VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: EkonomiMånaden, Tips - Gratis saker
    30 Sep 2012

Intervju med Svergies bästa gratisbloggare!

Petra driver Bloggen om Gratis där hon varje dag tipsar oss läsare om alla möjliga sorters erbjudanden, allt från hur man får saker helt gratis till saker man kan köpa till rabatterat pris. Hon är en flitig bloggare och det är sällan hon skriver under 10 inlägg om dagen, oftast mycket mer och de allra flesta inlägg är tips men hon visar även upp saker hon fått under dagen i kategorin "Dagens gratis". Petra kommer även synas i tvrutan till våren, hur spännande är inte det!
 
Hej Petra! Det ser ut som att gratis saker och erbjudanden är en stor del av ditt liv, stämmer det? Gratissaker är mitt största fritidsintresse och det tar såklart lite tid. Förr ägnade jag kvällarna åt att titta på TV, nu bloggar jag om gratissaker istället.
 
Vi får ibland läsa om att maken och barnen fått saker också, är de lika insatta i det hela som du? Maken och barnen har inte samma intresse för gratis som jag, men brukar uppskatta när det är gratissaker som passar dem.
 
När började intresset för gratissaker? Jag har alltid tyckt om att få saker gratis, men i samband med att jag för några år sedan startade en blogg om gratis så utvecklades intresset. Om jag inte hittar några gratis saker har jag ju heller inget att blogga om.
 
Du har nämnt på bloggen att du kommer synas i tv, det är ju jätteroligt! Får du avslöja lite vad det kommer handla om? Till våren så syns jag i kanal 5 nya serie Gratis är gott. Då får ni följa med hem till mig och kika på mina gratissaker.
 
 
Vilket är det absolut bästa gratiserbjudandet du tagit del av? Det är svårt att avgöra vilka av gratiserbjudandena som varit bäst, men jag tycker särskilt om kampanjer som ger mig gratis inträden på tivoli som Gröna lund, Liseberg eller djurparker och nöjesparker. Jag älskar också designprylar till köket och älskar mina kakfat, eva solo karaffer och ittala glas och Filippa K muggar mm.
 
Hur mycket tror du att du sparar varje år på att leta erbjudanden? På ett år kan du enkelt få gratis saker för 100.000 kr. Sen är det självklart inte allt du behöver eller hade köpt, men det totala värdet ligger där. I rena pengar dvs presentkort tippar jag på ca 10.000 kr/år.
 
Tar du själv del av alla erbjudandena du lägger upp i din blogg eller är en del sådant du hittar som du bara vill vara snäll och dela med dig av till oss? Jag tar inte del av alla erbjudanden jag tipsar om, men däremot tipsar jag ALLTID om alla erbjudanden jag tar del av.
 
Det här kanske är en lite konstig fråga, men jag måste fråga eftersom jag sett mycket gratis mat i din blogg också. Om man kämpar riktigt hårt, tror du då att man kan leva bara genom att få gratis saker och rabatter? Jag tror alltid det finns något man behöver köpa. För mig är det inte så att jag blir rikare av gratissakerna utan att jag slipper lägga pengar på tråkiga saker såsom glasögon, tamponger, linser och kan unna mig mer restaurangbesök och hotellövernattningar. Framförallt kan jag ge bort mycket mer presenter, vilket jag ÄLSKAR!!
 
Ett jättefint litet parfymprov Petra fått helt gratis från Åhléns
 
Så till sist, ibland delar butiker ut gratis saker, har du något tips till mig och alla andra som är lite blyga på hur man lättast frågar efter dessa saker? Själv är grymt blyg och att gå in och hämta gratissaker kräver lite mod i början. Jag brukar tänka såhär, de delar ut saker gratis för att de vill och då ska man såklart ta emot. Du gör företaget en tjänst som tar emot deras sätt att göra reklam. Har du sen en blogg om gratissaker känns det helt klart lättare haha.
 

Vill tacka Petra så hemskt mycket för att hon ställde upp på denna intervju och önskar henne all lycka till med bloggen och tvprogrammet och hoppas att hon fortsätter med denna blogg i många år till. Spana in henne blogg nu, bästa stället på hela nätet för gratistips! Jag läser den varje dag :)

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    30 Sep 2012

Jag har tappat bort mig själv

Kategori: Liie / 2012
Missade helt att det var fredag i fredags för jag tycker veckorna går alldeles för fort och det är alldeles för mycket helger, en om året skulle räcka bra för mig. Jag vet, inte helt frisk den här tjejen. 40årsfest igår och jag önskar jag kunde tagit i lite mer, men senaste veckan har varit kass med en vidrig ångestattack så jag vågade inte för att jag var rädd att det skulle hända igen. Det är sällan jag får ångest men när det händer så smyger den sig alltid in medans jag sover, och har jag druckit alkohol så förvärras den x20 och blir helt okontrollerbar. I nyktert tillstånd kan jag stoppa den ganska fort efter att jag vaknat, men med alkohol i kroppen så går det absolut inte och det håller igång hela natten trots att jag kämpar emot, och känslan av den kan ligga kvar i flera veckor efteråt. Undviker gärna.
 
Känner att jag inte är den roligaste personen i världen direkt, vill bara sitta hemma och jobbajobbajobba. Men har ingen inspiration till det heller. Eller bloggen. Ska i alla fall ta och försöka publicera intervjun jag gjorde med en tjej tidigare denna månad, idag. Men så fort jag hållit på med bilder till texten så har datorn lagt av, så vi får se om jag får till några bilder denna gång.

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: EkonomiMånaden, Kläder
    27 Sep 2012

Spartips #8 - Sälj saker (och gör det gratis)

Kategori: EkonomiMånaden, Kläder / 2012
Nu har jag lagt upp tre plagg på Tradera (ni hittar dom här)! Jag brukar alltid vänta tills de kör en gratiskampanj, annars får man betala provision på det man säljer och osåltavgift om saken inte blir såld.
 
Och eftersom jag lagt upp så betyder det ju att de har en sån kampanj just nu! Fram till och med 1 oktober får man sälja tre saker gratis med koden 3GRATIS så passa på att sälja nu. Så spana in mina grejer också, skorna och den svarta klänningen är helt oanvända och den grå klänningen använd två gånger.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    26 Sep 2012

Säljare

Kategori: Företagslivet / 2012
Är det meningen att man ska svara på säljmail eller kan man ignorera dem? Har nyligen blivit kontaktad av två olika personer på eniro och dom vill att jag ska köpa deras företagspaket såklart, ordinarie pris ca 9 000 kr per år men nu får jag det för "endast" ca 5000 kr. Jag kan väl aldrig tro att detta skulle ge något, VEM söker på eniro när man letar produkter? Är det inte google som är grejen nu? Det är ju gratis och inte så svårt att jobba sig upp på.
 
