VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Leva enkelt
    28 Oct 2013

Fler funktioner än en

Kategori: Leva enkelt / 2013
Jag vill som bekant äga så lite onödiga saker som möjligt. Men trots det så vill jag ändå leva bekvämt, och tror faktiskt man kan få både och tack vare flerfunktionsprylar. En dator är en sån grej som jag inte skulle klara mig så bra utan, den har ju allt.
 
Tänk när föräldrarna radade upp 24 delar uppslagsböcker i bokhyllan, vilken plats det tog. Kartböcker. När man hade 20 olika brädspel i otympliga kartonger. Pärmar med utklippta recept. En hel hylla med fotoalbum. Allt det här har ju människor fortfarande förstås, men jag som inte vill ha det behöver inte, nu finns allt ett knapptryck bort bara. Jag tyckte för några år sedan att man borde fortsätta framkalla bilder, men faktum är att jag aldrig kollar i mina fotoalbum så har slutat med det. När man skrev det mesta för hand och alltid behövde ha massor av papper, brevpapper och pennor och suddar i olika former tillgängliga. Det behövs ju förstås nu också, men kan inte tänka mig att det behövs i lika stor utsträckning som för bara 15 år sedan. Tänk vad mycket det ryms i denna lilla burk, och vad mycket pengar man sparar genom att inte köpa allt det där som var mer eller mindre självklart förut.
 
Jag försöker att fasa ut så mycket papper jag bara kan. Att gå över till att skriva anteckningar, inköpslistor, små saker jag behöver komma ihåg i telefonen och datorn för att slippa ha massa block som man aldrig kan hålla reda på, i vilket block skrev jag nu den där matlistan liksom. Jag kör med Evernote och tycker det är superbra, eftersom man har inlogg och kan komma åt allt så länge man har internetuppkoppling. Nu är jag inte så dum att jag lägger alla mina ägg i samma korg förstås, det viktiga sparas även i andra dokument, och är det riktigt extra viktigt så kan jag skriva ut det också. Likaså bilder som alltid finns på minst två ställen, i kameran, i datorn och på extern hårddisk. Man får inte lita för mycket på tekniken.
 
Det här inlägget skulle egentligen inte alls handla om datorer, men jag svävade iväg som vanligt. Får ta det jag egentligen skulle visa i ett annat inlägg, det här är redan för långt ;)
 
Gammal bild från lägenheten, lite kul att minnas tillbaka! Skrivbordet kan vara min första egenritade möbel, dock byggde pappa det om jag inte minns helt galet. Perfekt plats för datorn.

DENNA BLOGG ÄR AVSLUTAD
BESÖK GÄRNA MIN NYA AKTIVA BLOGG LIIELARSSON.SE NÄR DU LÄST KLART HÄR INNE :)

Tyckte du om det här inlägget på något sätt?
Berätta det då! Hur ska jag annars veta vilka inlägg jag borde fokusera mer på? Jag vill ju gärna dela med mig av sådant andra kan ha användning för, men bara om jag vet att någon faktiskt vill läsa om det.

Du får ett mail när jag besvarat din kommentar!
Jag svarar på alla kommentarer med blogg.se's svarsfunktion, svaret dyker då upp under din kommentar. Kan du inte signera, skriv då in din mailadress i fältet för e-post så får du automatiskt ett mail när jag svarat.

Efter att jag svarat kikar jag in på din blogg också :)
Skriv med andra ord inte "besök gärna min blogg också" i din kommentar, besökstiggare besökes inte i ren protest. Skriv något o-spammigt så får du ett klick tillbaka och en kommentar om jag hittar något jag gillar :)
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

   Kom ihåg mig?