VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

8 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagsrummet
    30 Jul 2013

15 minuter per rum

Kategori: Vardagsrummet / 2013
Jag ska testa något nytt, att städa varje rum i 15 minuter och sen gå vidare. Med 7 rum bör jag alltså bli klar på 1 timme och 45 minuter. Har hört att det oftast inte behövs mer än 10 minuter per rum om man verkligen anstränger sig och håller sig till städningen utan att smita iväg och göra annat titt som tätt. Men jag satsar på totalt två timmar så kanske jag hinner med att torka golven också. Vi har det ganska stökigt just nu, uschusch..

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    30 Jul 2013

Bohemiskt, typ

Kategori: Kläder / 2013
HALSBAND / SKOR / BIKINI / VÄST / KJOL / ARMBAND 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6
 
En lite sådär jordnära strandoutfit. Fattas bara knästrumporna i naturvitt slarvigt nerhasade så vore den perfekt! Det finns så mycket fint alltså, undra om det är just för att jag inte ska handla som jag fastnar för typ allt jag ser. Fast det här collaget slängde jag mest ihop pga den här tävlingen. Ytterst liten chans att man vinner bland över 1000 deltagare men hey, låter man bli att tävla har man ju absolut ingen chans alls! 10 000 kr att shoppa kläder för skulle inte alls sitta fel.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    29 Jul 2013

Kladdkaka

Kategori: Vardagen / 2013
Gratis från Coops smakpanel, kladdkaka! Med grädde och egenplockade hallon. Kan bli gott ;) Pudrade på extra florsocker så den skulle se lite festligare ut. Ska bara skriva klart här sen ska jag äta upp den!

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Resor
    29 Jul 2013

Orsa Björnpark

Kategori: Resor / 2013
Roadtrip dag 4, del ett av fyra. Vet egentligen inte varför jag skriver det här inlägget, antar att jag bara vill ha allt på semestern dokumenterat. Men bilderna från Orsa Björnpark blev riktigt kassa allihopa och det var inte ett sånt där jätteroligt ställe. Börjar tröttna rejält på djurparker, egentligen är jag trött på det mesta som kallas sevärdhet och har skyltar med information och där turister flockas. Jag vill upptäcka vildmarken, vara ensam och hitta saker få människor sett. Tyvärr är det väl så att de största delarna av världen numera är upptäckt. I alla fall, Orsa björnpark kommer här, inte värt 225 kr enligt mig.
 
Uppstoppad björn, den var mjuk.
 
Alla isbjörnar var instängda i små hägn, jättetråkigt för det var dem jag ville se och fota. De bruna björnarna var livliga iaf.
 
Fröken "fota mig och min macka!", så blir det en sån här ful bild. Det lilla glaset med fanta kostade btw 25 kr. Och var hälften is.
 
Ja ni ser ju hur vackra bilder det blev från första stoppet av dag 4... Men man kan int va snygg jämt! ;) I nästa roadtripinlägg ska jag visa bilder från vackra Storstupet! Det blir mycket roligare :)

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tampons for free
    29 Jul 2013

Få Oliva by CCS ögoncreme

Kategori: Tampons for free / 2013
Fastnade väldigt för ansiktscremen jag fått tidigare av R.E.D.D. Free och Oliva by CCS, använder den varje dag. Från R.E.D.D. Free får man ju gratis normaltamponger varje månad med olika företags reklam på (det är så det kan vara gratis, företagen betalar våra tamponger!), men nu finns REDDSHOP också för oss som behöver fler storlekar! Det är en prenumerationstjänst, man väljer vad man behöver, betalar, så kommer boxarna smidigt i brevlådan varje månad. Vill man inte prenumerera går det bra att göra engångsköp också.
 
Om man köper minst två boxar så får man just nu en ögoncreme i samma serie som resten av setet jag har, och det kunde jag inte motstå! Så jag köpte två miniboxar, har visserligen så jag klarar mig i 10 månader redan, med med dessa två räcker lagret över ett år, det känns ändå bra. Kom dock att tänka på klippet nedan, haha. Man kan ju tro att jag som tjej borde identifiera mig med Penny i den serien, men jag känner mig oftast som en Sheldon.. Här har han faktiskt en poäng, om än överdriven ;)
 
 
Men ja, vill du också få ögoncremen? Skriv in order sommar i kassan, det finns ett begränsat lager så först till kvarn :)

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    27 Jul 2013

Byta webshopsleverantör?

Kategori: Företagslivet / 2013
Har funderat ett tag nu på om jag ska byta webshopsleverantör. Betalar just nu 489 kr (alla priser i det här inlägget skrivs exkl. moms) för en otroligt ouppdaterad version hos Wikinggruppen. För att få den nya versionen med bättre funktioner så kostar det 695 kr i månaden, och vem vet, kanske någon engångsavgift för att genomföra uppdateringen.
 
Nu har jag däremot kollat in Textalk. När jag startade företaget 2011 var det inget alternativ för mig, tyckte de gjorde fula trista webshopar, men nu har de verkligen kommit igen och gått om Wikinggruppen. Dessutom kostar bästa versionen där 490 kr i månaden och funktionerna man får för det priset känns ganska oslagbara. Riktade nyhetsbrev, topplistor, kundlogin och samtidigt snabbkassa, rabattkoder med inställningsbar giltighetstid, koppling till affiliatesystem, egen 404-sida mm. Inget av detta finns hos Wikinggruppen. Och dessutom är de nyare Textalkbutikerna riktigt snygga, så som en butik ska se ut idag och man verkar kunna ändra i designen själv.
 
