VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    28 Feb 2013

Nightfall

Kategori: Vardagen / 2013
Då är det snart natt igen och jag börjar piggna till. Blåser som tusan här, så det blir skönt att vara vaken ytterligare en natt, när det blåser så kan jag ändå inte sova. Ska titta lite på en bloggväns designkoder, alltid kul med utmaningar när man har tid! Efter det göra ett schema tror jag. Jag behöver struktur. Det är bara så jobbigt att om en sak på schemat faller, så faller allt därefter också. Därför drar jag mig lite för att göra ett.

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Jag tävlar
    28 Feb 2013

Jag gjorde ett rum

Kategori: Jag tävlar / 2013
Ganska uttråkad nu, så jag gjorde ett rum på Jotex. Man brukar ju aldrig få till något vettigt i sånna där program men jag tycker i alla fall mitt rum blev finast av dem alla! Blev riktigt sugen på att skaffa gula gardiner. Har ni inget att göra så gör ett eget rum vetja, eller överraska mig totalt imorgon när jag vaknar genom att ha röstat på mitt så jag kan vinna lite pengar till inredning. Krävs bara ett par klick på Lägg en röst så är det färdigt sen.
 
Eller så skiter ni i det, det är lugnt det med ;) Har ju sagt att jag inte ska vara med i röstningstävlingar sen den här tävlingen där jag tack vare massor av underbart folk var så nära att vinna en dator men snubblade på mållinjen med 61 röster för lite, och det är så himla lite med tanke på att jag samlade på mig 2421 röster totalt. Helt galet vad många som var med och hjälpte mig då och jag är så tacksam för det än idag ska ni veta. Asus gav mig en dator ändå efter någon vecka och jag vet fortfarande inte anledningen till det, jag tror och hoppas att de insåg att hon som vann fuskade. Om man klickar på länken ovan så kan man se alla bloggare som hjälpte mig, ta dig tid att kika igenom dem vetja, kanske hittar du någon ny favorit!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    27 Feb 2013

Somnade visst

Kategori: Vardagen / 2013
Gick upp halv 9 idag för att sotaren skulle komma och greja i fläkten. Nu hoppas jag verkligen det är slut på saker för dom att sota och undersöka, visst att det är jättebra att dom gör kontroller men det här med att ha folk som grejar i mitt hus är inte riktigt min grej alls. När jag går upp så tidigt så har jag svårt för att hålla mig vaken mer än tolv timmar, så jag somnade en sväng i soffan nyss. Var ju helhärligt!
 
Nu vet jag inte vad jag borde göra, kanske gå och sova men då blir ju allt helt snedvridet. Bästa vore om jag orkade vara vaken i alla fall fem timmar till. Kanske ska städa kontoret så det ser trevligt ut när jag vaknar, det vore väl något. Eller svara på kommentarer, eller göra något roligt.

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Bloggdesign
    27 Feb 2013

Blogg.se - PM - Synas

Kategori: Bloggdesign / 2013
Igår skickade jag in lite feedback till blogg.se på feedbackknappen, och vetni, det är faktiskt någon som läser där och man kan tydligen även få svar via PM! Var ju supertrevligt måste jag säga, jag använde den knappen flitigt när nya blogg.se lanserades men då var det aldrig någon som svarade.
 
Jag är så nyfiken på SYNAS-rutan och föreslog att istället för att bara kunna samla poäng så borde man även kunna få köpa en plats direkt för pengar, för oss som faktiskt bryr oss om hur vår blogg ser ut och inte vill ha massa annonser på. Givetvis bör valet om att visa annons vara kvar, men jag menar att man borde ha ett till alternativ, att betala direkt också. Jag köpte ju PRO i december tror jag det var för att jag var urless på just annonserna...
 
Men nu när SYNAS kom så kunde jag helt enkelt inte låta bli att välja att visa den där annonsen högst upp ändå, eftersom det verkar vara enda sättet för just mig att få exponering på denna portal. Men jag har nog bara kvar den tills jag samlat ihop 3000 poäng för att se vad man får för det. Någon som testat på SYNAS och vet vilka tider man kan välja på för 3000 poäng? Någon fler som tycker att man borde kunna betala så man slipper annonsen?

8 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagsrummet
    26 Feb 2013

Möjligt soffbord

Kategori: Vardagsrummet / 2013
Kan ha hittat det perfekta soffbordet! Heter Line och finns bland annat på Trademax. Ihopskjutet är det alldeles lagomt stort, 120 cm x 70 och utdraget är det nästan 200 cm! Funderar på om man kan bygga en extraskiva till den och lägga på när det kommer mycket folk, eller om det inte håller för att t.ex fika på när det är utdraget..? Kanske brakar sönder då. Men jag älskar förvaringen i den, exakt vad jag vill ha ju och extra kul att det är små fack i, för ännu bättre ordning. Det enda jag inte gillar är färgen på benen, rostfritt / silver är inte riktigt min grej alls. Så var det ju priset förstås också, inte så värst förtjust i heller...

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    25 Feb 2013

Något jag funderat på

Kategori: Liie / 2013
Är det bara jag som inte kan öppna ögonen utan att gnugga i dem efter att man kommit upp med huvudet ur vattnet? Funkar inte i duschen heller, öppnar jag ögonen efter att det runnit vatten över ögonen så far det som ligger kvar in och svider. Hur gör folk? Ser ju så exotiskt ut att bara ploppa upp med världens leende och öppna ögon.
 
