VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

9 st

ÅSIKTER

    Kategori: FitnessFighten
    31 May 2013

Resultat FitnessFighten Maj 2013

Kategori: FitnessFighten / 2013
Okej, det gav ju lite resultat ändå! Men jag jämför mig ju såklart med vad jag gjorde förra året. För att ha tränat 30 FFpass plus tränat extra 17 av dagarna så hade jag velat se bättre siffror. Det här är något sämre än sist, då jag körde 17 FFpass och sen blev sjuk i 13 dagar. Det syns ju något på bilderna i alla fall även om jag skäms lite över att lägga upp dem eftersom man inte ser den där jätteskillnaden jag hade önskat. Ni kanske inte ens ser vilka som är före och efter? Den första är efterbilden. Det här skulle ju vara min månad, jag skulle gå till final och jag skulle vinna, haha, frustrerad! ;)
 
Men till utseende så kan jag känna att man ser ut lite efter vad man har för kläder på sig. Dom där trosorna är ju inte direkt några favoriter, men dom enda jag har som täcker det som ska täckas men inte täcker för mycket för att man ska kunna se om det hänt något. Tar jag på mig ett par shorts istället som faktiskt numera är min storlek så ser det helt plötsligt lite bättre ut tycker jag.
 
Minns ni hur mycket jag fuskade förra gången? Så här ser listan ut nu:
 
- 6 sockerfria tuggummin (dock halvt godkända av FF om man absolut måste tugga)
- Citronpepprat fisk 4 portioner
- Inte druckit allt mitt vatten alla dagar
 
Annars har jag hållit mig ifrån allt vad socker heter och det gör också ont att jag varit så sträng och inte fick bättre resultat. Är nöjd med pulsen i alla fall, positivt överraskad där! Självklart är jag också väldigt glad över att ha minskat 10 cm över naveln, det är 10 cm mindre att tänka på! Men det finns fortfarande att ta av, jag vill ju att musklerna ska synas. Sömnen har förbättrats lite också, ligger inte vaken i timmar längre och det har nog med vilopulsen att göra, känner mig inte lika stressad längre. Nu syns det kanske inte på de här små bilderna men hyn ser ut att ha förbättrats också, inte riktigt lika mörk under ögonen och jag har tampats med finnar på ryggen under vintern som också verkar vara nästan helt försvunna!
 
Vad ska jag göra nu då? Idag ska jag äntligen få vila. Sen blir det promenader framöver så länge inte knäna säger emot på det också. Springa kan jag inte och inte heller göra benövningar. Kanske att jag gör mig en planka om dagen, se om det kan hjälpa musklerna något. Det blir grötfrukosten som är så himla underbar så länge jag tycker det är gott och då och då ska jag äta Kesella med frukt och vaniljpulver till mellanmål. Men nu kommer jag inte längre peta bort äggulan (slöseri med mat!) och jag kommer käka glassar när jag känner för det och Kesella med dippmix och grönsaker och chips till filmer. Ska försöka gå från varjedagmys med godsaker till bara helgmys och verkligen försöka att fortsätta hålla igång så jag i alla fall inte blir större igen. Men det är lättare sagt än gjort, jag vet.
 
Om jag ska sammanfatta den här månaden så blir det nog ändå nu när den är slut: Skitjobbig men värt det!

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: FitnessFighten
    30 May 2013

Då var det bara en måltid kvar!

Kategori: FitnessFighten / 2013
Här har man gått och trott att man kör alla dagar i alla månader när man kör FitnessFighten. Idag fick jag veta att man bara kör 30 dagar i alla månader (utom februari då), så min sista dag var idag! Erkänner att jag är lättad. Mina knän mår inte bra alls nu, igår kunde jag inte köra konditionen på grund av knäna. Motivationen har inte heller varit på topp alls de senaste dagarna eftersom jag inte känt den förändringen jag velat. Det känns verkligen som att resultaten inte kommer vara bättre än FitnessFighten Juni 2012. Där jag var sjuk 13 av dagarna dessutom, den här gången har jag tränat alla dagar.
 
Nu låter jag väldigt negativ känner jag... Givetvis känner jag skillnad, kroppen har förändrats men jag har svårt att vara nöjd när jag förväntat mig så mycket mer. Vi får se imorgon hur mycket som har hänt, nya mått och bilder ska tas imorgonbitti!

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    30 May 2013

Fina rabarber

Kategori: Vardagen / 2013
Som man kan se är jag väldigt nöjd (lite som den här) med att faktiskt ha tagit reda på lite mat från gården! Tog bara dom stora och låter dom mindre växa på sig, man vill ju ha mycket! Även om det känns som att dom små är lite sötare, men i bakverk tror jag inte det spelar någon roll.
 
Nu håller vi på att ta bort ett gammalt grönsaksland eller vad det kan vara. Igenvuxet redan när vi köpte huset och sen dess har det stått och växt på sig ännu mer och vi har använt det som kompost... Nu ska det bort och nytt ska byggas. Vill ha jordgubbar!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    30 May 2013

Utlandsvärme!

Kategori: Vardagen / 2013
Sånna här bilder är typ världens tråkigaste bilder men aningen roligare än bildlöst i alla fall. Eller?
 
Alltså vi har verkligen haft sommarvärme här den senaste veckan, nästan på snudd härliga varma utlandsvindar också! Så är ju jag som jag är, jag älskar att vara inne, men får ångest om jag är det när det är så fint väder. Samtidigt som om jag går ut får jag ångest över att inget händer här inne... Igår klippte jag gräset i alla fall, det kändes bra att utnyttja tiden, blev ju hela tre flugor i en smäll där. Fick gräset klippt, två timmars långsam promenad och att jag fick massor av sol på mig.
 
Idag funderar jag på om jag ska ta in lite rabarber, de växer som ogräs! Har aldrig brytt mig om dem förut men i år tänkte jag faktiskt ta vara på det matiga som växer ute på gården, jag gillar ju det här med egenproducerat. Ska ta reda på först bara hur man förvarar rabarber och vad man kan göra med den som är lätt. Rabarberpaj känns ju ganska givet i alla fall!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Rabattkoder
    29 May 2013

Halva reapriset Bubbleroom.se!

