VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    31 Dec 2013

Nyårsafton

Kategori: Vardagen / 2013
Vet ni vad jag ska göra ikväll? Absolut ingenting! Det enda jag har planerat är att ta med mig kameran och stativet ut vid tolvslaget och fota fyrverkerier, när folk ändå envisas med att skjuta så ja, varför inte fota. För det är ju faktiskt ganska fint. Min önskan vore dock att fyrverkerier blev olagligt, det är absolut inte värt skadorna som kan bli. Man bränner bokstavligen upp sina pengar, djur mår riktigt dåligt av det och i värsta fall kan man skada både sig och andra ordentligt. Tänk om du tänder på en raket som ser ut att stå rakt, som i sista sekund tippar och träffar grannen som står ute och tittar på spektaklet. Eller kanske skjuter du den rätt i någon familjemedlem som får brännskador för livet för att den sprängs mitt i ansiktet. Hur skulle du må då? Snälla, låt bli raketerna i år. Jag skulle bli jätteglad om jag kom ut imorgonkväll och det inte fanns något att fota. Men jag tvivlar, för jag hörde smällar redan igår tyvärr...
 
I alla fall så ser jag fram emot en stillsam nyår, vet fortfarande inte om jag kommer vara helt själv eller med Jimmy, men hur som så känns det väldigt harmoniskt. Jag längtar till att få fotografera den sprakande himlen, det har ju inte gått tidigare dels eftersom jag alltid varit rätt så full, och dessutom har jag inte haft kamerakunskapen. Nu däremot blir det mitt första nyktra nyår på 10 år, och jag har dessutom en fotokurs i bagaget så nu vill jag verkligen försöka göra något bra av det.
 
Gott nytt år på er alla mina fina bloggvänner, tack för att ni följer mig och nu kör vi hårt och låter 2014 bli det bästa året någonsin!

9 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    30 Dec 2013

Virrhönan

Kategori: Vardagen / 2013
Är det någon mer än jag som har svårt att hålla koll på dagarna just nu? Jag blir galen. Under gårdagen fick jag för mig hela fem gånger att "imorgon är det nyårsafton", det var liksom lite som när man har en dröm, vaknar och inser att det var en dröm och sen somnar om och fortsätter drömma samma sak, om och om igen och man kan inte skaka av sig det, fast nu hände det i verkligheten. Och det värsta, trots att jag precis innan jag somnade konstaterade för sista gången att imorgon är det inte nyårsafton så vaknade jag ändå upp och tänkte... "Idag är det nyårsafton!" Weird.
 
Längtar tills vanliga veckodagarna drar igång igen, när det inte är helgdag mitt i alltihopa för det förvirrar alltid mig.

4 st

ÅSIKTER
   KUL!

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    29 Dec 2013

KUL!

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2013
Bra dag idag, jag klev upp redan klockan 10 och fick lite solljus, det var riktigt länge sen! Sen fick jag sålt biobiljetterna och så trillar det in kommentarer lite då och då om folk som vill vara med i BLOGGUTMANING365! Vilken lättnad, det är så jobbigt att trycka på publiceraknappen när man kommit på något som man själv tycker är jättebra, och sen vänta på hur det tas emot av andra, rätt plågsamt faktiskt! Men det gick fort tills jag fick in första anmälan, så rädslan släppte lite efter det. Bytt ut bilden har jag gjort också, tänkte inte på att ni kanske skulle vilja använda er av den så jag bara slarvade ihop en av första bästa bild, nu är jag mer nöjd men ni som redan använt den gamla i era bloggar behöver inte byta ut den :)
 
Fan vad kul vi ska ha i år, vissa ämnen och frågor är jag riktigt överintresserad av att läsa vad ni har att säga om alltså! Kan passa på att fråga, vilket ämne känns roligast att svara på för er?

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tampons for free
    29 Dec 2013

Tack Reddville!

Kategori: Tampons for free / 2013
Sista inlägget om underbara Reddville och deras tjänst R.E.D.D. Free (som tillsammans med sina samarbetspartners ger ut gratis tamponger varje månad) för i år! Vilket kanonbra år det varit och jag är väldigt stolt över att de fortsatt skicka vippaket till mig, att få det förtroendet varje månad från ett företag, det känns verkligen jättebra. Blev alldeles lycklig i hela hjärtat också när jag för ett tag sen såg att jag står som en av tre toppbloggare på Shesocial, deras sociala nätverk för alla som vill ha chansen att få dessa vippaket, mitt emellan Adaras.se och Tyras.se, där står lilla jag.. :)
 
Denna månad var det Pronaxen som var huvudsamarbetspartnern som bjöd på tamponger, en liten pillerask och en rabattkod på deras tabletter mot mensverk (20% rabatt via apotea.se/pronaxen, ange kampanjkod pronax20 i kassan), tillsammans med Indiska som skickade med ett juligt kaffe och till sist Burt's Bees och deras läpp läppcerat med smak av grapefrukt. Jag har alltid trott att när någon skriver om smak på läppcerat så menar dom egentligen doft, men den här SMAKAR faktiskt grapefrukt, man lär sig då något nytt varje dag :) Mycket fräsch är den i alla fall, och 100% naturlig.
 
Vill tacka de fantastiska tjejerna bakom Reddville så hemskt mycket för i år! Ser fram emot 2014 och vad de hittar på då, jag har följt dem ända sen de startade och vet att de har jobbat riktigt hårt för att bli så framgångsrika som de är idag, de har numera över 70 000 medlemmar och finns i flera länder, är så glad för deras skull! Är du inte medlem än? Bli det här!

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Ekonomi
    29 Dec 2013

Köp mina biobiljetter!

Kategori: Ekonomi / 2013
 
SÅLDA!
 
Jag har fyra SF biobiljetter jag fått från ett företag som jag vill bli av med, har dumt nog väntat och trott att jag ska gå på bio så utgångsdatumet är snart, 2014-01-29. Så vet du med dig att du ska gå på bio innan dess så kan du göra ett litet klipp här, jag säljer alla fyra för 250 kr och jag bjuder på frakten! Först till kvarn är det som gäller.
 
På Tradera brukar de gå för mellan 80-90 kr styck plus frakt oftast, och efter lite undersökning eftersom jag aldrig går på bio så verkar det som att ett biobesök i alla fall kostar runt hundralappen (plus eventuell 3D-avgift som inte ingår i dessa biljetter).
 
På baksidan står detta: "Denna biljett gäller i utbyte mot en biobiljett till ordinarie föreställning. För 3D-visning tillkommer särskilt tillägg. Läs mer på www.sf.se/foretagsbiljetter/info" ← där står alltså allt du behöver veta.
 
Vill du köpa? Maila liie.blogg(at)hotmail.com! Får jag inget svar idag söndag lägger jag upp dem på Tradera imorgon, men jag hoppas på att slippa då det är så mycket jobb, gör det hellre lite lättsammare för mig och billigare för dig genom bloggen :)
 
Ps. Eventuella kycklingar som kan synas på bilden ingår inte.. ;)

30 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    28 Dec 2013

Vi deltar i BLOGGUTMANING365

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2013
 Här länkar jag alla som hakar på och bloggar om BLOGGUTMANING365!
 
UPPDATERAD 2 MARS. De som inte skrivit något utmaningsinlägg på ca en månad (eller har lösenordsskyddat bloggen, flyttat eller sagt att de hoppar av) får stå längre ner på en egen lista, och de som fortfarande är aktiva får vara längst upp. Om det skulle vara så att du av misstag hamnat på fel lista (eller vill haka på igen) så säg till så flyttar jag om. Jag kan inte ha stenkoll, utan har skummat igenom era era bloggar. Det blir bättre så här så de som vill läsa om utmaningen hittar relevanta bloggar direkt. Går igenom listan över aktiva bloggar om en eller två månader igen om flyttar ner de som verkat hoppa av.
 
VI ÄR FORTFARANDE AKTIVA:
 
 
 
 
VI HAR (FÖRMODLIGEN) GETT UPP UTMANINGEN:
 

157 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    28 Dec 2013

Var med på BLOGGUTMANING365!

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2013
Här är äntligen bloggutmaningen som räcker hela året, BLOGGUTMANING365! Den börjar 1 januari och jag skapade den av två anledningar. Den första är för att jag vill få ut minst ett inlägg om dagen under 2014, även under perioder då bloggtorkan slår till, så bloggen inte blir stillastående. Den andra är för att jag tror dessa frågor kan underhålla mina läsare, de får veta lite mer om mig men tanken är inte att bara trycka ut egofakta utan de kommer få en hel del tips också. Fredagarna exempelvis är ägnade till att tipsa om något eller länka något, och även i en del andra svar kommer jag väva in tips och sånt mina läsare kan ha nytta av.
 
Du får jättegärna anta denna utmaning också! Ju fler som är med desto roligare, det är alltid kul att läsa om andra bloggares åsikter och tips, plus att din blogg kommer leva åtminstone ett år till, varje dag! Jättebra ju. Hittar du hit efter 1 januari är det bara att haka på på den dagen vi är på nu och så kör du antingen till årsskiftet eller fortsätter under 2015 med de frågor som var i början som du missat, om du vill köra ett helt år.
 
Det finns inga speciella regler för att få vara med, det enda du inte får göra är att påstå att du skapat denna utmaning själv. Läs gärna mina frågor & svar med tips på hur man kan skriva och vad du gör om du inte kan / vill svara på någon av frågorna.
 
