VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    30 Apr 2013

Igelkottar bor i majbrasor!

Kategori: Vardagen / 2013
Söta söta igelkottar, bränn inte upp dem! Bilden är tagen härifrån. Så kolla efter djur ikväll om ni tänder någon brasa. Och ni skjuter väl inte raketer? Låt bli för hundar och andra djurs skull. Och människors, man vet aldrig när något kan dra iväg åt fel håll. Skadar du dig själv kanske du kan leva med det, men tänk efter hur det skulle kännas om du skadade någon annan.. Plus att du bokstavligt talat slipper bränna upp pengar. Det var många år sedan vi slutade med raketer nu.
 

Jag har haft fullt upp de senaste dagarna nu, och det är inte riktigt över än. Planen var att fira lite idag (inte valborg dock) men jag vet inte om jag hinner för allt som måste göras. Back to work!

8 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    28 Apr 2013

911 bokstäver senare...

Kategori: Företagslivet / 2013
Idag har jag stansat 911 stycken bokstäver. Aningen mer än vad jag brukar göra på en dag hehe. En och en som alltid, passa in, slå till. Grymt ont i nacken nu. Man sitter som en jäkla mask alltså, finns ingen bra ställning överhuvudtaget. Med vanlig stol måste man böja sig nåt enormt, och med en egentillverkad liten pall jobbar man med armarna i axelhöjd nästan, då får man ont i axlarna. Blev efter halva tiden kontorsstolen inställd på mellanhöjd.
 
Klev upp klockan 06.00 imorse faktiskt, annars hade jag inte hunnit med, jobbat hela långa dagen med bara två avbrott. Det är inte ofta jag faktiskt håller mig till att göra bara en sak åt gången, brukar alltid smyga in och kolla mail och blogg och sånt med jämna och alldeles för många mellanrum, men inte idag.
 
Kommer kännas extra skönt och välförtjänt att slänga sig på soffan ikväll med fruktsallad och Fringe!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vinnare
    28 Apr 2013

Vinnarna är...

Kategori: Vinnare / 2013
Vill först och främst tacka av hela mitt hjärta för att ni hjälpt mig med denna undersökning. Ni har gett mig otroligt värdefull information och jag har läst varenda rad ni skrivit och tagit till mig, det vill jag verkligen att ni ska veta. Jag skrev ut alla svaren igår för att återigen gå igenom allt framöver, 27 stycken A4 blev det, och på dem ska det markeras och göras statistik av allt ni skrivit.
 
Det blev 118 svar och 98% av dem har haft något informativt att säga i alla fall på någon fråga. Så det var som ni säkert förstår inte lätt någonstans att bara välja tre vinnare, men nu är det äntligen klart!
 
Har valt ut de jag gillade (obs, inte de som bara skrivit positivt, utan de som kommit med konstruktiv kritik, bra idéer och som delat med sig av sina tankar, både positiva och negativa) och klistrat in i ett speciellt dokument under de här två veckorna, och sållat, sållat, sållat. När jag var nere på 10 stycken igårkväll fick jag gå lite på känsla helt enkelt, och det blev dessa tre här under, grattis!! Jag kommer maila er strax, så du som heter så här och deltagit, håll koll på mailboxen, kanske just du har vunnit!
 
 
 Du vinner ett presentkort på 300 kr på dropsoflight.se!
 
Motivering: För att hon har synat varenda hörn av webshopen och delat med sig av varenda tanke som kommit upp, tre stycken hela A4 papper blev all hennes text! Men det är inte mängden som avgör så klart, det är att hon föreslagit massor (och då menar jag m a s s o r) av bra förändringar, tillägg och verkligen delat med sig av allt hon tycker och känner.
 
 
Du vinner ett bad och duschkit med hallondoft!
 
Motivering: För ett mycket bra förslag på vad Drops of Light kan utöka sortimentet med, och väldigt utförligt förklarat hur hon vill ha det. Jag tror faktiskt jag ska genomföra hennes förslag exakt som hon skrivit.
 
 
 
Du vinner en biobiljett och en godispåse!
 
Motivering: För bra förslag på lite mer kreativa och roliga sätt att synas på i sociala medier.
 

ÅTERIGEN, STORT TACK TILL ALLA ER SOM DELTAGIT, NI ÄR UNDERBARA MÄNNISKOR ALLIHOPA! Är det någon som är intresserad av att höra några av svaren i statistikform sedan? Alltså jag skriver inte ut vad just DU tyckte, utan en sammanfattning av hela enkäten, helt utan identifiering.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Träning
    28 Apr 2013

Ny månad på ingång!

Kategori: Träning / 2013
Kan inte fatta att det snart är maj. Varje gång ny månad är på väg in blir jag så himla sugen att hoppa på World of Shape's FitnessFighten. Jag tror maj är den ultimata månaden att köra, sista vårmånaden liksom, en riktig kickstart inför sommaren! Behöver v e r k l i g e n bli av med mitt sockerberoende, gått helt åt skogen de senaste månaderna med godis i princip varje dag... Och en tightarekropp skulle verkligen inte skada heller.
 
Kan inte fatta heller att det är 11 månader sedan jag körde det sist. Juni kan jag säga var riktigt tuff, det var midsommar, stadsfest, flera kalas och inte minst så var det ju sommar. Men det gick det också. Jag behöver verkligen tävlingsmomentet som FitnessFighten ger, att ha chansen att vinna 21.000 kr eller en träningsresa, hur underbart!? Utan den motivationen har jag svårt att pusha mig själv från bekvämlighetszonen. Och peppen i facebookgruppen. Jag är sån som vill träna ensam, men att veta att det finns fler som går igenom exakt samma sak som en själv ger en boost bara det, sen är stämningen så himla fin där.
 
När jag var med förra gången blev jag sjuk ungefär i mitten och tränade inte på 13 dagar. Ändå sänkte jag vilopulsen med 18 slag per minut, tappade 11 cm i midjan och 3 kilo totalt, man kunde till och med skymta någon magruta faktiskt, om än långt in. Förstå vad som kan hända om man utför hela programmet! Kikade igenom mitt secret stash där jag förvarar pengar jag fått i present, ska verkligen överlägga om jag har råd med att betala för träning. Nu när jag har löpbandet blir 10minuterskonditionen som man ska lägga in mitt i styrkan lättare än sist också när jag sprang fram och tillbaka genom fyra rum i källaren... :)
 
Har du testat FitnessFighten eller något annat av deras program? Jag tycker det när man tränar löpteknik verkar intressant också, synd bara att det inte är en tävling. Jag behöver tävla! Klicka in dig här för inspiration vetja, eller se mina resultat här.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    27 Apr 2013

The dreamscape

Kategori: Vardagen / 2013
F Y F A N vad kallt det är. Det känns så fel eftersom det börjar bli varmt ute, det borde smitta av sig till insidan tycker man! Jacka, halsduk och kanintofflor är på. Med andra ord är det här en gammal bild. Sitter och utser vinnarna nu, det är inte lätt vill jag lova. Imorgon kommer det dock vara helt klart, eller ja, jag ska bli klar ikväll men vi säger så här, klockan 16.00 kan ni kika in här, då kommer vinnarna publiceras!
 
Imorse var jag tvungen att vända tillbaka dygnet så har varit trött hela dagen. Kanske man somnar i tid ikväll, vore skönt faktiskt. Sova medans fåglarna är tysta liksom och slippa öronpropparna. En så ful sak bara haha, så typiskt mig alltså, jag sov med öronproppar i för ett par dagar sedan och vaknade efter några timmar. Fick för mig att ta ut dem och inse paniken när jag såg att jag bara fått ur TVÅ proppar! För av någon anledning så fick jag för mig att det fanns en tredje (?!?) inne i ena örat någonstans, som jag inte kom åt och fy vad obehagligt det var, jag tyckte mig också känna att den satt kvar där inne och att jag hörde dåligare. Ett klassiskt Liie-moment. Big time yrhöna.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    27 Apr 2013

Skön färgskala

Kategori: Vardagen / 2013
Hängde handdukar på tork igår och råkade då se vilken fin färgskala det var jag hängde upp! Svårt att fånga på bild när det var så mörkt bara. Blev sjukt inspirerad, måste göra något med dom här färgerna, vet bara inte vad än :)

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Sponsrat
    27 Apr 2013

Sportresor - Sponsrat inlägg

Kategori: Sponsrat / 2013
Om man åker utomlands så är det ju kul att göra något, inte bara lata sig.ticket.se kan man boka olika slags sportresor, och det senaste året jag har börjat tänka att det vore roligt att vandra. Egentligen varsomhelst i något fint eller varmt landskap, men jag skulle gärna vilja uppleva Norges natur, ser så fint och magiskt ut på bilder. Gärna då ensam, eller ja tillsammans med Jimmy då såklart, men kanske inte sådär i stor grupp. Det tror jag kan bli lite för mycket för mig.