Men det som oroar mig är själva flytten, att det kanske tar tid och krånglar och att man tappar mycket. Har någon här flyttat en butik någon gång? Förstår ju att jag måste lägga in alla produkter och texter manuellt, men just själva processen av att flytta en hel butik, är det drygt och krångligt? Något man behöver tänka på? Som till exempel om ens placering på google följer med eller måste man börja om på nytt? Måste jag börja om på ordernummer 1 igen som när jag startade? Lite sånt är det jag funderar på. Och vad som händer med nyhetsbrevsprenumeranterna... Och är Textalk så bra som jag tror?

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Rabattkoder
    26 Jul 2013

Då testar vi igen.

Kategori: Tips - Rabattkoder / 2013
Gjorde ju en beställning från e.l.f. i mars, men den lyckades aldrig hitta hit. Är nog första gången någonsin ett paket aldrig hittat hem till mig (om man inte räknar en halsduk jag skulle få en gång som aldrig kom, fast jag vet inte ens om den skickades). e.l.f. skrev något om goodwill och gav min pengarna tillbaka i alla fall, så jag ger dem en chans till, de har ju min favoritmascara! Jag har aldrig testat en riktigt dyr mascara, men tycker denna för runt 40 kr är bättre än alla för 150-200 kr jag testat tidigare.
 
Nu fick jag den dessutom för 20 kr, då e.l.f. har otroliga 60% rabatt på allt, med koden 600731. Så för allt på bilden blev det bara 143 kr, frakt inräknat. Ganska galet. Vet inte hur länge den gäller, förmodligen inte länge. Hoppas mitt paket kommer fram nu.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    26 Jul 2013

Marschmallow

Kategori: Vardagen / 2013
Fattar inte vad som hänt med kameran, alla bilder från igår blev korniga och pixliga, ser ut som att man fotat med en kass mobil. Därav en överredigerad bild, blev mindre pixligt i alla fall.
 
Jag åker inte längre till officiella badstränder. Håller mig istället till klippor längs älven, med stenig och lerig botten. Vi låg där hela dagen igår, med baguetter, kortspel, stentorn, bad, korv och marschmallows. Verkligheten har hållit sig borta ett tag, vilket har varit väldigt skönt. Vad fina ni är btw som skrivit så uppmuntrande kommentarer på det här inlägget

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    25 Jul 2013

100 kr presentkort på Nelly!

Kategori: Kläder / 2013
Hatar att missa sånna här fina erbjudanden, beställde från Nelly för bara några dagar sedan, paketet ligger och väntar på mig på posten! Såg en kjol jag ville ha så köpte den och massa hygienprodukter så jag kom upp över 500 kr, då blev det fri frakt och så kunde jag använda koden U89416 för 100 kr rabatt, ganska bra deal det med iofs men :) Kjolen kostade mig bara 49 kr då, det fick den vara värd, jag ska testa på att gå i långkjol nu! Hygienprodukterna är dessutom billigare på Nelly än i affären så jag tjänar på det med.
 
Sen har dom ju en annan fin grej också, köp ett par NLY Shoes så får man dessa tygskor gratis. Kanske köpa ett par svarta tygskor och få ett par vita? Har man inte gått lite jämnt upp då? ;) Själv ska jag trycka ner mig i mina för små tygskor idag för jag ska åka och bada. Det är stenigt där vi badar och jag tänkte gå med skorna i vattnet för att slippa göra illa mig. Brukar ha flipflops men de gick sönder på semestern så det får bli tygskorna idag trots att de är en storlek för små.

12 st

ÅSIKTER

    Kategori: Leva enkelt, Liie
    23 Jul 2013

Balansera livet

Kategori: Leva enkelt, Liie / 2013
Ett av mina allra första stentorn. Idag har det varit fint väder som jag inte alls tagit vara på. Så himla less, trött och. Slut. Har verkligen noll motivation till allt. Har inte ens lagt upp de nya smyckena jag gjort, och nu börjar det kännas lite för sent eftersom det är somriga smycken. Det har gått riktigt kasst denna månaden. Skulle behöva 47 ordrar till för att komma upp i samma statistik som juli 2012. Så går det när man tappar motivationen och lusten till allt, saker och ting går inte alltid av sig själv. Vet ju att det går upp och ner som egen företagare, men det här är verkligen sämsta månaden sen jag startade i april 2011 och det känns riktigt deprimerande.
 
Just nu skulle jag bara vilja leva. Skulle vilja vilja göra något. Allt känns omständigt igen, om än bara att lägga sig ute på gräsmattan för att sola. Semestern var så bra, jag till och med sminkade till mig varje dag. Undra vad det skulle kosta att bo i en husvagn ett helt år. Skulle det bli billigare än i hus? Pengar spelar roll, levnadsstandarden som vi har idag funkar inte för mig, inte om företaget ska fortsätta så här. Jag vet, det är helt upp till mig att ordna, men ibland funkar "just do it" helt enkelt inte.
 
Men att leva i överflöd av pengar, saker och tvkanaler är inte min dröm, inte just nu i alla fall, och det här mellantinget jag går runt i för tillfället känns inte heller rätt. Jag vill bara vara. Göra något annorlunda, börja om på nytt. Varför inte testa på att bo i husvagn i ett år, se om det går! Bara för att samhället säger att vi ska bo i hus, titta på tv och konsumera tills vi inte har någon plats för sakerna längre betyder det ju inte att vi måste göra det. Det jag velat göra trots att folk sagt att det inte går eller inte är smart, det är oftast det jag så här i efterhand önskar att jag gjort, istället för att falla för grupptrycket.
 
