VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Intervjuer
    26 Nov 2012

Intervju - Zickan

Kategori: Intervjuer / 2012
ZICKAN.SE - Personligt, Djur, Webdesign och annat smått och gott.
 
Vad skriver du om för saker i din blogg?
Jag skriver om lite allt möjligt som händer i mitt/vårat liv, om Emilia (min dotter), alla djur på våran gård, lite allmänt sådär om lite allt möjligt skulle man kunna säga. Jag tänker alltid till lite innan jag skriver ett inlägg, blir det för personligt nu? Hur kan jag ändra texten så det blir mindre personligt om jag anser att det blev lite för mycket? Vilken bild ska jag ta med i inlägget? För bilder tycker jag är viktigt! Helst ska det vara färska bilder, det tycker jag själv är kul när jag går in på andras bloggar,så vill jag inte se samma gamla bild 15 gånger.
 
Varför började du blogga och bloggar du av samma anledning fortfarande?
När jag började blogga, var det först en kul grej, sedan insåg jag vad skönt det var att få skriva av sig (på den tiden hade jag en skyddad blogg). Sedan gjorde jag en ny "officiell blogg" och började blogga lite mer allmänt, jag tog upp viktiga frågor som unga föräldrar t.ex. Många trodde att det var så himla enkelt att bli mamma i unga år och att allt var frid och fröjd, jag försökte skriva om det ganska mycket tidigare att det har många nackdelar osv. För att få unga tjejer att inse att det inte är bara lek och roligt med barn. Nu för tiden bloggar jag inte av någon speciell anledning, jag tycker är roligt bara, that´s it.
 
Tjänar du pengar på att blogga och isåfall hur?
Ja, det gör jag faktiskt. Inga mängder för fem öre, men nån/några hundra i månaden brukar det i alla fall kunna bli. Jag tjänar pengar genom att skriva inlägg genom sidan blogvertiser.com och genom en annan sida som heter bloggerfy.com. Man blir inte tvingad till att skriva inlägg, utan man skriver om det man tycker om och det man känner för att skriva om. Ett bra tips till er andra som vill tjäna någon krona på eran blogg.
 
När du inte bloggar, vad gör du då?
Jag gör allt annat än att sitta vid datorn helst. Antigen hittar man mig i stallet hos hästarna, framför en bra film, hälsar på familj och vänner eller bara är med min egna lilla familj. En vanlig vardag är jag både i stallet, jobbet och försöker motionera lite genom att promenera eller rida, hinna med att vara med Emilia och övriga i familjen.
 

Hur var det att få barn i tid ålder?
Jag var 13 år gammal när jag blev gravid och 14 år när min dotter föddes. Jag vet inte riktigt hur man ska förklara hur det var att få barn så tidigt, men innan hon föddes och när jag gick till skolan, så kände jag mig dum, uttittad och allmänt nere var jag. Det var helt enkelt en jobbig tid och för mig var det kanske lite annorlunda, för jag ville egentligen inte ha barn, men jag var liten, osäker och rädd. Det var jobbigt att få barn i min ålder, för man ville ju samtidigt ha kvar sitt "tonårsliv" med kompisar och allt annat som det innebär. Skolan slets också ont och jag fick gå om ett år till slut. Om hela historien går det att läsa det i det här inlägget.

Hur är du som mamma?
Jag tycker att jag är en bra Mamma i det stora hela. Ingen är perfekt, och jag strävar heller inte efter att vara det. Jag försöker alltid tänka efter gentemot Emilia innan jag beslutar mig för Ja/Nej och försöker också förklara varför hon t.ex. inte fick göra si eller så, samma sak försöker jag alltid tänka till innan jag berättar saker för henne om olika saker. Jag måste ta det på en neutral basis. Jag försöker peppa henne till att vara kreativ och komma med egna lösningar, vilket kanske inte alltid fungerar, men jag tror att barn också måste få tänka ut saker själva och inte hjälpa dom med allt. Samtidigt har jag ett väldigt kort tålamod, men jag jobbar på det, och jag tycker att det blir bättre.
 
