VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Ekonomi
    20 Jul 2013

Jag vill stå på bakluckeloppis

Kategori: Ekonomi / 2013
För några år sedan köpte jag ca 160 nya galgar till vår walk in closet. Det gör så mycket för helheten med matchande galgar. Använde kanske hälften av dem då just när de köptes, men med tiden har plaggen ökat och nu är alla upptagna...
 
Man bor ju på fel ställe helt klart, återigen blir man påmind. Nu har jag letat bakluckeloppisar här i närheten, och inte hittat ett skit. Jag kan liksom inte bara packa bilen och dra 20 mil till Umeå, det går jag ju back på. Nästan så att jag inte ens vill åka till Sundsvall, om det nu fanns någon där. Skulle verkligen behöva sälja av massa grejer, började rensa i källaren igår och hittade ungefär en kubikmeter med kläder, stod längst upp på en hylla i massa kartonger, hade helt glömt bort dem. Det var ett roligt fynd, håller på att tvätta upp det nu, men de kommer aldrig få plats i garderoben, finns inte en enda galge över.
 
Men det är inte bara kläder jag vill bli av med, saker har jag också. Inga höjdargrejer men lite ljuslyktor man kan sälja för en femma styck, prydnader, inredning och sånt. Blir inga jättesummor var för sig men många bäckar små som man säger.. Definitivt inget man säljer över nätet när bara frakten går på mellan 24 och 48 kr.
 
Och jag vet inte, sätta upp ett bord här ute på gården och en skylt vid vägen är som inte riktigt jag det. Skulle vara så perfekt med bakluckeloppis, dit kommer mycket folk, de gillar att handla billigt och man är inte ensam säljare där vilket jag ser som positivt. Man skulle bott i Stockholm/Göteborg. Antingen det eller riktigt jävla avlägset, inget trist mittimellanlagomting.
 
HAR DU ERFARENHET AV ATT STÅ PÅ NÅGON SLAGS LOPPIS OCH SÄLJA? Berätta gärna :)

DENNA BLOGG ÄR AVSLUTAD
BESÖK GÄRNA MIN NYA AKTIVA BLOGG LIIELARSSON.SE NÄR DU LÄST KLART HÄR INNE :)

1
► Patrik
20 Jul 2013 - 18:59
............................................................................................................................................................................................................

Kanske finns en möjlighet om det nu inte finns bakluckeloppis i närheten :) Då får du arrangera en större loppis, annonsera lite och dra dit både säljare och köpare. Dels får du kanske köpare på dina grejer, men också en massa säljare som betalar dig för att få vara med på loppisen och sälja.

Här i närheten är det loppisar överallt. På gårdar, i gamla industrilokaler och sen är det två stora loppisar där man kan hyra bord varje lördag med tusentals besökare.

Svar: Du tänker då alltid steget längre, i like! Om det ändå vore så enkelt för mig, jag är inte rätt person för att arrangera en loppis tyvärr. Skulle nog kunna planera den åt helvetes bra, men sen allt det här sociala som kommer sen det är där det skiter sig..
Liie

2
► Malin
20 Jul 2013 - 20:10
............................................................................................................................................................................................................

Inte länge sen Härnösand hade bagageluckeloppis så de kanske hinner komma igen innan sommaren är slut :) annars tycker jag Facebook köp och sälj Härnösand är bra! Skapa en egen mapp med sina bilder och pris så kan folk skriva köp sen komma hem till en och hämta eller om man möts upp, slipper man frakt dessutom! :)

Svar: Jaså!? Finns det någon hemsida för den? Jag har googlat och googlat på alla städer häromkring men inte hittat något alls, inte ens någon notis om att det varit någon förut. Facebook är tyvärr inte min grej, jag är rädd att klanta till det haha har aldrig laddat upp något i en grupp förut. Men vet att det finns säljgrupper för kramfors med, kanske borde försöka ändå.. Tack för tipsen :)
Liie

3
► B R O W N S U G A R
20 Jul 2013 - 22:26
............................................................................................................................................................................................................

Åh jag har alltid drömt om en walk in closet, synd att det aldrig blir verklighet :(

Svar: Får du ett rum över någon gång så rekommenderar jag det verkligen! Blir riktigt bra översikt på alla kläderna och det blir sällan stökigt när var sak har sin plats :)
Liie

4
► x-handarbete-pyssel
21 Jul 2013 - 17:52
............................................................................................................................................................................................................

