VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    31 Mar 2012

Cola, kinapuffar, koder

Kategori: Företagslivet / 2012

Har inte lyckats sova en hel natt någon gång den här veckan vilket resulterar i att jag är opepp på ungefär allt. Det som håller mig vaken är precis det som hållit mig vaken dom senaste veckorna. Försöker pigga upp med coca cola och kinapuffar men det går sådär. Sitter och grejar med lite koder till webshopen, för min FAQsida. Det är ganska många frågor och svar, och visst är det då skönare att bara se en lång lista med frågor uppdelade i kategorier och sedan kunna klicka på en fråga och få fram svaret under, som såhär ungefär? Istället för att ha alla svar synliga samtidigt under frågorna, blir sån himla lång text då och svårt att få en överblick, eller är det bara jag som tycker så?

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Få ut mer av din tid
    31 Mar 2012

Du har tid att träna, jag kan nästan lova det!

Kategori: Få ut mer av din tid / 2012
TILLHÖR DU DEM SOM INTE HAR TID ATT TRÄNA? Det är bara vad du tror isåfall. Det du menar när du säger att du inte har tid att träna är att du inte vill träna, eller hur? Erkänn! Den där timmen framför tvn kunde lätt ha spenderats på en träningscykel, ute i naturen eller på ett gym och det vet du, du är bara lat. Precis som jag!

Om du verkligen VILL träna så hittar du tid för det, precis som du hittar tid till att titta på ditt favoritprogram på tvn. Du måste bara prioritera. En halvtimme eller timme till träning är ganska lätt att trolla fram, och du kommer må skitbra efteråt.

DAGENS UPPGIFT: Hitta en tid idag där du kan göra något ansträngande, även om det bara är något så enkelt som att gå ut på en snabb promenad i en halvtimme. Tänk inte på att du blir svettig och måste duscha efteråt, duscha skulle du ändå ha gjort idag i vilket fall så det är lika bra att få det gjort.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Få ut mer av din tid
    30 Mar 2012

Gör en sak i taget och gör den klar!

Kategori: Få ut mer av din tid / 2012

SVÅRT ATT HÅLLA DIG TILL EN SAK I TAGET? Jag brukade ibland börja med flera olika beställningar samtidigt, vilket resulterade i att jag hade massa ofärdiga jobb i slutet av dagen, istället för att ha några helt klara som kunde skickas iväg. Det ger himla dålig energi att inte få bli klar, man blir grymt stressad. Det har jag slutat med nu och gör en beställning i taget och packar den när den är klar, vilket även minskar risken för att smyckena hamnar i fel kuvert.

Så när jag städar försöker jag alltid göra klart rummet jag är i i alla fall, även om det blir tråkigt. Jag tycker inte att ett halvstädat rum är speciellt mycket mysigare än ett helstökigt rum, så om jag inte städar klart så kunde jag lika gärna ha struntat i att städa överhuvudtaget, för det gör inte någon skillnad för mig om det inte är helt rent.

DAGENS UPPGIFT: Ge inte upp när något blir tråkigt. Fortsätt så mår du bra när det är klart!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    29 Mar 2012

Trött tröttare trötthäst

Kategori: Företagslivet / 2012

Jag ångrar mig, det kanske inte är så fint att vara blek ändå hahaha men den bju ja på. Idag har jag fått mycket gjort, massor av sånt jag borde ha gjort för länge sedan som att lämna tillbaka en skärbräda, gå på skatteverket och ta en tripp till han som sköter mina papper. OCH MASSA PYSSEL!! Testar nya saker och tror det kan bli bra. Nu ska jag sätta mig och leta lite material till kommande projekt och klura lite företagsnamn, igen.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Träning
    29 Mar 2012

Idag kom mina Ellen Tights från Röhnisch

Kategori: Träning / 2012

Har äntligen lärt mig att stava till Röhnisch haha. Beställde ju ett par löparbyxor från Nelly i veckan, de kom idag men var tyvärr aningens för stora så det blir liksom ingen antishake effekt. Var ju liksom den jag var ute efter ;) Nämen, skithärliga i övrigt så ett par i storlek S skulle sitta fint!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    29 Mar 2012

Smått genomskinlig idag

Kategori: Företagslivet / 2012

Spöket. Grymt trött alltså, det blev inte många timmars sömn inatt. Ändå är jag uppe nu, idag tänkte jag trötta ut mig rejält så jag inte ligger vaken hela natten med mina tankar. Jag jobbar på för fullt med företaget på dagarna, med allt i från ordrar, bokföringsgrejer som måste vara klart snart och det jag vill jobba med mest, NYA PRODUKTER! Det roligaste är det som inte har med smycken att göra, det känns så fräscht att jobba med andra saker också. På nätterna kommer namntankarna igen och därför kan jag inte sova. Det är liksom ganska viktigt det där, utan nytt namn och ny företagsbeskrivning vill jag ju inte visa mina nya produkter...

Idag väntas förresten en leverans av material till en helt ny grej, SÅ KUL! Trist bara att det är så länge tills posten kommer, det är också en dryg sak med att kliva upp tidigt, att vänta på posten!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Få ut mer av din tid
    29 Mar 2012

Motivera dig själv genom att ge dig belöningar!

Kategori: Få ut mer av din tid / 2012

HAR DU VELAT HA NÅGOT MEN TÄNKT ATT DET KANSKE ÄR EN ONÖDIG GREJ ÄNDÅ? Kanske den där lite för dyra jackan, eller ett nytt tvspel trots att du har förra årets version? Se då till att göra något jobbigt och belöna dig själv med en sak efteråt. Du kanske jobbat hela månaden med ett projekt som tagit all din fritid, då behöver man få något man kan koppla av med eller glädjas över när man är klar, även om man själv får betala för det. Det behöver ju inte vara något man måste betala för heller, det kan vara en timmes extra sovmorgon eller varför inte sova tills man vaknar? Eller ägna en halv dag till att ta hand om dig själv?

Jag tänker att när jag tränat tillräckligt mycket så ska jag köpa en ny fin bikini. Det är mitt mål och min belöning!

DAGENS UPPGIFT: Om du redan gjort något svårt, tråkigt eller jobbigt, belöna dig med något du vill ha! Annars sätt upp ett mål på något och när du nått målet så får du unna dig något.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    28 Mar 2012

25% rabatt på Nelly.com!

Kategori: Kläder / 2012

NELLY.COM kör 25% rabatt på ALLT i endast två timmar med koden SPRING25!

En timme har redan gått så skynda! Passade på att köpa rakblad bland annat som jag glömde köpa i min förra beställning. Tycker det är grymt att det finns massa sånna där småsaker på Nelly också, inte bara kläder. En Atrix köptes också (bästa handkrämen) och ett par halva jeans! Och det är ju fri frakt hela mars ut också!

Men helst av allt hade jag velat ha den här bikinin. Men jag kan inte ha utan axelband för då stannar den inte där den ska... But space is great.

0 st

ÅSIKTER
   Ojdå

    Kategori: Vardagen
    28 Mar 2012

Ojdå

Kategori: Vardagen / 2012
Jag missade visst att tidsinställa ett tipsinlägg för idag! Men vi tar det imorgon istället, skönt med en dag utan att jag trycker tidsbesparande tips på er va ;)

Annars är jag helt slut. Ögonen värker och jag det är lite racoonvarning på dom. Jag som tycker jag nästan hade blivit kvitt det med träning och allt. Sitter med fluffigaste jackan uppdragen hela vägen men fryser ändå. Lite sådär dimmigt känns det faktiskt också. SÅ GÅR DET NÄR MAN SKA VARA DUKTIG OCH SPRINGA UTE FÖR TIDIGT!

Men jag känner fortfarande lycka över norrskenet igår!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    27 Mar 2012

Ni som fortfarande är vaken, norrsken!

Kategori: Vardagen / 2012

Gissa om jag är frustrerad över att jag inte lärt mig hantera systemkameran i mörker?! JAAA. Ni som bor här där jag bor, kika ut nu och mys i norrskenet! Jag har bara sett norrsken en gång förut, jag gick från bussen i mörkret för många många år sedan. Verkligen hela himlen skimrade i grönt och det stod aldrig stilla, såg ut att komma närmare och närmare. Jag trodde verkligen att jag skulle bli bortrövad av aliens den natten. Hade aldrig sett något liknande. Ikväll är det bara ett litet norrsken, men så fint!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    27 Mar 2012

Chokladbollar i kakform

Kategori: Vardagen / 2012


Så man slipp kladda så jävulst. Bra avslut på dagen i alla fall.

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tankar
    27 Mar 2012

Det här med att locka läsare genom att trycka ner

Kategori: Tankar / 2012

JAG. FÅR. FAN. ONT. I. MAGEN.

När stora bloggare utan hjärna börjar halka ner på topplistorna så är det tydligen lätt hänt att dom börjar hacka på andra bloggare för att provocera och få deras läsare. Och det gör så ont i mig när dom snälla bloggarna inte kan stå emot och börjar försvara sig i sina egna bloggar och därmed skickar in 99% av sina läsare till idioterna. Förstår absolut att man vill försvara sig och det är ju inget fel med det, men det är då vi som läser borde tänka till! Skriv en peppande kommentar till den som blivit utsatt, men snälla gå inte in på den andra bloggen hur frestande det än är att få reda på exakt vad som skrivits, då vinner idioten!

