VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

20 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tankar
    21 Aug 2013

Håller bloggvärlden på att dö ut?

Kategori: Tankar / 2013
På den gamla goda tiden blev jag till och med avmålad! Okej.. Det hände visserligen bara en gång under 2009 men är lika glad för det! Kim Palmäng har gjort denna härliga illustration! Så mycket snyggare än originalbilden till och med.
 
Jag är nog inte ensam om att känna att bloggvärlden håller på att försvinna sakta men säkert. Kom in på ett av mina inlägg från maj 2009 idag, och tänkte att jag skulle ta och räkna ut statistikskillnaden då och nu. Maj 2009 och maj 2013 blir väldigt bra exempel, då de låg hyffsat lika vad gäller inlägg och besöksantal.
 
Maj 2009:
Jag skrev 40 inlägg och fick totalt 993 kommentarer
I snitt hade jag 149 besökare om dagen
 
Maj 2013:
Jag skrev 43 inlägg och fick totalt 134 kommentarer
I snitt hade jag 127 besökare om dagen
 
Det har alltså gått från ett snitt på 24 kommentarer per inlägg till 3. Det kan ju visserligen betyda att min blogg blivit dåligare också, men har sett fler som uppmärksammat denna bistra trend så jag vill inte skylla allt på min blogg riktigt ännu ;) Jag var kanske roligare för fyra år sedan eftersom jag inte alls mådde som jag gör nu, men jag skrev ju som en kratta och med ungefär 100 smileys i ett och samma inlägg. Skrev nästan bara om vad jag gjorde om dagarna och hade ingen struktur alls på mina bilder, dålig kvalitet och alla i olika storlekar så det ser riktigt rörigt ut. Det bästa inlägget jag skrev var nog det här, som i princip handlar om att dricka alkohol tills man inte pallar mer. Ja, det var ungefär den klassen min blogg befann sig i för fyra år sedan.
 
Själv så tycker jag bloggen är mycket bättre nu, men det är ju bara min åsikt. Fast jag var nog bättre på att kommentera andras bloggar förut än vad jag är nu, det får jag nog erkänna.. Så jag bidrar också till denna nedgående bloggspiral när jag tänker efter!
 
Nu vill jag ju veta såklart, har ni också märkt av detta på era bloggar? Att ni får mindre kommentarer än förut eller att ni själva kommenterar mindre, och att bloggvärlden känns allt slöare och slöare?

DENNA BLOGG ÄR AVSLUTAD
BESÖK GÄRNA MIN NYA AKTIVA BLOGG LIIELARSSON.SE NÄR DU LÄST KLART HÄR INNE :)

1
► Jeanette - En mammas vardag
21 Aug 2013 - 13:46
............................................................................................................................................................................................................

Jag har bloggat till och från i några år, testat olika bloggportaler mm. Jag hade väl lite mer besökare förr än idag, fast någon större skillnad är det inte. Kan säga att det har inte varit många tillfällen som jag har nått 100 unika på en dag:)

Igår låg jag och tänkte mycket på bloggen och jag läste mycket om tips på att kunna få en bättre blogg. Känner att jag vill verkligen nå ut till fler. Känner att jag kan anstränga mig mycket mer än vad jag gör.
Vill kunna ha en bra mamma/föräldrablogg, för det är det som är mest aktuellt då jag lever ett familjeliv:)

Har ju märkt skillnaden som görs när jag kommenterar mycket hos andra än när jag inte gör det. Så att vara aktiv är verkligen en fördel.

Svar: Ja det krävs nog att man anstränger sig ganska mycket om man ska ta sig någonstans i bloggvärlden, hoppas du har kommit på någon plan för hur du ska göra :)
Att kommentera mycket är väl det bästa sättet kanske, men oftast tycker jag det är så svårt att hitta de guldkornen som man kan skriva något vettigt till tyvärr.

Lycka till med ditt projekt att synas mer nu!
Liie

2
► Victoria
21 Aug 2013 - 13:53
............................................................................................................................................................................................................