Men jag tycker om att blogga. Om jag ändå kunde leva på det från min husvagn som jag inte har.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Inredning, Källaren
    22 Jul 2013

Förvaringslådor

Kategori: Inredning, Källaren / 2013
Lådor från Ikea, 33x38x30 cm, finns även i en fin blå färg och i en mindre fin rosa färg.
 
Försöker få någon ordning på alla saker i källaren. Inte det lättaste. Problemet är lådorna, hur jag än gör blir det inte bra. Vi kör med banankartonger blandat med lite större helvita pappersflyttkartonger, men det ger ingen ordning alls.
 
Banankartongerna: För det första är de hemskt fula och lite för stora så det får bara plats en på varje hylla, därmed mycket utrymme som blir outnyttjat om man inte bara trycker in saker hur som helst bredvid, men det vill jag ju inte. Det ska ju vara fint och organiserat. För det andra har de inget lock så sakerna blir dammiga.
 
Flyttkartongerna: De kan stängas och är rätt snygga, men är också för stora så man tappar utrymme. De är även för stora för sakerna vi har, inte kan fylla upp dem helt med liknande saker. Till kläder funkar de bra, men t.ex mina målargrejer fyller bara till hälften, så det blir antingen outnyttjat utrymme där också eller en mixlåda. Vill ju undvika mixer för att det ska bli lättare att hitta.
 
Så nu letar jag lådor, mest för skojs skull. Har inte råd att köpa men det är kul att titta. De på bilden från Ikea skulle passa perfekt, alldeles lagom storlek för att förvara saker och det går in två på bredden precis i våra hyllor. Skulle behöva minst ca 60 stycken, hehe. Blir ju "bara" runt 4000 kr det, för förvaringslådor... Får nog leta vidare efter ett billigare alternativ. Men håll med om att det skulle vara fint med 60 vita och märkta lådor snyggt uppradade på hyllor som går längs tre av väggarna i rummet?

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Resor
    22 Jul 2013

Roadtrip dag 3 - Orsa

Kategori: Resor / 2013
Tredje dagen som skulle bli en vattenfallsdag men vi kände att vi behövde vila lite efter två dagar i naturen så vi gjorde ingenting förutom att åka från Delsbo till Orsa och hitta en camping för natten.
 
Stannade efter vägen för lite middag. Köttbullar och potatis med lingonsylt är ju supergott! Resten av semestern bestod dock av mindre bra kost, det blev många pizzor.. ;)
 
Parkerad för natten. Tänk att det är så här vi bor i en vecka! Ser så litet ut. Det är det ju också men det går så bra, konstig nog.
 
En liten del av Våmåbadets Camping, en helt okej camping vid Orsasjön. Liten som jag vill att det ska vara, finns inget värre än när man ser husvagnar som står på kö i tre filer för att komma in, och folk överallt. Här var det lugnt och skönt!
 
Jag vet inte hur många som vill läsa info om campingar men skriver lite ändå för min egen skull om det inte intresserar er, så jag har till nästa roadtrip. Man kommer aldrig ihåg från år till år hur det var på ställena, redan när man fortfarande är ute börjar campingarna flyta ihop och man får tänka riktigt noga för att minnas vad som fanns vart. Men ja, Våmåbadets Camping då:
 
- Riktiga toaletter, dvs inga öppna "bås" utan man fick stänga riktigt om sig, tummen upp för det!
- Poletter till dusch (5 kr / 3,5 min), omständigt att växla in. Tycker man kan ta betalt med enkronor/femmor istället, enklare så.
- 210 kr för elplats, helt överkomligt för högsäsong.
- Ingen minigolf, det var lite trist men vi roade oss med att fota istället och se på serier i bilen senare på kvällen.
- Gratis obevakat byte av kylklampar.
- Trevlig personal, iaf de två äldre vi checkade in och ut hos, inget att klaga på där.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Blandat
    21 Jul 2013

Smarta saker till bilsemestern

Kategori: Tips - Blandat / 2013
Alltså Smartasaker.se, det är en av mina absoluta favoritbutiker, vill ha nästan allt där! Mycket passar bra för bilsemester, jag hade spanat in lite grejer innan vi åkte men hann inte med att köpa eftersom jag aldrig kunde bestämma mig för vad jag skulle satsa på när jag inte hade råd att köpa allt, haha. Får bli till nästa år istället. Här kommer fem praktiska saker jag vill ha:
 
1. Packfodral 5pack. När man bara har en vanlig personbil som man ska packa och dessutom sova i en vecka är det viktigt att man har koll på vart alla saker är i trängseln. Jag packade alla kläder i en resväska den här gången, men det blev stökigt snabbt då man rotar runt, då är det bättre att ha dem uppdelade såhär. Hade min hudvård/duschgrejer/smink/reseapotek/solkrämer uppdelade på 5 olika necessärer i år, så det vill jag absolut göra med kläderna i framtiden också, jättesmidigt!
 
2. Ordning i bilen. Samma här, viktigt att organisera. Vi packade det som inte tillhörde kategorin kläder i en stor plastkorg i år som alla andra år, men även där blev det struligt redan efter första dagen. Den här organiseringslådan skulle vara perfekt för toarullar, ficklampan, paraplyet, lite pennor och papper och småspel mm.
 
3. Carbage, bilskräpsamlare. På semester samlar man på sig mycket skräp, godispapper, hushållspapper, kvitton, äppelskrutt. Viktigt att ha någonstans att kasta det. Vi hade en rosablommig liten papperskorg med oss, men det var hur opraktiskt (och fult) som helst, den stod inte still någonstans så vi körde med en påse på golvet efter ett tag, men det var inte så smidigt det heller. Bättre med en sån här som sitter fast på växelspaken eller på dörren.
 