I alla fall, så vill jag inte ha detta, men borde man maila tillbaka och tacka nej? Jag är glad att jag sällan får sånna här mail, dom flesta ringer men då svarar jag ju inte, dels för att telefonen inte kan ta emot samtal 90% av dygnet och resterande 10% så svarar jag inte på okänt nummer, vi kan säga att det är för att jag inte orkar prata med säljare som försöker lura mig. Okej, jag har extrem telefonfobi också. Jag tycker det är skönt att ha en trasig mobil.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Information
    25 Sep 2012

Fast det är ju förstås roligt

Kategori: Information / 2012
Trots att jag känner mig sjukligt oinspirerad till allt och är trött och hängig så är jag så himla glad över att det faktiskt plingat till i orderinkorgen på dropsoflight.se ovanligt mycket dom senaste dagarna. 20% rabatt var visst en hit! Nu är det bara 11 timmar kvar, så vill du fynda så gör det nu, koden TJUGO är det som du måste skriva in och aktivera kassan :) Tack för att ni inte lämnat mig ♥    Tillbaka till arbetet.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: EkonomiMånaden
    25 Sep 2012

Spartips #7 - Svåråtkomligt konto

Kategori: EkonomiMånaden / 2012
Om man för över en liten summa pengar varje månad till ett konto som inte är kopplat till ett kort så blir det svårare att handla upp dem. Om man dessutom inte har någon internetbank till detta konto blir det ännu omständigare att ta ut pengar, så det gör man absolut inte till impulsköp. Jag har haft ett konto i KF Sparkassa som är en del av Coop tror jag, sen jag var 18. De senaste åren har jag inte satt in några pengar men gjorde det ofta förut, och för att ta ut pengarna måste jag till Coop samt även förvarna dem några dagar innan att jag vill ta ut så de kan se till att ha pengarna hemma. Men har du självdiciplin så funkar ju ett extrakonto i din nuvarande bank jättebra också.
 
Det var dagens spartips, just nu är jag sjukt omotiverad till typ, allt.

1 st

ÅSIKTER
   SÅLD!

    Kategori: EkonomiMånaden
    24 Sep 2012

SÅLD!

Kategori: EkonomiMånaden / 2012
Tassimomaskin + lite kapslar såld för 500 kr! En kaffemaskin var kul i början, tills man insåg vilka enorma pengar den kräver, typ 8 spänn för en liten kopp kaffe / choklad. Plus att det inte är så nyttigt om man dricker varje dag. Kan vara bra att ha sådär nån gång ibland bara. Jag skulle aldrig köpt den själv men eftersom jag vann den här svarta så var det kul att testa. Den hamnar för övrigt hos mamma nu. Mamma fick ju en röd likadan som jag också vann (hehe ibland har man tur) men när hon kunde få den svarta istället så bytte vi och jag sålde den röda. Att vara 500 kronor rikare är inte fel alls just nu.

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: EkonomiMånaden, Tampons for free
    24 Sep 2012

Spartips #6 - Gratis tamponger

Tampons for free har jag ju pratat om ett antal gånger, men måste bara nämna dem igen nu när jag tipsar om sätt att spara pengar! Tack vare Tamponsforfree.se så får vi kvinnor hem 8 tamponer helt gratis varje månad, vi betalar inte ens för frakten.
Det kan ju verka väldigt konstigt att jag har sparat alla hela boxar jag fått, men det var bara för att jag kände på mig att Tampons for free skulle bli stort och att jag då skulle vilja ta en sån här bild framöver för att visa att det faktiskt funkar, för de som fortfarande är skeptiska ;)
 
Förklaring till hur det kan vara helt gratis: Tampons for free samarbetar med företag som vill nå ut till kvinnor, och sätter företagens reklam på tampongboxarna som vi som får dem sedan utvärderar. Företagen betalar helt enkelt våra tamponger och vi får hem en snygg box med reklam på, som oftast är intressant eftersom den är riktad till just kvinnor. Det händer även ibland att vi blir överraskade med ett erbjudande eller ett litet prov på vad företaget har att erbjuda också i paketet. Sophia och Diana, skaparna av detta underbara företag, är riktigt bra på att fråga oss vad det är vi vill ha för typ av reklam, vad som är intressant för oss så att både vi och företagen ska få ut så mycket som möjligt av samarbetet.
 
När vi fått vår första box måste vi gå in på hemsidan och svara på en kampanjutvärdering i slutet av kampanjen, vad vi tyckte om reklamen på boxen. Det tar mellan 1-5 minuter beroende på hur utförlig man vill vara i sista frågan där man får skriva fritt (om man vill), men resten är kryssfrågor. Gör vi det får vi även en box nästa gång de skickas ut!
 
Just nu har det varit högtryck hos Tampons for free eftersom det varit så stor efterfrågan på gratis tamponger (inte konstigt ju!), att alla inte kunnat få. Men det finns en väntelista, så ta och bli medlem nu på en gång så du så snart som möjligt också kan få hem gratis tamponger! Jag har pratat med Diana och nu i oktober kommer de köra sin största kampanj någonsin och då kommer många på den nuvarande väntelistan med!
Alla mina boxar utom tre eftersom de gått sönder, Puma, Femal Balans och Acnicyl fattas. Varför jag har flera likadana är för att jag är med i deras bloggnätverk och får viputskick utöver det vanliga utskicket också. För att se alla mina vippaket och några av grejerna jag vunnit kika in i Tampons-kategorin!
 
De har gett bort över en miljon gratis tamponger, varav 176 stycken av dem har kommit hem till mig, galet eller hur! Jag är väldigt glad över att jag varit medlem från starten och fått se företaget växa genom deras blogg. Jag fullkomligt älskar detta inlägg, när de skulle förbereda för det allra första utskicket och fick hem 10 000 tampongboxar och skulle lasta in dem på kontoret och sedan packa dem själva, för hand, till oss 8000 som som var anmälda då. I dagsläget skickar de ut gratis tamponger till både svenska och norska kvinnor, 55.000 medlemmar har de totalt (och de packar givetvis inte själva längre, den idén gav de upp redan efter första utskicket ;)) De har även uppgraderat sina tampongers plasthölje nu när de blivit så stora, från att ha en vanlig röd plastflärp man drar i för att öppna, till twistöppning och sin egna logga på. Tampongerna tillverkas på samma ställe som flera andra tampongmärken, så det är inga kvalitetsproblem, de funkar utmärkt och jag har inte behövt köpa ett enda normalpaket på över ett år!
 
Men det slutar inte där, inom kort kommer de lansera en helt ny tjänst, vad det handlar om exakt vet jag inte riktigt men jag har mina aningar, önskar den drar igång snart för jag är så nyfiken!!
 
Lite bra länkar:
- Startsidan för svenska medlemmar.
- Läs mer om Tampons for free här.
- Här anmäler du dig till att få gratis tamponger.
 