Kategori: Tips - Rabattkoder / 2013
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 
Med rabattkoden FINAL får man nu halva priset på alla reaprodukter hos Bubbleroom.se! Men bara idag så det gäller att passa på! Själv så har jag inte hunnit gå igenom alla produkter än, det finns myyycket att välja på :)

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    28 May 2013

If I had money...

Kategori: Kläder / 2013
 
Det är klart att man ibland blir shoppingsugen också, man är ju inte mer än människa..! Jag hamstrar presentkort på HM för att kunna köpa brallorna iaf haha. Fast lär väl fega ur som vanligt och ta dem i svart när det väl gäller.. ;)

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Roligt
    28 May 2013

5 frågor till mig!

Kategori: Roligt / 2013
Inne hos Anna kan man nu läsa en liten intervju med mig om mitt företag, jättekul att få vara med på tycker jag då hon kör intervjuer med "kvinnor som kan och vågar" (hennes egna ord) varje vecka. Finns många andra inspirerande intervjuer att läsa hos henne också, så kika in :) Själv så har jag fastnat för hennes jättekaniner med, uuuunderbart fina!

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    28 May 2013

Fakturahjälp!

Kategori: Företagslivet / 2013
Ni företagare som skriver egna fakturor, hur gör ni? Jag vet att det finns säkert en 10 stycken här hos mig som är egna företagare, snälla hjälp! Har ni någon mall ni använder er av? Vad är skillnaden på fakturanummer och ordernummer och hur får jag fram dessa nr? Måste min kund få ett kundnummer och isåfall hur får jag fram ett sånt?
 
Jag måste skicka en faktura nu och har panik över att jag inte förstår hur man gör, hur mycket jag än läser och alla jag pratar med säger olika och mallen jag använder mig av ser inte ut som någon annan faktura jag själv fått hem tidigare... Vill inte använda mig av Klarna eller något sånt, utan skriva en själv då jag inte kommer hålla på speciellt mycket med fakturor. Vore väldigt tacksam för hjälp!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: FitnessFighten
    28 May 2013

Godmorgon!

Kategori: FitnessFighten / 2013
Idag känns det väl sådär, fortfarande fyra tunga dagar kvar. Kommer fortsätta äta och träna som jag ska, men jag undrar om ens sinnesstämning kan sätta sånna stora käppar i hjulet för förändring som det känns som att det har gjort. Jag smygmätte mig faktiskt igår, plus 1 cm över naveln sen sista mätningen, alltså från att -8 cm till -7 totalt.
 
Kan inte förstå riktigt hur det funkar, har tränat varje pass ALLA dagar, plus tränat extra 17 av dessa dagar. Inte ätit en enda liten sak som man inte får, alltså inget socker, sötningsmedel eller tillsatser. Skött mig ganska exemplariskt faktiskt förutom två dagar när jag var matlös, men ändå höll mig inom vad man får äta då också.
 
Har räknat ut också att precis på fotodagen så kommer mensen som ett brev på posten, hej uppblåst mage och hejdå chansen att ens bli påtänkt som finalist... Och när tävlingsmomentet med säkerhet är borta ja då har jag ingen motivation kvar alls. Heja! Det kommer roligare inlägg under dagen.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: FitnessFighten
    27 May 2013

Ursäkta klagoinläggen men...

Kategori: FitnessFighten / 2013
Det här kan vara ungefär jordens godaste godis!
 
...jag är så himla less nu. Vill inte träna mer! Vill äta princesstårta, soda pops, ballerinakakor och dricka Coca Cola. Äta chips och dipp framför en film. Helger är sjukt tråkiga när man får ligga framför tvn utan att få smaska på något. Vardagskvällarna med. Skulle kunna börja gråta när som helst om jag inte ansträngde mig så jävulst för att låta bli. Klev upp och kände mig som världens klump idag, som att det räckte med att lukta på bullarna igår så kom allt fett tillbaka som jag tränat bort. Hade lika gärna kunnat äta dom. Nu vill jag faktiskt bara ge upp.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: FitnessFighten
    26 May 2013

Suck, pust och stööön

Kategori: FitnessFighten / 2013
Nu är jag less alltså, idag har inte varit någon bra FFdag alls... Ena dagen kan man verkligen känna sig på topp medans nästa är usel. Var ju till fina mamma för lite morsdagsfirande, en riktig fikadag men jag fick nöja mig med ett glas vatten medans de andra smaskade nybakta wienerbröd och stora saftiga kanelbullar. Både lät, såg och luktade underbart.
 
Träningen gick sämre än sämst också, sjukligt trött i kroppen och fick mjälthugg direkt på löpbandet och strax därefter kramp i vaden. Har känt att det varit på gång med kramp i benet de senaste dagarna men har lyckats undvika det tills nu. Genomförde passet i alla fall, på lägre än halvfart och lite robotaktigt. Jag ska verkligen träna i 31 dagar, det har jag gett mig faan på. Men det var inte minsta lilla kul.
 
Så var det dags för lunch sen, tänkte göra en tonfisksallad med kalkonmackor till. Så har man ingen tonfisk, ingen sallad, inga grönsaker, ingen kalkon. Och ingen annan mat heller för den delen. Så det blev en hel hög med äggvitor, gissa hur gott det är utan något till... Lite melon efteråt och ett halvt glas vatten. Inte okej.
 
Nu väntar jag på att kunna åka och handla. Får väl se vad för matvaror som finns kvar i butiken såhär en söndagkväll...

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: FitnessFighten, Kläder, Träning
    25 May 2013

Rabatt på superträningstightsen!