4. Travalo, påfyllningsbar fickparfym. Hur bra grej som helst när man är ute på semester, istället för att släpa med sig hela stora parfymflaskan så fyller man över sin favoritparfym i den här lilla. Passar också väldigt bra när man bara ska ut på stan eller iväg på fest. Mycket mindre risk för att man får parfym i hela väskan och det blir lättare att bära på :)
 
5. Fickduschen. Det här är egentligen inget jag behöver eftersom vi bor på campingar när vi är ute, men ändå vill jag ha en, haha! Tänk vad mysigt att hänga upp i ett träd i skogen eller vid sjön efter att man gjort en heldag i naturen och duscha av sig med vatten som legat och blivit varmt över dagen i den där svarta säcken.

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Ekonomi
    20 Jul 2013

Jag vill stå på bakluckeloppis

Kategori: Ekonomi / 2013
För några år sedan köpte jag ca 160 nya galgar till vår walk in closet. Det gör så mycket för helheten med matchande galgar. Använde kanske hälften av dem då just när de köptes, men med tiden har plaggen ökat och nu är alla upptagna...
 
Man bor ju på fel ställe helt klart, återigen blir man påmind. Nu har jag letat bakluckeloppisar här i närheten, och inte hittat ett skit. Jag kan liksom inte bara packa bilen och dra 20 mil till Umeå, det går jag ju back på. Nästan så att jag inte ens vill åka till Sundsvall, om det nu fanns någon där. Skulle verkligen behöva sälja av massa grejer, började rensa i källaren igår och hittade ungefär en kubikmeter med kläder, stod längst upp på en hylla i massa kartonger, hade helt glömt bort dem. Det var ett roligt fynd, håller på att tvätta upp det nu, men de kommer aldrig få plats i garderoben, finns inte en enda galge över.
 
Men det är inte bara kläder jag vill bli av med, saker har jag också. Inga höjdargrejer men lite ljuslyktor man kan sälja för en femma styck, prydnader, inredning och sånt. Blir inga jättesummor var för sig men många bäckar små som man säger.. Definitivt inget man säljer över nätet när bara frakten går på mellan 24 och 48 kr.
 
Och jag vet inte, sätta upp ett bord här ute på gården och en skylt vid vägen är som inte riktigt jag det. Skulle vara så perfekt med bakluckeloppis, dit kommer mycket folk, de gillar att handla billigt och man är inte ensam säljare där vilket jag ser som positivt. Man skulle bott i Stockholm/Göteborg. Antingen det eller riktigt jävla avlägset, inget trist mittimellanlagomting.
 
HAR DU ERFARENHET AV ATT STÅ PÅ NÅGON SLAGS LOPPIS OCH SÄLJA? Berätta gärna :)

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Resor
    19 Jul 2013

Roadtrip dag 2 - Rundtur

Kategori: Resor / 2013
Vi prickade in soligaste och varmaste dagen i Delsbo, så jäkla bra är vi! På väg ner sa jag att det skulle kunna vara kul att testa att gå på en loppis, har ju inte varit på en sen jag var liten. Så första stället Madde tog med oss denna dag var loppisen i Bricka, Hälsinglands största. Var väldigt nöjd på loppis efteråt men det var kul att se, och upptäcka att det fortfarande inte är så mycket för mig. Har en bild på det, men den får stanna i datorn, alldeles för plottrig för att jag ska stå ut med att se den varje dag ;)
 
Efter det åkte vi vidare till Ingalunda, där var det också en sån där konstig konstutställning liknande den vi var på kvällen innan. Fastnade för den här, tycker det känns lite som ett fönster in till en annan dimension, en sån ska jag ha en dag i min trädgård!
 
Vi köpte glass på caféet i Ingalunda, med massa tillbehör! Maränger, grädde, sås, minimarshmallows, kex, smågodis och en söt dekoration. Köp glass om ni är där, det var både gott och fint :)
 
Efter glassen gav vi oss ut på steniga hemska vägar för att kika på Gröntjärn. En sak är säker. DIT. SKA. JAG. TILLBAKA. Förstå, varmaste dagen på hela sommaren och vi hade inga badkläder med... Gröntjärn är en lite mystiskt sjö, den har inga in- eller utlopp utan består bara av regn- och grundvatten och vattennivån i sjön varierar, ibland upp till 13 meter. Otroligt mysigt ställe.
 
Sista målet var att ta sig upp på Järvsöklack! Halva vägen blev vi jagade av en jordgeting så vi nästan sprang upp. Vi som hade bestämt att gå lugnt då vi var rätt förkylda, så den där getingen var till himla besvär. Väl uppe på toppen skickade vi ner Jimmy med kameran till utsiktsplatsen hehe, kändes drygt att gå 30 meter till.. ;) Tur det inte var någon vidare utsikt.
 
Vi skulle egentligen åkt vidare efter utflykten men bestämde ganska tidigt på dagen att vi stannar en natt till, det fanns ju så mycket att se och det var så trevligt att vara där! Så vi köpte mat och grillade på kvällen :).
 
Hälsingland rekommenderas absolut att besöka om man vill se fin natur, nu hade vi ju egen härlig guide men kika på det jag länkat så kan man läsa mer om ställena vi var på. Eller googla, det har jag gjort för att få fram länkarna :)

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Ekonomi
    18 Jul 2013

Nu vill jag bli skuldfri

Kategori: Ekonomi / 2013
Läser alla dessa bloggar jag börjat följa om ekonomi, om hur de ska bli skuldfria, ekonomiskt oberoende och allt vad det är och man blir ju bra sugen själv alltså. Vi har bara ett lån på huset men det räcker gott och väl för att jag ska bli stressad. Hade alltid tänkt att när jag köper ett hus så ska jag göra det kontant, men det var ingen i min närhet som tyckte det var en bra idé så nu sitter man här med ett lån sen fem år tillbaka trots allt. I den här amorteringstakten vi kört på nu skulle det ta 41 år att betala av. Nu vill jag öka rejält för att få bort lånet men just nu kan vi inte höja. Om vi inte gör en helomvändning i ekonomin men det är bara jag som är intresserad av det tyvärr.
 