Jag har inte så många läsare men det sjunker fast jag tar bättre bilder men få kommenterar tyvärr.

Svar: Skönt att höra att det inte är bara min blogg, men riktigt tråkigt också. Det är väl så att folk inte orkar kommentera längre, det är lättare att klicka gilla på ett fbinlägg eller instagrambild. Jag kommenterar själv ganska sällan bloggar tyvärr, försöker bli bättre på det och något som skulle göra att jag skulle ha lättare att skriva hos just dig är om du lämnar ut hela inlägg i rssflödet. Jag följer ju din blogg men ser bara de tre första meningarna ungefär och inga bilder och ibland är jag så stressad, har så mycket jag vill läsa, att jag inte tar mig tid att klicka in. Däremot om jag ser direkt att det finns något att kommentera så skulle jag ta mig tiden att gå in i just de inläggen. Så testa gärna det och håll koll och se om det hjälper statistiken, kanske är det fler därute som är som jag :)
Liie

3
► Madde
21 Aug 2013 - 14:41
............................................................................................................................................................................................................

Jag har nog faktiskt fått en lite större blogg idag än för några år sedan även om jag inte får så jättemånga besökare eller kommentarer.
Har också tänkt lite på bloggar och var det kan tänkas vara på väg och några gånger har jag funderat på vad jag vill med min blogg. Om man enbart ska ha det som en inspirationskälla för sig själv och andra och utesluta allt privat eller fortsätta som man gör i nuläget. Men har varje gång kommit fram till att fortsätta som jag gör för i slutändan bloggar jag för mig själv och för min egen skull. Och så länge jag mår bra av det så fortsätter jag, tror att jag behöver få utlopp någonstans och bloggen fungerar bra för det :) Det är ofta jag tittar tillbaka i mina inlägg och minns. Som det känns nu är det något jag vill kunna fortsätta med. Men däremot skulle jag gärna vilja göra min blogg till en egen bok att ha som minne den dagen man slutar att blogga. Undrar om den tjänsten kommer att dyka upp någon gång? Den kanske finns?
Med all teknik idag är jag rädd att servern/servrarna som bloggen ligger på kan gå sönder...och att mista allt arbete man lagt ner vore väldigt tråkigt.

Svar: Kan tänka mig att din blogg ökar och ökar, för den blir bara bättre och bättre tycker jag :) Tycker absolut du ska fortsätta som du gör om du känner så, lite personlighet gör mycket. Jag vet att det fanns en tjänst för några år sedan, tror det var några bloggtjejer som startade något där dom gjorde bloggar till böcker. Minns dock inte vad företaget hette.. Men däremot har jag gjort en backup på min blogg för någon månad sedan då jag också funderade på det här med att tekniken kanske inte håller för evigt. Hittade den här sidan http://www.httrack.com/ och det tog ungefär 6 timmar :) Det blir som en fil på datorn och klickar man på den så kan man navigera runt precis som om man var inne på bloggen, läsa kommentarer osv. Men om det fungerar felfritt även om bloggen skulle tas bort det vet jag ju inte, får bara hoppas på det bästa :)
Liie

4
► Rubbad Hemmafru - Med ett glapp i hjärnan
21 Aug 2013 - 15:17
............................................................................................................................................................................................................

Sv; STORT tack för din kommentar, jag blev så jäkla glad av den! Jag tyckte väl att jag inte kunde vara ensam om att känna som jag gör, men ibland känns det verkligen så. Jag tycker inte alls att det du skriver låter galet, jag förstår dig så väl. Jag älskar att du verkar ha kommit snäppet längre än mig, du verkar starkare i dig själv och säkrare på ditt val av livsstil. För mig går det ständigt upp och ner, ibland är jag förbaskat stolt över mig själv och tycker att jag är helt okej som jag är, men ofta känner jag mig bara misslyckad och patetisk. Men i grund och botten handlar det nog om att förståelsen och acceptansen för "såna som oss" är så gott som obefintlig. Jag är svag i och med att jag bryr mig för mycket om vad andra tycker, det är vad jag jobbar på nu.

