VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Jag tävlar
    30 Nov 2013

Finaste strumporna!!

Kategori: Jag tävlar / 2013
Jag tävlar mycket i olika bloggtävlingar, men när man måste tipsa i sin egen blogg så brukar jag låta bli att delta, gillar inte att fylla bloggen med sånt. Men ingen regel utan undantag som man brukar säga, och nu kommer undantaget med det här fina julpaketet. JAG BARA MÅSTE HA DOM DÄR STRUMPORNA, jag börjar ju redan i slutet av sommaren med tjocksockar så hinner slita ut många per år. Dessa har verkligen allt man som strumpfantast kan önska sig, långa, varma, juliga, RENAR och tofsar, det kan inte bli bättre.
 
Om du också vill slåss om dessa vackra strumpor (och resten av sakerna på bilden) så gå in och tävla hos Malin.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    30 Nov 2013

Tävling imorgon!

Kategori: Julkalender / 2013
Min rutin är förstörd (på ett bra sätt), vaknade upp imorse och det var rent och fint i hela huset! Inget att städa alls, det känns väldigt konstigt måste jag säga. Så jag håller på att förbereda 1 adventstävlingen som kommer upp imorgon! Priset håller jag hemligt en liten stund till, men kan avslöja att det är ett pris som fanns med i julkalendern förra året, och faktiskt så var det det priset som gillades av allra flest människor enligt utvärderingen! Hoppas det gillas lika mycket i år :)
 
Det kommer alltså bli en tävling varje söndag i år som pågår en vecka var, jag hinner inte med mer. Inläggen kommer hamna i kategorin Tävlingar och vinnarna presenteras i nya inlägg i Vinnare-kategorin. Jag har dock inte ordnat någon tävling för 4 advent ännu, om något företag läser detta och vill bidra med en vinst 22-29 december så maila mig vetja! liie.blogg(at)hotmail.com. Annars knåpar jag ihop något eget.

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Leva enkelt
    29 Nov 2013

Litegrann om städning

Kategori: Leva enkelt / 2013
Vad tycker ni om att städa? Jag är ju lite underlig och tycker det är roligt att storstäda, för efteråt mår jag så himla bra. Men för tillfället gör jag inte annat än småstädar hela tiden, förstår inte hur vi kan stöka ner så ordentligt på bara någon dag... Jimmy fyller år imorgon så en riktig storstädning är på sin plats idag, längtar så efter att ha alla rummen rena och fina samtidigt!

Detta inlägg skrivs i samarbete med Rena-Hem, men som alltid skrivs bara mina egna åsikter. De erbjuder en rad olika tjänster och vissa av dem skulle jag faktiskt kunna använda mig av trots att jag är lite av ett städfreak. Flyttstädning, fönsterputsning och trädgårdsarbete bland annat. Flyttstädningar har jag gjort ett par stycken trots att jag själv bara flyttat en gång, och det är ingen dans på rosor! Rena Hem tar 28 kr per kvadratmeter efter rutavdraget, så det skulle bli runt 2500 kr för vårt hus, lätt värt.

Jag ska berätta något jag skäms lite över också. Här putsas fönstren ungefär en gång vartannat år. Det blir alltid ränder så det känns som slöseri med tid när det ser lika hemskt ut efteråt ändå. Skulle absolut kunna anlita någon som kom hem och putsade alla våra fönster, ni som hängt med här vet att det här året har varit väldigt nyttigt för mig då jag har insett att ett överflöd av saker inte gör en lyckligare, lägger hellre pengar på något som ger mig mer tid över istället.

De erbjuder även vanlig städning av olika slag, men det är något jag inte skulle kunna låta någon annan göra. Här hemma är det jag som städar, Jimmy plockar lite ytligt ibland men det är jag som torkar, skurar och allt sånt. Jag skulle inte ens låta min mamma komma hit och städa men det har bara med mitt kontrollbehov att göra, behöver ha stenkoll på vart saker hamnar och vad som görs här hemma. Försöker jobba på att släppa det lite men det är svårt alltså.

Har ni testat att använda er av någon slags hemstädningstjänst, eller är det kanske någonting ni skulle kunna tänka er att göra?