Kategori: FitnessFighten, Kläder, Träning / 2013
ROSA   ///   GRÖN   ///   BLÅ
 
Mina absoluta favorittights, shape (hette förut anti-shake) tightsen från Röhnisch som håller in och formar! Såg att de är prissänkta i helgen med hela 130 kr på Sportamore.se, och det är väldigt sällan de har rabatt på dessa grymma brallor, jag är inne och kikar på dem flera gånger i veckan ibland :) Har velat ha ett par i caprimodell hur länge som helst, blir så varmt med långa på sommaren. Tycker snygga och rejäla träningsbyxor är en bra investering också, mina gamla är fortfarande hela och fina.
 
Frågan är bara vilken färg och om jag vågar mig på ett par i en mindre storlek den här gången. Får dra åt snörena så hårt nu på de jag har. Men tvivlar på att mina lår går i de mindre.. Kanske allt hålls på plats mycket bättre om det sitter åt ordentligt?

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    25 May 2013

Ett år som bara egen företagare!

Kategori: Vardagen / 2013
Japp, idag firar jag ett år som enbart egen företagare! Exakt ett år sedan jag jobbade min sista dag som anställd. Blev det som jag tänkt mig? Mestadels ja får jag lyckligtvis säga. Företaget har växt litegrann, det kommer in mer beställningar nu än för ett år sedan, men har en bra bit kvar. Känner mig väldigt positivt till företagets framtid dock. Det fina morsdagssamarbetet med Godisboxen.se var en riktig push nu sist också, jag är så tacksam för den chansen!
 
Friheten är precis som jag önskar, jag kan göra vad jag vill, när jag vill och hur jag vill. Så länge det inte kostar. Men det var jag ju medveten om, att ekonomin skulle bli tung så det gör inget. Mitt shoppingbehov är nästan som bortblåst, har insett hur skönt det är att äga lite saker, och det ger också frihet. Visst att jag ser snygga kläder och saker ibland som jag väldigt gärna skulle vilja ha men suget är inte som det var förut, att jag bara måste ha det. Jag tror verkligen att suget blir större när man vet att man har råd. När man inte har det glömmer man det ganska fort.
 
Men en sak blev inte som jag trott. Trodde jag skulle bli mer social när jag inte var uppi folk hela dagarna i lågprisbutiken, men det fick motsatt effekt. Inte för att jag klagar, jag har inga problem med men andra kan klaga lite. Jag älskar ensamheten. Alkohol har jag lagt av med också främst för min mentala hälsas skull. Sist jag drack var nyår och jag saknar inte alkoholen alls, kan vara det som gjort att man isolerat sig lite extra också, eftersom alla andra dricker så fort tillfälle ges.
 
Ett år av en uppfylld dröm alltså! Vad ska man sikta på nu? Jobbar på att övertala sambon till att vi ska flytta, men det går inget vidare. Och så mycket som han ställt upp på mig det senaste året så kan jag ju inte begära det heller, jag får offra något också. Får jobba vidare på att utveckla Drops of Light istället, inte helt fel det heller :) Hade velat fira med tårta idag, men det går ju inte pga FF. Vi brukar aldrig fira saker egentligen, men för en gångs skull så hade det varit kul att göra något lite extra.

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: FitnessFighten, Träning
    25 May 2013

Vad gör vi efter FitnessFighten?

Kategori: FitnessFighten, Träning / 2013
Okej, idag är det bara 6 dagar kvar av FF, jag kunde visst inte räkna igår.. Men frågan är vad vi ska göra efteråt? Jag vill ha någon mer utmaning! Har varit väldigt sugen på den där squat challenge som cirkulerar på många bloggar nu, men mina knän kommer tyvärr inte palla det. Så vad ska man göra? Vad ska du göra? Kanske du ska köra FitnessFighten i juni? Jag lovar, en månad från nu så kommer du önska att du började idag ;) Jag är så nöjd med att snart vara klar!
 
Men vad ska jag göra sen då? Ska vi hitta på någon utmaning tillsammans? Vad då isåfall? Löpträning? Plankan? Jag behöver tävla! Kom med förslag vetja! Vore så roligt om vi kunde bli några stycken som ville tävla ihop, kanske man man ordna fram ett pris också om det blir några som är med! Att träna på det här sättet är precis min stil, ensam men ändå ha en grupp med mig, fast inte just på träningspassen utan innan och efteråt, som pepp. Jag älskar att träna för mig själv.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Roligt
    24 May 2013

Mammamingel 2013!

Kategori: Roligt / 2013
Är det någon som ska på MammaMingel 2013 imorgon? Drops of Light sponsrar med ett bergskristallhalsband och ett budskapsarmband till en tävling där. Eftersom jag inte ska vara där själv så hoppas jag att det kommer se ut något liknande detta, har ingen aning om hur man som företagare gör när man har utställning och sånt, så jag chansade så får jag hoppas att någon mamma vill tävla i alla fall :) Mitt bord kommer säkert vara det minsta av alla men ja, det är något och det är kul att vara med på ett hörn!
 
Lärt mig saker har jag gjort också, jag FÅR INTE skjuta upp saker till sista minuten. Saker ska göras på en gång. Punkt.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Speciellt
    24 May 2013

Att se sig själv i nyhetsbrev!

Kategori: Speciellt / 2013
Alltså det är ju alltid fullkomligt jättekul när man får se sig själv i nyhetsbrev helt plötsligt! Det händer inte så ofta så blev lite chockad när jag läste Protecty.se's senaste nyhetsbrev, som främst handlar om en rejäl rea på arbetsskor, men de fina rosa arbetsbyxorna fick vara med på ett hörn också!
 
Är du i behov av ett par skyddsskor, passa på nu! Eller kanske behöver du ett par rosa brallor att arbeta med i trädgården? Ommålning av huset? Altanbygge? Eller så vill du kanske bara vara snygg när du målar om någon mindre möbel där hemma i lägenheten? Med koden PRFF1351 slipper du dessutom frakten på 65 kr om du beställer innan söndag :)
 
Mina arbetsbyxor har tyvärr inte blivit använda så mycket, har inte haft tid med några projekt förutom påskäggstillverkandet. Men jag längtar efter att renovera, måste bara komma igång och köpa det som behövs, men som ni vet är vi ju lite lata också..