Min sambo däremot tycker vi ska åka på en golfresa och det lockar väl inte sådär jättemycket kan jag erkänna. Möjligtvis om det är på en riktigt varm plats, och bara golf någon dag. Men det verkar finnas sånna där paketresor så man kan kombinera både sol och bad och golf, det skulle vara trevligt så får vi båda som vi vill!
 
Har du varit iväg på någon rolig temaresa någon gång?

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    26 Apr 2013

Att göra i helgen-lista

Kategori: Vardagen / 2013
Helt plötsligt blev denna helg fullspäckad. Visste att det skulle bli ganska mycket men det dyker upp mer och mer märker jag. Måste verkligen ta fram planerarskallen nu.
 
- Alla smycken till **********.** ska göras klara och skickas
- Ska greja med en header till en annan blogg
- Måste ordna med dekoration till min lilla plats på ett event som är framöver
- Vinnare ska utses i tävlingen
- Svara på era fina kommentarer som inte hunnits med i veckan tyvärr
- Och gå igenom alla mina mailkonton, en del obesvarat där också
- Ett dop ska jag hinna gå på också
- Helst skulle jag vilja städa kontoret innan jag börjar med något
 
Fast jag har jeteontihuvet.nu....

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    26 Apr 2013

Inga mer bloggpoäng!

Kategori: Vardagen / 2013
Har ni märkt att jag tagit bort annonsen överst på bloggen? Gjorde det för någon vecka sedan när jag fick ihop 5000 poäng så jag kunde köpa en Synas till på någorlunda tid, och nu får det vara bra. Inte värt att skräpa- och sega ner bloggen. Så jag köpte en som skulle visas imorgon, men den blev nekad med motiveringen "endast text i bild". Förstår det inte, och jag vet inte om jag orkar fråga heller. Det var inte alls bara text i bilden, hela fyra ihopklippa (och egna) bilder ju med en text samt vanlig text under. Jaja, får hitta något annat inlägg men det är så svårt med alla reglerna. Inte får man marknadsföra sitt företag heller och det är trist, när så många andra får synas med sina företag i både sidomenyn och på startsidan. Fick tillbaka mina poäng i alla fall och det var ju snällt.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    26 Apr 2013

Sista dagen!

Kategori: Företagslivet / 2013
Äntligen fredag! Sista chansen klockan 24.00 ikväll att delta i Drops of Light's marknadsundersökning! Rabattkod på 15% och chans att vinna pris väntar när enkäten är inskickad :) Vinnarna presenteras här i bloggen i helgen. Är sjukt peppad på att ändra massor i webshopen nu, aah! Det sägs att jag ska få access till butikens stilmallar, en otrolig lättnad! Då kan jag i alla fall ändra utseende lite som jag vill utan att gå igenom hela processen med att tänka ut exakt hur man vill ha (extra svårt för en som lider av ganska grov beslutsångest), rita upp det i ps, maila och förklara och sedan vänta. Är ganska säker på att shopen kommer få ett helt nytt utseende nu, har en liten plan i huvudet tack vare era svar!
 
Ska faktiskt hoppa i säng nu, har grym huvudvärk så orkar inte vara uppe tills J kommer hem om en timme. Godnatt!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    25 Apr 2013

För en vecka sedan...

Kategori: Vardagen / 2013
...skrev jag om mitt samlande på information, och vet ni vad jag gjort under dessa sju dagar? Jag har sagt upp inte mindre än 37 nyhetsbrev! Och mer lär tas bort, det kommer in hela tiden sånt man kan avregistrera.. Har bara de bästa kvar, men börjar man räkna är jag rädd att det kommer upp i en ganska hög siffra ändå. Men nu har jag iaf 37 saker mindre att läsa.
 
Andra flöden däremot, som bloggar, har varit svårare att ta bort, blev väl 10 stycken som åkte eller något. Främst de som inte visar hela rssflödet. Det är så trist att bara få se första delen av ett inlägg och utan att se om det finns någon bild. Ska man ha det så måste man verkligen ha en otroligt lockande rubrik och inledning, annars får man inget besök från mig och jag tror jag inte är ensam om att känna så.
 
Tips! Om du har blogg.se: Klicka på kugghjulet ➜ inställningar ➜ kryssa i "Lämna ut hela inlägg i rss-flödet" - Klart :)

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Sovrummet
    25 Apr 2013

Sova i nytvättat!

Kategori: Sovrummet / 2013
Inatt har jag tvättat täcken och sängkläder, så himla härligt det ska bli att krypa ner snart! Har torktumlat täcken som ett tok, tre stycken och två omgångar var i tumlaren innan dom blev torra, plus alla sängkläder på det. Älskar för övrigt pandan och isbjörnen på hyllorna, dom passar verkligen så bra där.
 
Nu är det torsdag, igen! Veckorna pinnar på alltså, inget snack om saken. Vi har kört nattskift en hel vecka i sträck! Ni normala börjar er dag nu men själv så har redan gjort halva min, och nu ska jag sova lite och göra andra halvan sen, hääärligt!

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    24 Apr 2013

5 jag har aldrig

Kategori: Liie / 2013
...sett ett helt avsnitt av Sex and the City. 10 minuter har jag sett bara, av ett avsnitt. Tycker det verkar vara en tråkig serie.
...velat stå i centrum, jag behöver inte det. Finns många andra som verkar behöva det och jag låter dem gärna stå där.
...beställt någon annan pizza än capricciosa och calzone i mitt vuxna liv. När jag var liten åt jag pizzan med tomat ost och skinka.
...lekt med dockor. Jag grät om jag fick en docka. En barbie hade jag, men tog aldrig ut henne ur förpackningen.
...skickat en vänförfrågan på FB. Fast nu ljög jag lite, har faktiskt skickat EN, men det var så svårt att komma på en sista punkt ;)
 

Bloggtorka? Gör en egen 5 jag har aldrig-lista! Länka den i kommentarerna så kikar jag in och läser den :) KUL JU!

14 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    24 Apr 2013

Vilket typsnitt föredrar ni?

Kategori: Företagslivet / 2013
Jag tar min marknadsundersökning väldigt seriöst och tar till mig av allt ni skriver. Någon skrev t.ex att det skulle behövas ett proffsigare typsnitt. Även om bara en person påpekat det så är det absolut intressant att fundera på. Vilket är egentligen det proffsigaste typsnittet? Som gör att ens hemsida går lätt att läsa och som ser tilltalande ut?
 
Om man ska tro www.typetester.org så är de sex första på bilden säkra typsnitt och ska fungera på alla slags datorer, och de två sista är en windows standard och finns inte med i mac. Väljer man ett typsnitt som inte är säkert så har man backup-typsnitt som ersätter ifall datorn man läser ifrån inte har det typsnittet installerat, men vill man att sidan ska visas lika för alla är det bäst att välja något av de få som finns på den säkra listan. Fast jag har hört att den säkra listan är ännu mer begränsad än vad det Typetester visar, men det var länge sedan jag läste om det så det kanske har uppdaterats.
 
Själv tycker jag att jag har det bästa typsnittet på webshopen redan (verdana) men som jag märkt i undersökningen, en sak jag gillar massor kan någon annan tycka är ful / oproffsig / tråkig. Vad tycker ni, behövs det ett nytt typsnitt och isåfall vilket?
 

Har du inte redan gjort min undersökning? Jag vore jättetacksam om du ville bidra med dina åsikter, som tack får du 15% rabatt på www.dropsoflight.se och chansen att vinna pris!

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    24 Apr 2013

Jag sover förmodligen nu

Kategori: Vardagen / 2013
Godmorgon alla fina bloggvänner! Jag har nog nyss gått och lagt mig, brukar inte använda tidsinställningen här på bloggen speciellt mycket men tänkte ge mig på det idag, det blir så tomt här annars under dagarna och skulle jag blogga när jag är vaken, dvs på nätterna, så får ni ju en hel "dags" inlägg skyfflat på er på en gång, inte så kul kanske. Så, jag har två tidsinställda inlägg idag. Ha en underbar onsdag nu hörni!

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet, Roligt
    22 Apr 2013

En rolig nyhet!

Kategori: Företagslivet, Roligt / 2013
Jag är så glad över att kunna berätta att ett av mina smycken kommer säljas på ett annat ställe än min egna webshop inom en väldigt snar framtid! Var exakt berättar jag när allt är klart men det är på en webshop i alla fall, och man kommer kunna köpa det i kombination med något annat väldigt trevligt. Jag har aldrig haft tanken på att någon annan skulle sälja mina saker då det har känts som enklast att köra själv, men när man blir tillfrågad så måste man ju ta chansen och det känns jättespännande!
 