Sånt här ligger jag och funderar på på nätterna när jag inte kan sova, som inatt till exempel när jag la mig halv ett och somnade först 6 och en halv timme senare, då kan det konstigaste av det konstigaste snurra runt därinne. Som t.ex hur fiskar skulle se ut om de använde kläder. Bildgooglade på det idag men fann inget bra exempel, däremot fann jag en länk till min egen blogg. Tänka sig. Blöt fisk. Passar ju bra till båda mina funderingar här. Skönt. Då slipper jag leta reda på en passande bild.

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Träning
    25 Feb 2013

Morgonlöpning!

Kategori: Träning / 2013
Nu har jag använt löpbandet så mycket att jag kan ge mig på att skriva lite om det. Brukar ta en promenad/halvjogg så gott som varje morgon / när jag nu kliver upp och det är så jäkla underbart! Jobbigt visserligen, men när man är klar menar jag. Och att slippa gå ut och halka runt. Eftersom själva gångmattan är så bred så är det inga problem alls att gå utan att titta ner (vissa band har ju så smala mattor att man lätt hamnar utanför om man inte kollar var man springer) så framför mig i väggen har jag satt en dator och därav hörlurarna, önskar att jag hade lite mindre bara men dessa är de enda med lång sladd nog. Kollar på Desperate Housewives för tillfället, men skulle gärna se något annat. Någon dokumentär eller så så man verkligen slår två flugor i en smäll, träning och att man lär sig något. Men vet inte var jag kan hitta bra saker att titta på? Tittar gärna på typ Biggest Loser eller något sånt också, PEPP!
 
Men bandet då, vilket kap! Är hur nöjd som helst. Stabilt, enkelt att lära sig och har allt jag behöver och mer därtill. (Läs om bandet HÄR på Gymgrossisten om du vill veta mer om det) Försökte mig på det kortaste kaloriprogrammet (20 min, 200 kcal) för några dagar sedan men insåg att jag är inte redo för det än. Fy vilken usel kondition jag har! Klarade bara 10 minuter sedan höll jag verkligen på att åka av bandet och fick grymt ont i halsen, sådär som det kan bli när man har tagit ut sig ordentligt. Så ja, usel. Men man måste ju börja någonstans och därför går jag snabbt och joggar om vartannat i 40 min till en timme så får vi se när jag vågar mig på programmet igen. Det är ju så enkelt med ett program och slippa trycka på knapparna själv.

13 st

ÅSIKTER

    Kategori: Övrigt
    24 Feb 2013

Var hittar man BRA bloggar?

Kategori: Övrigt / 2013
Inspirationen har fortfarande inte hittat hit. Sitter och letar bra bloggar, snygga bloggar med sköna bilder eller texter som man får ut något av att läsa. Men jag hittar verkligen ingenting, går från blogg till blogg och de blir bara (ursäkta, jag vet att det låter hemskt men..) fulare och mer ointressanta ju mer jag klickar runt, är typ 1 på 200 som man kan kommentera något trevligt i utan att låta som en spammare. Fast jag kanske har för höga krav, vad vet jag. Borde finnas ett samlingsställe för bloggare som bloggar snyggt. För folk som skriver normalt, inte lägger upp första bästa bild som tagits under dagen och som presenterar allt i en skön bloggdesign.
 
Är även på jakt efter något att presentera i den tomma rutan i menyn. Har tänkt att jag ska lägga upp antingen en bloggare eller ett inlägg från någon bloggare och byta ut lite då och då, men som sagt, hittar inget att lägga upp som känns värt att tipsa om och sprida vidare. Fan så elak jag känner mig nu men blir så less när jag bara sitter och slösar tid.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    24 Feb 2013

Ingen inspiration

Kategori: Vardagen / 2013
Man skulle ju kunna tro att med ny design så kommer automatiskt mer inspiration till att blogga. Det stämmer inte just nu! Jag vill blogga men det kommer liksom inget ur mig. Sitter här med min frukost nu i alla fall, har börjat äta havregrynsgröt varje morgon. Sägs att det är bra. Med massor av kanel och äppelbitar är det faktiskt till och med ganska gott. Nä, vi hörs sen kanske.

20 st

ÅSIKTER

    Kategori: Bloggdesign
    23 Feb 2013

Nu är min nya design klar!

Kategori: Bloggdesign / 2013
JAA DÅ KÄNNS DESIGNEN GANSKA KLAR! Blir väl lite småfix som alltid framöver men det hör ju till. Blev det bättre eller sämre än den förra som såg ut så här ungefär? Jag trodde faktiskt att jag skulle använda mig av fler bilder och göra designen mjukare än vad den är nu men som vanligt så misslyckas jag med grafiken. Jag får helt enkelt vara nöjd med att det inte är sådär jättestelt som det brukar vara, kan inte bättre än såhär.
 
Ni som har ork och lust får jättegärna titta på den här bilden (den blev suddig för att jag var tvungen att förminska den), en printscreen av hur jag har tänkt att det ska se ut, och berätta om ni ser det likadant som jag. Kommentera gärna även om allt ser ut som det ska samt skriv med vilken webläsare du surfar i så kan oroa mig lite mindre :) Har som sagt knåpat ihop en del saker själv utan copy paste från någon guide, så jag vet inte om allt funkar som det ska för alla, så det vore super med lite hjälp!
 