Utmaningen är upplagd så här: Varje vecka har vi ett tema, och de fyra första dagarna svarar vi på random frågor inom temat, om oss själva eller våra åsikter. På torsdag drömmer vi oss bort lite eller blir ställd inför ett val, alla torsdagsfrågor börjar på "Om...". På fredag länkar eller tipsar vi om något, på lördag kör vi en hiss & disslista och på söndag en 5-i-topp-lista.
 
Om du bloggar om utmaningen och länkar hit så får du en länk hos mig hela året! Om du berättar för dina läsare att du ska vara med (eller i alla fall försöka vara med, man måste inte svara på alla frågor om man inte vill) på BLOGGUTMANING365 och länkar hit så länkar jag tillbaka till dig i ett inlägg med alla som antar utmaningen så vi kan kika in hos varandra. Det är inte nödvändigt att kopiera över hela frågelistan till din egen blogg, du kommer alltid kunna hitta den här hos mig, men vill du absolut göra det så får du så länge du anger att den kommer från mig. Kommentera här när ditt inlägg ligger uppe så lägger jag till dig på listan!
 
Jag kommer försöka välja ut en eller ett par inlägg skrivna av någon av er och länka dem i min blogg varje vecka. En av tankarna är ju som sagt att bra saker ska spridas med denna utmaning, så jag kommer på söndagar i den mån jag hinner att välja ut en eller ett par inlägg någon av er skrivit under veckan som jag tycker var bra som jag pushar lite extra för. För att jag ska kunna göra det krävs det att du går in till mitt inlägg för dagen* och länkar till ditt egna bland kommentarerna. Även om du inte blir utvald så är det ändå bra att ha en länk i kommentarerna så andra som är intresserade av just den frågan ser att även du bloggat om det och kan gå in till dig och läsa.
 
*Tänk på att skicka din länk i rätt inlägg, i mitt "Hur var du som barn?" får bara ditt "Hur var du som barn?" länkas, länkas det i fel inlägg raderas hela kommentaren. Skicka gärna länkar i efterhand om du missat, se bara till att de hamnar i de rätta inläggen.
 

 
Här kommer årets alla ämnen och frågor du får svara på! Vi publicerar första inlägget på onsdag 1 januari 2014.
Hittar du några stavfel eller något som ser galet ut kan du väl vara snäll och slänga in en kommentar så jag kan ändra.
 
VECKA 1 - 2013 / 2014
 
001. Hur tror du den här 365dagarsutmaningen kommer gå för dig?
002. Ser du ett nytt år som en chans att börja om eller är det bara som vilken tid på året som helst?
003. Länka till ett inlägg du skrivit från 2013 som du tycker borde läsas igen
004. Hiss & Diss - 2013
005. 5 saker du vill göra under 2014
 
VECKA 2 - BARNDOMEN
 
006. Vad vad populärt när du var liten?
007. Hur var du som barn?
008. Var det något du gillade som barn som räknades "höra till det andra könet"?
009. Om du fick chansen att gå tillbaka till att vara barn igen, skulle du ta den?
010. Tipsa om en lek du lekte som du tycker barn idag borde testa på också
011. Hiss & Diss - Händelser från barndomen
012. 5 leksaker du tyckte extra mycket om som barn
 
VECKA 3 - FILM
 
013. Vilken är din favoritfilmgenre?
014. Ser du helst på film hemma eller på bio?
015. Vilken är din favoritskådespelare?
016. Om du fick leva i en film, vilken väljer du?
017. Tipsa om vad du vill som har med film att göra
018. Hiss & Diss - Filmer
019. 5 filmer man inte får missa
 
VECKA 4 - DJUR
 
020. Har du klappat ett vilt djur?
021. Vad är det roligaste du sett ett djur göra?
022. Finns det något djur du kan ha ihjäl utan att må dåligt efteråt?
023. Om du fick välja fritt på alla djur i hela världen, vilket skulle du ha som husdjur?
024. Länka ditt favoritdjurklipp på youtube
025. Hiss & Diss - Husdjur
026. 5 djur du tycker ser riktigt roliga ut
 
VECKA 5 - SOCIALA MEDIER
 
027. Är du noga med vad för slags bilder och information du delar med dig av (och inte) på sociala medier?
028. Finns du på några andra ställen än bloggen som du vill göra lite reklam för?
029. Vilken Facebooktyp är du, och hur många av de 12 typerna finns bland dina facebookvänner?
030. Om du bara fick välja ett socialt medium att vara på, vilket skulle det bli?
031. Länka till en person / företag som du tycker sköter sig bra i sociala medier
032. Hiss & Diss - Sociala medier
033. 5 slags statusuppdateringar / inlägg du stör dig på på sociala medier
 
VECKA 6 - HEMMA
 
034. Hur ser ditt drömhem ut?
035. Vad tycker du om att andra människor rotar i ditt badrumsskåp när de lånar toaletten?
036. Vilken stil har du hemma?
037. Om du bara fick välja en prydnad som du redan har att spara, vilken blir det?
038. Länka en bloggare som du tycker har det fint hemma
039. Hiss & Diss - Ditt hem
040. 5 saker som aldrig kommer in i ditt hem
 
VECKA 7 - TÄVLINGAR
 
041. Har du varit med i någon tävling som visats på tv?
042. Vad tävlar du helst om?
043. Vad är det allra sämsta du vunnit?
044. Om man bara tävlar för att vinna äran, är det någon mening att vara med då?
045. Länka en tävling på internet som du deltar i just nu
046. Hiss & Diss - Tävlingsregler
047. 5 bästa sakerna du vunnit
 
VECKA 8 - MUSIK
 
048. Vad för slags musik gillar du?
049. Vad säger andra människor när du sjunger? (Kanske vågar du till och med visa ett klipp när du sjunger?)
050. Berätta om ett härligt minne kopplat till musik
051. Om du fick spela vilket instrument du ville och vara grym på det, vilket blir det?
052. Tipsa om något intressant som har med musik att göra
053. Hiss & Diss - Musik
054. 5 låtar du rekommenderar
 
VECKA 9 - STÄDNING
 
055. Är du en organiserad person?
056. Bryr du dig om hur städat andra har det i sina hem när du besöker dem?
057. Vem är det som städar hemma hos dig?
058. Om någon hälsar på oannonserat, får du skämmas för hur det ser ut hemma?
059. Länka en städprodukt du tycker är bra
060. Hiss & Diss - Städning
061. 5 saker som alltid ligger framme trots att du stör dig på dem
 
VECKA 10 - MELODIFESTIVALEN
 
062. Hur brukar du titta på Melodifestivalen?
063. Vad tycker du om programledarna i Melodifestivalen i år?
064. Brukar du rösta i Melodifestivalen?
065. Om du fick välja en artist som skulle medverka i Melodifestivalen, vem skulle det vara?
066. Länka den bästa låten ur alla Melodifestivalens deltävlingar i år
067. Hiss & Diss - Melodifestivalen
068. 5 låtar du gillat från Melodifestivalen, du får välja från alla år
 
VECKA 11 - RESOR
 
069. Brukar du köpa souvenirer?
070. Charter eller resa på egen hand?
071. Berätta om ett resemisstag
072. Om du bara fick välja ett resmål att besöka en vecka om året resten av livet, vilket blir det?
073. Tipsa om ett resmål du gärna skulle vilja besöka
074. Hiss & Diss - Att resa
075. 5 onödiga saker du alltid tar med på resan
 
VECKA 12 - TEKNIK
 
076. Finns det någon teknisk pryl som de flesta andra har som du valt att inte äga?
077. Vill du vara bland de första att testa ny teknik när den kommer ut?
078. Vad tycker du om att barn så unga som 5 år har egna smartphones / surfplattor?
079. Om 50 år, vad för tekniska prylar tror du finns då?
080. Länka en teknisk pryl du suktar efter just nu
081. Hiss & Diss - Teknik
082. 5 tekniska prylar du tycker är onödiga
 
VECKA 13 - NYHETER
 
083. Brukar du vara först att få reda på nyheter bland vänner?
084. Har du någon trevlig nyhet att berätta?
085. Vad för slags nyheter tycker du är mest ointressant?
086. Om du inte fick reda på nyheter om vad som hänt i Sverige på en vecka, skulle du tycka det var jobbigt?
087. Länka en artikel från aftonbladet.se som är den typ av artiklar du helst läser
088. Hiss & Diss - Nyheter
089. 5 ställen du brukar kika på för att få reda på nyheter
 
VECKA 14 - VÅREN
 
090. Fåglarna kommer tillbaka och börjar sjunga tidigt på morgonen, mysigt eller jobbigt?
091. Planterar du något på våren?
092. Brukar du vårstäda?
093. Om du bara får välja ett vårtecken, vilket känns mest vårigt?
094. Tipsa om något bra som du använder dig av på våren
095. Hiss & Diss - Våren
096. 5 våriga plagg du tycker är snygga
 
VECKA 15 - BLOGGVÄRLDEN
 
097. Varför läser du bloggar?
098. Borde det finnas en åldersgräns för att blogga?
099. Har du skaffat någon ny vänskap tack vare att du bloggar?
100. Om du fick ändra en sak med bloggvärlden, vad skulle det vara?
101. Länka en blogg som är olik din men som du gillar
102. Hiss & Diss - Bloggvärlden
103. 5 tips för en bättre blogg
 
