VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    31 Jan 2013

Doomsday Preppers

Kategori: Liie / 2013
Överlevnadsbunker för 70 pers i minst 5 år utan kontakt med resten av världen, bilder från www.survivalcondo.com
 
Idag blir det inte Lyxfällan klockan 20.00, har hittat något mycket roligare! Doomsday Preppers som går på National Geographic måndag till torsdag samma tid. Lyxfällan kollar jag på på datorn sen ;) Men alltså det här programmet..! Människor som gör allt för att överleva när samhället på ett eller annat sätt rasar på grund av ekonomi, naturkatastrofer, pandemier eller annat.
 
Jag har ju länge tyckt att människorna här på jorden är alldeles för beroende av allt runomkring, vid en samhällskollaps kommer det bli kaos. Dessa människorna i Doomsday Preppers lär sig att leva oberoende av samhället, att samla mat och vatten så man har i flera år framöver är självklart, att lära sig självförsvar, vad man ska göra vid inbrott (för folk kommer vilja försöka komma över det de har), att ha inte bara en men flera flyktvägar och träna dagligen på vad man ska göra när kollapsen kommer. Det är bara en liten del, de bygger skottsäkra hus, lär sig att leva av naturen, ordnar egen el och allt sånt.
 
Det här är inte något de gör bara när de känner för det, det är deras livsstil och de ägnar större delen av dagen åt att förbereda sig med allt vad det innebär. De är väldigt extrema och de flesta tycker de är knäppa, men jag gillar det, sitter som fastklistrad vid tvn och Jimmy tittar konstigt på mig. Jag skulle lätt kunna börja leva så här men tror aldrig jag kommer få med Jimmy på den banan... Han har gått med på att ha ett litet survivalkit i bilen, med en filt, tändstickor och kanske lite konserverad mat, ifall bilen går sönder mitt ute i ingenstans och man tvingas bli kvar en längre tid. Han har sagt i alla fall att det är en bra idé men jag tror gränsen går där också tyvärr.
 
Igår var det riktigt intressant på tvn. De visade en kille som köpt en gammal underground silo där de förvarade missiler förr, han skulle nu bygga ett hyreshus i den med 14 våningar tror jag det var, med lägenheter på de flesta och sedan en affär, ett gym, pool, bibliotek, skola, mm i några av våningarna. Där ska 70 personer bo och leva i sitt egna lilla samhälle när domedagen kommer. Alla jobbar ett par timmar om dagen för att hyreshuset ska fungera, när jobbdagen är över kan man gå till affären som har frystorkad mat som räcker i flera år till alla och handla, gå hem till sin lägenhet och mysa resten av kvällen, träna eller kanske gå ner till biografen. En lägenhet kan köpas för 1,5-3 miljoner usd. Hyreshuset har en tre meter tjock betongvägg och kan så emot kärnvapen. Jag personligen skulle inte vilja bo med 69 okända människor under en katastrof, vem vet vad de hittar på. Men tycker idén är bra och jag skulle vilja bygga något liknande, men bara för mig själv och mina närmsta.
 
Finns det fler som har en dröm om att leva så här? Eller kanske i alla fall en liten dröm om att vara lite förberedd? Att lära sig leva utan samhället? Tror ni det kommer hända något under vår livstid som förändrar livet för alla på jorden drastiskt? Vad isåfall? Åh, så intressant det här är tycker ni inte?

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    31 Jan 2013

Nostalgimusik

Kategori: Liie / 2013
Lite musik skadar ju inte när man jobbar och vi fortsätter på nostalgispåret tycker jag! Jimmy blev så less på sina musiklistor för några dagar sedan och började lyssna på Scooter haha, och jag kunde då inte låta bli att göra min egna lilla 90talslista med hjälp av related artist på Spotify. Någon låt är lite "nyare" (nyare än 90tal), men vad gör det, sköna låtar! Har jag missat något bra? Spice Girls, Britney Spears och Markoolio borde också vara med men kände inte för att lyssna på dem.. ;)

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Rabattkoder, Vardagen
    31 Jan 2013

Godmorgon + erbjudanden

Kategori: Tips - Rabattkoder, Vardagen / 2013
Hej! Vilken helvetesnatt, huvva. Nu är jag vaken i alla fall och har svarat på den uppdaterade undersökningen på Reddville.se (Tampons for free), är du medlem där så in och svara du med, de 50 första får ett fint tampongetui och en extra tampongbox från R.E.D.D. Free (Tampons for free har ju bytt namn till R.E.D.D. Free nu)
 
Planen idag är att packa ett par beställningar, posta dem och sedan promenera till DHL för att hämta ut ett paket, jag tror det är almanackan faktiskt! Men mest av allt längtar jag efter löpbandet.. Åh.
 
Idag är för övrigt sista dagen att handla med 15% rabatt på callitdesign.se, koden du måste skriva in är JULKALENDER.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Blandat
    30 Jan 2013

Mellanringar

Kategori: Tips - Blandat / 2013
I förrgår skrev jag om min nya närbildslins/closeupfilter och visade skillnaden på hur bilderna blev med och utan. Jag har även mellanringar, som verkar förstora ännu mer än en närbildslins, det är samma uggla på bilden fotad med bara mellanringarna! Med dessa ringar blir det dock en ljusförlust, så jag fotade i solsken samt lite längre slutartid vilket krävde att kameran och motivet var helt stilla, men det är ju lätt fixat.
 
Det här var också ett kul kameratillbehör, krävs dock att man kan fota i M (alltså helt manuellt), vilket jag faktiskt sällan gör då jag inte riktigt har koll på allt, men man lär sig fort när man måste testa sig fram, och det är ju också bästa sättet att lära sig på.
 
Till och med 1 februari är det extrapris på dessa mellanringar på Fotofyndet.se, kostar 129 kr istället för 199 kr så vill du ha ett par så passa på! Finns till Sony, Canon, Nikon och Pentax, sök på mellanring så kommer de upp först i listan i deras webshop.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Träning
    30 Jan 2013

Beställt ett löpband!

