VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Intervjuer
    12 Nov 2012

Intervju - Thea

Kategori: Intervjuer / 2012
THEAHOLMQVIST.BLOGG.SE
Pussar, kaffe, fotografering, studentliv, klasskamrater, tågresor, utveckling, relationer, kreativitet, vänskap, familj, framtid.
 
Vem är du?
Jag är en nittonårig flicka från en liten by i Norrlands skogar, som precis flyttat 40 mil söderut för att utbilda mej till journalist. Jag älskar att fynda på second hand, överkonsumerar pasta och fascineras av ”världen är liten”-händelser och hela idén om själsfränder och look-a-likes. Drömmer om att få resa runt världen och försörja mej på mina texter och foton.
 
Varför började du blogga och bloggar du av samma anledning fortfarande?
Min allra första blogg skapade jag för lite mer än fem år sedan. Då hade jag nog ingen speciell anledning egentligen, utan ville nog bara ha mitt egna lilla ställe på internet att uttrycka mej på. Idag bloggar jag mest för att det är så (fantastiskt!) otroligt roligt att kunna gå tillbaka i arkivet och se hur jag utvecklats, men också för att mina nära och kära ska kunna se vad jag har för mej om dagarna, nu när jag har flyttat. Jag har aldrig (och kommer aldrig) bloggat för att bli känd eller tjäna pengar, utan jag gör det för att det är en rolig krets att vistas i och ”lära känna” andra bloggare via, samt för att kunna dela med mej av min vardag och mina intressen till de som är intresserade. :)
 
"Ett obligatoriskt "Big-Ben-foto" som jag tog i februari i år. Hoppas verkligen på att återvända till London inom en snar framtid, det är en fantastisk stad!"
 
Hur mycket tid lägger du ned på din blogg?
Det är väldigt väldigt olika. Det beror på hur inspirerad jag känner mej, och såklart hur mycket det är i skolan. En del inlägg kan jag se framför mej hur jag vill att de ska vara, och därför sitta i timmar för att få till den perfekta känslan i texten, medan andra gånger är det fullkomlig improvisation som gäller och då kanske det tar fem minuter.
 
När du inte bloggar, vad gör du då?
Om det är vardag sitter jag på någon föreläsning och antecknar, eller så dricker jag kaffe med två sockerbitar och en skvätt mjölk i, på något mysigt café med mina härliga klasskamrater. Det händer också att vi sitter ett helt gäng hemma hos någon och äter popcorn samtidigt som vi tittar på dokumentärer, konspirationsteori-filmer eller debatter, medienördar som vi är. Under en helg åker jag antingen kollektivtrafik elva timmar för att pussa på min pojkvän, skratta med mina vänner och kramas med min familj, eller så kommer någon av dem hit för att umgås. Det kan se ut lite så här.
 
Har du märkt av några positiva/negativa effekter av bloggandet?
Ingenting negativt alls. Bara positivt. Jag har lärt känna fina personer runtom i landet och växt otroligt mycket som individ tack vare de fina ord som trillar in då och då. Det är delvis tack vare bloggen som jag vågat ta steget och satsa fullt ut på att i framtiden jobba med skrift och foto!
 
"Stranden i vackra Lloret de Mar, Spanien. Var där en vecka med mamma i våras och det är verkligen helt fantastiskt vackert där."
 
Vad blir du glad av och vad får dig att gråta?
Släpp av mej i en helt ny stad eller ett helt nytt land med en fulladdad kamera och jag kommer att explodera av glädje. Jag lovar. Det är få saker som gör mej så exalterad och lycklig som att få komma till ett nytt land, uppleva nya dofter, se nya saker och få möjligheten och utmaningen att försöka fånga varenda känsla och detalj på bild. Jag gråter väldigt sällan. Men när jag väl gör det är det oftast jag själv som är orsaken. För att jag sårat någon eller för att jag tänker alldeles för mycket på saker som skulle kunna hända.
 
Berätta något man inte skulle kunna tro om dig.
Med tanke på att jag studerar journalistik skulle man kunna tro att jag är noga med språket i min blogg. Men sanningen är att jag både skriver mig, dig och sig med ”j” i slutet (vilket i och för sej har börjat accepteras på vissa håll) och dessutom skriver jag ”väl” med två ”l”, eftersom jag tycker att det uttalas så. Detta försöker jag dock undvika i mina skoluppgifter, haha.
 
NIO SNABBA!
böcker eller film morgon eller kväll flyga eller åka båt
sött eller surt sväva bland molnen eller fötterna på jorden sugrör eller flaska
göteborg eller stockholm  plastkasse eller tygkasse öl eller cider
 
Till sist, finns det något annat du vill berätta för oss?
Jag hoppas att några av er tycker att min blogg verkar intressant och att ni ger den en chans! :) Annars vill jag bara säga; stå för era åsikter, ni är fina precis som ni är, och följ era drömmar, för alla saker som ses som fantastiska var vid första tanken omöjliga.
 

Har du en egen inspirerande blogg som du tycker förtjänar lite mer uppmärksamhet, läs mer om hur du kan få synas i en sån här intervju HÄR! Vill du läsa andra intervjuer, klicka HÄR. Men glöm inte att besöka Thea också :)

DENNA BLOGG ÄR AVSLUTAD
BESÖK GÄRNA MIN NYA AKTIVA BLOGG LIIELARSSON.SE NÄR DU LÄST KLART HÄR INNE :)

Tyckte du om det här inlägget på något sätt?
Berätta det då! Hur ska jag annars veta vilka inlägg jag borde fokusera mer på? Jag vill ju gärna dela med mig av sådant andra kan ha användning för, men bara om jag vet att någon faktiskt vill läsa om det.

Du får ett mail när jag besvarat din kommentar!
Jag svarar på alla kommentarer med blogg.se's svarsfunktion, svaret dyker då upp under din kommentar. Kan du inte signera, skriv då in din mailadress i fältet för e-post så får du automatiskt ett mail när jag svarat.

Efter att jag svarat kikar jag in på din blogg också :)
Skriv med andra ord inte "besök gärna min blogg också" i din kommentar, besökstiggare besökes inte i ren protest. Skriv något o-spammigt så får du ett klick tillbaka och en kommentar om jag hittar något jag gillar :)
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

   Kom ihåg mig?