VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

9 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    31 Mar 2013

Bloggämnen

Kategori: Liie / 2013
Jag gillar ju att få uppdrag att skriva om, och jag tänkte så här att ni kan ju ge mig uppdrag här bland kommentarerna så har jag som en idébank att ta av när bloggtorkan smyger sig på! Om det är något ämne ni vill veta min åsikt om, eller om ni har en fråga till mig, som kanske vad jag tycker det bästa med hundar är (det är när dom håller sig så långt bort från mig som möjligt btw, livrädd!) eller om ni ger mig en utmaning som att kanske visa mitt kök, ge mig en kort men rolig lista att svara på eller ge mig en rubrik så fyller jag i resten själv. Hur låter det?
 
Jag tar en kommentar och bloggar om den när jag känner för det och länkar den som skrev den, men det kan ta tid innan jag gått igenom alla och vissa kanske jag inte har något svar på. Men kommentera på här och gärna om sånt som ni faktiskt skulle vilja läsa om, så det blir någon mening med det hela. Bryr du dig inte om vilken min favoritfärg är så är det ganska meningslöst att fråga det, det här är ingen hysteriskt-jaga-kommentarer-och-frågor-som-i-en-töntig-frågestund-för-att-verka-populär grej.

6 st

ÅSIKTER
   Vill ha

    Kategori: Leva enkelt
    31 Mar 2013

Vill ha

Kategori: Leva enkelt / 2013
Jag ska ju inte titta på sånt här egentligen, blir ju alldeles gråtfärdig! Ni vet när man vill ha något näst mest av allt i hela världen men man vet att man inte kan få det. Utan att offra något annat då, för man kan ju faktiskt få vad man vill. Jag vill ha tomten, jag vill ha ett passivhus och jag att mitt hus ska vara så fint som det där (och jag vill ha en kamera som kan göra time lapses).

10 st

ÅSIKTER

    Kategori: Träning
    30 Mar 2013

Smaljeansen

Kategori: Träning / 2013
Det är så sjukt. Sjukt sjukt sjukt. Tidigare idag så kände jag bara nej, nu ger jag upp allt det här med att bli fit och grejer. Kände verkligen nu är det fan över på riktigt för alltid. "Nu äter jag godis tills jag inte kommer igenom dörren" typ. Så sitter jag och letar bilder till ett collage och snubblar över dessa från 2009 ett år då jag verkligen kände mig på topp. Jag med smaljeansen. Motivationen till att bli fit kom helt plötsligt tillbaka! Nu sitter jag på världens förkylning och påskgodis så det känns ändå lite hopplöst att motivationen ska stanna kvar tills jag är frisk, men ja. Det är konstigt hur det kan ändras sådär snabbt. Skulle väldigt gärna vilja komma i den där kjolen också. Alla mina favvokläder ligger liksom bara och samlar damm. Enda jeansen jag kan ha är ett par stretch från HM, hade två par men ena har jag redan spräckt...

15 st

ÅSIKTER

    Kategori: Pyssel
    30 Mar 2013

Altrade påskägg!

Kategori: Pyssel / 2013
 
Här är då mina egendesignade påskägg, ett jättestort påskägg, och ett litet. Målade med väggfärg, satinband och kedjor runt om, fjädrar, och kycklingar såklart. Nitarna finns att köpa i min webshop om någon vill dekorera egna ägg / smycken / whatever med annorlunda nickelsäkra nitar. Vet dock inte om jag skulle ha målat insidan av äggen, vågade inte lägga godis direkt i utan det fick i bli med plast under. Mamma och pappa fick det lilla idag!
 
Det stora ägget fick min kära sambo i torsdags. För att få det var han tvungen att gå en skattjakt som jag gjort, utan att han visste om det och utan att veta att han skulle få något. Det började med en ledtråd på hans datorskärm som ledde till nya, en ledde till och med ut till brevlådan och då passade jag på att låsa ut honom ett tag för att förbereda sista ledtråden och hittandet av ägget på en upplyst pidestal haha. Har planerat i flera veckor hehe och det flöt på nästan precis som jag hade tänkt i huvudet! Hur kul som helst. Skattjakt rekommenderas även för vuxna ;)

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tampons for free
    29 Mar 2013

Ett nice bak-kit!

Kategori: Tampons for free / 2013
Igår stod en stor låda i princip PÅ brevlådan, jäkla tur att det inte började snöa eller regna för då hade mitt fina VIP bak-kit från R.E.D.D. Free förstörts! Hur kan man låta ett stort paket stå så öppet, ska man inte ta det till poststationen och lämna en avi i brevlådan om paketet inte går ner?
 
Hur som helst så öppnade jag paketet och en himmelsk jordgubbsdoft spred sig. Tårtmoussepaketet hade fått ett minihål och lite pulver läckt ut. Ingen större fara, bara att torka av allt och det luktade så gott! Det här måste vara den roligaste kampanjen R.E.D.D. Free kört på väldigt länge, de tidigare kampanjerna har varit så seriösa, om vaccin, underlivstvål och läkemedel och visst är det bra också, men en kreativ kampanj som denna när man blir uppmanad att göra något kul är svårtslaget!
 