Kategori: Träning / 2013
Vi hade sagt att om vi ska ha ett löpband så får det inte kosta mer än 5000 kr. Nu fick jag ett oväntat tillskott av pengar för ett tag sedan (taaack ♥) så vi bestämde oss för att satsa på ett dyrare band istället eftersom det är vad vi borde ha, om vi ska springa/jogga på det båda två flera gånger i veckan, de billigare håller inte för det.
 
I förrgårkväll snubblade vi över den på bilden från Bodystore.com / Gymgrossisten.com (direktlänkar till bandet) Detta band är precis vad vi vill ha med 2 hästkrafter, brett band på 50 cm och med lutning, plus att det ser helt okej ut, inte för klumpigt. Nersatt från 15999 kr till 9999 kr till och med sista januari så nu slog vi till. Vi köpte det från Gymgrossisten, då vi fick lite gratis saker med på köpet där, testa själv att lägga den i varukorgen, man får sedan välja gratis kläder, kosttillskott och annat kul! Det får man även på Bodystore men det finns inte lika mycket att välja på där. LÄNGTAR SÅ TILLS DET KOMMER!

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Sponsrat
    30 Jan 2013

Plisségardiner

Kategori: Sponsrat / 2013
Visste ni att vi levde i över ett år här i huset utan gardiner i vardagsrummet? Jag tyckte det var rent och snyggt (ja....) men sen kom jag på andra tankar som tur är. Jag köpte ett par enfärgade kappor och det blev genast trevligare, men fortfarande "rent". Nackdelen är ju att de inte skyddar alls mot solen som lyser hela dagen rätt in genom alla fönster i vardagsrummet på sommaren. Persinnerna vi har är så fula, grå och ser gamla ut så dom vill man helst inte ha nerdragna.
 
Plisségardiner vore roligare, de kan man ha i en snygg färg bara som de är! Länken leder till en shop som säljer sånna fina gardiner, både som kan mörklägga och de med väv som släpper in lagomt med ljus och reflekterar bort värme. Fanns en jättefin turkos färg som mörklägger, det vore fint nu till våren!
 
Det här är ett sponsrat inlägg men som ni vet så skriver jag inte om något jag tycker verkar dåligt, tycker det verkar vara en bra shop! De erbjuder gratis varuprov så man är säker på att kvalitet och färg är som man tänkt sig och gardinerna passar alla fönster eftersom man får välja mått själv, sånt älskar ju jag! Vad har ni för slags gardiner? Mycket fluff, enkelt, eller mittemellan?

22 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    29 Jan 2013

Titta vad jag hittat!

Kategori: Liie / 2013
I kartonger i källaren kan det gömmas mycket gamla saker, kolla vad jag hittade som jag trodde jag hade slängt för länge sen! DATEPARFYMER! När jag gick på mellanstadiet var dessa parfymer väldigt populära och visste man inte vad man skulle ge någon i födelsedagspresent så var en sån här ett säkert alternativ. (Det eller en ihopplockad minikorg med badkulor och tvålar från den lokala sminkbutiken som de sedan la plastfolie över och värmde med hårfön. Minns att det var så roligt att få åka in till stan med bara kompisarna utan mamma och plocka ihop och köpa en korg själv, då kände man sig stor, haha!)
 
Parfymerna luktar fortfarande som de gjorde då! Vågar dock inte spraya på mig, de är ju ändå över 16 år gamla... Tänkte nog behålla dem faktiskt, lukter tar fram minnen och det kan jag behöva! Använde ni också Dateparfymer när ni var små?

9 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Blandat
    28 Jan 2013

Närbildslins / closeupfilter

Kategori: Tips - Blandat / 2013
Äntligen har jag köpt mig en närbildslins! Även kallat closeupfilter, jag hade ingen aning om att det även hette närbildslins, är ingen kameranörd direkt även om jag önskar att jag var det! Ugglans huvud är ca 2 cm i verkligheten så det blir en bra förstoring.
 
Första bilden är tagen bara med mitt vanliga objektiv som följde med kamerahuset när jag köpte det. Kommer inte närmare än så med det och det har jag tyckt varit lite tråkigt. Så nu bestämde jag mig äntligen för att slå till på en närbildslins, och det var verkligen värt det, den andra bilden visar hur nära jag kom med den nya linsen! Köpte den hos Fotofyndet.se och det kostade bara 99 kr. Detaljfoto är ju en del av mitt företag, jag behöver kunna fota nära men har absolut inte råd att köpa ett riktigt macroobjektiv så det här är ett superbra budgetalternativ!
 
Jag köpte den som heter Närbildslins Massa +10 55mm, där +10 betyder förstoringen som blir (valde den största som fanns) och 55mm är storleken som passar på just mitt objektiv. Helt idiotiskt att man inte tar sig råd med sånt här på en gång, har velat ha en sen jag köpte kameran 2011 liksom.. Kameratillbehör är roligt och jag ska visa ett till sen! Vad är era favorittillbehör?

13 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    28 Jan 2013

Människor och postförskott

Kategori: Företagslivet / 2013
Det har gått så himla bra med postförskotten det senaste året på dropsoflight.se, jag har endast fått tillbaka två stycken under 2012 om jag inte minns helt galet. Stark förbättring motför 2011. Men så nu då... Blir så less att jag nästan vill ta bort postförskottsalternativet, trots att det faktiskt (!!) är en hel del som vill betala på det sättet.
 
Nu är det en tjej som beställt ett budskapsarmband och inte hämtat ut så det skickats tillbaka. Där har jag förlorat 65 kr för postförskottet, samt kostnaden för armbandet eftersom det var ett budskapssmycke som inte kan säljas till någon annan än henne. Det är ju iofs sånt man får räkna med, men denna tjej fortsätter nu att beställa nytt mot postförskott och vägrar svara när jag hör av mig. Jag mailar och säger att jag inte skickar mot postförskott en gång till eftersom hon inte hämtat ut det senaste, men så säger jag också att om hon bara hör av sig så kan vi lösa det utan problem. Men nej, hon hör inte av sig utan skickar nya beställningar istället, senast idag i sin släktings namn men med sin egna mail och telefon. Det får man INTE göra, allt måste stå i ens eget namn! Så himla jobbigt sånt här, att gå och tänka på detta hela tiden gör en knäpp, jag vill ju givetvis bara lösa det så både jag och hon blir nöjd men det är svårt när man inte kommunicerar.
 