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: FitnessFighten
    24 May 2013

10 km i timmen!

Kategori: FitnessFighten / 2013
Idag är jag stoooolt över mig själv! I träningsprogrammet som vi kör på FitnessFighten ska vi köra cardio 10 minuter i början innan vi börjar med styrkan för att få upp pulsen, och sedan 10 minuter till mitt i styrkepasset för att återigen jobba upp pulsen.
 
I början av månaden hade jag så dålig kondition att jag fick lov att gå blandat med jogg på 6-9 km i timmen för att inte typ tuppa av, ibland kom jag inte ens upp i 9 km... Idag, 24 dagar senare, sprang jag dessa 10 minuter på 10 km i timmen! Alltså det går så himla snabbt att jobba upp konditionen om man bara försöker! Det är synd att det går lika snabbt neråt om man lägger av, men ändå. Nu skulle jag nog inte palla 10 km i timmen så mycket längre än 10 minuter, men försöker glädjas åt det lilla :)
 
Har vattenpaus nu efter att ha kört FFpasset, sen tänkte jag ge mig på löpbandet igen faktiskt. De här sista dagarna har jag verkligen känt mig så stark, konstigt nog, men det är bäst att ta i när styrkan väl infunnit sig, man vet aldrig när den försvinner..
 
Hoppas det går lika bra för alla er andra fightare där ute! Bara 6 dagar kvar!

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    22 May 2013

Önskar mig en helt fri dag

Kategori: Företagslivet / 2013
Alltid är det något som ska göras. Eller är det bara jag som känner att görat aldrig aldrig tar slut? När det väl tar slut så börjar det bara om igen.. Jag skulle vilja ha en helt fri dag, där jag inte känner något måste alls. Visst jag tar ledigt och slappar i soffan då och då, men det är inte med gott samvete oftast.
 
Tänk en dag med helt städat hus, jag menar verkligen överallt. All reklam och annat sorterat, ingen smutstvätt, nybäddat i sängen, fint på kontoret och inte ett dammkorn så långt ögat kan nå. En klippt gräsmatta. En dag där man beställer en pizza för att slippa laga mat och för att slippa disk trots att diskmaskinen är urplockad och köket glänser. En dag där alla mail är besvarade, i alla fyra inkorgar och noll obesvarade kommentarer på bloggen. Alla ordrar gjorda dagen innan. Allt pappersarbete. Absolut inga måsten alls.
 
VAD SKULLE JAG GÖRA DÅ? Jag skulle tända ett par ljus, köpa godis och jobba med förnyelsen av webshopen och allt som har med företaget att göra som jag inte hinner med nu. Jag längtar så inni h*vete efter att göra designmakeovern. Det gör ont i mig att jag inte har tid med det. Fota nya smycken och lägga in. Läsa texter och skriva om. Skriva nytt. Bildredigera. Kommunicera.
 
Men så är livet, när man ska göra allt själv så blir det så att man inte hinner med allt. Plan för resten av månaden: Göra så jag kan ta en sån dag i början på juni, då "får" jag dessutom äta godis.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    22 May 2013

Uppe med tuppen!

Kategori: Företagslivet / 2013
Idag ställde jag om till dagsjobb som en normal människa, blev några timmars sömn bara då men var ganska enkelt ändå att ta sig upp klockan 6 imorse. Har gjort alla beställningar som kom in igår och imorse, känns jättebra att vara klar utan att stressa för en gångs skull, kommer det in fler så hinner jag med dem också innan 16.00 :) Men nu blir det nog lite mat tror jag, biff och potatis, och sen kanske träna?

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Roligt
    21 May 2013

Kort morsdagsrabatt!

Kategori: Roligt / 2013
Handlar du på dropsoflight.se innan 12.00 imorgon onsdag och väljer paysonbetalning eller postförskott så skickar jag ditt smycke redan imorgon så du ska kunna få det innan morsdag! Passa på att köpa något fint till mamma, eller varför inte dig själv. Med koden MORSDAG som du skriver in i rutan i kassan och aktiverar får du 15% rabatt, och den gäller bara till och med 12.00 imorgon onsdag och kan ej kombineras med andra rabattkoder eller presentkort. Missad kod kan ej rättas i efterhand.
 
Gillade du det röda läderarmbandet på bilden så hittar du här.
Det finns även i andra färger och du väljer såklart budskap och längd själv!

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Jag tävlar
    21 May 2013

Jag tävlar hos Happywall!

Kategori: Jag tävlar / 2013
Jag brukar inte dela tävlingar så här men den här vill jag verkligen vinna! Happywall.se har en tävling där man kan vinna 3000 kr i presentkort att handla för, och det finns en del snygga tavlor som jag skulle kunna tänka mig att ha i sovrummet, bland annat dessa två. Eller så kan man ladda upp en egen bild, det vill jag allra helst göra men vet inte om jag har någon som är tillräckligt bra... Fototapeter kan man också göra av alla deras bilder verkar det som!
Världskarta i svatvitt, exakt min stil!
 
Nattljus med så fina färger!
 
Jag menar, hur bra skulle inte dessa passa här om man tar bort tvn, det supercoola tvspelet eftersom vi ändå inte spelar nu när vi spelat klart Donkey Kong haha, och ordnar med lite fler växter och ljuslyktor på bänken istället. Är ju ganska stor tom väggyta och J har länge tyckt att vi borde sätta upp en hylla, men jag är lite allergisk mot hyllor så det har inte blivit av. En tavla skulle jag gilla mycket mer! Men J skulle ju få vara med och välja tavla också såklart isåfall.
 

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: FitnessFighten
    20 May 2013

Mått dag 20

Kategori: FitnessFighten / 2013
Mellanmålet jag tryckte i mig nyss, kesella, vatten, vaniljpulver och färska jordgubbar som jag fått av mamma, mums!
 