TÄNK OM ALLA KUNDE TÄNKA SOM JAG. Då skulle vi bara ha inspirerande bloggar i toppen. Tänk vad roligt om alla som inte gillar (vi tar en påhittad person här.. hmm vad ska vi kalla den.. IDIOT blir väl bra?) Idiot bara skulle sluta läsa den bloggen. Det är inte så svårt bara du kommer till skott och tar bort den ur din lista, efter någon vecka så har du glömt bort att du brukade läsa den, jag lovar nästan. Du har så mycket annat att läsa ändå. Om du fick välja helt fritt att göra någon känd skulle du väl inte välja en person som Idiot? Nä just det. Ditt klick bidrar till Idiots kändisskap. Sluta.

Är du inte stark nog att sluta läsa, så tar vi ett annat scenario. Tänk vad roligt det skulle vara om Idiot skrev ett inlägg om något dumt och inte får en enda kommentar på det från oss som inte gillar det! Det skulle ju minska kommentarerna enormt och Idiot får inte som den vill, och händer det hela tiden så inser nog Idiot snart att trycka-ner-taktiken inte funkar och slutar vara elak.

Och att vi slutar kommentera när Idiot vill provocera på andra sätt, om vi tar ett halvtöntigt exempel: Idiot skriver att den aldrig skulle äta en pizza i ett inlägg och i nästa är det en bild på en stor pizza med texten "Åh vad gott" så är det inget vi behöver ge svar på då vi vet att Idiot gör det just för att få oss att kommentera. Skriver vi så sitter Idiot bara bakom skärmen och gottar sig i hur korkade vi är som inte fattar vad den håller på med.

Tänk också om alla kunde sluta sprida Idiot's inlägg (eller ännu värre, videos som Idiot för betalt för vid varje visning!) när den skriver något helt idiotiskt, även om man länkar och skriver negativt som "fan den här personen måste ju vara störd". ALL SLAGS UPPMÄRKSAMHET ÄR BRA UPPMÄRKSAMHET I IDIOTERS ÖGON! Sluta bry dig.

Alltså, är det bara jag som tänker så här eller? JAG VILL FAN HA SVAR PÅ DET.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    27 Mar 2012

Idag skulle jag ju inte sova för länge

Kategori: Vardagen / 2012
Så vaknade jag halv två. Förkyld är jag också och har varit sedan springturen ute i fredags. Misslyckad dag minst sagt. DET SOM ÄR TISDAG OCH ALLT! Då vill man ju vara på topp...

Vill också tacka dom som tog sig tid att hjälpa mig i förra inlägget, kärlek till er! Kommentarerna är dolda så ingen snor era idéer från mig innan jag hunnit bestämma mig, för ni hade mycket intressanta förslag ;) Fler tips mottages dock gärna, kan aldrig få för mycket inspiration!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Få ut mer av din tid
    27 Mar 2012

Multitasking när den är som bäst!

Kategori: Få ut mer av din tid / 2012
VILL DU FÅ UT SÅ MYCKET SOM MÖJLIGT UTAV DIN DAG? Såklart du vill! Det vill jag, om jag vet om att jag bara ska vara hemma och jobba med företaget så vill jag gärna massor av saker gjort samtidigt. Oftast slänger jag in en tvätt på morgonen, och efter sätter jag igång diskmaskinen så får dom jobba medans jag jobbar med annat. Då jag sedan hänger tvätten kan jag sätta utskrift på av saker som ska skrivas ut, så slipper jag sitta och vänta på dem. Frukosten äter jag vid datorn samtidig som jag läser bloggar/mail/nyheter, så får jag det gjort utan att lägga egen tid på det.

Kombinera träningen med att se på ditt favoritprogram på tvn. Har du redskap hemma så använd dem eller gör övningar utan redskap. Så har du helt plötsligt tjänat en hel timme på att göra båda sakerna samtidigt! Torka håret efter att du duschat medans du läser bloggar/mail/nyheter. Äter du middag ensam så ät den medans du läser dagens post. Då äter du långsammare vilket är nyttigt för magen samtidigt som du får posten läst. Åker du mycket kollektivtrafik så utnyttja tiden till saker som måste göras, kanske planering av något slag eller svara på kommentarer på din blogg? Men se till att allt detta som du gör inte stjäl tid från ditt arbete. Har du ingen diskmaskin så ställ dig inte för att diska mitt i arbetet, det tjänar du ingen tid på. Lägg isåfall in en halvtimmes rast i ditt jobb och gör disken på den tiden om du absolut vill få den gjord.

DAGENS UPPGIFT: Få ut så mycket som möjligt av din dag, vart du än är! Tipsa gärna här om mer saker man kan göra samtidig som man gör något annat för att inte slösa tid, jag älskar sånt :)

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    26 Mar 2012

Avslag på avslag, nu behöver jag hjälp!

Kategori: Företagslivet / 2012

Nu är bolagsverket snabba på att trycka på avslagsknappen i alla fall, på endast sex timmar fick jag svar från och med att jag skickat in nytt!

Men nu behöver jag hjälp, det står verkligen helt still. Om du vet något fint ord, helst på engelska, kommentera här. Det behöver inte vara ett helt företagsnamn utan bara för att sätta igång min hjärna igen. Man fastnar som i sina egna spår efter några veckors tänkande. Något helkonstigt ord men som låter fint är det bästa, då jag vill ha ett kort namn på två ord allra helst. Och inget med smycken eftersom jag kommer ha andra saker i shopen också. Tack ♥

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Få ut mer av din tid
    26 Mar 2012

Utnyttja din piggaste tid väl!

Kategori: Få ut mer av din tid / 2012
ÄR DU MORGONTRÖTT ELLER KVÄLLSTRÖTT? Jag är som ni kanske vet väldigt morgontrött och får inte ett skit gjort mellan 08 och 11. Då det blivit lite mörkare och mysigare, runt 22-02, det är då det bara sprutar idéer ur mig och det är när det händer man ska ta tillvara på det! Tvinga inte dig själv att sitta och vara kreativ klockan 8 på morgonen om du vet att du har tid på dig och kan vänta tills du vet att kreativiteten most likely (svenskt ord för most likely?! Kan det vara så jävligt att det är morgonen som blockar mitt ordförråd? Sitter nämligen och tvingar ur mig lite ord här klockan 10 eftersom jag ligger lite efter med dessa inlägg..) kommer automatiskt!

När du är som tröttast är det lättare att göra enklare saker som går lite av sig själv då du inte behöver tänka så mycket. Om jag går upp klockan 8 så brukar jag vilja träna, för jag vet att benen rör sig nästan av sig själv och jag behöver inte anstränga hjärnan för att springa. Även om jag är väldigt trött så är det skönt att träna.

DAGENS UPPGIFT: Vilken tid på dygnet är du som mest kreativ och vad ska du göra på den tiden?

VARFÖR SKRIVER JAG DET HÄR? Haka på du också och få saker gjorda!

0 st

ÅSIKTER
   KÖPT!

    Kategori: Kläder, Träning
    25 Mar 2012

KÖPT!

Kategori: Kläder, Träning / 2012

Äntligen slog jag till på ett par riktiga spingbyxor!! Anti-shake haha. Det gör liiite ont i magen på 699 kr i storlek medium men sitter dom inte bra så åker dom tillbaka. Och dom fanns på Nelly.com
! Känns tryggt iaf. Har fått höra att Röhnisch byxor ska vara helt överlägset bäst också, får se i veckan om det stämmer :)

4 st

ÅSIKTER
   WEH

    Kategori: Vardagen
    25 Mar 2012

WEH

Kategori: Vardagen / 2012

Jag känner mig så himla hopplös! Varenda jävla ord jag kommer på som är fint finns det redan registrerade företag på. Har liksom försökt att förtränga allt det här med namnbyte i veckan. Men nu måste jag ta tag i det och få det gjort.

Fulaste bilden ever men vi bakade faktiskt den här i veckan. Firade att Jimmy fått nytt jobb! Han kommer nu vara på hemmaplan och inte flänga runt i hela Sverige, det blir så bra! Själv har jag två veckors semester kvar och den här veckan gick alldeles för fort.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Få ut mer av din tid
    25 Mar 2012

Flytta saker när du ska flytta dig själv!

Kategori: Få ut mer av din tid / 2012
HAR DU MASSOR MED SKITIGA KOPPAR PÅ SKRIVBORDET? Jag vet hur det är, tro mig! Jag äter alltid frukost och lunch vid datorn, ibland även middag om jag är ensam. Så vill jag väldigt gärna ha något att dricka om jag ska sitta här länge. Det blir då väldigt fort en hög med disk i ett outnyttjat hörn på skrivbordet. Något jag försökt göra åt det eftersom jag sällan vill gå upp med disken på en gång när jag ätit klart (är alltid för inne i det jag läser) är att plocka med mig disk när jag ändå ska in i köket av någon annan anledning. Likaså om jag ska in på toa så ser jag mig omkring, ligger det nån hårborste eller hudkräm som inte ska vara på skrivbordet så tar jag med mig dem när jag ändå går. Smart va? Det tar bara några sekunder att se sig omkring och plocka upp något. Så sparar du tid genom att inte springa överallt i onöndan.

DAGENS UPPGIFT: Testa detta en hel dag. Blev det någon skillnad?

VARFÖR SKRIVER JAG DET HÄR? Haka på du också och få saker gjorda!

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Få ut mer av din tid
    24 Mar 2012

Rensa bland bloggarna du läser!

Kategori: Få ut mer av din tid / 2012

HUR MYCKET TID SLÖSAR DU EGENTLIGEN PÅ ATT LÄSA OINTRESSANTA BLOGGAR? Hur du än läser bloggar så har du nog något slags system, bloglovin, blogkeen, favoriter osv, ta tag i listan och rensa! Det här är vad jag går efter när jag rensar, dom tre första punkterna är typiskt skräp som jag kan samla på mig, håller du inte med mig om att du också borde rensa bort sånna här? 