Gör jag rätt eller fel i att inte skicka fler postförskott till henne? Det här har aldrig hänt förut, det brukar alltid lösa sig ganska fort och folk svarar när jag hör av mig...

7 st

ÅSIKTER
   True!

    Kategori: Liie
    27 Jan 2013

True!

Kategori: Liie / 2013
Håll med om att den är söt! Det är ju verkligen sådär man känner sig när man har rätt hahaa. Jag är inte så förtjust i gifbilder normalt men var bara tvungen att dela med mig av den nöjda kaninen, hittade den här.

8 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tampons for free
    26 Jan 2013

Reddville.se - Tamponger direkt hem i brevlådan

Kategori: Tampons for free / 2013
Tampons for free som ger ut gratis normal-tamponger till runt 50 000 medlemmar här i Sverige har ni ju fått höra en hel del om här på bloggen det senaste året. Efterfrågan på andra tampongstorlekar har varit stor, så nu har de lanserat en ny tjänst, som heter Reddshop, där kan man prenumerera på tamponger! (Tampons for free byter dessutom namn nu till R.E.D.D. Free, men inget förändras förutom namnet och både R.E.D.D. Free och Reddshop hittas under ett och samma tak, på reddville.se!)
 
Man kan välja att få 1 leverans, 6 leveraner eller 12 leveranser på prenumerationen, jag valde 1 leverans och beställde 4 miniförpackningar i ett och samma paket så jag skulle ha resten av året. Men så glömde jag säga upp prenumerationen så det kom 4 till nu i januari, men det gör mig inget, nu har jag verkligen så jag klarar mig! Det kostar inte speciellt mycket heller, 10 kr per box och 9 kr för frakten just nu vilken lösning du än väljer så passa på att beställa hem en omgång och se om det är något för dig! Så skönt att slippa köpa på affären, jag är riktigt dålig på att komma ihåg det och står nästan alltid utan när jag behöver det som mest.
 
Det är så fina människor på det här företaget, underbara att ha att göra med och väldigt givmilda. Helt oväntat låg det ytterligare ett paket i brevlådan med de askar ni ser på bilden som tack för att jag var bland de första som beställde från dem. Tack ♥
 
REDDVILLE.SE alltså, allt du kan tänkas behöva veta om dem står där!

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    24 Jan 2013

Fototest

Kategori: Kläder / 2013
Provfotat lite. Sa ju tidigare att det är kallt här hemma och man inte är så snyggt klädd och ja, här är beviset! Fast kanintofflor är tufft. Nu har det varit killar här, dom ska köra ett halvår med träning och jag fick äran att fota före och efterbilder. Jag borde ta ett par på mig själv också men det känns sådär lagomt jobbigt. Och framförallt kallt.
 
Påminner igen om rabattkoden på Callitdesign.se, JULKALENDER ger 15% rabatt på hela ditt köp av härlig inredning :)

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    23 Jan 2013

Pinsamt!

Kategori: Liie / 2013
Jag har tänkt ett tag att jag ska börja göra videoinlägg. Jag kom på en idé november och video vore bästa sättet att presentera det på, eftersom jag tror att det finns pengar att hämta och tänkte lägga upp det på videofyme. Men jag har ett stort problem: Jag kan inte prata när jag är ensam!! Att man kan skämmas så mycket trots att man är helt ensam är så knäppt! Jag liksom bara fryser till och det kommer inte ett ord ur mig. Jag skulle nog våga påstå att prata för mig själv är mer jobbigt än att prata inför hundra personer.
 
Hur kommer man över sånt? Jag satt mig ute med kaninen idag för ett test och tänkte att det kanske går bättre, kan låtsas att jag pratar med kaninen liksom (för jag vill heller inte ha med någon annan människa, för det blir lika pinsamt det) men det gick inte heller. Det enda jag lyckades med var att plocka upp kaninen och hålla han framför kameran hahaha.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Jag tävlar, Sponsrat
    23 Jan 2013

Åka utomlands?

Kategori: Jag tävlar, Sponsrat / 2013
Har ju ingen bild från Thailand så visar en från Dominikanska Republiken istället, det var fint det med!
 
Kylan gör verkligen att man vill åka utomlands mer och mer för varje dag! Thailand har alltid varit intressant, mamma och pappa har varit runt där två eller tre gånger och bara haft en ryggsäck med saker med sig. Det skulle jag också vilja göra och åka runt dit man känner för, fast jag vet inte om jag är rätt person för det. En charterresa skulle kanske passa mig bättre, jag som tycker om att lata mig och säkert skulle ha lite svårt för att göra mig förstådd.

Tänk att få skutta runt i bikini, jogga på stranden i soluppgången, dricka snygga drinkar ur frukter, bada i kristallklart blågrönt hav och BARA TA DET LUGNT. Jag har alltid velat se solnedgången i vattnet och det kan man tydligen göra i Phuket om det är klart väder, på ett ställe som kallas Promthep udden. Där skulle kameran gå varm. Fast det skulle den ju hela tiden. Tänk att få snorkla och titta på fina fiskar och korallrev, trots att det är lite läskigt. Kanske köra vattenskoter någonstans eller något annat roligt. Besöka någon liten ö med sån där liten båt och kanske få en stund för sig själv där, jag har alltid velat ha en strand för mig själv! Har du varit i Thailand? www.sverigekasino.org

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    23 Jan 2013

Butiker med stort sortiment?