Tack för kommentaren hos mig! :)
Kul att få hitta hit in och läsa hos dig!

Min idé när jag läste detta inlägget är densamma som Patrik lägger fram i sin kommentar.
Antingen om det passar att ha en större loppis där du bor, eller om det finns någon större lokal eller parkering i trakterna där ni kan samlas?!
Min erfarenhet är att de flesta har för mycket saker hemma och skulle vilja sälja av.

Jag läste även om din vilja att vilja bli skuldfri. Sunt, tycker jag!
Jag blir smått rädd när jag ser och hör hur folk skuldsätter sig långt upp över öronen!
Att man lånar för att utbilda sig eller köpa hus är inte så konstigt. Men sedan, det ska till en eller två bilar, renoveras varken det behövs eller inte och mycket görs med lånade pengar.
Jag vet även familjer som åker på semester med lånade pengar.
Huuu!

Att minska levnadskostnaderna är ju smart, men svårt när man lever ihop med någon som inte är på samma nivå. Jag har erfarenhet!
Men ändå, man kan göra lite här och lite där och så blir det mycket i längden! DET är viktigt - att se vad det blir i längden!
Lycka till !!

Svar: Hej! Vad kul att du hittade hit :)Skulle någon annan anordna en sån loppis så skulle jag vara på, men det där med att sätta ihop en själv är inte riktigt min grej tyvärr, annars är det en riktigt bra idé. Ja det är hemskt tycker jag vad folk lånar nu för tiden! Mår dåligt bara jag tänker på hur vissa har det alltså, lånar med smslån till onödiga prylar, semestrar och utekvällar, det kan väl ändå inte vara ett lyckligt liv när man vet att allt kostar flera gånger mer än vad det egentligen borde på det sättet.. Förstår inte riktigt vad man tänker med. Hus och studier tycker jag också är okej, men där går gränsen för mig.Det är jobbigt det där när viljorna går isär.. Men förstår också att det är svårt att ändra tankesätt när man inte måste. Min sambo har jobb och pengar så det räcker, medans jag valde att jobba enbart med mitt egna företag som inte drar in så mycket. Så jag måste dra ner på kostnaderna, men det måste inte han. Och nu har vi bott ihop i snart 7 år men jag vägrar ändå att leva gott på hans pengar, tycker inte det är rättvist alls när jag valt en oekonomisk men kul väg och han valt en ekonomisk men ganska tråkig väg. Jag försöker sakta men säkert att få honom att ändra tankesätt angående allt vad ekonomi heter, en dag så kanske :) Ha det gott och tack för din kommentar!
Liie

5
► Luci
22 Jul 2013 - 15:17
............................................................................................................................................................................................................

Finns det ingen lokaltidning där du bor? kika där efter loppisar vet jag :)

Svar: Jag fick lustigt nog hem en gratis lokaltidning igår och visst, däri stod det något om en bakluckeloppis bland alla små annonser :) Men jag tror kanske det var för hästgrejer då det var på en ridskola, men ska ta och höra med dem tror jag faktiskt. Mycket bra tips, hade nog aldrig läst de där annonserna om du inte skrivit kommentaren :)
Liie

Tyckte du om det här inlägget på något sätt?
Berätta det då! Hur ska jag annars veta vilka inlägg jag borde fokusera mer på? Jag vill ju gärna dela med mig av sådant andra kan ha användning för, men bara om jag vet att någon faktiskt vill läsa om det.

Du får ett mail när jag besvarat din kommentar!
Jag svarar på alla kommentarer med blogg.se's svarsfunktion, svaret dyker då upp under din kommentar. Kan du inte signera, skriv då in din mailadress i fältet för e-post så får du automatiskt ett mail när jag svarat.

Efter att jag svarat kikar jag in på din blogg också :)
Skriv med andra ord inte "besök gärna min blogg också" i din kommentar, besökstiggare besökes inte i ren protest. Skriv något o-spammigt så får du ett klick tillbaka och en kommentar om jag hittar något jag gillar :)
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

   Kom ihåg mig?