För att inte missa något håll koll på dessa sidor:
- Bloggen där Sophia och Diana uppdaterar flera gånger i veckan.
- Partnerbloggen, där företagen de samarbetar med skriver och har tävlingar.
- Tampons for frees facebooksida.
- Deras andra nyare facebooksida (gilla båda för säkerhets skull).
- De finns även på Instagram, men hur man länkar dit det vet jag inte..

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Information
    23 Sep 2012

20% rabatt på allt!

Kategori: Information / 2012
Vi kör 20% rabatt på hela sortimentet på Drops of Light nu! Rabattkoden är TJUGO och den är giltig t.o.m 25 september klockan 23.59! Glöm inte att klicka på "Aktivera" och se till att 20% dragits bort innan du genomför köpet, missad rabattkod kan ej rättas i efterhand.
 
Passa på att köpa på dig lite julklappar vetja, men tänk på att förvara dem mörkt och svalt i de lufttäta zippåsarna som medföljer, då håller de sig i nyskick ända fram till jul! Vill du veta mer om varför de ska förvaras så och få tips om ett väldigt smart poleringsmedel som man alltid har hemma för att ta bort det mörka som kan bli på silver och silverpläterade delar, signa upp dig för Drops of Light's nyhetsbrev, det är såklart helt gratis! Nyhetsbrevet skickas ut lite senare ikväll.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Filmer, serier
    21 Sep 2012

MovieFriday - Columbus Circle

Kategori: Tips - Filmer, serier / 2012
 
Columbus Circle (2012) - Thriller
med bland andra Selma Blair, Amy Smart, Jason Lee
 
Vi såg den här i förrgår, verkade lite sådär småspännande i trailern men det finns inte så mycket att säga om den. En helt vanlig thriller egentligen som har en tillräcklig twist för att jag ska tycka att det är en helt okej film.
 
Den får tre feta kaniner och en liten dvärgkanin av mig. Okej med + i kanten liksom.
 
TRAILER på youtube / CDON 99:-

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    21 Sep 2012

Shoes with spikes

Kategori: Kläder / 2012
Det är sällan jag bara känner sådär WOW vilka grymma skor! Är som ingen skomänniska, men nu hände det så jag tänkte att varför inte blogga om det då, har ändå inte så mycket att blogga om nu för tiden. Har tappat inspirationen och lusten litegrann faktiskt. Men skorna kommer från Nelly i alla fall. Jag kan inte gå i så höga smala klackar och har heller inte råd att köpa skor, men ja, fina var dom.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: EkonomiMånaden
    20 Sep 2012

Tävling! + 100 kr rabatt + Vinna hörlurar?

Kategori: EkonomiMånaden / 2012
- Imorgon fredag klockan 23.59 avslutas en tävling Michaela har om ett flerradigt budskapssmycke från Drops of Light! In och tävla vetja.
 
- Vill du ha rabatt på Footway.se? Jag har två koder att dela ut, vid köp över 500 kr så dras 100 kr bort med dessa koder. Vill du ha en? Dom två första som kommenterar att dom vill ha en och lämnar mailadress i mailfältet får varsin.
 
- Vad tror ni om att tävla om ett par Skullcandy hörlurar? Skullcandy Lowrider är namnet, i svart, och dom ligger i sin plastförpackning här på skrivbordet helt oöppnad. Jag har ingen användning alls för dom, men om ni vill att jag gör en tävling med dom som pris så gör jag det!

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Information
    20 Sep 2012

Min tråkiga nyhet

Kategori: Information / 2012
Det är tyvärr så att jag måste höja priserna på alla budskapssmycken för att gå runt. Jag har innerst inne vetat det ända sedan jag startade företaget att jag inte kunde ha samma pris som när jag sålde för skojs skull på hobbynivå, men har inte riktigt velat inse det för att det kändes jobbigt att höja priserna. 
Har tänkt lite som så att om jag säljer mycket kanske det går ändå men nej, det gör det inte, jag får jobba ihjäl mig för inga pengar alls. Hade kanske hoppats på att nya smycken som är rätt prissatta skulle ta över budskapssmyckena, att det liksom skulle säljas mer av sånt, men det är allt budskapssmyckena som säljer som smör fortfarande så jag måste göra det här nu. Kommer dock förbättra dem i samma veva och stryka på skyddslack på ALLA budskapsplattor, inte bara när någon ber om det, för att det ger ett extra skydd mot repor, oxidering och slitage, så man får ett smycke som håller längre.
 
För den som inte driver företag kanske en prishöjning verkar konstigt, men det är ju inte bara materialet som kostar. Jag hyr ju även en webshop, betalar för domännamn, har bankavgifter, fraktavgifter, emballagekostnader, betalar moms och skatt och dessutom måste man också ta betalt för tiden man lägger ner. Jag ska ju leva på det här.
 
Så på söndag 23 september höjs priserna på budskapssmyckena. Varför jag berättar det nu är för att jag tycker det är fel att bara chockhöja utan någon som helst förvarning. Så passa på nu om du varit sugen på något budskapssmycke! Kommer även köra lite kampanjpriser vid höjningen också som en liten övergång till det nya priserna. Jag hoppas ni som handlat av mig tidigare är nöjda med era smycken och att ni kan tänka er att komma tillbaka trots prishöjning, och bli snälla inte sura över detta nu, se det som att du hittills haft turen att få ditt smycke till ett väldigt billigt pris istället :)

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: EkonomiMånaden
    20 Sep 2012

Spartips #5 - Följ företag på Facebook

Kategori: EkonomiMånaden / 2012
Idag låg det 7 prover på Vichys Normaderm dagcreme i brevlådan! Hade helt glömt bort att jag skrivit upp mig för att få testa på dessa så det var en rolig överraskning, jag som inte äger något ansiktskräm. Dom sa att det skulle räcka 7 dagar men kanske jag har litet fejs? För jag kan ta minst två omgångar ur varje påse :)
 
Så spartipset idag är, följ stora företag på Facebook! De delar ibland ut prover helt gratis. Nivea Sverige bland andra har jag fått massor av saker ifrån. Även mindre företag kan ha giveaways så följ alla företag som du tycker har intressanta produkter, rätt var det är så kanske dom delar ut något!

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    19 Sep 2012

Ordning ska det vara!

Kategori: Företagslivet / 2012
Det här har jag tänkt göra så länge, sätta lappar på smyckesdelslådorna så jag hittar bättre. Då tyckte jag det var lika bra att skriva inköpspriset också, och varifrån och när det köptes så blir det hur enkelt som helst att köpa in igen när de tar slut. Prissättningen på färdiga smycken blir ju också så mycket lättare när priserna på delarna står mitt framför ögonen istället för att bläddra i pärmar och hoppas att man hittar den lilla del man letar efter. För att inte tala om hur enkel inventeringen blir sen.
 
Funderade på hur jag skulle få plats med all information på den lilla lappen och det fick bli en vikbar lapp, med vad lådan innehåller synligt och all bra info innanför ;) Jag tycker sånt här är skitroligt när man väl har börjat. Men har ju en del kvar, och dessa två skåp är ju långt ifrån allt jag har... Så får se hur länge det är kul. Man skulle haft en chokladbit.