Kategori: Vardagen / 2013
Tjoo! Nu har jag fått en liten jättekul idé till en tävling. För det behöver jag kontakta en webshop med stort sortiment, och då menar jag minst 1000 varor, helst ännu fler, så ge mig tips på sånna webshopar! Gärna någon som du sett samarbetat med bloggare förut eller någon som inte är så väletablerad. Stora företag som Nelly t.ex skulle ju aldrig ställa upp och samarbeta med en så liten blogg som min. Jag tror det här kan bli en riktigt rolig tävling för er om jag får något företag att haka på :)
 
Ps, det är bra om sortimentet tilltalar de flesta men även tips på nischade webshopar uppskattas!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    23 Jan 2013

Rise and shine

Kategori: Vardagen / 2013
Godmorgon! Jag har i över en veckas tid försökt gått upp innan det ljusnar, men har inte lyckats. Jag tror jag har hamnat i något sånt där stadie där jag bara inte kan ta mig upp, hur mycket jag än vill. Man ligger liksom förstenad på något sätt och bara stirrar in i väggen.. Idag lyckades jag i alla fall, tänkte snap out of it liksom, på riktigt. Så nu sitter jag här med min frukost, har till och med hunnit ta en bild på den. Ska käka grapefrukt nu. Ha en riktigt fin onsdag!

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    22 Jan 2013

Personlig almanacka

Kategori: Företagslivet / 2013
Äntligen har jag tagit tag i att skaffa en egendesignad personlig almanacka för 2013! Den kommer från Trycksakstorget.se, och är en familjekalender i A3format. Har haft lite svårt för att välja bilder och därför har jag skjutit upp det tills nu.. Men bestämde mig idag för att inte ha en bild för varje kategori som jag hade förut och istället ha en en ny bild för varje månad. Bara några random bilder jag tagit under åren, som passar in på månaden. Inte så överambitiöst denna gång ;)
 
I övrigt ser kalendern likadan ut som den förra, eftersom den går att spara så man kan använda samma till nästa år, bara ändra årtal och om det är något annat man vill ha annorlunda. Kalendern går att variera i oändlighet så den passar alla! Jag längtar så tills jag får hem den, en väggkalender är verkligen det rätta för mig. Jag har provat på att ha en i bokformat också men det var inte alls min grej, jag måste få en översikt och inte bara se en dag/vecka i taget, det är då det funkar bäst!

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    21 Jan 2013

Ja, nä, kanske dags att komma igång nu

Kategori: Vardagen / 2013
Det är som ganska tyst här och jag tror jag vet varför. Jag har ingen inspiration längre! Eftersom jag har lite snedvriden dygnsrytm så är det nästan mörkt när jag vaknar, vilket jag i och för sig gillar men för bloggen och fotandet suger det. Vintern är så tråkig, kall och jävlig. Går med dubbla sockar, kanintofflor, dubbla byxor och massor av tröjor. INNE. Varken snyggt eller praktiskt. Ibland drar jag på Ziperallen utanpå också. Nu är det inte så att det är svinkallt inne, att bo i 21-22 grader ska väl inte vara några problem men jag är alltid extra frusen. Men höj värmen tänker ni. Kostar pengar tänker jag.
 
Nu ska jag dra på mig ytterligare lite kläder och gå och posta beställningar. Efter ska jag ta en sväng med snabeldraken och skurmoppen tänkte jag. Mår alltid lite bättre när det är rent och fräscht.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    17 Jan 2013

Ikväll ska jag se på tv!

Kategori: Vardagen / 2013
Förra torsdagen var det ju massor av tvpremiärer, så härligt! Torsdag är återigen bästa dagen nu ;) Jag skulle kunna börja se redan vid 18.30, då det är Vänner och andra härliga serier, men nöjer mig med att bänka mig klockan 20.00 för Lyxfällan, tycker så att jag känner igen den där bruden som är med idag på något sätt, men kan inte riktigt placera.. Kanske bara någon som liknar någon. Lyxfällan är hur som helst grymt bra program, jag älskar att se hur korkade folk faktiskt kan vara, och extra roligt när det är lite yngre människor haha. Efter det är det dags för Person of Interest, men även Last Resort som går samtidigt är bra. Klockan 22.00 - Hell's Kitchen. Orkar man vara vaken så kan man alltid se på Scrubs efteråt, och kanske Sveriges Roligaste Klipp, för att se om det andra avsnittet är roligare (och mer svenskt) än det första. Ska ni också se på tv ikväll?

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Källaren, Vardagen
    15 Jan 2013

Källare och ventilation

Kategori: Källaren, Vardagen / 2013
Om du har en kall källare med betonggolv och betongväggar, ställ inte kartonger med kläder direkt på källargolvet. Man lär sig något nytt varje dag. Idag har jag slängt två sopsäckar med kuddar, gamla sängkläder, kläder och annat av tyg som börjat mögla. Gissar på att möglet skapats på grund av att det inte kommer någon luft in under kartongen och att det blivit fuktigt av kylan, och därefter har möglet liksom trängt upp i tygerna. Det var en ganska skön känsla att få slänga ytterligare lite mer saker, som tur var var det inget av värde eller som jag hade svårt för att kasta, det har legat där nere sen vi flyttade in för fyra år sedan och skulle förmodligen aldrig mer ha använts. Gamla sängkläder från man var 15 t.ex, varför sparar man det?!
 
Har tyckt det luktat skumt där nere länge nu, och när man började röra lite i det så märkte man ju varför. När alla kläder var bortplockade så kände man inte mögellukten längre, så det mesta satt i tygerna. Men vi har tvättat golvet med mögeltvätt nu och allt verkar vara frid och fröjd igen :) Nu ska det byggas hyllsystem, vi har det i många delar av källaren men just på ett ställe har vi helt enkelt inte orkat bygga och bara ställt lådorna direkt på golvet, och det fick man ju faan för.
 
Eftersom källaren inte är speciellt mysig och fint inredd så bryr vi oss inte direkt om att köpa snygga hyllsystem. Vi har en liknande den på bilden, från Ikea, som kan byggas ihop så lång man vill. Färgskalan ovan är ungefär som det ser ut i ETT av rummen. En vägg är målad i fyra av färgerna i assymetriska triangelmönster, en vägg är målad i ytterligare två färger och de två sista väggarna är tack och lov enfärgade, dock inte lika som någon annan vägg. Dörrarna är i ytterligare en färg. Piffigt va? När vi är klar uppe blir det vit färgbomb Mr. Bean-style där nere ;)

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Rabattkoder, Vardagen
    14 Jan 2013

Bloggpaus

Kategori: Tips - Rabattkoder, Vardagen / 2013
Jag har inte bloggat på en vecka! Har inte ens märkt det förrän nu, riktigt skönt med en paus. Blev lite för mycket med en julkalender tror jag, det är mail fram och tillbaka fortfarande då några få inte fått sina vinster ännu.. Jag vill verkligen se till att alla får sina vinster, kan inte slappna av förrän det är klart och det tar på krafterna, att tjata..
 
