VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

8 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    30 Nov 2012

Birthdayparty

Kategori: Vardagen / 2012
Idag har min älskling fyllt år, överraskade med frukost på säng och sedan dess så har det varit fullt upp med firande. Första datortiden idag blev inte förrän nu, stressar därför sönder med sponsorloggor och annat som ska göras innan första luckan kommer upp, om ca 10 minuter! Jag längtar så jag spricker, det ska bli underbart kul att göra detta för er! Hoppas ni tycker det med.
 
Utser vinnaren av 500 kr på Ikea inom några dagar, jag måste gå igenom alla bidrag :) Tagga nu, för snart är det 1 december!!

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    30 Nov 2012

Information som gäller alla luckor i Liie.se's Julkalender 2012!

Kategori: Julkalender / 2012
▼▼ GENOM ATT DELTA I JULKALENDERN GODKÄNNER DU AUTOMATISKT INFORMATIONEN NEDAN ▼▼
 
I det här inlägget presenterar jag all allmän information som gäller för alla tävlingar i Liie.se's Julkalender 2012. Utöver det som presenteras här har företagen som sponsrat bestämt vad man ska göra för att delta i just deras lucka. Jag kan berätta redan nu att de allra flesta har valt att ha väldigt enkla regler så att så många som möjligt ska kunna delta!
 
- Luckorna 1-23 är bara öppna i 24 timmar, från 00.01-23.59 varje dag så gör det till en vana att kolla in här varje dag!
- Lucka 24 kommer vara en specialare, och vara öppen i en vecka och ha lite annorlunda regler.
- Läs tävlingsreglerna i varje lucka noggrant, jag kommer inte ha tid att säga till om du gjort fel så se till att göra rätt på en gång.
- Vinnarna utses så snart som möjligt efter avslutad och stängd lucka, kan dock inte säga en exakt tidpunkt.
- Vinnarna kontaktas via mail och jag behöver svar inom 5 dagar fr.o.m skickat vinnarmail, annars utses en ny vinnare.
- Jag kommer be vinnarna om adress som jag vidarebefordrar till företagen som skickar ut vinsterna.
- Vinster nära jul kan ta längre tid att utse och komma fram p.g.a semester och röda dagar. Men då har vinnaren det roliga kvar ;)
- Vinnarna presenteras även här på bloggen i nya inlägg.
- Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.
- Vinner du en tävling påverkar det INTE dina vinstchanser i resterande luckor, så tävla i så många luckor du vill!
 
 
SPRID DAGENS LUCKA VIDARE = PLUSPOÄNG
Det kommer dock aldrig vara obligatioriskt att sprida luckorna vidare.
 
Vill du på något sätt sprida någon av luckorna vidare så får du pluspoäng den dagen! Väljer du att göra detta så glöm inte att skriva med det in din tävlingskommentar i den aktuella luckan du deltar i. Spridningen kan göras på 3 olika sätt och du behöver bara välja ett av dem som passar dig bäst:
 
1. Blogga om den aktuella luckan på din ordinarie blogg, med bild, länk till tävlingen och länk till företaget som sponsrar.
2. Dela den aktuella luckan på Liie.se's Facebooksida, facebook.com/liiesblogg.
3. Tipsa några vänner + mig via mail, liie.blogg @hotmail.com (ta bort mellanslagen) om den aktuella tävlingen. Skriv bara ett mail, och lägg in alla sex mailadresser i adressfältet (exempel) så jag ser att du verkligen skickat till dessa personer.
 
 
BLOGLOVIN' - SÅKLART DU KAN DELTA UTAN BLOGLOVINKONTO!
 
Du kommer aldrig behöva Bloglovin' för att delta i någon av tävlingarna. Men har du det får du gärna följa mig om du tycker om min blogg, men jag vill bara ha följare som av någon anledning VILL följa mig. Om det är för att bloggen är bra eller för att du inte vill missa tävlingar och vinnare spelar ingen roll, huvudsaken att du själv väljer att trycka på knappen. Jag tvingar ALDRIG någon att följa mig. Äkta följare ska det vara! Här är länken till min Bloglovin'.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    29 Nov 2012

En jobbig historia om när allt rasar

Kategori: Företagslivet / 2012
För ett tag sedan hittade jag en fantastisk (det fantastiska är hur han skriver och ATT han skriver, inte vad som hänt) historia som jag är så tacksam över att fått läsa på den här bloggen. En verklig historia om när allt rasar samman. Killen som drivit företag sedan 2005 skulle ta med fru och barn och flytta till Spanien och fortsätta jobba därifrån, men det slutade med skilsmässa och konkurs och skulder på 3 miljoner. Tycker det är helt otroligt att han delar med sig av det här, det finns bara tre inlägg men man får sig verkligen en tankeställare, hur fort livet kan förändras.. Det sista inlägget är så jobbigt att man nästan gråter när man läser, när han berättar om hur hans konkurs påverkat ekonomin för alla i hans omgivning.. Jag önskar så att denna kille får komma på fötter igen så snart det bara går! Så starkt att berätta allt det där.
 
Just det där är en av anledningarna till att jag avskyr lån och bidrag (jo jag är rädd för bidrag också), tänk att inte kunna betala tillbaka. Och ännu värre om man skulle sätta sina nära i ekonomisk kris! Bättre att jobba sig upp från ingenting, svårare såklart, men vilken känsla om man lyckas. Jag har mitt egna ordspråk "Hellre misslyckas med för lite att jobba med, än att misslyckas trots att man har allt man behöver". Haha. Kasst jag vet. Men jag satsar på framgång ju, ordspråket är bara om jag skulle halka av banan. Hej och hå, vad flummigt de blev i slutet nu. Men jag skyller på att jag är så trött, haft en heldag i Birsta! Men läs den där bloggen, jag tycker i all fall det är grymt bra skrivet!

9 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    28 Nov 2012

Jag tycker fler borde vara lite mer ärliga

Kategori: Företagslivet / 2012
Varför jag inte bloggat så mycket om mitt företag Drops of Light på senaste tiden är helt och hållet för att det har liksom glömts bort. De senaste två månaderna har ärligt talat inte varit de två bästa direkt, och säljer man dåligt = alldeles för lite smyckestillverkning = inget smyckesrelaterat att blogga om. Så därför har det blivit mycket annat i bloggen, sånt som faktiskt tagit upp min tid. Och jag har inte tänkt på det förrän i veckan, att jag faktiskt inte skrivit något om företaget på riktigt riktigt länge. Så nu är det dags för en uppdatering, och en ärlig sådan med lite pepp och tips. Om inte annat för mig själv, om ingen annan vill ta till sig.
 
M&M's och Coca Cola och ett nystädat kontor hjälper ofta inspirationen och motivationen en bit på vägen!
 
Jag tycker fler borde vara lite mer ärliga, jag förstår absolut att det kan kännas jobbigt att skriva ut offentligt att det går dåligt, men tror samtidigt det kan vara bra att ge världen en lite mer rättvis bild av hur det faktiskt kan vara som företagare. Det går inte alltid bra hela tiden och man mår inte alltid bra hela tiden trots att de flesta i bloggvärlden vill få det att se ut som det.
 
Man måste kämpa för att komma framåt och det har inte jag gjort de senaste månaderna. Se bara på att starta en Rosa Bandet insamling den 10 oktober och inte göra någon reklam för den förutom på bloggen, det är ju dömt att misslyckas liksom. Vi samlade i alla fall in nästan 800 kr, det får jag vara nöjd med med tanke på omständigheterna. Men när beställningarna börjar minska så minskar ju även humöret och motivationen och man tror att man är asdålig. Man hamnar i en negativ spiral, idag tänkte jag ta mig ur den! Det dumma är att jag inte kommit på detta själv, utan det är för att beställningarna börjar droppa in igen och därmed stiger humöret. Man FÅR inte fastna så här som jag gjort! Och gör man det så är det verkligen inte smart att vänta tills det börjar gå bra av sig själv igen, nu hade jag tur, men det är inte alltid man har tur. Min läxa tills nästa gång det känns jobbigt: Gör något åt det. Jag ska skriva en lapp och sätta upp så jag inte glömmer bort det. Känner mig ganska korkad som slösat bort 2 månader av att deppa ihop totalt när det helt och hållet är mitt eget fel att det gått dåligt...
 
Trots allt detta skulle jag inte vilja byta ut mitt jobb mot något annat, man lär sig så mycket när man är egen (och inte bara företagsgrejer) och det är grymt att våga tro på sig själv och det ska man göra även i motgångar, det har jag lärt mig nu. Bara att ta tag i problemen så löser det sig till slut.
 
Men det om att man lär sig så mycket då. Hela mitt liv blev ganska annorlunda efter att jag sagt upp mig från mitt vanliga jobb. Jag har till exempel lärt mig att jag behöver inte så mycket saker. Tidigare har jag haft ett behov av att shoppa kläder och inredning, just för att jag hade lagomt med pengar för att göra det. Nu när jag inte får en stadig lön varje månad så kan jag inte shoppa lika mycket och av någon konstig anledning så känns det väldigt befriande. Jag ser fina kläder hela tiden men känner bara att jag inte behöver dem, jag har ju redan kläder jag kan använda trots att det mesta är flera år gamla. Underbar känsla är det verkligen!
 