Räntan är ju skrämmande när man börjar räkna på det, tidigare har jag inte riktigt tänkt så mycket, betalat varje månad och så är det klart liksom. Det är hemskt hur man betedde sig när man hade pengar så det räckte och blev lagomt mycket över till onödig shopping... Det en himla massa man slänger bort på bara ränta trots att det är väldigt låga räntor på dessa lån motför andra.
 
Lånet är uppdelat på två. Den största delen, stadshypoteket, har låg ränta och där amorteras inget. Den mindre delen har högre ränta och där amorterar vi. Räknade ut att innan vi betalat av hela den mindre delen som kommer ta 12 år om vi fortsätter så här, så har vi betalat nästan 125 000 kr BARA I RÄNTA på stadshypoteket som bara ligger där och tickar pengar innan vi ens har kunnat börja betala av på det (förutsatt att inte räntesatsen ökar på dessa 12 år förstås, vilket den säkert gör och då blir det ännu dyrare). Då har jag inte räknat med räntan på den mindre delen av lånet eftersom jag inte vet hur man räknar ut sånt när lånet hela tiden minskar, men det är ett par hundralappar i månaden det med. Finns det någon internetsida för att lätt räkna ut sånt?
 
Det skulle vara en stor befrielse att bli kvitt det här lånet alltså, vilken frihet. Är det någon här som gjort något drastiskt (och lagligt då förstås..) för att kunna betala av ett lån snabbt? Hur gick det? Var det värt det?

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    17 Jul 2013

IT WORKED!!!!!

Kategori: Vardagen / 2013
Här sitter jag och nördar med ett par gaminghörlurar! För vet ni, dom ger ljud ur min dator som haft trasigt ljudkort i över ett år! Jimmy köpte dem till sitt tvspelande men eftersom de har en usbsladd så testade jag i min dator då jag fått berättat för mig tidigare att hörlurar med usb kan ha inbyggda ljudkort. Förstå lyckan när jag äntligen, efter att ha pluggat in utan att höra något, vridit på volymkontrollen utan att höra något och kontrollerat alla volyminställningar i datorn utan att höra något, att till sist vrida på den sista ratten jag kunde hitta, chatratten, OCH DÅ KOM MUSIKEN!
 
Då är ju frågan, ska jag köpa ett par likadana? För dom här lär jag aldrig få ha när Jimmy är hemma. Det var riktigt bra ljud i dem (säger hon som inte vet ett skit om ljud). Hade ju spanat in ett billigare par som jag försökt köpa flera gånger men alltid har något kommit ivägen, som att butiken stängt eller inte haft den i lager.
 
Turtle Beach P11 - 499 kr på Cdon - Dyrare än tänkt men då vet jag vad jag får. J köpte dessutom sina för 550 kr på Elgiganten!
Logitech USB Headset H390 - 290 kr på Cdon - De jag kollat på förut, billigare men vet ju inte hur bra de fungerar.
 
Jobbigt läge! Dessutom, bara för att kan kan lyssna nu så ramlar jag inte över något intressant. Så typiskt haha.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Resor
    17 Jul 2013

Roadtrip dag 1 - Till Delsbo

Kategori: Resor / 2013
Ett inlägg om första dagen på roadtripen. Vi skulle komma iväg klockan 15 hade vi bestämt, men blev försenade så klockan 17 var vi äntligen på väg. Stannade i Älandsbro och köpte lösgodis på Godishuset, har alltid velat gå in där trots att jag egentligen är lite emot lösgodis (kan tycka det är lite ofräscht, har sett alldeles för mycket då jag jobbade i butik) men med över 500 sorter så är det lite svårt att motstå, så vi stannade och köpte godis, för 99 kr.. Egentligen var ett stopp i Birsta planerat för att äta och köpa lite nödvändigheter som picknickfilt mm men det hanns såklart inte med eftersom affärerna hann stänga. Istället stannade vi och åt våra medtagna baguetter och åkte sen hela vägen ner till Delsbo och Madde och Daniel.
 
Vi kom fram vid 20, satt inne en stund och sen tog Madde med oss på en tur för att kika på naturen och lite roliga grejer. Kaffe, te och fika hade vi med också, helmysigt!
 
Till den här utsikten åt vi bullar! Där hade man ju kunnat sitta hela natten, det var så fin färg på himlen och öarna låg liksom helt perfekt i det där stilla platta vattnet. Låter flumm men det var himla vackert alltså. Kommer dock inte ihåg vad stället hette..
 
Udda konst i Moviken. Konst är ju egentligen inte min grej men det här var annorlunda, det var mitt ute i naturen, ingen som övervakade utan man kunde gå runt där vilken tid på dygnet som helst och kika på dom knepiga sakerna, om man hittade dem. Har aldrig sett något liknande. Det fanns t.ex ett par ben mitt ute i vattnet, som om någon stod på händer. Läskigt. Fågelstatyn på bilden, vad var det för text till den nu igen? "Fågel, typ." tror jag haha. Helt störd utställning, men det är ju det som är det roliga!

Här är jag med den livs levande gula fågeln Jolly, lite rädd var jag allt men den var snäll. Har två roliga bilder på fågeln och Jimmy också, ska göra en liten gif på den bara haha gud vad vi skrattade åt dem alltså när vi kollade igenom kameran!
 