Är så tacksam över att ha fått den här chansen, fint för självförtroendet att någon annan tror på en liksom och köper in en laddning smycken direkt. Jag är ju annars väldigt väldigt ensam i mitt företag, mina idéer går direkt från huvudet och ut utan att det bollas några tankar med någon innan, så får man hoppas på det bästa. Trots att jag älskar ensamheten så känns det ibland lite för ensamt i vissa situationer. Men det är känns bra, och nu ska jag återgå till tillverkandet!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Övrigt
    21 Apr 2013

Outlook - Jobbigt

Kategori: Övrigt / 2013
Hotmail bytte ju namn till Outlook och förändrade en hel del, det mesta gillar jag men alltså, inte svarspilen! Man ser den ju knappt! Skitjobbigt när man har mycket mail och inte ser ordentligt vilka man har svarat på... Ikonen för att det finns en bifogad fil syns mycket tydligare då den är en mörkare gråfärg, det borde pilen vara också. Om du tycker som jag:
 
1. Logga in på Outlook
2. Klicka på kugghjulet längst upp
3. Klicka på Feedback
4. Välj något av de två sista alternativen
5. Be dem ändra färg på svarspilen till någon som syns bättre
 
Jag har själv gjort det, men tror inte de ändrar för att en enda person tycker så. Jag håller på att bli galen alltså, tycker inte alls det är bra så här. Eller är det bara jag som börjar bli gammal och se dåligt kanske haha..

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Rabattkoder
    21 Apr 2013

Sista dagen med rabatt!

Kategori: Tips - Rabattkoder / 2013
DÖRRMATTA / BLOCKLJUSSTAKE / KUDDFODRAL / LJUSLYKTA
 
Idag söndag är sista dagen att handla med 15% rabatt hos Ambinesshome.se! Koden är liie och gäller på allt, och förutom det fina som finns på bild så finns ju mycket annat, Yankee Candles t.ex!
 
Vad tycker ni om att jag ordnar rabattkoder till härliga webshopar, är det något jag bör fortsätta med eller är det inte intressant?

8 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tampons for free
    20 Apr 2013

Godnatt med Oriptan!

Kategori: Tampons for free / 2013
Wiho! Praktiskt att man fick en sovmask med i VIP-utskicket från R.E.D.D. Free och Oriptan, så slapp man sminka sig för denna bild.. ;) Oriptan är som jag sagt tidigare ett receptfritt läkemedel mot migrän, men ska bara användas av de som vet med säkerhet att de har migrän. Det var ett litet Lugn & Ro-kit som landade i brevlådan i förrgår, med en Yogadvd, ansiktsmask från Make Up Store, ögonmask, öronproppar och tamponger från Oriptan. Finfint!
 
Öronpropparna hänger runt halsen, men att ta kort på sig själv som vanligt är ju inte alltid det lättaste, lägger man också till att inte se ett smack så ja, man får trycka av lite på chansning och hoppas på det bästa..!
 
- Om du vet med säkerhet att du lider av migrän, köp Oriptan med 20% rabatt på Apotea.se! Rabattkoden är Ori20.
- Vill du ha helt gratis normal-tamponger hem i brevlådan? Läs detta!
- Vill du slippa köpa tamponger på affären? Prenumerera på alla storlekar billigt och enkelt här!
 

Nu ska jag snart hoppa i säng, solen börjar gå upp och sovmasken kommer rädda denna morgon! TACK!

1 st

ÅSIKTER
   Nighty

    Kategori: Vardagen
    19 Apr 2013

Nighty

Kategori: Vardagen / 2013
Idag har jag promenerat på bandet för första gången på nästan en månad. Blev förkyld och vågade inte riskera att bli mer sjuk så jag vilade, och sedan är det bara så oerhört svårt att komma tillbaka när man inte är något träningsfreak. Men idag så. Trots att jag känner viss "konstighet" i mig, bara en promenad till posten ger typiska förkylningssymptom, men jag är rädd att det har med andra saker att göra för 80 minuter på bandet gick jättebra...
 
Inatt satt vi uppe också trots att J var ledig, kom inte i säng förrän 6 på morgonen och det var ju helt underbart! Finns chans att det återupprepas inatt :) Annars har jag inte så mycket mer att säga, förutom att peka på de två rutorna bredvid headern, två roliga saker för den som är intresserad av tävling och rabatter!

8 st

ÅSIKTER

    Kategori: Leva enkelt, Liie
    18 Apr 2013

Mitt maniska samlande

Kategori: Leva enkelt, Liie / 2013
Några bloggar som med säkerhet blir kvar, och dailybunny.org såklart! En kanin om dagen är bra för ma... nej, humöret såklart!
 
Ja vad är det jag samlar på nu då? Jag skulle egentligen skriva det igår men då funkade ju inte bloggen, så det kommer nu istället. Det jag samlar på är som tur inget som stökar ner i hemmet. Jag skulle nog inte kunna samla på något sånt. Det här stökar bara ner min dator och tar en jävulsk tid ifrån mig. Jag samlar på alla slags flöden. Alltså information. Viktig som oviktig.
 
Jag följer företags Facebooksidor (dock utan att behöva logga in som tur är så jag slipper bli påtvingad information jag inte vill ha), på samma sätt följer jag instagramtaggar som kan vara intressanta. Jag älskar alla slags nyhetsbrev i mailen, inte bara för att få reda på nyheter men också för att studera dem. Jag följer bloggar jag gillar, bloggar man bör hålla koll på som företagare, bloggar som hängt med sedan jag började blogga, bloggar som följer mig som jag vill försöka följa också bara för att vara snäll, bloggar jag samarbetat med en gång för många år sedan, bloggar som aldrig uppdaterar men som man vill se OM de uppdaterar, tävlingsbloggar, bloggar som håller i tävlingar jag deltar i, gratisbloggar, företagsbloggar, bloggar om företagande och inredningsbloggar. Pust och stööön.
 
Här skulle jag vilja klassa mig som en hoarder. Trots att allt är organiserat. Men det som skrämmer mig är att jag vet att om jag skulle ta bort en blogg så skulle jag inte sakna den. Dagen efter skulle jag inte märka att den var borta om det inte var någon av mina typ 5 favoriter. Skulle allt försvinna skulle jag bara kunna skaffa tillbaka kanske 20 stycken av dem, för egentligen vet jag inte vad det är jag följer alla gånger. Märker själv ibland när någon inte uppdaterat på länge och helt plötsligt finns det något att läsa och jag bara liksom "Jahaa följer jag den". Så går det när man har närmare 300 att följa. På en dag kan det ha kommit upp 400 nya saker att läsa. Det går inte.
 
De flesta av flödena känns jobbiga att ta bort. Jag kan ju missa något bra! Men samtidigt så tror jag att jag får lite för mycket information för att jag ska kunna organisera det i huvudet och faktiskt få användning för den. Eller orka ta mig tid att kommentera allt jag läser, eller ens läsa. Jag brukar rensa ibland och det är skönt, men det är svårt att ta tag i och bestämma sig för vilka som inte längre ska få finnas med. Och lika fort som jag rensat så är nya flöden tillagda, man hittar alltid nytt. En sak är tur i alla fall, nyheter om världen samlar jag inte på. Aftonbladet.se besöks ungefär en gång i månaden och det räcker gott och väl.
 
I helgen ska jag se över det här. Nyhetsbrev som kommer in som jag inte behöver ska jag säga upp. Jag handlar ju ändå inte så mycket längre. Ska gå igenom vartenda flöde och bestämma om det är värt att lägga tid på. Önska mig lycka till...
 
Samlar du på något som kanske gått lite överstyr? Kanske är du som jag? Eller finns det något som du börjat samla på och bara inte kan kasta bort nu när du samlat så länge? Dela gärna med dig, vore skönt att veta om det finns fler som jag :)

9 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    18 Apr 2013

5 sov-måsten!

Kategori: Liie / 2013
1. Helvita rena sängkläder. Jag är ju lite psyco och kan inte sova om det är för mycket färger och mönster i sovrummet, blir helstressad så vi använder bara vita sängkläder. Vi har ett par som är svarta på ena sidan och grå på andra sidan, inte ens dem känns det bra att sova i!
 
2. Kuddar, och det ska vara många. Nu har jag bara tre och det räcker väl men är inte det optimala. Sover jag ensam så tar jag Jimmys kudde också. Två att sova på, och resten att liksom bara "ha" runtomkring en, helmysigt! Hade det inte tagit för mycket plats i sängen hade jag haft fler.
 
3. Täcken i mängder! Två är ett måste, och återigen, sover jag ensam tar jag Jimmy täcke också. På vintern sover jag med två tjocka täcken PÅ mig. På sommaren ett, men har då det andra som en mur bredvid mig. Bäst är när Jimmy bara vill sova med en filt eller påslakan, för då får jag en mur runt hela mig :)
 
4. Inget plotter som man kan se. En natt vaknade jag och såg en gräsklippare där sminkstolen normalt står. När man ser en gräsklippare blir man inte så rädd så det går lätt att stirra på den tills den förvandlas tillbaka till den stol med kläder den faktiskt är, men när man ser annat kan det vara lite skrämmande.
 
5. Att säga godnatt. Jag har fått någon konstig tvångstanke på mig, att så fort vi slutat prata och ska sova så ska jag säga godnatt. Kanske inte låter så konstigt, men om Jimmy sen säger något mer förutom bara godnatt, så måste jag säga det igen. Godnatt ska alltså vara de sista orden vi säger. Ganska jobbigt helt ärligt.
 