- Bloggar du bestämt dig för att följa för att dom verkade intressant när du hittade dom som nu efter ett halvår visat sig inte ge dig något alls.

- Bloggar som du lagt till på grund av att du var tvingad för att få delta i en tävling som är avslutad för längesen och nu får du alla deras ointressanta texter matad på dig.

- Stora bloggar som inte ger dig något mer än vardagsuppdateringar som du egentligen inte bryr dig om men läser för att alla andra gör det.

- Bloggar som du stör dig på. De ger dig bara negativ energi plus att du ger dem ditt stöd i form av en till besökare i statistiken när du går in. Ju mer uppmärksamhet de får, även om den är negativ, desto högre upp på topplistorna klättrar idioterna.

Den fjärde punkten bör man aldrig ens fundera på att lägga till. Behåll bara bloggar som ger dig bra information, inspiration och glädje. Det sparar väldigt mycket tid att slippa läsa onödigt skit, även om du bara skummar igenom det.

DAGENS UPPPGIFT: Ett bra lördagsnöje, ta tag i din blogglista! Skriv gärna en kommentar om du gör det och om jag fick stanna på din lista ;) Eller tipsa mig om andra guldkorn som blev kvar! Jag ska också rensa min lista idag och behöver säkert fylla på med nytt fräscht material efter det :)

VARFÖR SKRIVER JAG DET HÄR? Haka på du också och få saker gjorda!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Träning
    23 Mar 2012

Mät din runda - I form!

Kategori: Träning / 2012

Har suttit ett tag nu på Eniros kartsidor och försökt få till min runda som jag springer, men det går inte! Det måste vara något fel för jag klickar precis som man ska men det fäster liksom inte, måttligt irriterande.

Googlade istället lite och hittade en annan sida man kan mäta rundor, på tidningen iFORM's hemsida! Hur smidigt som helst så ville dela med mig av den :) Man ritar enkelt upp sin runda efter en karta så räknar den ut hur långt det är. Lite annat kul kan man få reda på också om man fyller i tid och vikt och sånt med. Hittas HÄR!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Träning
    23 Mar 2012

Så kan man ju inte se ut!

Kategori: Träning / 2012

Inte nog med att man ser ut som en halvdöd gris medans man springer, man har urtvättade gamla bomullsbrallor på sig också! Ikväll är det jag som sätter mig ner och letar snygga träningsbyxor modell lång. Och kanske en jacka. NU ska jag fan ta och unna mig det, för jag vet att jag kommer använda dom.

Första rundan ute förresten! Lär väl bli dyngsjuk nu. Men solen sken så fint idag så jag chansade på att det skulle vara ganska torrt efter vägarna så jag tog mina nya skor och gick ut. Så pass torrt att skorna inte blev förstörda och rundan på 7.5 km gick på 64 minuter. Gick väl halva vägen ungefär, började snora redan efter 10 minuter!! Men rutinerad som man är så trycker man ju ner en hel bunt toapapper i byxlinningen innan man ger sig ut ;) Nu ska jag hoppa in i duschen!

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Få ut mer av din tid
    23 Mar 2012

Gör det tråkigaste först!

Kategori: Få ut mer av din tid / 2012

SITTER DU OFTA MED DET TRÅKIGASTE KVAR ATT GÖRA I SLUTET AV DAGEN? Jag vet att det är skitlätt att göra det roligaste först, men tänk om. Gör du det tråkigaste först så behöver du inte gå och oroa dig hela dagen/veckan/månaden för att du har det kvar!

DAGENS UPPGIFT:
Du gjorde väl en lång Att-göra-lista igår som vi sa? Haha, helt ärligt så tror jag nog att ingen gjorde den, men vi kan ju låtsas ;) Gör då det tråkigaste som står på den NU och njut resten av dagen över att det inte längre behöver göras!

VARFÖR SKRIVER JAG DET HÄR? Haka på du också och få saker gjorda! Imorgon kommer ett roligare tips, det har med bloggar att göra.

56 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Gratis saker
    22 Mar 2012

Gör undersökningar och få presentkort!

Kategori: Tips - Gratis saker / 2012

Det här har jag hållit på med länge och tack vare olika undersökningpaneler som jag är medlem i så har jag fått massor av presentkort, dels de som är på bilden men också till Lagerhaus och fler till Ikea och H&M som jag gjort av med för länge sedan! Vill du också få?

Det går till som så att du får ett mail när det finns en enkät att svara på. Den kan ta allt mellan 3-60 minuter att svara och du får poäng när du är klar som du sedan byter in mot presentkort. Ju längre tid enkäten tar desto mer poäng får du såklart. Verkar just nu bli mer och mer populärt det här och det ploppar upp nya paneler hela tiden, men långt ifrån alla är bra. Vissa tar det år att samla ihop poäng till ett presentkort (dom har jag avregistrerat mig från), och andra går det på någon månad bara om man är flitig och de är dom man ska vara medlem på!

 

 
1. Kommentera då här att du vill bli inbjuden, namn + mail i epostfältet.
2. Jag svarar på din kommentar när jag bjudit in dig till panelen, börja då hålla utkik i mailen.
3. När du fått mailet från panelen, läs igenom villkoren, registrera dig och börja vänta på enkäter!

Jag har beställt presentkort från denna panel och de har funkat jättebra på alla sätt och vis. Det är helt gratis att bli medlem och du betalar inte ens porto när du beställer hem presentkorten. Kolla skräpposten om du inte fått något mail efter att jag meddelat dig, de hamnar lätt där. Du måste vara bosatt i Sverige för att kunna delta.

Gör enkäterna medans du äter frukost eller någon annan måltid, medans du torkar håret eller annat som inte kräver tankeverksamhet. Då går du bara plus, för då förlorar du inte ens tid på att göra dem! ;)

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Blandat
    22 Mar 2012

Byggla.se!

Kategori: Tips - Blandat / 2012

Jag blev nyligen kontaktad av Byggla.se som frågade om jag inte ville visa upp min hemmagjorda kaninbur på deras sida. Jag visste inte vad det var för en sida förrän jag fick mailet men insåg efter lite klickande att det verkligen var en sida för mig!

Där kan nämligen vi som älskar att bygga saker dela med oss av våra projekt och hur vi gjorde när vi byggde, som andra sedan kan få inspiration av och kommentera. Så idag har jag lagt upp min bur här :) Det är Byggmax som driver Byggla, och vid det här laget så vet väl alla här att det är där jag handlar allt byggmaterial, eller i alla fall allt som jag inte kan få av pappa som är snickare :)

Hittade även kategorin NYHETER nu och jag ser att där har dom arrangerat massor av tävlingar som jag så gärna hade velat vara med i! Speciellt "Tävla med smart förvaring". Smart förvaring är ju vad jag kan bäst! Men den tävlingen är avslutad för länge sen tyvärr.

Men det finns en aktiv tävling om "Vårens fräschaste balkong"!Våran balkong (eller det är ju en altan) kommer inte fixas till och byggas om förrän vi dränerat, så jag kan inte delta där heller. Men har du en balkong du kan piffa till så in och lägg upp ett projekt och tävla, 2000 kr i presentkort på Byggmax är priset!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Få ut mer av din tid
    22 Mar 2012

Skriv en låååång lista

Kategori: Få ut mer av din tid / 2012
HAR DU MYCKET OFÄRDIGA SAKER SOM BEHÖVER TAS TAG I? Då är det perfekt att skriva en lång Att-göra-lista, på saker som behöver åtgärdas men som inte kräver uppmärksamhet just idag. Här hemma skulle vi t.ex behöva sätta upp lister lite här och där och ringa elektrikern. Jag skulle även behöva göra massa pappersjobb och sätta in mina privata papper i olika pärmar. Bygga en dörr till mitt postskåp och köpa målarfärg. Det är bara ett fåtal saker som skulle stå på min lista och jag skulle skriva utförligt, sätta upp taklister i köket, sätta upp golvlister i garderoben osv.


[JAG SKRIVER SOM EN KRATTA ÄVEN OM JAG ANSTRÄNGER MIG HAHA]


DAGENS UPPGIFT:
Skriv din lista! Ta med allt som behöver göras. Efter att listan är klar så renskriv den fint och sätt upp där du ser den eller ha den i ett block du öppnar ofta. Bestäm att du gör en sak varje dag och stryk eftersom. Du kommer känna att du kanske vill göra två saker samma dag, gör då det så känns det ännu bättre sen när du får stryka två rader!

VARFÖR SKRIVER JAG DET HÄR? Haka på du också och få saker gjorda!

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    21 Mar 2012

Verkligen inte en bra dag!

Kategori: Företagslivet / 2012

Vill bara borra ner mig i soffan för alltid med typ hela världens godisar och bara sitta där och tycka allt är orättvist! Fick svar från Bolagsverket idag angående mitt namnbyte och dom godkänner det inte. Förväxlingsbart med annat företagsnamn, och trots att mitt hade två ord så fick jag det inte för att ett var lika. NU VET JAG INTE ALLS VAD JAG SKA GÖRA. Suck. Kinapuffar har jag i alla fall, det är inte allt godis i hela världen men det är en början.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Träning
    21 Mar 2012

As if the world wasn't ending

Kategori: Träning / 2012

Idag känns som en kass dag. Hoppade mellan olika program på rullbandet var femte minut typ och orkade ingenting nästan. Testade på den där trampmaskinen och den tog ju i alla fall på rätt ställe! Det blev en timmes träning i alla fall även om det inte blev på full fart. Kan ju också meddela att bandet jag skrev om tidigare ÄR missvisande. Jag har inte alls sprungit 1.46 mil på en timme, utan snarare 7 km kan jag tänka mig. Idag testade jag nämligen det andra bandet och det kändes mer i min stil, 3 km på en halvtimme. Det är ju riktigt segt men gick en del också, verkligen inte på topp idag!