Förutom det har jag yttepyttelite inventering kvar, men massor av bokföring. 162 kommentarer och alldeles för många blogginlägg jag vill läsa. Inga roliga bilder har jag heller och jag känner mig helt obloggsugen. Ser hur antalet prenumeranter minskar dag för dag, men inte så konstigt kanske när man fick 60 nya under julkalendern, säkerligen många som bara följer medans man kan vinna saker.
 
Men rabattkoden hos Callitdesign.se gäller fortfarande om någon vill shoppa stilren inredning, koden JULKALENDER ger 15% rabatt på hela köpet! Kanske något djuriskt?
Allt finns hos Callitdesign.se! Och i andra färger också dessutom om man inte gillar vitt. Gissa om jag vill ha pappershållaren? ;)

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Intervjuer
    14 Jan 2013

Intervju - Grimgoth

Kategori: Intervjuer / 2013
 
GRIMGOTH.BLOGG.SE - Grimgoth™ - Den hårdaste bloggen om musiknyheter, seriemördare och andra små tips.
 
Vad skriver du om för saker i din blogg?
En härlig mix av allt i från mina vardagstankar, humor , filmtips och djupare meningar till musik. Utöver det så kör jag special inlägg, som tar upp tyngre ämnen och kastar mer ljus på dom. En av mina personliga favoriter är "Smiling Like A Killer", där jag berättar om olika seriemördares liv, dåd och deras straff. Jag tror att på så sätt blir det en utmärkt hårdrocksblogg när jag blandar med så mycket, om man bortser från musiken, så gör detta att även icke-rockers kan läsa den.
 
Varför började du blogga?
Efter att jag har varit sångare i dödsmetal bandet "Forgotten Words" i tre år (1999 - 2002) så gjorde jag inget kreativt på något sätt som känns olikt min natur, men jag antar att det fanns varken tid eller lust då, detta var också under en period då jag var sambo och fick en son. Hur som helst, så var jag över hos en polare, där det blev en del snack om bloggande och från en av de kvällarna, så bestämde jag mig för att starta min egen och tre år senare (snart fyra) så sitter man här nu med en av Sveriges största musikbloggar.
 
Hur mycket tid lägger du ned på din blogg och har du märkt av några positiva/negativa effekter av bloggandet?
Jag skulle kunna höfta på att det är två - fyra timmar dagligen, förutom helgerna då jag tar bloggpaus. Bloggandet kan lätt kan bli som en drog men jag har lärt mig att tänka annorlunda och begränsa mig. Det positiva är alla erbjudanden man fått, band som sponsrat med priser till tävlingar, kontakter och bloggvänner. Jag har under årens gång fått recensera och intervjua för Getmetal.com, som är riktigt kul. Idag bloggar jag lite för Rocksverige.se, Livestage och är även sponsrad av Rockmerch.se. Axplock av band genom åren gett mig unika tillfällen att anordna tävlingar med fina priser från dom - Crucified Barbara, Sabaton, Lions Share, Decadence, Dozer Records, Twins Crew, Nightrage, Sister Sin, Fatal Smile, Black Barrel Smoke och Mia Klose. Jag är också webmaster/medlemsansvarig för The Crash som är en hårdrocksförening i Norrköping med syfte att främja det lokala musiklivet genom att arrangera tillställningar och spelningar med inriktning på hårdare musik. Bäst var dock att jag fick accreditation till Sweden Rock Festival 2012 vilken innebar att jag fick tillgång till VIP området där man kunde hänga och mingla med kända och okända människor, där träffade jag en hel del bra kontakter.
 
Att få åka på konserter och festivaler är underbart. Få stå där bland andra likasinnade människor som delar en och samma upplevelse är oslagbar, ännu bättre blir det så klart när man får träffa dessa underbara rockstars vid sidan om scenen.
 
Vad blir du glad av och vad får dig att gråta?
Jag blir glad av min son Kevin, som jag ägnar min tid med så ofta det går och av min underbara flickvän Ella som även ger mig ett inre lugn. Utöver det, så är det att umgås med mina vänner/bekanta, musik och filmer i en blandad komplott. Det känns som att det är ganska sällan jag gråter men jag blir ledsen över gamla minnen. Alltifrån min barndom och mobbning likaså dom nära kompisarna som man förlorat på vägen (bokstavligt talat), det är ju en del "hjältar" som gått över på den andra sidan, oftast i alltför ung ålder.
 
NIO SNABBA!
böcker eller film  öl eller cider hemma eller borta
svart eller vitt 1 nära vän eller 50 bekanta sugrör eller flaska
morgon eller kväll
Twitter eller Facebook
t-shirt eller skjorta
 
Till sist, finns det något annat du vill berätta för oss?
Hoppas ni haft en trevlig läsning och lärt er lite mer om mig, mannen bakom Grimgoth. Underbart att få visa upp med denna intervju att det finns bloggande killar också. Rock on and stay true!
Grimgoth™ - I Am (I´m Me) - ҳҲҳ LIVE LIKE A ROCKER, DIE LIKE A ROCKER! ҳҲҳ

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Gratis saker
    07 Jan 2013

Gratis trisslotter!

Kategori: Tips - Gratis saker / 2013
Visst blev man sugen på att köpa lotter när dom var så här fina!
 
Jag läste hos Grönt är det nya gratis att man kan få 2 trisslotter om man skriver en produktrecension på Pricerunner, så det har jag gjort nu och hoppas på att få lotterna snart och hoppas på fet tur också, lite extra pengar skulle verkligen inte vara fel!
 