Nä, nu ska jag ta och fortsätta tillverka och förbereda inför julen, ni ser, ute i sista minuten igen. Men december kommer bli bra tror jag då jag ordnat ett par fina samarbeten. Det är ett sätt att göra något åt det. Uttrycket syns man inte så finns man inte stämmer verkligen bra om man har ett företag. Jag ska förresten länka en intressant blogg lite senare också, som jag tycker alla företagare borde läsa. En verklig historia om när allt rasar. Ha en underbar onsdag! ♥

12 st

ÅSIKTER
   Dream

    Kategori: Vardagen
    27 Nov 2012

Dream

Kategori: Vardagen / 2012
Ibland undrar jag om jag tagit mig vatten över huvudet faktiskt. Att ordna en julkalender tar sjukt mycket tid! Jag har dock bara 4 tomma luckor kvar, samt lucka nummer 24 som jag tänkte försöka fylla med något storslaget, får se hur det går. Tips på storslagna vinster mottages tacksamt. Annars har jag en backupplan på lucka 24 också såklart.
 
Annars när jag får tid över sitter jag mest och drömmer mig bort. Solen har inte tittat fram på flera dagar här där jag bor och det är så trist att vakna vid 11 och det fortfarande är halvmörkt liksom. Måste nog ta och rycka upp mig nu, det går inte att vara så här för då blir man galen. Ta och fixa med beställningar och sedan mätta snabeldraken, det låter bra. Ha en fin tisdag!

33 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender, Tävlingar
    26 Nov 2012

INFÖR JULKALENDERN-TÄVLING!

Kategori: Julkalender, Tävlingar / 2012
AVSLUTAD! VINNARE PRESENTERAS INOM KORT I ETT NYTT INLÄGG!
 
Det här är en Inför Julkalendern-tävling som går ut på att sprida ordet om julkalendern och de företag som är med och sponsrar den. I denna tävling bidrar jag själv med vinsten, som är ett presentkort på Ikea på 500 kr! Det är det minsta jag kan göra när så många företag ställer upp och bidrar med så fina priser. Tävlingen avslutas 30 november klockan 22.00.
 
FÖR ATT DELTA
Sprid denna tävling vidare på ett av följande sätt:
 
- Blogga om denna tävling på din ordinarie blogg. Ta med bilden, en länk till detta inlägg, samt att du länkar till minst en av sponsorerna som du är nyfiken på, och berätta i ditt inlägg varför du ser fram emot en tävling med just det företaget. Kom sedan tillbaka hit och skicka länken till ditt inlägg i en kommentar, så är du med och tävlar! Glöm inte mailadress i fältet för e-post.
 
- På min Facebooksida finns en tävlingsbild du kan dela med dina vänner. När du delar kommer det upp en ruta där du själv kan skriva en rad, där skriver du då ut minst en av sponsorerna som du är nyfiken på, och berätta varför du ser fram emot en tävling med just det företaget. Kom sedan tillbaka hit och kommentera detta inlägg med vilket namn du delat, så är du med och tävlar! Glöm inte mailadress i fältet för e-post.
 
- Tipsa 5 vänner + mig om tävlingen via mail. liie.blogg @ hotmail.com (ta bort mellanslagen). Skriv alla adresser i ett och samma mail så jag ser vilka fler du skickat till (ser ut så här i hotmail). I ditt mail berättar du om tävlingen och tar med en länk till detta inlägg. Skriv även med minst en av sponsorerna som du är nyfiken på, och berätta varför du ser fram emot en tävling med just det företaget. Kom sedan tillbaka hit och kommentera att du mailat 5 vänner och vilken e-postadress du skickade från (du kan skriva den i e-postfältet om du vill), så är du med och tävlar!
 
Det räcker alltså med att göra en av dessa saker, antingen blogga, dela eller maila.
Läs igenom reglerna noga för det du väljer att göra, gör du fel tas du såklart inte med i tävlingen, regler ska följas.
 
 
 
 Sedan i julkalendern kommer det inte vara obligatoriskt att sprida tävlingen vidare, det gäller bara i denna tävling. Här är min blogg på bloglovin om du skulle vara sugen på att följa mig! Såklart inget krav, bara ett tips så du inte missar någon tävling eller vinnare.

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Filmer, serier
    26 Nov 2012

Mysteriet på Greveholm

Kategori: Tips - Filmer, serier / 2012
Haha vet ni vad vi har gjort?! Sett om hela Mysteriet på Greveholm! Ynka 10 år var jag när den gick på tv, och jag minns än idag att den var den bästa julkalendern jag någonsin sett. Men det var ungefär exakt allt jag kom ihåg av den, och när jag hörde att det skulle komma en uppföljare kände jag att nu är det dags att se om den! Trodde jag skulle blir riktigt besviken faktiskt, brukar ju vara så när man ser om något man sett när man var liten. Men tvärtom så tycker jag fortfarande att det är en fantastisk julkalender! Barnen är ju inte direkt världens bästa skådespelare men alltså mamman, HAHA. Besviken är jag däremot förberedd på att bli på uppföljaren. Om jag ens orkar se den.
 
 
Ungefär runt 4 minuter in i klippet är en av de två roligaste replikerna i hela serien! Typiskt min humor."Men Melitta, du borde inte springa ute sådär i bara bordsduken om kvällarna" Haha så underbart!
 
Året efter kom Pelle Svanslös och den såg jag också, men tyckte den var så dålig att jag slutade kolla på julkalendrarna efter det. Nu vill jag se om Sunes Jul, för den minns jag absolut ingenting av, men alla säger att den är rolig! Vilken är din favoritjulkalender?
 
 

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Intervjuer
    26 Nov 2012

Intervju - Zickan

Kategori: Intervjuer / 2012
ZICKAN.SE - Personligt, Djur, Webdesign och annat smått och gott.
 
Vad skriver du om för saker i din blogg?
Jag skriver om lite allt möjligt som händer i mitt/vårat liv, om Emilia (min dotter), alla djur på våran gård, lite allmänt sådär om lite allt möjligt skulle man kunna säga. Jag tänker alltid till lite innan jag skriver ett inlägg, blir det för personligt nu? Hur kan jag ändra texten så det blir mindre personligt om jag anser att det blev lite för mycket? Vilken bild ska jag ta med i inlägget? För bilder tycker jag är viktigt! Helst ska det vara färska bilder, det tycker jag själv är kul när jag går in på andras bloggar,så vill jag inte se samma gamla bild 15 gånger.
 
Varför började du blogga och bloggar du av samma anledning fortfarande?
När jag började blogga, var det först en kul grej, sedan insåg jag vad skönt det var att få skriva av sig (på den tiden hade jag en skyddad blogg). Sedan gjorde jag en ny "officiell blogg" och började blogga lite mer allmänt, jag tog upp viktiga frågor som unga föräldrar t.ex. Många trodde att det var så himla enkelt att bli mamma i unga år och att allt var frid och fröjd, jag försökte skriva om det ganska mycket tidigare att det har många nackdelar osv. För att få unga tjejer att inse att det inte är bara lek och roligt med barn. Nu för tiden bloggar jag inte av någon speciell anledning, jag tycker är roligt bara, that´s it.
 
Tjänar du pengar på att blogga och isåfall hur?
Ja, det gör jag faktiskt. Inga mängder för fem öre, men nån/några hundra i månaden brukar det i alla fall kunna bli. Jag tjänar pengar genom att skriva inlägg genom sidan blogvertiser.com och genom en annan sida som heter bloggerfy.com. Man blir inte tvingad till att skriva inlägg, utan man skriver om det man tycker om och det man känner för att skriva om. Ett bra tips till er andra som vill tjäna någon krona på eran blogg.
 
När du inte bloggar, vad gör du då?
Jag gör allt annat än att sitta vid datorn helst. Antigen hittar man mig i stallet hos hästarna, framför en bra film, hälsar på familj och vänner eller bara är med min egna lilla familj. En vanlig vardag är jag både i stallet, jobbet och försöker motionera lite genom att promenera eller rida, hinna med att vara med Emilia och övriga i familjen.
 

Hur var det att få barn i tid ålder?
Jag var 13 år gammal när jag blev gravid och 14 år när min dotter föddes. Jag vet inte riktigt hur man ska förklara hur det var att få barn så tidigt, men innan hon föddes och när jag gick till skolan, så kände jag mig dum, uttittad och allmänt nere var jag. Det var helt enkelt en jobbig tid och för mig var det kanske lite annorlunda, för jag ville egentligen inte ha barn, men jag var liten, osäker och rädd. Det var jobbigt att få barn i min ålder, för man ville ju samtidigt ha kvar sitt "tonårsliv" med kompisar och allt annat som det innebär. Skolan slets också ont och jag fick gå om ett år till slut. Om hela historien går det att läsa det i det här inlägget.

Hur är du som mamma?
Jag tycker att jag är en bra Mamma i det stora hela. Ingen är perfekt, och jag strävar heller inte efter att vara det. Jag försöker alltid tänka efter gentemot Emilia innan jag beslutar mig för Ja/Nej och försöker också förklara varför hon t.ex. inte fick göra si eller så, samma sak försöker jag alltid tänka till innan jag berättar saker för henne om olika saker. Jag måste ta det på en neutral basis. Jag försöker peppa henne till att vara kreativ och komma med egna lösningar, vilket kanske inte alltid fungerar, men jag tror att barn också måste få tänka ut saker själva och inte hjälpa dom med allt. Samtidigt har jag ett väldigt kort tålamod, men jag jobbar på det, och jag tycker att det blir bättre.
 
Lever du ditt liv så som du vill?
Ja, det gör jag faktiskt. Men jag trodde inte att jag skulle vara på den här platsen för några år sedan. Jag blev gravid när jag var 13 år gammal och fick Emilia när jag var 14 år. Just då var allt en salig röra och en himla massa kaos, och det tog flera flera år innan jag hittade mig själv igen. Det har fungerat bra tack vare all hjälp jag fått av min familj, men någonstans i allt det här förlorade jag vem jag själv var. Idag är jag trygg med mig själv och jag känner mig själv ganska bra, jag vet vad jag vill, och jag vet hur jag fungerar. Jag har en underbart snäll sambo och en otroligt fin dotter och jag älskar livet med djur och familjen. Sen att livet inte är perfekt, det är ju en annan sak, men det är nog inget man kan begära heller :) Det får vara lite kaos ibland, men jag tror också det är nyttigt.
 
