VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!



Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Intervjuer
    22 Oct 2012

Intervju - Eriiza

Kategori: Intervjuer / 2012
ERIIZA.WEBBLOGG.SE - Livet inom psyk, överlevnad med diagnoser, billig shopping, bloggtips & mycket mer.
 
Vad vill du förmedla med din blogg?
Jag vill att andra skall få lite mer förståelse för oss inom psykiatrin. Att vi inte är "farliga" (förutom när vi vill), och egentligen kan vara som alla andra. Men våra känslor är större än de flestas, så ibland blir det för mycket med verkligheten.
 
Har du märkt av några positiva/negativa effekter av bloggandet?
Har fått många hot, dödshot, att jag inte förtjänar att leva och borde ta livet av mig med detsamma, "elaka" kommentarer ända sedan början, men man kan inte vara så känslig. När man lägger upp så mycket personligt som jag gör, kan man inte förvänta sig enbart positiv feedback. Även om det är jobbigt att behöva läsa sådana saker, så väljer man ändå själv vad man publicerar av sig själv och inte.
 
Vill du tipsa oss om någon bra blogg som du följer? Absolut!
couldusesomepatience.blogg.se - En blogg av Lolita med diagnosen ADHD, som skriver om mycket mer än så.
attlevamedpsykiskaproblem.blogg.se - En blogg av två underbara tjejer om sin vardag mot sina demoner.
sistersheavilyarmed.blogspot.se - Bloggen där flera psykiskt sjuka skriver, delvis jag själv.
geminaarts.blogg.se - Tvillingar som är otroliga på att måla och teckna
autogoy.blogg.se - En tjej som skriver om sin kamp med olika svårigheter.
 
Vem/vilka är dina förebilder?
En förebild är Jigsaw ("mördaren" från Saw-filmerna). Smart människa, krävs rätt mycket att komma på alla hans lekar och framförallt så ger han alla chansen att ta kontrollen över sina egna liv, han ger dem redskap. Ja, jag är medveten om att han är en karaktär! En annan är Johnny Cash! Hans musik inspirerar många, inte bara mig. Underbara, sanna texter med flytande musik. Och att klara så mycket motstånd och ändå lyckas med sin dröm är något man bör se upp till!
 
 
Lever du ditt liv så som du vill?
Absolut inte, hade velat studera färdigt, men mitt psykiska kommer i vägen. Och jag vill inte bli överkörd av F-Kassan eller socialtjänsten länge till!
 
Hur var du när du var liten?
Ett ensamt barn, mycket rädslor och alltid på min vakt. Då min mamma är alkoholist, lär man sig att ta vara på sig själv. Och därtill kom självskadebeteenden, utbrott och annat jag egentligen inte ville göra. Här står det lite om hur livet såg ut i barndomen.
 
Har du alltid varit så kreativ?
Det har hängt med mig sedan jag föddes. Alltid tecknat på något eller målat, och skapat kläder. Samt skriver mycket poesi, nu har jag dock en svacka.
 
Du lyssnar på musik, vad lyssar du mest på?
Lyssnar på mycket olika, framför allt 60-80-tal. Underbara röster, mer kreativt än det är nu. Då mixade man inte om allas röster som man gör idag, nu behöver man inte ha talang för att bli världskänd sångare.
 
Ge oss ett tips på hur man behåller bloggläsare?
Att få läsare stanna på ens blogg krävs det personlighet, inte bara ens egen, utan att man engagerar sig också i deras liv, svarar på kommentarer och intresserar sig, inte bara avfärdar!
 
Har du några tatueringar, piercingar?
Yes, har 14 tatueringar hittills, skall bli många fler! Alla är ritade av mig, tatueraren har bara ändrat lite så att det blir mer tatueringsbart! Har också 12 piercingar, borträknat öronen. Haft 21 stycken tidigare!
 
NIO SNABBA!
förrätt eller efterrätt pop eller rock öl eller cider
kurragömma eller fia med knuff svart eller vitt komedi eller skräck
böcker eller film sött eller surt chips eller godis
 
Till sist, finns det något annat du vill berätta för oss?
Se inte ned på sjuka/sjukskrivna. Vi väljer inte att vara sjuka och mindre kapabla till ett jobb. De flesta av oss hade önskat att kunna arbeta/studera. Men om man hör röster, ser saker som inte finns där, gråter okontrollerat och önskar efter rakblad var 5:e minut, är det inte enkelt att uppehålla ett arbete. Så tänk om, innan ni dömer!
 

Har du en egen inspirerande blogg som du tycker förtjänar lite mer uppmärksamhet, läs mer om hur du kan få synas i en sån här intervju HÄR! Vill du läsa andra intervjuer, klicka HÄR. Men glöm inte att besöka Eriiza också :)

DENNA BLOGG ÄR AVSLUTAD
BESÖK GÄRNA MIN NYA AKTIVA BLOGG LIIELARSSON.SE NÄR DU LÄST KLART HÄR INNE :)

1
► Ebba M's foto
22 Oct 2012 - 13:04
............................................................................................................................................................................................................

SV: Tack snälla!

2
► Natta
22 Oct 2012 - 18:20
............................................................................................................................................................................................................

Sv: Ja, det är lite krångligt det där med drömmar, men man ska försöka hålla sig motiverad och driven av dom, men inte låta dom ta över livet! Jag hoppas att du kommer lyckas nå dina drömmar, precis som att jag hoppas att jag själv och alla någon gång lyckas uppnå det dom vill i livet! Lycka till! :)

Svar: Ja men precis, men det är inte så lätt när man vill så mycket, haha. Lycka till du med att nå dit du vill!
Liie ● Drops of Light

3
► Natta
22 Oct 2012 - 18:22
............................................................................................................................................................................................................

Sv 2: Ja, världen sötaste bild! Söta bilder kan verkligen konsten att göra en glad! :)

Svar: Ja verkligen, piggar upp vilken dag som helst :)
Liie ● Drops of Light

Tyckte du om det här inlägget på något sätt?
Berätta det då! Hur ska jag annars veta vilka inlägg jag borde fokusera mer på? Jag vill ju gärna dela med mig av sådant andra kan ha användning för, men bara om jag vet att någon faktiskt vill läsa om det.

Du får ett mail när jag besvarat din kommentar!
Jag svarar på alla kommentarer med blogg.se's svarsfunktion, svaret dyker då upp under din kommentar. Kan du inte signera, skriv då in din mailadress i fältet för e-post så får du automatiskt ett mail när jag svarat.

Efter att jag svarat kikar jag in på din blogg också :)
Skriv med andra ord inte "besök gärna min blogg också" i din kommentar, besökstiggare besökes inte i ren protest. Skriv något o-spammigt så får du ett klick tillbaka och en kommentar om jag hittar något jag gillar :)
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

   Kom ihåg mig?