VAD SOM ÄR NYTT (SOM KAN VARA GALET):
- Skuggor runt alla boxar (syns möjligtvis inte i alla webläsare)
- Skuggor runt vissa texter och länkar (syns inte i explorer, ni ser det bara som helt vanliga länkar)
- Mjukare övergång på länkarna (syns inte heller i explorer)
- Nytt sätt att visa datumen för när inläggen skrivs, rutan bör sitta fast som på bilden (säg till om de flyger omkring)
- Texten i headern om att gå tillbaka till startsidan bör sitta längst ner i vänster hörn (flyger den omkring vore det bra att veta)
- Bilder till ALLA kommentarer på kommentarssidan, inte bara för de som signerar.
- Samt att bilderna är länkade till bloggen, och för de som inte skriver in någon blogg blir bilden inte en länk över huvud taget.
 
Så har jag gjort två nya rutor:
- En där jag tänkte ha tävlingar i, för jag ska börja med tävlingar igen!
- En där jag inte bestämt vad som ska vara i än. En ruta där andra bloggare får synas möjligtvis!
 
Annars är allt som vanligt förutom att alla texterna är i gråa nyanser nu för att det inte ska se så hårt ut. Har även rensat ut massor av skit i kodmallarna som jag sparat för att det kan ju vara bra att ha så nu är alla koder rena och fina och sorterade. Men nu ska nattugglan SOVA. Godmorgon på er och tack för er hjälp så här i förväg ♥

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagsrummet
    22 Feb 2013

Det här är nya soffan!

Kategori: Vardagsrummet / 2013
Här är den då, soffan vi väntat på i 8 veckor! Jag ser nu att det inte riktigt ser ut som att den är något större än förra soffan så här på bild, men den är faktiskt närmare en meter längre åt båda hållen och kikar man på proportionerna på resten av rummet så syns det. Och härifrån där jag sitter syns det definitivt! Fick panik först över hur stor den var men nu har det gått 6 timmar och jag är redan van och det ser riktigt bra ut tycker jag!
 
Den är så himla skön också, STOR skillnad motför vår gamla nersuttna 6 år gamla ikeasoffa. Den nya heter Florida och är köpt på EM Möbler. För 300 kr körde dom hem soffan ända från Sundsvall samt satt ihop den och tog med sig skräpet när dom for. De smartaste 300 kr vi spenderat någonsin tror jag.
 
Nu måste vi bara göra om resten av rummet. Köpa lite högre gröna växter att ha i fönstren, byta gardiner mot något mer fluffigt (jag ha inte sett det förut tills brorsan påpekade det idag att hela rummet får en pottfrisyr med dessa! Speciellt mot den nya fluffigare soffan...) Vill även ta bort allt ljustjafs på väggen och sätta dit vita hyllor där uggleljuslyktorna kan stå. De syns ju inte på fönsterbrädan nu! Kom gärna med förslag på vad för slags soffbord vi kan ha. Kraven är svart eller vitt, större än det vi har nu och att det finns dold förvaring i. Har inte kollat runt något alls än.

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Bloggdesign
    22 Feb 2013

Nya designen!

Kategori: Bloggdesign / 2013
Nej den är inte klar än, det är lite (mycket) grejs kvar men jag blir sjukligt nöjd alltså. Har gjort en provisorisk header men jag gillar den, tycker det är roligt att det står HEJ! Typiskt min kassa humor. Hehe kanske låter den vara kvar.
 
Igår skulle jag designa och det gjorde jag. Satt i 3 timmar med enbart en enda liten kodsnutt också. En kod jag knåpade ihop för några månader sedan men inte riktigt fick att fungera då och tänkte att nu ska jag ge mig på den igen. Ibland måste man "sova" på saken för att se lösningen. Mycket pill, tror jag jag testade i princip allt som gick och till slut så bara föll det på plats och allt verkade helt plöstligt sådär självklart, hur kunde man inte se det liksom.. Det trista är bara att säkerligen ingen kommer märka vad jag gjort haha. Det är det som är så surt med koder, sååå mycket jobb för något som vanliga ickedatanördiga människor kommer uppfatta som en bild..
 
Men jag är grymt faschinerad av koder och har alltid varit. Minns första koden jag lärde mig faktiskt, det var i början av sjuan och min klasskompis lärde mig align="left" när vi skulle bygga en hemsida för att presentera ett projekt vi arbetat med. Hon kunde lite mer koder också som jag snappade upp och sedan dess har jag faschinerats av hur saker och ting flyttar sig och ändrar form bara av att man skriver in en speciell text. Helcoolt ju! Blir kul att lägga upp designen sen i alla fall, den jag har nu känns helt plötsligt VÄLDIGT trist i jämförelse. Hörs imorgon nu ska jag hoppa i säng! Klockan är ju ändå 04.31 ;)

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagsrummet
    21 Feb 2013

Tvkvällen ser annorlunda ut

Kategori: Vardagsrummet / 2013
1. Stel (men god) middag på en köksstol och ett par kuddar. 2. Tvkvällen blir aningen mysigare med ett par kuddar mot väggen.
 
Haha det är så roligt att trots att vi inte har någonstans att sitta i vardagsrummet så väljer vi hellre att ha en stel ganska jobbig middag framför tvn än att stöka av köksbordet.. :p
 
Imorgon kommer våran nya soffa så det är därför gamla soffan är borta. Kommer knappt ihåg hur den nya ser ut så det blir lite av en överraskning haha. Har en känsla av att den kanske kommer kännas lite för stor för rummet men förhoppningsvis vänjer man sig. Blir helmakeover i resten av rummet också, tvn ska upp på väggen, ny mindre tvmöbel och ett nytt soffbord måste vi ha. Men imorgon blir det fredagsmys i ny soffa i alla fall det är ett som är säkert! Nu ska jag fortsätta glo på Lyxfällan.

