VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

8 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    28 Sep 2013

Favourite bridge

Kategori: Vardagen / 2013
Höga Kustenbron. Det är nog min favoritbro faktiskt, den är riktigt fin! Speciellt på natten och i svartvitt.
 
Loggade in här igår och såg det om bloggspaning och var bara tvungen att slänga ut ett inlägg om det, så himla bra det är! Men innan dess var det ganska tyst här, och det kommer det nog fortsätta vara några dagar till. Jag vet inte varför egentligen, har nog bara allmänt tappat gnistan till det mesta tyvärr och stör mig lite på mitt liv. I förrgår grejade jag med J's papper, han hade en byrålåda fullproppad med viktiga papper, gamla fakturor, lönespecar osv, så jag tog fyra timmar till att sortera ut det åt honom och sätta in i massa pärmar med register och i datumordning. Inte för att han ville, utan för att jag inte stod ut med röran. I den stängda lådan. Hej ordningsfreak. Det har man väl ändå lite rätt att störa sig på, mitt beteende alltså. Igår fortsatte arbetet med papper i form av bokföring. Idag fortsätter mitt illamående, så fort jag slutar äta mår jag illa, det är lite skumt tycker jag. Jag orkar liksom inte äta mer. Men nu ska jag samla krafter till att kunna blogga lite roligare nästa gång, vi får se när det blir, men ett ♥ till er som kikar in här i alla fall.

23 st

ÅSIKTER

    Kategori: Övrigt
    27 Sep 2013

Bloggspaning.se

Kategori: Övrigt / 2013
Tummen upp för blogg.se's nya funktion bloggspaning.se! Ett par bloggare och jag pratade en del i det nya forumet om att en funktion som automatiskt visar alla blogg.se's senaste inlägg skulle vara bra eftersom startsidan oftast pryds av redaktionens favoritbloggare. Nu bara några veckor efter att vi önskat en sån sida så finns den med en kommentar "Blogg.se lyssnar och tar till sig" i foruminlägget, det känns verkligen toppen att de lyssnar trots allt!
 
För man har känt sig ganska osynlig här och jag vet att jag inte är den enda som känner så. Förstår ju helt och hållet att de inte kan marknadsföra alla bloggar, men lite variation vore ju ändå trevligt, att se samma bloggare på startsidan vecka ut och vecka in har gjort att jag slutat läsa. Så tycker jag åtminstone att de borde läsa alla inlägg som skickas in via tipsa redaktören, vad är det för mening annars med den funktionen (ja, jag är sån nörd att när jag skickar in ett av mina egna inlägg så håller jag koll på om det läses eller inte). Att svara på mail har de inte varit duktiga på heller tyvärr. Men nu känner jag att blogg.se ändå är värd att stanna på, det har ju trots allt alltid varit bästa portalen att vara på om man vill designa och nu att se att de faktiskt tar till sig något av vad vi småbloggare tycker och ordnade den här sidan gör mig väldigt glad! Och forumet är en bra tanke också, även om det troligen är det sämsta forum jag någonsin sett :)
 
Men i alla fall, för att komma med på bloggspaning.se måste man gå in på Inställningar - Delning - Klicka i "Publicera mina inlägg på bloggspaning.se". Det har jag gjort så nu blir det spännande att se om det här inlägget kommer upp!
 
Om man får fortsätta önska så skulle jag vilja att man kom in direkt på bloggen när man väljer att läsa ett av inläggen, och att man kan filtrera bland inläggen så man kan få upp det senaste från inredningsbloggar, sportbloggar osv. Men ändå, jag är väldigt nöjd med det vi fått. Vad tycker du om bloggspaning?

10 st

ÅSIKTER

    Kategori: Resor
    22 Sep 2013

Västanåfallet i ljus

Kategori: Resor / 2013
Okej, jag kunde inte hålla mig så jag har redigerat lite bilder från Västanåfallet nu ändå och då är det ju lika bra att slänga upp dem på en gång. När det här publiceras sover jag med all säkerhet, klockan är just nu 04.30 när jag sitter här och skriver. Känner mig inget vidare pigg alls, tror jag börjar bli förkyld, känns i halsen... Och inte blev det bättre av allt vatten, det stänkte på jäkligt bra trots att man stod en bit ifrån. Men som vanligt väldigt värt det! Jag vill dit igen nästa år.
 
Vi kom dit strax efter 20.00 och då tändes det precis upp. Galet mycket folk var det där och tittade. Vi gick upp en bit direkt och där fick vi nästan vara för oss själva hela tiden, och när vi kom ner igen två timmar senare så hade nästan allt folk åkt hem, då kunde jag ta denna bild utan att få massa människor i vägen :)
 
Älskar hur det lyser om vattnet!
 