VECKA 16 - PÅSKEN
 
104. Vad vill du ha i ditt påskägg?
105. Visa en bild på det påskigaste du äger
106. Brukar du påskpyssla?
107. Om du fick välja, hur skulle du fira påsken?
108. Länka till en påskdekoration som skulle passa bra hemma hos dig
109. Hiss & Diss - Påsken
110. 5 bloggare du tycker förtjänar varsitt påskägg
 
VECKA 17 - FRAMTIDEN
 
111. Har du några planer för framtiden?
112. Hur tror du samhället ser ut om 20 år?
113. Ju äldre man blir desto bättre blir livet, eller?
114. Om du grävde ner en tidskapsel idag, vad skulle du lägga i den?
115. Länka en blogg / person du hoppas få följa i många år till
116. Hiss & Diss - Framtiden
117. 5 saker du tror kommer vara annorlunda om 50 år
 
VECKA 18 - JOBB
 
118. Skulle du kunna åka till Norge och rensa fisk hela dagarna under en säsong bara för att det är bra betalt?
119. Hur många jobb har du haft?
120. Jobbar du för att leva, eller lever du för att jobba?
121. Om du fick välja helt fritt, vad skulle du jobba med då?
122. Tipsa om något som har med ditt jobb att göra
123. Hiss & Diss - Arbetslivet
124. 5 jobb du inte skulle vilja ha
 
VECKA 19 - ÖVERNATURLIGT
 
125. Har du sett något övernaturligt någon gång?
126. Tror du det finns aliens på jorden?
127. Vem är gud enligt dig?
128. Om du fick ta reda på sanningen om en enda övernaturlig och oförklarlig sak, vad skulle det vara?
129. Tipsa om något övernaturligt som fascinerar dig
130. Hiss & Diss - Övernaturligt
131. 5 magiska varelser du önskar fanns på riktigt
 
VECKA 20 - SPEL
 
132. Är du en dålig förlorare?
133. Vad för slags spel tycker du mest om att spela?
134. Är du beroende av något spel?
135. Om du får chansen att fuska i ett spel utan att bli upptäckt, gör du det då?
136. Tipsa om ett roligt mobilspel
137. Hiss & Diss - Spel
138. 5 spel du rekommenderar
 
VECKA 21 - MAT
 
139. Äter du tre riktiga måltider (frukost, lunch, middag) om dagen?
140. Är du kräsen när det kommer till mat?
141. Finns det någon kombination av mat som du äter som andra tycker är lite konstig?
142. Om en produkt gått över på datumet någon dag, äter du den ändå?
143. Tipsa om en dukning du tycker är snygg
144. Hiss & Diss - Matlagning
145. 5 maträtter du skulle kunna leva på resten av livet
 
VECKA 22 - SHOPPING
 
146. Shoppar du helst på nätet eller i butik?
147. Köper du hellre en dyr kvalitetströja eller fem billiga tröjor av sämre kvalitet?
148. Tänker du efter innan du köper något?
149. Om du blev av med alla kort och kontanter utom en hundralapp i en hel vecka, hur skulle du klara veckan?
150. Länka en webshop du är inne på ofta
151. Hiss & Diss - Shopping
152. 5 saker du sällan kan motstå att köpa
 
VECKA 23 - FÖR 5 ÅR SEDAN
 
153. Vem var du för 5 år sedan?
154. Vad hade du för stil för 5 år sedan?
155. Har du förändrats något på dessa 5 år?
156. Om du fick gå tillbaka 5 år i tiden och säga något till dig själv, vad skulle du säga?
157. Tipsa om något som du gillade för 5 år sedan som du fortfarande gillar
158. Hiss & Diss - Livet för 5 år sedan
159. 5 prylar du ägde och tyckte om för 5 år sedan
 
VECKA 24 - SPORT
 
160. Är det viktigt för dig att hänga med i hur det går för ditt favoritland i olika sporter?
161. Håller du på med någon sport?
162. Vad tycker du om att idrottsmänniskor tjänar mycket mer pengar än människor som jobbar med att rädda liv?
163. Om du fick säga något till en idrottsman / kvinna - vad skulle du säga och till vem?
164. Länka ett plagg du gärna skulle sporta i
165. Hiss och Diss - Idrott i skolan
166. 5 sporter du tycker om att titta på
 
VECKA 25 - MIDSOMMAR
 
167. Tycker du det är viktigt att ha en midsommarstång och dans och allt vad det är?
168. Har du någonsin plockat blommor och lagt under kudden på midsommar?
169. Vad brukar du göra på midsommar?
170. Om midsommar försvann, skulle du tycka det var tråkigt?
171. Tipsa om en sak du kommer använda på midsommar
172. Hiss & Diss - Midsommar
173. 5 plagg som passar till midsommar
 
VECKA 26 - DIN STAD
 
174. Vad är det allra bästa med din stad?
175. Bor eller kommer det några kändisar från din stad?
176. Trivs du i din stad?
177. Om du fick plocka in något (vad som helst) i din stad som inte finns där nu, vad tar du dit?
178. Länka till något intressant som har med din stad att göra
179. Hiss & Diss - Din stad
180. 5 saker värda att se/göra i din stad om man är på besök
 
VECKA 27 - FÖDELSEDAG
 
181. Längar du tills du fyller år?
182. Är du nöjd med den månad du är född i?
183. Hur brukar du fira din födelsedag?
184. Om du inte fick några paket på din födelsedag, hur skulle du känna då?
185. Länka något du vill ha i födelsedagspresent
186. Hiss & Diss - Födelsedagar
187. 5 godsaker du brukar bjuda på på din födelsedag
 
VECKA 28 - SOMMAR
 
188. Bryr du dig om hur du ser ut i badkläder?
189. Har du någon semester i sommar?
190. Hur varmt måste det vara i vattnet för att du ska bada?
191. Om du fick spendera alla tre sommarmånaderna precis som du ville, vad skulle du göra?
192. Länka till något riktigt somrigt du gillar
193. Hiss & Diss - Sommaren
194. 5 ställen du ofta besöker på sommaren
 
VECKA 29 - BILDER
 
195. Tycker du det är pinsamt om en bild på dig där du omedvetet gör en ful min hamnar på internet?
196. Vad fotar du med?
197. Står du helst bakom kameran eller framför?
198. Om någon lånar en bild från din blogg till sin egen blogg utan att fråga, hur reagerar du då?
199. Tipsa om något som har med foto eller bilder att göra
200. Hiss & Diss - Dina bilder
201. 5 bilder du tagit som du aldrig visat på bloggen förut
 
VECKA 30 - POLITIK
 
202. Vilket år var det första då du fick rösta och minns du hur du kände då?
203. Röstar du på samma parti nu som första gången du fick rösta? Om inte, vad fick dig att ändra dig?
204. Vilka hoppas du vinner valet i höst?
205. Om du fick välja, monarki eller republik?
206. Länka något som har med politik att göra som du tycker andra borde läsa
207. Hiss & Diss - Nuvarande regeringen
208. 5 saker som gör Sverige till ett bra land att leva i
 
VECKA 31 - PINSAMT
 
209. Vad tycker du om leken Sanning eller Konsekvens där du svarar på pinsamma frågor eller gör förnedrande uppdrag?
210. Är du sån som har lätt för att skämmas?
211. Vad är det pinsammaste som hänt dig?
212. Om någon gör något pinsamt, låtsas du som ingenting för att personen ska slippa skämmas eller retas du?
213. Tipsa om hur man kan rädda sig när man gjort något pinsamt
214. Hiss & Diss - Pinsamma händelser
215. 5 situationer du hamnar i ibland som du ofta tycker blir pinsamma
 
VECKA 32 - SPRÅK
 
216. Är du en pratglad person?
217. Hur många språk kan du?
218. Finns det någon dialekt du har svårt för eller inte förstår?
219. Om en bloggare vill ha kvar dig som läsare, hur ska deras språk INTE vara då?
220. Tipsa om ett konstigt men användbart ord och förklara vad det betyder
221. Hiss & Diss - Språk
222. 5 ord du inte tål att höra
 
VECKA 33 - DIN BLOGG
 
223. Är allt du skriver i din blogg sant?
224. Tjänar du pengar på att blogga?
225. Önskar du att din blogg var stor?
226. Om någon skriver en elak kommentar till dig, vad gör du då?
227. Länka ett gammalt inlägg du skrivit som borde läsas igen
228. Hiss & Diss - Din blogg
229. 5 ämnen du skriver mest om i din blogg

VECKA 34 - KLÄDSTIL
 
230. Förklara eller visa din klädstil
231. Finns det någon person du tycker passar i alla klädstilar?
232. Har du någon gång blivit retad för din klädstil?
233. Om andra människor kommenterar din klädstil (positivt och negativt), vad gör du då?
234. Länka ett eller flera plagg som inte alls är din stil
235. Hiss & Diss - Din egen klädstil
236. 5 stilar du tycker är snygga
 
VECKA 35 - EKONOMI
 
237. Tycker du det är fel att fråga hur mycket någon annan tjänar?
238. Vad tycker du om att låna pengar till att köpa saker?
239. Vad är det mest ekonomiska du gjort i ditt liv?
240. Om du vann 20 000 kr i månaden i 20 år, vad skulle du göra?
241. Tipsa om något som har med ekonomi att göra
242. Hiss & Diss - Din ekonomi
243. 5 ekonomitips, stora eller små
 