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    19 Sep 2012

Teamwork!

Kategori: Företagslivet / 2012
Vilken bra dag det var igår! Jag och Madeleine, ägaren av Cochise Design, satt på Ikearestaurangen i fyra timmar och pratade om allt man kan tänka sig, bokföring, kampanjer, samarbeten och andra små tricks. Åt mat och äppelkaka och skrattade massor. Precis som jag kände redan innan så har vi mycket gemensamt, blir absolut en till träff framöver. Tror man når mycket längre (både i företagandet och i livet) om man stöttar och hjälper varandra, och dessutom har man roligare på vägen :) Tack så mycket Madde för en väldigt grym dag!
 
Sedan tog vi en sväng bland affärerna och jag kom hem med den nya största uggleljuslyktan från Lagerhaus, så fin den är! Blev även två trådrullar från Panduro, så igårkväll gjorde jag nästan klart min andra drömfångare. Riktigt nöjd blev jag med den, ska bara på lite fjädrar som jag inte har ännu.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    17 Sep 2012

Jag ska äntligen träffa en annan företagare!

Kategori: Vardagen / 2012
Det där med att ha blogg är ju bra på många sätt, men det bästa är väl att man kommer i kontakt med så mycket folk man har saker gemensamt med. Imorgon ska jag på ett möte med Madeleine som driver Cochise Design! Vi ska träffas i Birsta, äta lunch och snacka så mycket företagsgrejer vi bara hinner :)
Det är alltså den här positiva tjejen jag ska träffa!
(Bild stulen från hennes blogg, men tar med kameran och tar en egen imorgon :))
 
Har som ingen i min närhet att diskutera marknadsföring, statistik, bokföring och allt sånt med annars, det är Jimmy som får lyssna men han förstår ju inte ens hälften av allt sånt så jag får alltid bolla idéer med mig själv och det är ju inte så givande haha. Blir superbra att träffa någon som gillar allt som hör till företagandet lika mycket som jag så ser väldigt mycket fram emot imorgon.

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: EkonomiMånaden
    17 Sep 2012

Spartips #4 - Panta, hur pinsamt du än tycker det är

Kategori: EkonomiMånaden / 2012
Nejdå det är inte pinsamt att panta. Det är bara bra för miljön och så får man någon slant även om man bara har en vanlig kasse, och inte.. ehrrm.. fem sopsäckar som vi hade.. Ett hett tips: Spara inte panten i 10 månader. Eller köp inte dricka alls utan kör på streamat vatten och smaksätt själv, bäst för ekonomin och miljön, det gör vi nu!
 
Men ibland vill man faktiskt ha dricka eller köpt vatten och det tycker jag man får unna sig då och då, men jag siktar på att vid årsskiftet inte ha mer än en vanlig plastkasse med pantflaskor. Blev lite smått äcklad av hur mycket dricka vi druckit. En halv säck per månad. Men så måste man räkna bort ett par fester vi haft också så inte fullt en halv säck per månad då.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Utmaningar
    17 Sep 2012

5 Måndagsfrågor - Fest

Kategori: Utmaningar / 2012
Jag tror det här blir sista måndagsfrågorna faktiskt, det verkade inte vara någon hit. Men vi kör på festfrågor idag i alla fall! Kopiera och svara själv om du vill.
 
Hur ofta festar du?
Typ en gång i månaden kanske, eller ännu mer sällan. Fest varje helg är inget för mig, för det blir mest samma och samma hela tiden då. Jag festar på lite mer unika tillfällen.
 
Vad dricker du helst på fest?
Baja Päron och Bacardi Breezer Orange. Eller någon snygg drink, men på hemmafester finns sällan det alternativet ;)
 
Vad gör du helst på fest?
Vadsomhelst förutom pinsamma saker som sanning eller konsekvens t.ex. Så vad jag vill göra beror ju lite på vilka man är med också. Med familjen så sitter jag mest gärna och pratar med nån, med killarna spelar jag gärna nåt roligt tvspel eller kikar på fula youtubeklipp, med gamla arbetskamrater sjunger jag gärna och super som aldrig förr och med folk man träffar typ en gång om året, alltihop på samma gång!
 
Hemmafest eller utgång?
Förfest hos någon hela kvällen! När man går ut tappar man ändå bara bort varandra, och det är alltid förfesten som är roligast.
 
Vad tycker du om fulla människor när du själv är nykter?
Skitjobbiga haha. Därför stannar jag hellre hemma än att gå på fest utan att dricka.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    15 Sep 2012

Going out

Kategori: Vardagen / 2012
Sitter lyssnar på Cocaine, dricker på en Breezer och tänkte bara dricka upp den sen är jag out of here! Blir fest hos två av mina före detta arbetskamrater ikväll!! Det blir super. Trevlig lördag på er! Och fråga inte varför det ser ut som att jag kapat mittenfingret, var just inget jag tänkte på ;)

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    15 Sep 2012

Jag vill fortfarande inte hänga ut henne men...

Kategori: Företagslivet / 2012
Man får räkna med lite skit när man blir påkommen med något man inte ska göra. Jag ska inte berätta vem det är men nu när jag sagt A måste jag komplettera lite så ni faktiskt ser hur läget är. Bara den bilden i förra inlägget kanske ser ut som att det inte är någon jätte big deal och det är det ju inte heller, hade det inte varit för alla andra stulna texter hade jag aldrig tagit upp det. Så här kommer köpvillkoren, sida vid sida (bild). På Wikinggruppens webshopar kommer en standardtext med för köpvillkoren på alla butiker oavsett inriktning, men den ändrar man såklart så den passar sin egen verksamhet. Som ni förstår så finns inget av det jag strukit under med i standardtexten, utan det har jag skrivit ihop själv då det vore idiotiskt att lägga in det som standardtext till alla.
 
Det konstiga är att hon ber om ursäkt om jag blivit sårad och besviken (vilket ju tyder på att hon faktiskt är medveten om att hon kopierat av mig) och sedan frågar hon hur jag menar med att hon har kopierat, för hon säger sedan att hon utgått från standardmallen och att information finns överallt... Dock ser det ju väldigt lika ut, det kan väl ingen säga något annat om?
 
Jag önskar bara att denna tjej ändrar sina texter, det är allt jag vill och sedan går vi tillbaka till att vara oss själva igen. Jag vill inte bråka eller ställa till det för henne, vill bara köra mitt race liksom och få fortsätta vara lite egen och unik utan att bli kopierad.

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    15 Sep 2012

Det är så jävla kasst med företagare som kopierar

Kategori: Företagslivet / 2012
Minns ni när jag behövde modeller och fotografer i juli? Det går att läsa om här. Nu inatt hittade jag min egen text i ett nyhetsbrev från en annan webshop som säljer budskapssmycken, lite halvt om halvt förvriden men det syns ju tydligt att det är min text från början. Men det var långt ifrån allt jag hittade, denna 29åriga tjej har även kopierat mina köpvillkor (allt nedanför "betalningsalternativ"), mina skötselråd och min nickelinformation och lagt in i sin egen shop, 99% rakt av! Endast ändrat enstaka ord, raderat lite och satt punkt mitt i meningarna av någon anledning.
 