Huvudsamarbetspartnern är denna gång Dr. Oetker som arrangerar tävlingen Miss Cupcake 2013 (länk längre ner). Tävlingen går ut på att man väljer något (eller flera) av de teman som finns och dekorerar en cupcake efter det, och laddar upp en bild på den. Första priset är 25.000 kr i presentkort, inte dåligt! Jag är sugen på att försöka mig på något, bakar aldrig annars men det här är en rolig utmaning. Det bästa är ju att man tävlar med en bild på sin cupcake, så om jag klantar mig med själva bakningen av blir muffinsen vilket är lätt hänt om man sällan bakar så är det inte hela världen, huvudsaken är att den ser trevlig ut :)
 
Denna gång innehöll VIPutskicket som skickas ut till 100 utvalda bloggare
 
♥ Tamponger med info om tävlingen Miss Cupcake 2013
♥ Två stycken bakchoklad 70% samt rabattkuponger från Lindt
♥ Boken Liten Kaka av Emelie Holm från Norsteds (köp den på här, ange koden CUPCAKE i kassan så får du den billigare!)
♥ Dekorationsströssel med jordgubbssmak från Dr. Oetker
♥ Tårtmousse med jordgubbssmak från Dr. Oetker (luktar som sagt väldigt gott!)
♥ Jungle Figurer att dekorera bakverk med, också från Dr. Oetker
♥ Tre inspirerande foldrar om bakning
 

Vill du ha gratis tamponger hem i brevlådan med fin reklam på? Gå in på Reddville.se och fyll i formuläret, klicka i att du "anmäler intresse för gratistjänsten R.E.D.D. Free" så skrivs du upp på väntelistan. Det är som man kan förstå väldigt stort intresse för att få gratis tamponger som betalas av företagen som trycker sin reklam på den, därav väntelistan. Över 50.000 medlemmar är vi, signa upp dig nu så blir du medtagen snabbare än om du väntar med att bli medlem :)

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    29 Mar 2013

Att straffa sig själv

Kategori: Liie / 2013
När jag var barn fick jag lära mig att om jag var för sjuk för att gå på skolan så var jag även för sjuk för att göra andra roliga saker som händer efter skolan. Det tyckte jag alltid stämde väldigt bra redan när jag var liten och ända sedan jag fick börja bestämma själv så har jag fortsatt på det spåret. Kunde jag inte gå till skolan eller jobbet för att jag mådde dåligt på något sätt så kunde jag inte heller göra något annat den dagen.
 
Denna regel sitter så djupt inpräntad att jag inte ens får bort den trots att jag skulle behöva, nu när allt är tvärtom. För några dagar sedan fick jag en rejält med panik, och det slutade då med att jag kopplade bort mig från världen, gick och la mig klockan sju på kvällen och låg och stirrade i taket till 12 med hjärtat i halsgropen och tusen tankar. Kände liksom att om jag inte pallade att göra en sak som är så normal för resten av befolkningen så fick jag heller inte göra något annat. Att göra något annat som håller mig ovanför vattenytan, som att kanske jobba lite, blogga lite eller städa en låda hade i detta fall varit otroligt bra för att tänka på annat och känna att man inte är helt värdelös. Men att lägga sig ner och göra ingenting var mitt straff, för det är vad jag är van vid. Hur mycket jag än försökte ta mig upp så gick det inte. Snacka om att sänka sig själv.
 
Skulle jag uppdatera här så skickar ut mixade signaler till dom som tror sig känna mig, att en del av mig säger att jag inte mår bra medans en annan kan ge sken av annat, eftersom man uppdaterar så måste man ju må bra? Eller? Nej. Här kan jag välja vad för slags inlägg jag ska skriva hur jag än mår som. Jag kan samtidigt som jag mår jättekasst över något må väldigt bra över något annat och då vill jag hellre skriva om sistnämnda. Problemen jag har ligger helt och hållet på min sida måste jag tillägga.
 
Jag vill inte att det här ska bli någon deppblogg, känner att det börjar gå utför och vill stoppa det. Vill vara den där inspirerande och peppande bloggaren som jag en gång var, för här finns det faktiskt de som vill höra vad jag har att säga, annars skulle ni inte hänga här med mig, eller hur. Oh my vad jag svamlar känns det som. Har aldrig varit bra på att uttrycka känslor och tankar och det känns som att kanske en större del av vad jag vill säga finns kvar i huvudet, men om någon förstod vad jag menar och vill komma fram till, super! Annars hörs vi imorgon med något gladare, jag är trots allt väldigt pepp på livet, men bara när jag får bestämma över det själv och leva på mina villkor.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    29 Mar 2013

Köp mina skor!

Kategori: Kläder / 2013
Behöver pengarna mer än skorna, köp dem och spara över 1000 kr motför att köpa dem till ordinarie pris! Använda ca 4 gånger och därmed skitfina fortfarande. Jag har dessutom iskalla fötter (bevis hittas i kategorin kläder) året runt så det finns inte minsta lilla fotsvett i dem heller :) Perfekta för dig som gillar att vara ute och promenera på vintern. Köp nu och spara till nästa vinter vetja, skönt att inte behöva tänka på vinterskor när snön börjar komma. All info om skorna finns på Tradera och auktionen avslutas nu på söndag. Jag bjuder till och med på spårbar frakt!