VECKA 36 - BÖCKER
 
244. Vad för typ av böcker läser du helst?
245. Har du någon favoritförfattare?
246. Vad använder du som bokmärke?
247. Om boken du läser inte är bra efter att du läst halva, läser du ut den eller ger du upp?
248. Länka en bok som alla borde läsa
249. Hiss & Diss - Böcker
250. 5 böcker du ångrar att du slösade din tid på
 
VECKA 37 - KREATIVITET
 
251. Är du en kreativ person?
252. När är du som mest kreativ?
253. Berätta om det mest kreativa du gjort
254. Om kreativiteten försvinner, hur får du tillbaka den?
255. Tipsa om något kreativt man kan göra en tråkig dag
256. Hiss & Diss - Kreativitet
257. 5 kreativa människor du inspireras av
 
VECKA 38 - HÄLSA
 
258. Är du bra på att ta hand om dig själv?
259. När mår du som allra bäst?
260. Har du brutit något någon gång?
261. Om du blir sjuk, vill du kolla upp det snabbt eller väntar in i det sista för att se om det går över av sig själv?
262. Tipsa om något som gör dig glad när du är nere
263. Hiss & Diss - Ditt mående just nu
264. 5 knep för att hålla sig frisk
 
VECKA 39 - NAMN
 
265. Hur kom du på ditt bloggnamn?
266. Har du någon gång i livet velat ha ett annat förnamn än det du har och isåfall vilket?
267. Är det viktigt för dig att kvinnan tar mannens efternamn när man gifter sig?
268. Om man fick döpa barn till vad man ville och ingen skulle bli mobbad för sitt namn, finns det något ord (som inte är ett namn idag) du tycker är så fint att du skulle kunna överväga att ge det som namn till ett barn?
269. Länka en person som har ett snyggt namn
270. Hiss & Diss - Ditt namn
271. 5 annorlunda namn du tycker är fina
 
VECKA 40 - HÖST
 
272. Spenderar du mycket tid framför tvn på hösten?
273. Planerar du att göra något speciellt i höst?
274. Vad gjorde du idag för exakt ett år sedan?
275. Om bara du får välja en låt att lyssna på hela hösten, vilken väljer du?
276. Tipsa om en film som kommer ut på bio i höst som verkar bra
277. Hiss & Diss - Hösten
278. 5 härliga höstplagg du gärna går runt i

VECKA 41 - TVSERIER
 
279. Tycker du det är intressant att prata med andra människor om tvserier du gillar?
280. Finns det något du stör dig på i tvserier?
281. Följer du någon dokusåpa?
282. Om du fick vara en karaktär ur en tvserie, vem vill du vara?
283. Länka en favoritscen ur en tvserie
284. Hiss & Diss - Tvserier
285. 5 tvserier du avfärdat genom att bara titta på omslaget, hört namnet eller sett en kort sekvens ur
 
VECKA 42 - VECKODAGARNA
 
286. Är måndagar extra tunga för dig?
287. Vad brukar du göra på tisdagar?
288. Är onsdag lill-lördag enligt dig?
289. Om du bara får välja ett tvprogram att se som går på torsdagar, vilket väljer du?
290. Tipsa om något roligt att göra på fredagar
291. Hiss & Diss - Lördagar
292. 5 bra saker med söndagar
 
VECKA 43 - INTERNET
 
293. Känner du dig trygg på internet?
294. Hur mycket tid spenderar du på internet varje dag? (Tänk dator, mobilappar, tv via internet, onlinespel mm)
295. Hur gammal var du och vilket år fick du internet hemma för första gången?
296. Om internet skulle försvinna (inte bara för dig utan för alla) och aldrig mer komma tillbaka, hur skulle ditt liv förändras?
297. Länka en rolig websida man kan besöka när man har tråkigt
298. Hiss & Diss - Internet
299. 5 saker du roar dig med på internet
 
VECKA 44 - HOBBYS
 
300. Vad har du för hobby?
301. Brukar du träffa andra människor med samma hobby och prata om / utföra hobbyn tillsammans?
302. Hur mycket pengar och tid lägger du ner på din hobby varje månad i snitt?
303. Om du kunde, skulle du vilja leva på din hobby?
304. Länka något som du behöver till din hobby just nu
305. Hiss & Diss - Din hobby
306. 5 hobbys du haft genom åren
 
VECKA 45 - RANDOM
 
307. Vad tycker du om Sveriges nya pronomen "hen"?
308. Har du träffat någon kändis?
309. Var det bättre förr?
310. Om någon berättar något i förtroende för dig, kan den personen vara säker på att du inte sprider det vidare till någon?
311. Länka ett inlägg någon annan skrivit nyligen som du tyckte var bra på något sätt
312. Hiss & Diss - Den här 365dagarsutmaningen
313. 5 stunder då du känt dig bra under vecka 45
 
VECKA 46 - FÖRHÅLLANDEN
 
314. Föredrar du att vara singel eller i ett förhållande?
315. Vad tycker du om homosexuella förhållanden?
316. Hur länge varade ditt längsta respektive kortaste förhållande?
317. Om din partner var otrogen, skulle du kunna fortsätta vara tillsammans med personen?
318. Tipsa om en bra present att överraska sin partner med bara för att
319. Hiss & Diss - Förhållanden
320. 5 saker din partner kan göra för att göra dig glad
 
VECKA 47 - GODSAKER
 
321. Vad äter du på när du går på bio?
322. Har du någon regel om när onyttiga godsaker är tillåtet och inte?
323. Vad tycker du om lösgodis?
324. Om du tänker på något nyttigt snacks som också är riktigt gott, vad tänker du på för snacks då?
325. Tipsa om två saker som man kanske inte förväntar sig är goda tillsammans men som är det
326. Hiss & Diss - Godsaker
327. 5 godsaker du äter minst en gång i månaden
 
VECKA 48 - INFÖR JULEN
 
328. Brukar du köpa / få / vilja ha någon slags julkalender?
329. Har du börjat köpa julklappar ännu?
330. Vilka är dina känslor inför julen?
331. Om du sätter upp adventsljusstakarna idag, blir du först på din gata då eller har fler startat julen redan?
332. Länka en juldekoration du gärna skulle vilja ha hemma
333. Hiss & Diss - Inför julen
334. 5 saker som står högst upp på din önskelista
 
VECKA 49 - VINTERN
 
335. Utövar du någon vintersport?
336. Matar du fåglarna på vintern?
337. Har du byggt något av snö någon gång som du var (eller fortfarande är) extra stolt över?
338. Om man som bilförare möter dig som gångtrafikant i vintermörkret, kan man räkna med att se dig eller har du inga reflexer?
339. Tipsa om ett vinterplagg som du rekommenderar
340. Hiss & Diss - Vintern
341. 5 sätt att göra det mysigt i vinterkylan
 
VECKA 50 - ALKOHOL
 
342. Dricker du och din släkt alkohol på julafton, och vad tycker du allmänt om att det dricks på jul i barnfamiljer?
343. Har du blivit så full att du fått minnesluckor någon gång?
344. Vad tycker du om att Systembolaget har ensamrätt på alkoholförsäljningen i Sverige?
345. Om alkohol helt plötsligt försvann från jordens yta, hur skulle ditt liv förändras?
346. Tipsa om en god drink (med alkohol eller alkoholfri)
347. Hiss & Diss - Alkohol
348. 5 fester du aldrig vill glömma
 
VECKA 51 - SKYDD
 
349. Vad tycker du om försäkringar och har du utnyttjat en försäkring någon gång?
350. När du loggar in på ett konto på internet, ber du människor som står bakom att titta bort när du skriver in ditt lösenord?
351. Använder du hjälm när du cyklar?
352. Om du blir instängd i ditt hem en vecka med strömavbrott, har du mat, vatten, verktyg och kunskap för att klara dig bra?
353. Tipsa om ett solskydd du tycker är bra
354. Hiss & Diss - Olika sorters skydd
355. 5 skydd du inte skulle vilja vara utan
 
VECKA 52 - JULEN
 
356. Vad dekorerar du din julgran med i år?
357. Tittar du på julkalendern på tv?
358. Hur firar du jul i år?
359. Om du bara fick se ett klipp/program på tv på julafton, vilket blir det?
360. Länka till något juligt som inspirerar dig
361. Hiss & Diss - Julen
362. 5 måsten på julbordet
 
VECKA 1 - NYÅR
 
363. Hur ska du fira nyår?
364. Vilken är din inställning till fyrverkerier?
365. Utvärdera denna 356dagarsutmaning! (Hur gick det, vad var svårast, roligast, tankar mm)
 

Stort tack till PIXELIE som hjälpt till med att både hitta på ett par veckoteman och hon har också skapat frågorna under rubriken Politik, det skulle jag aldrig klarat själv! Hon är även hjärnan bakom ytterligare två frågor till om genus som ligger i andra kategorier. Vill också tacka SHERIILYN och JESSICA så hemskt mycket för hjälp med veckoteman! Det var svårare än jag trodde att komma på 53 ämnen som kunde passa in i hur jag ville ha denna utmaning, det är tur man har snälla bloggvänner :)

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    28 Dec 2013

Q&A - BLOGGUTMANING365

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2013
Här är lite frågor och svar och saker du kan tänka på om du antar BLOGGUTMANING365!