Ska inte hänga ut henne men jag blir så himla besviken och måste skriva av mig, numera finns det alltså en liten minikopia av min webshop därute, som sägs sköta sitt företag exakt som jag gör, med exakt samma villkor och hon packar tydligen sina varor exakt om jag med... :( Jag som känt mig ganska egen och unik men inte nu längre, och jag har kämpat länge med mina texter... Men det är ju inte bara trist pga det utan det kan ju sabba rejält ur seosynpunkt om man har otur. Men hur är det, om Google upptäcker så kallat duplicate content, åker båda på straff eller är det bara kopian? Kan de se vilken som är kopia?
 
Men jo jag har kontaktat henne såklart, och hon läser ju uppenbarligen min blogg också. Så till dig ******* kolla mailen! (Och nej, detta var inte den tråkiga nyheten jag sa att jag skulle berätta om, men den kommer den också...)
 
Nu ber jag er därute som kikar runt på webshopar, ser ni något kopierat från mig någon gång så snälla meddela mig! Tack ♥

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    14 Sep 2012

Att längta efter postbilen

Kategori: Företagslivet / 2012
Var alldeles till mig imorse när jag skulle hämta posten, eftersom jag natten till igår beställde hem massor av material till drömfångarna jag ska göra, och trodde verkligen att det skulle komma idag men så besviken jag blev när jag insåg att jag nu måste vänta till nästa vecka för att börja.. :/ Den som väntar på något gott väntar alltid för länge. Vill nu! 

Läskigt pixliga bilder.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Filmer, serier
    14 Sep 2012

MovieFriday - 2012

Kategori: Tips - Filmer, serier / 2012

2012 (2009) - Action, Drama, Äventyr,Thriller
Med bland andra Amanda Peet, Chiwetel Ejiofor, John Cusack
 
2012 går på tv3 ikväll klockan 20.00! Jag har sett den förut men kände inte igen något när det visades en liten snutt på reklamen, så jag ska se den igen, för jag älskar naturkatastroffilmer som handlar om att överleva och rädda världen. Är för övrigt väldigt säker på att jorden inte går under nu i december. Och skulle den göra det så känns det hela lite spännande haha.
 
TRAILER på youtube / CDON 59:-

0 st

ÅSIKTER
   ....

    Kategori: Företagslivet
    13 Sep 2012

....

Kategori: Företagslivet / 2012
Snart kommer jag berätta en skitjobbig företagsrelaterad grej. Något jag vetat om innerst inne ända sen jag startade men inte riktigt velat tänka på och förändra. Nu ska det göras.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: People with Drops
    13 Sep 2012

R.Colomer Photography

Kategori: People with Drops / 2012
Ett samarbete mellan Drops of Light och R.Colomer Photography tack vare Chanette!
 
Chanette har jag ju samarbetat med förut och fick denna fina bild bland annat, och nu skulle hon styla modellen Emelie inför en fotografering Rickard skulle göra och behövde lite accessoarer, och det är klart att jag ställer upp på det när jag fick några fina bilder tillbaka! Döskallearmbandet finns att köpa här.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: EkonomiMånaden
    12 Sep 2012

Det är inte så lätt alla gånger

Kategori: EkonomiMånaden / 2012
Det här med att dra in på utgifterna är ju egentligen inte så svårt, bara att göra liksom. Men när man bor två och den andre inte är ett dugg intresserad av det så blir det helt plötsligt väldigt krångligt. Jag kan ju inte bara hålla koll på vad jag köper och betalar, det ger ju bara en halv sanning och då är det lika bra att låta bli tyvärr.
 
Min spara-pengar-månad går alltså inte som den borde. Men jag har i alla fall tagit mod till mig att fråga om den där intervjun jag pratade om tidigare och fått mycket trevligt svar tillbaka så i slutet av den här månaden får ni läsa allt. Kan avslöja att tjejen jag pratat med kommer synas i tv snart också :)
 
Annars har jag inte så mycket mer att säga, förutom att Sportamore kör TA 3 BETALA FÖR 2 på underkläder och sneakers just nu! Perfekt om du tänkt handla sånt, passa på nu så sparar du lite pengar också. Fri frakt och fri retur Mina favoritstrumpor som andas finns i lager igen ser jag, dom rekommenderar jag verkligen!

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    12 Sep 2012

Three of the day

Kategori: Kläder / 2012
Julsockar från Paulamyo.se, det är allt ni behöver veta eftersom resten är så gammalt ;) Fick för övrigt sprätta bort fodret i sockarna, eftersom det var så kasst sytt och större än den stickade delen så det knölade ihop sig hur man än tog på sig dem. Men nu är de bra, fast väldigt stora för en som oftast har 34 i strumpor..

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Information
    11 Sep 2012

Varför man bör gilla min Facebooksida

Kategori: Information / 2012
Det är tydligen på Facebook allt händer och jag försöker verkligen hänga med, i alla fall som företagare. ♦ Igår skrev jag där och frågade om det fanns någon med blogg som ville hålla i en tävling med smycke från Drops of Light som vinst, och det fanns det! Valde en idag som får ha tävlingen, men det kommer fler chanser. ♦ Vid 150 likes så får alla en rabattkod att handla med! ♦ Sen så kan du även ha chans att synas på bild där, ta bara ett foto på dig och ditt smycke från Drops of Light och maila in till mig, är bilden inspirerande och fin så läggs den upp med länk till din blogg!
 
HÄR ÄR DROPS OF LIGHT's FACEBOOK! Gilla för att inte missa något!

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    11 Sep 2012

Tisdagar är bra dagar igen!

Kategori: Vardagen / 2012
I sommar jag inte riktigt gillat tisdagar lika mycket som förut, och har inte förstått varför riktigt. Nu vet jag. För att det inte gått något bra på tvn då. Förut var det Hell's Kitchen och nu är ju dom Svenska Hollywoodfruarna i rutan, och det tycker jag är väldigt avkopplande och roligt att titta på efter en lång arbetsdag. Sådär pinsamt roligt.

Annars har det varit en produktiv dag, älskar sånna dagar extremt. Nu ska jag äta makaroner och köttbullar och kika på The Middle, haha, den minsta ungen är så skön. Sen fortsätter jag arbetet.