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Sponsrat
    28 Mar 2013

Hemmafru

Kategori: Sponsrat / 2013
Jag skulle gärna vara hemmafru! Japp det är sant, jag tror att fördelarna med att få vara hemma (som jag älskar) väger upp nackdelarna som kommer senare och att livet alltid löser sig. Brukar lite skämtsamt säga att jag redan är det, trots att jag varken är fru, har barn eller är utan jobb. Inte lagar jag så mycket mat heller. Men bara för att jag jobbar hemifrån så känns det lite som att jag är en hemmafru, för jag varvar hushållsarbete med jobb lite som jag vill. Gillar det skarpt!
 
Som dom skriver på hemmafrun.se så ska man dock inte förväxla det med att vara lyxhustru som inte lyfter ett finger utan bara gör roliga saker för makens pengar. Det skulle jag aldrig någonsin vilja vara. Att ha någon som tar hand om hela ens hem är för mig otänkbart, hur kan man vilja att någon annan rör alla ens saker och är uppi en hela tiden?! Jag är kontrollfreak och då passar jag bra som hemmafru, att få ordna allt så det passar mig. Älskar att städa och ha rent och fint. Skulle det mot förmodan komma in barn i bilden så skulle jag mer än gärna vara hemma med dem fast att det kanske blir svårt att ta sig tillbaka ut och att få samhällets sneda blickar på sig som jag läst att man tydligen kan få. Galet. Gör vad du vill bara och skit i vad andra tycker.
 
Som sagt, det löser sig och bara för att en sak varit på samma sätt i generationer så betyder det inte att man själv måste följa strömmen. Var en glad hemmafru om du vill det! Det här sponsrade inlägget får vi tacka Blogvertiser (och Hemmafrun.se) för, tycker det är så roligt att få uppdrag så här, för att skriva om hemmafruar det hade jag nog aldrig kommit på själv.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    28 Mar 2013

Glad påsk från mig & hararna!

Kategori: Vardagen / 2013
Det här är ungefär det enda påskpyntet jag tar fram, guldhararna från Lindt! Och dom står framme året runt fast i sovrummet normalt, nu har jag flyttat ut dem i vardagsrummet för lite påskkänsla. Förstå att den stora röda är över 5 år gammal! Den stod och väntade på mig uppe på loftet i min gamla lägenhet när jag kom hem en dag. Kan inte äta upp dem (och speciellt inte efter fem år..) då de är alldeles för söta för att ätas. När jag köpte de små tänkte jag äta en men fick sån ångest över vilken som skulle bli uppäten att jag struntade i det haha! Tänk vad en kaninform kan göra alltså. Har länge önskat mig en enkilos jättehare men de är svåra att hitta. Men jag letar vidare! Hoppas även på att stöta på mellanstorleken, en stor kaninfamilj vill jag ha!
 
Glad påsk på alla mina bloggvänner där ute, hoppas ni äter mycket godis :)

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    28 Mar 2013

Någon fler än jag?

Kategori: Liie / 2013
Fina dekorerade ägg med härligaste färgerna just nu (bildkälla)
 
Ta påskpyssla och pynta till exempel. Påsken är nog bästa högtiden eftersom den inte är något mer än fina färger, söta djur och att man med gott samvete kan äta lite extra godis. När det kommer till att påskpynta så är jag sugen på att pyssla, göra dekorationer och massa sånt flera veckor innan påsken drar igång. Men så fort jag sätter mig ner för att faktiskt göra något så känns det bara hur onödigt som helst. Kanske hade känt annorlunda om jag redan hade massor av material så jag kunde välja och vraka utan att behöva beställa hem innan. Börjar liksom tänka på alla steg och känner bara att det inte är värt det. 
 
01. Leta inspiration.
02. Leta upp rätt material.
03. Lägga ut pengar på material.
04. Dra fram allt material och verktyg.
05. Pyssla och skita ner nå hemskt.
06. Oj, det blev visst inte riktigt som på dom där inspirationsbilderna...
07. Städa upp.
08. Dekorera hemmet.
09. Fem dagar senare - avdekorera.
 
Ikväll / inatt har jag ändå faktiskt pysslat lite. Verkligen HELA vardagsrumsgolvet var täckt av prylar, delar, ludd, fjädrar, verktyg, tidningspapper och skräp och pappersklipp. Har suttit i tre timmar och bara fått till en sak. Blev väldigt nöjd visserligen för en gångs skull men ändå, det är många timmar för så lite. Jag ska visa det sen, går inte att fota nu.
 
Skulle väldigt gärna vilja dekorera ägg, så fint! Helst vill jag måla svarta siluetter av kaniner bara, men det känns så onödigt när man ändå ska äta upp det sedan. Ska jag göra det så ska jag ägna en hel dag åt det typ för att det ska kännas värt och få massa fina dekorationer att ha en längre tid framöver. Men ta en hel dag till att dekorera ägg? Tror inte det va. Påskpysslar du något?