För några månader sedan recenserade jag btw ett företag på ett annat ställe som jag handlat av tidigare, då företaget lovade två biobiljetter till alla deras kunder som recenserade dem. Jag verkar ha blivit blåst!! Nu hade jag helt glömt bort att jag skulle få ett par biobiljetter men kom på det nu igen i och med detta. Har mailat och frågat var mina biobiljetter är, hoppas dom svarar, har hört att de inte är så värst kundserviceinriktade tyvärr.. Men jag hade tur som fick min beställning utan problem och behövde inte kontakta kundtjänst, så vi får se hur det går med mina biljetter.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Sponsrat
    07 Jan 2013

Sälja guld, det är bra för ekonomin!

Kategori: Sponsrat / 2013
Bild från 2007 och jag minns att jag tyckte den var sååå snyggt redigerad när jag gjorde det, haha, skäms..
 
Just nu önskar jag att jag hade någon liten gömma med gammalt guld jag kunde sälja! Men tror tyvärr inte jag äger något guld alls förutom förlovningsringen, och den vill jag ju gärna ha kvar.. :) Är det någon som sålt guld någon gång via nätet? Jag har kikat lite på Guldbrev.se (eftersom jag fick ett uppdrag via Blogvertiser, och det passar ju bra in på min nya livsstil och även blogginriktning, dvs att få in extra pengar!) och det verkar ju väldigt smidigt att bara skicka in ett guldbrev om man har massa guld liggandes. Man beställer ett paket från Guldbrev.se gratis om jag fattat det rätt, och i det paketet ligger ett rekommenderat brev, som man sedan stoppar sitt guld i och lämnar in på Posten. Eftersom det är just ett rekommenderat brev så är det försäkrat upp till 100 000 kr, så det är säkert att skicka.
 
Just nu verkar Guldbrev.se ha kampanjpriser, 232 kr per gram för 14 karat, och ju högre karat desto mer stiger priset. För 24 karat får man 445 kr per gram! Bra att veta dock är att guldpriserna ändras ibland så ofta som flera gånger om dagen, och vad de betalar för guldet är det pris som är just då de tar emot brevet, alltså dagen efter man skickat in, så man kanske inte får just det pris man hoppades på. Men man har även ångerrätt på 5 dagar så skulle man tycka att man får för lite kan man få tillbaka sitt guld, mot en mindre kostnad såklart. Annars verkar det bra, de säger att man har pengarna några dagar efter att man skickat in, och enligt deras Facebooksida verkar kunder vara rätt nöjda med dem.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    07 Jan 2013

Ger upp för idag

Kategori: Företagslivet / 2013
Nu ger jag upp inventeringen för idag! Fy vad less man blir på att räkna och leta reda på vad delar kostar. Men jag har sparat det bästa till sist, de delar jag köpt i år, för de har jag prismärkt direkt när jag fått hem dem så jag behöver inte leta i pärmar efter de priserna i alla fall. Blir nog så att jag får börja med dem imorgon.
 
Lite roligt när man tänker efter, när jag skrev det här tyckte jag att jag hade mycket delar haha.. Rummet på bilden är mitt kontor även nu, tänk så mycket skillnad lite vitfärg och uppbyggnad av vägg kan göra! Där klädhögen är är mitt skrivbord nu, hela vägen för dörren är bortbyggd. Klädhögen tjänade övrigt som vår garderob för en ganska lång tid, för att när vi köpte huset rev vi ut de få garderober som fanns direkt, men tog god tid på oss (två år!!) att göra i ordning vår walk in closet.. :)
 
Ja där fick ni en liten tillbakablick i vår husrenovering. Jag vill börja blogga om renovering och inredning igen!

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Ekonomi
    05 Jan 2013

Vad det kostar att duscha 15 minuter om dagen

Kategori: Ekonomi / 2013
Jag satt och skrev ett inlägg om hur man kan spara vatten, men som vanligt vandrar tankarna iväg och nu har jag istället precis räknat ut vad det kostar för mig att duscha i 15 minuter en gång om dagen i ett år i 40gradigt vatten. 2083 kr är svaret btw, och nu har jag inte räknat med de fasta avgifterna för vattnet och fasta avgifter fjärrvärmen som värmer upp vattnet, utan det här är bara kostnaderna för det som görs av med.
 
För några dagar sedan visste jag INGET om sånt här, vattenåtgång, uppvärmning och kilowattimmar. Det är ofattbart hur mycket man kan lära sig och hur fort det går om man försöker. Om du liksom jag tänker "äh, så stor skillnad kan det väl ändå inte vara om man kortar ner duschtiden lite..", så borde du också börja räkna om du vill spara pengar. Nu har jag räknat så länge att jag är lite förvirrad, men är det inte så att om jag bara delar 2083 med 3 så får jag fram vad det kostar om jag kortar ner till 5 minuter om dagen..? Blir ju betydligt mindre med 695 kr om året! Har jag gjort fel någonstans så påpeka gärna.
 
I våran dusch går det åt ca 9 liter vatten per minut. Jag duschar oftast 15 minuter.
9 liter x 15 minuter = 135 liter per dusch.
135 liter x 365 dagar = 49275 liter vatten på ett år.
 
Vårat kallvatten kostar 21,28 kr per kubikmeter (1000 liter).
21,28 kr / 1000 liter = 0,02128 kr per liter
0,02128 kr x 49275 liter vatten = ca 1048 kr för att duscha i kallvatten varje dag i ett år.
 
För att värma upp 1 liter vatten 1 grad, går det åt 0,00116kWh (källa).
Om vattnet är 10 grader, och ska bli 40 grader, måste det värmas upp 30 grader.
0,00116kWh x 30 grader = 0,0348kWh per 1 liter 40gradigt vatten
0,0348kWh x 135 liter = 4,698kWh per 15 minuters dusch
4,698kWh x 365 dagar = 1714,77kWh per år
 
Vårat vatten värms med fjärrvärme som kostar 0,604 kr/kWh
1714,77kWh x 0,604 kr = ca 1035 kr

1048 kr för kallvatten + 1035 kr för uppvärmning av vatten = 2083 kr, bara för mig!
 
