VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    28 Dec 2013

Q&A - BLOGGUTMANING365

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2013
Här är lite frågor och svar och saker du kan tänka på om du antar BLOGGUTMANING365!

Du skriver på det sätt som passar dig och din blogg. Det är en del ja eller nej frågor, du kan givetvis bara svara ja eller nej om du vill men det kommer dina läsare tycka är väldigt tråkigt. Tanken är att du ska spinna vidare själv och berätta varför du tycker som du gör, kanske någon erfarenhet eller lite runt om. Sen om du skriver två meningar eller hundra är helt upp till dig.
 
 
Absolut får du det, det är därför jag publicerar hela årslistan på en gång. Det är faktiskt till din fördel om du skriver klart ett par inlägg på en och samma gång som du antingen kan tidsinställa eller bara logga in och publicera på rätt dag.
 
 
Vilken tid du vill mellan 00.01 till 23.59. Missar du någon dag så får du fråga ditt samvete om du ska efterpublicera inlägget på rätt datum, publicera inlägget på fel datum eller strunta helt i det inlägget.
 
 
Vad du vill. Jag kommer skriva numret på dagen samt veckotemat, t.ex 113 - Framtiden (Jag ångrade mig, jag skriver bara dagens nummer och sen något annat passande). Gillar du inte det kan du ha frågan för dagen som rubrik, bara numret eller kanske BLOGGUTMANING365 - och numret på dagen?
 
 
Alla frågor, inte bara hiss och diss, får tolkas som du känner för det! Någon kanske hissar 2 personliga saker som hänt 2013, medans någon annan hissar 11 trender som var, det är helt upp till dig att tolka och berätta ur din synvinkel.
 
 
Absolut inte! Jag uppskattar såklart alla länkar jag får då jag vill att så många som möjligt ska hitta hit och vara med på denna utmaning, men du behöver inte länka i varje inlägg. Det jag önskar är att om du väljer att bara köra igång utan att först tipsa dina läsare om utmaningen, att du länkar hit i ditt första inlägg. Utmaningen tog tid att göra och det vore trist om du inte ville berätta var du hittat den, men efter det gör du som du vill. Länka varje dag, en gång i månaden, när du känner för det eller inte alls :)
 
 
Skapa gärna en ny kategori för dessa inlägg så alla hamnar på samma ställe så det blir lätt att gå tillbaka och läsa om man vill. Eller lägg dem i en befintlig kategori, eller sprid ut dem på olika. Som sagt, inga regler, gör som du vill.
 
 
För att göra inläggen roligare kan du använda bilder, göra collage och sånt för att förstärka och visa vad du menar. Tänk dock på att främst använda egna bilder, använder du någon annans bild så måste du ha tillstånd från ägaren att använda den. Företag tycker ofta (men inte alltid!) att det är okej att du lånar deras bilder så länge du anger källa, men är du osäker så fråga dem. Tänk också på att Google inte är någon gratis bildbank och att ange Google som källa aldrig är rätt, det är inte Googles bilder. Mina bilder får alltid lånas och användas i icke kommersiellt syfte så länge det tydligt framgår att det är min bild och finns en länk hit. Översta bilden i detta inlägg får lånas helt fritt och du behöver inte säga att det är min bild, eftersom du kommer ju länka till utmaningen om du använder den, så det är liksom underförstått.
 
 
...sväva iväg. Exempel: Vilken läsk är godast? Och du kanske inte ens dricker läsk. Du kan då berätta det, och fortsätta med ...men jag dricker te, och svartvinbärste är godast för att... Eller kanske berätta lite mer om varför du valt att inte dricka läsk?
 
...skriva ett inlägg men berätta att du inte kan / vill svara. Alla har olika gränser för vad som är okej att blogga om och inte, så skriv att du inte vill eller kan svara bara. Vill du så kan du lägga in en liten motivering varför. Då har du i alla fall gjort dagens inlägg, ifall det är så att du är inställd på att verkligen klara alla 365 dagarna av utmaningen :)
 
...strunta i att skriva inlägget. Ja, du bestämmer ju faktiskt helt själv hur duktig du vill vara med denna utmaning.
 

Undrar du något är det bara att kommentera här så svarar jag, annars önskar jag dig lycka till med utmaningen om du hakar på!

DENNA BLOGG ÄR AVSLUTAD
BESÖK GÄRNA MIN NYA AKTIVA BLOGG LIIELARSSON.SE NÄR DU LÄST KLART HÄR INNE :)

1
► Milo Lilja
05 Jan 2014 - 15:26
............................................................................................................................................................................................................

Det här ska bli jätteskoj! =) Bra initiativ!

Svar: Vad roligt att du tycker det! Säg till när du länkat till mig första gången så länkar jag till dig i listan också :)
Liie

2
► Milo Lilja
05 Jan 2014 - 19:59
............................................................................................................................................................................................................

=) Jag kommer även att länka till din sida i varje inlägg, ska bara skriva oxå! =) =) Håller på och lägger in min gamla meny nu bara innan... har haft bloggen kraftigt reducerad ett tag. =)

Svar: Du behöver inte länka i alla inlägg (om du inte vill förstås) det var bara i första jag menade :) Ser fram emot att läsa dina inlägg sen!
Liie

3
► christian lehmann gisler
22 Jan 2014 - 19:12
............................................................................................................................................................................................................

Är inte säker på att jag gör rätt, men här är i alla fall mina första svar!

Ha det gött, Christian

http://professordeutsch.blogg.se/2014/january/bloggutmaning-365.html

Svar: Fint! Du kan i mitt inlägg för dagen nästa gång, så länk till t.ex fråga 24 hamnar i mitt inlägg om fråga 24, på så sätt hittar de som vill läsa vad andra säger om samma fråga lättare till alla andra som skrivit om det :) Om du förstår vad jag menar, känner att jag inte är den bästa på att förklara.
Liie

Tyckte du om det här inlägget på något sätt?
Berätta det då! Hur ska jag annars veta vilka inlägg jag borde fokusera mer på? Jag vill ju gärna dela med mig av sådant andra kan ha användning för, men bara om jag vet att någon faktiskt vill läsa om det.

Du får ett mail när jag besvarat din kommentar!
Jag svarar på alla kommentarer med blogg.se's svarsfunktion, svaret dyker då upp under din kommentar. Kan du inte signera, skriv då in din mailadress i fältet för e-post så får du automatiskt ett mail när jag svarat.

Efter att jag svarat kikar jag in på din blogg också :)
Skriv med andra ord inte "besök gärna min blogg också" i din kommentar, besökstiggare besökes inte i ren protest. Skriv något o-spammigt så får du ett klick tillbaka och en kommentar om jag hittar något jag gillar :)
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

   Kom ihåg mig?