Du skriver på det sätt som passar dig och din blogg. Det är en del ja eller nej frågor, du kan givetvis bara svara ja eller nej om du vill men det kommer dina läsare tycka är väldigt tråkigt. Tanken är att du ska spinna vidare själv och berätta varför du tycker som du gör, kanske någon erfarenhet eller lite runt om. Sen om du skriver två meningar eller hundra är helt upp till dig.
 
 
Absolut får du det, det är därför jag publicerar hela årslistan på en gång. Det är faktiskt till din fördel om du skriver klart ett par inlägg på en och samma gång som du antingen kan tidsinställa eller bara logga in och publicera på rätt dag.
 
 
Vilken tid du vill mellan 00.01 till 23.59. Missar du någon dag så får du fråga ditt samvete om du ska efterpublicera inlägget på rätt datum, publicera inlägget på fel datum eller strunta helt i det inlägget.
 
 
Vad du vill. Jag kommer skriva numret på dagen samt veckotemat, t.ex 113 - Framtiden (Jag ångrade mig, jag skriver bara dagens nummer och sen något annat passande). Gillar du inte det kan du ha frågan för dagen som rubrik, bara numret eller kanske BLOGGUTMANING365 - och numret på dagen?
 
 
Alla frågor, inte bara hiss och diss, får tolkas som du känner för det! Någon kanske hissar 2 personliga saker som hänt 2013, medans någon annan hissar 11 trender som var, det är helt upp till dig att tolka och berätta ur din synvinkel.
 
 
Absolut inte! Jag uppskattar såklart alla länkar jag får då jag vill att så många som möjligt ska hitta hit och vara med på denna utmaning, men du behöver inte länka i varje inlägg. Det jag önskar är att om du väljer att bara köra igång utan att först tipsa dina läsare om utmaningen, att du länkar hit i ditt första inlägg. Utmaningen tog tid att göra och det vore trist om du inte ville berätta var du hittat den, men efter det gör du som du vill. Länka varje dag, en gång i månaden, när du känner för det eller inte alls :)
 
 
Skapa gärna en ny kategori för dessa inlägg så alla hamnar på samma ställe så det blir lätt att gå tillbaka och läsa om man vill. Eller lägg dem i en befintlig kategori, eller sprid ut dem på olika. Som sagt, inga regler, gör som du vill.
 
 
För att göra inläggen roligare kan du använda bilder, göra collage och sånt för att förstärka och visa vad du menar. Tänk dock på att främst använda egna bilder, använder du någon annans bild så måste du ha tillstånd från ägaren att använda den. Företag tycker ofta (men inte alltid!) att det är okej att du lånar deras bilder så länge du anger källa, men är du osäker så fråga dem. Tänk också på att Google inte är någon gratis bildbank och att ange Google som källa aldrig är rätt, det är inte Googles bilder. Mina bilder får alltid lånas och användas i icke kommersiellt syfte så länge det tydligt framgår att det är min bild och finns en länk hit. Översta bilden i detta inlägg får lånas helt fritt och du behöver inte säga att det är min bild, eftersom du kommer ju länka till utmaningen om du använder den, så det är liksom underförstått.
 
 
...sväva iväg. Exempel: Vilken läsk är godast? Och du kanske inte ens dricker läsk. Du kan då berätta det, och fortsätta med ...men jag dricker te, och svartvinbärste är godast för att... Eller kanske berätta lite mer om varför du valt att inte dricka läsk?
 
...skriva ett inlägg men berätta att du inte kan / vill svara. Alla har olika gränser för vad som är okej att blogga om och inte, så skriv att du inte vill eller kan svara bara. Vill du så kan du lägga in en liten motivering varför. Då har du i alla fall gjort dagens inlägg, ifall det är så att du är inställd på att verkligen klara alla 365 dagarna av utmaningen :)
 
...strunta i att skriva inlägget. Ja, du bestämmer ju faktiskt helt själv hur duktig du vill vara med denna utmaning.
 

Undrar du något är det bara att kommentera här så svarar jag, annars önskar jag dig lycka till med utmaningen om du hakar på!

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Jag vann
    27 Dec 2013

Personlig almanacka 2014

Kategori: Jag vann / 2013
Jag har ju haft en väggalmanacka från Trycksakstorget i två år nu och har varit jättenöjd med den, otroligt praktisk med översikt över hela månaden, och SÅ FIN (kolla här, följ gärna länkarna där för att se min första också) eftersom man får designa själv. Nästa år hade jag dock bestämt mig för länge sedan att köra på almanacka i mobilen eftersom jag märkt att jag inte skriver så mycket, det är några rader här och där bara och då känns det lite onödigt med något så stort på väggen.
 
Men redan i första luckan i Sophies julkalender så råkade jag vinna (så enkla regler att det var svårt att motstå att delta!) en almanacka från personligalmanacka.se så ja, det blev en för 2014 ändå! Man kan ju inte låta en praktisk vinst gå till spillo och den kommer se ut som på bilden. Ser fram emot att få hem den, kommer åtminstone skriva upp Jimmys jobbtider i den och när skatten ska vara betald varje månad, så den kommer absolut komma till användning.
 
Har faktiskt vunnit ett par grejer i bloggjulkalenderarna i år, kanske visar fler framöver :)

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Bloggrelaterat
    27 Dec 2013

Hjälp till med utmaningen!

Kategori: Bloggrelaterat / 2013
Hoppas ni haft en god jul, jag har varit helt frånvarande här, har inte riktigt orkat blogga. Egentligen ville jag inte att första inlägget på så länge skulle vara det här, men har bråttom och total hjärnsläpp, kommer inte på fler ämnen till 356-utmaningen! Har till och med tagit med ämnen som jag själv inte har någon koll på eller är intresserad av, så det kommer bli en riktig utmaning för mig med att svara på detta. Nu behöver jag hjälp med det sista så vore väldigt tacksam för ämnesförslag! Så här ser det ut hittills (och även 274 frågor är klara):
 
VECKA 01 - 2013 / 2014
VECKA 02 - BARNDOMEN
VECKA 03 - FILM
VECKA 04 - DJUR
VECKA 05 - SOCIALA MEDIER
VECKA 06 - HEMMA
VECKA 07 - TÄVLINGAR
VECKA 08 - MUSIK
VECKA 09 - STÄDNING
VECKA 10 - MELODIFESTIVALEN
VECKA 11 - RESOR
VECKA 12 - TEKNIK
VECKA 13 - NYHETER
VECKA 14 - VÅREN
VECKA 15 - BLOGGVÄRLDEN
VECKA 16 - PÅSKEN
VECKA 17 - FRAMTIDEN
VECKA 18 - JOBB
VECKA 19 - ÖVERNATURLIGT
VECKA 20 - SPEL
VECKA 21 - MAT
VECKA 22 - SHOPPING
VECKA 23 - FÖR 5 ÅR SEDAN
VECKA 24 - SPORT
VECKA 25 - MIDSOMMAR
VECKA 26 - EKONOMI
VECKA 27 - FÖDELSEDAG
VECKA 28 - SOMMAR
VECKA 29 - BILDER
VECKA 30 - HÄLSA
VECKA 31 - PINSAMT
VECKA 32 - SPRÅK
VECKA 33 - DIN BLOGG
VECKA 34 -
VECKA 35 -
VECKA 36 -
VECKA 37 -
VECKA 38 -
VECKA 39 -
VECKA 40 - HÖST
VECKA 41 - TVSERIER
VECKA 42 - VECKODAGARNA
VECKA 43 -
VECKA 44 -
VECKA 45 -
VECKA 46 -
VECKA 47 -
VECKA 48 - INFÖR JULEN
VECKA 49 - VINTERN
VECKA 50 -
VECKA 51 -
VECKA 52 - JULEN
VECKA 01 - NYÅR

Stort tack till Jessica som kom med många bra förslag sist som jag vridit och vänt på för att kunna skriva frågor till dem!
 

Kan även avslöja lite om hur frågorna kommer vara. Vardagarna är random frågor och en hel del om vad vi tycker. Fredag är tänkt att man ska tipsa om / länka något så det blir lite intressant för läsaren, vi vill ju inte bara ha egofakta om oss själva, det lessnar folk på att läsa tror jag. Lördag är hiss & diss-dag och söndag kör vi en lista på diverse fem saker som hör till veckoämnet. Här är ett exempel från vecka 2:
 
006. Vad vad populärt när du var liten?
007. Hur var du som barn?
008. Var det bättre förr?
009. Om du fick chansen att gå tillbaka till att vara barn igen, skulle du ta den?
010. Tipsa om en lek du lekte som du tycker barn idag borde testa på också
011. Hiss & Diss - Händelser från barndomen
012. 5 leksaker du tyckte extra mycket om som barn
 
Frågorna får tolkas lite som man vill, och man får även sväva iväg om man av någon anledning inte kan hålla sig till frågan helt. Vad tror ni, skulle ni haka på denna utmaning? Det vore så jäkla kul om ni i alla fall ville försöka! Men först behöver jag ju ett par ämnen till, skulle gärna vilja göra klart och publicera allt senast lördagkväll så vi har tid på oss att börja fundera på svar :) Jag ska sova på saken nu och när jag vaknar hoppas hoppas hoppas jag att det finns åtminstone några förslag i kommentarsfältet!

34 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tävlingar
    22 Dec 2013

4 adventstävling!