NIO SNABBA!
komedi eller skräck  kurragömma eller fia med knuff myskväll eller fest
kjol eller shorts äkta julgran eller plastjulgran pengar eller tid
öl eller cider sväva bland molnen eller fötterna på jorden hemma eller borta
 
Till sist, finns det något annat du vill berätta för oss?
Tack för att jag fick göra den här intervjun, jag tycker det var både roligt att göra den och en himla bra idé ifrån liie.se att göra en sådan. Jag hoppas ni även kikar in hos mig och kollar runt lite och hoppas ni hittar något utav intresse.
 

Har du en egen inspirerande blogg som du tycker förtjänar lite mer uppmärksamhet, läs mer om hur du kan få synas i en sån här intervju HÄR! Vill du läsa andra intervjuer, klicka HÄR. Men glöm inte att besöka Jessica också :)

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    26 Nov 2012

Tvättbjörnsansikte

Kategori: Vardagen / 2012
Ojoj, ni skulle sett hur jag ser ut idag. Verkligen tvättbjörnsvarning alltså runt ögonen! Mer än vanligt då... Alldeles skakig och jääävligt trött. Det där billarmet har varit igång igen inatt, alltså jag förstår inte hur ägarna står ut! Det har ju pågått i flera månader nu, att bilen börjar tjuta mitt i natten. Inatt tjöt den konstant i en halvtimme, med små mikropauser på några sekunder emellanåt. Jag som inte ens kan sova om någon andas lite för högt bredvid mig liksom... Jaja, nu är det dags att ta tag i måndagen!

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    26 Nov 2012

Godnatt kottar!

Kategori: Vardagen / 2012
Idag har varit en kottig dag. Jag tvingade med Jimmy ut på kottjakt! Det första vi stötte på var dock en döskalle från ett djur med horn. Alldeles ren från hud och kött, endast ben, tänder och horn. Inga småkryp eller något i närheten, måste ha legat där länge... Har bild på den men kände att det kanske var lite osmakligt att lägga upp..
 
Men hittade några kottar i alla fall som jag ska fixa så de blir trevliga att hänga i julgranen! Jag har kommit på en sak till jag vill ha i granen: EN EKORRE!! Måste se om det finns någon prydnadsekorre någonstans som jag kan trycka in längst in på en gren, underbart fint tillsammans med fåglarna, skidpingvinen, minigranen och kottarna :)
 
Så här såg granen ut förra året, för att se detaljerna kan man kika i kategorin Vardagsrummet :)

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    25 Nov 2012

4 sponsorer till!

Kategori: Julkalender / 2012
 
 
 
 
 
 
 
Det här är fjärde omgången med sponsorer till julkalendern! Så schyssta företag. Och imorgon klockan 18.00 kan ni vänta er en tävling här som pågår till sista november. Det blir kul, jag ska sätta ta och förbereda för den nu. 

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Sponsrat
    25 Nov 2012

Göteborg

Kategori: Sponsrat / 2012
Tänk om man kunde få vara i Göteborg nu! Skulle så gärna vilja gå på Liseberg, det är ju sån julstämning där nu har jag hört, med julmarknad och träden ska vara fyllda med ljusslingor, så mysigt! Skulle vilja åka ner när det kommit snö, gissar på att det är helt oslagsbart där då.

 

Annars skulle jag inte ha något emot att bara sitta på Hard Rock Café och dricka drinkar hela kvällen heller. Och äta caesarsallad! Bästa stället i Göteborg, har ni inte varit där så rekommenderar jag verkligen ett besök, helst på kvällen och att ni får ett mysigt hörn att sitta i. Sist vi var där satt vi HELA kvällen och blev till slut tillsagd att gå därifrån för dom stängde allt inomhus... Så vi fick förflytta oss ut till uteserveringen istället och det funkade ju också. Blev mycket fina drinkar den kvällen.

 

Ett fint hotell man kan bo på är Mornington Hotel, verkligen ett annorlunda hotell, men ligger mitt på Avenyn så det är nära till allt. Bara några meter till Hard Rock Café till exempel ;)

 

Det här är mina upplevelser av Göteborg so far. I like it.

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tankar
    24 Nov 2012

Hoppa av ekorrhjulet!

Kategori: Tankar / 2012
Denna avskedsansökan till samhället gäller bara i tre månader tyvärr, jag undrar lite vart man ska vända sig om man vill signa upp sig för resten av livet? Nämen allvarligt, jag har ju länge drömt om att hoppa av och jag tar ett steg i taget, några av punkterna är redan avprickade. Nu kan man i alla fall tävla om att vinna en tremånaders resa till en nationalpark i Afrika, man bor mitt ute på savannen i ett mobilt tält, i ett med naturen och hjälper till att sköta nationalparken. Får se om jag kommer på någon kickass motivering till att vinna, då skickar jag in den. Vill du tävla kan du göra det här.
 
Min dröm (en av många) är att leva helt i frihet, att vara helt oberoende av samhället. Denna dröm känns tyvärr väldigt långt bort, men vill man så går det, right? Jag måste ta tag i att berätta mer om det någon gång, det svåra är bara att veta var man ska börja, jag vill alltid ha någon slags struktur på det jag gör och därför blir saker ogjorda tyvärr..
 
En tjej som lever lite som jag vill är Jonna Jinton, hennes blogg är helt underbart bra! Hon flyttade från storstaden upp till en liten by i Norrland, inte jättelångt ifrån mig faktiskt. Där bor hon nu i en liten vedeldad stuga med sin hund och bara lever livet så nära naturen det bara går och får se norrsken var och varannan dag. En stor inspiration för mig. Hon lever på sitt smyckesföretag och fotar fantastiska naturbilder. Jonna är just nu med i en tävling om att vinna en resa till Polcirkeln för att åka hundspann 330 kilometer över ren vildmark. Hon vill så gärna åka och det förstår jag, rösta gärna på henne här. Totalt får 10 stycken åka, den som fått flest röster i varje land, men det vore underbart kul om Jonna från Sverige kunde få flest röster av alla!
 

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    23 Nov 2012

Varvar DH med dator

Kategori: Vardagen / 2012
Det här är fredagsmys på hög nivå! Jag ska kika lite Desperate Housewives och sedan fortsätta ordna med bild och text här till framöver. Men nu ska jag äta apelsinkrokant, var typ säkert 3 år sedan jag åt det sist! Det är svårt att välja vilken Marabou som är godast, men denna ligger absolut i topp! Vilken gillar du bäst?

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    23 Nov 2012

Ytterligare 4 härliga julkalendersponsorer!

Kategori: Julkalender / 2012
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu har jag presenterat 12 fina sponsorer till julkalendern och jag har fler på lager ;) Tycker det är trevligare att droppa dom 4 och 4, annars blir det så mycket på en gång. Jag längtar så till det drar igång! Förstod att det skulle vara mycket att göra, att hålla reda på så många företag på en gång och hur alla vill ha sina luckor, och det ÄR det. Men det är roligt, och jag har koll!

2 st

ÅSIKTER
   Walk!

    Kategori: Vardagen
    22 Nov 2012

Walk!

Kategori: Vardagen / 2012
Dålig sömn plus en snabb promenad ute gör visst susen för tröttheten, skulle kunna somna redan nu! Men det ska jag inte, ikväll är tvkväll med Uppfinnarna, Hela Sverige Bakar och Hell's Kitchen.
 
Annars är jag lite småtjurig idag, min (och många andras) företagsmail har legat nere ända sedan igårmorse så jag kommer inte åt den, det väntades vara klart idag men det går segare än de trodde. Ber om ursäkt om någon mailat mig och inte fått svar, vill ni något smyckesrelaterat så finns jag här på bloggen, skriv en kommentar! Meddelar igen när allt är som det ska.

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    22 Nov 2012

Vinterkappor!

Kategori: Kläder / 2012
Kappor till kallare dagar, allt från Zalando.se.
 
Jag köpte en ny vinterjacka förra året, det var den snyggaste jag kunde hitta då och den var sjukt billig. När jag tog fram den i år igen kände jag bara, nja. Den hade dragit åt sig damm och ludd och såg ut att vara så billig som den faktiskt var. Kikade runt lite på Zalando, främst för att hitta en fin julig outfit men det slutade med att jag fastnade för en massa jackor, så kan det gå! Är riktigt sugen på en vit jacka, men klantig som jag är skulle jag väl dra mig uppåt någon skitig bil det första jag gör, så om det blir en ny jacka så blir det en svart, blir nog bäst så ;) Riktigt sugen på den längst upp i högra hörnet!

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    22 Nov 2012

Vilken ska jag välja?

Kategori: Vardagen / 2012
Hej hallå! Alltså är jag den enda i världen som inte förstått mig på Facebook än?! Jag och Agda 95 liksom... Jag ska skapa en facebooksida för min blogg, mest för julkalenderns skull och om någon vill följa bloggen via facebook tänkte jag, men jag vet inte vad jag ska välja för kategori?! Ni som har fbsidor till era bloggar, vad har ni valt? Har kikat på alla underalternativ också men tycker inte en blogg passar in i någon, hjälp please! Det ska vara en sida man kan gilla...

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    21 Nov 2012

Ytterligare 4 sponsorer avslöjas!

