VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Få ut mer av din tid
    19 Mar 2012

Skaffa en kalender som passar dig!

Kategori: Få ut mer av din tid / 2012

HAR DU EN KALENDER MEN GLÖMMER BORT ATT ÖPPNA DEN? Jag hade en jättefin personlig kalender i A5 bokformat med massa roliga bilder och man såg en vecka i taget och kunde skriva upp saker för varje timme under varje dag. Men den låg ofta under massa papper eller bortglömd i någon låda. En kalender i perfekt storlek för att bära runt i en väska passade tydligen inte mig, jag som sitter vid skrivbordet mestadels av min tid och äger en enda väska om används tre gånger om året.


[LÄS MER OM MIN KALENDER OCH SE NÄRBILD HÄR]

Istället köpte jag en stor familjeväggkalender i A3 format som hänger bara 50 cm ifrån datorn, som jag ser jämt och som jag mycket enkelt kan skriva i bara genom att vrida lite på stolen. Den har fem spalter, en för varje del av mig, om man kan säga så. Jag ser även hela månaden på denna, så jag vet vad som är inplanerat lite längre fram. Visst att det inte ska vara så svårt att bläddra lite i en bok, men när det kommer till att göra saker (eller livet) lite enklare för mig själv så tar jag gärna den genvägen :) Skriver upp allt möjligt här, från viktiga möten och tider jag tränar till när presentkort jag fått inte längre är giltiga.

DAGENS UPPGIFT: Fundera på om du behöver en kalender. Om svaret är ja, köp inte första bästa du hittar bara för att alla andra har en sån. Köp en du vet att du kommer ha nytta av istället. Tycker du det är viktigt att den är fin så köp inte en ful för att den är billig, du kommer säkerligen inte öppna den lika ofta då.

VARFÖR SKRIVER JAG DET HÄR? Haka på du också och få saker gjorda!


DENNA BLOGG ÄR AVSLUTAD
BESÖK GÄRNA MIN NYA AKTIVA BLOGG LIIELARSSON.SE NÄR DU LÄST KLART HÄR INNE :)

1
► Patrik
19 Mar 2012 - 11:14
............................................................................................................................................................................................................

Kalender är bra, använder det jag också. Fast för mig passar det inte med att ha en på väggen på kontoret för det är inte altid jag är där. Testade även att ha en filofax, men den ville jag aldrig släpa med mig. Skaffade en handdator för en massa år sedan och det funkade så där men det var ändå en grej till att släpa med sig. Sen kom apple med sin iPhone och den passade mig perfekt, precis som att jag gått och väntat på den i alla år. Där har jag kalendern, alla kontakter osv. Dessutom synkar den mot datorn så jag har alla uppgifter även där. En annan fördel är att jag kan lägga larm på aktiviteterna så det piper och blir en påminnelse. Då slipper jag glömma... :)

2
► Linda
19 Mar 2012 - 15:11
............................................................................................................................................................................................................

För mig har det fungerat bäst när jag köpt nåt litet häfte och gjort kalendern själv, ju mer personligt desto bättre liksom :)

Och fan vad jag gillar den här kategorin. Skall bli intressant att följa och pröva på dina tips.

Tyckte du om det här inlägget på något sätt?
Berätta det då! Hur ska jag annars veta vilka inlägg jag borde fokusera mer på? Jag vill ju gärna dela med mig av sådant andra kan ha användning för, men bara om jag vet att någon faktiskt vill läsa om det.

Du får ett mail när jag besvarat din kommentar!
Jag svarar på alla kommentarer med blogg.se's svarsfunktion, svaret dyker då upp under din kommentar. Kan du inte signera, skriv då in din mailadress i fältet för e-post så får du automatiskt ett mail när jag svarat.

Efter att jag svarat kikar jag in på din blogg också :)
Skriv med andra ord inte "besök gärna min blogg också" i din kommentar, besökstiggare besökes inte i ren protest. Skriv något o-spammigt så får du ett klick tillbaka och en kommentar om jag hittar något jag gillar :)
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

   Kom ihåg mig?