Bloggtorka? Gör en egen 5 sov-måsten-lista! Länka den i kommentarerna så kikar jag in och läser den.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Bloggdesign
    17 Apr 2013

Nu funkar bloggen igen!

Kategori: Bloggdesign / 2013
Hejsan! Då var bloggen igång igen, mycket skönt, hatar när något man betalar för strular sådär. Men jaja, nu fick jag ju in den där LinkWithin i alla fall, även om den bara fastnade på första inlägget när jag kopplade på mitt egna domännamn. Fast jag är nöjd med det, lite renare så och tydligen mycket mer SEOvänligt och sånt är jag ju intresserad av. Så kanske tar bort den helt om ett tag jag vet inte. Vad tycker ni, är det bra med LinkWithin? Den verkar ju inte länka speciellt relaterade inlägg i alla fall haha.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Bloggdesign
    17 Apr 2013

LinkWithin på bloggen!

Kategori: Bloggdesign / 2013
Nu har liie.se legat nere ett par timmar och detta på grund av att någon grävt av en kabel i Västerås om jag fattat det hela rätt, så Loopias kunder tappat åtkomst till sina domäner och allt vad det är. Det konstiga är att webshopen fortfarande fungerar och det är ju tur! Varför vet jag inte, kanske Wikinggruppen har någon slags backup för sånna här tillfällen och det vore ju underbart om det är så.
 
Men bloggen går alltså inte att komma in på, om man inte skriver in min blogg.se adress som är heyli.blogg.se. Jag passade dock på att göra lite ändringar i designen nu, som jag tänkt göra ett tag men inte velat riktigt eftersom dessa ändringar har krävt att jag tagit bort mitt domännamn under tiden jag håller på, och då kan ju ingen hitta hit medans. Passade ju utmärkt att göra nu då med andra ord!
 
När man har egen domän verkar det inte fungera att lägga in LinkWithin-widgeten, men nu har jag ordnat det! Får hoppas den hänger med när jag kopplar på liie.se igen, det sägs att den bör göra det. Håller tummarna! Annars blir det krångligt att få tillbaka allt som det var tidigare, gjort massa ändringar och dum som jag är tog jag ingen backup...
 
Jag märker att ni inte hittar hit ordentligt, statistiken är sjukt låg idag och jag kommer inte uppdatera mer förrän Loopia fixat problemen.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Music
    17 Apr 2013

O fortuna

Kategori: Music / 2013
Nu börjar det ljusna ute! Jag håller på att tvätta för fullt, spelar bland annat denna mäktiga låt svinhögt och läser en blogg om att leva enbart på naturliga produkter direkt från producenterna. Kunde ju knappt bli bättre! Men nu ska jag faktiskt jobba lite, en beställning som ska göras bland annat. Sovdags om en timme!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Leva enkelt, Liie
    17 Apr 2013

A hoarder

Kategori: Leva enkelt, Liie / 2013
Igår kollade jag på Taboo på National Geographic. Det handlade om folk som samlade på sig saker, det mesta skräp, för att de bara inte kan göra sig av med sakerna. De fyller upp huset med saker så de till slut måste köpa ett till hus. Sånt tycker jag är så intressant. Hur man kan se så olika på saker, de tycker att det känns tryggt med gamla sopor runt omkring sig och att det är saker man behöver. De ser inte röran trots att golvet inte syns.
 
Själv så är jag en komplicerad typ. Jag är nästan helt tvärtom, vill ha så lite saker som möjligt. Känner inget starkt behov av att köpa nya saker heller. Men jag har lite svårt för att slänga saker man kan ha användning för i framtiden. Jag brukar dra exemplet med plaströret när man pratar om att spara på onödiga saker. Det var som så att jag sparat ett plaströr (typ som man drar elsladdar i) väldigt länge, ända sedan jag var barn tror jag, som aldrig kom till användning. Efter 10 år slängde jag det äntligen. Två veckor senare hade såklart det röret passat perfekt i ett projekt jag höll på med. Efter det blev det ännu svårare att slänga.
 
Men jag hatar att ha saker på lager. Trots att jag älskar att ha saker lager. Sa jag att jag var komplicerad? Det jag gillar är att ha saker att välja mellan. Om jag ska pyssla med något så vill jag att det mesta materialet man kan behöva redan finns hemma. T.ex var det superbra att jag sparat små minihyllplan som jag sågade till för 4 år sedan men som inte kom till användning då. När jag fick för mig att organisera under diskbänken tog jag en sån, en borrmaskin och hyllplanshållare och bara tryckte fast hyllan i de färdiga hålen i skåpet. Det blev fantastiskt bra och det kostade mig inget, och jag kunde göra allt på en gång. Det blir mer gjort om man inte måste planera så mycket.
 
Men jag har inte så mycket saker, och de jag har är ganska organiserade. Så jag är ingen hoarder. Inte på det sättet i alla fall. Men det finns faktiskt en sak jag samlar på som gått överstyr, och som jag har svårt för att göra mig av med. Måste verkligen skärpa mig angående det. Jag berättar vad det är i ett annat inlägg för nu spårade det här inlägget ur och blev bra mycket längre än vad det var tänkt från början ;)

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Filmer, serier
    16 Apr 2013

Biggest Loser Sverige

Kategori: Tips - Filmer, serier / 2013
Tycker det är roligt att Biggest Loser Sverige har startat igen. Det är ju inte riktigt som det amerikanska men ändå ganska inspirerande och roligt att se på. Önskar bara att det hade varit lite mer tävlingar och utmaningar, lite mer spänning liksom. Ikväll klockan 21.00 sänds fjärde avsnittet. Ska ni kolla?

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Övrigt
    16 Apr 2013

Det var rolig statistik igår

Kategori: Övrigt / 2013
Var ju supertrevligt igår att få se min bild i sidomenyn, det tackar vi för! Välkomna hit alla nya, ser att prenumerantantalet ökat lite, gör som resten av mina 200 dagliga läsare vetja, stanna här hos mig, då blir jag jätteglad! :) Jag satt hela natten och svarade på alla kommentarerna och kikade in till er som skrivit till mig. Kämpar hela tiden med att bli bättre på att svara och tycker jag lyckas hyffsat, nu hade jag haft ett litet bakslag med kommentarer som väntat i någon vecka, men försöker verkligen hinna med allt. Och jag vill inte stressa igenom, utan läsa allt och även kolla in era bloggar om ni skrivit något kul till mig. Spammare får dock varken mitt klick eller ett svar, utan blir bara blockad. Men alla ni andra är fantastiska!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

14 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Blandat
    15 Apr 2013

Utmaning - Kommentera bloggar

Kategori: Tips - Blandat / 2013
Om du har tråkigt någon dag, så har jag ett tips på vad du kan göra! Det här gör jag ibland och kan vara svårt, men också kul!
 
1. Gå in på en blogg du tycker om som du vet har läsare som kommenterar.
2. Leta reda på ett inlägg med många kommentarer.
3. Klicka in dig till första bloggaren som skrivit något.
4. Scrolla igenom bloggens förstasida och ge dig fan på att hitta något som går att kommentera.
5. När du är klar, gå tillbaka till bloggen med mycket kommentarer och gör om punkt fyra hos nästa bloggare.
6. Repetera steg fyra och fem tills du gått igenom alla som kommenterat.
 
Bestäm dig för att inte låta som en spammare, läs någon av texterna och skriv något som passar in. Vill du kommentera en bild du tycker är fin - skriv varför du tycker det och inte bara att den är fin så blir det mycket roligare för bloggaren att läsa, och det är större chans att du får ett besök tillbaka också när du lagt lite tid på att kommentera något vettigt. Det här är ibland väääldigt svårt, i vissa fall helt omöjligt och då får man gå vidare utan att kommentera, kvalitet före kvantitet.
 
Om du testade, lyckades du kommentera hos alla? :)

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Pyssel, Vardagen
    15 Apr 2013

Ja då är jag vaken!

Kategori: Pyssel, Vardagen / 2013
Invigning av de rosa arbetsbyxorna från Protecty! En bild från påsk då jag fick för mig att tillverka typ världens största påskägg. Eftersom jag började två dagar innan påsk så sket det sig totalt. Tanken är nu att börja i tid, kanske till och med idag, så hinner den utan tvekan bli klar till påsen 2014 ;)
 
Jag skrev faktiskt en lista inatt på vad jag skulle göra idag, bara att börja beta av! Måste ut på stan också, känns aningen jobbigt. Borde sminka mig men så mycket som jag snyter mig just nu så kommer foundationen bara försvinna runt nästan, hatar när det händer. Jeje, inte så mycket att säga just nu. Men ni kanske har? Berätta nåt kul vetja! Eller mindre kul, typ ett pyssel som gick åt pipan? Jag har ju berättat om två på rad nu.

5 st

ÅSIKTER
   ARG!!

    Kategori: Företagslivet, Pyssel
    14 Apr 2013

ARG!!