Jag känner igen mig i mycket av det du skriver. Det är ofta som jag hellre väljer att vara hemma själv än åka till vänner eller följa med dem på saker och ting. Det låter väl som en klyscha, men ibland känner jag mig bara alldeles ensam fast jag är i ett rum fullt av människor. Då väljer jag hellre att faktiskt VARA helt ensam, då känner jag mig tryggare. Men andra gånger kan jag känna mig väldigt social, och för att få allt att gå ihop så har jag nu valt att vara helt öppen med vem (och hur) jag är. På så sätt kanske jag kan omge mig med människor som tar mig som jag är och åtminstone försöker förstå, så att de inte tar illa upp när jag faktiskt inte pallar träffa någon.

Mitt stora problem är dock att jag faktiskt har en nästan obefintlig inkomst. Webbshoppen går tyvärr inget vidare, och jag har ju inte råd att marknadsföra den heller. Samma sak med boken jag skrivit. Jag känner mig så dålig när jag inte kan bidra med något, inte kan hjälpa min sambo med räkningarna eller ens köpa julklappar till min familj. Därför försöker jag varje dag att komma på någon slags lösning, och jag är galet impulsiv och kan få en idé som verkar jättebra. Så lägger jag alla små slantar jag har på att genomföra den, och sen visar det sig att det går åt skogen. Det känns lite hopplöst liksom.

Du gör verkligen otroligt fina smycken! Är det din enda inkomst? Hur går det för dig? Det är synd att det nog är som du skriver i det här inlägget, att bloggvärlden börjar dö ut. Det var länge som jag önskade att jag kunde få en stor blogg och därmed tjäna några kronor. Men jag antar att folk hellre läser om framgångsrika och lyckliga människor än såna som mig, haha.

Jag vill givetvis inte att mina "val" ska gå ut över någon annans ekonomi heller, men det gör det ju ändå. Hade det inte varit för min sambo hade jag fått flytta hem till mamma liksom. Hua, vilken gnällig kommentar det här blev. Har visst en dålig dag idag =p. Men din kommentar gjorde den iallafall mycket bättre. Kommer att följa din blogg också!

Svar: Ja, det är väl sant att jag är ganska säker på hur jag vill leva nu. Hade det inte varit för min sambo som inte vill bo så långt ute i ingenstans så hade jag bott där nu. Men att flytta ifrån honom känns inte aktuellt heller, det är ju med honom jag vill leva, så jag får försöka anpassa mig, tills jag övertalat honom ;)
Men jag lovar, jag känner mig också misslyckad och patetisk, och du har kommit mycket längre än mig när det gäller att vara öppen om vem du är. Det måste verkligen vara en lättnad att folk vet om det. Själv har jag inte riktigt vågat, det känns extra jobbigt just för att jag inte har några riktiga "bevis", så än så länge har jag bara pratat lite mellan raderna om det här i bloggen, aldrig stått öga mot öga med någon. Så det är väldigt få i min närhet som vet egentligen hur jag är. De tror bara att jag är väldigt tråkig, osocial och egoistisk. Och det är ju inte bra alls.

Håller helt med i det du säger om att vara ensam fast man inte är det, och då är man hellre ensam på riktigt. Det konstiga är att jag har nästan inga problem med främlingar, då kan jag faktiskt vara ganska social. Och så med ett par bloggvänner som jag träffat på riktigt förstår hur det ligger till, inga problem. Men det är just det här med alla bekanta, dom man måste träffa men som man inte har något gemensamt med. Jag får verkligen inte fram ett enda ord med sånna människor.

Det viktiga är ju att du försöker bidra i alla fall, tycker jag! Tråkigt att webshopen inte går så bra, men det är ju svårt det där att nå ut, jag vet. Jag tycker ändå du gör rätt i att satsa på dina idéer, man vet aldrig vilken som kan komma att bli en succé och vågar man inte så får man aldrig veta.