Kategori: Tävlingar / 2013
Här kommer fjärde adventstävlingen med en vinst som mitt egna företag dropsoflight.se står för! Jag hittade nämligen en liten bit svart läder (det lädret jag från allra första början använde men som tråkigt nog tog slut hos min leverantör och aldrig kom in igen) när jag städade häromdagen, och gjorde ett armband på 15 cm av det som jag tävlar ut nu. Med 6 cm förlängningskedja passar det handleder mellan 15-21 cm. Skulle vinnaren vilja ha längre så lägger jag bara på mer kedja, inga problem!
 
VINST: Ett budskapsarmband i svart läder med valfri text, passar bäst handleder på 15-21 cm.
REGLER: Berätta i en kommentar vilket budskap du skulle vilja ha på ditt armband (se tillgängliga tecken och max antal här)
PLUSPOÄNG: Gilla Drops of Light på Facebook och skriv i din kommentar med vilket namn du gillat.
 

Tävlingen avslutas den 29 december klockan 23.59. Vinnaren presenteras inom ett par dagar därefter i ett nytt inlägg här på bloggen så följ mig gärna via Bloglovin' så du inte missar vem som vinner, lycka till!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vinnare
    22 Dec 2013

Vinnarna av 3 adventstävlingen!

Kategori: Vinnare / 2013
Det var inte så många som deltog i denna tävling om en fotobok från Solentro.se, men inte lätt för det att välja vinnare! Alla vann ju visserligen, men de tre som får 200 kr i presentkort är Nina Lants, Malin och Helena i Uppsala. Ni andra kommer få 100 kr i presentkort, jag kommer maila er alla efter att jag fått koderna. Vet inte riktigt när det blir men förhoppningsvis inom ett par dagar.
 
Tack så mycket till Solentro.se som sponsrade med vinsterna! Vill du kanske sammanfatta 2013 i en fin bok så tycker jag du ska ta en titt på deras sida, det finns så mycket olika böcker i olika prisklasser att välja mellan att det passar alla.

19 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Blandat
    19 Dec 2013

Gör islyktor!

Kategori: Tips - Blandat / 2013
Bästa tipset till nyårsfesten, välkomna gästerna med lysande stjärnor av is längs hela gången fram till dörren! Jag köpte en stjärnislyktsform från smartasaker.se för flera år sedan, lika kul att ta fram varje vinter. När jag var "ute" och letade julklappar såg jag att just dessa formar var månadens vara i december och priset är sänkt från 149 kr till 85 kr! Tänkte bara passa på att tipsa om det då det här är en av mina favoritprylar från därifrån. Du hinner göra rätt många lyktor till nyår om du köper en nu :)
 
Det här är riktigt gamla bilder, ska försöka leta reda på formen och göra ett par lyktor i år också, så jag kan fota ordentligt nu när jag vet hur man hanterar en kamera på riktigt.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    19 Dec 2013

Ogiltiga sedlar nästa år

Kategori: Vardagen / 2013
Har ni koll på vilka sedlar som blir ogiltiga att handla med efter 31 december 2013? Femtiolappen och tusenlappen utan silverremsa kommer försvinna, så glöm inte att kolla era pengar! Dumt om man skulle hitta en ogiltig tusenlapp i nån vrå om ett par månader liksom. De ogiltiga sedlarna går att sätta in på banken till och med 28 februari, och efter det kan Riksbanken växla in dem mot en avgift på 100 kr. Men det är ju onödigt när man kan handla för dem nu innan årsskiftet så har man det bortgjort!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vinnare
    18 Dec 2013

Vinnaren av 2 adventstävlingen!

Kategori: Vinnare / 2013
Vinnaren av andra adventstävlingen är utsedd! Många bra kommentarer även i denna tävling, och vinnaren blev till slut Frida, grattis! Du kommer få ett mail inom kort. Stort tack till Hittajulklappar.nu som sponsrade med biobiljetterna! Ni som fortfarande inte är klar med klapparna kan ju kika in där och få tips på vad som kan köpas :)

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Blandat
    18 Dec 2013

Billigt till julklappsleken

Kategori: Tips - Blandat / 2013
 
Förra året var första gången vi körde julklappsleken, ni vet när alla köper ett antal paket för en viss summa (vi köpte tre var för totalt 150 kr) och så slår man tärning om dem och tar paket av varandra? Vi tänkte först bara hålla på i en timme men när timmen var slut så tyckte alla att det var så roligt att vi förlängde en timme till :)
 
Jag blev förvånad över hur bra paket alla hade köpt och att det inte bara fanns godis i paketen, allt var antingen användbart eller förbrukningsvaror och alla var intresserade av olika saker så det plockades hej vilt från alla :) De tre paketen som jag bidrog med var Toastickan, en Pluring och... en godispåse om jag inte minns helt galet. Det blev fajt om de två förstämnda i alla fall, superbra grejer! Här ovan är lite tips på vad jag tycker är smarta grejer om man kör denna lek, allt under 60 kr!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Jag vann
    17 Dec 2013

Det borde man ju veta

Kategori: Jag vann / 2013
Den andra saken jag valde från Coolstuff som vinst var sällskapsspelet Det borde man ju veta. Har ett gammalt Geni som jag fick när jag var liten men har velat ha ett nytt spel eftersom frågorna är sjukt gamla, och det här lät roligt! Jag trodde dock att det skulle vara med bräda och pjäser och tärningar, men det var bara en kortlek med frågor på, men det verkar kul ändå. Skönt också att det är en liten kartong så den inte behöver så mycket förvaringsplats. Ett lite annorlunda spel som ger minuspoäng om man svarar fel, och beroende på frågan så får man olika mycket minus. Kan spelas på lite olika sätt, förslag finns i lådan.
 
Har inte hunnit spela något ännu, haft fullt upp med annat. Har inte ens tittat så mycket på korten, vill ju inte förstöra tills man ska spela, men här är ett kort i alla fall. Jag gillar att se smakprov på hur frågorna kan se ut innan jag köper ett spel :) Om man trycker på "Lekfull" i kategorin Julklappar finns fler spel (och kluriga grejer!), var nära att jag tog Idiotkunskap men det blev till slut Det borde man ju veta. Ska föreslå en teknikfri kväll här för sambon framöver, så skönt att bara stänga av ibland och inte höra massa surrande ljud från diverse elektronikprylar.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Leva enkelt
    17 Dec 2013

Att tänka på vid presentköp

Kategori: Leva enkelt / 2013
Jag hittade ett så bra inlägg jag tänkte dela med mig av, 11 saker du bör tänka på när du ska köpa en present! Jag är så otroligt dålig på presenter, har bara köpt en julklapp hittills. Men i vår släkt byter vi inte julklappar som vanligt folk utan vi köper en var som vem som helst kan få på vårt första firande innan jul, och på julafton kör vi julklappsleken. Då är punkt två på denna listan mycket viktig att tänka på, "Ge inte bort ett problem", för det är väldigt lätt hänt vid sånna här klappar.
 
Jag köper nästan alltid sånt som kan förbrukas på något sätt till dessa paket, tvål, ätbart, nån fräsch städgrej eller något, kanske inte alltid det roligaste men det kan sällan bli fel. Och blir det trots allt fel att man inte klarar av doften eller något så kan man sälja / slänga det med gott samvete, går ju ändå att säga att det använts upp om man tycker det är jobbigt att säga att det inte passade :) När jag köper presenter till specifika personer går jag först efter önskelistan, men finns ingen sån så blir det förbrukningsvaror, pengar eller presentkort. Jag klarar helt enkelt inte av att veta att jag kanske gett bort ett problem, att någon kommer måsta förvara en sak de inte gillar i flera år bara för att det känns fel / fult att slänga något man fått.
 
Men ta en kik på inlägget vetja, 11 mycket tänkvärda punkter! Jag ska fortsätta jakten på de små klapparna till julklappsleken nu.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Jag vann
    16 Dec 2013

Roliga pussel

Kategori: Jag vann / 2013
Jag äger äntligen träpusslena jag kikat på så länge! Var en av de som vann någon slags tävling på Coolstuff så jag fick välja två produkter för 500 kr styck, och valde då Exklusiva Träpussel, så himla roligt jag har med dessa alltså! Samtidigt som det är fruktansvärt frustrerande såklart, den där ormen som hänger utanför ska pusslas ihop och bli en kub, inte det minsta lätt! Det finns beskrivning men försöker hålla mig ifrån det, jag ska klara det själv! Har bara hållit på ett par dagar nu.. ;)
 
Älskar sånna här kluriga grejer, typ Rubiks Kub och allt sånt. Och kluriga saker är bra som julklapp också! Köpte en IQ-box för några år sedan och gav bort på julafton, kan säga att den lilla lådan underhöll hela kvällen, den var i någons händer hela tiden och fick aldrig vara ifred! Det kallar jag lyckad julklapp. Dessa träpussel lär också vara en kul julklapp, om inte annat kan man ge bort en behålla resten själv. Perfekt till julklappsleken om det är någon som brukar köra den, ett pussel blir bara 32 kr. Den andra saken jag valde visar jag lite senare!
 
Ungefär det närmsta jag kommit en kub... Men jag kämpar vidare :)

8 st

ÅSIKTER

    Kategori: Bloggrelaterat
    16 Dec 2013

Årsutmaning?