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Bloggdesign, Vardagen
    20 Feb 2013

Längtar till ikväll!

Kategori: Bloggdesign, Vardagen / 2013
Ikväll ska jag jobba natt! Det blir awesome. Har nyss klivit upp typ så jag ska vara förberedd och inte somna för tidigt. Det blir till att fortsätta med marknadsundersökningen och att göra bloggdesign hela natten! Håller på med en ny till denna blogg. Just nu är den väldigt "fyrkantig" men jag tänkte för en gångs skull piffa till det med bildbakgrunder och sånt så den blir lite mjukare.
 
Och nu när jag sitter i Firefox har jag blivit sugen på att ordna lite "specialeffekter" som kommer synas i alla webläsare utom Explorer. Inget som kommer störa och göra det extra fult för er med Explorer som det lätt kan bli om man inte är försiktig, ni kommer helt enkelt inte märka av dem bara. Ska köpa en påse Marianne tror jag (gott!) som får hålla mig sällskap inatt. Det var länge sen jag var så här peppad, minns nätterna 2008 som typ bara bestod av bloggdesign, det var mysigt det!

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    19 Feb 2013

Jane Flanell Shirt

Kategori: Kläder / 2013
Miinto.se gick för ett tag sen ut med att när de fått 1500 gillare på deras Facebooksida skulle de ge alla gillare en rabattkod på 150 kr att handla för i 24 timmar. Det hände igår och jag beställde denna skjorta och ett par småsaker till och betalade bara 10 kr för alltihopa! Tycker den är skitfin och jag känner mig alltid så konstnärlig i skjorta hah.
 
Tänkte tipsa er igår efter att jag lagt min beställning men redan två timmar efter att de lagt upp koden tog de bort den igen! Jag hann precis lägga min beställning och börja skriva inlägget men när jag gick in på deras facebooksida igen för att hämta adressen och länka såg jag att de tagit bort koden på grund av att folk inte följt deras regler (fanns dock bara en regel så jag förstår inte hur de kan skriva "regler och villkor"), och då var det ju heller ingen mening att tipsa er...
 
Så trist för de gillare som inte hann handla något och fel av Miinto ta bort koden tycker jag. De borde ha kunnat förutse vad som händer när man ger ut en opersonlig rabattkod på 150 kr utan krav på minimisumma, fri frakt och att inte ange fler regler än att det bara är en beställning per person. Till och med jag förstår ju vad som kommer hända om man gör så. En del familjer har många familjemedlemmar, och gratis sprider sig fortare än fortast. Och en del är för giriga och beställer fler gånger i samma namn trots regeln. De ordrarna borde plockas bort, inte hela koden!
 
Plus dock för snabb leverans! Beställde igår runt 13.00 och fick det idag, i alla fall skjortan. Tydligen är Miinto en samlingssida för andra butiker så beställer man flera saker kan det komma i flera leveranser från olika företag, visste jag faktiskt inte. Jag kommer ändå fortsätta följa dem, hoppas på förbättring i framtiden!

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    19 Feb 2013

Glömska och weheartit

Kategori: Vardagen / 2013
Bilder från weheartit
 
Har haft en gnagande känsla i över en vecka nu att jag glömt något men kan verkligen inte komma på vad. Något jag missat liksom...  Trodde först att det var för att jag var rädd att missa mötet jag var på igår med min revisor men nu är ju det över, jag var där, och känslan sitter fortfarande kvar. VAD KAN DET VARA. Blir galen.
 
Men till något annat. Hur okej är det att "låna" bilder från weheartit.com? Jag vet att många gör det, precis som många anger google som källa när de tar bilder därifrån. Sistnämnda är ju galet fel i alla fall. Google har inte fotat bilden man lånat därifrån. Weheartit är ju en tjänst för att sprida bilder men jag kan aldrig tro att alla bilderna som finns där är upplagda av den faktiska fotografen. Här har jag i alla fall länkat till var jag hittade dessa tre bilder men gissar på att det bara är en i mängden som spridit bilderna vidare och att fotografen kanske inte ens har någon aning om att deras bilder cirkulerar runt. Jag tror inte ens källan som de anger vid varje foto är den ursprungliga källan. Jag känner ju direkt att det här inte känns bra alls men låter nog dessa tre bilder vara kvar i alla fall. Om fotograferna skulle hitta hit så länkar jag gärna till dem istället.
 
Det är ju väldigt smidigt att bara ta några bilder därifrån när man själv har bildtorka och inläggen blir ju mycket finare än med bara text. Men det känns inte alls rätt. Vad tycker ni, får man ta bilder därifrån? Är det roligare att läsa inlägg med andras bilder som dessa än om man tar egna som med säkerhet inte alls blir lika inspirerande?

13 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Rabattkoder
    17 Feb 2013

Från Yves Rocher med rabatt!