Tack snälla! Ja det är min enda inkomst, och det går väl sådär. Det börjar ta sig lite nu framåt hösten, sommaren var riktigt värdelös. Ja alltså att tjäna ett par tusen i månaden på bloggen, det vore en dröm! Man behöver inte överflöd av pengar tycker jag, så man klarar sig vore perfekt. Själv får jag panik på överlyckliga människor, tycker fler borde ta upp det lite mer tråkiga i livet också och inte alltid bara skriva om rosa fluff.

Jo visst går det ut över min sambo också, men vad jag menade var att det bara är det nödvändigaste han betalar, som mat och sånt. Så skjuter jag till när jag kan. Längtar tills min skatt kommer i december, hela summan åker rätt in på huskontot då jag vill försöka balansera upp lite av det han betalat av huskostnaderna under året. Vi har alltid delat lika på alla utgifter, så jag har jättesvårt för att inte kunna göra det längre.

Haha, ingen gnällig kommentar ju, jag tyckte om den väldigt mycket!
Liie

5
► CrimsonAnna-vardagslyckans sköldmö
21 Aug 2013 - 17:09
............................................................................................................................................................................................................

Lite mindre har det nog blivit-jag tror att en sak som har hänt är att många som inte orkar blogga kör på Instagram /twitter istället, eller iallafall kör diskussionerna där.

Jag tror inte att bloggen håller på att dö ut, den håller bara på att utvecklas och förändras.

Sedan är det ju alltid "lilla bloggdöden" på sommaren.

Svar: Det tror jag med, där behöver man väl bara klicka på en gillaknapp så har man uttryck sin åsikt. Men hur man kan få fram en diskussion från en bild eller ett litet litet kort meddelande det har jag så svårt för att förstå! Vill gärna ha lite mer text än så om jag ska skriva något. Så jag hänger kvar här en stund till jag :) Ja, så har det ju faktiskt varit sommar, får hoppas det tar sig framöver.
Liie

6
► TIDSTJUVEN
21 Aug 2013 - 17:12
............................................................................................................................................................................................................

Jag tror att folk överlag kommenterar mindre nu för tiden. Jag har mycket fler läsare nu än för ett par år sedan, men kommentarerna är alldeles fjuttigt få. Konstigt, och tråkigt, fenomen det där.

Svar: Då är det alltså inte bara hos mig det händer, det var ju skönt att höra men riktigt tråkigt också. Folk överger nog bloggandet och kommenterandet för att istället instagramma och klicka på gillaknappar istället. Det är ju mycket lättare. Men jag hänger kvar i bloggvärlden ett tag till jag, har svårt för de nya sociala medierna och tycker de är ganska tråkiga.
Liie

7
► Grimgoth
21 Aug 2013 - 17:47
............................................................................................................................................................................................................

Märkt av detta faktiskt, många bloggare som kommit och gått med genom åren som man ibland saknar.
Sedan har man också genom gått förändringar i sitt bloggane och blogg, kanske på gott och ont.

Tror att mitt bästa år var det andra, jag vill minnas det så iaf.
Men jag sitter här nu inne på mitt femte och jag trivs som bloggare för den blogg som jag driver idag.

Du och jag borde följt varandras sida ett tag här i bloggvärlden när jag tänker efter, härligt.
Hoppas vi möts någon dag, av alla där ute som man inte hunnit träffa så är du nog en av dom som jag skulle vilja ses med.

Keep it up!

Svar: Eller hur, vad skönt att höra att det inte är bara jag. Själv har jag ju förändrats ganska mycket och det är ju både bra och dåligt som du säger, jag gillade den rockigare delen av mig som fanns för ett par år sedan men den får sällan komma fram numer tyvärr.
Ja vi har "känt" varandra länge nu alltså! Försökte med hjälp av google att hitta nån kommentar jag gjort på din blogg, och den tidigaste jag kunde hitta var i juli 2009, så det är ju några år det :) Vi borde absolut träffas någon gång! Skulle vilja göra en sån där roadtrip som någon du känner gjorde (för visst var det på din blogg jag läste om det?), han som åkte runt och träffade sina bloggvänner, det hade vart så kul!
Liie

8
► Linn
22 Aug 2013 - 01:15
............................................................................................................................................................................................................