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    28 Nov 2013

Trädbelysning

Kategori: Vardagen / 2013
Nu lyser det i buskarna! Var väldigt nöjd över att jag hittade två ledljusslingor på Rusta till halva priset efter förra julen, men en av dem verkar vara lite paj märkte jag nu. Visste inte att det var blinkande slingor, man får välja mellan sju olika takter och en som är still, vill ju bara ha den stilla men varje gång den slås på med timern så börjar den blinka så man får gå och ändra... Riktigt störande, och det konstiga är att det är bara den ena som är så, inte den andra som är exakt samma sort. Men hur som helst så är det mysigt med ljus i alla fall, snart åker ljusstakarna upp i fönstren också!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    28 Nov 2013

Torsdag = Fotokurs

Kategori: Vardagen / 2013
Veckorna rullar på lite för snabbt, nu är det dags för fotokurs igen och jag har fortfarande inte tagit någon bild på temat Livsstil. Temat jul var lättare eftersom jag kunde ha användning för de bilderna (en av dem sitter i headern!), men jag tycker inte riktigt om att fota bara för fotandets skull. Får rota fram lite kosttillskott eller något, fast hur kul är det att titta på en sån bild, egentligen?

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    27 Nov 2013

Uppdatering av webshopen

Kategori: Företagslivet / 2013
Jag fastnade i webshopsrenovering istället för att städa kontoret igår. Nu är det lite juligt på startsidan och har äntligen tagit mig tiden att göra en footer med lite sociala grejer, Facebook och har även lagt till ett rssflöde med mina senaste inlägg här på bloggen. Jag vill ju att Drops of Light ska vara personligt så det är inte mer än rätt att besökare och kunder lätt kan hitta in hit, trots att det här är en personlig blogg mer än en företagsblogg.
 
Sen har jag ett problem som ni kanske kan hjälpa mig med, har lagt in en feed som automatiskt visar senaste Instagrambilden på taggen dropsoflight, jag valde den för att det redan finns ett par bilder på mina smycken där, men borde jag uppmana till att tagga dropsoflightse istället? På dropsoflight taggas en dek saker som inte har något med mitt företag att göra och det kanske är dumt att det ploppar upp helt orelaterade bilder på ljussken och droppar, även om de är fina. Vad tycker ni?

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tampons for free
    27 Nov 2013

Naturligt i balans

Kategori: Tampons for free / 2013
Den här kampanjen från R.E.D.D. Free tillsammans med Lactacyd är extra rolig, för innan den kom ut fick vi Reddville-medlemmar vara med och utforma den! Det har varit omfattande undersökningar och jag deltog i sista steget då ett par förslag tagits fram och vi fick säga vad vi tyckte om dem. Jag älskar att delta i sånna undersökningar och satt rätt länge med den, så roligt. Resultatet blev det som jag tyckte bäst om, med produkterna i fokus och en enkel text, så som reklam ska vara tycker jag.
 
Vad tycker jag om Lactacyd då? När jag var liten så fanns alltid Lactacyd hemma, det var den som är riktigt tunnflytande, nästan som vatten i konsistensen och hade en svag doft av... Ingenting? Jag vet inte hur man ska förklara doften, den är parfymfri då den är för känslig hud och intimhygien men har ändå en svag doft av någonting, det är nog ingredienserna som luktar. Den här tvålen är inget jag köpt själv sedan jag flyttade hemifrån, så jag vet inte hur den har utvecklats genom åren, men tack vare denna kampanjen så har jag upptäckt att nya produkter kommit ut från Lactacyd, och jag har fått testa två stycken!
 
Duschcremen och Intimmoussen luktar likadant som den tunnflytande tvålen jag minns sen barndomen, men duschcremen är sådär härligt krämig, inte alls rinnig som duschtvålen. Moussen är fluffig, mousse kan jag tycka är en lite lustig form på en rengöringsprodukt men inte alls något sämre för det, snarare roligare :) Lactacyd är skonsamma rengöringsprodukter med rätt pHvärde, och innehåller även naturlig mjölksyra som hjälper till att bevara vår naturliga pHbalans. Jag kommer absolut använda upp flaskorna, är bra sugen på att köpa på mig lite mer och lagra också nu när det är lika billigt som vilken annan tvål som helst.
 
- Apotea.se ger 30% rabatt och fri frakt på Lactacyd om du anger lactacyd som kampanjkod i kassan!
- Tävla om ett par flaskor Lactacyd här!
- Och som vanligt, den som vill ha gratis tamponger varje månad kan blir medlem på R.E.D.D. Free!

9 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    26 Nov 2013

Fullt upp med företaget!

Kategori: Företagslivet / 2013
Det märks att det börjar närma sig jul nu, förra veckan fick jag in smyckesbeställningar på dropsoflight.se för flera tusen kronor, och jag måste ju erkänna att det är väldigt ovanligt på bara en vecka, men otroligt KUL förstås! Blir riktigt peppad av det, och just nu är humöret på topp och jag har tillverkat dagens skörd så jag ska ta och städa här på kontoret nu tänkte jag. Det är trevligt förresten att se att det finns de som är ute i god tid med julklapparna, själv är jag lite av en sista-minuten-människa tyvärr..
 