1 st

ÅSIKTER
   Heyhoo

    Kategori: Vardagen
    26 Mar 2013

Heyhoo

Kategori: Vardagen / 2013
Jag kunde faktiskt slappna av rejält i lördags, det var grymt härligt. Vi släckte ner för Earth Hour, klickade av huvudströmmen eftersom vi har lampor ute också med skymningsrelä och dom har inga av och påknappar. Blev grymt tyst kan jag lova. En timme senare slog vi på igen på grund av kylen och frysen, men fortsatte med släckta lampor och tända ljus, brädspel och chips och dipp. Men världens sämsta bloggare som jag är så tog jag inga bilder trots att det var hur bra läge som helst att fota. Jaja.
 
Igår städade jag tre garderober där vi förvarar verktyg, målarfärg och allmänt skräp. Slutade med att en av garderoberna blev helt tom! Sorterade spik och skruv i små sortimentboxar och torkade av varenda verktyg och pryl då det var gipsdamm på allt. Nu mår jag lite sådär jättebra på förvaring/sortering/städmanitokeri-fronten.
 
Dock är jag skitsur för att jag beställt pysselgrejer som jag trodde skulle komma idag men det verkar det inte göra. Har en kickass påskidé som jag planerat länge men nu kanske det inte hinner med att göras. Det är typ det enda jag vill göra också, har haft väldigt svårt att bara ta mig upp ur sängen på senaste tiden. Ligger som förstenad i timmar och bara stirrar och tänker.
 
Happy thoughts! Happy thoughts! Happy thoughts! Happy thoughts! Happy thoughts! Happy thoughts! Happy thoughts!

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Ekonomi
    23 Mar 2013

Earth Hour - Släcker ni ner?

Kategori: Ekonomi / 2013
Jag kommer släcka ner alla lampor, datorer och tvn här hemma klockan 20.30 ikväll för Earth Hour. Att släcka sina lampor en timme löser ju inte problemen som finns, men jag tycker det är en fin symbol. Att visa att man bryr sig, och att man får en liten påminnelse om att värna om planeten om man inte redan gör det. Att kanske man får en liten tankeställare att göra något åt sin energiförbrukning, om än bara något litet. Jag tittar alltid ut under den här timmen och ser efter om det finns fler som släcker ner, tyvärr är det alldeles för få. Ska du släcka ner?

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    22 Mar 2013

Tillbaka / Borta / Whatever

Kategori: Vardagen / 2013
Ja det var ju meningen att jag skulle vara tillbaka på bloggen den här veckan men blev ganska frånvarande ändå.. Vet inte riktigt vad som hände men mest har jag ordnat saker. Och städat och rensat lådor på skräp. Jag mår ju som jag sagt förut ganska dåligt av att veta att jag har massa onödiga saker, även om dom ligger i lådor och inte syns.
 
Är annars väldigt sugen på att åka bort, hotell i Sverige en helg eller utland en vecka spelar ingen roll, vore bara så skönt att bara släppa allt och inte behöva tänka så mycket. När jag tog bilden ovan i lördags var jag sådär fri från alla tankar, jag låg bara helt ensam i en soffa i ett varmt uterum, tittade på all eld och läste hustidningar. Komma hemifrån kan nog vara bra ibland.

11 st

ÅSIKTER

    Kategori: Träning
    20 Mar 2013

Man kan inte vara snygg jämt

Kategori: Träning / 2013
Alltså löpbandet är verkligen bästa köpet jag gjort på flera år! Mycket väl spenderade pengar, längtar tills det att jag ska upp på det varje dag. Det är inget som bara står och samlar damm som många trodde att det skulle bli. Skulle ju träna styrka men helt ärligt så gick det inte så bra. Fick ett schema av lillebror med en muskelgrupp varje dag men när man tränar hemma så är det svårt, eftersom man inte har dom rätta verktygen för att kunna träna optimalt och enkelt. Hantlarna t.ex, visst, jag orkar inte lyfta mer än det som ligger där på sidan (klenis), men att göra flera set med olika vikt varje gång är verkligen drygt, för man måste skruva av och på hela tiden. Kör en dag i veckan med ben och rumpa bara, så blir det bandet resten.
 
Nu är jag dock lite ledsen för att jag fått skitont på insidan hälen... Men det är väl kanske normalt om man helt plötsligt går från att inte ha promenerat något alls på ett halvår till att gå/jogga minst 80 minuter varje dag. Smörjde in fötterna med två sebamed fotkrämer som jag vann förra året, och tror det hjälpte för idag gör det inte lika ont!
 
Nu ska jag ta tag i "dagen", tummen upp för att vända på dygnet ett par dagar men blir värre när man tvingas vända tillbaka ikväll.

8 st

ÅSIKTER

    Kategori: Övrigt
    19 Mar 2013

Kommentera mera!

Kategori: Övrigt / 2013
Jag ska börja kommentera mera på bloggarna jag läser har jag bestämt mig för. Oftast läser jag bara och klickar vidare, möjligtvis att jag sparar inlägget för att gå in och kommentera senare men det är ju bara galet, för då sitter man där efter några veckor med 500 inlägg man redan läst men som man måste läsa om när man väl känner för att skriva kommentaren. Slöseri med tid minst sagt! Nä, ändring måste det bli, kommentarer är ju kul och halva grejen med bloggandet tycker jag.
 