Varmt tack för välkommen-åter-hälsningen!

Angående ditt inlägg om dalande bloggvärld så är det ett tankeväckande inlägg tycker jag. Själv har jag ju ingen längre erfarenhet av bloggande precis men jag funderar på om det kanske kan bero på det ökade utbudet?

Jag menar att för bara några år sedan var inte utbudet av bloggar lika stort som idag? Ju fler bloggar desto mindre tid över till varje blogg?

Sedan har ju även övriga sociala medier ökat som facebook, instagram, twitter etc. Även det borde ju leda till ökad "konkurrens" eller åtminstone ett enormt utbud som gör att det blir svårare att göra sig sedd och hörd.


Svar: Du har nog helt rätt där, i både det om fler bloggar och om resten av de sociala medierna. Det blir ju så att man får för mycket information och man orkar inte hänga med överallt, än mindre kommentera överallt. Lite synd att folk överger bloggarna för de här enklare ställena som facebook och instagram, inte alls lika kul att bara se en bild eller läsa en kort text, men det är ju bara vad jag tycker.
Liie

9
► Cecilia
22 Aug 2013 - 10:14
............................................................................................................................................................................................................

Jag tror att bloggar håller på att bytas ut mot instagram och andra foto sidor. men det är ju en smaksak. Själv tycker jag att skriva och läsa är roligare än fota och titta på bilder.. Men dagens ungdomar (hehehe det låter så roligt när de kommer från en 25 åring) orkar inte med texter längre... så tror i alla fall jag att det är..

Svar: Det har du nog helt rätt i att det håller på att bytas ut mot nya sociala medier. Sånna som inte kräver lika mycket tanke och ansträngning som en blogg. Själv förstår jag inte riktigt nöjet med att se en halvtaskigt tagen bild utan någon text på instagram när man kan se finare bilder och läsa tillhörande text på bloggar, men tur vi är några i alla fall som gillar bloggar bättre så det inte dör ut helt :)
Liie

10
► Therese
23 Aug 2013 - 12:27
............................................................................................................................................................................................................

Nej jag tror inte alls det men sen Iphone och andra smartphones så läser man mer men skriver inte nåt för det är jobbigt, man slösurfar men skriver inte nåt. Sen skulle jag också säga att bilderna på köket ligger uppe nu ;) så välkommen på visning!

Svar: Det kan du ha helt rätt i, folk är för lata och det är för krångligt med den nya tekniken. Fast det kan jag tycka är et tecken på att det faktiskt håller på att dö ut i alla fall enligt hur jag ser det, för min del handlar bloggande om att kommunicera med andra människor, så det är trist att man inte längre orkar det. Ska absolut kika in, spännande :)
Liie

11
► Grimgoth
23 Aug 2013 - 16:16
............................................................................................................................................................................................................

Det stämmer det, och här hittar du det i min blogg: http://grimgoth.blogg.se/2013/july/bloggtraff-med-micke-micke.html

Och ja det kan stämma, du var absolut med och kommentera min blogg 2009 precis som jag din och liknande.
Tar då dock från eget minner, fan va tiden går.

Vi får styra upp något när tid och lust finnes! :D

Svar: Ja jag tyckte väl att jag läste det hos dig någon gång :) Absolut det går vi göra!
Liie

12
► JUNITJEJ
23 Aug 2013 - 22:08
............................................................................................................................................................................................................

När något är nytt, är det alltid fler som är intresserade. Några tröttnar och instagram tar över mer och mer. Dock kommer jag inte slutat blogga.

Svar: Det låter bra det, då är vi i alla fall några som hänger kvar i bloggvärlden ett tag till ;)
Liie

13
► Rubbad Hemmafru - Med ett glapp i hjärnan
23 Aug 2013 - 23:30
............................................................................................................................................................................................................