Hur går det för er med julklappsinköpen? Klara? Inte ens börjat? :)

9 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    25 Nov 2013

Fluffig räv

Kategori: Vardagen / 2013
Vi såg en superfin räv den där fotosöndagen, tror nästan den tyckte om att bli fotad så still som den satt. Imorse klev jag upp halv ett faktiskt, fick en timmes solsken så jag passade på att fota massa grejer som väntat på ljus.. Som sagt svår årstid det här. Ikväll ska jag försöka hä mig ut och sätta upp ljusslingor i träd och buskar, bäst att göra det innan snön kommer, blir ju extra fint när snön lägger sig på. Har ni börjat sätta upp juleljusen än?

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    22 Nov 2013

Härnösand

Kategori: Vardagen / 2013
Igår gjorde vi något som är helt emot mina principer. Man åker inte fyra mil enkel väg mitt i natten för att köpa godis, man gör bara inte det. Jag tänker på alla pengar man slösar bort på bensin och överpriser... Men det gjorde vi, strax innan tolv inatt gick vi in på Statoil i Härnösand och köpte godis och fryst pizza. Men vi slog två flugor i en smäll och for in till stan och fotade lite nattljus också, annas hade jag aldrig sagt ja till den där trippen. Fick dock så bråttom iväg att jag glömde både stativ och stjärnfiltret hemma... Dessutom var batteriet nästan urladdat. Men vi fick kanske två okej bilder, mat och så blev det en trevlig nattutflykt som vi aldrig gör annars så jag är nöjd :) Vi hittade till och med ett utsiktstorn!

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kaninen
    21 Nov 2013

Hej Sista-Minuten!

Kategori: Kaninen / 2013
Som vanligt är jag ute i sista minuten när det kommer till att fota veckans teman i vår lilla fotoklass. Ett var kontrast och det var bara att dra ut strålkastaren och överkastet och sätta kaninen mitt i. Ibland är det ganska surt att man inte vaknar förrän solen gått ner, den här årstiden är det väldigt svårt att fota för mig. Dessutom vägrade kaninen att sitta still så en bild av 40 blev okej och det är den här. I fotoklassen får vi inte redigera, men den här jag lägger upp på bloggen är såklart redigerad för att öka på kontrasten, precis som de flesta bilderna härinne. Och en reflexskärm skulle inte sitta helt fel har jag upptäckt! Har en hemmagjord men den gjorde jag av en tung spånskiva så den orkar man inte ens ta fram ur skåpet.

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Blandat
    20 Nov 2013

Chokladbollrecept

Kategori: Tips - Blandat / 2013
Jag vet inte hur man bakar chokladbollar så jag har fått googla, och de flesta recept verkar innehålla väldigt mycket socker och alldeles för lite havregryn. Det kändes inte rätt alls så jag har experimenterat i ett par veckor och kommit fram till den bästa kombinationen. Med ekologiskt vaniljpulver istället för vaniljsocker och vatten istället för kaffe.
 
5 dl fiberhavregryn
1/2 dl socker
3 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
100 gram margarin
1/2 dl vatten
 
Hur man gör chokladbollar behöver jag väl inte förklara närmare, bara blanda ihop och rulla bollar och sen i pärlsocker, kokos, nötter, strössel, whatever. Men för att det här receptet ska bli bra så måste havregrynen köras i en mixer först, så det blir finkornigt. Lovar, det blir MYCKET godare! 5 dl syftar på 5 dl omixade havregryn. Nu vet jag inte, kanske ska chokladbollar vara en riktig sockerbomb, men jag tycker det räcker gott och väl på mitt vis. Kan vara första gången jag lägger upp ett recept på min blogg! Och förmodligen sista.. ;)

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Inredning
    20 Nov 2013

Måla lister

Kategori: Inredning / 2013
Nu ska listerna runt dörröppningarna upp! Eller inte just precis nu för jag ska snart sova, men jag har nyss målat dem en fjärde gång så nu ska de bara sågas och sättas upp. 5 år utan dörrlister, det är förjävligt. Man blir så van att man inte tänker på hur stökigt och hemskt det ser ut... Vill ha klart det här huset nu!
 
Kan inte ni berätta om ni har något ofärdigt hemma hos er också som egentligen är så lätt att ta tag i men som man struntar i att göra ändå, för det går ju att leva utan? Lister är min svaga punkt i alla fall, jag avskyr att sätta alla slags lister..