-1,9 kilo och -8 cm i midjan så här efter 20 dagar. Nöjd med det, men inte nöjd över att ha ökat en hel centimeter över låren! Jag vill inte ha större lår... Och det här har inte med några jävla ideal att göra, jag har hatat mina lår så länge jag kan minnas, redan när jag var barn och långt innan jag ens visste vad en tjejtidning var. När man satt i bilen med shorts och det dallrade så hemskt att det gjorde ont. Ingen annan som känner igen att det gör ont om man har för mycket fett på låren? Som när man ska springa? Jag använder ju bara mina Anti-shake / Shape tights från Röhnisch av en anledning liksom... Har aldrig haft speciellt starka ben, mest bara fett... Jaja, måttligt sur idag, tur mamsen gav mig jordgubbar i alla fall! ♥

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    20 May 2013

Jobbjobbjobb

Kategori: Företagslivet / 2013
Det var en stressig vecka förra veckan, godisboxen.se behövde fler armband så skickade iväg en ännu större laddning innan helgen! Skynda beställ morsdagboxen om du vill ge mamma ett armband med en riktigt fin mammatext :) Nu hinner jag inte med att göra fler armband till dem, så boxarna finns bara i ett begränsat antal.
 
Har även ordnat det sista inför ett mammaevent som jag kommer synas på i ett litet hörn till helgen (om paketet kommer fram i tid dvs...) Jag kommer inte vara där själv men tävla om två fina smycken kommer man kunna göra :) Så helgen har varit full den också, med det och städning och träning. Och lite trädgårdsarbete faktiskt.
 
Idag är det mätdag i FF, ni får se mina siffror lite senare! Så besviken på ena siffran alltså...

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    18 May 2013

Vitvalen solar :O

Kategori: Företagslivet / 2013
Ja allstå, idag är det lika sommarvärme som igår och det känns bara så fel att sitta inne trots att det finns mycket innejobb att göra. Så jag tar mig faktiskt tid nu att sola en stund, och läsa enkätsvaren! Två flugor i en smäll liksom, bara ligga pallar jag inte, slöseri med tid, men nu känns det bra. Stryker under och skriver upp, orange för vad ni inte gillade, grönt för det som redan är bra. Vitt för idéer och förslag på förbättringar. Har gått igenom en sida än, "bara" 26 kvar så.. :) Har ni också härligt väder idag?

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    17 May 2013

Hur en lat person tvättar fönster

Kategori: Vardagen / 2013
Hehe, närå. Eller jorå, jag tvättar faktiskt fönstren på altanen så här, sköljer bort pollen och annat tjafs bara. Resten av altanen är så ful i vilket fall så det spelar ingen roll om fönstren skiner eller inte. Men hade jag haft en sån här hade det varit en annan femma! Men altanen då, hemskt ful är den alltså, med grönimpregnerat virke, plus att den är sned, lutar liksom inåt och den verkar inte sitta fast speciellt bra i huset heller. Vill riva den och bygga en större, både inglasat och en utedel som sitter ihop, gärna med en pool också. Men det är ju inte "bara", mycket annat som måste prioriteras först innan den drömmen kan slå in.

Det har verkligen varit extrem värme idag så jag bestämde mig för att sommarfixa på altanen redan nu, skrubba och tvätta. Kaninen bor ju där, alltså han får skutta fritt dygnet runt årets alla dagar, så han skitar ju ner en del. Nog för att han har sitt behovshörn i sin bur, men ibland hinner han inte, kaniner är ju så plus att det blir mycket hår nu på våren, när han tappar vinterpälsen. Och för att inte tala om all pollen... Men nu är altanen så ren så, är det fint väder imorgon tror jag faktiskt att jag ska lägga mig där och sola en stund.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tampons for free
    17 May 2013

Hudvårdsset!

Kategori: Tampons for free / 2013
Jag var väldigt skeptisk till denna serie måste jag erkänna när jag fick hem de obligatoriska gratis tampongerna och serien i brevlådan från R.E.D.D. Free. Saker som har sån där gulgrön färg tittar jag inte ens åt i butiker, färgen lockar inte alls till köp för min del och jag tror att allt med den färgen och namnet oliv ska lukta ren olivolja. Men eftersom jag fick det testade jag såklart, luktade lite försiktigt och förvåningen var total, vilken härlig doft! Det luktar äpple, melon och jasmin och inte alls bara oliv! Gott ju :) De här tre produkterna var vad jag fick testa...
 
- Oliva by CCS Eco Hand Cream
- Oliva by CCS Eco Body Lotion
- Oliva by CCS Eco Intensive Moisturising Face Cream
 
...och jag gillar dem allihopa! Ansiktskrämen är dessutom parfymfri och känns väldigt fräsch. Har inte testat bodylotionen mer än på armen men det kändes bra i alla fall. Handkrämen försvinner in i huden direkt och det är mycket positivt, är extremt otålig när det kommer till att vänta på att saker ska torka haha. Hamnar bland topp 5 av handkrämer jag testat, dock inte på förstaplats, men att den är ekologisk väger högt! Hela 98% av råvarorna som använts i den är certifierade och godkända att använda i en ekologisk produkt. Samma med body lotionen och 96% i ansiktskrämen. Alla tre är fria från parabener, mineralolja och silikon.
 
- Oliva by CCS Eco Intensive Moisturising Face Cream går att köpa för 69 kr (ord. pris 89 kr) och fraktfritt på Apotea.se nu!
- Vill du ha gratis tamponger hem i brevlådan varje månad? Läs mer på R.E.D.D. Free.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: FitnessFighten
    16 May 2013

Totalkaos

Kategori: FitnessFighten / 2013
Här har vi en dag som gick totalt åt skogen matmässigt. Det blev en bra frukost faktiskt, med allt som behövdes, men efter det spårade det... Ganska rejält.
 