Svar; Ja, det är många gånger jag önskat att jag bott i en stuga ute i skogen (eller på landet) med en höna, en häst och en ko typ. Och min sambo, såklart. Bara för att slippa all ytlig bekantskap och pengatvång liksom. Men riktigt så är det väl inte du menar, och egentligen är jag väl inte alldeles seriös med den önskan heller. Det är bara ibland, när allt känns så hopplöst som det känns som en skön dröm att ha.

Ja, nog är det skitskönt att folk vet hur det ligger till. Men ibland är det jobbigt också, att inte kunna låtsas vara "normal" om du förstår vad jag menar. Känns ju lite svårt att bli tagen på allvar när man är så här ... konstig :/.

Jomen jag håller med helt och hållet! Med totala främlingar kan jag vara mycket mer framåt, beroende på situation. Men som sagt, när det kommer till bekanta som bara känner en litegrann så är det mycket jobbigare.

Ja, jag tänker fortsätta satsa på de idéer jag har, även om jag ibland blir så besviken att jag aldrig vill försöka något igen. Eftersom jag är så pass impulsiv så håller jag ändå aldrig det, utan kör på för fullt när nästa idé tycker upp iallafall. Det är en sida som jag både tycker om och ogillar hos mig själv. Jag ger liksom aldrig upp, och det är ju bra. Men vissa gånger borde jag ha tänkt till lite mer i förväg ...

Håller med dig om det också, jag vill inte ha massvis med pengar. Och OM jag hade vunnit en miljon på lotto så hade jag inte gjort slut på pengarna på en massa onödiga saker, utan jag hade levt på dem. Det hade varit skönt att bara kunna slappna av liksom, slippa ångesten över att vara pank. Kunna handla mat, betala räkningar och sådär. Och just därför hade det ju varit skönt att tjäna något på bloggen, eftersom jag dessutom ÄLSKAR att skriva. Men jag försöker köra på att skriva böcker och hoppas att det någon gång ska gå riktigt bra.

Tack för att du delar med dig, det är hur skönt som helst att få diskutera med någon som faktiskt förstår fullt ut!

Svar: Haha, jo faktiskt så är det lite så jag menar. Men det har ju nackdelar det också, långt in till stan och långt till posten som man är så beroende av när man driver företag, och säkert långsamt internet också. Men skulle min sambo säga att visst vi gör det så skulle jag nog inte tveka länge.
Ja jag förstår, jag är himla rädd att inte bli tagen på allvar och det är väl lite därför jag inte vågar säga något och istället låtsas vara normal även om jag ofta tycker att mitt rätta jag skiner igenom..

Vad gäller impulsivitet är vi extremt olika, jag tänker alltid på allt jag ska genomföra, och oftast tänker jag så mycket att inget blir gjort, det är inte bra det heller.

Ja en miljon skulle inte sitta fel, men jag skulle inte heller sätta sprätt på dem, utan leva normalt så länge jag kan på dem, det är riktig frihet det att veta att man klarar sig flera år framöver.

Tack själv för att du delar med dig, verkligen kul att ha hittat någon som är så lika!
Liie

14
► Victoria
24 Aug 2013 - 11:10
............................................................................................................................................................................................................

Vad är rss flöde för något?
Fast för någon dag sen kom det ett gäng kommentarer från folk jag inte sett till tidigare :)

Svar: Oj, lite svårt att förklara men med hjälp av rss så kan man följa bloggar. Den lilla orangea knappen med tre streck på som brukar finnas på bloggar är en rssikon och den klickar man på om man vill följa bloggen via rss. Beroende på vad för webläsare man har kan man behöva installera något av alla rssprogram som finns om man vill följa bloggar såhär, som jag gjort. När jag klickat på knappen så följer jag bloggen, och har då bloggaren inte klickat i "Lämna ut hela inlägg i rss-flödet" som finns bland blogginställningarna på blogg.se så ser jag bara de första raderna av inlägget när jag läser, vill jag se hela inlägget och bilderna till det måste jag klicka in mig på bloggen. Är då inte de första raderna tillräckligt lockande så klickar jag inte, och då missar jag ju kanske bra text som står längre ner eller en fin bild jag kunde ha kommenterat. Så därför tycker jag det är viktigt att lämna ut hela rssflödet. Hoppas det var en lite begriplig förklaring i alla fall :p
Liie

15
► Madde
25 Aug 2013 - 20:23
............................................................................................................................................................................................................