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Inredning
    19 Nov 2013

Prydnadsrenar

Kategori: Inredning / 2013
Hade ingen aning om att Zalando.se sålde saker! Hittade dom här renarna / hjortarna eller vad det är, den rosa är hela 31 cm hög, skulle passa så bra under våran julgran som alltid är full av olika sorters djur! Fast sånna här färgglada prydnader är kanske inte min grej riktigt, men jag har inte hittat någon vit ren eller annat djur som är så pass hög att den skulle passa under granen... Ännu. De blå djuren finns här förresten, vi hade blått i granen förra året och jag tror vi kommer ha det i år igen, det var väldigt skönt att titta på. Letar vidare efter vita djur, ville bara visa dom då jag tyckte dom var söta, kanske går att spraya?

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Blandat
    19 Nov 2013

Ekologiskt te

Kategori: Tips - Blandat / 2013
Nu har jag smakat teerna som jag fick från Naturalbox.se, på bilden har vi The Eminent Earl Grey, ett organiskt te från The London Tea Company. Jag tyckte det var helt okej, dricker annars bara svartvinbärste (sa ju att min shopping är väldigt inrutad och begränsad!), så det var kul att testa på något annat men jag tror inte jag kommer köpa just denna.
 
Lemongrass & Ginger, örtteet från Pukka (se bild och resten av provboxen jag fick här) var godare, friskt och fräscht. Eftersom det innehåller ingefära så känns det som ett perfekt te när man är lite krasslig, kan absolut tänka mig att ha ett paket hemma. Teet består av 100% ekologiskt odlade örter. Googlade lite på andra sorter, och det finns en som heter Night Time som jag gärna skulle vilja testa då den sägs göra att man blir mer avslappnad och det skulle jag verkligen behöva. Men jag vet inte, ni som är mer insatt i tevärlden, låter havregräsblomma, lakritsrot, kamomill, lavendelblomma och lindblomma gott tillsammans?
 
Tack Naturalbox för fina prover!

2 st

ÅSIKTER
   Catchy

    Kategori: Music
    18 Nov 2013

Catchy

Kategori: Music / 2013
Jag är inte så insatt i vad som hänt med YouTube och jag bryr mig just inte något heller eftersom jag aldrig är där mer än att se på klipp, men låten är ju helskön! Alla Googles tjänster är ju däremot rätt krångliga. Jag har använt mig av Google Analytics till exempel i flera år nu och vet fortfarande inte var man loggar in, för att komma till inloggssidan googlar jag analytics och klickar på första länken... Smidigt värre. Så jag kan lätt förstå om de krånglat till Youtube också.

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    18 Nov 2013

Same but different

Kategori: Vardagen / 2013
Min fotolärare visade något kul med min bild på Sandöbron som jag la upp för ett tag sedan, ser ni vad?

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    18 Nov 2013

Isig vattenpöl

Kategori: Vardagen / 2013
Vilken jobbig helg. Aldrig har jag haft så här ont i huvudet! Jag brukar sällan ta värktabletter men nu har inte ens tre om dagen räckt.. För att spä på det hela så fick jag noll timmars sömn inatt, tror kanske jag slumrade till mellan 07.00 och 07.15... och sen fick jag gå upp eftersom den här söndagen var utedag med fotokursen. Bara att klä på sig och ladda upp med näsdukar! Fick väl några trevliga bilder, och så såg vi en väldigt fin räv som snällt stannade och posade en stund för oss nio fotogalningar. Två timmar kvar nu innan jag ska hoppa i säng, ska ta och sortera lite tvätt så jag kan tvätta järnet imorgon, alla tre lager kläder jag hade på mig idag luktar eldrök.

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Blandat
    16 Nov 2013

Naturalbox, en ekologisk box

Kategori: Tips - Blandat / 2013
Det finns ju mycket naturliga och ekologiska produkter i butiker och på nätet nu för tiden, men jag måste erkänna att jag är en av dem som sällan köper, då jag blir så osäker när det kommer till att köpa sånt jag aldrig testat förut. Häromveckan fick jag ett litet pressutskick från Naturalbox.se, ett företag som samlar ihop ett gäng ekologiska och naturliga produkter till ett värde av minst 450 kr varje månad och stoppar dem i en box som säljs för 199 kr styck. Prenumererar man så man får en box varje månad kan man komma ner i så lite som 149 kr per box!
 
