VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    31 Jan 2012

it's also nice to belong

Kategori: Vardagen / 2012
Det lilla neggoinlägget nedan betyder ju inte det att hela dagen varit kass! Det har varit ett antal gånger jag skrattat så mycket att det nästan kom tårar, ungefär lika många gånger som jag svor över krånglade hyllsystem och plåtar, och det blir rent och fint med vitt och bättre på vissa sätt och säkert sämre på andra. Efter jobbet gick jag direkt till simhallen, och som vanligt, 60 minuter och 70 längder. Jag vet inte vad som är fel men jag kommer verkligen varken längre eller kortare på en timme! Hur som helst så värker det i hela mig nu. Awesome!

Så jävla drygt bara att jag är sjukt sugen på smörgåstårta, semlor och dipp och massa gott. Suget avtar aldrig för mig, hur jag än gör. Men så känner jag såhär, att jag nu kan äta något med gott samvete eftersom jag faktiskt tränat. Även om det inte blir mer än en eller två kiwis ikväll, det är allt jag har! Tur och otur kallas det.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    31 Jan 2012

Ursäkta röran

Kategori: Vardagen / 2012

Vi bygger om hela butiken just nu. För en gångs skull är jag inte laddad eller sugen på renovering. 6 timmar idag räckte gott och väl. Jag som brukade älska sånt här, trots alla fel och brister och heeeey nu gör vi om det vi nyss gjort! Jag som älskade att sitta på golvet mitt bland all plast och märka tusen och åter tusen tallriksunderlägg med 2 för 10 kronorslappar för hand när vi byggde våran butik. Jag som inte hade några som helst problem med att komma upp tidigt på morgonen för att bygga till sen kväll när vi byggde butiken i Svenstavik. Den här renoveringen borde tilltala mig enormt. Men det gör den inte och jag är lite ledsen för det. När försvann den delen av mig liksom. Förmodligen samtidigt som andra delar, när man tänker efter. Nu vill jag bli miljonär.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Rabattkoder
    30 Jan 2012

Wake-up Lampa genom Groupon!

Kategori: Tips - Rabattkoder / 2012
HAR NYSS KÖPT MIG EN WAKE-UP LAMPA! Har velat ha en sån länge nu eftersom jag blir så stressad när mobillarmet drar igång på morgonen, det låter verkligen hemskt, BIIIP, BIPBIP, BIIIIIIP!!!!!! Man kan säkert ställa in så man får en låt eller nåt men jag är så långt ifrån telefonnörd man kan komma så jag vet int hur man gör haha. Hjärtat bara tokslår när man vaknar till bip:et, inte ett dugg mysigt. Men nu ska jag alltså vakna till naturljud och soluppgång, och till och med somna till solnedgång om jag vill.

Men hade det inte varit för det här erbjudandet på Groupon.se så hade jag inte köpt den för sånna här lampor av kvalitet är dyra. Den här har ett värde på 1099 kr men köper man den genom Groupon betalar man bara 499 kr. Erbjudandet finns endast tillgänglig till midnatt inatt, så behöver du också en sån lampa så gäller det att vara snabb!

Är du inte intresserad av en lampa så rekommenderar jag ändå att signa upp sig och få nyhetsbreven, ibland dyker det upp riktigt fina erbjudanden! Jag vill bara ha min lampa nu nu NU! Mitt nya liv som numera innehåller träning och lite bättre mat blir nog ännu skönare med lampan. Det sägs faktiskt att dom funkar. Jag lovar att berätta vad jag tycker om den och Groupon sen!

[Update 17/4 2012 - Läs min recension här]

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Träning
    29 Jan 2012

Att simma på en söndag

Kategori: Träning / 2012

Kanske inte veckans klokaste val. Vad sjukt galet jättemycket folk det är i bassängen en söndag! 9 pers som ska dela på tre banor är ju inte det mest optimala.. Skvätt och vågor och simma sicksack. Undra hur många kalorier det är i klorvatten.. HU. Var nära att ge upp efter 30 längder men kämpade på ändå, varför ska just jag behöva kliva åt sidan liksom. Blev till slut 70 längder och 60 minuter idag också, precis som jag lovade.