Kategori: Tips - Rabattkoder / 2013
Jag har gjort mitt allra första köp på yves-rocher.se nu! Vet inte varför men jag har alltid trott att de bara hade någon slags prenumerationstjänst, men när jag (tack vare deras erbjudande) kikade lite närmare så verkar det ju vara en helt vanlig webshop! Vet inte varför jag fått för mig något annat, det enda jag vet (tror jag?) är att mamma fick hem tidningar från dem när jag var liten, kanske är därför. Fast då kanske det var vanlig postorder som jag blandade ihop med.
 
Jag upptäckte i alla fall för bara någon timme sedan att de har ett grymt erbjudande. Man får välja en produkt ur deras webshop helt gratis (maxvärde 400 kr) om man gör en beställning idag söndag! Har länge velat ha någon antirynkcreme (jag är faktiskt 27 och åldern började synas redan för ett par år sen även om jag förnekade det haha) så kikade om det fanns någon som verkade bra och hittade en med fina recensioner och priset? 400 kr. Gratis. Köpte även en nattcreme i samma serie för 144 tror jag och la till ett läppbalsam med COCOSDOFT, can't wait to smell it, så det skulle bli över 150 kr, då är det fri frakt också. Vid riktigt bra erbjudanden får man bryta sitt köpstopp... ;)
 
Vill du också beställa så finns all info om erbjudandet på deras startsida!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    15 Feb 2013

Supernintendo!

Kategori: Vardagen / 2013
Igår hade vi Supernintendokväll, så mysigt. Jag spelar aldrig tvspel men om jag ska spela så ska jag spela Donkey Kong på Superninteno! Tiden bara flög iväg märkte jag. Jag vill spela mera nu haha.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Rabattkoder
    14 Feb 2013

Gratis frakt på Nelly.com!

Kategori: Tips - Rabattkoder / 2013
Nelly.com är ju så schyssta att de ger bort presentkort på 75 kr till deras kunder när de fyller år. Mitt går ut om en vecka och jag tänkte som så att om jag väntar till sista dagen så kanske kanske de hinner ha någon fri frakt-kampanj. Och vad blev det idag? FRI FRAKT två veckor framöver och man behöver ingen kod vilket gör att jag kan använda mitt presentkort. Dessutom har jag haft 38 kr i nellypengar liggandes i flera år som inte blivit använda på grund av att jag alltid handlar med någon rabattkod och man får inte mixa. Så jag gjorde av med dem med i ytterligare en beställning, totalt betalade jag 1 kr för allt på bilden :)
 
Köpstopp som jag har och försöker hålla så gott det går så ville jag inte använda pengarna till kläder och lägga till massor själv utan köpte trosskydd istället som jag ändå måste köpa och nu har jag ett lager för en lååång tid framöver. Badkulorna är bara för utfylldnad, då jag tror de är det som kostar minst i hela shopen, 5 kr styck. Ljuset doftar UNDERBART!!
 
Passa på att göra av med era presentkort och rabattkoder nu och slipp frakten på 39 kr :)

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    14 Feb 2013

Det går framåt i planeringen!

Kategori: Företagslivet / 2013
word cloud
 
Jag håller ju på att planera en marknadsundersökning för dropsoflight.se och tänker återigen göra det till en tävling, då det var så himla många som gillade det förra gången! Har fått ihop några sidor frågor men shit alltså det är så mycket att tänka på. Vad jag vill ha ut av det, att göra det förståeligt men inte för komplicerat och att inte ta i för mycket och att inte leda frågorna. Och att inte glömma något viktigt nu när jag väl gör det här.
 
Tanken är att få veta mer om mina kunder / möjliga kunders webshoppingbeteende, var i den sociala mediedjugeln de håller hus och vad de tycker om min webshop och vad som kan förbättras. Just nu har jag typ 25 frågor kanske, många med valalternativ och ett par där man får skriva fritt, hoppas på att bli klar snart. Samtidigt som det är jobbigt så är det jävligt kul också och sitta och greja med! Vet bara inte vad jag ska ha som vinst i denna tävling.. Förslag?
 
Men sov gott på er, och happy alla hjärtans dag! ♥

9 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    13 Feb 2013

Världens minsta tekniknörd

Kategori: Liie / 2013
 
Visste ni att jag aldrig köpt en mobil själv i hela mitt liv? Så intresserad av mobiler är jag! Min allra första var en Nokia 3210 som jag fick i julklapp, och jag var såklart jättelycklig liten 13åring. Efter några år fick jag en ny, i födelsedagspresent tror jag det var och det var också en Nokia liknande den på bilden. Min tredje mobil var en orange sak från Sony Ericsson och den fick jag också i födelsedagspresent eller om det var julklapp.
 
Min fjärde och nuvarade mobil har jag ärvt av Jimmy och den kommer hänga kvar trots att den är skitdålig och knappt funkar, tills dess att Jimmy köper ny. Då tar jag hans (som inte heller funkar speciellt bra) smartphone och det blir då min allra första smartphone med touch haha.
 
Tycker verkligen inte att mobiler är något att lägga pengar på. Det finns bara två skäl till att jag vill ha en smartphone, det första är för att det finns appar som gör att man ser vem som ringer, samt att man kan lägga in spärrlistor och sånt så man slipper försäljare. Det andra är för att jag vill testa Wrapp! Men jag vill inte ha något abonnemang, så den dagen jag får mig en smartphone så hoppas jag att man kan ha kontantkort. Surf är inte viktigt heller, jag är ju väldigt sällan utanför hemmet och är jag det så är det något socialt på gång och då passar det ändå inte att surfa.
 
Hur viktigt tycker ni det är att ha en ny/modern mobil? Hur ofta byter ni?