Det är som att upptäcka en helt ny värld med sånna här boxar. Nu fick jag inte en hel box utan bara ett smakprov, men det var grejer jag aldrig skulle ha lagt märke till i affären annars, ni kan nog aldrig förstå hur inrutad min shopping faktiskt är. Kan absolut tänka mig att köpa havrebaren Flapjack från Simply Scrummy igen. Den smakade som mjuka sega havrekex, ni vet sånna man äter vid jul. Var riktigt hungrig och den räckte för att stilla hungern tills det var dags för att laga middag någon timme senare. Många plus på den alltså!
 
Om det är något i boxen man själv inte har användning för kan man alltid ge bort det till någon annan. Som hårmascaran från K Pour Karité, den luktade väldigt gott men det är inte min grej. Ska jag tävla ut den här på bloggen? Ja, nej? Teerna har jag inte hunnit med att smaka än men det vårdande hårserumet med sheasmör från K Pour Karité gjorde susen på mitt torra hår i alla fall och luktar friskt och gott.
 
Och vet ni vad som bland annat ligger i stora Decemberboxen som man kan köpa nu? Mitt favoritvaniljpulver från Bourbon! Använder den i naturell yoghurt och kvarg (och i chokladbollar!), mycket bättre än vaniljsocker. Decemberboxen innehåller produkter till ett värde av 654 kr så det kan vara värt att spana in! Alla olika prenumerationer och priser finns här.

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    16 Nov 2013

En udda dröm

Kategori: Liie / 2013
Städpaus, måste berätta om min dröm inatt. Min kanin hade ramlat ner i sin vattenskål (som för övrigt är så pass liten att han bara får ner huvudet i den i verkligheten) så hela han låg under vattnet, och vattnet frös till is. Jag plockade ut iskuben med en fryst kanin i och började skölja den i varmt vatten. När all is var borta så fanns där ingen kanin längre, i min hand stod istället ett riktigt jävla litet FÅR! Och där slutade den drömmen, vad säger man om det? Klippet nedan är en av dom skönaste scenerna med Amy Farrah Fowler och lite så känner jag haha.
 

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    15 Nov 2013

Ja det är inte alltid kul

Kategori: Vardagen / 2013
PENGAR. Jag har väldigt lite och tycker oftast det är helt okej, eftersom jag inte behöver så mycket saker. Men självklart finns det vissa tillfällen då jag önskar det var annorlunda, och igår var ett sånt tillfälle. Gick in på Cubus som jag alltid gör när jag är i Birsta, för att se om de fått in mina favoritstrumpor. De har inte funnits på två år och jag hade nästan gett upp hoppet, men igår så fanns de äntligen där! Det taskiga i den här historien är att jag inte hade råd att köpa dem. E t t   p a r   s t r u m p o r . Det lilla som finns måste gå till viktigare saker än ett par mysiga strumpor trots att jag sliter ut säkert tio par på en vinter. Så det var ett litet sad moment, borde inte ha gått in i affären alls egentligen men det är liksom en vana att kolla efter strumporna.
 
Om ett par veckor sägs det att företagare får tillbaka på skatten i alla fall, det blir skööönt. Allt förutom en liten summa till de få julklapparna jag ska köpa kommer dock gå in på huskontot, det är trots allt viktigast att betala sitt boende. Vad ska man med ett par strumpor till om man inte har någonstans att bo liksom? Okej, det där lät ologiskt, ett par strumpor är ju jättebra om man bor i en koja i skogen. Jag vill bo i en koja i skogen! I en trädkoja så inte rävarna kommer åt en, dom är inte så bra på att klättra i träd, det har jag sett. I alla fall inte i grannens nyplanterade träd, men det ser hysteriskt roligt ut när de försöker ;)
 
Nä hörni, nu börjar jag svamla känner jag så bäst att lägga av. Hoppas ni har en skön fredag! Själv ska jag precis ta tag i storstädning och tvätt, men det känns kul. Jag vet, jag är udda människa.
 

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    14 Nov 2013

Balance. Not.

Kategori: Vardagen / 2013
Det är så typiskt, när man får (och nästan måste om man vill umgås något med sambon) ha snedvridet dygn, ja då är man trött som en stock. Klev upp klockan 8 imorse och åkte till Birsta. Var meningen att jag skulle titta på någon julklapp eller så men fick mest panik på det så jag struntade i det. Piggar upp med en stenbalanseringsbild från i somras istället.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Ni tipsar mig
    14 Nov 2013

Julkalendertips!?

Kategori: Ni tipsar mig / 2013
Förra året vann jag bland annat ett stjärnfilter hos en bloggare som nu satt lösenordsskydd på sin blogg, så där lär man inte se någon kalender i år. Filtret är fortfarande en favorit, speciellt den här årstiden!
 