Dom hade tänt massor av marschaller längs med alla gångar, hur mysigt som helst.
 
Där ville man INTE bada nu efter skyfallen som varit, måste ha varit dubbelt så mycket vatten i fallet igår än vanligt!
 
Allra längst upp var det nästan mest magiskt, det sken så fint bland träden, och så lite dimma på det!

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    22 Sep 2013

Hemma igen

Kategori: Vardagen / 2013
Jag är trött, har fotat upp ett helt batteri på Västanåfallet och sitter och går igenom bilderna nu. Är ju inte direkt duktig på det här med mörkerfoto (eller egentligen foto överhuvudtaget) så jag ställer in något, trycker av, ställer in nytt och så vidare och hoppas på det bästa liksom och när jag väl får till det så har jag ingen aning om vad jag gjort. Mittenbilderna är dock från Jimmys mobil, jag har ju varken bra kamera eller internet på min så jag instagrammade (@liielarsson) lite från hans. Jag ligger sjukt mycket efter i att visa massa roligt jag gjort så vi får se när jag kommer mig för att göra ett blogginlägg om denna dag.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    21 Sep 2013

Västanåfallet i ljus!

Kategori: Vardagen / 2013
Vi åker till Västanåfallet igen! Tror det kan ha blivit min absoluta favoritplats. Just ikväll kommer hela fallet tändas upp när det blir mörkt, lär se helt magiskt ut. Häng med på Instagram vetja @liielarsson så ska jag försöka förmedla allt det fina därigenom :)

10 st

ÅSIKTER

    Kategori: Köket, Leva enkelt
    20 Sep 2013

Kryddhylla på skåpdörren

Kategori: Köket, Leva enkelt / 2013
Något jag älskar är ju smart förvaring, och att förvara saker på insidan skåpdörrar kanske är något av det smartaste! Vanliga skåp är oftast så djupa att man aldrig kan få bra ordning därinne, men utnyttjar man dörren så får man helt plötsligt plats med lika mycket saker, men med mycket bättre överblick. Har länge velat ha en kryddhylla på insidan skåpdörren då våra kryddor har stått på micron och i skafferiet, i en hög. Hade till och med planer på att bygga en egen hylla ett tag, men nu slapp jag det tack vare ett kryddställ från Smarthem.se! Har haft turen att få samarbeta med dem, och fick hem denna hylla för några dagar sedan.
 
Den skruvas enkelt fast med fyra skruvar där man vill ha den. Jag valde ju insidan skåpdörren (i anslutning spisen som man kan se på första bilden), eftersom jag tycker om att gömma undan saker men det funkar ju lika bra att skruva den direkt i väggen eller på utsidan skåpdörren om man tycker det blir bättre. Santa Marias normala burkar får plats perfekt, testade även med Knorrs Aromat och det var inga problem, och även mitt älskade vaniljpulver fick plats också!
 
Nu till det bästa av allt med just denna kryddhylla! Vet inte om det är planerat att det ska vara så här perfekt eller om det bara är en slump, men jag behövde inte korta av djupet på hyllplanet något. När man stänger dörren behöver man ju se till att inget är i vägen för kryddorna, och det gäller ju också eventuella hyllplan. Men ser ni vad perfekt det går in mellan Santa Mariaburkarna och kryddställets översta rad? Vi har vanliga Ikeaskåp med bara ett hyllplan i, och det känns som att nästan oavsett var hyllplanet hade suttit så hade man kunnat planera in så att man inte skulle behöva såga i det.
 
Om jag ska ge det ett betyg från 1 till 5? Helt klart en 5a trots skramlet som blir när man öppnar dörren lite för snabbt. Men är övertygad om jag snart vant mig vid att det sitter något på dörren så jag tar det försiktigare. Har fått bra översikt över kryddorna och de sitter på perfekt avstånd från spisen, och jag når även till översta raden! Vår micro ser mycket trevligare ut nu med bara 4 jättekryddburkar och ett saltpaket på, och skafferiet är renare utan kryddburkar överallt. Mer än så kan man ju inte begära!

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    20 Sep 2013

Minupplysning.se, bluff?

Kategori: Vardagen / 2013
Någon som hört talas om minupplysning.se? Fick ett udda sms idag om att någon tagit kreditupplysning på mig och för att veta vem det var så skulle jag måsta logga in på deras hemsida med mitt personnummer och mailadress. Det stod typ så här: Min Upplysning informerar: En kreditupplysning har tagits på dig minaförsta6siffroripersonnumret/XXXX. Få mer information och se den på www.minupplysning.se/massasiffor.
 