Kategori: Företagslivet, Pyssel / 2013
Om man hållit på att trä tråd i drömfångare typ halva dagen, och helt enkelt tycker att det vore roligt att hålla på lika länge till med samma sak, då vet jag vad man kan göra! Om man efter en halvtimme upptäcker att man satt en pärla fel som kommer störa mönstret så struntar man i det, fortsätter en timme till och sedan tar man hammaren och slår jävligt hårt på glaspärlan så den går sönder (alltså så hårt att en spik skulle åka helt in i väggen, bättre att ta i för mycket än för lite, eller hur), då försvinner ju den och mönstret är återställt. Kan man ju tro om man är aningen dum. Tråden gick visst sönder också och jag har nu en och en halv timmes extra söndagsnöje framför sig. HEJA MIG! Även att glasbitarna flög överallt, så jag måste dammsuga tre rum först innan det är dags att börja om.
 
Vad kan vi lära oss av detta då? Glasbitar kan skära av tråd. Who knew..!

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    14 Apr 2013

Hoppas ni sovit gott

Kategori: Vardagen / 2013
 
Nu är det snart min tur att somna! Jimmy bör komma hem om bara några minuter, då ska jag spela Wordfeud på hans telefon tills han duschat klart och sen sova :) Det har varit en kanonbra natt, jag har bland annat läst igenom de 40 första svaren noggrannt, alltså det är så himla intressant! Det tar tid för många har varit väldigt duktiga på att skriva både bra och dåliga saker och även lösningar, och det är JÄTTEBRA! Tar resten en annan dag, är mycket att ta in. Vet du inte vad jag pratar om? Klicka här!
 
Tycker det är så lustigt bara, på tre dagar har det kommit in lika många svar och tävlanden som det gjorde på en vecka på förra tävlingen. Och i den tävlingen behövde man endast skriva att man ville ha halsbandet så var man med, den här är ju så mycket mer komplicerad! Men det kanske är roligt? Jag tycker det är roligt att delta i sånna tävlingar i alla fall där man får vara med och hjälpa till och förbättra något. Har till och med vunnit en en gång :)
 
Dags att sova, J klampade just in! Ha en härlig söndagmorgon ni som redan vaknat :)

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Music
    13 Apr 2013

Städmusik

Kategori: Music / 2013
Ja alltså, nu vänder vi dygnet igen och det är så jäkla skönt att få sova en hel "natt" i sträck. Med det menar jag morgon och förmiddag. Det är så himla mycket enklare att sova då. Nu ska jag dra fram städgrejerna och fixa lite. Men skulle behöva musik till det, gärna något glatt men vet inte var jag ska leta. Ibland hör jag någon tjej på radion i bilen med någon sån där partylåt och tycker den är bra, men kommer inte ens på hur den går. Det är förmodligen Lady Gaga eller Rihanna eller så finns det väl en till jättekänd brud? Hehe. När det kommer till populär radiomusik är jag verkligen HELT borta.
 
Hur som helst behöver ni inte försöka komma på vad för låt det är för det är omöjligt, däremot skulle jag uppskatta glada spotifylistor! För visst kan man fortfarande dela med sig av sånna? Lite partystil gärna, men inget sånt där som bara låter utan sång. Kikar in här om en stund och hoppas att det finns en lista jag kan låna :) Hoppas ni har en kanon lördagkväll!

56 st

ÅSIKTER

    Kategori: Inredning, Vardagsrummet
    12 Apr 2013

Soffbordet!

Kategori: Inredning, Vardagsrummet / 2013
Nu var det nästan en månad sedan soffbordet kom hem till oss och jag har inte velat visa det förrän affären blivit helt klar. Det var nämligen så att vi köpte det från Trademax och ja, man får ju vad man betalar för, att jag inte lärt mig det än! Bordet var 1000 kr billigare där än i möbelaffärerna och jag tänkte att det vore värt en chansning med tanke på min ekonomi just nu.
 
Det som syns av bordet är jättefint, det ska jag inte säga något om. Men kikar man lite under samt jämför det med produktbilden som de har på sidan så syns det ganska väl att det är en kopia av KontinentMöbels bord Line. Det här bordet vi köpte heter inte ens Line i bruksanvisningen trots att Trademax använder det namnet, den heter Sline. Men som sagt, med tanke på att pengar inte växer på träd just nu för mig så kan jag acceptera att vi råkat köpa en kopia.
 
Vad jag däremot inte kunde accpetera var att bordet var 2.5 cm LÄGRE än vad som står i produktbeskrivningen. När vi kollade på bord så var höjden det vi kollade först på, eftersom vi äter middag vid rumsbordet alla dagar i veckan. Jag bad om att få 500 kr tillbaka för att kunna få tillverkat nya ben till bordet, och nu 20 dagar senare så sitter äntligen pengarna på kontot. De har ändrat nu också så rätta höjden står i produktbeskrivningen.
 
Men nu när allt är över är jag nöjd. Det är skönt att kunna gömma undan dosor och annat småplock däri, och visst är det rätt fint? Det tycker jag. Men hädanefter så blir det riktiga möbelaffärer för min del. Trots att mattan under bordet också kommer från Trademax från ett tidigare köp och den är jag fortfarande nöjd med. Plus också för att jag fick svar från kundtjänst varje gång jag mailade, det hade jag inte riktigt förväntat mig.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    12 Apr 2013

Leveranstid

Kategori: Företagslivet / 2013
Trots att jag tänkt igenom länge hur undersökningen ska vara så har jag missat massor av bra saker att fråga. T.ex är det ganska dåligt att fråga (bara de som handlat av mig får denna fråga) hur pass nöjd kunden är med leveranstiden på skala 1-10, utan att först fråga hur snabbt kunden fick hem paketet. Någon kanske fick hem paketet på fyra dagar och kanske tycker det är snabbt, medans någon fick på tre dagar och tycker det är väldigt långsamt. Därför blir det svårt att läsa av när man inte vet vad andra tycker är snabbt. Definitivt något att tänka på om det blir en till undersökning i framtiden. Men det är i alla fall skönt att se att ingen är missnöjd ännu i alla fall!
 
För att inte göra någon besviken i min shop så har jag satt att leveransen kan ta upp till 7 vardagar. Oftast kommer leveransen inom 3 vardagar efter mottagen betalning, men eftersom jag är ensam i företaget och gör smyckena på beställning så tycker jag det är bättre att gardera mig för att det kan ta tid. Jag vet aldrig hur mycket jag har att göra från vecka till vecka. Ena veckan kan det rasa in beställningar. Nästa kan det komma in så mycket som 0 beställningar (ja det är sant!). Det är livet som liten företagare. Det går verkligen upp och ner okontrollerat.
 

PS. Det är SÅ KUL att läsa era svar! Tack för allt fint ni säger och all konstruktiv kritik, det behövs om man ska utvecklas!

34 st

ÅSIKTER

    Kategori: Roligt, Tävlingar
    11 Apr 2013

Undersökning + Tävling!

Kategori: Roligt, Tävlingar / 2013
Nu är det dags att presentera Drops of Light's marknadsundersökning! Där tar vi reda på vad just du tycker om webshopen, var i den sociala medievärlden du håller till och hur dina internetshoppingvanor ser ut! Med hjälp av dina svar kan Drops of Light förbättras, och jag är tacksam för varenda en som vill svara, även om du inte tycker om internetshopping eller smycken går det jättebra att vara med, frågorna är anpassade så att alla ska kunna svara, och det går att vara anonym om man vill!
 
Det är en tävling också! Den som inte behöver vara anonym skriver in sitt namn + mail i en ruta i slutet av undersökningen och blir därmed medtagen i en tävling och kan vinna en av de tre priserna på bilden nedan! Det blir tre vinnare som får varsitt pris. När du skickat in dina svar kommer även en rabattkod på 15% att dyka upp på skärmen som du kan använda på www.dropsoflight.se! All info om hur tävlingen och undersökningen går till står när du klickat upp undersökningen. Om något verkar oklart eller om något ser galet ut, kommentera här! Har själv blivit rejält "hemmablind" då jag läst allt säkert 100 gånger. Tävlingen avslutas fredag 26 april.
 
Kommentera gärna detta inlägg när du skickat in dina svar, då ser jag dem snabbare, är väldigt nyfiken på vad du har att säga :)
 
STORT TACK för att du hjälper Drops of Light att bli bättre!

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    11 Apr 2013

Ny tävling på gång!

Kategori: Företagslivet / 2013
Nytt halsband i webshopen! Crystal Cone Penguin Pixie vill gärna få ett nytt hem!
 
Jag har ju suttit några månader nu med att göra en marknadsundersökning för mitt företag Drops of Light. Vet att jag är seg men vill få det rätt och få med allt jag skulle vilja veta. Det är mer att tänka på än man tror och hur man formulerar sig är väldigt viktigt. Nu efter många många ändringar och igenomläsningar är den strax klar och kommer handla om internetshoppingvanor, sociala medier och Drops of Light. Även om du inte är intresserad av någon av dessa saker så vill jag gärna ha dina svar ändå och det hela kommer göras till en tävling. Håller på att ordna priser nu! Det blir tre vinnare tror jag.
 