Kategori: Bloggrelaterat / 2013
Jag är sugen på att köra en årsutmaning, att skapa en lista med 365 frågor / rubriker och svara på en varje dag här i bloggen. Bara så att det faktiskt kommer upp åtminstone ett inlägg om dagen under 2014, jag är ju en väldigt spontanbloggare annars som bara skriver när jag känner för det och det passar inte rikigt in med hur jag vill blogga, jag vill gärna vara sån som förbereder saker till inspirationslösa dagar och det händer väl ibland, men det kunde vara oftare så jag tror en sån lista skulle sätta igång mitt planerande lite mer.
 
För att inte bara göra det till en lååång lista så tänker jag mig ett tema varje vecka med 7 frågor / rubriker rörande temat. Kanske till och med att man kan ha veckodagsteman också, typ måndag är tipsa-om-något-inom-veckotemat dag, tisdag är hiss/diss-inom-veckotemat dag osv.  Är det någon som skulle haka på om jag gör en sån lista? Självklart får man skriva inläggen i förväg och tidsinställa på rätt dag om man vill det. Lite mysigt sådär tycker jag om vi är flera som skriver våra åsikter och erfarenheter om samma saker :) Om ni känner att det skulle vara kul, hit me with some teman! Behövs ju 52 stycken teman att skapa frågor kring, så behöver nog all hjälp jag kan få!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Information
    15 Dec 2013

Prissänkning

Kategori: Information / 2013
Har prissänkt de flesta udda smyckena på Drops of Light nu, kristallsmyckena t.ex är det över 20% rabatt på! Finns bara en eller ett fåtal kvar av alla. Beställ senast imorgon 16 dec med payson eller mot postförskott för säker leverans innan jul, efter det gör jag mitt bästa såklart men kan inte lova något. Alla kampanjvaror hittas här.
 
Nu ska jag sätta igång med helgens beställningar, fick nyss in en storbeställning också så jag kommer sitta uppe länge ikväll :)

12 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tävlingar
    15 Dec 2013

3 adventstävling!

Kategori: Tävlingar / 2013
Tredje advent och tredje tävlingen! Denna vecka är det Solentro.se som står för priset, presentkort på en fotobok! Hos dem kan du göra en egen bok i många olika storlekar, typer och designer, och vad du skriver i boken är helt upp till dig. I menyn på deras sida finns många olika förslag, kanske vill du göra en bloggbok, kokbok eller bara samla bilder från semestern? Böckerna kostar från 49 kr och uppåt.
 
VINST: Tre personer vinner varsitt presentkort på 200 kr var på Solentro.se att göra en fotobok för, resten får 100 kr i presentkort, dvs alla som deltar vinner något!
REGLER: Berätta kort i en kommentar vad du tror din fotobok skulle handla om. Glöm inte mailadress i maifältet.
PLUSPOÄNG: Gilla Solentro på Facebook och skriv i din kommentar med vilket namn du gillat.


Tävlingen avslutas den 21 december klockan 23.59. Vinnaren presenteras inom ett par dagar därefter i ett nytt inlägg här på bloggen så följ mig gärna via Bloglovin' så du inte missar vem som vinner, lycka till!

8 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    15 Dec 2013

Bullbak 10 år senare

Kategori: Vardagen / 2013
Paniken när lussebullarna svalnat helt och det är dags att plocka undan dem och det bara är 27 stycken kvar och man är säker på att man gjorde 40! Åt jag verkligen SÅ många? Sakta men säkert börjar matten komma ikapp, fyra plåtar gånger åtta bullar... 32! Då är det ju bara fem som hamnat i magen, men det är ju mer än tillräckligt på två timmar.
 
Jag har alltså bakat lussebullar för andra gången sen jag flyttade hemifrån. När jag som sjuttonåring flyttat in i min lägenhet var jag väldigt pepp på att bli vuxen och baka och ha mig, och lussebullar verkade som en bra grej att starta med eftersom det var december. Grejen var den att jag var (och är) helkass på att baka! Jag gjorde då mina i den storleken man köper dem eftersom jag tänkte inte på att de sväller i ugnen... Smart flicka. De gräddades ihop till en enda stor lussekaka och blev helt degiga inuti. Jag gav direkt upp det där med att baka bullar och har inte gjort det igen förrän nu. Idag blev de bra i storleken (det är ju tur att man lär sig av sina misstag) och saftiga, men rätt smaklösa tyvärr, men det skyller jag inte på mig utan på receptet :)

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    12 Dec 2013

5 år med hus!

Kategori: Vardagen / 2013
Idag är det exakt fem år sedan vi skrev på papperna för vårt hus, och exakt tio år sedan jag tog mitt pick och pack och flyttade hemifrån! Lite skämtsamt (eller?) sa jag att jag tyckte vi borde köpa ett nytt hus idag eftersom jag verkar ju flytta exakt vart femte år, men Jimmy tyckte inte det var någon bra idé ;) Jag spanar dock efter nya hus hela tiden, trodde jag ville bo inne i ett bostadsområde men jag börjar tröttna nu. Det är konstigt det där hur man förändras hela tiden, vad man vill och så med livet och vad för intressen som kommer och går. För mig brukar det hålla i ungefär fyra år, sen vill jag ha en förändring av något slag. Nu är det att bo enklare, billigare och mer avskiljt och bara njuta av livet istället för att stressa runt som en höna bland allt annat stressat folk. Var och handlade mat vid 16 häromdagen, jisses, det gör jag inte om inom kort, vilken jäkla trängsel.
 
Nu är Ivar här förresten, hoppas han drar vidare snabbt och att han inte förstör altanen. Om strömmen inte går kanske vi hörs imorgon :) Trevlig helg på er! Och glöm inte bort att tävla om biobiljetterna som hittajulklappar.nu så snällt sponsrar med!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Ekonomi
    12 Dec 2013

LED till adventsljusstake

Kategori: Ekonomi / 2013
Här hemma har vi fyra sjuarmade adventsljusstakar och vi har fram tills i år haft glödlampor i dem, men nu är de utbytta till ledlampor istället som drar mycket mindre ström och blir inte varma som glödlamporna blir. Det sägs att det kostar ca 30-40 kr att ha en ljusstake med glödlampor igång en hel jul, har inte räknat på det själv men hoppas decembers elräkningen blir mindre nu i alla fall än förra året.
 
Det kan ju vara svårt att veta vilka ledlampor man ska köpa eftersom en del har så blått sken, jag har gått på ett par nitar men äntligen hittat en varmvit, på Biltema! Deras egna märke tror jag det var, kostade runt 50-60 kr för sju lampor om jag inte minns helt fel. Fanns både 6 lumen och 12 lumen, jag tog 12 och är jättenöjd. Man märker knappt någon skillnad mellan glödlamporna och dessa ledlampor, jättemysigt sken! Glödlampor på den till vänster på bilden och led till höger. Led är till och med aningen mer varmvit, det syns på bilden men inte så mycket i verkligheten.
 
Nu hoppas jag ledlamporna håller, det sägs att en del ledlampor inte pallar växelström som kommer ut ur våra uttag utan transformator, att de laddar ur på ca en vecka om de inte passar, men här har hållit i tre veckor nu så det är nog ingen fara! Plus att det stod på förpackningen att de skulle fungera i adventsljusstakar.

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Ekonomi
    10 Dec 2013

Pengar och köpsug

Kategori: Ekonomi / 2013
Häromveckan fick jag äntligen tillbaka på skatten, jag blev lite chockad för pengarna satte genast igång huvudet. Vad kan jag köpa nu? Jag trodde jag kommit ifrån det där, men det är ju bara att konstatera att ju mer pengar man har desto mer saker vill man ha. Självklart blir jag sugen att köpa saker när jag inte har pengar också, men inte på samma sätt. Då ser jag de där sakerna jag verkligen behöver, som t.ex sist i Birsta förutom strumporna jag skrev om för ett tag sen så hittade jag ett par jeans på HM som jag spanat in på nätet i flera månader, hade presentkort på 75% av kostnaden men kunde ändå inte köpa dem eftersom presentkortet inte täckte allt. Sånt kan jag bli irriterad över och då önska att det fanns liiite mer pengar. Nu när pengarna finns så ser jag saker överallt som jag egentligen inte behöver men skulle kunna "unna", eftersom jag har ju råd.
 
Det är stört det där. För egentligen har jag ju inte råd. Jag ligger efter med husbetalningarna, inte till företagen men Jimmy har betalat mer än mig i år så jag är skyldig honom, eller jag är skyldig att sätta in lika mycket pengar som honom på huskontot. Så jag har inte köpt något utan minskade ner min skuld med en jämn och fin summa. Nu när det är gjort känns det väldigt bra och köpsuget liksom försvann nästan helt när pengarna också "försvann". Mycket märkligt. Sparade 1010 kr och det är tänkt att räcka till julklappar och diverse extrakostnader som kommer i december och januari, t.ex mitt domännamn och p-piller. Möjligen att jag klickar hem ett par tjocksockar idag för 74 kr, jag har bara ett par av elva nu som det inte är hål i. Men sen räcker det.
 
Någon mer som fått tillbaka på skatten nu? Vad ska ni göra med pengarna?