Plus att jag ska försöka bli bättre på att svara på kommentarer och inte vänta flera veckor. Suger verkligen på att svara i tid, något att jobba på. Är det förresten någon av er som har ett "bloggschema", eller vad man ska kalla det? Alltså att ni sätter av en specifik timme om dagen kanske när ni sitter och gör bloggrelaterade saker? Funkar det bra? Har velat försöka men kommer inte till skott att planera. Kanske blir mer effektivt om man inte slösurfar samtidigt och kommer in på annat.
 
Random bild på noshörning i brist på annat. Jag tycker den ser så himla plastig ut, men det var en riktig!

8 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagsrummet
    19 Mar 2013

Tv på väggen!

Kategori: Vardagsrummet / 2013
Det tog bara... 6 år (?) att få upp tvn på väggen! Vad fint det hade varit om vi tagit tag i det tidigare, och enklare. Nu fattas bara den lilla vita kabellisten så är det perfekt! Var till Birsta för ett tag sedan och köpte väggfäste, den smala "tvbänken" som egentligen är en överhylla, och massor av gröna växter och krukor till dem! Blir riktigt fräscht här i vardagsrummet.
 
Tidigare såg det ut så här, så det är inte sån stor skillnad men vi kunde inte ha kvar den djupa bänken nu när soffan är så mycket större, måste ju gå att öppna dörrarna. Plastväxter hade vi också, vilken skillnad det blir med riktiga märkte jag nu. Japp, jag är 27 och har inte fattar förrän nu att riktiga växter är grymt! Rummet såg kanske lite större ut förut med minisoffan som inte ens syns på bilden, men en stor soffa är viktigare än ett stort rum ;)
 
Så här ser det ut från mitt soffhörn! Mina fina fina uggleljuslyktor från Lagerhaus. Passar ju perfekt där!

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Filmer, serier
    19 Mar 2013

Sunset Beach

Kategori: Tips - Filmer, serier / 2013
Japp. jag har börjat kolla på Sunset Beach, haha. Tack vare Neha som bloggade om det för ett tag sedan. Har gjort det till min träningsserie, ser det medans jag tränar på löpbandet. Först trodde jag att det fanns 200 avsnitt ungefär och tänkte att ja men det låter ju rimligt. Sedan råkade jag se texten "Episode 421" någonstans och tänkte att ojdå, det blir mycket Sunset Beach. Nu har jag googlat och det finns runt 750 avsnitt!
 
S J U H U N D R A F E M T I O ! Vad har jag gett mig in på...
 
Har sett 14 och börjar redan störa mig. Visste ju att det var en dåligt inspelad serie, med rätt kasst skådespeleri, såg ju ändå säkert 100 avsnitt någonstans i mitten av serien när jag var liten. Men alltså, att det var så här dåligt det kom jag inte ihåg haha. Det är ju för tusan 25 återblickar i ett och samma avsnitt, på exakt samma återblick! Inte konstigt att det behövdes 750 stycken 40minutersavsnitt...
 
Det blir mycket gång på bandet om jag ska se klart denna serie inom någon nära framtid. Två avsnitt om dagen och jag är klar på ett år. Fast vi får väl se hur länge jag pallar. Såg ni också Sunset Beach när det gick på tvn för länge länge sen? Skulle ni också kunna våga er på att se om den? Kolla isåfall in TaintedBeach på youtube :)

0 st

ÅSIKTER
   HPV?

    Kategori: Tampons for free
    18 Mar 2013

HPV?

Kategori: Tampons for free / 2013
I och med min bloggpaus har jag inte kunnat visa upp mitt senaste vippaket från R.E.D.D. Free (fd. Tamponsforfree) och vaccinet Gardasil. Gardasil skyddar mot viruset HPV, som är världens vanligaste sexuellt överförbara infektion. Den är så vanligt att de flesta män och kvinnor smittas någon gång i livet. Viruset ger inga symptom och går vanligtvis över av sig själv men har man otur kan det orsaka livmoderhalscancer eller kondylom. Men det går som sagt att skydda sig med detta vaccin som ingår i högkostnadsskyddet för kvinnor upp till 27 år. Det finns dock en del myter om detta vaccin som bör slås hål på:
 
- Jag är för gammal för att vaccinera mig.
Många tror att vaccinet bara fungerar på tjejer som ännu inte haft sex, men det är bevisat att vaccinet funkar även på dem som redan haft sin sexdebut. Om man redan drabbats av viruset går det också bra att vaccinera sig.
 
- Varför ska jag vaccinera mig mot en enda sjukdom?
HPV-vaccinet ger ett bra skydd mot två typer av HPV som orsakar ca 70% av all livmoderhalscancer. Det skyddar också mot 90% av alla kondylomfall. Det kan också skydda mot förstadier till cancer i vagina och vulva.
 
- Det är ett nytt och obeprövat vaccin.
Det här vaccinet har redan tagits av 300.000 kvinnor bara i Sverige, och 100 miljoner doser har delats ut världen över. Vaccinet har genomgått omfattande studieprogram i över 10 år.
 