Vad tycker ni som dessa uträkningar jag börjat göra? Varför jag gör dem så detaljerade är dels för att jag ska kunna gå tillbaka och fatta vad jag skrivit, men också för att det ska vara lätt för dig att byta ut mina siffor mot dina egna. Men frågan är om det är någon som tycker det här är intressant?? Eller ska jag sluta med det och bara ta med slutsumman / göra en popupruta för beräkningen när jag räknat ut något jag vill dela med mig av? För räkna det ska jag i vilket fall, det här är så sjukligt intressant när man väl sätter sig in i det!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Rabattkoder
    04 Jan 2013

Rabattkod Callitdesign.se!

Kategori: Tips - Rabattkoder / 2013
I och med julkalendern fick jag en rabattkod hos callitdesign.se att dela med mig av till er som vill shoppa inredning billligare! Koden är JULKALENDER och den ger 15% rabatt på hela sortimentet och gäller till och med sista januari!
 
Jag lyckades vinna en sån där fågelnyckelhållare i en annan blogg nu i jul, och den är så så söt! Annars gillar jag det mesta från Qualy, Cult Design och Koizolo, det är märken som gör väldigt stilrena och enkla saker. Och det är bara ett fåtal av märkena som finns hos callitdesign.se som till största del säljer mest stilrena grejer.
 

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender Vinnare
    04 Jan 2013

Vinnare lucka 24! + Enkätprat

Kategori: Julkalender Vinnare / 2013
Nu är det slut på vinnare i julkalendern för här presenteras den sista, som får goodiebagen! Det blev kommentar 133 Frida Ståhl, GRATTIS!! Jag har mailat dig Frida, och behöver svar inom 5 dagar annars utses en ny vinnare.
 
Vad roligt det har varit att läsa alla era svar på min utvärdering!! Älskar att i alla fall hälften av er skrev några rader i de frivilliga rutorna också, nu vet jag mer vad ni vill ha, vad ni gillar för regler och allt sånt, det är super! Fått väldigt mycket positiv feedback och det värmer så i hjärtat att läsa att många av er gillade min kalender tyckte den var ordentligt ordnad, och en del tyckte den var bäst av alla till och med! Jag själv är väldigt stolt över att jag faktiskt inte sackade efter i en enda lucka, alltså att varje lucka presenterades 00.01 varje dag.
 
Lite negativ feedback har jag fått också såklart, några få tyckte att det var svårt att hitta vinnarna och några tyckte det blev lite för mycket text. Sistnämnda kan jag verkligen hålla med om nu när ni säger det. Ett problem jag har är att alltid vara övertydlig, ibland så mycket att det snarare förvirrar. Men för sponsorernas skull så måste man ha med lite infotext, men ska tänka på att försöka korta ner, och i tävlingreglerna bara ha enstaka ord istället för hela meningar. Det räcker med "Pluspoäng: Gilla på FB / Sprid tävlingen vidare", har jag insett tack vare er!
 
Nu var ju det här en julkalender och ett extremfall, jag gick från att ha typ tre egenordnade tävlingar om året till 24 tävlingar på 24 dagar, och det blir lite svårt att hinna med att presentera vinnare. Vet att ni tyckte jag var lite seg på vinnarpresentationen. Förstår absolut att ni vill ha vinnarna så snart det bara går, det vill jag också när jag tävlar och det ska jag absolut bättra mig på framöver. Blir lättare när det inte är så mycket tävlingar på en gång, bara vinnarprocessen är otroligt tidskrävande när man har sponsorer inblandade.
 
Jag tror på mina framtida tävlingar, det kommer bli kanon! Har fått in ett fåtal riktigt bra, roliga och annorlunda tävlingsregler, det enda som fattas nu är vinster. Så fort jag hämtat mig och all kontakt angående julkalendern är avslutad ska jag försöka hitta någon som kan vilja ställa upp :) TACK FÖR ATT NI HÄNGT MED HÄR UNDER JULKALENDERN! Hoppas ni stannar :)

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    04 Jan 2013

Källsortera bubbelkuvert?

Kategori: Företagslivet / 2013
Är det någon som vet hur man källsorterar bubbelkuvert? Det finns ju ingen information någonstans! Hittills har jag delat på bubbelplasten och papperet (som ofta är fastklistrade i varandra), dvs kämpat som en get för att ta lite ansvar, och antingen sparat plasten om den kommit ut hel för att återanvända eller slängt i plaståtervinning om den gått sönder (som den oftast gör). Kuvert överhuvudtaget får ju inte sorteras som papper (inte post-it's heller btw!), på grund av klistret och eventuellt plastfönster som kletar igen pappersmaskinerna, så bubbelkuvertens papper har åkt i hushållssoporna. Finns det något annat sätt? Samla i en sopsäck och slänga på brännbart på återvinningsstationen kanske?
 
Extra stora kuvert sparar jag för att återanvända helt, om jag måste skicka något stort någon gång. Det är sällan men när det väl behövs är det bra att ha hemma, och då slår jag in kuvertet i presentpapper så man inte ser den förra mottagarens adress :)

6 st

ÅSIKTER
   Nystart

    Kategori: Ekonomi
    03 Jan 2013

Nystart

Kategori: Ekonomi / 2013
På mellandagsshopping med frukost på Ikea! Jag verkligen älskar frukosten där, mjuka mackor och billigt :)
 
Januaristädning av källaren, äntligen. Har hittat massor med roliga saker jag knappt trodde jag hade kvar, som jag letat efter i flera år! Och slängt otroligt mycket saker. Jag känner mig lättare och lättare för varje sak jag kastar bort från mitt liv. Det enda jag gillar att ha lager av är förbrukningsvaror som duschkräm och sånt, speciellt nu.
 
På tal om lager, inventering. Det går inte så smidigt som jag tänkt mig, men det gör väl egentligen inget här i livet. Tar det lite halvt om halvt, att räkna saker, skriva upp allt och räkna ut summor är lite för jobbigt för att hålla på med hur länge som helst. Det får ta några dagar, så är det bara.
 
Ekonomin då. Ikväll har jag äntligen fått Jimmy att sätta sig ner med mig och räkna ut vad vi egentligen betalar i månaden på allt, hus, bil, försäkringar, mat mm. Helt ärligt har vi inte haft en susning i dessa fyra år vi bott i hus, liksom bara knappat in summorna som står på fakturorna och sedan inte tänkt mer på det. Betala och se glad ut liksom. Men nu vill jag veta, och se vad vi kan dra ner på.
 
