VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Intervjuer
    05 Nov 2012

Intervju - Heliophilia

Kategori: Intervjuer / 2012
HELIOPHILIA.SE - En blogg om att sluta drömma och istället börja uppfylla drömmen.
 
Vad skriver du om för saker i din blogg?
Jag skriver mest om mina vardagar så det blir ganska blandat beroende på om jag befinner mig i Sverige eller i Indien. Just nu är jag i Motala och det blir mycket fokus på renovering av mitt torp och Prinsens första besök i Sverige. Är jag i Stockholm skriver jag mer om vad jag ägnar mig åt där, vänner, arbete samt en och annan aw. När jag åker ner till Goa för vintern blir det mer om hur jag fyller mina dagar och vad jag gör för att kunna försörja mig där hela vintern. Man skulle nog kunna tro att jag är väldigt splittrad men jag älskar alla mina olika delar av livet och är glad att ha möjligheten att växla mellan dem.
 
Vad vill du förmedla med din blogg?
Att det går att förändra livet om man verkligen vill. Man behöver inte vara offer för omständigheterna och bli kvar i invanda mönster som man inte trivs med. Genom att våga gå utanför ramarna kan man skapa precis det liv man själv vill ha. Jag vill berätta om hur jag försöker uppfylla min dröm och inspirera andra att uppfylla sina och inte någon annans.
 
Varför började du blogga och bloggar du av samma anledning fortfarande?
Jag började blogga efter att jag varit i Goa första gången 2010. Längtan tillbaka var så stark att jag behövde någonstans att uttrycka den med ord. Det ledde till att jag började fundera över hur jag ville leva mitt liv vilket i sin tur ledde till att jag sa upp mig från mitt fasta jobb för att få mer frihet. Det är den processen jag bloggar om idag, om hur mina dagar ser ut och vad jag planerar för framtiden.
 
Precis som i profilbilden med hängmattan i solnedgången är denna härliga bild från Goa.
 
Hur mycket tid lägger du ned på din blogg?
Räknar man hur många timmar jag lägger ner och jämför med hur mycket jag får ut blir svaret alldeles för mycket tid. Men samtidigt tycker jag det är så roligt att hålla på med att det är väl investerad tid. Kanske blir det någon eller ett par timmar varje dag.
 
Vad jobbar du med?
Jag har ganska nyligen startat ett eget företag men har inte helt bestämt vad det är jag vill göra med företagandet. I dagsläget gör jag mindre jobb som skribent och korrekturläsare men jag driver även en liten community för blivande författare där tanken är att peppa och coacha varandra fram till färdiga bokmanus. Utöver det har jag varit med och gett ut en antologi på eget förlag och så håller jag på att starta upp en importverksamhet med artiklar från Indien som jag tänker sälja i Sverige.
 
Vad inspirerar dig?
Människor med starkt driv som tar tag i sina drömmar och gör dem till verkliga planer som de sedan genomför inspirerar mig något enormt. Jag älskar att läsa om och prata med folk som får saker att hända istället för att bara sitta hemma och vänta på att någon ska göra det åt dem.
 
Det här är Annas fina torp som hon just nu håller på att renovera.
 
Vad blir du glad av och vad får dig att gråta?
Jag är en känslomänniska som både skrattar och gråter om vart annat mest hela tiden. Skratta kan man göra åt det mesta tycker jag, allt från dåliga skämt till känslan av att livet är rätt underbart. Gråter gör jag till alla sorgliga, romantiska och allmänt känslosamma filmer, eller om någon säger något fint till mig eller om jag bara ser en sorglig liten tant på stan. Sa jag att jag är känslomänniska?
 
Lever du ditt liv så som du vill?
Nej, jag är inte riktigt där än men bra nära. Största anledningen till att jag inte är helt framme vid drömlivet är att jag och Prinsen inte lyckats klura ut i vilket land vi ska ha vår fasta punkt i än. Hur vi än gör blir det någon som får offra en stor bit av sig själv och vi vill hitta ett sätt att minimera det. Annars är mitt liv så nära min dröm man kan komma.
 
NIO SNABBA!
anställd eller egen charter eller backpacker myskväll eller fest
böcker eller film morgon eller kväll passiv eller aktiv
pop eller rock kjol eller shorts
pengar eller tid
 
Till sist, finns det något annat du vill berätta för oss?
Först och främst vill jag säga till Liie som kommit upp med den här briljanta idén så att vi andra kan hitta nya bloggar att läsa. Sedan tack till er som orkade läsa ända hit till slutet. Jag hoppas att vi ses på bloggen framöver. Och skulle någon av er råka befinna er i Goa i vinter, tveka inte att höra av er, jag åker om några dagar!
 

Har du en egen inspirerande blogg som du tycker förtjänar lite mer uppmärksamhet, läs mer om hur du kan få synas i en sån här intervju HÄR! Vill du läsa andra intervjuer, klicka HÄR. Men glöm inte att besöka Anna också :)

DENNA BLOGG ÄR AVSLUTAD
BESÖK GÄRNA MIN NYA AKTIVA BLOGG LIIELARSSON.SE NÄR DU LÄST KLART HÄR INNE :)

1
► Madde
05 Nov 2012 - 20:35
............................................................................................................................................................................................................

Vilken intressant människa! :)
Och jag älskar hennes header på bloggen - jättefin! Den gör en nyfiken att titta på vad innehållet har att bjuda på :)

Svar: Ja visst verkar hon vara intressant! Är ju så där jag vill leva också, bara göra precis vad jag vill :)
Liie ● Drops of Light

2
► CrimsonAnna-hellre mjöd än champagne
06 Nov 2012 - 12:27
............................................................................................................................................................................................................

Den här bloggen ska jag börja följa. Behöver pepp att fixa lägenheten och älskar Indien.

Svar: Vad roligt att du gillade bloggen!
Liie ● Drops of Light

3
► Anna - Heliophilia
07 Nov 2012 - 08:16
............................................................................................................................................................................................................

Kul att ni gillar bloggen. Ni är så välkomna att följa så!
/anna

4
► annelie berg
08 Nov 2012 - 23:54
............................................................................................................................................................................................................

Nej, vilken roligt grej! Bra jobbat :)

Tyckte du om det här inlägget på något sätt?
Berätta det då! Hur ska jag annars veta vilka inlägg jag borde fokusera mer på? Jag vill ju gärna dela med mig av sådant andra kan ha användning för, men bara om jag vet att någon faktiskt vill läsa om det.

Du får ett mail när jag besvarat din kommentar!
Jag svarar på alla kommentarer med blogg.se's svarsfunktion, svaret dyker då upp under din kommentar. Kan du inte signera, skriv då in din mailadress i fältet för e-post så får du automatiskt ett mail när jag svarat.

Efter att jag svarat kikar jag in på din blogg också :)
Skriv med andra ord inte "besök gärna min blogg också" i din kommentar, besökstiggare besökes inte i ren protest. Skriv något o-spammigt så får du ett klick tillbaka och en kommentar om jag hittar något jag gillar :)
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

   Kom ihåg mig?