Kategori: Julkalender / 2012
 
 
 
 
 
 
 
Här är ytterligare fyra sponsorer till julkalendern! Klicka på bilderna så kommer ni till webshoparna. I vilken lucka de kommer finnas och vad som tävlas ut, det får ni veta på deras dag. Har uppdaterat min meny litegrann, jag är oerhört glad över att kunna erbjuda en julkalender i år tack vare alla sponsorer, så jag vill såklart att så många som möjligt ska hitta hit, stanna och delta :) Därför kommer det upp en tävling redan nu på måndag, en "Inför julkalendern"-tävling, låter det bra? :)

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    21 Nov 2012

Webshopsråd tack!

Kategori: Företagslivet / 2012
I min webshop dropsoflight.se har jag en box till höger där det står "NYHETER". Jag är väldigt dålig på att uppdatera den då jag alltid skriver på startsidan om det händer något speciellt inom företaget, plus att jag skickar ut nyhetsbrev, skriver om det här på bloggen och på facebook. Min fråga är, borde jag ta bort den där rutan med nyheter eller borde jag börja uppdatera i den också? Vad tycker/tror ni som besökare och kunder i webshopar generellt, spelar det någon roll om den finns där eller kikar ni ofta in på företags bloggar/facebook för att se nyheter om det finns en väl synlig länk dit?
 
Det enda jag vet är att det snarare får negativ effekt att ha något synligt som inte uppdateras, då är det bättre att antingen ta bort eller börja skriva där. Men det blir så himla mycket skrivande, har ju redan fyra ställen att uppdatera på och för att undvika duplicate content kör jag som ni vet inget copy/paste.. Det vore super om ni ville säga vad ni tycker, det är svårt att veta själv.

23 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    20 Nov 2012

Ett par alpackastrumpor!

Kategori: Kläder / 2012
Jag har fastnat otroligt för blått numera, vi ska till och med ha en blå jul i år. Något mer jag fastnat för är strumpor av alpackaull sedan jag köpte ett par gråa strumpor på marknad. Efter det har jag letat efter någon som säljer liknande strumpor på nätet, och hittade till slut till Alpachu.com, och här sitter jag nu med mina fina blåa varma strumpor :)
 
Ska berätta lite varför jag börjat älska alpackan. Som jag sa sist så är deras ull är ca 5 gånger varmare än fårull. Ullen anpassar sig även till kroppens egna temperatur och värmer om du är kall men fungerar också att använda på svala sommarkvällar utan att du blir för varm. Detta för att i Anderna där alpackan har sina rötter är temperaturskillnaden så stor på natten och dagen att djuret utvecklat en temperaturreglerande ull för att överleva. Kläderna är ekologiska då inga kemiska gifter används vid tillverkningen, och de sägs även vara allergivänliga. Och alpackan måste ju klippas precis som ett får och den kommer inte till skada vid klippningen.
 
Jag mailade lite med Alpachu då jag undrade över några saker och blev då erbjuden att få ett par strumpor mot att jag tipsade er om deras webshop. Och man är ju bara dum om man inte tackar ja till det, det var ju något jag verkligen ville ha och jag sprider gärna vidare kunskap om något så underbart djur som Alpackan. Och ni vet att jag skulle aldrig rekommendera något jag egentligen inte gillar bara för att jag fått det.
 
Om ni vill spana in strumporna så finns de här. Jag kommer bära mina lite nerkavlade till kängor och både tunnare och tjocka strumpbyxor nu i vinter. Jag är också totalförälskad i den mörkbruna halsduken med inkamotiv som finns i shopen, om jag får några pengar över någon gång så blir det absolut ett köp! Frusen som jag är, speciellt om jag måste vara ute.

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    20 Nov 2012

Badmorning

Kategori: Vardagen / 2012
Obligatoriska måendeuppdateringen för dagen: Idag mår jag riktigt illa. Klev upp vid 11 men senaste timmen har jag bara legat på soffan... När jag går och lägger mig för att göra absolut ingenting (inte ens titta på tv) då är något fel. Det får gärna gå över nu då en shoppingdag står på schemat imorgon. Får se vad man orkar ta sig för idag, helst skulle jag vilja gå tillbaka till soffan och bara stirra ut genom fönstret. Vad gör ni idag?

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    19 Nov 2012

Lite småläskigt

Kategori: Liie / 2012
Igår kollade jag och sambon på Happy Feet 2, det var en fin film. Jag är så jäkla töntig, men en av mina största drömmar är att ha en pingvin som husdjur, eller åtminstone få krama en någon gång i livet. Extra töntigt är det att typ bli så känslosam av en film att man storgråter, både till filmen och för att man inte kan få en pingvin. Haha I know...
 
Men så finns ju min lillebror. Vi har en speciell kontakt, vi har väldigt motsatta personligheter men trots det är vi väldigt lika i tänket. Vi kan säga samma saker samtidigt, det kan ju iofs hända vem som helst, men det händer alltför ofta, men vi tar ett annat exempel också ändå. Att vi helt plötsligt båda två vänder oss om och börjar gå baklänges exakt samtidigt, det är lite för onormalt för att vara en slump tycker jag. I alla fall ringde han nyss och frågade om jag ville ha en länk där jag kunde se pingviner live! Sammanträffande eller vad?! Är det fler som har sån här syskonmagi?
 
Jag kommer inte kunna sova, jag är fast framför Penguin Cam. En pingvin gjorde nyss en söt dans framför kameran!
 
Det här skulle ha publicerats igårkväll men jag glömde visst att trycka på knappen, så kan det gå.. :)

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    19 Nov 2012

Avslöjar 4 av sponsorerna!

Kategori: Julkalender / 2012
 
 
 
 
  
 
 
Eftersom min blogg är en riktig blandning av olika saker så kommer även tävlingarna i julkalendern vara sponsrade av väldigt olika sorters företag! Lite tjuvkik ska vi väl ha, så nu presenterar jag fyra av dem (utan inbördes ordning) som redan skickat sina loggor. Klicka på bilderna för att komma till företagen. Exakt vad de sponsrar med och i vilken lucka de befinner sig i håller vi dock hemligt ett tag till, lite spänning måste vi ha kvar ;) Följ mig gärna (bloglovin') för att inte missa julkalendern! Avslöjar fler företag framöver.
 
Men vad tror ni då, är det en bra början? Vilken av dessa fyra tävlingar ser du mest fram emot? Fast det bästa är att du inte behöver välja bara en, även om du vinner en gång så har du lika stor chans att vinna i kommande tävlingar! Så var med från början!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Intervjuer
    19 Nov 2012

Intervju - Wasted Illusion

Kategori: Intervjuer / 2012
WASTEDILLUSION.BLOGG.SE - En blogg om mitt eget klädmärke Wasted Illusion. Jag syr allt från scratch.
 
Samlar du på något?
Jag samlar på stenar, mineraler och kristaller. Stenar för mig är magiska och förjävla vackra. Dom får mig att hitta lugnet, glädjen och får mig grundad i jorden. Jag har samlat sporadiskt sedan jag var ett barn, men i diverse flyttar hit och dit så har dom flesta försvunnit. Nu, för nästan exakt ett år sen vågade jag äntligen gå in i Ametistgrottan, en liten butik belägen på centrala Hisingen, i mina gamla kvarter. Det där med ens inre lugn, sökandet efter "det" gick jag därifrån med och även ett stort ametistkluster, en flourit, rosenkvarts och en stor bergkristallsspets. Idag har ca 250 stenar och kristaller av olika storleker och från olika delar av världen. Den bästa kombinationen är lavendel rosenkvarts och turmalin.  
 
När du inte bloggar, vad gör du då?
Syr, syr och syr. Springer på en hel del spelningar, härjar i skogen på långa promenader, ritar, lägger ner flera timmar på att laga middagar och skämma bort min karl och läser böcker.
 
Vill du tipsa oss om någon bra blogg som du följer?
Den bloggen som jag klickar mig in på varje dag är min dotras - veronicapain.blogg.se samt ladydahmer.se.
 
"Jag och Veronica. Det kanske ter sig lite konstigt i andras ögon eller bara fjantigt att kalla en tjej som inte på något vis hade kunnat vara ens dotter för dotter. Men så här är det gott folk. Hon är min dotter, känns som min dotter och jag älskar henne lika mycket som mig själv. I ett annat liv var hon säkert mitt barn, idag får vi leva sida vid sida. Livet är fantastiskt!"
 
Berätta något man inte skulle kunna tro om dig.
Jag har ca 14 medaljer ifrån Svenska Mästerskapen i brottning. Numera är jag inte aktiv inom brottningen, mer än på läktaren eller i soffan framför tv under ett mästerskap. Jag slutade min elitsatsning när jag var 16 eller 17 år efter 8 år av intensiva träningspass. Det fanns liksom inte så mycket tid över för annat av allt det jag älskade att förgylla mitt liv med. Jag tränade sporadiskt fram tills dess att jag blev 21 och hade hand om både stadslag och andra klubbars fristilsträning. Även under min aktiva period så var jag både tränare och coach, har även en utbildning i detta flera steg på papper. 
 
Berätta lite om dina drömmar.
Jag vill bo i ett stort självgående hus långt ute i skogen, på tomten vill jag ha ladugårdar som man kan bygga om till replokal och studio. Jag vill ha ett eget fotbollslag av genetiska kopior av mig och min gubbe och ta över världen. Eller, det sista, där ljög jag. Jag vill mest bara vara.
 
Vad blir du glad av och vad får dig att gråta?
Jag blir glad av kärlek och kärlek kan få mig att gråta, likaså ilska orättvisor och livet.
 