Köpstopp. Jag är otroligt sugen på att köra så länge det går med så kallat köpstopp. Man köper bara det allra nödvändigaste och jag tror Jimmy kanske ser fördelen med det nu också, jipppii!! Vi har bestämt oss för att bara handla en gång i veckan, och vi ska hålla oss till det också. Har vi glömt något så får vi vara utan till nästa vecka. SÅ KUL! Fast gissa om jag är sugen på allt onyttigt nu när vi ska dra ner på det? Och gissa om jag också är sugen på allt nyttigt vi inte köpte i början av veckan? Hahah. Jag har redan börjat på en inköpslista för nästa vecka. Någon som testat på köpstopp?

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender Vinnare
    02 Jan 2013

Vinnare lucka 20!

Kategori: Julkalender Vinnare / 2013
Nu har Protecty.se utsett en vinnare i deras lucka 20 och det blev Zaida (kommentar nummer 21), grattis!! Jag har mailat dig Zaida och behöver svar inom 5 dagar annars utses en ny vinnare.
 
Vann du inte men vill ha ett par rosa arbetsbyxor så finns dom här i både herr och dammodell! Finns även en barnmodell, skriv in rosa i sökfältet så kommer den upp, och då kommer även alla andra rosa vuxenmodeller fram, finns ju även en piratbyxa samt en med camouflagemönster!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    02 Jan 2013

Årsresumé 2012

Kategori: Liie / 2013
Hej och hå, vad fort tiden går!! När jag tittar tillbaka i januari i arkivet så känns det som att det var igår jag skrev det. Året fylldes av en uppsägning och storsatsning, och allt påverkades utav det. Åt det positiva hållet enligt mig. Det blir en lite annorlunda årsresumé, jag orkar inte ens läsa igenom mina egna tidigare resuméer när jag stoppat allt i ett och samma inlägg, alldeles för mycket text och bilder. Så här kommer lite random utvalda inlägg från 2012! Läs vad du vill, om du vill :)
 
PÅ TAL OM VALAR... Vi börjar med humor!
FAIL FAIL FAIL... Lite misslyckad och namnbytesfunderingar
WIPEOUT... Lillebror gör tvdebut, tar hem segern och vi får äta fin tårta (stolt syster!)
INREDNING... Får jag fresta med lite rosa planer för kontoret?
NYTT FÖRETAGSNAMN... Ja, Drops of Light blev det!
NEW LIFE PART ONE... Uppsägning. Om att sluta planera och genomföra planerna istället
BÄSTA FÖDELSEDAGSFESTEN... Vår vän fyllde 30 och det blev bowling och lite för mycket drinkar
DAGEN JAG SLOG MIG FRI... Fortsättning på part one, vilken känsla när man följer sina drömmar!
A LIFE IN WHITE AND WHITE... Ny ljus inredning till mitt nya ljusa liv
NEW LIFE, PART TWO... Träningsutmaning, Go fit in 30 days, med FitnessFighten
ETT FF-MATINLÄGG... Det är sällan jag lägger upp bilder på mat, men den här bilden tycker jag ser trevlig ut
BERGSGETEN LIIE...Min fina bror tog med mig på bergsklättring!
FITNESSFIGHTEN - RESULTAT... Före- och efterbilder och lite för mycket tankar :)
NYLANSERING AV WEBSHOPEN... En ny bättre webshop såg dagens ljus!
FEM MÅNDAGSFRÅGOR - HEMMA... Läs lite om min inredningsstil
CRYSTAL CLEAR... En bild jag gillar bara
LÄMNAR FACKET OCH A-KASSAN... och man känner sig lätt som en fågel!
NEW LIFE PART THREE... Om att bli mer ekonomisk
EN FÄRDIG MÖBEL... Mitt älskade postskåp, vet inte hur jag klarat mig utan dig tidigare!
JAG SKRIVER BRA... Tydligen, eftersom en företagare kopierade halva min webshop och la in på sin egen
PÅ FÖRETAGSMÖTE I BIRSTA... Med en person jag skulle kunna prata oavbrutet med i dagar tror jag!
INTERVJU MED MIG SJÄLV... Ja, där får du veta mer om mig om du vill
SNYGGASTE BRALLORNA... Protecty gillade bilderna och ville ha dem som produktbild :)
EN JULKALENDER TAR FORM... Och det slutade med 20 fina sponsorer!
MINNS NI PUNKTEN INREDNING... Så här kan det se ut i verkligheten
ATT PASSA BÄTTRE SOM FÖRETAGARE... En liten lista
LITE DJUPARE, OCH ÄRLIGARE... Om att inte bara visa det positiva i bloggen och sociala medier
ÅRETS JULGRAN... Mer djurisk än någonsin!
PERSONLIGT... Lär känna ångestsidan i mig
EN OUTFIT... Outfits är vi inte bortskämda med här i bloggen så titta på denna nu ;)
EN NATT I SNÖN... Får man inte se meteorregn kan man lika gärna kasta snö
STJÄRNFILTRET... En av alla vinster jag vunnit under 2012
GOODIEBAGEN... Galet rolig tävling!!
TILL SIST, NYÅR... Superbra!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Party och mys
    01 Jan 2013

Nyår 2012/2013

Kategori: Party och mys / 2013
Nyår är över och för min del så var det en riktigt härlig kväll! Vi var 5 par hemma hos mina fina före detta arbetskamrater och alla tog med sig varsin del av middagen, och mätta blev vi! Så spelade vi lite spel och strax efter tolvslaget hoppade vi i badtunnan och blev sittandes i ett par timmar. Ut i snön var vi också, har rivsår på benen haha, visste inte att det skulle vara sån skare. Efter badet hamnade vi inne och åt dipp, chips och kex och ost. Hemma vid 4 och det gick förvånansvärt bra att sova måste jag säga, har förberett mig på den här natten länge nu och jag tror faktiskt det hjälpte.
 
Ikväll är det soffan som gäller, med chips och dipp. Sen är det slut på chips, godis och pizzor, vi ska försöka få ordning på hälsan och kroppen! Hoppas ni med hade en fin nyår!