Ska försöka få upp den ikväll, så kika in då, undersökningar och att få dela med sig av sina åsikter är ju roligt! När man kan vinna något är det ju dessutom ännu bättre. Alla som deltar kommer få en rabattkod också!

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vinnare
    10 Apr 2013

Vem får halsbandet?

Kategori: Vinnare / 2013
 
 
HAHA skämskudde tack! Hur jobbigt var inte det här att spela in.. Har ju visat vinnare förut på video utan att prata men nu var det fan dags, det var lättare att spela in en kort snutt så här i alla fall än att spela in något långt. Jag verkar skitsur men jag är född till att låta så tror jag, eller så var jag nervös. Något av det! Kvaliteten försämrades ganska rejält också. Men vinnaren från denna tävling finns i alla fall i videon!
 
Videon borttagen 2014-05-13, vinnaren blev exeggutor.se.
 
Få ingen chock nu när ni hör hur jag låter, jag försökte att inte göra till mig men jag vet inte om jag lyckades haha, skitsvårt att prata normalt när man känner sig långt ifrån normal. Man får skratta om man vill.. :)
 
Ny tävling kommer förhoppningsvis upp imorgon eller på fredag!

13 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    10 Apr 2013

5 lär-känna-mig-punkter!

Kategori: Liie / 2013
1. Jag tycker det är otroligt fint att vara kort. Fick jag fritt välja längd så skulle jag välja något runt 157 cm. 166 cm som jag är är liksom lite för lagomt, varken långt nog att nå ordentligt upp till högsta hyllorna i köksskåpen, bara sådär nästan, så man försöker och petar och petar i flera minuter "det SKA gå" liksom, så får man ändå ta en stol till slut. Det finns nog någon som känner igen sig! Så tycker jag att jag blir alldeles för lång med högklackat, eftersom jag ju tycker det är så fint att vara kort.
 
2. Jag gillar inte långa ögonfransar. Jag köper aldrig mascara som sägs göra fransarna längre, jag vill bara ha volym och väldigt täta, men sistnämnda är svårt tycker jag. På just den här bilden har jag en kass mascara som gör spindelben, eftersom ELF verkat slarvat bort min order med min favoritmascara! Jag målar heller aldrig den undre fransraden. Blir bara kladd.
 
3. Jag kan som ni ser inte blunda med ett öga. Om jag blundar med vänster öga kan jag hålla en liiiten liten glipa av höger öga öppet, men det ser inte normalt ut någonstans! Försöker jag blunda med höger öga så blir jag helt skev i hela ansiktet och lyckas ändå inte hålla vänster uppe. Men jag är jättebra på att blunda med två ögon, speciellt på kort tillsammans med andra så vi får ta om tusen gånger ;)
 
4. Jag är otroligt faschinerad av rum. Att stå högt på en stege och titta ut över ett rum och se formerna, hörnen och vinkarna är riktigt inspirerande. Det låter jättekonstigt jag vet och jag vet inte hur jag ska förklara det bättre. Men man ser liksom mer av rummet uppifrån, helheten, och det är bra. Tycker jag.
 
5. Jag firar sex år i bloggvärlden om 13 dagar! Att jag bloggat i sex jäkla år alltså, det är fan länge det, mina intressen brukar normalt bara hålla i fyra år sedan går jag över till något annat så jag är lite förvånad faktiskt att jag är kvar. Men bloggandet är fortfarande kul och jag får ut så mycket mer av det än av annat. Tack för att ni hänger här med mig, utan er vore det helt ärligt väldigt tråkigt. Ni är bäst!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tampons for free
    10 Apr 2013

Oriptan!

Kategori: Tampons for free / 2013
Tack R.E.D.D. Free för 8 tamponger i årets snyggaste box hittills, med information om den receptfria migränmedicinen Oriptan! Svårt att fånga snyggheten på bild, den vita cirkeln är egentligen silver och glänser. Även tack till sebamed för den lilla flaskan med duscholja, jag älskar miniatyrflaskor!
 
Jag får gratis tamponger eftersom jag är medlem i R.E.D.D. Free, du kan också bli det! Och ja det är helt gratis, hur det kan vara det står under FAQ på deras hemsida, där finns även svar på det mesta man kan undra.
 
Ps. Du som är medlem och 100%are kan tävla om ett härligt Lugn & Ro-kit här!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Filmer, serier
    09 Apr 2013

There's more than 1 of everything

Kategori: Tips - Filmer, serier / 2013
Nu har vi börjat titta på serien Fringe igen! Har sett den två gånger tidigare men så har vi tagit uppehåll efter tre säsonger typ, och eftersom det är så pass invecklat och jag är ganska glömsk när det kommer till serier och film, så måste jag se om allt igen för att kunna hänga med. Det är tur man tycker det är bra! Skapad av J.J. Abrams som ju även skapade serien Lost och som bilden visar så handlar även denna serie om lite skumma härliga saker. Sjukt bra tycker jag, och när man ser om den så här så förstår man så mycket mer än när man ser den första gången.
 
Vi såg även om hela Lost för ett par månader sedan. Det rekommenderas verkligen att göra om man var förvirrad efter att ha sett det första gången, allt hängde ihop mycket bättre andra gången och några av frågorna som t.ex var isbjörnarna kom ifrån fick man ju faktiskt svar på, även om det var i en kort mening helt oväntat som man säkert missade första gången. Jag tror till och med att jag förstod slutet, och gillade det lite mer än vad jag gjorde sist. Även om jag tyckte det lutade mot ett annat slut som jag hade gillat bättre.
 
Ser ni på sånna här serier?

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Bloggdesign
    09 Apr 2013

Designbeslutsångest

Kategori: Bloggdesign / 2013
Jag kan inte bestämma mig för hur jag vill ha designen! Tänkte flytta upp presentationen till headern för att utnyttja den ganska tomma platsen där och för att kategorierna skulle hamna längre upp och synas bättre. Men tycker det blev lite tråkigt i menyn utan bild... Haha har ändrat om två gånger och ändrat tillbaka direkt efter igen, så jag känner mig förvirrad. Vad tycker ni?

18 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Blandat
    08 Apr 2013

Blogg.se Synas - Priser mm.

Kategori: Tips - Blandat / 2013
Det är ju väldigt dålig info angående blogg.se's SYNAS funktion, hur det funkar, vad det kostar osv, man får ju inte veta det förrän man själv har poäng nog att köpa. Jag blev väldigt nyfiken på funktionen och var tvungen att lägga in annonsen där uppe för att testa och se vad det kostar, och vad det ger när man väl köpt en. Nu tänkte jag berätta vad jag kommit fram till för er som har samma funderingar som jag hade, och ge lite tips! Direkt från ett statistik- och optimeringsfreak!
 
Min första fundering var, vad kostar det att få en bra tid? Själv tror jag inte att klockan 08.00 på morgonen är en optimal tid och det tror inte blogg.se heller eftersom det bara kostar 3000 poäng. De dyraste tiderna är 20.00, 20.20 och 20.40 (ja det är ändrat nu så man får inte synas en hel timme, bara 20 minuter!) och det kostar 12 500 poäng. Jag har tagit en printscreen på alla tider och vad de kostar (just nu i alla fall), se den här! Man klickar sedan på en av de gröna tiderna, och i och med klicket så har man köpt en SYNAS som väntar på att bli godkänd. Dagen efter blev min godkänd och jag fick även ett PM om det.
 
Vad gav det då? Jag valde att synas igår söndag klockan 14.40 för 7000 poäng, varken en dålig tid eller jättebra tid. Eftersom jag har statistikmätare installerad på bloggen så kunde jag se exakt hur mycket besökare jag fick av min lilla tid i rampljuset. 56 nya.
 
Tycker jag att det var värt det? Min hjärna säger att det var det rent statisikmässigt, om man hade synts en hel dag (08-24) i menyn så hade det gett 2688 besökare om man får 56 stycken i snitt varje 20 minuter och det är ett väldigt bra besöksantal, så 56 st på 20 minuter är ju därmed också bra. Hjärtat säger dock att det inte alls känns bra att visa en ful reklambanner i en månad för att få synas i 20 minuter. Tänk så här, jag får ihop i snitt 200 poäng per dag och skulle jag köpa en hel dags synas (men det får man inte, står i villkoren) så skulle det ta 4,9 år att samla ihop poäng till det! Det låter ju inte speciellt värt alls. Tror ändå att jag ska ge det en till chans eftersom jag hade en del poäng kvar, men på en annan tid och se vad det ger. Önskar dock fortfarande väldigt mycket att man kunde få köpa en plats för pengar istället.
 