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Få ut mer av din tid
    21 Mar 2012

Sortera posten så fort du tar in den!

Kategori: Få ut mer av din tid / 2012
HAMNAR DIN POST PÅ KÖKSBORDET OCH LIGGER KVAR DÄR LITE FÖR LÄNGE? Det hände ofta här förut, och det skapade hemsk oreda. Då hade vi inte något bra postsystem alls, allt samlades bara i en enda stor hög. Reklam blandades med räkningar och tidningar och kunde ligga så tre veckor innan vi tog itu med det, när vi visste att nu måste vi verkligen rensa för att hitta räkningarna. Känner du igen dig?


[FLER BILDER PÅ BREVSTÄLLEN FINNS HÄR]


Numera har vi ett bra uppdelning på posten tack vare våra hemmagjorda postfack på väggen här på kontoret. Ett för mig, ett för Jimmy, ett för husräkningar och ett helt trefacksställ för post och papper till mitt företag. Bara att sortera in på en gång när vi tar in posten. Här fattas bara två saker nu för perfekt ordning, ett ställ för tidningar/reklam som inte orkas läsas på en gång men som ändå verkar tillräckligt intressant för att sparas, samt ett par fack till till företagsställningen. Ointressant reklam slängs direkt i pappersåtervinningen under skrivbordet så jag inte behöver gå igenom det igen senare.

DAGENS UPPGIFT: Tänk ut vad du och dem du bor med behöver för att göra det lätt för alla att hitta sina räkningar mm. Googla efter bra/snygga lösningar och köp det du behöver, alternativt tillverka själv. Det behöver ju inte vara så avancerat som jag har, ett enkelt brevställ med ett fack till alla olika postsorterna stående på bordet räcker ju faktiskt långt. Jag lovar att det är jätteskönt att få allt uppdelat i ett ställ istället för att ha det utspritt på bordet! Märk alla delar så alla vet vilken slags post som ska ligga vart. Det här sparar både tid och gör fin ordning på en gång!

VARFÖR SKRIVER JAG DET HÄR? Haka på du också och få saker gjorda!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    20 Mar 2012

En vecka av semestern har gått...

Kategori: Vardagen / 2012
...Bara en vecka kvar då innan det kommer gå utför assnabbt! Igår försökte jag mig på ett experiment här på bloggen. Jag ville se om många inlägg om dagen ökade statistiken och kommentarerna, men det gjorde det inte. Nu hann jag visserligen inte med att göra fler inlägg än fem men det är ju mer än vanligt i alla fall. Sidvisningarna ökade med ungefär det tredubbla motför normalt och det är ju inte så konstigt. Så min fråga är nu då, är det bättre med fem inlägg om dagen än ett? De var ju hyffsat relevanta i alla fall, saker jag annars brukar kunna trycka in i ett och samma inlägg för att jag är lat.

Så har jag äntligen delat upp kategorierna mer! Det har jag velat göra så länge men det har inte känts så inspirerande att sätta sig ner och publicera om hundratals inlägg. Men nu är lite av det gjort i alla fall :) Är många kategorier jobbigt eller är det bra tycker du? Själv blir jag galen när jag kommer in på en blogg och vill läsa mer om nåt speciellt den skrivit om, så finns det inlägg från flera år tillbaka, alla i samma kategori Allmänt. Men jag kan ju förstå om jag har gått lite till överdrift när det kommer till mina kategorier kanske..

Jag har äckligt mycket att göra nu så jag ska ta tag i lite av det i alla fall. Trevlig tisdag på er!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Få ut mer av din tid
    20 Mar 2012

Gör tråkiga saker roligare!

Kategori: Få ut mer av din tid / 2012

TRAGGLAR DU PÅ MED UPPSATSEN PÅ EN STEL BÄNK UNDER LYSRÖRSBELYSNING? Nu går jag inte i skolan men kan tänka mig att det inte är så mysigt att sitta och skriva under de förhållandena. Inte heller är det mysigt att göra bokföring på det sättet, det är en sak jag vet. Därför tänker jag alltid lite ljus om det är kväll, spelar bra musik och har något gott att äta på eller dricka vid mig då jag jobbar, och ett stort plus är om man har rent och fint också. Man blir faktiskt liiite mer motiverad när man får det mysigt omkring sig när man ska göra tråkiga saker.


[JAG TRIVS ALLRA BÄST PÅ MITT NYSTÄDADE KONTOR MED FÄRGGLATT GODIS!]


DAGENS UPPGIFT: Införskaffa det du behöver till kvällens pluggande/jobb. Sätt dig där du trivs bäst, även om det är i soffan under en filt. Gör det som ska göras samtidigt som du myser med lite godis. Kanske inte är något man bör göra varje dag men ibland!

VARFÖR SKRIVER JAG DET HÄR? Haka på du också och få saker gjorda!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Skönhet
    19 Mar 2012

Maybelline Fit Me

Kategori: Tips - Skönhet / 2012

Beställde för ett tag sen en ny foundation eftersom jag bara blir blekare och blekare och min gamla passar inte längre. Det fick bli den allra ljusaste Maybelline Fit Me Porcelain (finns att köpa HÄR) från Nelly.com och jag tycker om den asmycket!

Den passade perfekt så nu ska jag köpa ett matchande puder också, det är lite synd bara att webshoparna inte verkar sälja den allra ljusaste i puder, bara i foundation. Funderar ändå på att klicka hem den näst ljusaste pudret Ivory (finns att köpa HÄR), blir det fel kan jag säkert använda den till sommaren! Fri frakt på Nelly hela mars också, super!

Tycker förresten det är ganska fint att vara blek, i alla fall nu när jag börjat träna och inte alltid ser så jättehemskt trött ut :)

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Sponsrat
    19 Mar 2012

Matvanor

Kategori: Sponsrat / 2012
Det där med att banta och gå på dieter har aldrig varit min grej. Jag tror mer på att antingen så börjar man träna mer än vanligt och fortsätter äta som man redan gör, eller så gör man en liten ändring i kosten. Helst båda då kanske om man äter riktigt onyttigt som jag gör ibland haha. Det var många många år sedan jag började äta fullkornspasta, fullkornsris och fullkornsbröd istället för den vanliga varianten och det känns skönt att det bytet är gjort. I början tyckte jag det smakade jättekonstigt men nu är det istället den vanliga pastan som smakar skumt och liksom smaklöst och tomt på något sätt. Tydligen är det lite GI-metod över det här har jag sett nu när jag läst lite om det, men det struntar jag fullständigt i faktiskt. Jag äter vad jag tycker känns bra för mig och om det nu är en del av det som kallas GI-metoden så får det göra det. Jag skulle aldrig kunna hålla mig till ett visst sätt att äta tror jag, att äta det man tycker är godast är också bra ibland :)

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Träning
    19 Mar 2012

En timme och 1.46 mil senare..

Kategori: Träning / 2012

MÅTTLIGT BRA START PÅ VECKAN! Men det känns bara så väldigt konstigt att jag skulle ha sprungit nästan en och en halv mil på en timme på bandet, när jag i somras knappt kom 7 km på en timme ute. Någon som vet om det är så stor skillnad att springa på band och att springa ute? Förstår ju att det är skillnad då det är mest plant på bandet och det är det ju verkligen inte ute, men SÅ stor skillnad? Eller räknar maskinen fel? Jag kör dessutom lite lutning ibland, de tycker jag är roligt :) I vilket fall så känner jag mig grymt bra som sprungit i en timme!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    19 Mar 2012

Det blev ingen halva prisetshopping idag

Kategori: Vardagen / 2012

Alltså jag har aldrig sett så mycket folk på en mataffär förut! Jag tror tamefan det var mer folk på Konsum nu på morgonen än när Dollarstore öppnade. Eftersom Konsum öppnar ny butik i veckan så säljer dom ut allt från den gamla till halva priset och det såg ut som att hela stan var där för att fynda. Vi tyckte dock inte att det var värt att stå i en timmes kö för lite billig mat, så vi for hem igen. Tid är också värt pengar. Nu gör vi oss redo för GYM istället!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Få ut mer av din tid
    19 Mar 2012

Skaffa en kalender som passar dig!

Kategori: Få ut mer av din tid / 2012

HAR DU EN KALENDER MEN GLÖMMER BORT ATT ÖPPNA DEN? Jag hade en jättefin personlig kalender i A5 bokformat med massa roliga bilder och man såg en vecka i taget och kunde skriva upp saker för varje timme under varje dag. Men den låg ofta under massa papper eller bortglömd i någon låda. En kalender i perfekt storlek för att bära runt i en väska passade tydligen inte mig, jag som sitter vid skrivbordet mestadels av min tid och äger en enda väska om används tre gånger om året.


[LÄS MER OM MIN KALENDER OCH SE NÄRBILD HÄR]

Istället köpte jag en stor familjeväggkalender i A3 format som hänger bara 50 cm ifrån datorn, som jag ser jämt och som jag mycket enkelt kan skriva i bara genom att vrida lite på stolen. Den har fem spalter, en för varje del av mig, om man kan säga så. Jag ser även hela månaden på denna, så jag vet vad som är inplanerat lite längre fram. Visst att det inte ska vara så svårt att bläddra lite i en bok, men när det kommer till att göra saker (eller livet) lite enklare för mig själv så tar jag gärna den genvägen :) Skriver upp allt möjligt här, från viktiga möten och tider jag tränar till när presentkort jag fått inte längre är giltiga.