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    10 Dec 2013

En dålig dag

Kategori: Vardagen / 2013
Idag har bara varit väldigt jobbig. Har inte somnat före fem på hela förra veckan, Jimmy jobbar morgonskift och det blir att när han vaknar, då somnar jag, om jag har tur. Igår skulle jag vara duktig och la mig runt midnatt eftersom jag kände mig ändå rätt trött, men somnade inte förrän sex timmar senare. Alltså den frustrationen... Så tvingar man sig upp runt 12 bara för att få lite solsken, men jag vet att jag fungerar inte på sex timmars sömn om det pågår en längre tid. Trots att jag bara velat gråta mig igenom dagen så hejdade jag mig (mestadels av dagen i alla fall) och gjorde ett par beställningar. Förvåningen när jag stansade spikrakt på allihopa på första försöket med det humöret, det blev grymt snyggt! Hade förväntat mig rätt stort svinn idag.
 
Just nu sitter jag och dricker ett te som sägs vara lugnande, smakar riktigt illa och luktar likadant, men vad gör man inte.. Sneglar mer och mer åt min ångestmedicin jag har i skåpet. En bieffekt av dem sägs vara trötthet och. jag. vill. sova. och dämpar den alla tankar också så är det ju inte ett minus direkt. Men jag vill inte ta tabletter, så det är ständigt krig mellan vad kroppen vill och vad jag vill på den fronten... Teet är slut nu i alla fall så jag ska försöka sova. Ursäkta deppinlägget men ibland blir det så.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vinnare
    09 Dec 2013

Vinnaren av 1 adventstävlingen!

Kategori: Vinnare / 2013
Vinnaren av första adventstävlingen är utsedd! Det var som vanligt inte lätt att välja vinnare, så många bra kommentarer men bara en kan vinna och det blev till slut Rebecka, grattis! Du kommer få ett mail inom kort. Stort tack till Godisboxen.se som sponsrade med pris! Passar på att tipsa om deras egna tävling igen, där kan du vinna en mega-julklapps-box till dig själv :)

9 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Filmer, serier
    08 Dec 2013

The neverending story

Kategori: Tips - Filmer, serier / 2013
Jag vet inte hur gammal jag var när jag såg Den oändliga historien första gången, förmodligen nånstans mellan 6-10 år. Det enda jag minns av den var hur äckligt vidrigt läskig jag tyckte vargen var och har inte vågat se om filmen förrän... Nu. Jag tvekade faktiskt litegrann nu också måste jag erkänna men tänkte att många barnfilmer man sett om som vuxen så har man bara "Ahaaa oj den här var ju inte speciellt bra gjord.." så jag såg den. Vargen var snudd på lika äcklig som jag mindes den! Hur kan man ha med en sån läskig sak i en barnfilm? Men nu förstod jag i alla fall handlingen i filmen, kommer ihåg att jag fattade aldrig den riktigt. Ettan fanns på Netflix, nu måste jag försöka få tag på tvåan också, den minns jag inget alls av. Har jag ens sett den?

38 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tävlingar
    08 Dec 2013

2 Adventstävling!

Kategori: Tävlingar / 2013
Idag är det andra advent och det betyder att det är dags för månadens andra tävling! Hittajulklappar.nu sponsrar med vinsten som är två biobiljetter. På deras sida kan man kika om man har lite problem med att hitta en passande present till någon, det går att sortera produkterna utefter vilken person som ska få julklappen (mamma / pojkvän / barn osv) eller kanske man letar efter en billig julklapp, en rolig eller en smart, så finns kategorier för det med. Här kommer tävlingen:
 
VINST: En person vinner två biobiljetter.
REGLER: Berätta vilket tips på Hittajulklappar.nu du gillade bäst och varför. Glöm inte mailadress i mailfältet.
PLUSPOÄNG: Gilla Hittajulklappar.nu's Facebooksida och skriv i din kommentar med vilket namn du gillat.
 

Tävlingen avslutas den 14 december klockan 23.59. Vinnaren presenteras inom ett par dagar därefter i ett nytt inlägg här på bloggen så följ mig gärna via Bloglovin' så du inte missar vem som vinner, lycka till!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kaninen
    07 Dec 2013

Julstrumpa till djuret!

Kategori: Kaninen / 2013
Satt och letade lite djurjulgrejer, har ju redan en tomteluva till kaninen men ville kolla om det fanns något mer kul till husdjur. Det är dock sällan man hittar något till just kaniner, inte bara julgrejer utan överhuvudtaget så finns det väldigt lite prylar till kaniner tycker jag, om man jämför med allt som finns till katter och hundar. Hittade i alla fall den här otroligt söta julstrumpan, tror dock inte det är så bra att sätta en hamster i den, men tänk att hänga den på det lilla kaninhuset med en grönsak i! Synd min lilla kanin inte bor i huset längre, måste försöka få in det på altanen nästa sommar så man kan pynta till jul, med kanske nån slinga också! Undra om kaniner känner av julstämning... och gillar det? :p

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagsrummet
    07 Dec 2013

Minijulgranen

Kategori: Vardagsrummet / 2013
Har klätt minijulgranen, har haft den i flera år nu och den är alltid så mysig! Den brukar stå på lite olika platser, på kontoret, i den fullstora granen och i år står på våra nyuppsatta hyllor tillsammans med julankan och de vita renhuvudena. Med granen får man minijulgranskulor i silver (jag har dock bytt ut dem till ännu mindre och i färg), stjärna och kulkedja att ha som "glitter". Jag börjar tvivla på att riktiga granen kommer upp i år faktiskt, så det känns bra att ha den här lilla saken i alla fall. Och de små glaspingvinerna under, äntligen fick jag en bra plats att ställa dem på :)
 
Miniatyrjulgran i svart, silver eller grön färg, 49 kr
Batteridriven ljusslinga med 10 ledlampor, 19 kr
100 stycken minijulgranskulor i olika färger och nyanser, 149 kr
 
Ps. Sista chansen att tävla om en godisbox, tävlingen stänger 23.59 ikväll!

18 st

ÅSIKTER

    Kategori: Bloggrelaterat
    04 Dec 2013

Jag planerar en flytt

Kategori: Bloggrelaterat / 2013
Nu har det kommit in reklam på bloggen igen, och det är för att mitt PROmedlemsskap här på blogg.se gått ut och jag har valt att inte förlänga eftersom jag planerar en bloggflytt, förhoppningsvis efter nyår. Har varit less på blogg.se länge nu, hur de hanterar i princip allt, kontakt, ofärdiga funktioner, störningar och att bara en ytterst liten grupp av alla oss tusentals som bloggar här får uppmärksamhet, om och om igen. Det senaste halvåret har jag fått höra att jag är långt ifrån ensam om att vilja dra, och dom som redan gjort slag i saken verkar nöjda. Jag skulle kunna skriva en hel bok om det här känner jag men jag nöjer mig såhär, har redan diskuterat så mycket med andra att jag känner att det är lite uttjatat, för min egen del i alla fall.
 
Det kommer bli en Wordpressblogg isåfall och en egen server, så jag får tillgång till alla koder och kan göra precis vad jag vill med min blogg. Vara helt egen och slippa störa mig varje gång jag loggar in. Jag hoppas verkligen det här blir av, det är fortfarande några hinder ivägen men ja, jag vill verkligen. Hänger ni med om jag flyttar?

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    04 Dec 2013

Ett par tävlingstips

Kategori: Vardagen / 2013
Det har varit så mycket att jag inte hunnit med bloggen riktigt. Men jättekul att ni är med och tävlar om godisboxen, det svämmar över med fina kommentarer och jag kommer få riktigt svårt att välja. Känner ni att ni vill tävla om mer godis så har Godisboxen.se en egen tävling också, kolla in den vetja :)
 
Idag dyker ett presentkort från min webshop Drops of Light upp i lucka fyra hos en bloggare, jag avslöjar vem bloggaren är lite senare på Drops of Light's facebooksida, så in och gilla den så ni inte missar tävlingen!
 
Nu är det dags för mig att fota, solen skiner och jag är vaken, så det är bäst att passa på.

17 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    01 Dec 2013

Det bästa med december

Kategori: Vardagen / 2013
Det bästa med december är helt klart att man får tända massa mysiga stjärnor, stakar och slingor. Här är två ljusbollar som hänger i fönstret. Nu brinner även ett av de fyra blockljusen också, hoppas det hinner brinna ner tillräckligt tills på söndag så det blir som en trappa. I övrigt har jag inte firat något advent, jag har tillverkat smycken istället. Snart klar med en storbeställning!

111 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tävlingar
    01 Dec 2013

1 adventstävling!

Kategori: Tävlingar / 2013
Jag är himla glad över att Godisboxen.se vill sponsra en tävling här hos mig igen! Jag har hittills skickat tre godisboxar genom dem och det är himla smidigt alltså. De har över 75 olika boxar just nu så det finns garanterat något för alla, det finns även saker och annat än godis i vissa av boxarna. I priset ingår förutom godiset även frakt, personlig hälsning och valfri bild utanpå boxen, du kan även välja ett foto du tagit själv. Ett riktigt bra grej när man vill gratulera, tacka eller bara överraska någon!
 
VINST: En person vinner valfri godisbox att skicka till valfri mottagare.
REGLER: Kommentera vilken box (se alla här) du vill skicka och till vem, berätta även kort varför. Glöm inte mailadress i maifältet.
PLUSPOÄNG: Gilla Godisboxen på Facebook och skriv i din kommentar med vilket namn du gillat.
 

Tävlingen avslutas den 7 december klockan 23.59. Vinnaren presenteras inom ett par dagar därefter i ett nytt inlägg här på bloggen så följ mig gärna via Bloglovin' så du inte missar vem som vinner, lycka till!