Lever du ditt liv så som du vill?
Ja, det gör jag faktiskt. Men jag trodde inte att jag skulle vara på den här platsen för några år sedan. Jag blev gravid när jag var 13 år gammal och fick Emilia när jag var 14 år. Just då var allt en salig röra och en himla massa kaos, och det tog flera flera år innan jag hittade mig själv igen. Det har fungerat bra tack vare all hjälp jag fått av min familj, men någonstans i allt det här förlorade jag vem jag själv var. Idag är jag trygg med mig själv och jag känner mig själv ganska bra, jag vet vad jag vill, och jag vet hur jag fungerar. Jag har en underbart snäll sambo och en otroligt fin dotter och jag älskar livet med djur och familjen. Sen att livet inte är perfekt, det är ju en annan sak, men det är nog inget man kan begära heller :) Det får vara lite kaos ibland, men jag tror också det är nyttigt.
 
NIO SNABBA!
komedi eller skräck  kurragömma eller fia med knuff myskväll eller fest
kjol eller shorts äkta julgran eller plastjulgran pengar eller tid
öl eller cider sväva bland molnen eller fötterna på jorden hemma eller borta
 
Till sist, finns det något annat du vill berätta för oss?
Tack för att jag fick göra den här intervjun, jag tycker det var både roligt att göra den och en himla bra idé ifrån liie.se att göra en sådan. Jag hoppas ni även kikar in hos mig och kollar runt lite och hoppas ni hittar något utav intresse.
 

Har du en egen inspirerande blogg som du tycker förtjänar lite mer uppmärksamhet, läs mer om hur du kan få synas i en sån här intervju HÄR! Vill du läsa andra intervjuer, klicka HÄR. Men glöm inte att besöka Jessica också :)

DENNA BLOGG ÄR AVSLUTAD
BESÖK GÄRNA MIN NYA AKTIVA BLOGG LIIELARSSON.SE NÄR DU LÄST KLART HÄR INNE :)

1
► Isabell / Illustration & Design
26 Nov 2012 - 13:04
............................................................................................................................................................................................................

Inspirerande tjej! Kan verkligen inte ha varit lätt med så tidig graviditet. Men har man en bra familj som stöttar en så kan man klara av näst intill vad som helst. Huvudsaken är att hon mår bra idag, och det verkar hon ju göra. Kikat in hennes blogg och den verkar jätte bra :) Kram

Svar: Ja med en bra familj klarar man verkligen allt :) Tycker hon verkar vara en väldigt stark tjej.
Liie ● Smygstartat Julkalendern!

2
► Nathalie :
26 Nov 2012 - 15:22
............................................................................................................................................................................................................

sv: ja, hehe! :) allt bra? :)

3
► ADARAS.se - din bloggtidning på nätet!
28 Nov 2012 - 21:31
............................................................................................................................................................................................................

Vilken bra och intressant intervju! :)

Förresten, skulle du vilja ta en titt på förstasidan på min testblogg? Tycker du att den designen är mindre rörig? :) http://autumndesign.blogg.se/

Svar: Den har ju bara en meny! Jag vet inte varför men jag tycker Adaras ska ha två :) Vet inte om det där bara är en skiss av något slag men i IE 9 så sitter texterna väldigt ihoptryckt och vissa av texterna ligger över varandra. Men tillbaka till din nuvarande design. Jag tycker inte vi ska kalla den för rörig, det är lite fel ord. För egentligen är det inte det, det är bara mycket att titta på vilket kanske kan ses som rörigt i början, men tar man sig bara tid att kolla på allt så ser man ju att allt är snyggt och fint uppstaplat.
Liie ● Smygstartat Julkalendern!

4
► kaffehörnan
29 Nov 2012 - 08:41
............................................................................................................................................................................................................

Vad roligt och läsa

Svar: Ja visst var det!
Liie ● Smygstartat Julkalendern!

Tyckte du om det här inlägget på något sätt?
Berätta det då! Hur ska jag annars veta vilka inlägg jag borde fokusera mer på? Jag vill ju gärna dela med mig av sådant andra kan ha användning för, men bara om jag vet att någon faktiskt vill läsa om det.

Du får ett mail när jag besvarat din kommentar!
Jag svarar på alla kommentarer med blogg.se's svarsfunktion, svaret dyker då upp under din kommentar. Kan du inte signera, skriv då in din mailadress i fältet för e-post så får du automatiskt ett mail när jag svarat.

Efter att jag svarat kikar jag in på din blogg också :)
Skriv med andra ord inte "besök gärna min blogg också" i din kommentar, besökstiggare besökes inte i ren protest. Skriv något o-spammigt så får du ett klick tillbaka och en kommentar om jag hittar något jag gillar :)
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

   Kom ihåg mig?