VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Källaren, Vardagen
    15 Jan 2013

Källare och ventilation

Kategori: Källaren, Vardagen / 2013
Om du har en kall källare med betonggolv och betongväggar, ställ inte kartonger med kläder direkt på källargolvet. Man lär sig något nytt varje dag. Idag har jag slängt två sopsäckar med kuddar, gamla sängkläder, kläder och annat av tyg som börjat mögla. Gissar på att möglet skapats på grund av att det inte kommer någon luft in under kartongen och att det blivit fuktigt av kylan, och därefter har möglet liksom trängt upp i tygerna. Det var en ganska skön känsla att få slänga ytterligare lite mer saker, som tur var var det inget av värde eller som jag hade svårt för att kasta, det har legat där nere sen vi flyttade in för fyra år sedan och skulle förmodligen aldrig mer ha använts. Gamla sängkläder från man var 15 t.ex, varför sparar man det?!
 
Har tyckt det luktat skumt där nere länge nu, och när man började röra lite i det så märkte man ju varför. När alla kläder var bortplockade så kände man inte mögellukten längre, så det mesta satt i tygerna. Men vi har tvättat golvet med mögeltvätt nu och allt verkar vara frid och fröjd igen :) Nu ska det byggas hyllsystem, vi har det i många delar av källaren men just på ett ställe har vi helt enkelt inte orkat bygga och bara ställt lådorna direkt på golvet, och det fick man ju faan för.
 
Eftersom källaren inte är speciellt mysig och fint inredd så bryr vi oss inte direkt om att köpa snygga hyllsystem. Vi har en liknande den på bilden, från Ikea, som kan byggas ihop så lång man vill. Färgskalan ovan är ungefär som det ser ut i ETT av rummen. En vägg är målad i fyra av färgerna i assymetriska triangelmönster, en vägg är målad i ytterligare två färger och de två sista väggarna är tack och lov enfärgade, dock inte lika som någon annan vägg. Dörrarna är i ytterligare en färg. Piffigt va? När vi är klar uppe blir det vit färgbomb Mr. Bean-style där nere ;)

DENNA BLOGG ÄR AVSLUTAD
BESÖK GÄRNA MIN NYA AKTIVA BLOGG LIIELARSSON.SE NÄR DU LÄST KLART HÄR INNE :)

1
► Patrik
15 Jan 2013 - 20:24
............................................................................................................................................................................................................

Källare är trista, blir lätt fuktskador och mögel. En anledning till som gör att det möglar är att markfukt hela tiden avdunstar upp genom golvet, inget större problem om golvet är fritt. Men precis som du märkte så blir det knas om man ställer en kartong där, eller om man lägger på en matta typ...

Blir nog bra med färgbomb i källaren :)


Svar: Ja det funkade inte alls med en kartong.. Men nu fick vi ju en anledning att rensa lite mer och göra iordning hyllsystemet som stått i typ 3 år :)
Liie

2
► Victoria
16 Jan 2013 - 16:31
............................................................................................................................................................................................................

Tur i oturen att det inte var något ni ville spara på som blev mögligt.

Svar: Ja visst var det, ibland ska man ha tur också :)
Liie

3
► ADARAS.se - din bloggtidning på nätet!
16 Jan 2013 - 23:26
............................................................................................................................................................................................................

HELLO! Tänkte bara tipsa om min nya tävling, var gärna med! :D
http://adaras.se/2013/january/vinn-valfritt-mobilskal-fran-themobilestore-2.html#comment

Tyckte du om det här inlägget på något sätt?
Berätta det då! Hur ska jag annars veta vilka inlägg jag borde fokusera mer på? Jag vill ju gärna dela med mig av sådant andra kan ha användning för, men bara om jag vet att någon faktiskt vill läsa om det.

Du får ett mail när jag besvarat din kommentar!
Jag svarar på alla kommentarer med blogg.se's svarsfunktion, svaret dyker då upp under din kommentar. Kan du inte signera, skriv då in din mailadress i fältet för e-post så får du automatiskt ett mail när jag svarat.

Efter att jag svarat kikar jag in på din blogg också :)
Skriv med andra ord inte "besök gärna min blogg också" i din kommentar, besökstiggare besökes inte i ren protest. Skriv något o-spammigt så får du ett klick tillbaka och en kommentar om jag hittar något jag gillar :)
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

   Kom ihåg mig?