Nu vill jag ha vår. Med 15 plus, solsken och ett par riktiga träningsbyxor! Så joggar man först en halvtimme innan man tar timmen i bassängen. Det blir lite som en drog det där med träning. Man mår ju alldeles för bra när det är gjort.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Träning
    27 Jan 2012

Happy bunday!

Kategori: Träning / 2012

Då var det gjort, badkortet är mitt!! 1000 kr fattigare men det blir nog ett gladare liv istället. En timme i bassängen, 70 längder idag. Dom två sista trodde jag armarna skulle ge upp men vafan. Minst en timme varje gång ska jag köra. Onödigt att bli blöt och lukta klor för typ 20 minuters träning ju. Det fula är ju att jag känner mig redan piggare och gladare och asduktig haha.

Den 23 gången jag drar mig iväg har jag tjänat in pengarna jag lagt ut. Så minst 23 gånger måste jag gå alltså. Idag känns det inte som att det blir några problem, får se hur det känns imorgon när träningsvärken slagit till ;)

Ps. Nya tröjan på bild. SÅ SKÖN. Synd den bara finns i fyra färger!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Träning
    27 Jan 2012

Premiär!

Kategori: Träning / 2012

Det här har jag nyss tryckt i mig och ska alldeles strax iväg på badhuset och köpa ett halvårskort och ta första simturen för i år. Har också tagit bilder på på hur fan man ser ut nu. Ojoj, jag står inte ut med att titta på dom! Men dom är bara för mig själv, vill inte fula ner bloggen hehe ;) Möjligt att jag skriver ut dom och hänger upp här vid datorn, det kommer garanterat att få mig iväg på badhuset! All motivation jag kan få är BRA. Jag är ju som sagt inte alls någon träningsmänniska.

Den här gången känns dock annorlunda än alla andra gångerna då jag bara tränat för att orka mer, inte för att tappa så mycket fett. Nu gör jag det till 50% för att bli pigg och den andra halvan för att få på mig mina gamla jeans igen. Och den här gången är det inte på gränsen, nu går de verkligen inte att stänga. Och inga kommentarer nu om att jag inte behöver shapea till mig eller sånt, det vet ni inget om! Jag lovar, jag ska inte svälta mig. Mat är alldeles för gott för det!

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Bloggdesign
    26 Jan 2012

Min sökfunktion funkar inte!

Kategori: Tips - Bloggdesign / 2012


Jag blev galen på att min sökfunktion inte fungerat på jättelänge här på bloggen, så jag mailade blogg.se. Det är inte jag som klantat till det utan blogg.se som gjort systemändringar vilket medförde att koden som alltid varit inte längre funkar. Testa din sökruta, är din blogg inte gjord eller omgjord nyligen så funkar den nog inte hos dig heller. Tänkte dela med mig av kodsnutten till den som vill ha en fungerande sökruta!

Leta reda på sökfunktionen i kodmallen, bör se ut ungefär såhär:

    <form action="${AppUrl}index.bd?fa=search.do" name="search" method="post">
        <input type="hidden" name="bl_id" value="${BlogID}" />
        <input type="text" name="criteria" value="" size="12" maxlength="64" />
        <input type="submit" value="Sök" />
    </form>

Radera den och lägg in den nya istället:

    <form action="http://www.google.se/search" name="search" method="get">
      <input type="text" name="q" value="" size="12" maxlength="64" />
      <input type="hidden" name="sitesearch" value="{{ blog.absolute_url }}" />
      <input type="submit" value="Sök" />
    </form>

Som vanligt när det kommer till att designa om bloggen rekommenderar jag att ta en kopia på hela kodmallen och spara i ett dokument på datorn innan du börjar ändra, speciellt om du inte är van. Råkar du radera minsta lilla tecken för mycket kan det få hela designen att falla, då är det bra att ha de gamla koderna kvar att klistra in igen.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Jag tävlar
    26 Jan 2012

Tävla om presentkort!