12 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kontoret, Pyssel
    10 Sep 2012

Kuvertförvaring / postskåp / orderhållare

Kategori: Kontoret, Pyssel / 2012
Little miss speedy här. Tog mig bara lite över ett år att göra ett kuvertförvaringsskåp haha. Så går det när man slöar. Men nu är det äntligen färdigt (nästan, fattas hyllor i den lilla delen men nu får det räknas som klart!) och jag är så jävla nöjd. Stommen är gjord av vitfolierade hyllplan från byggmax och dörrarna i MDF. Skåpet är min egen design som fyller flera funktioner:
 
1. Kuvertförvaring, rymmer 2 olika storlekar och ca 100 st av varje
2. Förvaring för påsar längst ut
3. Förvaring av kontorsprylar i "hålet" så slipper jag dem på skrivbordet
4. Förvaring för andra kontorssaker bakom den lilla dörren
5. Orderhållare, då dörrarna är magnetiska
6. Ergonomisk som satan
7. SNYGG! Blir så mycket renare när alla småprylar inte syns
 
Smidigt va? Detta var bland det viktigaste när jag gjorde skåpet, att kunna sitta på stolen och bara sträcka upp handen och ta ett kuvert, utan att öppna skåpet.
 
Så ser insidan ut, skapad exakt efter två sorters kuvert och mina påsar. Djupet på skåpet är lika stort som djupet på största kuvertet. Och längden på hela skåpet är exakt lika långt som min kontorsdel där dator och allt är, man ser skarven på första bilden. Skåpet ramar liksom in datordelen av skrivbordet eftersom hela skrivbordet fortsätter 1,5 meter till där min smyckesverkstad är.
 
På skåpet kan jag sätta fast ordrar med magneter, så jag slipper ha dem på golvet när det är mycket. Måste skaffa magnetklämmor bara, och många :) Hade gärna målat ett fjärde varv med vitfärg på dörrarna men var osäker på om magnetfärgen skulle orka ta sig igenom då och hålla pappren uppe så liiiite flammig är dom men inte så det stör. På bild syns det absolut inte. Stort tack till pappa som sågade till dörrarna och gav mig gångjärnen!
 
Ja det var det omtalade postskåpet det. Men tror ni skapandet slutar där? Neej. I mitt huvud finns just nu en plan till den fränaste extraytan ever. När man har ett litet kontor måste man ibland skapa ytor som inte finns, den ska dessutom vara en snygg dekoration när den inte används samt förvaring. Och ska såklart rita och bygga den själv. Det är inte så svårt att bygga eget, något jag rekommenderar alla att testa på faktiskt.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: EkonomiMånaden
    10 Sep 2012

Spartips #3 - Gratis presentkort

Kategori: EkonomiMånaden / 2012
Ett mycket enkelt sätt att få gratis presentkort är att svara på enkäter på internet och bli belönad med poäng som du byter in mot presentkort. Det finns tre undersökningspaneler som det väldigt går fort att samla ihop poäng i, läs mitt inlägg jag skrivit förut, där finns all info och kommentera där så bjuder jag in dig till alla tre panelerna.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Utmaningar
    10 Sep 2012

Fem Måndagsfrågor - Resor

Kategori: Utmaningar / 2012
Fem av våra vänner kom hem igår från Turkiet! Tanken var att vi också skulle följa med när det pratades om utlandsresa, men när de bestämde sig för Turkiet och Alanya så kände jag bara att nej, jag har knappt några pengar och lägga det lilla jag har på ett land jag inte har någon lust att besöka alls, det kändes bara fel. Vi hämtade dem i alla fall igår, bruna och fina :) Dagens frågor får alltså handla om resor, svara gärna du med!
 
1. Charterresa eller ta sig fram på egen hand?
Hade det varit för ett år sedan så hade jag lätt valt charter med all inclusive, men nu är jag inte så säker längre. Jag har bara varit på charterresor förut och älskar det, att ha i princip allt bokat och klart innan man åker det är praktiskt, men jag dras mer och mer åt att vilja upptäcka saker själv, och inte vara så bunden till ett ställe.
 
2. Bästa resminnet?
Att bada med delfiner! Innan tänker man kanske att ÅÅH vad mysigt och inget annat, men när man väl är i vattnet är det faktiskt lite läskigt, man tittar ner så simmar de väldigt stora djuren under en och man vet inte riktigt var dom ska komma upp. Men det var mysigt också, när de höll sig vid ytan :) Vi fick bland annat åka med dem, en delfin på varsin sida så höll man i ryggfenorna så drogs man en bit. Jättefina djur verkligen.
 
 
3. Vad vill du få ut av din utlandsresa?
Jag vill ha värme, turkosa hav, snygga hotell och vackra platser. Gå upp tidigt och fota tomma stränder, soluppgången och annat kul. Så vill jag dricka fina drinkar på kvällen. Jag vill nog ha en ganska lugn semester jag.
 
4. En plats du vill besöka i framtiden
Jag vill åka på safari i Afrika. Se girafferna och alla andra vackra djur i sin naturliga miljö och givetvis ska kameran med på den turen. Men det finns så mycket jag vill, det är bara en av sakerna :)
 
5. Har du gjort något resemisstag?
Att hamna på ett hotell med mögel och bo kvar där. Det förstörde kläder för tiotusentals kronor som inte gick att rädda från mögellukten när vi kom hem. Blev en dyr resa det, bara all inclusive till Dominikanska Republiken är inte billigt, och så kläderna på det då. För att undvika detta misstag, googla hotellnamn + mögel/unket/fukt innan du bokar något och se om det dyker upp någon negativ recension. Googlar man det för det hotell vi var på så hittar man min blogg på första placeingen.
 

Vill du också vara med så kopiera frågorna här och svara i din blogg! Skicka gärna länken sen i en kommentar så jag kan gå in och läsa, tycker sånt är väldigt roligt :)
 
1. Charterresa eller ta sig fram på egen hand?
2. Bästa resminnet?
3. Vad vill du få ut av din utlandsresa?
4. En plats du vill besöka i framtiden
5. Har du gjort något resemisstag?

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Roligt
    09 Sep 2012

Jag sponsrar tävling hos Selina!

Kategori: Roligt / 2012
Hos Selina kan man tävla om 200 kr att shoppa för på min webshop, in och tävla här :) Avslutas idag!

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Filmer, serier
    07 Sep 2012

MovieFriday - Pirates of the Caribbean

Kategori: Tips - Filmer, serier / 2012

PIRATES OF THE CARIBBEAN - Action/Äventyr
med bland andra Johnny Depp, Kiera Knightley, Orlando Bloom

1. The curse of the black pearl (2003)
2. Dead man's chest (2006)
3. At world's end (2007)
4. On stranger tides (2011)

Ikväll rekommenderar jag ett piratesmaraton! Ladda upp med massor av gott, filtar och ljus och sitt hela kvällen med galningen Jack Sparrow! Skönaste karaktären EVER. Medans många tycker dom borde lagt ner efter andra filmen, så ser jag otroligt fram emot femman haha. Det måste komma en femma. Eller hur?