HÄR KOMMER MINA TIPS OM "SYNAS" OCH HUR DU INTE BARA FÅR NÅGRA NYA
BESÖKARE FÖR STUNDEN UTAN ÄVEN KAN FÅ DEM ATT STANNA OCH KLICKA RUNT LITE
 
- Först och främst, läs villkoren för att få synas NOGA. Det är strikta regler vad man får lägga upp och inte.
- Spara ihop till en bra tid men tänk efter innan du väljer en tid.
- Välj inte en tid när de populäraste tvprogrammen går, som kanske Let's Dance (?)
- Nya tider att välja mellan verkar komma upp efter tolvslaget varje natt, så då har man flest att välja på.
- Välj ett inlägg som många kan tänkas vara intresserade av och som gör att de vill stanna på din blogg, du ska bli ihågkommen.
- Välj en fin bild! Din suddiga outfitbild ger möjligtvis ett klick av uttråkade personer men får ingen att vilja stanna hos dig.
- Ta en bild som är någorlunda fyrkantig så blir den så stor och klar som möjligt i synas-rutan.
- Väljer du en jättelång bild förminskas den så mycket för att hela ska komma med att den blir ganska otydlig.
- En bra rubrik är såklart viktigt också, något som lockar till klick.
- Om någon får för sig att klicka in sig på din startsida så är det bra att ha ett bra och tilltalande inlägg där också.
- Ha gärna något roligt i sidomenyn, hos mig klickade många av besökarna faktiskt på något i menyn, och jag fick några kommentarer på andra inlägg också, inte bara det som visades.
 
Så vad tror du, kommer du köpa en SYNAS eller har du redan gjort det kanske? Vad gav det dig?

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    08 Apr 2013

En liten företagsträff!

Kategori: Företagslivet / 2013
Så här ser det ut när man träffar Madde från Cochise Design! Jag tog en bild på min sida av bordet också, men där låg bara min kaka haha så det är inget att se. Hade kunnat lägga fram min mobil visserligen men det hade ju bara sett ännu mer knasigt ut :)
 
Ja, Birsta i lördags var ju supertrevligt, men hade inte förväntat mig annat heller. Vi pratade lite företagsgrejer, och massor av annat. Den där bruden förstår mig och det är så skönt. Även skönt att få ut lite företagsfrustrationer också, sånt man inte kan prata med andra om utan att förklara hur allt funkar från grunden, folk hinner lessna innan man kommit till problemet. Men med Madde behöver man bara nämna problemet och hon förstår direkt utan att man ens pratat klart nästan, sånt är coolt! Shopping hann vi med också, jag köpte mig en lampa till köket på Ikea och det var typ allt, och lite grejer från Panduro. Madde däremot är bättre på att shoppa än mig ;)
 
Trots en rejält sömnlös natt innan gick det väldigt bra att hålla sig vaken, bara på vägen hem som jag började känna av tröttheten och väl hemma var det mest bara att gå och lägga sig. Glad också över att jag pallade en påsklovslördag på Norrlands största köpcentrum, det är inget jag normalt utsätter mig för annars!
 

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    07 Apr 2013

En söndag

Kategori: Vardagen / 2013
För några dagar sedan köpte jag mig en SYNAS här på blogg.se, och den visades idag! Jag följde den minut för minut. Någon som är intresserad av att veta vad det gav? Statistiknörden i mig berättar gärna men bara om någon vill veta :)
 
Annars har det ju varit söndag, en ganska tråkig en. Eller alltså typ som vanligt. Igår var roligare, då tog jag bilen och for iväg till Birsta för att träffa ägaren till Cochise Design! Men mer om det en annan dag, har inte hunnit med att få in bilderna än och orkar inte riktigt blogga nå vidare seriöst ikväll. Men trevligt var det precis som förra gången :)
 
Nu ska jag lägga mig på soffan en stund och käka dipp och chips. Blir bra're, vi hörs imorgon istället. Godnatt!

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Rabattkoder
    07 Apr 2013

Inredningsrabatt till er!

Kategori: Tips - Rabattkoder / 2013
Ambiness Home kontaktade mig och gav mig en rabattkod som jag fick dela med mig av här till er! Handla med koden liie så får du 15% rabatt på hela sortimentet till och med söndag 21 april, jättebra ju! Själv så fastnade jag ju för deras shop tack vare det stora sortimentet av Yankee Candle och jag har köpt massor av ljus tidigare, bland annat de två färgglada på bilden som jag varmt kan rekommendera! Fräscha och våriga och "inte för mycket", liksom men ändå en speciell doft. Och alla som heter något som kan kopplas till tyger är också härliga. Fluffy Towels, Clean Cotton mm.
 
Det finns mycket annat fint också i deras shop, som ljusstakarna t.ex, jag tycker om att matcha sådär, olika former men samma färg. Vore grymt snyggt att ha dessa på rad på en lång hylla med antingen vita ljus i om jag är på extra cleant humör eller piffa till det med någon färg, eller olika! Blir man less på färgen på stakarna (om man nu kan bli less på vitt?) så är ett tips att gå lös med en sprayfärgburk och helt plötsligt har man nästan som nya ljusstakar.
 
In och kika vetja, kanske hittar du något att piffa till med hemma nu när våren är på g!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    05 Apr 2013

Gillar att ni tävlar!

Kategori: Företagslivet / 2013
Det är superkul att se att ni tävlar och att höra att ni gillar halsbandet trots dess "brister". Jag vet att det inte är något fel på det men skulle aldrig kunna sälja något som jag inte tyckte blev perfekt eller skicka iväg något som är så pass avvikande från produktbilden utan att kunden vet om det. Det är ju tur för alla att jag har min standard som jag aldrig tummar på. Kunden blir nöjd och får vad den förväntar sig, jag kan känna mig nöjd med vad jag gjort och det blir fler saker som kan tävlas ut till er ;)

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Ekonomi, Sponsrat
    05 Apr 2013

Ni källsorterar väl?

Kategori: Ekonomi, Sponsrat / 2013
De senaste året har vi blivit mycket bättre på att källsortera. Har så länge jag kan minnas sorterat tidningar, pant, glasflaskor och batterier, men nu för tiden har vi även ett hörn i källaren för all kartong man samlar på sig, allt från stora för möbelförpackningar till mjölkkartonger, en påse för metall, en där jag lägger trasig elektronik, en med tomma sprayburkar och annat som känns miljöfarligt som jag inte vet hur det ska sorteras, så får man fråga på återvinningsstationen var det ska läggas. En låda för glödlampor har vi också. Det enda som fattas är en för plast och en kompost, eller har jag glömt något?
 
Sen vi ordnade det här har vi inga problem länge med att soptunnan blir full redan första veckan efter tömning. Nu finns oftast plats kvar i tunnan när den töms efter två veckor. Annat var det förut, vi funderade faktiskt på att skaffa en större soptunna eftersom vi aldrig fick plats med allt skräp. Om vi som är två personer kan minska avfallet med ca 5 påsar på två veckor, tänk vad vi skulle minska sopbergen om ALLA källsorterade!
 
Jag tycker det är kul att sortera och ännu roligare ska det bli! Vi (hmm eller jag lär det bli) ska bygga en minikällsorteringsstation i källaren för att slippa ha allt så utspritt överallt. När jag fått till en ritning på det så ska jag visa! Just nu har vi sortering under diskbänken, i ett annat skåp i köket, i trappen och i källaren. Så när allt är fullt fäller vi ner baksätet i bilen och åker iväg med det till återvinningsstationen.
 
Om man själv inte har någon bil och behöver bli av med grovsopor, byggavfall, trädgårdsavfall eller elavfall så kan man boka hämtning av det hos Circla.se. De kommer hem till dig, du pekar på vad som ska kastas, dom bär ut det och in i sina bilar, det som kan återvinnas tas till återvinningsstationen och resten slängs. Stökar dom ner hos dig så städar dom även upp efter sig! På en av deras filmer så ser man att de kommer i en stor rosa lastbil och att killarna har rosa arbetsbyxor på sig, underbart! Man blir ju sugen att boka bara för det! Men tyvärr verkar de inte hålla till i Norrland...
 
Detta är ett sponsrat inlägg men passar min blogg utmärkt, jag ska ordna en ny kategori här på bloggen faktiskt snart, där alla inlägg om hur vi kan spara på miljön kommer hamna! Det blir väl bra? :)

9 st

ÅSIKTER

    Kategori: Inredning
    05 Apr 2013

Gardinbyte?

Kategori: Inredning / 2013
Min fina bror påpekade för ett tag sedan att om vårat vardagsrum var ett huvud så skulle gardinkapporna vi har nu vara huvudets pottfrisyr! Då gick det lite upp för mig att han faktiskt kanske har lite rätt och jag ser numera bara pottfrisyr när jag kollar ut över rummet. Såg extra konstigt ut då också eftersom vi inte hade något på fönsterbrädorna, nu har vi i alla fall blommor. Men vill ha det lite mer ombonat och det vore skönt att täcka lite mer av fönstret och listerna. Har jag sagt förut förresten att vi bodde utan gardiner i över ett år för att jag tyckte det var snyggt? Konstiga tider.. ;)
 
Här har vi fyra gardinkandidater från Ambinesshome.se. Den helblåa skulle matcha mattan och känns väldigt lugn och diskret. Mönster är ju inte så mycket "jag" men blåfärgen i den är verkligen perfekt och då menar jag p e r f e k t ! Tyckte den i spets var riktigt söt fast mest av allt gillar jag den första och jag tror min sambo skulle tycka om den mest också. Öljettgardiner är för övrigt min favorit bland gardiner, vi har sånna i nästan alla fönster! Vilken tyckte du var finast?
 