Drog oss tillbaka till bilen vid halv 2 (vi fick sova inne eller i husvagnen om vi ville men är det bilsemester så är det!) och somnade någon timme efter att vi grejat klart med gardiner och sånt. Insåg ju att jag hade glömt att göra gardiner till de två små fönstrena längst bak i bilen, de fönstren fanns nämligen inte i gamla Saaben så jag tänkte inte alls på att jag skulle måsta göra hela 8 gardiner till nya bilen men vi löste det med att hänga upp tshirts med nålar. En perfekt första dag! Dag två kommer när jag har tid att ordna med bilder .. :)

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tampons for free
    16 Jul 2013

Vill du ha minskad mens?

Kategori: Tampons for free / 2013
När jag kom hem från semestern hade jag två paket som väntade på mig från R.E.D.D. Free (som ger bort gratis tamponger, du kan också få!) Den här gången fick vi tamponger i superstorlek istället för normal eftersom de samarbetar med Cyklo-F, receptfria tabletter utan hormoner för dem som vill minska sin rikliga mens. Läs mer om Cyklo-F här och se om det är något för dig. Tabletterna går att köpa med 30% rabatt på Apotea.se nu, ange kampanjkoden Cyklo-F i kassan.
 
Jag har ingen aning om det här funkar. Är själv lyckligt lottad med väldigt lite mens, eller så är det mina p-piller som gör det, hur som helst så är jag glad för det. Kan inte ens tänka mig hur jobbigt det måste vara att alltid måsta vara på sin vakt under den delen av månaden... Jag skulle nog testa allt jag kom över som kunde hjälpa om det hände mig. Det här kanske är onödigt att skriva eftersom jag förutsätter att alla gör det, men läs bipacksedeln innan du testar Cyklo-F. Jag är lite rädd för blodproppar och det står bland annat i foldern jag fick att du som haft blodpropp inte ska använda dessa tabletter så jag måste bara skriva ut det.
 
I Vippaketet som också hade skickats till mig fanns produkter från Meda OTC's andra varumärken:
 
SB12 Boost - Tuggummin mot dålig andedräkt. Smakade ett nu, gott och det känns fräscht :)
Lactal Balans - Återställer balansen i underlivet vid för högt pH-värde.
Sensual Balans - Gel som ökar den sexuella njutningen hos kvinnan.
MittVal Kvinna - Kosttillskott som hjälper till att kompensera bristen på järn och att fylla på vitamin- och mineraldepåer med framför allt kalcium, vitamin D och folsyra. Den ska jag testa imorgon faktiskt, extra vitaminer är aldrig fel.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Resor
    16 Jul 2013

Storstupet - Du kommer fastna

Kategori: Resor / 2013
storstupet
Jag älskar att klättra och ha mig, så när jag såg chansen att få en kul bild på en hög klippa så tog jag den såklart trots att man sambo skrek från andra sidan forsen att "du kommer fastna däruppe!". Halvt sant, men värt det. När man klättrar uppåt kan man ju trycka ifrån med benen och liksom ta sig upp på ganska omöjliga ställen, men när man ska ner däremot är det inte lika enkelt, då är det armmuskler man måste ha som sakta kan häva ner en tills man når någon liten ficka att stoppa foten i. Det tog tid att komma ner, men ner kom jag! Utan att göra illa mig dessutom. Lite spänning måste man ju ha på resan också ;) Storstupet var ett fint ställe, dit skulle jag kunna åka igen.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    15 Jul 2013

Maxiklänningar på rea

Kategori: Kläder / 2013
 
Har fastnat enormt för maxiklänningar. Så fint på andra så jag vill testa också, även om jag inte är någon klänningsmänniska alls. Vet inte hur många jag testat under semestern, men alla har det varit någit fel på enligt mig. För kort, för lång, för konstiga axelband, för genomskinlig, fel storlek osv.
 
Nu har bubbleroom.se 20% rabatt på alla reavaror med koden SUMMER, och alla dom här fina maxiklänningarna är på rea. Har kommit på att jag vill ha något mönster, de enfärgade jag testade såg man alla kroppens skavanker extra bra, mönster döljer lite. Gillar den i mitten mest, och 134 kr som det blir är ju inte att klaga på. Vad tycker du om långklänningar? Har du någon?
 

Var för övrigt in på Bubblerooms outlet i Sågmyra på semestern, det var en ganska trevlig affär, stor och luftig. Fast de flesta plagg man gillade var i extra stora storlekar, men lite hittade jag i alla fall som jag köpte.

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    14 Jul 2013

Vi är hemma!

Kategori: Vardagen / 2013
Borta bra men hemma bäst, så är det! Vi kom hem i fredags men ville inte riktigt ge mig till känna förrän nu, har varit riktigt skönt med semester från allt vad bloggar heter, både min egen och andras. Idag var däremot sista dagen av ledighet och vi åkte på Nätra Marknad. Hur den marknaden kan få kalla sig för en av Norrlands största marknader det förstår jag inte riktigt, jag vet två bara häromkring som är bra mycket större. Men det var kul att göra något och jag köpte de obligatoriska godisremmarna, gott!
 