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Blandat
    12 Feb 2013

Sistaminutenpresent!

Kategori: Tips - Blandat / 2013
Inte köpt någon alla hjärtans dagpresent än trots massor av påminnelser överallt? Än är det inte för sent, beställ en godisbox från Godisboxen.se! Själv skickade jag en förra året till min sambo när han var sjuk och det uppskattades och han blev väldigt överraskad! Det fick bli med en giraff utanpå och meddelandet inuti var ett korkat internskämt ;) Hade jag haft mer tid på mig hade jag valt en egen bild på boxen men var jättestressad och deras giraff passade ändå bra!
 
Nu finns det massor med kärleksboxar och beställer man innan 14.00 imorgon onsdag så hinner boxen fram till alla hjärtans dag! Överraska någon i din närhet, eller kanske någon långt långt borta :)

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    12 Feb 2013

Att ligga efter

Kategori: Vardagen / 2013
Ny tårta. Har till och med bakat bottnarna, vad gör man inte när man inte har mer botten liksom... Kunde in bju på den slafsiga biten som var kvar sen dagen innan. Blev faktiskt god, så lite stolt är jag allt.
 
Jag hatar att ligga efter och inte hinna med i min planering, när jag äntligen tar mig tid att planera saker. Torsdag var födelsedag hela dagen, fredag var städa upp efter gårdagen och baka en till tårta och "fira" en sista gång. Natten till lördag ända till måndagmorgon var känslomässig kaos och nu sitter jag äntligen här, och har rensat klart i min sista inkorg. Har inte haft så här lite mail (bara 30 stycken!!) på flera år och känner mig lättad. Över inkorgen i alla fall.
 
Har fortfarande hela företagsplaneringsdagen kvar (som jag ju längtar lite efter faktiskt) och källarstädningen. Men innan måste jag städa upp röran där jag ska vara, jag förståååår inte hur jag kan stöka ner så mycket på så kort tid. Skärpning.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Blandat
    12 Feb 2013

Personlig alla hjärtans dagpresent!

Kategori: Tips - Blandat / 2013
Godmorgon! Snart är det alla hjärtans dag! Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Hoppa över blommorna på och lägg pengarna på något personligt som håller länge istället för något som vissnar! Här är några saker som jag tror skulle passa till min kille i alla fall, från Getpersonal.se och det bästa är att man får gravera grejerna också! Vad man skulle kunna skriva om man var mig...
 
... På fickpluntan ... RAWR! It means I love you! In dinosaur.
... För att peppa till att snusa mindre ... Du klarar 30 min till utan!
... På whiskeyglaset ... BLACK PENGUIN
... Dogtags med vanlig text ... Förnamn, mellannamn, efternamn
 
Vill du vara extra gullig kan du ju trycka något fint kärlekscitat, era namn, titeln på eran låt mm. Fast internskämt och meningar som är typiskt för personen som ska få saken är ju extra kul, tycker jag ;)

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Träning
    11 Feb 2013

Right now

Kategori: Träning / 2013
Precis vad jag behövde nu. Verkar vara ett jättebra löpband, bättre än väntat! Varför tar man inte med i produktbeskrivningen att bandet är ihopfällbart t.ex? Det är ju en väldigt positiv sak. Och att man kan plugga i något slagt minneskort, iFit, för att få fler träningsprogram. Nu ska jag utforska mera!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Sponsrat
    11 Feb 2013

Fotopapper / Sponsrat inlägg

Kategori: Sponsrat / 2013
Jag har en fotoskrivare/kopiator/scanner här hemma men skriver nästan aldrig ut foton. Det är nämligen så att när jag skriver ut en hel bild så blir det ränder över hela bilden och jag förstår inte varför. Har rengjort skrivaren och allt sånt men inget hjälper. Kanske borde börja använda ett annat papper? Nu för tiden köper jag det billigaste jag kan hitta liksom... Färgpatronerna på den sidan var för övrigt några kronor billigare än där jag normalt handlar också. Köper alltid originalpatroner, brukar ni våga er på att köpa kompatibla?

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    10 Feb 2013

Rejält sänkt pris!

Kategori: Kläder / 2013
Bara till måndag 11 februari är 100 klänningar prissänkt till 100 kr på Nelly.com och alla finns i denna kategori men kan tänka mig att de tar slut fort! Jag borde inte köpa, vet ju att jag aldrig använder klänningar, men ibland är det svårt när det är så mycket billigare. Speciellt när jag fick ett presentkort av dem på 75 kr på min födelsedag. Jag gillade den med frän rygg mest tror jag.

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    09 Feb 2013

Jordens Undergång

Kategori: Vardagen / 2013
Uh jobbig natt. Jag är ju inget fan av alkohol och nu hakar min sambo på också. Nyktert året ut kanske? Vore underbart. Ikväll ska vi ladda upp inför Melodife.... haha nejdå. Vi ska se Jordens Undergång - Exploding Sun ikväll! Fem lördagar på rad visar Kanal5 fem olika nyproducerade filmer med temat Jordens Undergång, hur bra som helst ju! Fast vi har missat en märkte jag nu. Men ja, lite dipp på det här så blir det nog bra!
 
Fast med Coca Cola såklart, Zero till och med! Och jag undrar om man kan dippa ostkrokar i vitlöksdipp..?

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    08 Feb 2013

Alpackahalsdukar!