Tack vad roligt att höra att det blir bättre och bättre :)
Och tack för tipset om sidan! Ska absolut göra en backup på bloggen! 6 timmar eller vad det nu kan ta är det ju lätt värt!

Svar: Oj alltså nu kunde det se ut som att jag tyckte den var dåligt förut men så menade jag inte såklart, bara att den blir mer och mer inspirerande för nästan varenda inlägg du gör :)
Absolut värt det, hoppas det gick bra!
Liie

16
► P i X E L I E - Erica Pettersson
25 Aug 2013 - 22:26
............................................................................................................................................................................................................

Det känns så skönt att det finns någon mer som har samma tankar som jag angående bloggvärlden!
Jag tycker också det känns som om den håller på att "dö ut". I och för sig brukar det ju oftast vara mindre på sommaren, men jag tycker det känns så även resten av året.

Ibland känns det som om folk inte ids skriva kommentarer. De flesta letar efter typ en "gilla-knapp" (då det finns i andra sociala medier) för att det går så snabbt, och när de inte hittar en sådan så struntar de i att lämna "avtryck" överhuvudtaget.

Känns också som att jag inte riktigt kan nämna bristen på kommentarer "utanför datorn", då de allra flesta mest bara säger typ "meh... varför bryr du dig så mycket om antal besökare/kommentarer?" Och jag vet att det inte är det viktigaste, men i och med att jag har just en fotoblogg så skulle det inte sitta helt fel med att få feedback på bilderna :-) Och kommentarer är ju det som trots allt till stor del håller en blogg levande :-)

Med min blogg lyckas jag tyvärr aldrig komma upp i tresiffrigt. Har provat någon gång att kommentera allt jag bara hinner under en dag, och då kommer jag (om jag "pressar") upp i mellan 70 och 80 unika besökare.

Jag tror också att en del av bloggarnas "nergång" beror på att det är svårare nu för tiden att nå ut med sin blogg; då det bara är några st. som turas om att vara på blogg.se´s startsida (förut kunde man ju hitta nya bloggar där), och bloglovin har inte längre kvar den där lilla rutan där man kunde köpa tid för en tia eller vad det var.
För ett tag sedan hade jag sparat ihop tillräckligt med tid för att köpa en Synas på blogg.se under primetime (det tog ett halvår), och jag bokade en tid kl. 20:20 (alltså mitt i den dyraste timmen, 12500 poäng).
Och det genererade i 57 besökare den dagen (och 10 kommentarer), och dagen efter var antalet tillbaka som det brukade (ca. 23-25st.)
I början av året hade jag en kl. 08:20 och den tiden genererade i 75 besökare.
Så jag tror det även beror lite på att det ändå blivit svårare att marknadsföra sin blogg, om man inte har tid att sitta och kommentera all sin vakna tid...

Ursäkta mastodontkommentaren, men det är som sagt så roligt med fler som håller koll på statistiken :-D
Ha det fint!

Svar: Ja jag tycker inte heller att det varit bara under sommaren i år, utan hela året. Tror också folk är för lata, de orkar inte när det inte finns en knapp att trycka på bara, mycket tråkigt att det ska vara så..
Ja feedback och lite konversation är ju det som gör bloggen levande, att träffa folk med samma intressen och så, det är vad jag gillar mest med att blogga. Och då är kommentarer viktigt!

Du har nog en väldigt bra poäng om att marknadsföra bloggen, det har blivit riktigt svårt då många bra tjänster har försvunnit. Och blogg.ses startsida orkar jag inte ens prata om, blir bara irriterad haha, är så less på att se samma och samma bloggar där HELA TIDEN! Skumt det där med synastiderna, att det kom fler på morgonen än på dyraste tiden. Det gick möjligtvis inte något populärt program på tv just då?

haha ingen fara, skönt att det fortfarande finns någon som tar sig tid att kommentera :) Här har kommentarerna ökat lite sen jag skrev inlägget och jag har fått lite svårt att hinna med, men nu så :) Kram
Liie

17
► Linda
28 Aug 2013 - 19:49
............................................................................................................................................................................................................