Efter det jagade vi solen och hamnade vid Höga Kusten. Stannade på en liten rastplats och gick ner till älven och åt baguetter som vi gjort. Igår var första gången jag testade på att bygga stentorn och på bilderna är ett som jag fick till idag. Inspirationen kommer från Jonna Jinton, mina torn blir långt ifrån lika coola som hennes (och hennes pojkväns torn ska vi inte ens tala om!) men man får ju jobba sig uppåt, jag vill ju gärna vara bäst direkt men det funkar ju aldrig riktigt så ;)
 
I övrigt har vi haft en jättebra bilsemester. Blir nog några inlägg om den framöver och vad vi sett och gjort. Om forsar och vattenfall och natur, det var vad semestern handlade om mest faktiskt. Nu ska jag njuta av de sista timmarna av att vara ledig så börjar allvaret imorgon, och att ta itu med allt jag inte hann med att göra innan vi drog iväg. Ser att ni kikat in här som vanligt under veckan, härligt att ni inte glömt bort mig trots att jag inte uppdaterat något, tack för det och hoppas ni haft en kanonvecka ♥

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Resor
    08 Jul 2013

Två nätter i Delsbo!

Kategori: Resor / 2013
Extra kul att umgås med en bloggare, mer accpeterat att ha med kameran överallt och fota som en galning, "vanligt folk" brukar kunna tycka det är lite jobbigt, och att man är lite konstig som tar typ 15 bilder på en och samma glass i olika vinklar ;)
 
Nu är roadtripen igång! Det som skulle bli en natt hos Madde och Daniel blev två och vi har utnyttjat tiden maximalt tror jag, fått se så mycket. Perfekt när man har egen guide! Vi har bestigit berg, kikat på otroligt fin utsikt från ett annat berg, sett väldigt konstig utekonst på två ställen, gått på en skitstor loppis (ja det är sant!) och badat fötterna i en kristallklar sjö, såg helt magisk ut och önskar så att vi hade haft badkläder med.. Ätit glass med alla möjliga slags tillbehör. Grillat, hängt med den gula fågeln och bara myst har vi gjort också. Tack för två skithärliga dagar!
 
Igår var varmaste dagen, idag är det kallare men vi åker vidare mot mer sol hoppas jag, passerar precis Edsbyn på väg till Orsa och ska kika på ett vattenfall! Fan vad bra det är med semester.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    06 Jul 2013

F O K U S

Kategori: Vardagen / 2013
Armbandet dyker upp på Dropsoflight.se efter semestern! I alla fall något liknande.
 
Idag måste jag verkligen fokusera på vad som ska göras, trots att jag planerat så ligger jag ändå efter med allt som ska göras innan vi ger oss av.. Har fyra tvättar att köra t.ex, smart att göra det så här på dagen man ska åka. Tvätta bilen, bädda bilen, sy bilgardiner och ordna med kaninen. Handla lite. Packa kläder och skor och allt sånt, det är ändå bäst att vänta till sista dagen med det, annars hinner jag packa om tusen gånger.
 
Igår ordnade jag massa med min laptop, den fick nytt virusskydd, installerade ny webläsare, gimp, Jimmys gamla modem, kameran och så rensade jag lite så den startar snabbare. Känns fräscht och säkert nu och kanske jag får till några inlägg utan extrem ansträngning tack vare det :)
 
Lovade mig frukost och datortid till klockan sju, nu är den snart det så jag får ta och dra mig härifrån.

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Leva enkelt
    05 Jul 2013

Bygg ett eget hus!

Kategori: Leva enkelt / 2013
När det var strömavbrott i onsdags tog vi bilen och åkte iväg och kollade på ett hus som är till salu. Eller ja, vi kikade på utsidan och kollade in tomten, kanske får bli en närmare titt inuti sen. Vi har väl inga direkta planer på att flytta men lite sugna är vi allt och kollar gärna runt. Min absoluta dröm är ju ett nybyggt hus och så råkade jag komma in på Movehome.se, där kan man drömma men ändå känns det ganska realistiskt faktiskt. Man kan få ett hus för runt 2 miljoner, det tycker jag inte är så farligt när man pratar om helt nybyggda hus som dessutom är otroligt fina och moderna. Det finns ett program på deras hemsida där man får bygga hus själv för att testa alla olika alternativ de har att välja mellan så visas det i 3D, gissa om jag fastnade där.. ;)
 
Till att börja med väljer man en av de 21 husmodellerna att starta med, sen sätter man igång och gör huset personligt. Först får man välja stil på tak samt färg, sen fasad och färg på den, och jag älskar att puts finns med som alternativ! Det ska det vara på mitt hus om jag bygger nytt, i vitt. Sen går man vidare och väljer hängrännor, fönster, dörr och efter det kommer man in i huset och får välja inredning, golv osv, man får till och med bestämma hur huset ska värmas upp och om man vill ha garage/carport.
 
Medans man väljer så uppdateras priset automatiskt så man hela tiden ser vad alla val kostar. Det gillar jag verkligen, har varit runt på så många hemsidor om husbyggen men det finns nästan aldrig fasta priser, man får alltid be om offert. När man bara är ute för att kika och kolla priser utan att man faktiskt har starka planer på att flytta så vill man ju inte störa med en offert liksom och jag tror de företag som inte skriver ut priser förlorar på det.
 
Det finns några riktiga visningshus också och jag vill så gärna kolla! Har aldrig varit inne i ett helt nybyggt modernt hus förut. Ska skriva ner adresserna och skulle vi få vägarna förbi på semestern så ska jag spana på utsidan i alla fall.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    05 Jul 2013

Jag är blond igen!

Kategori: Vardagen / 2013
En helt nytagen bild på mig, kolla hååååret! Blond ju. Lite trött dock och orkar inte sminka till mig. Hade ju bestämt mig för bara några dagar sedan att jag inte skulle ordna mitt hår innan semestern men så igår blev det av i alla fall, och vilken lycka även om halva semesterkassan rök (ja jag har en extremt liten semesterkassa!). Lite silverschampo i topparna bara så blir det perfekt.
 
