VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Intervjuer
    24 Dec 2012

Intervju - Cochise

Kategori: Intervjuer / 2012
COCHISE.BLOGG.SE - I bloggen hittas kreativitet, inspiration, inredning, foto, livet som företagare och en massa MYS!

Vad vill du förmedla med din blogg?
Jag vill kunna vara en inspirationskälla för människor med samma intressen. Försöker knäppa mycket bilder och lägger ofta ner mycket omsorg på mina inlägg och tillhörande bilder för att det ska se så tilltalande ut som möjligt. Tror att många olika typer av människor kan hitta något de gillar i min blogg då den är väldigt bred: foto, pyssel, shopping, tatueringar, musik, bilar, djur, företagande, inredning, resor, nailart... många intressen :) Jag vill att människor som besöker min blogg ska känna en positiv anda och bli på bra humör och förhoppningsvis vilja återvända fler gånger.
 
 
Vem är du?
En glad, energisk och mysig liten varelse med många bollar i luften fastän jag egentligen är ganska lat. Jag tror på spöken och allt övernaturligt, älskar tatueringar och att prata om dialekter, har jättedåligt minne, är en tekniknörd och shoppar alldeles för mycket och har en tendens att lyssna sönder låtar väldigt snabbt. Jag tycker att det är skönt att vara ensam och blir väldigt sällan uttråkad.

Tjänar du pengar på att blogga och isåfall hur?
Den här frågan gjorde mig väldigt kluven. Min blogg är inte så stor och tanken med mitt bloggande är inte att försörja mig på den. Så det är inget jag försöker uppnå med hjälp av sponsorer, annonser osv. Men nu till det knixiga och med risk för att säga emot mig själv så kan man säga att jag använder min blogg som ett medel i min marknadsföring. Eftersom jag bloggar om mitt företag och mina produkter så tjänar jag pengar på människor som hittar mitt företag genom min blogg och därigenom handlar från mig. Så svaret på frågan är väl egentligen, Ja, jag tjänar pengar på min blogg. Men jag gör det helt genom mig själv och inte med hjälp av sponsorer.

Vad jobbar du med?
Jag har ett heltidsarbete som förskollärare vilket jag älskar. Och vid sidan om är jag egenföretagare och driver min egen webshop, Cochise Design. I den säljer jag mestadels egentillverkade produkter. Det som säljer bäst är kameratillbehören då jag är ensam i Sverige om att sälja kompletta personliga kameraremmar.
 
Varför bestämde du dig för att bli egen företagare?
Jag är och har alltid varit en kreativ person. Den dagen jag kom på att jag ville piffa upp min systemkamera med en egendesignad och roligare kamerarem beslutade jag mig att jag ville dela med mig av den idén till fler. Den vanliga originalkameraremmen var enligt mig väldigt tråkig och jag hade som motto att "du är inte tråkig, så varför ska din kamera vara det?". Med det startade jag en hobbyverksamhet som nu har växt och blivit en enskild firma.

En annan anledning till att jag beslutade mig för att bli egen företagare var att jag behövde och mådde bra av att få skapa, tillverka, fantisera. Att skapa nya produkter är väldigt roligt, men det går inte göra allt till sig själv, dels kostar det mycket och dels får vi inte plats hemma :) Så jag är väldigt tacksam över att det finns människor som tycker om det jag gör och köper just mina saker. Det är en otrolig känsla.
 
Ett litet urval av vad som finns i Madeleines webshop, hårband, ugglor och värmehjärtan och kameraremmar förstås!
 
Vad inspirerar dig?
Mycket! Det gäller att ha egenskapen att kunna se det lilla och att kunna uppskatta de små sakerna i livet. Jag blir inspirerad av karismatiska människor, djur och natur, stjärnhimlen, kärlek, en film, musik, bloggar....man kan hitta inspiration i det mesta bara man är öppen för det.

Du bor ju i hälsingeskogarna, vad är det bästa/sämsta med det?
Det bästa är lugnet. Så fort jag sätter foten i storstaden så dras man med i stressen. Man blir stressad av att man missade tunnelbanan trots att det kommer en ny om 3 minuter....här hemma är man glad om det kommer en ny buss om 2 timmar. Det är helt enkelt mindre stress här uppe och det behövs för en människa som jag som lätt stressar upp sig. Naturen är också helt fantastisk! Att ha rådjur, rävar och diverse djur runt husknuten är helt underbart. Att ha berg runtomkring sig. Att kunna åka skoter/fyrhjuling mellan gårdarna och slippa trafikkaos, att se stjärnhimlen på natten och att slippa snökaoset som lamslår samhället varje vinter ;)

Det som är mindre bra med att bo i glesbygden är utbudet. Att åka på konsert blir ett helt projekt då resan och boendet kostar mer än själva biljetten. Samma sak om man vill åka utomlands, det tar ofta nästan lika lång tid att ta sig ner till flygplatsen som flygresan tar. Men jag skulle aldrig kunna bo någon annanstans. Här har vi 4 årstider och det är så underbart. Vi har mycket kultur och det det skulle jag aldrig kunna lämna för något i världen. Jag är en äkta hälsingepatriot och det är här jag hör hemma ♥
 
NIO SNABBA!
förrätt eller efterrätt supernintendo eller x-box pop eller rock
morgon eller kväll hemma eller borta pingvin eller isbjörn
ipad eller laptop ika i rutan eller rädda joppe snögubbe eller sandslott

Till sist, finns det något annat du vill berätta för oss?
Tack till Liie! För chansen att göra den här intervjun och för all inspiration du ger! Tack till er andra som orkat läsa ända hit ner, jag hoppas att vi ses på bloggen i framtiden :)

DENNA BLOGG ÄR AVSLUTAD
BESÖK GÄRNA MIN NYA AKTIVA BLOGG LIIELARSSON.SE NÄR DU LÄST KLART HÄR INNE :)

1
► Nea
26 Dec 2012 - 00:01
............................................................................................................................................................................................................

Länkarna är lite luriga där :) Ni verkar ha missat ett par bokstäder.

Svar: TACK för att du sa till! Otroligt klantigt av mig att göra fel, och dessutom på båda..
Liie ● Julkalender 24 dec - Vinn en fet goodiebag!

Tyckte du om det här inlägget på något sätt?
Berätta det då! Hur ska jag annars veta vilka inlägg jag borde fokusera mer på? Jag vill ju gärna dela med mig av sådant andra kan ha användning för, men bara om jag vet att någon faktiskt vill läsa om det.

Du får ett mail när jag besvarat din kommentar!
Jag svarar på alla kommentarer med blogg.se's svarsfunktion, svaret dyker då upp under din kommentar. Kan du inte signera, skriv då in din mailadress i fältet för e-post så får du automatiskt ett mail när jag svarat.

Efter att jag svarat kikar jag in på din blogg också :)
Skriv med andra ord inte "besök gärna min blogg också" i din kommentar, besökstiggare besökes inte i ren protest. Skriv något o-spammigt så får du ett klick tillbaka och en kommentar om jag hittar något jag gillar :)
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

   Kom ihåg mig?