VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    13 Oct 2013

Privat / Företag

Kategori: Företagslivet / 2013
Funderar fram och tillbaka på hur jag ska göra med min instagram, eller rättare sagt, mina två konton, mitt privata och det för företaget. Jag tycker inte om att ha flera konton, måsta hålla isär och logga in och ut hela tiden beroende på vad man vill göra. Därför står båda i princip orörda. Har ju valt att bara ha en blogg där jag blandar allt, och det tycker jag är super. Vad andra tycker vet jag inte, men kan inte tänka mig att någon är intresserad av att läsa en ren smyckesblogg?
 
Sen har vi ju facebook också, hur ska man ha det där. Där har jag ju redan ett konto för företaget, men det uppdateras sällan. Jag har liksom för lite att uppdatera om, det händer inte så mycket i mitt företagsliv. Jag är helt ensam och det som är är att jag tillverkar smycken. Och för mycket bilder på bara produkter tröttnar man på ganska snabbt. Och jag har svårt att vara personlig (eller egentligen skriva över huvudtaget) i en till två meningar.
 
Jag har funderat på en annan sak faktiskt som skulle lösa alla mina problem. Att koppla bort mig och företaget helt från alla sociala medier, förutom den här bloggen. Måste man finnas överallt? Jag ser det som en nackdel att finnas överallt men att inte uppdatera med jämna mellanrum och då skriva vettiga saker. Kanske bättre att bara finnas här, lägga all tid här och göra det bra istället. Nu känner jag bara stress över att det ska hinnas skrivas överallt när jag har något jag vill berätta... Men samtidigt... Jag gillar ju det här med sociala medier...
 
Om du gillade ett företag och de bara hade en blogg, skulle du följa den då? Lite korkat att fråga mina bloggläsare det kanske, ni gillar ju uppenbarligen bloggar annars skulle ni nog inte vara här. Kanske borde slänga ut frågan på facebook istället.

DENNA BLOGG ÄR AVSLUTAD
BESÖK GÄRNA MIN NYA AKTIVA BLOGG LIIELARSSON.SE NÄR DU LÄST KLART HÄR INNE :)

1
► Sanna
13 Oct 2013 - 14:19
............................................................................................................................................................................................................

Jag följer väldigt få rena företagsbloggar, och följer nog mesta dels din blogg för att den är både och helt enkelt. När jag vill följa ett företag gör jag det enklast via Facebook så där rekommenderar jag att synas, och att åtminstone ha en sida.

Kanske kan du anställa någon som kan vara ansvarig för dina sociala medier? Själv funderar jag ofta på det då jag aldrig hinner med allt jag skulle behöva göra, men det slutar alltid med att jag har svårt att släppa kontrollen och ge över de till någon annan.

Kram Sanna

Svar: Ja, jag förstår att det är tråkigt att följa rena företagsbloggar, i alla fall om de till största delen bara uppdaterar om produkter, inte ens jag följer sånna bloggar längre, trots att jag är väldigt intresserad av företagande och andra egna företagare. Jag har ju förstått att facebook är bra, om man sköter det på rätt sätt. Jag är likadan som du, har riktigt svårt att släppa kontrollen. Dessutom VILL jag ju så gärna sköta allt det här med sociala medier själv, eftersom jag är sån datanörd :) Sen är ju frågan också om man ska uppdatera om samma sak överallt, eller om man ska välja vilka som ska få reda på vad. Skriver man om samma sak överallt blir väl de som följer en på alla ställen trött på att se samma sak i alla flöden, men samtidigt vill man ju få ut det viktiga på alla ställen. Mycket svårt det här, tack för att du tog dig tid att skriva en rad :)
Liie

2
► Patrik
13 Oct 2013 - 18:17
............................................................................................................................................................................................................

Det finns nog inget egentligt rätt eller fel när det gäller val av strategi i sociala medier. Tycker att du gör det riktigt bra med bloggen, för den typ av verksamhet som du bedriver. En ren smyckesblogg skulle nog inte jag läsa... däremot läser jag gärna din blogg som den är nu. Övriga sociala medier är nog lite så att om man inte uppdaterar någorlunda ofta, så är det kanske lika bra att avstå. Blir lätt att det känns inaktuellt om man hittar ett företags instagram och senaste uppdateringen är ett halvår gammal.

FB är väl det som i dagsläget känns som ett starkt alternativ som komplement till blogg/hemsida i och med att man kan få aktivitet som sprider sig mellan vänner på ett bra sätt. Den spridningen är svår att få till med en blogg...

Samma uppdatering på "alla" ställen blir lätt tråkig.. är nog bättre med lite olika aktiviteter så man vill följa på alla ställen.

Svar: Tack för att du tycker det! Nä inte ens jag skulle läsa en ren smyckesblogg, trots att det ändå är ett intresse så jag förstår verkligen om du inte skulle göra det ;) Ja men jag tror det också, företaget kan kännas dött, tråkigt och oengagerat om man inte skriver åtminstone en gång i veckan.
Du har ju helt rätt i att spridningen är bättre på fb än en blogg, men till saken hör att min fbsida sprids inte speciellt bra den heller, men det beror ju helt på mig själv och att jag inte uppdaterar med sånt spridningsbart material. Men jag vet helt enkelt inte vad jag ska skriva, eller hur jag ska skriva för att nå ut. Har läst massor om det men har svårt att ta till mig och faktiskt göra något av det.
Liie

3
► sannas rum
14 Oct 2013 - 14:06
............................................................................................................................................................................................................