Kategori: Jag tävlar / 2012

Kläder.nu-bloggen tävlar just nu ut presentkort hos Stadium.se! Första pris 1000 kr och andra pris 500 kr. Jag vill vinna för jag behöver ett par träningsskor. Eller ett par riktiga träningsbyxor som andas så man slipper se ut som en blöt gris efter vägarna. Fy vad trevligt det skulle vara! Tävlingen hålls här och avslutas 29 jan!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    25 Jan 2012

Sevilla Blouse!

Kategori: Kläder / 2012

GULT är FINT! Den här har jag nyss köpt nu från Nelly.com, Sevilla Blouse 159 kr! Har en likadan fast i svart men med långa ärmar redan, så jag tror den här kommer passa bra. Var egentligen ute efter en vit med långa ärmar men när det inte fanns var det svårt att motstå denna våriga sak. Fri frakt dessutom till sista januari, lika bra att passa på!

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kontoret
    25 Jan 2012

Trycksakstorgets familjekalender!

Kategori: Kontoret / 2012

Jag har letat efter en familjekalender i över ett halvår, och ääääntligen hittade jag den perfekta! Har kikat på trycksakstorget.se flera gånger, men då tyckt att kalendern såg så ful ut i regnbågens alla färger. Vad jag inte visste var att när man väl öppnat programmet så kunde man ändra färgerna.. Synd att det inte stod något om det så hade det besparat mig mycket letande haha.

Priset blev totalt 297 kr med segaste frakten (10 dagar) inräknad. Beställde dock på en tisdag och på måndagen efter hade jag den, gick mycket fortare alltså. Jag är svinnöjd! Passade helt perfekt där under brevställen. Men det var ju planerat för en fet kalender där under så inte så konstigt kanske ;) Men att lilla jag skulle behöva en hel familjekalender för mig själv det trodde jag aldrig skulle hända. Nu ska jag lägga mig i soffan och fylla i den. Huvudvärken från igår har inte gått över utan bara blivit värre, så det blir inte många knop idag inte.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    24 Jan 2012

Nu är det riktig vinter!

Kategori: Vardagen / 2012

Hade jag varit barn/inte haft så mycket att göra/inte tyckt det varit förjävla kallt hade jag lätt krupit in under det här trädet och suttit där hela dagen med massor av choklad och inredningstidningar. Hur mysigt?!? 

Idag är i alla fall en ledig dag, och jag sov ut och åt en nyttig brakfrukost. Ett kokt ägg, en halv grapefrukt, två wasa sport+ med en tunn skiva ost och tre tjocka skivor gurka. Till det drack jag grapefruktjuice, kanske inte bästa kombon, det blev mycket grape.. Men mätt det blev jag! Om man bara kunde ta sig tid att göra frukost så varje dag så vore man ju halvvägs mot beach 2012! Jag är fortfarande mätt liksom. Lite promenader på det och en och annan simtur. Min kalender kom igår, fyfan vad enkelt det kommer bli att planera in allt med den! Idag är en glad dag, trots huvudvärk.

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Jag vann
    23 Jan 2012

Här står våran Tassimo!

Kategori: Jag vann / 2012

Jag hade ju den otroliga turen att vinna en svart Tassimo kaffemaskin på bloggvy.se, och jag har inte visat än hur jävla perfekt den blev i vårat kök! Ändå står den inte där jag tänkte, eftersom vi inte har flyttat mikron än men det blev kanon ändå! Så med maskinen kom 200 kr att handla kapslar för, så vi beställde ett helt gäng från Tassimos hemsida. Jag trodde jag skulle älska Maraboun, men faktum är att jag gillar Cadbury och Cote d'or mer. Kaffet har jag inte vågat mig på än men Jimmy gör minst en kopp varje dag :)

Så något sjukt. Jag googlade runt efter billiga kapslar (för det blir verkligen dyra koppar kaffe i kaffemaskiner) och hamnade på Tassimos facebooksida, tänkte att någon där kanske visste vart man kan köpa billigt. Läste lite och fick sedan syn på "Tävla om 10 kaffemaskiner, skriv ditt bästa julklappsrim till en Tassimo" jaja tänkte jag och skrev ihop ett litet rim för skojs skull mest, för vem fan vinner två maskiner i rad liksom. Tydligen gör JAG det. Så strax innan jul kom en julröd maskin hem till oss också!! Blev en bra julklapp till mamma och pappa :)

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Music
    23 Jan 2012

Pepplåten nummer ett

Kategori: Music / 2012Fortfarande. Bör spelas på jääävligt hög volym för bästa effekt. Det är musiken som är grymmast, texten är väl, njaa. Att hata är väl lite småtöntigt sådär kan jag tycka. Varför lägga energi på saker man ändå inte gillar?