Kategori: Kläder / 2013
Frusen som jag är så går jag under hela vintern med minst två par sockar. Är inte ett par av dem av alpackaull (som de blåa på bilden från Alpachu.com) så kan jag till och med vilja dra på mig ett tredje par. Kikade in till på Alpachu nyss och såg att de gjort om webshopen till det bättre och att de har lägre priser nu på allt som inte är strumpor eller benvärmare!
 
Har ju varit kär i halsduken med den söta lilla alpackan på sen jag såg den första gången och funderar på om det vore läge att slå till, kostar bara 139 kr och jag har bara en halsduk. Fick en del pengar igår och det vore ju kul om det gick till något annat än mat. Annars är dom två andra halsdukarna väldig fina också! Den ena är till och med billigare än den med alpackan. Unna dig ett alpackaplagg du med vetja, eller ge bort ett i alla hjärtansdagpresent! Bra mycket roligare, bättre och framförallt mer unikt och annorlunda än en bukett rosor!
 
Jag har skrivit tidigare om varför alpackaullen är så mycket varmare och allergivänligare än vanlig fårull, men ännu mer info finns i deras webshop, kolla "Om Alpacka" :)

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    08 Feb 2013

Födelsedagstårtan

Kategori: Vardagen / 2013
Chokladpudding, vaniljkräm, grädde, maränger, banan, kiwi, honungsmelon, ananas och vindruvor.
 
När jag gjorde min planering för denna vecka så missade jag helt att jag fyllde år på torsdagen. Vilket gjorde att planerna att ta tag i företaget inte blev av alls. Det var bara städa och därefter fylla på med fika och kaffe hela eftermiddagen och kvällen. En tårta gjorde jag också, har inte bakat (om sätta ihop färdiga bottnar med tre olika smetar och lite frukt räknas till att baka) till min födelsedag på säkert 10 år, så det var något nytt.
 
Hur kan man glömma bort att man fyller år då kanske man kan undra... Jag tycker helt enkelt att det inte är något att fira, så jag förtränger det till sista sekunden. 21.30 dagen före var jag och handlade fika liksom.. Pratar väldigt ogärna om att jag snart fyller år och har sedan några år tillbaka stängt av så det inte syns på Facebook. Dom som kommer ihåg får gärna komma och fika, och glömmer man bort eller inte vill så gör det ingenting. Men det var en fin dag ♥
 
Idag är jag bara sjukt trött och har så ont i benen. Ska fortsätta sortera mailen sen, har nu bara ca 400 kvar på min privata som alla ska in i mappar. Man vet aldrig när man kan behöva ett gammalt mail! Men först måste jag återigen städa, dumt egentligen att städa innan man ska ha massa folk över, får ju ändå städa igen efter.. :)

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet, Tips - Rabattkoder, Vardagen
    06 Feb 2013

Nystädad dator!

Det är grymt skönt att ha en nystädad dator och veta att allt är säkerhetssparat ifall något händer. Nu kan jag också rensa kameran, brukar inte vilja göra det när bilderna bara finns på datorn. Idag är det städ av alla mina epostkonton som står på tur, ena företagsmailen är klar, ska strax börja med liie.blogg-mailen och sedan, alla ni som väntat på svar från Drops of Light angående samarbetsförfrågningar, alla kommer få svar idag! Den högen liksom bara växer och växer och ja, jag får erkänna och be om ursäkt att jag inte prioriterat det och skjutit upp för att jag inte vet vad jag ska svara.
 
Ps. Birgitta på Callitdesign.se förlängde rabattkoden som ger 15% rabatt på hela sortimentet eftersom jag hade lite problem med koden (tror dock det sitter i just bara min webbläsare) men ifall någon annan också haft problem (testa isåfall med en annan webbläsare) så fungerar koden JULKALENDER till och med 10 februari!

2 st

ÅSIKTER
   Skype?

    Kategori: Vardagen
    05 Feb 2013

Skype?

Kategori: Vardagen / 2013
 
Har märkt att Msn vill att jag tar bort det och installerar Skype istället, för snart kommer det tas bort i vilket fall. Har inte riktigt vågat göra det, jag gillar Msn för att den berättar när jag får nya mail, så himla praktiskt. Gör Skype det med? Är det också kopplat till hotmailen? Hur ska det annars gå när jag måste logga in och ut på flera olika mailadresser om dagen för att kolla om det hänt något nytt, kommer ju bli galen...

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    05 Feb 2013

Snöskottning

Kategori: Vardagen / 2013
Fyfan vad skönt det är när man har skottat klart och får gå och duscha! Har som glömt bort hur det är att anstränga sig och hur bra man mår av det. Och hur mycket varmvatten man sparar genom att man vill duscha kallt. Har inte bara skottat, utan släpat iväg stora jävla isklumpar också, så stora att de inte gick att bära.. Nu får dom faan ta och ringa och berätta att löpbandet är på väg, mer peppad än någonsin på att köra slut på mig själv!
 
Men till dagens uppgift då: Organisera i datorn. Mindre pepp på det faktiskt men blir bra när det är gjort.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    04 Feb 2013

Veckoplaner

Kategori: Vardagen / 2013
Jag har haft lite svårt att fokusera på senaste tiden. Så mycket som ska hinnas med att man liksom gör en liten dutt där, en liten dutt någon annanstans och inget blir liksom färdigt. Jag tänkte att jag kanske lyckas bättre om jag bestämmer en dag det ska göras på, och så får det ta så lång tid det vill, hela dagen om det måste. Men innan jag börjar med det som planerats ska det allra viktigaste göras, dagens skörd av ordrar, det går alltid först :)
 
Sortera papper! Räkna ut kostnaderna för januari och exakt var pengarna tagit vägen. Ska även se hur mycket gratisgrejer jag lyckats samla ihop denna månad. När det är klart ska jag ta itu med företagspapperna.
 