Annars förbereder jag mest för semestern nu, säkerhetskopierar datorn, grejar med annan säkerhet här hemma, ordnar med alla inkorgar, laddar alla slags batterier som ska med på resan osv. Sen har jag 98 obesvarade kommentarer jag gärna skulle vilja svara på också innan jag drar. Det är liksom skönt att ha rent överallt.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Produkter
    04 Jul 2013

Ibland blir man extra nöjd

Kategori: Produkter / 2013
Blir ju alltid nöjd med det jag skickar iväg från Drops of Light (icke att förväxla med att bli nöjd med allt jag gör, ni ska bara veta hur många felstämplade plattor jag har här hemma haha, hamnar någon bokstav lite fel så är det bara att börja om på nytt tills det blir bra), men ibland blir man lite sådär extra nöjd när det blir så där perfekt rakt och centrerat på en gång! Det flöt på ordentligt bra idag alltså. Att armbandet är turkost gör det hela extra fint tycker jag, vet inte hur det gått till men jag har fastnat för färgen turkos, likaså stenen turkos som jag inte alls kände någon kärlek till för bara några månader sedan.
 
Även att jag fastnat för brunt och guld, likaså färger tillsammans med guld. Jag vet inte riktigt vem jag är längre hehe. Tillverkade massa nya armband igår som jag blev mycket nöjd med. Om jag hinner med att fota/redigera/skriva texter/räkna ut priser idag eller imorgon så kommer de upp innan semestern, annars efter. En helt ny stil till Drops of Light, yey! Kul ju!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vinnare
    03 Jul 2013

Vinnaren är...

Kategori: Vinnare / 2013
Har fått in så mycket bra semestertips och det var inte minsta lilla lätt att välja vem som skulle få vinna men till slut så fick jag gå på magkänslan helt enkelt. När Saga skrev om Silverfallet i Abisko så fastnade jag direkt och det är det stället som jag tänkt på mest i veckan. Därför är vinnaren Saga, grattis! Jag kommer maila dig strax.
 
Vi kommer dock inte åka dit, det är närmare 90 mil en väg och det hinner vi inte på en vecka. Det blir någon gång när vi har minst två veckor på oss, så man kan ta det lugnt och stanna där man vill efter vägen.
 
Vi får se om det blir någon roadtrip, jag är fortfarande förkyld (även om det blivit lite bättre) och det känns som att hjärnan ska ploppa ut genom öronen snart. Att bo i en bil i sju dagar känns då inte som det smartaste draget. Håll tummarna för mig att jag blir frisk till på fredag! Behöver verkligen komma iväg. Men nej, nu ska jag maila Saga, hoppas ni tyckte det var en rolig tävling :)

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Leva enkelt
    03 Jul 2013

Stömavbrott

Kategori: Leva enkelt / 2013
Igår åskade det hela dagen så jag vågade inte ha datorn igång mer än nån halvtimme när jag trodde det var över. Vilket det inte var. När åskan väl slutat framåt kvällen blev det istället strömlöst i hela stan. Affärerna stängde ner och det var mörkt i alla hus. Vi hade gjort massa tacos dagen innan så vi tog fram en gammal stekpanna och värmde köttfärsen över eld i öppna spisen, det funkade fint.
 
Jag skulle ju ta fram en vinnare i tävlingen igår men det gick som ni förstår inte. Ikväll kanske!

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    02 Jul 2013

Paniken jag har nu över...

Kategori: Liie / 2013
 ...att ha lagt till 19 nya bloggar i rssflödet. Mer information är inte direkt vad jag behöver, men det är ju min svaghet. Vad gör man liksom när man snubblar över en hel lista med ekonomiska och leva enkelt-bloggar? Orkar inte gå igenom dem nu utan får se vad de handlar om när de uppdaterar, och förhoppningsvis kan jag ta bort några efter ett tag om de inte passar mig. Fastnade dock direkt för minimalisterna tack vare namnet och har börjat småkika där, tror det kan vara en blogg i precis min smak.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Information
    01 Jul 2013

Semesterinformation

Kategori: Information / 2013
Ja, lite semester bör jag väl ta känns det som, min kära sambo har fått 7 dagar ledigt så vi drar på roadtrip!
 
FRÅN FREDAG 5 JULI KLOCKAN 16.00 TILL SÖNDAG 14 JULI GÅR JAG PÅ SEMESTER FRÅN DROPS OF LIGHT!
Det går såklart bra att beställa medans jag är borta, men inget kan skickas ut förrän måndag 15 juli. När jag kommer hem tar jag itu med beställningarna i turordning.

VILL DU HA DIN BESTÄLLNING INNAN JAG GÅR PÅ SEMESTER?
Payson: Beställ senast 4 juli. Betalningen syns direkt och jag skickar din beställning direkt.
Postförskott: Beställ senast 4 juli. Jag skickar din beställning direkt, du betalar när du hämtar ut den.
Förskottsbetalning: Beställ och gör din betalning senast 2 juli. Det här alternativet är långsammare än de andra två då det tar 1-3 vardagar för pengarna att komma in på bankgirot. Jag skickar din beställning efter att betalningen mottagits.
 
Och för dom som vill beställa mitt i semestern, vad ska de få för något extra för att de får vänta? Någon slags kompensation vill jag ju ge men jag vet inte riktigt vad, vad tycker ni?
 

Ska ta fram en vinnare i tävlingen innan vi drar också, förhoppningsvis kan jag presentera och kontakta en vinnare imorgon! Tack så hemskt mycket för alla bra tips ni gett mig, tre månaders semester och åka runt i hela Sverige skulle vara något, har fått så mycket lockande förslag! Får satsa på det något annat år ;) Nu ska jag först bli frisk, har legat däckad ett par dagar nu men jag ser ljuset i tunneln, tror jag!