VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Leva enkelt, Liie
    17 Apr 2013

A hoarder

Kategori: Leva enkelt, Liie / 2013
Igår kollade jag på Taboo på National Geographic. Det handlade om folk som samlade på sig saker, det mesta skräp, för att de bara inte kan göra sig av med sakerna. De fyller upp huset med saker så de till slut måste köpa ett till hus. Sånt tycker jag är så intressant. Hur man kan se så olika på saker, de tycker att det känns tryggt med gamla sopor runt omkring sig och att det är saker man behöver. De ser inte röran trots att golvet inte syns.
 
Själv så är jag en komplicerad typ. Jag är nästan helt tvärtom, vill ha så lite saker som möjligt. Känner inget starkt behov av att köpa nya saker heller. Men jag har lite svårt för att slänga saker man kan ha användning för i framtiden. Jag brukar dra exemplet med plaströret när man pratar om att spara på onödiga saker. Det var som så att jag sparat ett plaströr (typ som man drar elsladdar i) väldigt länge, ända sedan jag var barn tror jag, som aldrig kom till användning. Efter 10 år slängde jag det äntligen. Två veckor senare hade såklart det röret passat perfekt i ett projekt jag höll på med. Efter det blev det ännu svårare att slänga.
 
Men jag hatar att ha saker på lager. Trots att jag älskar att ha saker lager. Sa jag att jag var komplicerad? Det jag gillar är att ha saker att välja mellan. Om jag ska pyssla med något så vill jag att det mesta materialet man kan behöva redan finns hemma. T.ex var det superbra att jag sparat små minihyllplan som jag sågade till för 4 år sedan men som inte kom till användning då. När jag fick för mig att organisera under diskbänken tog jag en sån, en borrmaskin och hyllplanshållare och bara tryckte fast hyllan i de färdiga hålen i skåpet. Det blev fantastiskt bra och det kostade mig inget, och jag kunde göra allt på en gång. Det blir mer gjort om man inte måste planera så mycket.
 
Men jag har inte så mycket saker, och de jag har är ganska organiserade. Så jag är ingen hoarder. Inte på det sättet i alla fall. Men det finns faktiskt en sak jag samlar på som gått överstyr, och som jag har svårt för att göra mig av med. Måste verkligen skärpa mig angående det. Jag berättar vad det är i ett annat inlägg för nu spårade det här inlägget ur och blev bra mycket längre än vad det var tänkt från början ;)

DENNA BLOGG ÄR AVSLUTAD
BESÖK GÄRNA MIN NYA AKTIVA BLOGG LIIELARSSON.SE NÄR DU LÄST KLART HÄR INNE :)

1
► Linda
17 Apr 2013 - 16:16
............................................................................................................................................................................................................

Åh, jag har verkligen jättesvårt för att slänga saker, såvida det inte är helt trasigt eller uppenbart aldrig kommer att kunna användas till något.
Eftersom jag inte heller brukar köpa saker så ofta brukar det fungera rätt bra, förutom när det kommer till mat, haha. Min sambo brukar bli lite lätt irriterad på mig när jag inte vill slänga typ en tomat med motiveringen "men den är ju inte dålig, bara lite för mjuk för att jag skall vilja äta den" :)

Håller hur som helst med om att det är ett intressant ämne, och det är rätt kul att få veta hur andra fungerar också.

Svar: Haha alltså du skriver så himla bra, nu sitter jag och skrattar åt "men den är ju inte dålig, bara lite för mjuk för att jag skall vilja äta den" dels för att det låter riktigt roligt och att jag känner igen mig så! Väntar hellre tills den är riktigt rutten innan jag slänger den. Den går ju att använda i nödfall, om man absolut absolut måste ha tomat till något liksom. Fast det slutar alltid med att den blir oanvänd ändå.
Liie

2
► Julia
18 Apr 2013 - 05:46
............................................................................................................................................................................................................

Lustigt hur mycket jag känner igen mig i av det du skriver! ;)

Svar: Haha skönt att det finns fler ;)
Liie

Tyckte du om det här inlägget på något sätt?
Berätta det då! Hur ska jag annars veta vilka inlägg jag borde fokusera mer på? Jag vill ju gärna dela med mig av sådant andra kan ha användning för, men bara om jag vet att någon faktiskt vill läsa om det.

Du får ett mail när jag besvarat din kommentar!
Jag svarar på alla kommentarer med blogg.se's svarsfunktion, svaret dyker då upp under din kommentar. Kan du inte signera, skriv då in din mailadress i fältet för e-post så får du automatiskt ett mail när jag svarat.

Efter att jag svarat kikar jag in på din blogg också :)
Skriv med andra ord inte "besök gärna min blogg också" i din kommentar, besökstiggare besökes inte i ren protest. Skriv något o-spammigt så får du ett klick tillbaka och en kommentar om jag hittar något jag gillar :)
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

   Kom ihåg mig?