- Mellanmål: Två kokta äggvitor som åts direkt över köksbänken (alldeles för lite protein och det saknas kolhydrater)
- Lunch: En biff på 150 gram, morötter till och två knäckemackor med skinka (fattas både långsamma kolhydrater och grönsaker)
- Mellanmål: 140 gram tonfisk (ska egentligen vara 100 gram) och ett helt äpple (ska egentligen vara bara ett halvt)
- Middag: Havregrynsgröt och kiwi. Utan mjölk dessutom. Gott men KATASTROF!
 
Men höll mig i alla fall till tillåtna saker att äta, även om den här påsen jag gömt lockade nåt överjävligt. MEN JAG STOD EMOT! Har inte hållt några mattider heller. Stressig dag plus noll planering och ett ekande tomt skafferi och kylskåp och lathet var det som ställde till allt. "Skyll dig själv" vill jag nog säga till mig, gråta en stund och sen skratta och gå vidare. Fan, man står sig inte länge på en dl havregrynsgröt till middag inte. Helvete. Hungrig häst.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    16 May 2013

Ge mig vitt hår!

Kategori: Liie / 2013
Får bli en snedvriden bild idag. Haha, håret på huvudet ser gått ut! Men det är det inte, det är sån där extra fin råttfärg. Något jag längtar till och hoppas är, när jag blir gammal, att jag får vitt hår. Morfar har kritvitt, hoppas jag ärvt det och att det kommer snaaart! Förstå vad skönt och billigt att inte behöva hålla på att bleka. Men jag tror faktiskt jag ska unna mig en blekning till sommaren, kan ju vara fräscht att ha trevligt hår tillsammans med den nya sunda kroppen jag jobbar på.
 
Ni då? Om ni fick välja en hårfärg som var er naturliga, vilken skulle det bli?

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: FitnessFighten
    14 May 2013

Jäkla matblogg!

Kategori: FitnessFighten / 2013
Titta vad vi har här, en äppelkaka! Pingpongkartooong! Den ska jag äta klockan 00.00 inatt, tillsammans med vaniljcreme och kanske lite färskt äpple. Låter ju himlarns fancy, meeeen som allt annat vi får äta till mellanmål så innehåller det mest äggvita och kesella. Med lite havregryn, kanel och så äpplen förstås såklart. That's it. Luktar lite gott i alla fall, får se hur den smakar sen.

6 st

ÅSIKTER
   Smart!

    Kategori: FitnessFighten
    14 May 2013

Smart!

Kategori: FitnessFighten / 2013
För att stå ut med all matlagning är det här ett måste, att skära upp och lägga i lådor, bara att ta fram när man ska ha sallad till maten. Har varsina lådor eftersom jag tror det håller sig fräscht längre då, har fått för mig att när man börjar blanda så blir det dåligt snabbare, kan det stämma?
 
Efter träningen imorgon så får vi FitnessFightare börja räkna ner!! Oj vad jag längtar.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    13 May 2013

Middagen nertryckt

Kategori: Vardagen / 2013
Klockan är 04.30 och middagen är nyss uppäten. Det blev fisk idag igen, stekte nämligen fyra stycken igår så jag skulle slippa idag. Smart brud. Inatt har jag pysslat med beställningar, och även rensat ur båda företagsmailboxarna, svarat och flyttat och raderat. Ligger bara ett enda mail i båda inboxarna nu. Känns typ skönast i världen.
 
Planerar även att ta tag i bloggmailen, jag är expert på att skjuta upp sånt som tar tid! Har ungefär 20 mail som alla är fyllda med massor av text, som man vill svara ordentligt på men tiden finns inte att läsa och sätta sig in i allt. Igår satt jag och svarade på en intervju i mailen, i 4 timmar! En normal människa hade visserligen säkert klarat det på en halvtimme men ni vet ju hur jag är, tänka, skriva, läsa, skriva om, tänka lite till, byta ut något ord här och ett där, radera hälften och börja om, typ. Har inte ens skickat in den än, jag tänkte "sova på den" och läsa igenom idag och se om det fortfarande kändes bra. Men har inte hunnit med.
 
Jag hatar att jag alltid ska göra allt så perfekt och därmed gör saker mycket svårare än vad de egentligen är.

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: FitnessFighten
    12 May 2013

Tung dag

Kategori: FitnessFighten / 2013
Dagens lunch. Klyftpotatis är väl inte vad jag helst av allt ville ha till fisk men J skulle göra och då tänkte jag att tar jag det också så slipper jag göra egen potatis och hur skönt är inte det liksom. Så det blev bränd fisk och okryddad klyftpotatis. Heja mig...
 
Fan vad kass jag är på att blogga alltså. Menmen! Idag har det gått tungt med det mesta. Igårkväll började jag må illa och idag har ingen mat har känts minsta lilla god. Såg att det var någon fler som mådde illa och att det kan bero på att förbränningen är igång och jag får hoppas att det är det. Magsjuka vill jag då inte ha!
 
Hemskt tungt att köra igenom FFpasset ikväll också, blev klar för bara ett litet tag sedan. Så fick det bli en halvtimmes snabb promenad efteråt och ytterligare en halvtimme lite mer sakta. Framför en serie så flyger tiden iväg! 529 kalorier extra brände jag i alla fall så jag känner att jag förtjänar den där extra bananen jag nyss tryckte i mig som inte står med på matschemat. Smakade hyffsat gott också. Middagsdags klockan 02.00 då! Jag vet, stört men så blir det när man sover länge.
 
Jag hade tänkt att inte ha några dippar den här gången men antar att viljestyrkan att tänka bort det jobbiga inte riktigt finns där som jag hade hoppats. Hade vart jävlarns gott med en mättande pizza just nu.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: FitnessFighten
    10 May 2013

33% avklarat - mätdag!

Kategori: FitnessFighten / 2013
Yäääh en tredjedel av FitnessFighten är gjord nu! Alltså midjemåttet (eller det kallas midjemått men man mäter precis över naveln), fick kolla flera gånger för att se att det stämde och att jag var så avslappnad jag bara kunde, men det var verkligen 5 cm skillnad från när jag mätte förra gången! Kilona bryr jag mig inte om speciellt mycket.
 