CDON samlingsbox alla 4 filmerna för 299 kr

4 st

ÅSIKTER
   Stickat

    Kategori: Kläder
    06 Sep 2012

Stickat

Kategori: Kläder / 2012
Min nya tröja från Paula Myo som jag bland mycket annat valde för presentkortsvinsten! Färgen på min bild stämmer dock inte med verkligheten, det bruna man kan se längst upp, så fast lite mörkare är alla ränder, även om de ser lilarosa ut. Jag norpade den sista i den färgen men det finns flera andra färger kvar! Matchar mina bruna kängor ganska fint faktiskt, var meningen att det skulle komma bild på dem också men jag fick isande blå toner på alla bilder och det var omöjligt att redigera till rätta färgen i gimp. Det här var det bästa jag kunde göra... :/

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    06 Sep 2012

Idag känns som en bra torsdag

Kategori: Vardagen / 2012
Det blir mycket gamla bilder nu när jag inte har något bra bildbehandlingsprogram. Pallar inte att sitta i timmar i de jag har och inte kan med, bara för en bild tyvärr, tid finns inte till det heller. Inatt satt jag och tog tag i mina mailboxar, hann inte med allt men fortsätter lite senare. Nu måste jag packa lite smycken jag gjorde igår och gå iväg och posta dem. Ska försöka ta en outfitbild lite senare också, idag har jag nämligen klätt mig i något annan än enbart svart (!)

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    05 Sep 2012

190 prenumeranter!

Kategori: Vardagen / 2012

Jag såg igår att jag inte längre står på 189 prenumeranter som jag gjort så länge, utan 190! ♥ Bara tio kvar till 200! Lägg gärna till mig, men bara om du gillar min blogg! Jag vill inte ha bara ytterligare ett nummer i den rosa rutan, utan jag vill ha personen bakom numret också. Vill ha en mysig, personlig gemenskap här med folk som faktiskt tycker att jag är värd att följa. Utan er vore denna blogg väldigt tom, ni är bäst.

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Produkter, Pyssel
    05 Sep 2012

Handmade by me

Kategori: Produkter, Pyssel / 2012
Köpte ju mig en drömfångare för några veckor sedan på marknad för att de hur de är uppbyggda, och nu blev äntligen min allra första egengjorda klar! Tog mest material som jag fått gratis med pärlbeställningar, så den blev höstigt orange och brun. Hade helst velat göra en i brunt och vitt men har inte tillräckligt med grejer till det just nu. Om man ändå hade obegränsat med pengar så man kunde köpa in material så man hade allt man kunde tänkas behöva hemma jämt... I olika färger och material. Och massor av tillbehör. Mmmm...
 
Vad skulle du helst köpa, en masstillverkad drömfångare från en fabrik i Kina för 70 kr eller en unik handgjord tillverkad med känsla och kärlek för 300 kr? Eller ingen alls?

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: EkonomiMånaden
    04 Sep 2012

Spartips #2 - Vinn saker

Kategori: EkonomiMånaden / 2012
Hade tänkt att ta upp tävlingar som ett bra sätt att kanske spara pengar, och det passar ju ypperligt att prata om idag efter min vinst nedan!
 
"Jag tävlar inte för jag vinner ändå aldrig något" säger de flesta. Jag var likadan för några år sedan men insåg efter att jag vunnit jackan nedan av en slump (1 på 170) att det finns ju faktiskt en chans att vinna bara man är med. Alla har kanske inte turen att vinna något innan de ger upp, så därför säger jag nu, FORTSÄTT TÄVLA! Eller börja.
2009. Min första lite större vinst, skinnjacka värde 799 kr
 
Men jag väljer mina tävlingar väl. Är aldrig med i något som kostar pengar, det tycker jag är slöseri, men när det bara krävs ett eller några klick på datorn eller en kommentar någonstans så skadar det inte att delta.
 
Motiveringstävlingar deltar jag sällan i heller, om jag inte känner direkt att jag kan få ihop en ärlig supermotivering, och faktiskt brukar jag vinna ungefär hälften av gångerna jag motiverar. Men som sagt, det är väl två gånger per år som jag är med i sånna tävlingar.
 
Hur hittar man tävlingar?
 
Annas bloggtävlingar - Anna tipsar om diverse bloggtävlingar, men tyvärr uppdaterar hon inte lika mycket som förut utan bara några om dagen (förstår iofs inte hur hon hann med allt förut, när hon kunde slänga upp 50 tips på en dag!) och det är ofta tävlingar om barnsaker så jag hittar inte så mycket tävlingar för mig där längre.
 
Blienvinnare.com - Där finns mycket tävlingar, men få jag deltar i då jag aldrig vill vara med i dem man måste svara på massor av frågor och sedan godkänna att bli kontaktad via telefon av typ 20 samarbetspartners. Men ibland finns det någon enkel och bra.
 
Facebook - Följ företag på Facebook. Jag deltar om det är något enkelt som att gilla något eller att man ska godkänna en app och fylla i ett litet formulär med namn och adress, men dela saker gör jag väldigt sällan eftersom jag inte är aktiv på fb normalt och vill inte bara trycka ut tävlingar till mina "vänner".
 
HAR DU NÅGOT TIPS FÖR ATT HITTA TÄVLINGAR? KOMMENTERA!
Kommer det in minst 3 bra tips gör jag ett nytt inlägg med länk till de som tipsat!
 
Tänk på att inte tävla om saker du inte vill ha. Exempelvis skulle jag aldrig tävla om en skoter för 100 000 även om jag visste att jag skulle ha stor chans att vinna. Visst att man kan sälja den men kanske måste man först punga ut med 30 000 i vinstskatt och det är ju inte så roligt. Hade det däremot varit en fet utomhuspool för samma summa hade jag kunna tänka mig att betala 30 000 ;)

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Jag vann
    04 Sep 2012

Jag vann!!

Kategori: Jag vann / 2012
Bilder från paulamyo.com
 
Mitt i allt pappersarbete så såg jag att jag fått ett mail från Paula Myo, rubriken var VINNARE med massor av utropstecken. Antog jag att det var ett nyhetsbrev där de presenterade de tre vinnarna i tävlingen de haft där man skulle berätta hur man tyckte deras webshop kunde förbättras. Klickade och insåg att det var ett personligt mail till MIG! Lilla jag hade visst vunnit 1000 kr att shoppa för och det tackar jag enormt för! Men bara det att veta mina tips och åsikter uppskattades så pass mycket kändes nästan lika bra som själva priset :)
 
Skickade in min beställning på en gång, kolla in strumporna!!! Jag som alltid varit tjocksocksgalen har blivit ännu mer galen på senaste tiden, vill ha massor med tjocka mysiga sockar så jag har ha ett par på mig varje dag utan att tvätta jämt. De gråa med renar är finast, hoppas de är så pass långa att de kan sticka upp lite utanför kängorna i höst. Så blev det två myströjor. vFrusen? Jag? Va? Neeeejdå ;)
 
Tusen tusen tack Paula Myo för min uppdaterade höst- och vintergarderob!