DAGENS UPPGIFT: Fundera på om du behöver en kalender. Om svaret är ja, köp inte första bästa du hittar bara för att alla andra har en sån. Köp en du vet att du kommer ha nytta av istället. Tycker du det är viktigt att den är fin så köp inte en ful för att den är billig, du kommer säkerligen inte öppna den lika ofta då.

VARFÖR SKRIVER JAG DET HÄR? Haka på du också och få saker gjorda!

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Gratis saker
    18 Mar 2012

Wella från Goodiebag.nu

Kategori: Tips - Gratis saker / 2012

Jag blev utvald av Goodiebag.nu att få testa två produkter från Wella Pro Series, de kom i veckan och det var inga prover utan fullstora flaskor! Luktade jättegott vilket jag tycker är absolut näst viktigast när det kommer till hårprodukter, annars kan jag inte använda dom. Det viktigaste är ju dock att de gör det dom ska, och det tycker jag dessa två gjorde. Jag kan ju inte så mycket om hårstylingprodukter men sprayen höll nere mina hårstrån som gått av alldeles för långt upp på huvudet och spretar åt alla håll, och höll Jimmys korta frisyr på plats också. Moussen gav stadga åt mina vågor när jag testade det. Fick också tidningen Posh som var full med bilder och texter om kändisar.

Tycker för övrigt att det var väldigt roligt att Goodiebag.nu gav ifrån sig ett litet livstecken. Det bästa ett företag kan göra är ju att skicka ut varuprover, det kan ge mycket nya kunder! När Goodiebag startade så gav de bort en liten burk med Lumene ansiktskräm och sen dess är det den jag köper. Så, mer varuprover åt folket!

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Få ut mer av din tid
    18 Mar 2012

21 sätt att spara tid och få mer motivation

Kategori: Få ut mer av din tid / 2012
Imorgon måndag kommer det första inlägget upp om hur du kan spara tid och få mer motivation till saker. Och dom nästkommande 20 dagarna efter det dyker ett nytt inlägg upp, varje dag! Läs och se om det är något som passar dig och gör det det så passa på att göra dagens uppgift som står med, ett enkelt sätt att få något gjort :) Jag kommer också göra dessa uppgifter, vissa har jag gjort i förväg för att kunna ta en bra bild till inlägget, men några kommer jag också göra den dagen. Har du inte tid att göra dem nu så gör dem en annan dag, tipsen kommer finnas i kategorin "FÅ UT MER AV DIN TID" så det är bara att gå tillbaka när som helst och ta del av inspirationen.

Vissa av inläggen kommer motsäga varandra, men det är bara bra för då får man testa på två sätt att göra samma sak. Så har man två sätt i huvudet sedan när en liknande uppgift dyker upp i livet, då kan man välja hur man vill utföra den efter hur man känner just då.

Kommentera mer än gärna vad du tycker om tipsen varje dag!
Om du kan använda dem och vad du gjort osv. Har du egna idéer som passar inlägget så skriv dem gärna i en kommentar, jag (och säkert andra med) behöver alltid nya tips, vad det än gäller egentligen :) Är du extra ambitiös kan du ju alltid göra egna inlägg om hur det går och länka dem här så jag får se!

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kontoret
    16 Mar 2012

Mys under skrivbordet

Kategori: Kontoret / 2012
Nu har jag haft kontoret i över ett år och jag brukar säga att ju längre tid det går desto bättre inredningidéer kommer man på, man ska inte ta första bästa idén och köra. Men jag hittar verkligen inget bättre ställe för skrivaren än på golvet under skrivbordet där jag ställde den provisoriskt för ett år sen!! Det gör lite ont i mig att jag inte lyckats lösa det faktiskt. Att lösa inredningsproblem är liksom nästan det jag är bäst på. Det är inte direkt jättepraktiskt att ha den där nere, man får böja sig så mycket. Känner man mig så vet man att jag vill ha allt inom räckhåll, för att göra det lättsamt.

Så här ser det ut nu. Alla papper som inte får plats i skrivaren ligger uppepå, likaså lamineringmaskinen. Varken fint eller praktiskt. Har bestämt att skrivaren kommer få stå kvar där ändå, för har jag inte kommit på någon bra lösning än så kommer den nog inte. Så jag håller på att göra det lite mysigt där under :) Lösningen blir pappersfack på väggen för alla olika papperstyper och en hylla för lamineringsmaskinen. Spotlights i "taket" ska också upp så det blir lite ljusare där under. Just nu håller jag på att måla listen och undersidan av skrivbordet i vitt! Helt onödigt tycker nog dom flesta men det är ju så kul att göra fint! Visar hur det blev när det är klart :)

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Träning
    16 Mar 2012

Första springturen satt sina spår

Kategori: Träning / 2012
Fyfan vad ont det gör i benen, kan inte riktigt gå normalt. Vilken skillnad det var att springa på band motför ute, man kunde springa mycket fortare på bandet. Slippa uppförsbackar, motvind men det bästa är ju att man MÅSTE springa, annars åker man av. Rätt in i en vägg i mitt fall. Nu vill jag att värken ska gå över så jag kan göra igen! Förkyld blev jag dock, vet inte om det var för att jag ansträngde mig för mycket första gången eller om jag fick i mig andras bakterier. En kombination kanske.

Annars så ska jag ta tag i tvätten och fortsätta skriva på min lista över saker som måste göras. Är alldeles för mycket nu för att hålla reda på i huvudet.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    15 Mar 2012

I love vacation!!

Kategori: Vardagen / 2012
Man får hur mycket som helst gjort ju och man somnar direkt på nätterna! Idag har jag spenderat 6 timmar framför en dator hos min revisor. Fyyy vad jag tycker det är roligt! Främst då att få en inblick i hur det faktiskt går för mitt lilla företag, jag som bara kört på känsla och kul det här första året :) Det kommer bli så bra med namnbytet och att jag har över tre veckor på mig att strukturera upp resten av året, det är perfekt!

Jag längtar också tills vi (eller förmodligen jag haha) ska gå igenom alla gamla lådor vi har i förråden! Vi letade Jimmys betyg i säkert fem timmar för några dagar sedan, och hittade massor av roliga saker vi inte visste att vi hade :) Och massa onödigt också.

Det var väl allt jag hade att säga just nu. Sitter och skriver lite på mina spara-tid-och-motivation-inlägg, det är bara några kvar sen börjar de komma upp.


Tydligen har jag brist på bilder. Men ta en godis ;)

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    14 Mar 2012

Hur lyckas man INTE shoppa?!

Kategori: Kläder / 2012
Vad är det för fel på mig?! Här har jag 800 kr i presentkort på diverse olika klädaffärer, och jag kommer hem med dem igen efter shoppig i Norrlands största köpcentrum? Lyckat värre. Kom visserligen hem med massor av inredning men det är ju tydligt att jag bör inte ens försöka shoppa i affärer. Köpte dock den gröna (och svarta) BHn från Gina Tricot, även om den inte var sådär pastellig som den ser ut på bild. Men det var ju bara för att jag hade sett den på nätet förut, annars hade jag nog aldrig lagt märke till dem. Inget annat i klädväg. Shoppar du hellre i affärer eller på nätet?


Men det blir fint här hemma, det blir det! Köpte nästan allt på inredningslistan :)

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Träning
    14 Mar 2012

Jag har övervunnit min gymfobi!

Kategori: Träning / 2012

Första gången på ett gym sen jag slutade skolan blev idag! Jag höll mig till löpbandet och sprang en mil på 40 minuter. Plus att jag sprang 20 minuter till före också, men så råkade jag stänga av maskinen så jag fick börja om, så typiskt mig.

Fick äntligen använda skorna, strumporna och BHn som jag visade här och byxorna från members.com kom igår! Linnet var tyvärr slut så det kom inte, känns inte bra alls faktiskt, vill gärna ha det med, då hade jag haft en komplett träningsoutfit! 

Så nu ska jag väl gymma upp Jimmys klippkort, han har ju årskort och hade av någon anledning ett klippkort också. Det tar bra mycket bättre att springa än att simma har jag märkt. Så när klippkortet är slut så har det nog töat lite mer så jag kan springa ute! Det är vad jag vill, känns bra mycket mer hygieniskt. Skönt att ha kommit igång med träningen igen. Dom två senaste veckorna har jag simmat bara en gång i veckan, det är inte okej alls på något sätt. Men nu har jag tid till allt jag vill göra så nu jäääävlar!

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kontoret
    12 Mar 2012

Inredning till kontoret

Kategori: Kontoret / 2012


ROSA MATTA / SVART MATTA / BORD / BLOMMA / BELYSNINGTIDNNGSSTÄLL

Det är bara lite av vad jag kommer leta efter imorgon till kontoret! Målarfärg i lite olika färger tänkte jag köpa med, magnetklämmor och en liten 6 millimeters MDFskiva om jag hittar. Så ska vi käka billigaste frukosten på Ikea :) Älskar när man får bre sina egna mackor så får man så lite smör man vill.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    12 Mar 2012

Att somna klockan 07.00

Kategori: Vardagen / 2012
Vilken helvetes första semesternatt!! Det blåste så fruktansvärt att jag inte kunde somna förrän klockan 7 på morgonen. Förstå frustrationen när man går och lägger sig vid 12 på kvällen och inte somnar förrän 7 timmar senare... Dessutom hade jag ställt klockan på 08.00 för att vi skulle åka till Birsta idag. Tror ni det blev någon Birstatripp? Vid sex ställde jag av klockan för jag kände att shoppa med två eller en timmes sömn bakom sig, det är nog ingen höjdare. 