Hade jag haft pengar till det så hade jag kanske vaccinerat mig, men just nu finns inte en enda krona över och eftersom jag just fyllt 27 så får jag det inte längre till lägre pris. Men tycker det är super att det finns och att det är billigare för de yngre. Har du vaccinerat dig? Läs gärna mer om vaccinet på HPV-vaccin.se.
 

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    18 Mar 2013

Godmorgon alla glada!

Kategori: Vardagen / 2013
Jag har ställt om till nattjobb nu i helgen och till mitten av denna vecka. I just love it! Jag älskar att sitta uppe i mörkret, inatt har jag spanat efter norrsken men utan resultat. Igårkväll skulle man kunna se norrsken från Dalarna och uppåt, men gissa om det varit stjärnklart i typ en månad nu och just igår så var det såklart täckt med moln över hela himlen. Så jag hoppades på att det skulle vara kvar ikväll men det var fortfarande halvmolnigt. Blir så tjurig, jag vill ut och fota norrsken!
 
Nu ska jag gå och lägga mig, fatta att det blir ljust redan vid halv sex! Sommaren är snart här! Om inte annat så är jag tillbaka igen, med pepp på bloggning. Godnatt!

9 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie, Vardagen
    16 Mar 2013

It is always nice to see you

Kategori: Liie, Vardagen / 2013
Jobba på sina svagheter. Det är precis vad jag inte gör just nu. Jag vill gärna tro att jag kan förvandla mina "fel" till något positivt, bli ännu mer obsessive och fortsätta leva precis som jag alltid gjort, men mer extremt och medvetet. Aningen lättare än att ändra hela sin personlighet. Även om det jag alltid kallat min personlighet och "den jag är" också tydligen kallas sjukdom.
 
Jaja, tänkte bara slänga in ett litet inlägg här och berätta att jag lever i alla fall, fick en sån fin kommentar idag av Patrik att blogglusten kom tillbaka litegrann faktiskt, skönt att höra att i alla fall en person saknar mina inlägg. Plus att jag mår bra inatt, vid 22 ikväll valde jag mellan att göra chokladpudding och lägga mig i soffan resten av kvällen eller att ta en fet snabb promenad på löpbandet. Jag valde löpbandet och klev inte av förrän vid midnatt.
 
Vad har hänt sen sist då?
- Jag har fixat en fin lampa till köket, skalat kablar, kopplat ihop och allt! A first.
- Gått på löpbandet. Långt, mycket och länge.
- Givetvis har jag rostat mackor i fiskhalster i öppna spisen!
- Sett massor av Scrubs, glad serie.
- Raderat 200 spamkommentarer.........
- Blivit peppad av min älskade sambo och tagit tag i saker jag skjutit på i snart två år.
- Vunnit saker, wohoooo!
- Ordnat till det i vardagsrummet, det är skitfint nu med växter och allt.
- Tjurat över att vanliga kommentarer från igår raderats av sig själv här på bloggen idag.
- Beställt det sista till vardagsrummet, ett soffbord.
- Till slut, sovit, massor. Det ska jag göra nu med.
 
Har lyssnat lite mer på musik också senaste veckan, och försökt göra någon ny lista eftersom det var över ett år sen sist. Den ser inte ut som mina tidigare 2009-2012 listor. Tom's Diner med MaryJet fick absolut vara med. Repeat ♥
 

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    08 Mar 2013

Follow the sickness

Kategori: Liie / 2013
Jag får inte ur mig några ord. Det är så svårt när det enda som snurrar i huvudet nu och som jag vill skriva om är sånt jag inte vill ta tag i än i verkliga livet. Det som skrivs här får ju förr eller senare konsekvenser och jag känner inte för att konfrontera mina demoner "live" just nu. Förmodligen aldrig. Kan man leva sitt liv online? Så man får vara alldeles ensam, fast ändå inte, liksom. Jag tror det skulle lösa många av mina problem. Eller jag vet att det skulle det.
 
Do more of what makes you happy - Det är något jag strävar efter i alla fall, även om det egentligen blir ännu värre.
Nu hörs vi nog inte på ett tag, jag tar en paus.

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kontoret
    06 Mar 2013

Min egendesignade kalender!

Kategori: Kontoret / 2013
Nu var det ju visserligen ett par månader sedan jag beställde denna från Trycksakstorget.se och den kom redan veckan efter, men har ju inte visat hur bra det blev med den på kontoret än! Valde ju att ha en hel bild överst, istället för flera små som jag hade förra året, kul att få en ny bild varje månad istället för samma små bilder hela året, blev ganska less på att se mig själv.. ;)
 
Har givetvis årstidsmatchat med bilderna, oktober är ju rätt mörk så den här bilden passade bra, enkel men fin.
 
Är väldigt nöjd med kalendern, underbart att kunna göra den exakt som man själv vill med antal kolumner, typsnitt, färger och bilder. Design är otroligt viktigt i allt tycker jag, här hemma vill jag att mina saker ska passa ihop med varandra, för att få ett lugnt intryck. Ytterligare en bra sak med denna kalender är att man kan skaffa en när som helst på året då man får välja startmånad själv. Vad tycker ni då, visst det fint? Ja? Nej?

