VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

0 st

ÅSIKTER
   HPV?

    Kategori: Tampons for free
    18 Mar 2013

HPV?

Kategori: Tampons for free / 2013
I och med min bloggpaus har jag inte kunnat visa upp mitt senaste vippaket från R.E.D.D. Free (fd. Tamponsforfree) och vaccinet Gardasil. Gardasil skyddar mot viruset HPV, som är världens vanligaste sexuellt överförbara infektion. Den är så vanligt att de flesta män och kvinnor smittas någon gång i livet. Viruset ger inga symptom och går vanligtvis över av sig själv men har man otur kan det orsaka livmoderhalscancer eller kondylom. Men det går som sagt att skydda sig med detta vaccin som ingår i högkostnadsskyddet för kvinnor upp till 27 år. Det finns dock en del myter om detta vaccin som bör slås hål på:
 
- Jag är för gammal för att vaccinera mig.
Många tror att vaccinet bara fungerar på tjejer som ännu inte haft sex, men det är bevisat att vaccinet funkar även på dem som redan haft sin sexdebut. Om man redan drabbats av viruset går det också bra att vaccinera sig.
 
- Varför ska jag vaccinera mig mot en enda sjukdom?
HPV-vaccinet ger ett bra skydd mot två typer av HPV som orsakar ca 70% av all livmoderhalscancer. Det skyddar också mot 90% av alla kondylomfall. Det kan också skydda mot förstadier till cancer i vagina och vulva.
 
- Det är ett nytt och obeprövat vaccin.
Det här vaccinet har redan tagits av 300.000 kvinnor bara i Sverige, och 100 miljoner doser har delats ut världen över. Vaccinet har genomgått omfattande studieprogram i över 10 år.
 
Hade jag haft pengar till det så hade jag kanske vaccinerat mig, men just nu finns inte en enda krona över och eftersom jag just fyllt 27 så får jag det inte längre till lägre pris. Men tycker det är super att det finns och att det är billigare för de yngre. Har du vaccinerat dig? Läs gärna mer om vaccinet på HPV-vaccin.se.
 

DENNA BLOGG ÄR AVSLUTAD
BESÖK GÄRNA MIN NYA AKTIVA BLOGG LIIELARSSON.SE NÄR DU LÄST KLART HÄR INNE :)

Tyckte du om det här inlägget på något sätt?
Berätta det då! Hur ska jag annars veta vilka inlägg jag borde fokusera mer på? Jag vill ju gärna dela med mig av sådant andra kan ha användning för, men bara om jag vet att någon faktiskt vill läsa om det.

Du får ett mail när jag besvarat din kommentar!
Jag svarar på alla kommentarer med blogg.se's svarsfunktion, svaret dyker då upp under din kommentar. Kan du inte signera, skriv då in din mailadress i fältet för e-post så får du automatiskt ett mail när jag svarat.

Efter att jag svarat kikar jag in på din blogg också :)
Skriv med andra ord inte "besök gärna min blogg också" i din kommentar, besökstiggare besökes inte i ren protest. Skriv något o-spammigt så får du ett klick tillbaka och en kommentar om jag hittar något jag gillar :)
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

   Kom ihåg mig?