Istället sitter jag med bokföring idag, har gjort sedan klockan tolv. Jag vill verkligen lära mig och jag tror det går ganska bra! Tog en paus nu för att publicera kaninbursinläggen (ber om ursäkt för bilderna där, hade jag vetat att jag skulle vara större bloggare nu och att det inlägget skulle inspirera så mycket som det faktiskt gjort när jag byggde buren 2008 hade jag lätt försökt att iaf hänga upp ett skynke bakom för att få en renare bild, jag avskyr själv röriga bilder).

Gissar väl att det är dags att återvända till papperen nu. Skönt att få det gjort så kör vi shopping hela dagen imorgon istället!! Har en lång lista på inredningssaker jag måste ha. Bland annat en svart eller rosa ryamatta på exakt 80 cm bred och ungefär 150 cm lång, var kan jag hitta det?

13 st

ÅSIKTER

    Kategori: Bygg en kaninbur
    12 Mar 2012

Hur man bygger en kaninbur (utebur året om)

Kategori: Bygg en kaninbur / 2012
Det här är ett bättre inlägg om hur man kan göra för att bygga en kaninbur, en snygg kaninbur dessutom! Jag skrev ett i april 2009 men hade ingen aning att det skulle bli så populärt så jag skrev bara direkt från huvudet och tänkte inte så mycket på detaljer. Här finns mycket mer information om hur jag byggde min utebur till kaninen. Vill du också bygga nåt liknande? Läs då vidare :) Har även gjort en checklista på vad jag tycker är viktigt vid burbygge, för kaninens trivsel och säkerhet, samt lista på material jag använde. [HÄR HITTAR DU LISTAN]
 

snygg kaninbur

Materialet jag använde mig av var mest spillbitar jag fått från pappa som är snickare, men har du ingen som kan ge dig bitar gratis rekommenderar jag BYGGmax, det är billigaste stället jag hittat för virke och sånt. De har också det mesta du behöver till kaninbursbygget. I texterna under bilderna har jag länkat lite material (produkter och kategorier) därifrån som man kan använda, där står även priser och då blir det lätt för dig att uppskatta ett ungefärligt pris på din bur. Tänk också på att det behövs spik, skruv och andra småsaker som jag inte skrivit om. Vill också påpeka att man kan bygga sin bur precis hur man vill och med mycket annat material än det jag skrivit om. Det här är bara hur JAG gjorde. Se texten och bilderna som inspiration :)

kaninbur

Först byggde jag en stomme av reglar, de är 30x30 mm eftersom pappa klyvde till dem så till mig men du kan köpa färdiga fyrkantiga reglar på 45x45 mm, det blir bara stadigare. Måtten på denna husstomme är 120 cm lång, 70 cm djup och 45-80 cm hög. Rekommenderar dock att göra buren längre med tanke på att det ska in ett matförråd och ett sovrum också på den ytan. Min dvärgvädur på 2 kg bor inte längre i denna pga att jag tyckte den blev för liten, utan han bor på en inglasad altan där han får skutta fritt.

kaninbur

Här är golvet lagt, det är en vattenavstötande skiva av formplywood så inte träet suger åt sig kiss och vattenspill. Golvet blir dock ganska halt för kaninen men det löser man med att lägga på mycket spån och halm. Sovrummet är uppreglat på bilden, det blev 50 cm långt, 35 cm djupt och 35 cm högt. Det isolerades med frigolit (isolera aldrig med gullfiber) och utanpå frigoliten sattes masonit. I dörröppningen täcktes frigoliten också, pappa sågade ut en smal U-formad bit trä och tryckte dit, mycket skickligt gjort måste jag säga, den finns dock inte med på denna bild. Även hela golvet är isolerat med frigolit under formplywooden. Bakom sovrummet så gjordes ett lika stort rum till, som jag förvarar mat och sånt i, den kommer man åt från utsidan.

kaninbur

Här har jag satt fast taket på sovrummet och matförrådet, som också samtidigt blir ett golv, kaninen kan hoppa upp och ner som han vill. Materialet på det taket/golvet är plywood, men hade gärna använt vattenavstötande material där också. Frigoliten mellan takstommarna är på plats och täckta på insidan med masonit. Väggpanelen är pärlspont som egentligen är till för att byggas med inomhus men det har gått bra. Buren är fortfarande fin efter fyra år. Pärlspont är lätt att bygga med då de hakas i varandra och sedan spikar man fast dem uppe och nere. Jag satt ihop dem "osågade", och sågade av dem nertill och upptill med sticksåg när de satt på plats, se bild hur de sticker upp. Den vertikala pinnen på framsidan sitter bara där som stöd, den ska tas bort sedan.

kaninbur

Så här blev buren när all panel är på. I hålen kommer det sitta dörrar och i det största hålet längst bort ett galler. Ett tips är att om du vill ha ett stadigt galler (inte nät) så anpassa hålet efter gallret du hittat, istället för att såga i gallret efter att du gjort hålet. Vill du ha nät så är de ju lätta att forma men tänk på att välja ett starkt nät. Mitt galler vet jag tyvärr inte varifrån det kommer då det var något pappa hade på lager också. Brädorna på taket är till för att fästa fast plåttaket i.

kaninbur

Målad och med gallret på plats. Buren målades endast utvändigt, grundmålades två gånder med utomhus grundfärg sedan målade jag två eller tre varv med vanlig akrylat utomhusfärg. Visste inte riktigt vad för färg man kunde ha på insidan för att vara säker på att det inte var farligt för kaninen, så jag skippade att måla inne. Även ett trekantigt fönster sågades ut längst upp, inget man behöver göra men jag tyckte det blev lite roligare och mer dekorativt.

kaninbur

Här sitter dörrarna på och även husknutarna. De tillverkades och målades på sidan av och sattes sedan dit, allt för att det skulle bli så fint som möjligt utan gråfärg på det vita.

kaninbur

Då var buren klar! Taket sitter på, lika så nockplåten längst upp samt vindskivorna. Även glaset i det trekantiga fönstret är på plats. Har också satt fast en kruka för dekoration plus att man kan odla lite sallad till kaninen i den.

Efter att buren var klar byggdes en ställning som den kunde stå på i lagom höjd så den kommer upp från backen så inte andra djur kommer åt lika lätt, så att den inte snöar över och så det blir lätt att rengöra buren och ta ut kaninen. Se ställningen på översta bilden. Där under kan man förvara hösäck och spån, se till att det inte regnar in på det bara.

Så gjorde jag. Det var inte jättesvårt att få ihop buren, bara man planerar noga innan så är det ganska lätt sedan, när man införskaffat allt material. Om JAG kunde bygga en sån här bur så kan du med. Bäst är ju såklart om man är två, att ha någon att bolla idéer med och så blir det lättare i själva bygget också. Jag tackar min pappa för vägledning och material, samt att han satte fast taket åt mig bland annat ♥

Hoppas det var till någon hjälp, skriv gärna en kommentar om du väljer att inspireras av denna till ditt egna bygge, då blir jag glad! Ännu gladare blir jag om jag får se det färdiga resultatet sedan :) Vill du låna mina bilder och publicera någon annanstans så kräver jag en klickbar länk tillbaka till det här inlägget.
 
Undrar du något, kommentera här så svarar jag i samma inlägg!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Bygg en kaninbur
    12 Mar 2012

Att tänka på när man bygger en kaninbur / material

Kategori: Bygg en kaninbur / 2012
FÖRST. Nu när du funderar på att bygga en kaninbur från grunden så antar jag att du är insatt i hur man tar hand om en kanin och vet att det krävs lite jobb? Bra. För jag tror inte du vill lägga massor av tid på att bygga en bur och sedan sälja kaninen efter ett halvår för att den inte är rolig längre. Om du vill läsa mer om kaniner, skötselråd och annan bra info rekommenderar jag min vän Angelicas kaninsida, hon föder upp kaniner och vet hur de ska tas om hand. Hon säljer även en del av ungarna genom den sidan. Min kanin Päron kommer från två av hennes vita blåögda dvärgvädurar och han är verkligen det gosigaste som finns! Men till saken du kom hit för:


[HÄR FINNS MITT INLÄGG OM HUR JAG BYGGDE STEG FÖR STEG]♦ STORLEK.
Ta reda på hur stor buren måste vara till just din kanin. Jordbruksverket har lagar på att kaninen ska ha tillräckligt med utrymme att skutta på och lagen säger olika storlekar om olika sorters kaniner beroende på hur stora dom är, hur många dom är på samma yta och om det är en hona med ungar. Googla så hittar du svar.

RITNING. Gör en ritning över hur du vill att din bur ska se ut, skriv även exakta mått. Tänk på hur du kan göra för att det ska vara så lättsamt som möjligt för dig att rengöra buren och ta ut kaninen. Gör inte buren för djup så att du inte når längst in. Min är 70 cm och det tycker jag är lagomt. Bygg hellre ut buren på längden än på djupet om du vill att kaninen ska få stort. Kan dock bli mörkt inuti om man gör en jättelång, gör då ett litet fönster eller något så det kommer in ljus.

BEN. En bur som ska stå ute måste ha ben, dels för att när snön kommer så snöar buren över om den står på backen, samt att rovdjur har svårare att komma åt kaninen om buren står högt. Har också läst att kaniner är höjdrädda så de smiter inte lika lätt när man öppnar buren. Gör ben i en höjd som gör det lätt för dig att rengöra buren.