Vad jag kan komma ihåg så har jag inte handlat något på faktura, hyrt något eller något de senaste månaderna, så jag förstår inte varför någon kan ha tagit en upplysning på mig. Extra skumt är det också såklart att de vill att jag ska ge ut hela mitt personnummer och dessutom en mailadress, i mina ögon ser det här lite ut som att de försöker samla in mailadresser som de sedan kan sälja vidare. Och att jag fick ett sms om det känns extra bluffigt, normalt skickas det ju ut brev om detta som visar direkt i brevet vem som gjort upplysningen.
 
Google säger lite olika, vissa har loggat in och upptäckt att t.ex Statoil tagit en upplysning när de hyrt ut släpvagn osv medans vissa säger att det är bluff. Så jag vet inte vad jag ska göra, är såklart nyfiken på om någon tagit en upplysning på mig, kan ju egentligen vara vem som helst. Men är det en bluff så blir jag bara så himla less alltså, inte nog med att man ska vara på sin vakt hela tiden på nätet, att man får passa sig för vilka telefonsamtal man svarar på så man inte blir lurad och att man kan få hem bluffakturor i brevlådan, nu måste man alltså se upp för sms också.
 
Har du fått något sms/brev från Min Upplysning? Vad gjorde du?

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    19 Sep 2013

Gilla min facebooksida!

Kategori: Vardagen / 2013
Har tagit upp min bloggs facebooksida igen! Uppdaterar där när jag skrivit något nytt i här så ni som gillar att följa bloggar via facebook, in och gilla! Och gärna ni andra också, bara för att stödja mig om ni gillar bloggen ;) Har även ändrat facebooklänken i menyn till denna sida, förut gick den till min företagssida, men den får man också kika in på om man vill!
 
Planen är att alla mina inlägg ska komma upp på min facebooksida, med en liten kort mening om vad inlägget handlar om. Tror faktiskt jag kommer kunna hålla det den här gången, tycker allt det är lite trevligt att gå in där och skriva en rad.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    19 Sep 2013

Översvämning

Kategori: Vardagen / 2013
Har varit ute på vattenjakt idag. Det var inte direkt svårt att hitta vatten, forsade över både vägar, åkrar och broar. Här står träden mitt i vattnet. Är ju väldigt faschinerad av sånt här, översvämningar och andra naturrelaterade katastrofer, naturen är inte att leka med alltid! Såg till och med ett hus omringat av vatten, fy vad jobbigt ägarna måste ha det alltså... Håller tummarna för att det kanske bara var en sommarstuga. Man såg i alla fall mycket folk med kameror idag, det var ändå lite trevligt att se att man inte är den enda som åker runt och fotar :) Nu sitter jag här i min ziperall och försöker få upp värmen igen, blev rätt blöt.
 

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    18 Sep 2013

Livet utan internetbank

Kategori: Vardagen / 2013
Vilket jäkla krångel alltså! Man inser inte hur mycket man använder internetbanken förrän den inte funkar längre! Jag är minst en gång om dagen och oftast ännu mer. Idag t.ex hade jag behövt internetbanken fyra gånger:
 
- För att se om det kommit in några pengar från smyckesbeställare
- För att kolla upp en annan insättning
- För att köpa en frakthandling
- För att kunna betala min smyckesdelsbeställning jag gjorde ikväll
 
Det är mitt säkerhetsprogram som inte går att uppdateras, har provat allt med hjälp av kundtjänst men det fungerar fortfarande inte... Allt från att göra om uppdateringen 20 gånger och ändå få felmeddelande varje gång, till att avinstallera allt och börja om från början. Bytt webbläsare, raderat mappar och uppdaterat Windows. Det är tur min sambo har ett fungerande program så jag har loggat in därifrån, men det blir ett himla spring och att komma ihåg siffror, och att skicka frakthandling från hans dator till min så jag kan skriva ut. Dessutom skulle jag behöva göra lite bokföring och då måste jag dels ha utskrivna kontopapper framför mig samt att vara inloggad på banken samtidigt. Vill ha tillbaka min internetbank NU! Står inte ut en dag till...

8 st

ÅSIKTER

    Kategori: Inredning
    17 Sep 2013

Ikea vs. Iittala?