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Rabattkoder
    05 Mar 2013

Eyeslipsface

Kategori: Tips - Rabattkoder / 2013
Jag passade på att göra en beställning på eyeslipsface.co.uk nu inatt. Egentligen borde jag spara pengar men när det är halva priset på allt (se koden i bild, giltig till 5 mars 11.30 tror jag) så kunde jag inte låta bli, min mascara håller på att ta slut och jag gillar verkligen den här, bättre än alla jag testat, även bättre än alla dyra! Den smular inte sönder eller kladdar, och ordinarie pris på den är runt 30 sek, galet ju. Tar två på en gång.
 
Ögonbrynsgrejen är smidig med för mig som verkligen måste tämja mina ögonbryn varje dag. Lat är jag också, så det är bara att dra den över ett par gånger så sitter dom där dom ska och man har fått lite finare färg på dem utan att det ser överdrivet ut.
 
Så till latheten igen, gillar sminkborttagningswipesen också, perfekt trötta kvällar. Nagellacket vet jag inte vad det är, jag hoppas att det är en sån som gör vanligt nagellack matt, men jag har ingen aning, köpte det bara för att komma upp i exakt 25 euro för att kunna använda halva priset-koden. Snittpriset på varje grej med frakt inräknad: 23.50 sek. Det kan jag leva med. Nu har jag smink resten av året. Ska förvara de oöppnade i kylen så håller de finfint tror jag.
 
Har ni handlat från e.l.f. någon gång? Har ni någon favoritprodukt man borde testa?

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder, Träning
    04 Mar 2013

20% rabatt hos Bodystore.com!

Kategori: Kläder, Träning / 2013
Galet bra erbjudande, 20% rabatt på allt (utom nedsatta varor) hos Bodystore.com, men bara i 24 timmar! Nu är det ca 20 timmar kvar, och nedräkning finns i deras webshop. Jag följer Bodystore slaviskt, både nyhetsbreven och facebookfeeden, tycker det är ett superbra företag och de har ofta erbjudanden, men sällan rena rabatter och aldrig har jag sett en sån här bra rabatt tidigare! Ingen kod behövs, dras automatiskt i kassan.
 
Har 50 kr innestående hos dem för att jag handlade så mycket under 2012, så de ska jag passa på att handla för nu och få lite extra för pengarna. Är grymt sugen på ett par shapetights för Röhnisch, bästa träningsbyxorna! Håller allt på plats så det blir skönare att springa, om man är lite sladdrig som jag ;) Allra helst hade jag velat ha trekvartsmodellen i blått, men den verkar inte finnas. Finns ock i rosa, den är fin också!
 
Träningskläder är så kul tycker jag, man blir verkligen mer peppad att träna när man har kläder som transporterar ut fukt ordentligt, och dessutom är snygga. Det är nästan roligare att köpa träningskläder än vanliga kläder känner jag, speciellt nu när jag jobbar på att ordna en hyffsad bakdel till beach 2013!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Bloggdesign
    03 Mar 2013

Vem länkar mig?

Kategori: Tips - Bloggdesign / 2013
Det här är ju en väldigt gammal grej, när jag var ny i bloggvärlden var dessa widgets väldigt poppis och man såg dem på nästan varenda blogg. Inte just denna men liknande. Nuförtiden så verkar ingen använda dessa men jag tycker det är en rolig grej, att på ett enkelt sätt se vilka som länkar till mig och dessutom visa upp det så den som länkar kanske får någon ny besökare också. Win-win! Min sitter längst ner i menyn. Vill du också ha en sån? Du hittar mer information HÄR, eller så följer du bara dessa steg:
 
1. Kopiera denna kod och lägg in den alldeles innan </body> i din kodmall
<script type="text/javascript" src="http://static.twingly.com/jsapi/1.1.1/twingly.js"></script>
 
2. Kopiera sedan denna kod och lägg in den där du vill att rutan ska synas
<div class="twingly_widget">
<a href="http://www.twingly.com">Twingly Blog Search</a>
<span class="query">link:http://liie.se/ sort:published</span>
<span class="title">BLOGGAR SOM LÄNKAR HIT</span>
<span class="count">10</span>
</div>
 
3. Ersätt http://liie.se/ med din egna bloggadress, spara, och sedan är det klart!
 

<span class="title"> kan ändras om du vill att det ska stå något annat än "Bloggar som länkar hit"
<span class="count"> kan vara 1-10, siffran bestämmer hur många länkade inlägg som visas (om du har länkade inlägg dvs)
 
Lite överkurs som jag inte går in på är att styla rutan med CSS, lägg då in .twingly_widget { } i stilmallen och fyll den med vad du vill ska ändras. Är dock viktigt att tvinga fram ändringarna med !important, annars händer det inget. Men som sagt, överkurs, förstår du inte så googla! Bästa sättet att lära sig på.
 

Som vanligt så rekommenderar jag att du tar en kopia på dina koder innan du börjar ändra något, eller först gör detta in en testblogg, speciellt om du inte är så van vid att hålla på i koderna. Då har du något att klistra in om det skulle vara så att du råkar förstöra designen. Minsta lilla tecken som raderas eller skrivs fel kan om man har otur få hela designen att falla.

1 st

ÅSIKTER
   O N T !

    Kategori: Träning
    03 Mar 2013

O N T !

