VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Pyssel, Tips - Blandat
    15 Jul 2012

Sundaylove och effektivisering

Kategori: Pyssel, Tips - Blandat / 2012
Ni vet ju att jag är mycket för effektivisering, att ställa för sig så att det man ska göra blir en så enkel process som möjligt och att jag gärna investerar i eller specialdesignar saker så de passar mig och ändamålet perfekt. Jag vet ju var jag fått det ifrån i alla fall. Min pappa är likadan fast 20 gånger mer påhittig och kan effektivisera i princip allt tror jag.
 
Jag behövde ett hål i 60 runda saker och pappa hjälpte då till och tillverkade en form av hårdplast exakt lika stor som saken som vi tryckte in den i så att den inte skulle glida iväg som det ju gärna gör när man borrar i välvda saker, plus att denna plast inte lämnar märken så som ett skruvstäd gör. Så fixade han en mätsticka som var mycket mer praktisk än ett skjutmått eller linjal för att få hålet på exakt rätt plats, så borrade han medans jag finputsade hålen. Han tillverkade även ett handtag till borren jag putsar med, av en gammal skruvmejsel!
 
Något som skulle tagit mig kanske 7 minuter och ett tiotal svordommar per sak utan pappas uppfinningar gick nu felfritt på totalt ca 40 sekunder per sak.
 
Ni skulle hört hur kreativiteten flödade från pappa sen alltså haha, om hur man skulle kunna ta bort putssteget och göra ALLT i en bara tre fyra handrörelser. Möjligt absolut, krävs bara en hel del specialbyggda maskiner. Värt det? Nej, inte med så få hål som jag behövde men behöver man 10 000 hål så skulle jag absolut satsat på pappas specialdesign :)
 
Fick även med mig ett par saker som kommer förbättra min smyckestillverkning, som kan hålla i mina delar när inte mina två händer riktigt räcker till. Tack pappa ♥ Armbanden på bilden kommer gå säkert 5 minuter fortare att göra med dessa verktyg!

DENNA BLOGG ÄR AVSLUTAD
BESÖK GÄRNA MIN NYA AKTIVA BLOGG LIIELARSSON.SE NÄR DU LÄST KLART HÄR INNE :)

Tyckte du om det här inlägget på något sätt?
Berätta det då! Hur ska jag annars veta vilka inlägg jag borde fokusera mer på? Jag vill ju gärna dela med mig av sådant andra kan ha användning för, men bara om jag vet att någon faktiskt vill läsa om det.

Du får ett mail när jag besvarat din kommentar!
Jag svarar på alla kommentarer med blogg.se's svarsfunktion, svaret dyker då upp under din kommentar. Kan du inte signera, skriv då in din mailadress i fältet för e-post så får du automatiskt ett mail när jag svarat.

Efter att jag svarat kikar jag in på din blogg också :)
Skriv med andra ord inte "besök gärna min blogg också" i din kommentar, besökstiggare besökes inte i ren protest. Skriv något o-spammigt så får du ett klick tillbaka och en kommentar om jag hittar något jag gillar :)
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

   Kom ihåg mig?