng.

11 st

ÅSIKTER

    Kategori: Inredning
    01 Dec 2012

En djurisk jul!

Kategori: Inredning / 2012
Fortsätter på djurtemat även i årets julpynt. De fina porslinsrenarna hittade jag på Åhlens, det fanns endast två kvar så så jag bestämde mig för en gångs skull direkt att dom SKA jag ha. Dom ska hänga i julgranen tillsammans med alla fåglar. Passar bra in på vårt vita tema också. Även filten är det renar på, och dessutom är den blå så det matchar resten av vardagsrummet. Den är köpt på BOOM.
 
Vi var till Birsta och shoppade i torsdags, men för mig som är i princip pank blev det inte mycket. Gjorde av med flera presentkort bara, hade ca 600 kr lite utspritt på olika butiker som jag fått på detta sätt. Klicka in dig, läs och skriv en kommentar så bjuder jag in dig också vetja.

81 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    01 Dec 2012

Lucka 1 - Trendcase

Kategori: Julkalender / 2012
AVSLUTAD!
 
LUCKA NUMMER 1 SPONSRAS AV TRENDCASE.SE! Där hittar du Iphoneskal i olika former och utseenden, till Iphone 5, 4, 4s och 3. Det finns även tillbehör som hörlurar och stoppers. Har du ingen Iphone själv så känner du säkert någon som har en och skulle bli glad för ett skal i julklapp!
 
VINST: En person vinner en valfri vara ur deras sortiment.
 
FÖR ATT DELTA: Besök Trendcase.se och se ut något du vill vinna, välj vad du vill på sidan som inte är ett flerpack. Kommentera här med länk till varan samt en kort motivering till varför du ska vinna. Glöm inte din mailadress i fältet för e-post.
 
Vill du sprida tävlingen vidare på något sätt får du pluspoäng, men det är inte obligatoriskt för att delta.
 

Genom att delta i tävlingen godkänner du automatiskt allt som står i mitt ►► INFORMATIONSINLÄGG ◄◄
Där står de allmänna reglerna och viktig info som gäller för alla luckor i Liie.se's Julkalender 2012, läs dem.
Där finns även tips på 3 olika sätt du kan sprida tävlingen vidare för att få pluspoäng.