Jag tycker om att tävla och har sett fram emot december av den anledningen att det oftast pågår mycket julkalendrar då i alla bloggar. Men vilken besvikelse igår när jag satt och letade med hjälp av Google, hittade bara två stycken bloggare som planerar en tävlingskalender.. Den ena är Sophiecoper.se och andra är Saragunmarie.blogg.se. Vet även sedan tidigare att Viras.se kommer ha en. Förra året minns jag att jag följde typ 40 bloggkalendrar, det verkar ha minskat rejält. För vid det här laget bör man väl ha gått ut med att man tänker ha en kalender och börjat marknadsföra den? Eller så är det Google som inte snappat upp det än bara, hoppas det.
 
Tipsa gärna bland kommentarerna om du vet någon bloggjulkalender där man kommer kunna tävla om saker!

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    12 Nov 2013

Tack hörni!

Kategori: Vardagen / 2013
Vad roligt att det var några som faktiskt hade lite åsikter och tips på glasinlägget! Jag trodde att det skulle bli okommenterat, att jag skulle framstå som smått galen som har så mycket krav på en sån liten sak. Ni som inte kommenterade kanske iofs tyckte det, men jag verkar inte vara helt ensam om mina tankar i alla fall :) Annars vill jag också tacka för att ni förgyller min vardag med små fina ord lite här och där, en kommentar betyder så mycket mer än man kan tro! ♥

12 st

ÅSIKTER

    Kategori: Leva enkelt
    11 Nov 2013

Glasfunderingar

Kategori: Leva enkelt / 2013
Varje gång jag tar ett glas ur köksskåpet får jag lite panik. Det skåpet är hur ominimalistiskt som helst, med över 40 olika sorters glas och muggar i alla möjliga storlekar, former, färger och mönster. Sånt här tycker jag är lite jobbigt att lägga upp för det stökar ner så i bloggen, men när allt är ställt i ordning ser det lika hemskt ut ändå, så det spelar ingen roll om jag hade städat innan... Skulle vilja göra mig av med allt och börja om, med smarta glas och koppar (och ha överskåp som inte är så djupa, men det hör inte hit). Det här är vad jag kommer tänka på om jag får för mig att sälja mina gamla glas på loppis och köpa nya:
 
1. Vad för slags glas behöver vi?
Glas att dricka ur till vardags. Koppar att dricka te och kaffe ur. Något lite större och festligare glas. Plastmuggar att ta med när man är ute. Det är vad vi behöver. Vinglas, shotglas, whiskeyglas osv är inget jag själv behöver, men kanske vore bra om man har en fest. Plus att Jimmy tycker om fina whiskeyglas.
 
2. Hur många glas ska vi ha av varje?
Vi skulle klara oss med 6 av varje, men det kan vara bra att tänka lite längre. 12 känns vettigt, dels om vi är många någon gång men också eftersom vi har en fullstor diskmaskin som ska fyllas helt innan den körs igång. Dessutom medans diskmaskinen går så kommer det finnas glas att ta av om man har ett set på 12.
 
3. Hur ska glasen se ut? Här finns enligt mig mycket att tänka på.
 
STAPELBART - Mycket viktigt för att spara plats, och det gör ju att vi kan skaffa fler sorters glas, som olika festglas, om allt kan förvaras på höjden. På kopparna kommer jag kolla hur örat sitter och se till att de inte gör att kopparna lutar när man staplar, det ser stökigt ut och oftast går det bara att stapla två och två då.
 
MATCHANDE - Alla glas ska se enkla ut utan mönster och texter, och helvita koppar. Jag vill att allt ska matcha även om det inte är från samma serie, så vi kan lägga till eftersom om vi kommer på att det behövs något annat slags glas.
 
STORLEK - De ska ju såklart vara bra storlek att dricka ur, men de måste även passa diskmaskinen. Blir glasen för höga måste de lutas i diskmaskinen vilket gör att det inte får plats lika mycket däri, det blir outnyttjad plats under glasen och det gillar jag inte.
 
UNDERSIDA - Undersidan av glas och koppar ska om möjligt vara släta. I inåtbuktningar samlas vatten efter maskindiskning, och det blir mycket att hälla ut och torka av i onödan. Ibland kan det även ligga diskmedel eller annat gegg däri, uääk. Då får man diska om eller diska för hand, och det är ju både tråkigt och slöseri med tid.
 
ÖVRIGT - De ska vara sköna att hålla i och enkla att dricka ur, inte för tjockt glas och inte för tunt. Och självklart ska de tåla maskindisk, men det hade ni nog redan förstått vid det här laget :) Bra pris skulle inte skada heller.
 