Vem är din förebild?
Min morfar.
 
NIO SNABBA!
komedi eller skräck 1 nära vän eller 50 bekanta ödet eller slumpen
gammalt eller nytt hemma eller borta pengar eller tid
göteborg eller stockholm kottar eller stenar fiska själv eller köpa fisk
 
Till sist, finns det något annat du vill berätta för oss?
Jag hade gärna velat blogga på bra med roliga historier och långa fina texter, det kanske lossnar så småningom men hos mig kommer det mest bilder på min skapelser synas och i det stora hela så är det ju det min blogg handlar om, mitt klädmärke dvs.
 

Har du en egen inspirerande blogg som du tycker förtjänar lite mer uppmärksamhet, läs mer om hur du kan få synas i en sån här intervju HÄR! Vill du läsa andra intervjuer, klicka HÄR. Men glöm inte att besöka Emelie också :)

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    19 Nov 2012

Happy Monday!

Kategori: Vardagen / 2012
Godmorgon alla morgonmänniskor! Här sitter jag, nyduschad, tryckt i mig frukost, svarat på några enkäter, torkat håret och har även hunnit med att läsa hela senaste ViiVillatidningen, medans fotkrämen sögs in i mina torra fötter. Det där lät riktigt äckligt alltså haha men jaja. Fotkräm är bra grejer. Varför jag är vaken nu är för att jag ska kunna somna ikväll, blev ungefär två timmars sömn inatt så ikväll lär jag vara utmattad och kunna somna ganska fort.
 
På tal om enkäter så fick jag ett mail om jag kunde länka en enkät här på min blogg så fler kunde ta del av den och det kan jag väl göra. Det handlar om medie- och internetvanor, hur man ser på skönhet och utseende och självbild bland människor med olika bakgrund och i olika åldrar. Det är forskare vid Göteborgs universitet som utför undersökningen och de vill att så många som möjligt ska svara då det är viktigt för dem att få ökade kunskaper om människors psykiska välbefinnande. Resultaten kommer i framtiden att kunna hjälpa människor att må bättre. Klicka här om du vill fylla i enkäten. Jag har gjort det och det gick ganska fort och dessutom är det ett intressant ämne tycker jag.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    18 Nov 2012

Jag känner helt klart igen mig

Kategori: Företagslivet / 2012
Genom Patrik hittade jag denna artikel om några punkter som kan tyda på att man är mer lämplig som entreprenör än anställd. Den som känner mig vet att nummer 3, 6, 8, 9 och 10 är så mycket jag det bara går. Jag gillar inte heller etablerade rutiner, så vida jag inte satt upp dem själv förstås och jag älskar att förbättra saker. Lite för mycket. Det enda som inte stämmer in är det om en tuff uppväxt och att vara rebell. Extra glad blev jag av att läsa att det kan vara normalt (inom det här området då) att man är lite asocial, och att tycka att meningslösa konversationer är just meningslösa och bara stjäl tid. Det är lite som med mig och böcker, jag vill lära mig något om jag ska läsa, annars får det vara.
 
Och att vara rädd för att inte våga, ojoj vad rädd jag varit! Men bara man väl tar klivet så går det över. Gjort är gjort och ingen mening att fundera mer på det liksom. Bara att göra det bästa av sin nya situation. Det är det där innan, att bryta sig loss från något som alla andra säger är säkert och tryggt. Lite som det jag pratade om förut. Att inte lyssna så mycket på vad andra säger och bara göra vad som känns rätt för en själv, även om det man vill göra anses osäkert av samhället. Så länge man inte skadar någon annan så tycker jag man ska göra precis som man vill.
 
Känner du igen dig i någon av punkterna?
 
Printscreen från en artikel på Startanu.se

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    18 Nov 2012

Kontakta mig

Kategori: Liie / 2012
 
För den som vill kontakta mig oavsett ärende finns jag på
 
liie.blogg @ hotmail.com
(ta bort mellanslagen före och efter @)
 
Jag svarar så fort jag får en stund över.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

11 st

ÅSIKTER

    Kategori: Inredning
    17 Nov 2012

En jul jag skulle vilja ha

Kategori: Inredning / 2012
GARDIN / JULGRANSKULOR / FAT / JULGRAN / PRYDNADSREN / LJUSSTAKE / JULSTJÄRNA
 
Att bo i ett helvitt hem är det kanske få som skulle vilja göra, men jag vill det. Tänk att ha en vit gran, pryda den med vita julgranskulor och andra vita dekorationer. Duka upp julbordet med vita dukar, vita fat och härligt vitt glitter slingrandes runt maten. Sätta upp en vit hylla mot den vita väggen och ställa upp helvita släta porslinsdjur på den och kanske en vit julstjärna. Lugnande som tusan! Bara jag som gillar den här tanken? Jag är då helt säker på att Jimmy aldrig skulle gå med på ett HELT VITT hem, men drömma får man faktiskt göra. Hoppas ni inte tycker det är för tidigt med julinlägg. Isåfall får ni... Låta blir att titta på dem ;)
 
Vad vill ni ha för stil på nästa julcollage? Traditionellt, helsvart, färgglatt, galet, rockigt, eller vad? Det är roligt att få uppdrag :)

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    17 Nov 2012

Vilken bra lördag det här blir!

Kategori: Vardagen / 2012
Fick frukost på säng idag! Men blev så glad och var så hungrig att jag inte hann ta någon bild på det. Vad är jag för en bloggare egentligen... Idag ska jag städa ordning här hemma så vi får en ren och härlig filmkväll ikväll. Tända uggleljuslyktorna och äta godis. Men först är det såklart hockey som gäller (inte för mig då) så jag får min mysiga datortid för mig själv först. Ha en fin lördag hörni!

11 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    15 Nov 2012

Dumle + pepparkaka

Kategori: Vardagen / 2012
På Dumles facebook kunde man beställa en mobilkupong för att få en påse Dumle Gingerbread gratis. Hämtade ut min påse igår och jag hoppas killen i kassan inte reflekterade över min stenåldersmobil med ankor på baksidan haha. Men det här var ingen höjdare tyckte jag, hela kolan innanför chokladen smakar väldigt mycket pepparkaksdeg, jag fick i mig en sen var det stopp. Men hejdar det mig? Näe. Ändå trots att jag inte gillade dem går jag och äter idag, gnager i mig chokladen och slänger resten.

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    15 Nov 2012

En stor ursäkt till alla

Kategori: Företagslivet / 2012
Jag kan tycka att jag har en stor fördel att vara både kund, företagare och bloggare. Jag får liksom se alla sidor av allt jag gillar att göra. Det här är första gången jag verkligen går in för att söka sponsorer till bloggen och har stött på ett problem, och i samma veva insett att jag varit ett likadant problem förut.
 
Problemet är att det är riktigt drygt att en del företag inte ens svarar på mina mail, och speciellt när jag ber om ett enkelt "Nej tack" om de inte är intresserade. Skäms ganska mycket nu över att jag själv varit ett sånt drygt företag, så förlåt, på riktigt. Nu efter namnbytet har jag dock svarat på alla förfrågningar och tackat nej till de jag inte varit intresserade av eftersom jag kände att det är trevligast att göra så. Men att det var så här riktigt störande att inte få ett svar tillbaka det visste jag inte... Under mitt första år som (oförskämd) företagare hade jag visserligen skrivit på sponsringssidan att jag bara svarar på de som är intressanta men ändå. Inte rätt alls och jag har förstått nu att jag förmodligen förlorade några kunder på det. Tur jag inte är sån längre! Hos mig får alla svar, även om det blir ett nej.
 
Ville bara be om ursäkt för det och hoppas att någon av de som frågat mig om sponsring utan att få svar läser här och ser att jag är ledsen för det. Det är ju en riktigt jobbig väntan liksom, ska man få svar eller inte så går man och hoppas i evighet. Förlåt!

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    15 Nov 2012

Organiseringsdag

Kategori: Vardagen / 2012
Så här såg det ut igårkväll framför Dexter och Hell's Kitchen. Jadå, Coops julmust är helt klart drickbar, om man dricker den kall och inte sparar något till dagen efter. Smakar lite Apotekarnes över den tycker jag. 2 för 15 kr på Konsum, helt klart värt!
 
Jag är uppe med tuppen idag serni, frivilligt dessutom, heja mig! Ska ha organiseringsdag på kontoret tänkte jag, fortsätta märka upp lite lådor och sånt där. Är ju bara typ 40 dagar kvar tills det är inventeringsdags, och då tänkte jag att det skulle gå undan.
 

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tampons for free
    14 Nov 2012

Tampons for free + Aco

Kategori: Tampons for free / 2012
Alltså när jag öppnade detta paket så blev jag helt till mig, SJUKT SNYGG KAMPANJ! Måste vara snyggast hittills tror jag, färgerna och hur allt bara liksom harmonierar. Väldigt lugnande att titta på, håller ni inte med?
 
Denna gång samarbetar Tampons for free med Aco, och speciellt deras nya Intimate Care-serie med produkter för alla som vill ta hand om sina "skogsekorrar" (ja, jag kommer kalla de privata delarna för skogsekorrar från och med nu!) extra noga. Alla produkter i serien är milda, oparfymerade och utvecklade tillsammans med gynekologer och i samråd med kvinnor i olika åldrar.
 
Jag fick ett VIPpaket med en Cleansing Mousse, och på Apotea.se/acointim kan man köpa denna till rabatterat pris ändra fram till nyår, skriv in koden acointim i kassan. I det vanliga utskicket som alla som är medlemmar på Tampons for free får låg förutom tampongboxen också ett prov på Aco Moisturising Gel, och produktprover gillar vi ju mycket!
 