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: EkonomiMånaden
    03 Sep 2012

Spartips #1 - Sodastream

Kategori: EkonomiMånaden / 2012
Jag har länge varit beroende av bubblande söt dricka, Coca Cola i synnerhet. Skulle tro att jag drack ca 4 liter i veckan, minst. Efter FitnessFighten så har beroendet försvunnit och jag dricker i princip bara om jag blir bjuden numera. Inte ens till pizzan köper vi dricka längre. Istället dricker jag hemmagjort bubbelvatten från Sodastreamern, så billigt och mycket nyttigare!
 
1 patron ger ca 60 liter bubbelvatten. 1 patron kostar runt 200 att köpa första gången och sedan 50-100 kr att byta in mot en ny när den är slut. 60 liter Coca Cola kostar 600 kr. Lite skillnad, plus att det är miljövänligare utan plastflaskorna. Om du köper en billig Sodastream så har du tjänat in den när första patronen är slut (om man tänker att du inte haft den och köpt massor av dricka istället). Vi har en svart WasserMaxx och är nöjd med den. Så finns det ju massor av smaker att köpa till om man vill, men själv blandar jag gärna med vanlig svartvinbärssaft om jag vill ha något festligare än bara vatten.
elgiganten.se 490:- // netonnet 790:- // tretti.se 1429:-
 
Bara några förslag, finns massor av modeller och färger om man letar lite :)

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    03 Sep 2012

Det blev inte som jag tänkt

Kategori: Vardagen / 2012
Igårkväll var planen att skriva massor av inlägg till Lyxfällanmånaden, men istället hamnade vi några hus bort ända till halv två inatt. Mycket trevligt var det, medans killarna skruvade Ikeastommar så skruvade jag och F maaaassor av lådor. Jag gillar att skruva haha. Det är så jäkla kul att massor av folk runt omkring oss flyttar till hus! Och alla har så fina hus också. 
Så här såg himlen ut för några dagar sedan! Som ett magiskt rött hav. Ovanför en.
 
Idag är planen att bara köra på. Först jobb ett par timmar och sedan ska jag förbereda för bloggen, jag hoppas jag hinner få upp första inlägget ikväll. Får se om jag hinner med Måndagsfrågorna, nu tog det slut på tidsinställda inlägg... Ge mig Lyxfällaninspirerade frågor att svara på vetja, så väljer jag ut fem och svarar på sen.

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: EkonomiMånaden
    02 Sep 2012

Lyxfällan-månad!

Kategori: EkonomiMånaden / 2012
NEW LIFE. part one. Choices Chances Changes. Om frihet och att följa sina drömmar.
NEW LIFE. part two. Go fit in 30 days. Om träning och ren jävla vilja.
 
NEW LIFE. part three. NU KÖR VI! Det här blir den tredje delen av mitt nya liv där jag gör precis vad jag vill, när jag vill och hur jag vill. Denna gång handlar det om ekonomi och jag tänkte köra Lyxfällan i min egna tappning under en hel månad. Jag är ju som lite besatt av tvprogram där folk förändrar sina liv åt det bättre, och att sen själv försöka göra likadant fast på egen hand, att vara både programledaren och den utsatta. Skillnaden är bara att vi inte har det så dåligt ställt, men med förändringarna som kom med part one och att vi från och med september inte har en enda fast inkomst så kan det lätt gå utför fort om man inte ser sig för och ändrar sina vanor. Men jag gillar ju framförhållning så det ska inte vara något problem :) 
 
Jag har velat göra min egna version av Lyxfällan i flera år men det har som inte blivit av, nu är läget precis rätt och ni får följa med! Just nu sitter jag med ett block framför mig, det är fullt av anteckningar på saker jag ska blogga om denna månad! 20 punkter än så länge och det dyker nog upp fler med tiden. Det blir massor av tips på sätt att spara pengar, göra av med mindre pengar, få gratis saker, lite bloppis kanske till och med! Det finns även en person som driver en i mina ögon väldigt imponerande blogg som på ett sätt har lite med ämnet att göra, som jag hoppas på att få kontakt med och göra en liten intervju. Jag hoppas det blir av.
 
Allt hamnar i en egen kategori som kort och gott får heta Lyxfällan!

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet, Roligt
    01 Sep 2012

Då var det dags att skicka ut belöningar!

Kategori: Företagslivet, Roligt / 2012
Jag har sett fram emot denna månad, eftersom jag och min webshop Drops of Light i augusti har haft ett helt nytt sätt att samarbeta med bloggare och nu är det dags att skicka ut presentkort lite hit och dit till de som genom sin blogg skickat in nya kunder till mig!
 
Något att tänka på, om du på något sätt bloggar om min webshop så släng med en klickbar länk. Inte bara det att jag blir överlycklig då jag ser i min statistik att någon bloggat om shopen, utan det är även bra för dig.
 
Jag ser hur många besökare du skickar in och gör någon ett köp direkt efter att ha kommit från din blogg så ser jag det också. Jag kontaktar då dig och skickar ut ett litet presentkort i slutet av månaden, summan varierar beroende på summan dina läsare handlat för. Vi måste alltså inte ha ett pågående samarbete utan jag kontaktar de som enligt min statistik skickat in betalande kunder. Jag testar detta fram till nyår så får vi se hur mycket tid det tar att gå igenom all statistik och så.
 
Men vill du ha mer information, belöningsstegen och de fullständiga reglerna jag går efter när jag kollar statistiken, maila samarbete @ dropsoflight.se (ta bort mellanslagen före och efter @) så kommer allt du behöver veta. Stort TACK för att ni sprider min webshop vidare!
 
Lite av nyheterna för Augusti. Har numera en nyhetskategori i webshopen så att det blir lättare att hitta nya produkter, kan vara jobbigt att gå igenom alla kategorier varje gång. Tack Loova för tipset!

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    01 Sep 2012

Fuck off Blogg.se!

Kategori: Vardagen / 2012
Igårkväll och ända tills nu har ni inte kunnat komma in på min blogg, om ni inte gått via en länk och på så vis kommit via heyli.blogg.se, men att skriva in liie.se har inte fungerat. Delvis mitt eget fel eftersom jag varit och grejat i inställingarna men mest blogg.ses fel för att dom vägrar spara inställningarna jag vill ändra då mitt domännamn står i rutan så jag får radera det och normalt så har det kommit tillbaka av sig själv, men det gjorde det inte igår. Designen ni såg igår var helt fuckad också.
 
100% sugen på att byta bloggportal vill jag lova. Men inte 100% sugen på allt jobb det innebär att börja om / kostnader det blir av en flytt där jag tar med mig inlägg och kommentarer... Jaja, inlägget under hade jag hoppats på fler positiva kommentarer än två, men det kanske inte är så många som tycker sånt är intressant? Eller så har ni inte sett inlägget pga strulet.. Svårt att veta. Jag är i alla fall fett pepp på det! Fett pepp. Det var ett uttryck jag aldrig trodde jag skulle använda haha.