Det kan tyckas som mycket krav för något att dricka ur, men är man praktisk så är man. Hur ser det ut i era köksskåp? Har ni mycket glas och koppar som ni inte använder? Har du ett snyggt och smart planerat glasskåp, visa gärna bild! Sånt är intressant. Tips på perfekta glas enligt ovan uppskattas också. Har jag missat någon smart punkt, säg till!

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    11 Nov 2013

Jag tycker om att se på vatten

Kategori: Vardagen / 2013
Jag har insett nu att de flesta av mina naturbilder innehåller vatten, har inte riktigt tänkt på det förut. Men vatten är så vackert och lugnande (oftast). Skulle så väldigt gärna vilja bo vid nåt vatten som man kan sitta och plaska med fötterna i om dagarna.
 
Nu har jag i alla fall vaknat, legat och stirrat i taket hela natten tills jag äntligen fick somna då det börjat ljusna. Lite senare idag ska jag skriva ett inlägg om hur ominimalistiskt vårat glasskåp är vad man kan göra åt det, det är mycket mer att tänka på än jag först trodde när jag började fundera på detta.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    09 Nov 2013

Personligt mobilskal

Kategori: Vardagen / 2013
Jag kan inte låta bli att älska min spacebild trots att jag fick ta ner den från webshopen för att alldeles för många tyckte den var trist och deprimerande. Jag skulle vilja använda den till något annat istället, men vet inte riktigt vad.
 
Nu har jag testat att lägga den på ett mobilskal på caseapp.se, jag har ju så gammal mobil att mitt märke inte ens fanns med, så valde HTC One X eftersom jag trodde Jimmy hade en sån (hoppas ju på att få ärva den sen!) men så var det visst inte, fick veta när jag var klar att det inte fanns något X bakom hans modell.. Men jag tycker det är roligt att greja i sånna här program där man kan lägga in och flytta runt egna bilder och texter, så det gör inget. Men jag får leta vidare efter något annat att sätta min bild på, kul tidsfördriv var det i alla fall och det är lördag, då får ma roa sig :)

10 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    08 Nov 2013

Ett par rawbilder

Kategori: Vardagen / 2013
från och med nu:  J A G   S K A   A L L T I D   F O T A   I   R A W
 
Det blev en lyckad fotorunda, vi var ute i tre timmar i det kalla men soliga vädret. Åkte runt på flera ställen, nu kan jag inte påstå längre att jag har bildbrist! På slutet började solen gå ner, riktigt fint var det. Just precis den här bilden fotade jag med en vitbalans gjorde bilden blå, som på första bilden, men i verkligheten lyste himlen i orange så jag ordnade det i efterhand. Redigering är ju halva grejen med fotandet tycker jag! Men det är kul att lära sig göra så mycket man kan redan i kameran, det underlättar ju verkligen i bildbehandlingen.  Nu ska jag dra mig mot mina ostkrokar!

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    08 Nov 2013

Solig dag!

Kategori: Vardagen / 2013
Idag är första dagen på väldigt länge som solen skiner! Hur bra som helst, för nu ska vi strax ut och fota. Ska fota i raw tänkte jag, gjorde det ett tag för något år sedan men tyckte redigeringsprogrammet var krångligt plus det blev för mycket att radera.. Men nu ska jag ge mig på det igen, har tömt minneskortet så det finns plats för allt nytt och ska verkligen försöka att inte ta 30 bilder på en och samma grej, anstränga mig lite för att få en bra bild på kanske 5, eller nåt.

3 st

ÅSIKTER
   Hej

    Kategori: Vardagen
    07 Nov 2013

Hej

Kategori: Vardagen / 2013
Lustigt att man går en fotokurs och ändå känner man att man inte har några bilder att visa här. Den här var till temat Historia, brusig som tusan på grund av det tråkiga vädret och därmed högt iso, men låtsas lite för mig själv att det bidrar till gammaldags känsla.. Annars då? Noll fantasi till blogginlägg! Det bara står helt still. Och imorgon är det fredag, igen. Ska ni göra något kul? Jag känner för att bädda ner mig i soffan med godis jag. Fast på dagen ska jag ut med en vän och fota igen, håll tummarna för en liten solglimt, jag orkar inte med grådasset längre.