Om du mot förmodan missat vad Tampons for free är, så kan du läsa mitt infoinlägg här.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Bloggdesign
    14 Nov 2012

Vilseledande blogg.se

Kategori: Bloggdesign / 2012
Jag har varit lite fundersam på varför man inte får några mail tillbaka när man kommenterar utan att signera, trots att man skrivit in sin mailadress, har testat massa olika för att försöka få ett mail, men inget har funkat. Så jag mailade blogg.se och frågade varför mailen inte kommit fram.
 
Svaret jag fick var "Man måste signera kommentar om man vill få tillbaka mail med svaren.". Men man kan ju inte signera om man inte själv har en blogg.se blogg, eller hur? Ändå finns det en kryssruta "Skicka epost till..." trots att personen inte signerat. Jag har därför trott att alla som jag svarat som inte har en blogg har fått svar på mailen, vilket de inte fått! Så har du kommenterat något du ville ha svar på, kika tillbaka i inlägget du kommenterade så hittar du svaret där, jag svarar på ungefär 99% av allt som kommer in.
 
Så nu vet ni om det också blogg.se-bloggare, när ni svarar ickebloggare kommer inget mail fram trots att det står att det gör det. Vilseledande och lite halvtrist va? Jag har ju svarat på beställningsförfrågningar i tron om att det kommer på deras mail...
 
UPDATE: Efter lite tips från Patrik kom vi fram till att kommenterar man utan att signera och med en mailadress som inte finns registrerad på blogg.se så får man mail. Är mailen däremot registrerad på en blogg.se blogg (som man kanske inte använder längre, vilket var mitt fall) och kommenterar med den mailadressen som man loggar in med där, så kommer svaren dit istället, men inte till mailen. Men då sa hon som jobbar i kundtjänst på blogg.se fel till mig.
 

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    13 Nov 2012

Försöker hitta julinspiration

Kategori: Vardagen / 2012
Jag försöker få lite julinspiration, ni vet, julen är ju inte min favorithögtid, men jag vill ändå göra det bästa av det och hålla stressen borta. Julkalendern hjälper till enormt, att ha något att fokusera på och få göra något för er. Jag har fått sån bra kontakt med flera av företagen och jag är säker på att julkalendern kommer bli årets höjdpunkt vad gäller bloggen! Det är ett par luckor kvar att fylla, och jag håller fortfarande på att kontakta företag. Men jag väljer noga ut vilka, endast de som jag tycker passar in i min blogg och som jag gillar får chansen. Skulle det vara så att alla luckorna inte fylls så har jag en backupplan såklart ;)
 
För att komma in i julstämning har jag börjat läsa julbloggar och hittat mig en favorit, julmust.blogg.se! Härligt julig design och tjejen bakom skriver så bra. Det finns mysiga juliga tips, pyssel och inspirerande bilder som verkligen ger mig den där stämningen jag söker. Hett tips till dig som vill smygstarta julen redan nu :)
 
Annars så får ni gärna tipsa om andra julbloggar. Jag letar speciellt efter en som jag tror att jag såg förra året (om jag inte drömt haha), det var en julblogg i vitt! Alltså inte så där traditionellt, utan en modern variant av julen med stilrena julsaker. Den eller något liknande vill jag hitta! Såna som kör på färgade granar, platta högblanka ljusstakar, enhetliga paket eller konstiga saker i granen.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    13 Nov 2012

14 timmar

Kategori: Vardagen / 2012
Från att inte sovit en enda sekund förra natten så sov jag istället 14 timmar denna natt. Somnade klockan 22 och ja, så bara sov jag. Utan drömmar dessutom, underbart. Hoppas ni får en supertisdag, det tänkte jag ha. Men har ni märkt att dom tagit bort alla bra programmen på tv på tisdagskvällar? Ganska skönt egentligen, nu är favorittvkvällen torsdag istället.

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagsrummet
    12 Nov 2012

Blue carpet

Kategori: Vardagsrummet / 2012
Fick ju ett presentkort av Trademax.se på 500 kr att handla för hos dem, och det blev till slut en marinblå matta för 495 kr efter mycket funderande på färg. Nu har den kommit (ända fram till dörren med DHL) och ligger på plats, och det var en förvånansvärt fin matta faktiskt, mycket finare lyster i den än i ikeamattorna vi har, vilket jag inte riktigt hade förväntat mig, så pluspoäng där! Det gjorde väldigt mycket för rummet att byta matta efter fyra år med samma svarta. Men den har inte plattat ut sig än, fortfarande lite uppböjda i hörnen, men det går nog till sig. Men jag är jättenöjd, älskar färgen :)
 
Så nu är jag på jakt efter några blåa ungefär 70x70 cm prydnadskuddar. Tips? fast det var ju ganska fint med gult också. En ny soffa skulle inte skada heller, denna är GRYMT nedsutten och och trist.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Intervjuer
    12 Nov 2012

Intervju - Thea

Kategori: Intervjuer / 2012
THEAHOLMQVIST.BLOGG.SE
Pussar, kaffe, fotografering, studentliv, klasskamrater, tågresor, utveckling, relationer, kreativitet, vänskap, familj, framtid.
 
Vem är du?
Jag är en nittonårig flicka från en liten by i Norrlands skogar, som precis flyttat 40 mil söderut för att utbilda mej till journalist. Jag älskar att fynda på second hand, överkonsumerar pasta och fascineras av ”världen är liten”-händelser och hela idén om själsfränder och look-a-likes. Drömmer om att få resa runt världen och försörja mej på mina texter och foton.
 
Varför började du blogga och bloggar du av samma anledning fortfarande?
Min allra första blogg skapade jag för lite mer än fem år sedan. Då hade jag nog ingen speciell anledning egentligen, utan ville nog bara ha mitt egna lilla ställe på internet att uttrycka mej på. Idag bloggar jag mest för att det är så (fantastiskt!) otroligt roligt att kunna gå tillbaka i arkivet och se hur jag utvecklats, men också för att mina nära och kära ska kunna se vad jag har för mej om dagarna, nu när jag har flyttat. Jag har aldrig (och kommer aldrig) bloggat för att bli känd eller tjäna pengar, utan jag gör det för att det är en rolig krets att vistas i och ”lära känna” andra bloggare via, samt för att kunna dela med mej av min vardag och mina intressen till de som är intresserade. :)
 
"Ett obligatoriskt "Big-Ben-foto" som jag tog i februari i år. Hoppas verkligen på att återvända till London inom en snar framtid, det är en fantastisk stad!"
 
Hur mycket tid lägger du ned på din blogg?
Det är väldigt väldigt olika. Det beror på hur inspirerad jag känner mej, och såklart hur mycket det är i skolan. En del inlägg kan jag se framför mej hur jag vill att de ska vara, och därför sitta i timmar för att få till den perfekta känslan i texten, medan andra gånger är det fullkomlig improvisation som gäller och då kanske det tar fem minuter.
 
När du inte bloggar, vad gör du då?
Om det är vardag sitter jag på någon föreläsning och antecknar, eller så dricker jag kaffe med två sockerbitar och en skvätt mjölk i, på något mysigt café med mina härliga klasskamrater. Det händer också att vi sitter ett helt gäng hemma hos någon och äter popcorn samtidigt som vi tittar på dokumentärer, konspirationsteori-filmer eller debatter, medienördar som vi är. Under en helg åker jag antingen kollektivtrafik elva timmar för att pussa på min pojkvän, skratta med mina vänner och kramas med min familj, eller så kommer någon av dem hit för att umgås. Det kan se ut lite så här.
 
Har du märkt av några positiva/negativa effekter av bloggandet?
Ingenting negativt alls. Bara positivt. Jag har lärt känna fina personer runtom i landet och växt otroligt mycket som individ tack vare de fina ord som trillar in då och då. Det är delvis tack vare bloggen som jag vågat ta steget och satsa fullt ut på att i framtiden jobba med skrift och foto!
 
"Stranden i vackra Lloret de Mar, Spanien. Var där en vecka med mamma i våras och det är verkligen helt fantastiskt vackert där."
 
Vad blir du glad av och vad får dig att gråta?
Släpp av mej i en helt ny stad eller ett helt nytt land med en fulladdad kamera och jag kommer att explodera av glädje. Jag lovar. Det är få saker som gör mej så exalterad och lycklig som att få komma till ett nytt land, uppleva nya dofter, se nya saker och få möjligheten och utmaningen att försöka fånga varenda känsla och detalj på bild. Jag gråter väldigt sällan. Men när jag väl gör det är det oftast jag själv som är orsaken. För att jag sårat någon eller för att jag tänker alldeles för mycket på saker som skulle kunna hända.
 
Berätta något man inte skulle kunna tro om dig.
Med tanke på att jag studerar journalistik skulle man kunna tro att jag är noga med språket i min blogg. Men sanningen är att jag både skriver mig, dig och sig med ”j” i slutet (vilket i och för sej har börjat accepteras på vissa håll) och dessutom skriver jag ”väl” med två ”l”, eftersom jag tycker att det uttalas så. Detta försöker jag dock undvika i mina skoluppgifter, haha.
 
NIO SNABBA!
böcker eller film morgon eller kväll flyga eller åka båt
sött eller surt sväva bland molnen eller fötterna på jorden sugrör eller flaska
göteborg eller stockholm  plastkasse eller tygkasse öl eller cider
 
Till sist, finns det något annat du vill berätta för oss?
Jag hoppas att några av er tycker att min blogg verkar intressant och att ni ger den en chans! :) Annars vill jag bara säga; stå för era åsikter, ni är fina precis som ni är, och följ era drömmar, för alla saker som ses som fantastiska var vid första tanken omöjliga.
 