Jag tycker absolut att det är viktigt att integrera med sociala medier. Du kan ju visserligen skippa Instagram om du inte har relevanta bilder att lägga ut för just företaget, men du kan använda dlvr.it eller liknande för att posta alla blogginlägg på Twitter. Jag har dock märkt att om man BARA uppdaterar sin Facebook eller Twitter med just länkar till blogginlägg så blir folk ganska störda och ledsnar snabbt på ens sida (alltså fan pagen eller företagssidan så att säga). Samtidigt förstår jag att man vill hålla isär privat och företag, men jag tror att du ska satsa på att ha en som är för både och, det skulle jag gjort. Är du egen företagare så är det ju helt normalt att det kommer "privata" grejer också, tänker jag. Däremot om du hade representerat ett större företag så hade det kanske inte vart helt uppskattat om dina egna grejer kom, men det är ju lite charmen när man är bloggare; man ska kunna balansera det där på ett bra sätt.

Min Twitter, Instagram etc heter ju sannasrum då det är mitt alias överallt, så jag har valt att göra dem för att styra trafik till min blogg (och det funkar bra hittills), så mina bilder är ganska intetsägande. Resten håller jag till min privata Facebook, alltså det som är allra mest privat (;

Svar: Tack så mycket för din input, det behövdes :) Grejen är ju den att jag vill egentligen inte hålla isär företag och privat, för det är helt enkelt för jobbigt att ha så mycket konton. Men frågan är då man ska heta på t.ex instagram, vad tror du, liielarsson eller drops_of_light? Jag äger båda men har inte kommit igång än. Eller ska man ha något helt annat mer neutralt namn kanske?
Att ha samma alias överallt är ju superbra, kul att du lyckats med det :) Jag har ju varit ganska seg på att hoppa på nya sociala medier så liie som jag brukar använda (världens sämsta fantasi när det kommer till användarnamn) är ofta taget..

Att styra folk till bloggen är ju också kanon, men jag har svårt att bestämma mig för om jag vill/borde styra folk till bloggen eller till webshopen. Borde kanske styra folket till webshopen så jag vet med säkerhet att människor upptäcker den, men samtidigt vill jag nog hellre ha folk hit på bloggen och att de upptäcker webshopen "av sig själv" här igenom, det känns mer naturligt och liksom snällare på något vis, att man inte prackar på dem det jag vill sälja.

Återigen tack för att du tog dig tid att kommentera :)
Liie

4
► Irene
14 Oct 2013 - 15:17
............................................................................................................................................................................................................

Angående loppisar i trakten... om Du har grejer kvar till sommaren så är bakluckeloppisen vid f.d. Hundskolan i Sollefteå superkul! De har ju kört varje lördag hela sommaren i några år nu och antar att de kör nästa sommar med..

Vilket vackert foto Du tagit på Höga Kusten-bron!!!
Det är min favoritbro med ;-)

Ha en skön dag i höstsolen :-)

Svar: Tack så väldigt mycket för tipset! Det ska jag absolut kolla upp till sommaren, det blir ju perfekt då har jag tid på mig att hitta ännu mer saker att sälja :)
Tack så mycket, kul att du gillade fotot :) Jag vet inte varför jag tycker om den så mycket, kanske för att den är sådär enkel och avskalad, precis som jag vill ha saker :)
Liie

5
► Dixi Wonderland
14 Oct 2013 - 15:59
............................................................................................................................................................................................................

Hej!

Jag känner dock inte att jag hade skrivit något negativt förän dom nu då nekade mitt inlägg men ja det finns ju kanske en möjlighet att det är så som du skriver men det är ju tydligt att reglerna är olika för alla och det är inte okej tycker jag. Har bloggat här på blogg.se sen 2005 och jag vill inte byta bloggportal heller men jaa det känns inte ok :(

Svar: Hej och håå vad seg jag är på att svara på kommentarer ibland! Sorry.. Jag tycker inte heller någon av oss skrivit något negativt, bara fakta och att vi är lite upprörda över hur de behandlar oss. Såg senare (om jag inte minns helt galet nu) att du fick igenom ditt inlägg ändå, det var ju schysst men väldigt underligt att de inte kunde godkänna det första gången bara. Jag vill inte heller byta, jag gillar blogg.se om man bortser från hur de prioriterar vissa bloggare och alla små driftstörningar det kan vara ibland.
Liie

Tyckte du om det här inlägget på något sätt?
Berätta det då! Hur ska jag annars veta vilka inlägg jag borde fokusera mer på? Jag vill ju gärna dela med mig av sådant andra kan ha användning för, men bara om jag vet att någon faktiskt vill läsa om det.

Du får ett mail när jag besvarat din kommentar!
Jag svarar på alla kommentarer med blogg.se's svarsfunktion, svaret dyker då upp under din kommentar. Kan du inte signera, skriv då in din mailadress i fältet för e-post så får du automatiskt ett mail när jag svarat.

Efter att jag svarat kikar jag in på din blogg också :)
Skriv med andra ord inte "besök gärna min blogg också" i din kommentar, besökstiggare besökes inte i ren protest. Skriv något o-spammigt så får du ett klick tillbaka och en kommentar om jag hittar något jag gillar :)
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

   Kom ihåg mig?