Kategori: Inredning / 2013
Är det någon skillnad i kvalitet på Ikeas porslin och Iittalas porslin? Eller är det bara märket man betalar för när man köper Iittala, någon som vet? Har använt porslin från Ikea i snart fem år nu, hälften av tallrikarna är kantstötta och skålarna har massor av märken i botten, ser ut nästan som att det har krackelerats. Jag tror det är någon slags tidigare version av FÄRGRIK (översta bilden) vi har. Trots märkena har jag varit väldigt nöjd med dem, man kan inte vara annat när man betalat 249 kr för 18 delar.
 
Nu sitter jag istället och kollar på Iittalas TEEMA (andra bilden) i vitt, jag gillar verkligen den skarpa kanten på tallrikarna. Men varför jag ens tittar på en sån dyr servis är för att man genom Valio kan få delar av den gratis om man skickar in streckkoder från deras mjölk. Och eftersom vi bara dricker Valios laktosfria mjölk och jag har över 70 koder så varför inte tänker jag. Det är visserligen delar ur frukostservisen, men skålarna passar säkert bra till dipp också. Men priset då på resten, mellan 100 och 150 kr PER DEL, det är ju galet!
 
Men frågan är fortfarande, är det någon kvalitetskillnad? Har aldrig varit speciellt intresserad av dyra märkesgrejer, tog nyligen ett par Kosta Boda ljuslyktor jag hittade i mina gömmor för att vara från Dollarstore tills jag diskade dem och såg etiketten under, så ni ser ju vilken koll jag har. Men om dyrare tallrikar håller bättre och att det inte blir fula märken i dem efter bestick så kan det ju vara värt att fundera på, om det är något man kan ha nästan resten av livet.

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Bloggdesign
    16 Sep 2013

Bättre blogg med hemlänk

Kategori: Tips - Bloggdesign / 2013
TIPS FÖR EN BRA BLOGG, del 7.
Få en bättre blogg genom att ha en länk till startsidan.

Det är ganska självklart för de flesta att ha en tillbaka till startsidan-länk, men inte för alla har jag märkt. Att tvingas skriva om adressen till dig eller radera en bit av den för att komma till startsidan är irriterande. Det låter kanske som att jag är världens lataste person och det kan mycket väl stämma. Besöker man ett tiotal bloggar i veckan kanske det inte är så jobbigt att göra några extra klick men när man som jag besöker hundratals blir det lätt frustrerande och då klickar jag hellre på krysset. Det bästa är att ha en tydlig länk som säger "tillbaka till startsidan" eller liknande, och att dessutom länka headern till startsidan.

Vad tycker ni om min till tillbaka till startsidan-länk? Behöver feedback på den faktiskt, är den lätt att hitta? Är det för rörigt med resten av texten runt om? (Som dessutom är olika för när man besöker arkivet, de olika kategorierna och specifika inlägg). Hoppas ni vill hjälpa mig!

11 st

ÅSIKTER

    Kategori: Leva enkelt
    16 Sep 2013

Drömboendet

Kategori: Leva enkelt / 2013
Den här lägenheten från Hemnet, fast i passivhusform, är ungefär min ultimata dröm. 51 kvadratmeter och två rum, och köket är to die for. Verkligen precis vad jag vill ha, det ska inte behövas mer än så. Sovrummet hade man kunnat planera ännu mer platseffektivt men det kan jag göra själv. Om jag nu hade velat lägga ut 3750 000 kr på en lägenhet förstås.
 
Varför görs inga sånna här lägenheter eller hus där jag bor? Allt häromkring ser så ruttet ut jämfört med i storstäderna. Så gammeldags trots att det är renoverat, med spegeldörrar, gräsliga tapeter och beiga klickgolv. Alla får ju visserligen ha olika smak, men så skulle jag inte kunna bo. Undra om det skulle vara svårt att sälja eller hyra ut en renoverad modern lägenhet i stil med den här där jag bor? Kanske är det det gamla som går hem i mitt område... Jag får drömma mig bort till Stockholm så länge, tills jag bygger något eget.

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Bloggdesign
    15 Sep 2013

Bättre blogg utan dropdownmeny

Kategori: Tips - Bloggdesign / 2013
TIPS FÖR EN BRA BLOGG, del 6.
Få en bättre blogg genom att skippa dropdownmenyn.
 