Men jag är besviken på pulsen... Så går det kanske när man är så rädd för att bli sjuk att man inte vågar ta i allt man har. Svettig blir jag i alla fall när jag springer och pulsen ligger oftast på 85% som den ska, men jag vill ju så gärna ta i lite extra. Utöver det rekommenderade programmet går/joggar/springer jag en timme till efteråt, lite blandat sådär. Maten går ganska bra, har hittills blivit mycket lasagne och tonfisksallad, men måste variera mer framöver, börjar kännas tråkigt.
 
Något som är jäkligt gott efter ett träningspass är tonfisk och äpple förresten. Alltså man blandar inte ihop det men en tugga här, och en tugga där, liksom. Känns fräscht att äta. Kan även tillägga att jag tappat 3 cm över tuttarna, fortsätter det såhär så har jag inga kvar när det här är slut hahah. Jag hoppas dock det är ryggfett som försvunnit men tvivlar. Undrar ni något över FitnessFighten så fråga på så ska jag berätta mina erfarenheter :)

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet, Roligt
    10 May 2013

Armband och godis till mammor!

Kategori: Företagslivet, Roligt / 2013
Här har vi den! Morsdagboxen från Godisboxen.se! Så jäkla gott godis, och så armbandet, som lilla jag har gjort. Det står "Om jag fick välja mamma, skulle jag välja dig", ett budskap Godisboxen.se valde och jag tyckte det var klockrent, hoppas mammorna därute som får denna box också kommer tycka om det! Fler bilder på armbandet finns om du klickar på länken.
 
Det känns så himla roligt att få vara med på ett hörn hos Godisboxen.se, de har verkligen kommit på en smart idé: Att man lätt ska kunna uppvakta någon man tycker om, med en härlig box med godis och annat roligt. Det finns över 50 olika kombinationer, precis som denna morsdagbox innehåller det inte alltid bara godis i boxarna, utan även spel, trisslotter, biobiljetter, leksaker mm. Eget foto får man sätta på lådan om man vill och frakt ingår i priset. Hur enkelt som helst! Jag har skickat två stycken boxar faktiskt, och båda mottagarna blev väldigt glada :)
 
Så vet du inte vad du ska köpa till mamma på morsdag så rekommenderar jag denna box :)

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kaninen
    09 May 2013

Kaninsläpp!

Kategori: Kaninen / 2013
Det verkar vara mycket kosläpp just nu, men jag har ju ingen ko utan fick istället släppa ut lilla kaninen, och OM han blev lycklig! Filmade ju eftersom jag visste hur han skulle reagera på att komma ut, men trots att jag såg till att hela skuttfältet fick plats när jag ställde upp kameran, så blev filmen kapad på något sätt så allt som borde synts gjorde inte det... Och den gladaste biten när han gräver och sedan rullar sig i det uppgrävda gjorde han såklart efter en kant som inte kom med... Och då är det ingen mening att visa. Får bli en bild istället :) Så här kan en kanin se ut uppifrån. Hehe.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Sponsrat
    09 May 2013

Trädgård!

Kategori: Sponsrat / 2013
Nu är våren här och alla börjar fixa i sina trädgårdar. Alla utom jag då dvs. Jag tycker inte det är så viktigt att ha en flashig trädgård, inte just nu i alla fall. Däremot om vi någon dag flyttar, då skulle jag välja ett helt annat läge och då tror jag det skulle bli mycket roligare att greja utomhus. Jag har ju såklart drömmar, som inkluderar en liten swimmingpool, en hängmatta en bit ifrån huset under ett par träd sådär halvt i skuggan. Upplysta träd och buskar på kvällen och kanske en liten fontän med härligt porlande vatten någonstans. Urmysigt.
 
På K-rautas trädgårdsavdelning finns ett par tips för din trädgård. Bland annat verkar det som att det blir mer och mer vanligt att man lägger marksten i trädgården istället för att ha så mycket gräs, vilket ju vore något för mig som inte är så värst förtjust i att klippa gräset ;) Det här är ett sponsrat inlägg genom Blogvertiser.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    09 May 2013

Ojdå...

Kategori: Vardagen / 2013
...det blev en bloggpaus! Så inne i allt som måste göras att bloggen fått vila en stund. Har inget speciellt kul att bjuda på just för tillfället heller, men tänkte berätta att jag lever i alla fall. Det är hårda dagar, maten tar upp så mycket tid, men jag vet att det är värt det i slutändan. Pigg och fräsch till sommaren, ja tack! Sitter för övrigt och konverterar en film på kaninen, kanske lägger upp den sen :)

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: FitnessFighten
    06 May 2013

Bästa måltiden på dagen

Kategori: FitnessFighten / 2013
FRUKOST! Tänk om man kunde få äta det till lunch och middag också... Här här vi havregrynsgröt med kiwi och mjölk på sidan om (hatar när mjölken blir varm, uasch) två Wasa Delikatess med kalkon och äggvitor. Tyvärr blir jag inte ordentligt mätt på det, men det är gott i alla fall. Nu ska jag träna, igår väntade jag två timmar efter frukost med att träna, men höll då på att svimma av utmattning så nu kör jag en timme efter och hoppas det går bättre.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    05 May 2013

En fin tröja!

Kategori: Kläder / 2013
Klädinlägg är väl inte min starka sida men hej vad fin den här tröjan var! Känns som en perfekt beachtröja, lätt och somrig och vit och fin. Och jag gillar mönstret, faktiskt! Om den finns kvar 1 juni när jag är klar med FitnessFighten så tror jag faktiskt jag ska köpa den. Hittas här på Bubbleroom.se!