Har du en egen inspirerande blogg som du tycker förtjänar lite mer uppmärksamhet, läs mer om hur du kan få synas i en sån här intervju HÄR! Vill du läsa andra intervjuer, klicka HÄR. Men glöm inte att besöka Thea också :)

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    12 Nov 2012

&"#2"%#%morgon

Kategori: Vardagen / 2012
Jag har inte ens sovit en minut inatt. Jag överdriver inte ens! Härliga tider.. Lite småstörande med att någons billarm går igång typ 8 gånger under natten, att regnet regnar snett rätt på rutan ovanför mig och ja, det har blåst ganska hårt också, rätt igenom huset, självdrag ni vet. Nu är det vitaminkick som gäller om jag ska orka ta mig igenom den här dagen utan att somna på vägen. Hej och hå. Man vill ju orka med att se Project Runway Sverige ikväll. Eller hur?
 
Annars så är det ju måndag och nu har vi en helt ny vecka att se fram emot! Ännu en kanonkomponerad intervju av en skön bloggare kommer upp idag btw, missa inte :)

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Gratis saker
    11 Nov 2012

Gratis nagellack!

Kategori: Tips - Gratis saker / 2012
LensOn.com har ett finfint erbjudande, 50 kr rabatt, fri frakt och utan köptvång på en viss summa! Så man kan beställa ett nagellack för 45 kr helt gratis från dem. Jag köpte detta blåa från Mavala :) Koden är 5pY4eW.
 
Hade ingen aning om att LensOn sålde smink och sånt också, trodde det bara var linser men så fel man kan ha. Ska definitivt kika in där igen om jag behöver smink, har googlat lite och de verkar vara duktiga på att ge bort fri frakt-erbjudanden, och sånt gillar jag!

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    11 Nov 2012

Småmysigt va?

Kategori: Vardagen / 2012
Ja, såhär har jag spenderat min kväll! Med lite godis, min älskling och film. Helt ok! Det är så lördagar ska vara ♥

14 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kontoret
    09 Nov 2012

Kontorsmöblering

Kategori: Kontoret / 2012
Matta / Bäddsoffa / Bord / Kudde / Uggla
 
En liten ommöblering jag gjorde för några veckor sedan på kontoret. Inget märkvärdigt, vände på soffan bara så den täcker det fula elementet. Vet inte riktigt vad jag tycker, känns fortfarande ovant men skönt att slippa se elementet och det känns som att jag fick lite mer plats att röra mig på. Tycker i vilket fall som helst om att möblera, så det gör inget om jag vill flytta om snart igen :)

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    09 Nov 2012

Midnight blog

Kategori: Vardagen / 2012
 Kristallhalsband från dropsoflight.se
 
Har haft två helt fantastiskt bra dagar! Det jag gjorde hela dagen igår var att städa köksskåpen, slängde massor av trasiga pannor, burkar och annat skräp man samlat på sig och sorterade in engångsgrejer på ett ställe istället för att ha det utspritt i typ varenda skåp och låda. Hittade ungefär 30 plastlock som inte hade någon matchande burk till sig också, varför liksom?! Hjärndött. Kasta bort. Typ 20 flaskor cider/öl hälldes ut som gått ut på datum och skafferiet är rent och fint. Det känns bra i kroppen nu.
 
Och natten till idag var helt oslagbar, att få somna vid halv tre på natten, vakna vid halv 7 av att Jimmy gick upp och sedan somna om direkt och sova nonstop till ett. Lycka lycka lycka. Idag har jag mest bara myst runt och varit glad över att jag fått sova ordentligt en natt, mailat lite då och då med mina fina sponsorer till julkalendern, bildbehandlat, klickat runt i bloggvärlden, försökt hitta julinspo och ja, sett på Hela Sverige Bakar och Hell's Kitchen förstås.

33 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    07 Nov 2012

Blir det någon julkalender?

Kategori: Julkalender / 2012
Jaa det blir det och det tycker jag är fantastiskt ROLIGT! 14 luckor fyllda med tävlingar, 10 to go. Vilka sponsorerna är får ni veta senare, men kom ihåg att kika in här 1 december för då drar det igång på riktigt! Eller börja följ mig redan nu, bloglovin' :)
 
Jag frågar igen, vad vill ni tävla om? Ge mig förslag på företag jag kan kontakta, helst lite mindre och personligare företag, som kan tänkas vilja ha/behöva lite uppmärksamhet i social media. Eller kanske du sitter inne med världens bästa oanvända grej där hemma som du inte behöver men som andra kan tänkas vilja ha som du är villig att tävla ut här på min blogg? liie.blogg @ hotmail.com är adressen (ta bort mellanslagen vid @). Givetvis får du samma förmåner som företagen om du vill bidra med en vinst, och du kommer garanterat få många nya besökare till din blogg eftersom för att delta, ja då måste man besöka din blogg!

11 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder, Speciellt
    06 Nov 2012

Titta vem som är på produktbilden!

Kategori: Kläder, Speciellt / 2012
Mina bilder på de rosa arbetsbyxorna tog mig ända till produktbeskrivningen! Ägaren av shopen frågade om han fick låna bilderna och ja, hur kul är det inte att synas i en webshop, och stor dessutom?! ;) Fick vara "förstabild", dvs deras egna bild ligger som extra klickbar vid sidan om, och tack vare det så syns jag även på deras förstasida. Lite stolt är jag allt haha. Ångrar bara att jag inte tog på mig ett par skor när jag fotade, men man kan ju inte tänka på allt.. :)

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Intervjuer
    05 Nov 2012

Intervju - Heliophilia

Kategori: Intervjuer / 2012
HELIOPHILIA.SE - En blogg om att sluta drömma och istället börja uppfylla drömmen.
 
Vad skriver du om för saker i din blogg?
Jag skriver mest om mina vardagar så det blir ganska blandat beroende på om jag befinner mig i Sverige eller i Indien. Just nu är jag i Motala och det blir mycket fokus på renovering av mitt torp och Prinsens första besök i Sverige. Är jag i Stockholm skriver jag mer om vad jag ägnar mig åt där, vänner, arbete samt en och annan aw. När jag åker ner till Goa för vintern blir det mer om hur jag fyller mina dagar och vad jag gör för att kunna försörja mig där hela vintern. Man skulle nog kunna tro att jag är väldigt splittrad men jag älskar alla mina olika delar av livet och är glad att ha möjligheten att växla mellan dem.
 
Vad vill du förmedla med din blogg?
Att det går att förändra livet om man verkligen vill. Man behöver inte vara offer för omständigheterna och bli kvar i invanda mönster som man inte trivs med. Genom att våga gå utanför ramarna kan man skapa precis det liv man själv vill ha. Jag vill berätta om hur jag försöker uppfylla min dröm och inspirera andra att uppfylla sina och inte någon annans.
 
Varför började du blogga och bloggar du av samma anledning fortfarande?
Jag började blogga efter att jag varit i Goa första gången 2010. Längtan tillbaka var så stark att jag behövde någonstans att uttrycka den med ord. Det ledde till att jag började fundera över hur jag ville leva mitt liv vilket i sin tur ledde till att jag sa upp mig från mitt fasta jobb för att få mer frihet. Det är den processen jag bloggar om idag, om hur mina dagar ser ut och vad jag planerar för framtiden.
 
Precis som i profilbilden med hängmattan i solnedgången är denna härliga bild från Goa.
 
Hur mycket tid lägger du ned på din blogg?
Räknar man hur många timmar jag lägger ner och jämför med hur mycket jag får ut blir svaret alldeles för mycket tid. Men samtidigt tycker jag det är så roligt att hålla på med att det är väl investerad tid. Kanske blir det någon eller ett par timmar varje dag.
 
Vad jobbar du med?
Jag har ganska nyligen startat ett eget företag men har inte helt bestämt vad det är jag vill göra med företagandet. I dagsläget gör jag mindre jobb som skribent och korrekturläsare men jag driver även en liten community för blivande författare där tanken är att peppa och coacha varandra fram till färdiga bokmanus. Utöver det har jag varit med och gett ut en antologi på eget förlag och så håller jag på att starta upp en importverksamhet med artiklar från Indien som jag tänker sälja i Sverige.
 
Vad inspirerar dig?
Människor med starkt driv som tar tag i sina drömmar och gör dem till verkliga planer som de sedan genomför inspirerar mig något enormt. Jag älskar att läsa om och prata med folk som får saker att hända istället för att bara sitta hemma och vänta på att någon ska göra det åt dem.
 
Det här är Annas fina torp som hon just nu håller på att renovera.
 
Vad blir du glad av och vad får dig att gråta?
Jag är en känslomänniska som både skrattar och gråter om vart annat mest hela tiden. Skratta kan man göra åt det mesta tycker jag, allt från dåliga skämt till känslan av att livet är rätt underbart. Gråter gör jag till alla sorgliga, romantiska och allmänt känslosamma filmer, eller om någon säger något fint till mig eller om jag bara ser en sorglig liten tant på stan. Sa jag att jag är känslomänniska?
 
Lever du ditt liv så som du vill?
Nej, jag är inte riktigt där än men bra nära. Största anledningen till att jag inte är helt framme vid drömlivet är att jag och Prinsen inte lyckats klura ut i vilket land vi ska ha vår fasta punkt i än. Hur vi än gör blir det någon som får offra en stor bit av sig själv och vi vill hitta ett sätt att minimera det. Annars är mitt liv så nära min dröm man kan komma.
 