Organisera i datorn! Det här kommer ta hela dagen. Det handlar främst om att lägga bilder där dom hör hemma så man lättare hittar dem. Gissar på att det handlar om ett par tusen bilder även denna gång, som alltid. Efter att sorteringen är klar ska allt säkerhetssparas, gärna både på extern hårddisk och på dvdskivor.
 
Maildag! Gå igenom alla mina inkorgar och sortera och rensa bort reklam. Just nu i bara min privata mail har jag över 1000 mail, reklam som ska kastas blandat med viktiga mail som ska sparas i mappar. Sen har jag två företagsmailadresser och en bloggmail som också måste tas itu med, har bland annat en del obesvarade mail i samarbetsinkorgen som måste svaras på som jag skjutit upp...
 
Ta tag i företaget! Göra ändringar i webshopen och göra klart min marknadsundersökning som jag suttit med hur länge som helst och grejat med. Göra upp en plan för året och börja planera en större företagstävling, en tävling jag har velat köra i ungefär ett år nu men som inte blivit av.
 
Städa klart i källaren! Källarstädningen går sådär, just nu ligger massor av saker utspridda i hela källaren och jag måste få ordning på det, i alla fall plocka bort det från golven. Jag vill börja använda ett av rummen som återvinningsstation men innan jag börjar bygga vill jag måla hela rummet vitt, så allt måste flyttas ut från det rummet.

9 st

ÅSIKTER
   Dippmix

    Kategori: Ekonomi
    02 Feb 2013

Dippmix

Kategori: Ekonomi / 2013
Bilder från OLW.se, såklart. Det bästa man kan äta är dipp, grönsaker och chips. Det finns inget som slår det. En dippmix kostar däremot 10 kr styck på mataffärerna, och äter man några i veckan så blir det pengar. Fick sms av min f.d kollega (taack!) att de fått in dippmixer på Dollarstore, 2 för 10 kr så jag passade på att bunkra!
 
Jag äter ganska mycket dipp och har gärna en hel skål för mig själv, men med lättkesella så är det faktiskt ganska nyttigt. Blanda ut en liten burk Lättkesella (2 dl) med ca 3-4 kaffemått vatten, testa dig fram för att få bra konsistens. Ha i hela dippmixen eller nästan hela, beroende på hur stark smak du vill ha. En liten jämförelse med gräddfil:
 
Olw Dippmix Vitlök + 2 dl Arla Lättkesella med vatten = 213 kalorier
Olw Dippmix Vitlök + 3 dl Arla Gräddfil = 483 kalorier
 
Kesella är kvarg och det är nästan bara protein, vilket är bra för kroppen, när jag tränade med FF så skulle man att äta massor av Kesella (ingen dippmix dock)! Gräddfil är nästan bara fett och innehåller dubbelt så mycket kalorier, så skippa den och kör på lättkesella nästa gång, den som det står 1% på! Prova några gånger även om det känns fel i början, så är du ganska snart fast.
 
Jag dippar grönsaker istället för chips om jag äter på en vardag, på helgen kan jag lyxa till det med en liten skål chips också. En till liten jämförelse:
 
100 gram gurka 14 kalorier (hel gurka ca 300 gram)
100 gram morötter 41 kalorier (två stora morötter ca 300 gram)
100 gram Olw Lättsaltade chips 520 kalorier (en hel påse 300 gram)
 
Skillnad va? ;)

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    02 Feb 2013

Tvkväll

Kategori: Vardagen / 2013
Blev det någon kontorsstädning igår? Nä. Hamnade en stund till framför datorn sen var städlusten som bortblåst. Fick bli en seriekväll istället :) Framåt natten när Jimmy kom hem körde vi extra nostalgimusik, han hittade av en slump första låten jag någonsin lyssnade på och gillade när jag var miniliten tror jag! Den är gjord av Lasse Holm hahaha.
 
Jag längtar något enormt efter löpbandet nu alltså, herregud. Resten av det vi beställde kom igår och dom borde ringa på måndag för att bestämma tid för leverans. ÅÅHH. Nu däremot kommer pizzan! Träning + Pizza = Bra.

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    01 Feb 2013

Cleaning

Kategori: Vardagen / 2013
Nu är snart denna nersuttna slitna soffa bara ett minne! Vår nya större soffa bör komma innan mitten av februari!
 
Idag bestämde jag mig för att städa hela övervåningen ordentligt och för att faktiskt få det gjort så tog jag tid på mig själv haha. Oavbrutet städ i 3 timmar och nu är det rent överallt! Förutom på kontoret, kontoret är där jag tillbringar mest tid och därmed är det också stökigast där. Tror jag skulle behöva 3 timmar till bara för det, har inte ställt tillbaka allt efter inventeringen när jag vände upp och ner på hela kontoret, så jag har det jag gör. Vore grymt om jag bara kunde göra det och ha ett HELT rent hus! Tror jag ska göra det faktiskt, heja! Vad gör ni ikväll? Säkert något roligare än att städa. Fast jag är på städhumör så det gör inget :)