GALLER. Använd inte hönsnät om du ska ha nät någonstans, det är alldeles för klent. Själv rekommenderar jag ett riktig galler av något slag, annars sägs det att minknät är starka nog att hålla en kanin inne och rovdjur ute. Mitt galler liknar ugnsgaller i tjockleken och det har inte varit några problem alls med det.

SOVRUM. Gör ett sovrum till kaninen att gå in i när det är som kallast. Jag isolerade det också med frigolit och gjorde det litet för att det ska kunna hålla värmen bra. Finns dock ingen garanti för att kaninen kommer fatta att den ska vara där när det är kallt, min använder sovrummet som toa! Han tycker säkert det är skönast att göra sina behov lite avskiljt, och vem gör inte det egentligen? ;)

MATERIAL. Använd inte något material i buren som kaninen kan ta skada av. Gäller allt ifrån uppstickande spikar, vassa nätkanter till impregnerat virke innuti buren och färg som är skadlig om kaninen gnager på det mm. Om det uppstår mögel någonstans så ta bort det med en gång, även om kaninen inte kommer i direktkontakt med det. Om du vill måla buren inuti, fråga någon kunnig där du handlar färg om vilken färg du bör använda.

PLACERING. Planera var buren ska stå innan du bygger så du kan måttanpassa om det behövs. Placera buren så det blåser så lite som möjligt på den under vintern, samt att den står i skugga mestadels av dagen under sommaren. Om det blåser in snö genom gallret så kan man hänga för en handduk eller fästa en plexiglasskiva för.

Reglar, frigolit, masonit, pärlspont, formplywood, plåttak, nockplåt, utomhus grundfärg, akrylat utomhusfärg. (Alla länkar går till Byggmax, jag handlar alltid där när jag behöver byggmaterial till vårt hus, det är billigaste stället jag hittat) Ställningen gjordes av lite grövre reglar samt en vanlig plywoodskiva under. Spik och skruv behövs också. Speciella spikar för att sätta fast taket. Spikpistol för att spika panelen men det är överkurs. Ett galler. Säkert har jag använt något mer också men det var fyra år sedan buren byggdes så det är lite svårt att komma ihåg. Du märker vad du behöver när du sätter igång och ritar din bur.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vinnare
    11 Mar 2012

Vinnaren av nagellacken / skönaste meningen :)

Kategori: Vinnare / 2012
 

VAD ROLIGT ATT SÅ MÅNGA VAR MED OCH TÄVLADE OM NAGELLACKEN! Nu är vinnaren utsedd och det blev MADDE (cochise.blogg.se) som brutalt och ärligt kom med den skönaste meningen! "Det är inte för att jag behöver fler nagellack (för det gör jag verkligen inte) men mycket vill ha mer och kort sagt - gratis är bäst! :)"

Jag är själv ofta med i tävlingar, och om jag ska motivera så gör jag alltid på liknande sätt, men jag vinner aldrig på det haha så jag tyckte det var på tiden att någon som vågar skriva så här får priset. GRATTIS! :D

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    11 Mar 2012

Solsemester, vila och lyx?

Kategori: Vardagen / 2012
Nja, men idag börjar min 29 dagar långa semester från butiken som mestadels kommer bestå av företagsjobb, träning och bloggande :) Det blir roligt det!! Har dock lite ångest, en månad går så himla fort och just nu känns det som att det snart är slut fastän det bara gått några timmar, men jag hoppas jag inser snart att det faktiskt är ganska lång tid kvar.

Sitter just nu och slipar på mina nya inlägg på hur man kan göra för att bygga en snygg kaninbur, med mer detaljerad information eftersom jag har minst 40 stycken som är inne här varje dag och läser det inlägget. Google är bra skit och jag vill ge så mycket info jag bara kan till dom som vill veta hur man kan göra. Förra inlägget var mest bara för att visa att jag byggt en bur haha, det fanns inte så mycket mått och användbar info i den, förutom bilderna som jag sett blivit länkade på kaninsidor. Och det drar ju hit ännu mer folk som vill läsa :)


Päron eller någon av hans syskon när dom var minikaniner och inte gick att skilja på :)

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    09 Mar 2012

I did it!

Kategori: Företagslivet / 2012

Klickade nyss på skicka in-knappen och betalade Bolagsverket för att få mitt nya namn!! Dyngont i magen, haha. Det bara måste gå igenom. Helstört namn egentligen, men det brukar bli så när Jimmy är i farten ;) Se bara på vad våran kanin heter. Päron. SOM EN FRUKT! Grymt. Grymt bra alltså.

Mitt nya namn ser fint ut i skrift och så är tanken bakom är fin också, det handlar lite om att man ska vara sig själv och bli accepterad för den man är, även om man kanske inte känner sig eller ser ut som alla andra. Unikt är fint. Och egenheter vet vi ju sen länge tillbaka att det är något jag älskar.

Tills dess att jag fått det och jag gjort alla ändringar överallt kommer webshopen stå ganska så still. Det går fortfarande jättebra att beställa men något nytt kommer inte upp förrän namnbytet är klart. Har även ändrat verksamhetsbeskrivningen från "...tillverka och sälja smycken" till att lägga på massa fler kategorier, bland annat inredningsdetaljer och kläder! Blir bra det här tror jag :)

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    09 Mar 2012

Sleep tight, don't let the tiny bunny bite

Kategori: Vardagen / 2012

Har jag några läsare från Norge? Isåfall kan ni också få gratis tamponger i och med att Tampons for free har lanserats i Norge idag! Det här helt sjukt att de har gett bort över en miljon tamponger här i Sverige under ett år, helt gratis. Det tackar i alla fall jag för, jag har inte köpt ett enda normalpaket på hela året ♥

Men bäst man går och lägger sig nu, upp om 6 timmar, men nu är det bara två dagar kvar till fyra veckors semester!!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    07 Mar 2012

Elsas värld

Kategori: Vardagen / 2012

Började kika på Elsas värld en natt för några veckor sedan. Dom första avsnitten kändes lite som att man borde ha haft en skämskudde men sen tycker jag det gick bättre och bättre utan haha. Blev ett avsnitt idag också eftersom huvudvärken vägrar släppa. Och ostkrokar med gaffeln såklart.

Annars så har jag skrivit klart ca 15 stycken motivations och tidssparande inlägg! Har kanske 10 kvar eller nåt, så behöver jag bilder till alla annars blir det trist. Så de kommer väl börja komma upp nån gång nästa vecka kan jag tänka mig, en varje morgon.

Ps. Glöm inte att tävla om nagellacken!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tampons for free
    07 Mar 2012

Sebamed!

Kategori: Tampons for free / 2012

Vipuskick från Tamponsforfree.se med produkter från sebamed kom i måndags! Kul måste jag säga, jag har alltid trott att sebamed bara var för bebisar, jag vet inte riktigt varför?! Men då fick jag lära mig nåt nytt, att det också finns för vuxna! Alla produker i sebamedserien är utan parabener och skonsamma för huden med pHvärde 5,5, precis som kroppen.

Jag har testat alla tre och jag gillar speciellt duscholjan, den var härlig och luktade inte mycket alls, likaså handkrämen. Ansikts- och kroppstvätten tyckte jag luktade lite konsigt när jag luktade direkt ur flaskan, men när jag kom ur duschen så sa sambon att jag bara luktade nytvättad :)

En box med 8 tamponger fanns även i viputskicket, samt att jag fick ett vanligt utskick som alla som är medlem (bli medlem) på tamponsforfree.se får. Här finns en tävling med 5 sebamedkit som pris, och i bannern bredvid ser du att om du gillar på facebook så får du ett gratisprov!

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    07 Mar 2012

Kan ett företag heta vad som helst?

Kategori: Företagslivet / 2012
Min sambo sa ett tvåordigt namn just precis nu och jag fastnade otroligt för det. Det är ett väldigt udda namn och har inget att göra med vad jag kommer sälja. Det är ett djur med i namnet bland annat. Sen är .com domänen köpt men till salu för dyra pengar, men måste man ha en .com domän? Även om man ska sälja över hela världen någon gång i framtiden kan man väl köra på .se? Det är ett enkelt namn så man behöver inte registrera massa felstavningar av det osv, det tjänar man ju på.

Jag kommer fan aldrig kunna bestämma mig. Får otrolig ångest av det. Planen var att ha skickat in namn senast förra veckan, så jag kanske kanske hinner få det godkänt till nån gång i mitten på semestern, men den planen sprack ju.. BLÄ. Har nyss städat klart från festen igår och käkat lite mer Wipeouttårta.

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    07 Mar 2012

Grattis brorsan!

Kategori: Vardagen / 2012

MIN BROR GICK VISST OCH VANN WIPEOUT!! Men jag visste redan i somras att han skulle ha stoooor chans att ta hem segern, annars hade jag aldrig sagt åt han att söka, faktiskt. Jag är så otroligt stolt syster, Jerry Larsson gjorde Wipeout med STIL!

Vi har varit ett helt gäng här ikväll och ätit pizza och kollat på programmet och alla jublade när han gick vidare och vann :) och OM vi hade maffig Wipeouttårta efteråt?! Såklart! (av duktiga Johanna på bakatarta.bloggagratis.se) Bara det att en i familjen ska synas på tv måste ju firas, sen att han gick och vann gjorde ju saken bara ännu bättre ;)

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    06 Mar 2012

Missa inte kanal 5 kl 20.00 ikväll!