Menmen, låten är som allra bäst exakt 0:57. Lyssnar alltid på den när jag behöver piggas upp. Som NU t.ex när jag ska sätta mig och skriva en text jag redan skrivit in gång och som tog två timmar. Igår satt jag och skrev på webshopen, gick och duschade och så slog klockan om till annan dag, och då loggas man ut automatiskt, och jag hade inte sparat. Fyfan vad jag kämpade med den där jävla texten alltså och är lite sur att jag måste göra om den. Att göra om den på en gång var det inte frågan om, liiite irriterad ;)

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Övrigt
    21 Jan 2012

På tal om valar igår...

Kategori: Övrigt / 2012

Det här måste vara det absolut roligaste ever. Så ger man sig inte heller när kompisen påpekar att man är dum i huvet, då skickar man en baby whale också. AWESOME.

0 st

ÅSIKTER
   Shhhh

    Kategori: Liie
    21 Jan 2012

Shhhh

Kategori: Liie / 2012

When all the walls close in around you and the pressure all surrounds you but your conscience just won't let you just give up and give in. Det här skulle bli ett långt inlägg om val. Men det blir det inte. När man raderar texten för 93 gången är det dags att ge upp och krypa ner i sängen tycker jag. Tar valen vid fenorna en annan dag ♥

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tampons for free
    18 Jan 2012

Sensual Balans!

Kategori: Tampons for free / 2012

ÄLSKAR ÖVERRASKNINGAR I BREVLÅDAN! I måndags låg det tamponger och en liten tub däri, från tamponsforfree.se såklart, vilka annars är så grymma? :)

Vi som är med i deras bloggnätverk SheSocial fick ett viputskick med tamponger och en gel från deras samarbetspartner som denna gång är Sensual Balans. Sensual Balans är en gel som ska öka kvinnors sexuella njutning. Den är både för dem som känner otillfredställelse vid sex men också för dom som bara vill få ut ännu mer njutning. Vill du läsa mer om gelen kan du göra det här, där går det också att tävla om tre stycken tuber t.o.m torsdag kl 20.00!

Tycker du det låter trevligt att få hem tamponger gratis? Bli medlem så får du det!

(Blomman fick jag inte i posten, för den kom fina Malin med på nyår! Tycker det är så roligt att den fortfarande lever, jag är sämst på blommor.)

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    17 Jan 2012

En tur på stan

Kategori: Vardagen / 2012

Påpälsad som värsta vintergrisen begav jag mig ut för en runda stan.
Dumt eftersom att jag blev svettig bara av att fota ett par självporträtt i träningskläder imorse (ni vet springa fram och tillbaka för att trycka på avtryckaren inställd på 10 sekunders fördröjning). Så hur jag kunde tro att jag skulle klara en promenad det vet jag inte, men nu är jag hemma, alldeles för svettig.

Med en runda på stan menar jag förresten inte sådär som vanliga tjejer, en sväng in på sminkbutiken, klädesaffärer avslutat med en fika, nejnej. För mig är det posten, mataffären, banken och järnhandeln haha. Fick med mig ett finfint stålrör från järnhandeln som han i kassan kapade till rätt längd åt mig, så nu ska jag bygga lite mer i garderoben! Satt faktiskt upp en till hylla för några dagar sedan också.