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Produkter
    06 Nov 2013

Budskapssmycken

Kategori: Produkter / 2013
ETT    /    TVÅ    /    TRE

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tampons for free
    04 Nov 2013

Nivea In-Shower

Kategori: Tampons for free / 2013
Blev så jäkla glad över det här paketet från R.E.D.D Free, två stora Nivea In-Shower, hudcremen man har med sig in i duschen! Jag brukar inte skrika av lycka när jag får paket, men det här var bara så perfekt så det kom ett par glädjetjut och Jimmy tittade på mig som om jag vore dum i huvudet :) Jag tycker inte alls om att att smörja in mig efter duschen, det är jobbigt, det tar tid och det är kladdigt. Jag smörjer bara i nödfall, när jag känner att jag måste liksom. Gillar absolut känslan när kladdet torkat, men tycker oftast inte det är värt att vänta på det. Så den här nyheten från Nivea är heeelt perfekt för mig!
 
Man tvättar sig som vanligt med tvål, sedan smörjer man på Nivea In-Shower (jisses vad mycket snabbare det går att smörja när man är blöt än när man är torr!), vattnet aktiverar cremen som gör att den absorberas direkt av huden. När man smörjt in hela kroppen sköljer man av och kan klä på sig direkt efter duschen. Eller ja, man måste förstås torka av vattnet ;) Men sen är man redo för kläder utan kladd som med en vanlig hudcreme. I länken ovan finns massa frågor och svar, om du vill veta mer.
 
Jag har testat båda, och båda ger absolut känslan av insmord hud, men den vita för normal hud tyckte jag var lite mer effektiv. Förmodligen för att jag inte är så torr, men den blå för torr hud fungerade också, absolut bättre än att inte smörja in sig alls. Båda har den klassiska Niveadoften som jag gillar också. Till och med sambon som aldrig smörjer in sig tyckte den var trevlig!
 
Självfallet var det även tamponger med i utskicket, vill du också få gratis tamponger varje månad, bli medlem hos R.E.D.D Free! Om du vill få chansen att få något extra utöver tampongerna som jag brukar få, välj JA vid SheSocial-frågan :)
 
 

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    04 Nov 2013

Det är finare på sommaren

Kategori: Vardagen / 2013
En bild från en sommarkväll 2012, och en från idag, 2013. Det är så trist väder att fota i just nu, grått och hemskt. Men vi gjorde en runda ändå, jag och min fotokompis. Bilderna blev jag inte nöjd med, det är synd att det ser så bra ut i kameran när det inte är det egentligen. Jäkla väder, och jäkla ISO.
 
Annars då? Blogguppehåll en hel helg, nice. Inatt när jag lagt mig kom jag på  v ä r l d e n s  bästa julkalender, efter att jag kommit på den kunde jag inte somna på flera timmar. Jag tror den är rolig, själv så skulle jag älska att delta i en sån, och den har stora fördelar för både sponsorerna och mig motför en vanlig kalender. Men det går omöjligt att hinna med till 1 december, så den får jag spara till nästa år. Ska ta en kväll och skriva ner allt i detalj, så jag kommer ihåg till 2014. Tiden går ju så snabbt nu, och det är ju bra att det finns något positivt med det.
 
Till sist, skönt med måndag!

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Julkalender
    01 Nov 2013

Julkalender i bloggen 2013?

Kategori: Julkalender / 2013
Vid det här laget förra året hade jag samlat ihop hälften av alla sponsorerna till julkalendern här på bloggen, skrivit inläggen och tidsinställt dem. I år har jag inte ens börjat sponsorjakten, och jag vet inte om jag ska heller. Det var roligt och jag vet att det uppskattades av er, fick sjukt bra feedback och massa positiva kommentarer i min julkalenderutvärderingen jag gjorde i sista luckan, och jag är så glad och tacksam för att det gick hem! Men en julkalender var himla mycket mer jobb än jag räknat med...
 
Jag har istället under 2013 varit på hugget och samlat ihop saker jag hade tänkt att jag kunde tävla ut själv, för att inte behöva jonglera 24 sponsorer, ni kan inte ana hur mycket mail det blir till slut, och vilket ansvar det är att göra alla nöjda. Nu i år tänkte jag mig kanske hälften sponsorer, hälften mina grejer, och jag har fått ihop en del produkter. MEN. Tyvärr är det så jävulskt illa att min ekonomi inte tillåter att jag lägger 24-48 kr i frakt x 12 paket, hur mycket jag än vill göra detta.
 
Nu funderar jag istället på att ha en tävling i veckan, varje advent. 1 december är ju faktiskt 1 advent i år! Inte riktigt lika kul kanske som en tävling varje dag, men alltid något tänker jag, och företag kanske tycker bättre om att få en hel veckas exponering..?
 
Om det finns något företag som vill sponsra med en vinst tar jag tacksamt emot förslag på liie.blogg(at)hotmail.com. Vill ni se hur förra julkalendern gick, ta en titt på inläggen här samt länken lite längre upp.