Kategori: Vardagen / 2012

Håller på att städa upp här för fullt, för ÄÄNTLIGEN är dagen här! Ikväll kommer vi trycka ner 17 pers i våran soffa och kolla på Wipeout, med den supersnabba dinosaurien Jerry, som jag annars kallar lillebror! :D Klockan åtta ikväll alltså, på femman. MISSA INTE.

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Jag tävlar
    05 Mar 2012

Kan Dee Outfit!

Kategori: Jag tävlar / 2012


LINNE / LACK VIT / LACK MINT / BH / TROSOR / SKOR / SHORTS / NITAR / ARMBAND


Sandra som driver kandeeshop.se har en outfittävling! Jag älskar ju sånna här tävlingar, när man blir "tvingad" att sätta sig ner och leta efter massa snygga kläder och accessoarer, så kul ju! Men det är sällan jag tar mig tid bara för skojs skull, mycket annat som ska göras så jag brukar göra kollage bara när det är tävlingar, då kan jag ju faktiskt få ut något av det om jag har tur :) Eller skulle ni vilja se mer kollage här i bloggen?

Liknande det här, så tror jag faktiskt att jag kommer gå klädd i vår. Underligt värre att jag fastnar för en trend innan den är över, men pastelligt och speciellt mintigt är fint, bara det inte syns alldeles mycket ;)

63 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tävlingar
    04 Mar 2012

Vinn nagellack i fyra nyanser!

Kategori: Tävlingar / 2012

AVSLUTAD - Vinnare presenterad här.

Då jag inte tycker jag passar så bra i nagellack tävlar jag ut dessa fyra nagellack och ett 8pack nagelfilar som jag vunnit härifrån en gång. Filförpackningen är obruten såklart och de tre mörkaste nagellacken är helt oanvända. Nummer 328 har jag testat men bara med två strykningar på en nagel.

Det enda du behöver göra för att ha chansen att vinna är att skriva en kommentar till det här inlägget och motivera med EN mening varför du ska vinna. Glöm inte mailadress i fältet för e-post. Tävlingen avslutas på fredag klockan 22.00 och vinnaren presenteras i bloggen under helgen, den som skriver skönaste meningen vinner :)

(Här är min Bloglovin'/Blogkeen om du vill ha koll på när vinnaren presenterats)

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    04 Mar 2012

Tävla tävla tävla!

Kategori: Vardagen / 2012

Jag vet faktiskt inte varför jag tävlade om nagellacken på tamponsforfree.se, förmodligen för att jag följer bloggen och tycker om att tävla bara haha, så råkade jag vinna. Jag har nyligen vunnit min femte (!!) vinst därinne, ytterligare ett RetarDEX-kit, wohoo!

Nu kör de en tävling igen där man kan vinna fina priser från nästa samarbetspartner, så in och tävla! Bara 31 deltagare hittills och den slutar ikväll. Jag tror faktiskt jag hoppar över att delta denna gång, redan vid tredje vinsten började jag tycka det var lite pinsamt att maila dem för att få min vinst ;)

Så ska jag ordna en tävling om nagellacken så snart jag får lite tid över, då ni tyckte det va ok trots att ett är testat. Håll utkik!

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Jag vann, Tampons for free
    04 Mar 2012

Att måla naglarna var ju inget för mig

Kategori: Jag vann, Tampons for free / 2012

Jag försökte mig ju på att måla naglarna för några dagar sedan, men insåg ju direkt efter att jag bara målat tumnageln att det inte var något för mig med mina korta, breda och knubbiga naglar, så tog bort det på en gång. Detta kit från Mavala har jag vunnit hos tamponsforfree.se för länge sedan, och tänkte nu att jag kanske skulle tävla ut det själv till någon av er, och slänger också in nagelfilarna som följde med. Men så undrar jag, är det äckligt när jag använt ett av lacken? Haha, jag har verkligen ingen koll på nagellack.

Ps. Glöm inte mitt inlägg under detta!

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Få ut mer av din tid
    03 Mar 2012

Spara tid och förenkla för dig i vardagen!

Kategori: Få ut mer av din tid / 2012

De senaste åren har jag gjort mycket för att förenkla för mig själv i vardagen, både som privatperson och företagare. Det har varit ett måste att effektivisera och få ut mer av min tid och slippa göra samma saker flera gånger och få mer motivation till att göra trista saker. Jag gör saker varje dag som förenklar för mig och sparar tid och energi, och jag tänkte dela med mig av mina tips, men bara om ni vill? Har skrivit upp ca 30 punkter som jag tänkte utveckla och publicera en om dagen, men som sagt bara om det är några som är intresserade av av att läsa om sånt för det tar tid att skriva alla inläggen och det är inget jag vill göra om ingen kommer läsa.

Det kommer i korta drag handla om hur man kan göra för att få ut mer av sin tid, bli mer motiverad och glad helt enkelt. Om du ska iväg och träna och är helt omotiverad, vad kan man göra då? Vissa saker i ditt liv som du vill göra tar upp för mycket tid, vad gör man åt det? Yrar du runt för mycket? Lägger du energi på rätt saker? Stör du dig för mycket? Är ditt hem rätt utrustat?

Det är inte så svårt att lära sig ändra vanor och organisera om sig själv och sitt hem. Jag har lyckats, då kan alla. Det kommer även finnas med en "Dagens uppgift" i inlägget, dels så är det meningen att jag själv ska göra den för att få saker gjorda, men framförallt så kan du också göra den och må bra efteråt! Här är ett inlägg jag redan skrivit så ni ser vad jag kan prata om.SKA DU IVÄG OCH TRÄNA MEN ÄR HELT UTAN MOTIVATION? Det händer ofta för mig med simningen. Jag simmar alltid en timme och ca 80 längder och det kändes extra skitjobbigt att göra det för några dagar sedan. Jag släpade mig iväg i alla fall och sa till mig själv "jag kör bara 20 minuter idag, det är bättre än inget". Det kändes bra att gå i vattnet då när jag visste att idag får jag sänka nivån lite. Efter 20 minuter gått hade jag ju kommit igång lite och tänkte att jag kör 10 minuter till i alla fall. När de gått blev jag skithungrig men tänkte att jag orkar nog 10 minuter till. Och så fortsatte det tills jag simmat i en hel timme ändå!

Det här går att tillämpa på det mesta i livet, allt som är tråkigt kan man bestämma att man gör i bara 10 minuter, men när man väl kommit igång så känns det faktiskt inte lika jobbigt längre och oftast orkar man hålla på längre och kanske till och med få allt gjort. Att göra klart något jobbigt måste ju vara en av de bästa känslorna som finns!

DAGENS UPPGIFT: Gör något tråkigt som måste göras i 10 minuter och se hur det känns efteråt, om du fortfarande vill ge upp eller om det känns bra att fortsätta och göra klart. Kan vara allt från träning till att sortera dina viktiga papper. Berätta gärna hur det gick!Så min fråga är då, skulle du hänga med på en månad av sånna här inlägg? En chans att ta tag i saker utan att du själv behöver bestämma vad som ska göras, utan det gör jag :) Eller bara läsa och inspireras och kanske skicka iväg en kommentar då och då? Jag vet inte ens hur många av mina 120 besökare per dag som faktiskt läser min blogg, så det är bäst att fråga innan jag ger mig in på något stort.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    03 Mar 2012

But I don't wanna live that way

Kategori: Vardagen / 2012
Mycket snack och liten verkstad, det brukar inte vara jag. Hellre då inget snack och ingen verkstad. Fast helst av allt bara verkstad. Idag skiner solen och peppande musik strömmar ur högtalarna, det behövs en lördag. Vädrar för att få mig lite frisk luft. Simmade igår, jävulst ont i armarna idag. En unge tappade sin nyckel på det djupa som jag erbjöd mig att hämta. Lyckades på första försöket, yey mig! 3 simturer denna vecka, det får duga. Det blir bättre om en vecka när jag går på semester. Babbel och babbel, för något roligare, kolla videon i inlägget under!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    02 Mar 2012

Wipeout-Jerry!

Kategori: Vardagen / 2012


♥ Det här är min älskade bror.
Han är allmänt störd på bästa sättet och det är ju bra om man ska vara med i Wipeout! I klippet kör han första banan. Jag tänkte inte se det innan tisdag då det sänds på tvn, men kunde bara hålla mig i två minuter efter att jag fått reda på att det fanns en video, sen var jag tvungen att dra igång det och jag ångrar mig ju inte direkt :) BÄSTA LILLEBROR!

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    02 Mar 2012

Bästa videon!

Kategori: Vardagen / 2012

Lite senare idag kommer bästaste klippet någonsin upp! Inte missa, fyfan vad bra det är. Sitter hemma på lunch nu och ska förbereda för kvällens simtur innan jag drar tillbaka. Jag börjar lessna på att simma men det är inte skäl nog till att sluta, ju.

Jaja, klippet kommer upp innan jag kommit hem i alla fall ;)

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    01 Mar 2012

9 dagar kvar!

Kategori: Vardagen / 2012

HAR SKRIVIT IN FYRA VECKORS SEMESTER I ALMANACKAN NU! Det blir vecka 11 och framåt. Wonderful. Nästan lika wonderful som bilden. Vad härliga bilder man kan hitta om man gräver lite i arkiven :) Har nog aldrig varit ledig fyra veckor i sträck, inte vad jag kan minnas i alla fall. Har alltid sparat mina dagar, och skönt är det för dom kommer väl till användning nu. Behöver strukturera upp livet och se hur det skulle kunna se ut om jag skulle bli egen företagare på heltid. En månad räcker dock inte till det men det är en början. Se om jag är gladare och piggare och får mer gjort eller kanske helt tvärt om, vem vet?