NIO SNABBA!
anställd eller egen charter eller backpacker myskväll eller fest
böcker eller film morgon eller kväll passiv eller aktiv
pop eller rock kjol eller shorts
pengar eller tid
 
Till sist, finns det något annat du vill berätta för oss?
Först och främst vill jag säga till Liie som kommit upp med den här briljanta idén så att vi andra kan hitta nya bloggar att läsa. Sedan tack till er som orkade läsa ända hit till slutet. Jag hoppas att vi ses på bloggen framöver. Och skulle någon av er råka befinna er i Goa i vinter, tveka inte att höra av er, jag åker om några dagar!
 

Har du en egen inspirerande blogg som du tycker förtjänar lite mer uppmärksamhet, läs mer om hur du kan få synas i en sån här intervju HÄR! Vill du läsa andra intervjuer, klicka HÄR. Men glöm inte att besöka Anna också :)

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Intervjuer, Vardagen
    05 Nov 2012

Hello chipmunks!

Kategori: Intervjuer, Vardagen / 2012
Godmorgon. Eller speciellt god morgon är det väl inte, vaknade inatt med fruktansvärt ont i magen som inte riktigt verkar vilja gå över helt. Men annars är det bra, fick två paket med gratissaker jag beställt från Nelly och La Redoute, hade 100 kr utan köptvång på högre summa på vardera ställe och köpte småsaker så det blev helt gratis :) Här skulle man haft en sån där gillaknapp alltså.
 
Annars så kommer det upp en fantastisk intervju idag, en sån där som bara är sådär klockren. Med en röd tråd genom alla svar och frågor, lagomt långa och intressanta utvecklande svar och sköna bilder att vila ögonen på. Jag behövde bara kopiera allt och klistra in här i bloggen, precis så som jag önskade att det skulle vara för att ni ska få synas på ett snyggt sätt men som ändå gör det enkelt för mig :) Har hela 5 tidsinställda intervjuer nu och fler som väntar på att bli lästa av mig och ihopsatta. Så bra, då vet vi i alla fall att på måndagar finns något att läsa här ända fram till jul.

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie, Vardagen
    04 Nov 2012

Jag tycker vi har för mycket saker

Kategori: Liie, Vardagen / 2012
 
Idag har jag städat lådor. VI HAR ALLDELES FÖR MYCKET SAKER! Även om vi inte har speciellt mycket saker. Jag vet inte om det märkts så mycket på bloggen (?) men jag har ett litet problem med saker... Vill inte ha onödiga saker som tar upp plats och vill inte ha speciellt mycket saker som syns då jag blir jättestressad av grejer, mönster, för mycket olika färger osv, och ibland kan jag bara störa mig något hemskt bara av att veta att vi har lådor fulla med skräp också. Ni får kalla mig störd. It's okay.
 
Nu har jag städat våran malmbyrå och slängt en hel kasse med underkläder och det känns underbart skönt. Vi har numera en hel låda var till underkläder och ytterligare en låda var till strumpor, istället för att dela. Underbart att inte ha överfulla lådor längre så man slipper pressa! Har även förvarat presentpapper i byrån men de åker nu ner i källaren, bara underkläder i sovrumsbyrån tack.
 
Igår städade jag badrumslådorna och slängde en hel del också, bland annat massa tomma cremeburkar och kartonger till tandkrämer och annat jag sparat?! Crazy people kan då spara på allt. Fyllde en hel stooor necessär med alla mina miniatyrcremer och schampon och sånt som legat lite överallt, älskar sånna reseförpackningar. Dom är söta och tar lite plats. Nu är det organiserat till tusen i badrummet och det har en väldigt lugnande effekt på mig. Ibland kan jag liksom ha svårt att ta tag i saker när jag vet att det är en stor röra någonstans.
 
Men ska säga helt emot mig själv nu! Sköldpaddan i järn och grönt lampskal som jag fick när jag var liten och älskade grönt hittades i en av lådorna och han fick göra pingvinen som alltid står där sällskap, ett tag i alla fall. Kommer säkerligen ta bort den om någon vecka då den kommer kännas alldeles för mycket. Men just idag är den söt :) Någon som känner igen sig i detta inlägg?

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    04 Nov 2012

Äntligen söndag

Kategori: Vardagen / 2012
Uh, jag hatar verkligen lördagar. Bloggar väldigt dåligt på lördagar för att jag inte vill spy ner er med negativ energi på dagen som ni säkerligen gillar bäst av alla. Vet att det blir vad man gör det till och jag gjorde det bästa av situationen och kollade på halva första säsongen av Desperate Housewives igen och trivdes väldigt bra med det. Men nu är det bara att se fram emot en ny fin vecka, är ju ändå 6 dagar kvar till nästa lördag :)

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Filmer, serier
    02 Nov 2012

MovieFriday - Miss Secret Agent

Kategori: Tips - Filmer, serier / 2012
MISS SECRET AGENT (2000) - Komedi
med bland andra  Sandra Bullock, Candice Bergen, Michael Caine
 
Det här är förmodligen första och sista gången jag tipsar om en komedi eftersom det inte riktigt är min genre. Men allt med Sandra Bullock är bra, och det här är en störtskön film om klumpiga och okvinnliga polisen Gracie Hart som blir indragen i att medverka i en skönhetstävling för att kunna stoppa en terroristattack. Det här är en film som jag kan se oändligt antal gånger tror jag, så rolig! Den får fem av fem feta kaniner såklart.
 
CDON 59:-

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: EkonomiMånaden
    02 Nov 2012

Hur gick det med Ekonomimånaden?

Kategori: EkonomiMånaden / 2012
Ja, jag undrar själv lite hur Ekonomimånaden gick. Det var ju under september vi skulle köra, och kvitton sparades lite halvhjärtat och jag sålde två saker. Några tips skrev jag också om hur man kan spara pengar. Men mer än så blev det inte, la ner lite när inte alla kvitton sparades, blir ju en väldigt fel bild om man bara tar med hälften. Istället övertalade jag Jimmy att i oktober sparar vi ALLA kvitton, så svårt kan det ju inte vara.
 
Sagt och gjort. 55 stycken blev det, två på kläder, två på bensin och ett på apoteket och djuraffärn, resten är i princip ätbara saker. Helt sjukt enligt mig men vi har handlat precis så som vi brukar, dels för att det är lättsamt men min tanke var också att se helt ärligt vad vi lägger pengarna på för att kunna göra en förändring. Har gjort en liten snabbräkning på olika saker som jag vet att vi kan köpa mycket av som räknas som onödigt.
 
Godis: 174 kr /// Dricka: 249 kr /// Chips & dipp: 124 kr
 
Sammanlagt ca 17,50 kr per dag till dessa onödiga saker på två personer. På ett helt år blir det närmare 6400 kr, inte alls bra. Men den värsta kategorin är ändå snabbmat - 1300 kr!!! Det är helt galet dåligt. Jimmy snusar upp nästan 1000 kr i månaden, alkohol för nästan 600 kr och så köper vi mat/hygien/annat som finns på Konsum (- godis dricka chips snus) för 3200 kr.
 
Nu har ju Jimmy varit i Norge och jobbat två veckor så det kanske är lätt hänt att det blir mycket snabbmat och gott när man är på resande fot, så det är okej tycker jag, speciellt om man har pengar. Jag däremot, jag har väldigt lite pengar och jag åt hemmagjord sallad alla dagarna för det var det enda jag hade råd med. Kasst men sant. Jag tar nämligen inte ut någon lön alls ur företaget i år då jag hellre vill leva snålt på de sparade pengarna jag har kvar och låta företagets pengar vara, för att utveckla företaget istället.
 
Men när ens andra hälft har pengar och gärna betalar, ja vad gör man? Mat får han betala men inget annat. Jag är t.ex i stort behov av att klippa mig och bleka utväxten, och jag vet att om jag skulle fråga så skulle han betala det utan att ens tänka efter, han sa också igår att jag kunde få ett gym/simkort om jag ville, men så vill inte jag leva. Det här låter så himla konstigt men jag tycker det är så spännande att inte ha så mycket pengar, det är väldigt nytt för mig och liksom triggar igång överlevnadsinstinkten. Och jag älskar överlevnad. På alla sätt. Nu är det november och jag tar nya tag. Nu vill jag se en förbättring!

12 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    01 Nov 2012

Fjärde gången nästan gillt

Kategori: Vardagen / 2012
Photoshoot four. Blir nöjdare och nöjdare, men nu la batteriet av (hoppas jag så den inte gått sönder!) i min fjärrutlösare, så kunde inte fortsätta. Springa fram och tillbaka och trycka på knappen är inte riktigt min grej. Det går för övrigt inte speciellt bra för mig med mina saker nu. Vill ni veta allt som är trasigt? Inte? Det får ni ändå.
 
1. Min fjärrutlösare funkar ju uppenbarligen inte.
2. Snabbplattans spärr på stativet har varit trasig i ett halvår, virar kamerabandet runt stativet för att kameran ska sitta på plats.
3. Min dator har inte haft något ljud på nästan ett år nu, vad som är fel vet jag inte.
4. Grafikkortsfläkten är trasig så datorn stänger av sig flera gånger om dagen.
5. Min bärbara dator är så seg att jag hellre låter bli att surfa på den än att vänta på att det ska ladda.
6. Min mobil tar inte emot samtal eller sms om jag inte startar om den flera gånger om dagen, men det orkar jag inte bry mig i.
 
Men jag klarar mig, det är det som är det bästa! Det är väl lite jobbigt det här med att datorn stänger av sig när man är mitt uppe i bildredigering eller att skriva långa texter, men ja, så är det. Det går bättre och bättre att komma ihåg och säkerhetsspara det man håller på med nu, och det är ju ett plus att man har lärt sig det :)