Vad kul att du tittade in hos mig, jag hittade massor av grejjer som jag gillade hos dig :)
Kul att du följt din dröm med din webshop, vi verkar gilla armband bägge två!

Tyvärr har jag ingen längre erfarenhet av lång tids bloggande, men jag märker ju att det är svårt att finna nya läsare, fastän man letar och skriver kommentarer hos andra, så tittas det ofta bara tillbaka (på sin höjd) utan att skriva något. Trist, för man vill ju ha respons på det man skriver!

Jag kan också märka att folk slutar att blogga. Tre bloggar som jag älskvärt följt, har slutat bara nu innan sommaren. Jättetrist!

Men 127 besökare om dagen :-o jag med min lilla fjuttiga blogg har på sin höjd 20, haha!

Svar: Kul att du tittade tillbaka och hittade något du gillade :)
Ja det är riktigt svårt att få läsarna att stanna och att kommentera, märker också att många av de man själv kommenterar hos inte kommenterar tillbaka. Antingen är dom väl lata eller så har dom inget att säga om mina inlägg, jag vet ju själv hur svårt det är att hitta någon blogg man faktiskt kan skriva något vettigt till, och har jag inget att säga så är jag hellre tyst och så kanske andra tänker också.

Så tråkigt när någon favorit slutar blogga. Jag märker det också att det kommer färre och färre inlägg hos en del jag följer.

Hellre 20 som verkligen läser än 200 som bara kikar in ;) Nu har jag jobbat i flera år med att skrapa ihop mina 127 stadiga besökare, och insett att jag aldrig kommer bli någon storbloggare :)
Liie

18
► Vicky
02 Sep 2013 - 08:26
............................................................................................................................................................................................................

folk orkar inte kommentera tror jag.
just för att dom flesta läser bloggar genom mobilen och det är/blir så himla bökigt att skriva en kommentar.
Samma är det när man ska svara på en väl skriven kommentar.
tyvärr.
Nu får iofs inte jag speciellt många kommentarer, men det är många "storbloggare" som tycker det samma. :/

Svar: Det är nog så att du har helt rätt tyvärr. Folk är lata. Har nyss själv skaffat mig en smartphone (några år efter resten av mänskligheten jag vet haha) och märkt hur lätt det är att bara trycka gilla på instagram. Men jag ska ändå försöka att inte glömma bort bloggar, jag gillar ändå bloggar mest!
Liie

19
► Madde
11 Sep 2013 - 15:09
............................................................................................................................................................................................................

hahaha det är lugnt, jag tog det på rätt sätt ;)
har inte provat än....glömde bort det bara för att jag inte hade tid att göra det på en gång :P

Svar: Så bra ;)
Liie

20
► Victoria
11 Sep 2013 - 15:37
............................................................................................................................................................................................................

Nu har jag fyllt i det så du får säga till om det fungerar nu.

Svar: Yes det funkar, så himla bra!
Liie

Tyckte du om det här inlägget på något sätt?
Berätta det då! Hur ska jag annars veta vilka inlägg jag borde fokusera mer på? Jag vill ju gärna dela med mig av sådant andra kan ha användning för, men bara om jag vet att någon faktiskt vill läsa om det.

Du får ett mail när jag besvarat din kommentar!
Jag svarar på alla kommentarer med blogg.se's svarsfunktion, svaret dyker då upp under din kommentar. Kan du inte signera, skriv då in din mailadress i fältet för e-post så får du automatiskt ett mail när jag svarat.

Efter att jag svarat kikar jag in på din blogg också :)
Skriv med andra ord inte "besök gärna min blogg också" i din kommentar, besökstiggare besökes inte i ren protest. Skriv något o-spammigt så får du ett klick tillbaka och en kommentar om jag hittar något jag gillar :)
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

   Kom ihåg mig?