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tampons for free
    05 May 2013

En annorlunda ask

Kategori: Tampons for free / 2013
För några dagar sedan fick jag en till synes helt reklamfri tampongask i brevlådan från R.E.D.D. Free, tänkte först att det måste blivit något fel, men denna gång satt var budskapet gömt. Och det tycker jag var väldigt smart gjort av dem. Om gifbilden jag ordnat funkar som den ska så får ni se hur boxen ser ut både på utsidan och insidan.
 
"Om du tror att du är ful, helt värdelös..." stod det på kanten, det första man såg. Inuti locket fortsatte det "...och att blåmärken är en del av vardagen så misstänker vi på Polisen att du kan vara utsatt för ett allvarligt brott av den du lever med. På polisen.se/komtilloss kan du läsa mer om vad du kan göra om du är utsatt."
 
Varje dag utsätts tiotusentals människor för kränkningar, våld och hot av någon som står dem nära. Man tror till och med att det kan vara uppemot hundratusen, eftersom långt ifrån alla polisanmäler. Det vill polisen ändra på genom att upplysa om att det är allvarliga brott, och de ska anmälas. Jag hoppas av hela mitt hjärta att ingen av er behöver använda denna information, men som sagt, det finns hjälp om man behöver det! Kika på länken ovan, där finns mycket att läsa.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: FitnessFighten, Företagslivet
    03 May 2013

Lite off just nu

Kategori: FitnessFighten, Företagslivet / 2013
Alltid lika trevligt med svettiga bilder eller hur! Nejmen, jag har som inte så mycket mer att bjuda på för tillfället. All energi går åt till att träna, laga mat, städa undan efter att man stökat ner i köket flera gånger om dagen, äta var tredje timme osv. Jag som avskyr att laga mat (en till anledning till varför jag ser ut och mår som jag gör) tycker det här är ganska jobbigt. Förhoppningsvis blir det ett grymt storkok i helgen så jag kanske slipper laga mat på i alla fall två veckor, det vore underbart! Tredje dagen med FF och än har jag inte brutit ihop, trots att det värker som tusan i typ varenda muskel.
 
Annars jobbar jag mest, Drops of Light-beställningar och så några extra sidoprojekt med företaget som tagit upp mycket av min tid. Har inte ens hunnit gå igenom någon kategori av svaren på enkäten än, och jag längtar hela tiden tills jag har tid att sätta mig och verkligen studera det! Men först måste jag göra allt annat som är viktigare, och den är en lång lista.. Tänkte mest bara kika in här och ja, uppdatera något i alla fall. Hoppas ni har en fin fredag!

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    01 May 2013

Jag har ingen maaat

Kategori: Vardagen / 2013
Kinapuffar hade jag igår också, och orkade inte äta upp så det får bli en fet NEJlapp på den påsen, får ju skämmas om jag tjuväter nu när jag förseglat den så fint!
 
Igår firade vi 7 år tillsammans, jag och J, så vi bestämde oss för att göra finmat. Lasagne direkt från grunden liksom. Så avancerad mat gör vi aldrig (japp, i vår bok så är lasagne avancerat!) så vi tänkte att vi gör mycket så räcker det ett tag. Det blev jättemycket. Fick två tredjedelar kvar och ja, det hade ju varit gott att äta idag! Men nej, för jag fick senare den kvällen för mig att jag ska minsann köra FF  jag, smart va? Jimmy får äta upp den goda lasagnen själv nu, lagomt roligt. JAG. VILL. HA. OCKSÅ.
 
Dessutom har jag ingen bra mat hemma, så blir extra sugen på lasagnen. Blir storhandling lite senare!

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: FitnessFighten
    01 May 2013

FitnessFighten Maj 2013

Kategori: FitnessFighten / 2013
Då kör vi igen! Det är inte kul någonstans att ladda upp dessa bilder, för det här känns inte som jag, inte minsta lilla del. Valde även att inte sminka mig för att se om det händer något med hyn och de äckligt mörka ringarna under ögonen.
 
Sista-minuten-jag bestämde mig igår runt niotiden på kvällen att ja fan jag kör igen. FitnessFighten alltså, undrar du vad det är så läs på World of Shape eller kolla igenom kategorin detta inlägg ligger i, lägger allt som har med träning att göra i denna kategori den här månaden.
 
Har nästan samma utgångsläge som förra gången. 58,7 i vikt, 82 cm över naveln och det som skrämmer mig mest är vilopulsen på hela 74 slag per minut. Det är två slag mer än förra gången. Hoppas på att sänka den med minst 20, då jag lyckades med 18 sist.
 
Jag gör det här för att jag vill må bra, både på insidan och på utsidan. Även om det bara håller i några månader efteråt så är det värt det. Det funkar inte att sitta vid en dator/tillverkningsbord från morgon till kväll och sedan lägga sig på soffan och äta godis till tvn. Man måste röra på sig och jag glömmer bort det ibland. Och dricka vatten, jag ska dricka flera liter om dagen! Jag som normalt dricker ungefär tre glas vatten i veckan. Man förstår ju varför jag ser ut som jag gör.
 
Men varför jag lägger upp bilderna då om det är så pinsamt? Jag behöver motivationen. Behöver veta att någon vet vad jag håller på med, för då finns det mindre risk att misslyckas. Hade jag verkligen varit motiverad skulle jag klarat det här utan hjälp av World of Shape, men är tyvärr inte det, jag är ingen naturlig träningsmänniska. När det blir lite jobbigt på löpbandet så drar jag ner farten t.ex, och då händer det ju inte speciellt mycket. Jag kommer kämpa mer nu.
 
FitnessFighten är ju en tävling också, med chans att vinna 21 000 kr. Det sporrar enormt! Om jag på något magiskt sätt skulle vinna så ska jag unna mig att fixa håret. Livet som liten egen företagare är inte alltid en dans på rosor vetni, det är hårt jobb, mycket jobb och för mig så räcker pengarna inte till att gå till en frisör, men det är väldigt givande och underbart att få göra vad något man tycker om, så då kan jag offra håret. Men fan, nu kör vi!! Jag ska starta mitt första träningspass alldeles snart :)