2 st

ÅSIKTER
   Insane

    Kategori: Vardagen
    15 Jan 2012

Insane

Kategori: Vardagen / 2012

Sitter här och yrar företagsnamn, det ena mer evil än det andra, haha. Tror jag kanske har feber, det känns inge vidare i alla fall. Och namnen, så bra men så fel. Fast rätt i min ögon. Det är synd att man inte kan ta hjälp för sånt här, köra en omröstning eller nåt. Bilderna är btw till min nya kalender! Men det fattas en bild. Ego I know. Att en person ska behöva en hel familjekalender med fem spalter för sig själv, det är ju udda. Men då kaaanske man får ordning på sitt liv? Att redigera bilder och tänka är det enda jag orkar idag.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    14 Jan 2012

If your life sucked last year

Kategori: Vardagen / 2012

Dags att börja bränna fett igen. Att det infaller just i början av det nya året är faktiskt inte för att det är nytt år, utan för att nu är allt jag planerade att göra över, allt sånt som krävde att jag inte fick bli mer sjuk än jag redan var. Jag är fortfarande helt åt helvetes förkyld men nu orkar jag inte vänta på att det ska gå över genom att vila längre. Den metoden funkar tydligen inte.

Har nyss kommit hem från en timmes promenad, det behövdes och det känns bra att det är gjort och det var knappt så att jag orkade hela vägen. Ikväll blir det mys med fruktsallad och någon serie, förmodligen Criminal Minds. Bra lördag.

Igår var jag förresten på Strike och drack drinkar, det behövdes också känner jag. Dricker aldrig fina drinkar på hemmaplan, då blir det alltid äcklig cider när man är ute (när man nu är ute, var väl ett år sen jag åt eller var ut på ett offentligt ställe här hemma). Synd att dom stängde 10, jag hade kunnat sitta där hela kvällen. Jävulst mysig stämning och fint sällskap av mina favvokillar, fast en fattades. Men kvällen fortsatte hos J med chips dipp och hysteriskt roliga youtubeklipp till sent på natten. Det är så det ska vara ♥

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    07 Jan 2012

Vill göra en personlig väggalmanacka

Kategori: Vardagen / 2012
Då har jag äntligen städat klart. Mår så dåligt när det är skitigt och om man lägger sig och vilar en stund med massa dynga runt omkring sig tror jag inte vilan liksom "tar" som den ska. Jaja.

Nu sitter jag och letar efter ett bra ställe att göra en personlig fotoalmanacka att ha på väggen under brevställen. När de sattes upp så planerades det så att en fet almanacka skulle kunna få plats under och nu är jag på jakt efter en men vet inte riktigt varifrån jag ska beställa. Den ska ju matcha resten av inredningen och alla jag hittat ser så barnsliga ut med blommor och massa färger och grejer. Och det ska vara en sån där som kallas för familjekalender, fast jag ska ha en kolumn för butiksjobbets tider, en för företagsgrejer, en för mig själv och en för övriga saker. Det blir bra. När jag hittar en.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    07 Jan 2012

Ääääntligen en ledig dag

Kategori: Vardagen / 2012
Det där med att pausa webshopen för ombyggnad mm var ju inte direkt det smartaste draget i nuläget. Den här veckan har jag inte gjort annat än jobbat i butiken och sovit. Över 40 timmar denna vecka och det är alldeles för mycket för mig. Nu har jag idag och imorgon på mig innan nästa dryga vecka börjar då jag jobbar 4 dagar i sträck. Då kommer jag inte få något gjort heller. Jag är helt slutkörd idag, skakar och mår illa, men har i alla fall fått en företagssak gjord. Dessutom måste jag städa efter nyårsfesten. Det ska jag göra nu när Jimmy är borta eftersom jag pallar inte att städa medans han sitter och spelar tvspel. Vi hörs när vi hörs ♥

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    06 Jan 2012

Do it today

Kategori: Vardagen / 2012

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Party och mys
    03 Jan 2012

Lite sådär som det är

Kategori: Party och mys / 2012

Dom flesta bilderna från nyår ser ut ungefär såhär, men det speglar ju kvällen bra! Tänkte bara säga att jag lever och hade ett sååå bra avslut på 2011 med Karlstadsborna och resten av mina vänner. Nu, sjukt pepp på 2012!