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    05 Apr 2013

Ingen rubrik.

Kategori: Vardagen / 2013
Rubrikfantasibrist. Jag skulle mest säga godmorgon och berätta att jag är så stolt över att jag somnade på en gång inatt, redan klockan ett. Mindre stolt över att jag inte tog mig upp förrän halv 11 imorse men då jämnar det ju ut sig i alla fall där på stolthetsfronten.. Har nyss ätit frukost och kollat igenom posten och tänkte börja arbeta. Hoppas ni har en solig fredag! Här skiner solen men jag fick en konstig höstkänsla när jag gick ut, det gillas inte! Sommar nu tack.

15 st

ÅSIKTER

    Kategori: Badrummet, Tankar
    04 Apr 2013

Catch a dream

Kategori: Badrummet, Tankar / 2013
Jag lever nog mer bland unicorns och rainbows och space penguins än i verkligheten tror jag. När världen är så grym som den är tycker jag man får smita ifrån och drömma sig bort. Och man behöver drömmar och mål för att komma någonstans. Vissa mål kanske känns orealistiska just nu, men rätt vad det är så slår dom in om man sätter igång och jobbar för det! Det hände mig. Att ha ett eget företag kändes väldigt långt bort för 5 år sedan, rent av omöjligt och lite skrämmande faktiskt, men nu sitter jag här och bossar över mig själv, skön känsla minst sagt.
 
Men när ett mål är uppnått så kommer nya... Om 5 år kanske jag sköter företaget från mitt ekologiska och energisnåla men högteknologiska (ja man kan få båda!) hus som ligger lite avskiljt från resten av världen, och bor där med min pojkvän och ett par djur. Med en trädgård där jag kan odla fram min egen mat. Lära mig att leva lite mer utanför samhället om det en dag skulle vara så att man måste det. Tänk bara hur ett litet vattenstopp i en dag ställer till det, tycker det är hemskt att vi är så beroende. Det är drömmen nu, tar nog mer än 5 år att uppnå, men börjar man idag är man lite närmare än om man skulle börja imorgon.
 
Vad är din allra allra högsta dröm just nu om du får välja helt fritt?

10 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    04 Apr 2013

Halvt o-bra!

Kategori: Vardagen / 2013
Jag har försökt gjort en videoblogg/logg/whatever idag, men det gick åt skogen igen såklart. Blev bara ett par skumma bilder. Jag har fyra problem som känns omöjliga att överkomma:
 
1. Jag kan inte prata med mig själv och känner mig heldum när jag ska försöka prata in information i en kamera.
2. Skulle jag få till en film så kan jag inte redigera den då kameran spelar in i MP4 format och det tar inte Windows Movie Maker.
3. Skulle kunna konvertera till rätt format och har även testat det, men det fattas något på min dator och jag förstår inte vad.
4. Det finns inget ljud på min dator så skulle jag lyckas med punkt 3 så hör jag inget och kan därmed inte redigera ändå.
 
Hejaheja, det går bra nu. Inte. Fast fatta att klockan bara är två och jag har redan helgstädat hela huset utom kontoret! +++++

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    04 Apr 2013

Borde köpa ny mössa

Kategori: Kläder / 2013
Alla bilder är från Manky.se! Scotty Black / Hightop Black / Solaris Beanie Black
 
Nu har ju solen lyst flera veckor men ändå är det kallt utan mössa, igår gick jag till posten i full mundering trots solsken. Pannband, luva på tröjan uppdragen plus luvan på jackan också, det blåser så mycket! Sen är mössa fint också, jag vill bli mer "mössmänniska" även när det inte är kallt, perfekt för att dölja utväxten.. ;)
 
Har lånat J's mössa tidigare eftersom mina är så små att man får dra ner dem hela tiden. Nackdelen med hans är att det är ett Modo-märke på, helsvart precis som mössan men ändå ser folk det och börjar prata med en om hockey, och visst om jag hade varit intresserad så kanske det hade varit okej, men nu har jag liksom inget att säga tillbaka. Så jag behöver ny mössa!
 
Vill ha en svart och en sån där lite pösig, för tighta ger mig ett otroligt ägghuvud haha. Men de här på bilden verkar bra, den som tjejen har på sig tyckte jag var finast tror jag. Det är fri frakt på Manky.se hela veckan nu står det, så det vore toppen att passa på! Så har man mössa till nästa vinter också, älskar att ligga steget före :)

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    04 Apr 2013

It's morning

Kategori: Vardagen / 2013
Godmorgon bloggvänner! Vanligtvis när jag skriver den här tiden så brukar det vara för att jag strax ska gå och lägga mig, men inte nu. Jag har faktiskt sovit nästan 3 timmar inatt, kravlade mig upp vid 6 för att förhoppningsvis kunna somna tidigare ikväll och därmed vara halvt pigg på lördag när jag och Madde ska på företagsdejt! Äta och fika, snacka företag, husvagnar och allt däremellan, och så blir det lite shopping också :) En superdag är jag säker på! Nu ska jag äta frukost, som tyvärr inte alls ser ut som den på bilden. Det var min FitnessFight-frukost, idag blir det hårdbröd..

70 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tävlingar
    03 Apr 2013

Crystal Bullet give away!

Kategori: Tävlingar / 2013
HÄR SER DU VEM SOM FICK DET!
 
Jag har bestämt mig för att smycken som inte blivit som jag tänkt mig men som ändå är fullt användbara ska ges bort! Som det här Crystal bullet halsbandet t.ex. Bergskristaller är ju naturmaterial och väldigt oregelbundna och ojämna, och just denna bergskristall gick inte att fästa utan att den från sidan blev sned som det syns på andra bilden. Rakt framifrån som första bilden visar ser den däremot ut precis som jag vill men jag tycker inte att den blev perfekt nog för att sälja. Skulle ju kunna lägga upp den som ny produkt och visa exakt hur den ser ut så man vet vad man köper, men är roligare att ge den till någon av er istället :) Det är valfri längd på kedjan upp till 100 cm och hänget är ca 4 cm långt, patronhylsa och äkta bergskristall. Från dropsoflight.se
 
Vill du ha Crystal bullet halsbandet?
- Vi gör det enkelt! Skriv bara en kommentar till detta inlägg att du vill ha halsbandet och lämna mailadress i fältet för epost.
10 april klockan 21.00 berättar jag vem som får det hemskickat!
 
Man har ingen större chans att få halsbandet om man gillar dropsoflight.se på Facebook eller följer liie.se med Bloglovin', men ifall någon faktiskt skulle tycka om shopen eller bloggen och vill följa på riktigt utan att ta bort efter en vecka så är det fritt fram, jag blir superglad av äkta gillare och prenumeranter! Alla borde satsa på kvalitet före kvantitet, för en ärligare bloggvärld!
 

PS! Om du skulle kunna tänka dig att delta i en marknadsundersökning som handlar om smycken, internetshopping, sociala medier och dropsoflight.se, och som tack för dina åsikter ha chans att vinna något, häng då kvar här! När detta halsband fått ny ägare kommer en marknadsundersökningstävling upp. Vinsten har jag inte bestämt än, har du förslag så tar jag tacksamt emot!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    03 Apr 2013

Give Away 21.00!

Kategori: Vardagen / 2013
Har tidsinställt en liten give away klockan 21.00 ikväll, riktigt länge sedan jag och min lilla shop gav bort något! Det blir roligt tror jag, fira lite att både bloggen och företaget går lite bättre för tillfället. Nu står köks- och kontorsstädning på schemat efter att jag tagit mig en tur till posten. Har fortfarande inga bilder att lägga upp, vet inte riktigt vad jag ska fota heller, allt känns så trist nu och jag ser ut som hejkomochhjälpmig med mina trötta ögon och råttfärgade decimeterutväxt på huvudet. Brorsan tyckte dock att det syndes att jag tränat, det är allt lite roligt! Men ja, kika in här ikväll!

2 st

ÅSIKTER
   Hello!

    Kategori: Vardagen
    03 Apr 2013

Hello!

Kategori: Vardagen / 2013
Lite bloggtorka, lite förkylning, lite jobb och lite vila har tagit upp mina dagar på senaste tiden. Vill tacka för de frågor jag fick på förra inlägget, superbra nu har jag något att bita i framöver! Fortsätt gärna fylla på där. Önskar att jag hade något kul att bjuda på idag men det ser inte ut som så, sjukligt trött. Skulle kliva upp klockan 6 när Jimmy åkte på jobbet, men eftersom jag inte lyckats somna tills dess fick det bli 11 istället.
 
Förresten förstår jag inte det här med att hålla på och vrida klockan fram och tillbaka två gånger om året. Vad spelar det för roll? Är det inte bättre att låta det vara som det är så man inte behöver bli så förvirrad? Om det är ljuset man är ute efter så varför inte bara låta sommartid gälla jämt? Skulle inte det ge mer ljus på vintern också eller har jag fattat det helt fel?
 
Jag har inte ens någon bild att lägga till idag, snacka om trist!