Kategori: Träning / 2013
Jahejochhå. Agda 85 här! Kan varken gå normalt eller sätta mig ner. Kommer jag ner så kommer jag inte upp. Jäkla stjärtträning alltså. Tydligen tog den i alla fall. Det jag gjorde var helt vanliga utfall (youtubevideo, har ingen aning om vad dom säger då jag inte har något ljud på datorn men så ni ser vad jag menar).
 
Jag är inte den som bör prata om sets och reps, gjorde bara lite vad jag kände för så är ni ivriga att lära er så  googla tror jag är bättre än att jag ska berätta i detalj hur mycket jag gjorde. Körde några set i alla fall och hade tyngre och tyngre vikter i varje set, men då blir det såklart mindre reps också ju tyngre det blir. Med tyngre menar jag då som väldig nybörjare att jag började med 1.25 kilo i varje hand och slutade med runt 4 kilo, hehe. Så gick jag 10 min för att få upp pulsen, sen gjorde jag alltihopa igen.
 
Rätt eller fel? Ingen aning, men träningsverken from hell fick jag i alla fall!

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Träning
    01 Mar 2013

Nu ska det bli ändring!

Kategori: Träning / 2013
PÅ RIKTIGT. Allvar. Jag kan inte riktigt släppa Annas inlägg (se inlägget under eller sidomenyn), jag tänker på det HELA TIDEN nu. Att framgång i vad man nu vill uppnå handlar om att välja framgång, tur har väldigt lite med saken att göra. Jag kan också ibland falla dit och känna att åh vilken tur den och den har, som har så himla snygg kropp. Men det ligger förmodligen stenhård träning bakom. Att välja bort att lata sig även om det är så skönt. Så nu ska jag också köra hård träning. På riktigt. Skratta inte!
 
Jag önskar att jag kunde vara med i FitnessFighten igen, men ekonomin tillåter inte det tyvärr, även om det inte är speciellt dyrt med tanke på hur mycket hjälp och gemenskap man får, och att man har chans att vinna 21 000 kr. Jag får helt enkelt köra själv denna månad, men eftersom jag kört FF en gång tidigare så kommer jag använda mig av det jag lärde mig då plus att jag har min bror som hjälper mig om jag undrar över något. Blir extra svårt utan pepp från andra och tävlingsbiten, men vill man så går det sägs det ju!
 
Mitt mål den här gången är att tighta till kroppen. Speciellt bakdelen. Inte banta, inte gå ner i vikt, inte ens satsa så hårt på konditionen, utan bara på att bli starkare och få fram mina muskler. Givetvis ska jag använda löpbandet, men då till snabba promenader på morgonen och att springa korta stunder för att öka pulsen inför resten av träningen så det tar bättre. Så kommer jag även äta gott, men i lagoma mängder. Min bror kom hit idag och han lärde mig rumpövningar och jag skakar fortfarande i benen. Vet inte om jag kämpat så hårt med övningar någon gång. Feels great.
 
Jag kan ju inte så mycket om träning men planerar att läsa på. Något ni skulle vara intresserade att läsa om här, om jag lär mig något bra? Det blir ju liksom helt på nybörjarnivå isåfall, så det skulle väl handla om att jag lärt mig någon bra övning, någon bra mat eller annat som är bra hjälpmedel för att få resultat. Nu ska jag äta middag och imorgon ska jag fota och mäta mig!

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Övrigt
    01 Mar 2013

Tänkvärt inlägg i menyn!

Kategori: Övrigt / 2013
Sådär jaaa. Nu är den tomma boxen fylld med ett riktigt bra inlägg av Anna på Heliophilia.se! Hon pratar om att många tror det är tur som gjort att hon tillbringar den långa kalla vintern i varma Indien. Nej, det är inte tur, det är något hon har valt själv att göra. Du kan också flytta till Indien bara du vill det tillräckligt mycket, men självklart går det inte utan att du måste välja bort andra saker. Läs hela Annas inlägg här, verkligen så där ärligt och sätter igång tankarna, och på något sätt väldigt peppande text.
 

Mina tankar kring det här: Jag önskar så att jag kunde ta de besluten som behövs för att uppnå mina drömmar. Men det är inte så lätt alla gånger. En av mina drömmar är att bygga mitt egna ekologiska plusenergihus. Men vad måste jag offra för att göra det? En sak är att jag skulle måsta ta ett vanligt jobb och jobba stenhårt för att skaffa pengar till huset, i säkert flera år. Är jag beredd att göra det och lägga ner mitt företag? Nej. Även om det säkert kommer ta mycket längre tid och mycket utvecklig av företaget för att börja tjäna ordentliga pengar så hoppas jag en dag att jag kan få både det och mitt hus. Så just nu väljer jag bort huset. Precis som jag valde bort en stadig inkomst när jag valde mitt företag för att få mer frihet, och när man ser det så så är det ju ganska självklart att det inte var ett helt lätt val. Men det är nog inte alltid så lätt att se att det ligger svåra val bakom beslut utan bara ser hur bra personen har det. Men mitt beslut påverkar hela mitt liv fortfarande och kommer göra det så länge jag kör på, både positivt och negativt och det är absolut jobbigt ibland, men värt det, tycker jag.