 
Det finns många sätt en dropdownmeny kan förstöra för dig om den inte är korrekt kodad. Den kan veckla ut sig som den ska när man pekar på överkategori, men när man sedan går ner för att välja underkategori drar den ihop sig innan man hinner klicka. Den kan veckla ut sig men hamna bakom annat på bloggen, som t.ex om det ligger en bild överst i inlägget så hamnar listan bakom så de sista kategorierna inte syns. Det kan finnas så många underkategorier att man behöver scrolla för att se de längst ner, och det funkar oftast inte. Har sett allför många exempel av alla dessa fel. Snacka om att förstöra för sina läsare (och därmed sig själv) genom att man inte kan komma åt kategorierna. Ska man ha dropdownmeny så bör man veta vad man håller på med. Och ändå är det inte säkert att den visas som den ska i äldre webläsare.
 
Sen tycker jag dropdownmeny inte är det optimala även om den skulle fungera klockrent. Ta min blogg t.ex, jag har många kategorier uppdelat i grupper. Jag skulle kunna ha en dropdownmeny, men jag vill att alla mina kategorier ska synas direkt, utan att man behöver peka någonstans. En dropdownmeny är ju lite som att halvgömma sitt bästa innehåll, inte så smart.
 
En besökare kan tack vare en vanlig kategorimeny upptäcka något intressant av en slump. Med en dropdownmeny vinner man inga slump-läsare eftersom de måste vara intresserade av överkategorin för att kunna se underkategorierna. Ta min blogg igen, hur många tror ni skulle peka på "ÖVRIGT" i hopp om att hitta intervjuer där under? Inte så många. Nu när jag har en vanlig meny kan besökare snappa upp de trevliga intervjuerna ändå, eftersom de syns direkt.
 
Och så här är det. Ju mindre läsaren behöver klicka och peka för att hitta det den söker, desto gladare blir läsaren. True story.
 
Vad tycker du om dropdownmenyer?
 

Jag har en sorts dropdown för mitt arkiv och jag ska berätta varför jag tycker det är okej. Ett arkiv innehåller bara uppradade månader, och har man en icke-dropdown på arkivet så är det ändå sällan man spontant upptäcker en månad på en blogg och blir sådär "ÅÅH den här bloggaren har skrivit något i JANUARI 2013, vad spännande jag måste kolla in det!", eller hur? Så därför är det inte lika viktigt att visa månaderna direkt, den som vill gräva längre bak gör det ändå.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kontoret
    14 Sep 2013

Sorteringskväll

Kategori: Kontoret / 2013
Sitter och sorterar information. Bakom mig ser det ut såhär, gissa om jag vill krypa ner! Är så trött och skakig. Jag sover här på kontoret eftersom jag måste ha knäpptyst när jag ska sova, klarar inte ens av att lyssna på när någon andas längre, blir jättestressad. Så på det här sättet får en av oss sova ordentligt i alla fall, i och med att jag inte ligger och puttar på honom var tionde minut när han enligt mig andas "för högt". Jag har visserligen sovit ganska bra här ett tag, men dom senaste nätterna har jag börjat se saker som inte finns och vaknat upp och känt mig övervakad (men inte på ett spöklikt sätt). Så idag har jag städat lite här inne för att få ett lugnare intryck. Att ligga och titta på en smyckesverkstad i kaos är ju som inte det allra bästa om man behöver ha lugn och ro.
 
Men jag ska sortera ett tag till, har nyss tänt mitt Mango & Macadamianötljus och det ska ju helst brinna tre timmar åt gången minst så det är bara att vara vaken och få något gjort. Sitter ni också hemma ikväll?

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Bloggdesign
    14 Sep 2013

Bättre blogg - bakgrundsfärg

Kategori: Tips - Bloggdesign / 2013
TIPS FÖR EN BRA BLOGG, del 5.
Få en bättre blogg med en bakgrund som passar dina bilder.
 
Gillar du att blogga om produkter och visa företags produktbilder? Då tycker jag du ska ha en vit inläggsbakgrund eftersom de flesta företag har produktbilder med vit bakgrund, då smälter bilden in bra i inlägget, det blir enhetligt och fint.
 
Den med rosa bakgrund ser ganska oproffsig ut enligt mig. Om bilden hade varit ännu mindre så mer rosa synts hade det varit extra fult. Det här tipset kanske inte passar alla då det just är till för de som gillar att visa produktbilder (även om jag personligen alltid tycker en vit bakgrund är finast) och de flesta har faktiskt redan vit bakgrund, men orkar inte ordna med något längre och roligare tips idag. Imorgon kommer ett bättre, lovar! :)

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Leva enkelt
    14 Sep 2013

Rensar ut spriten

Kategori: Leva enkelt / 2013
Jag vill ha så lite grejer som möjligt. Eftersom jag inte längre dricker speciellt ofta (över 8 månader sedan nu, ingen bedrift i sig eftersom jag aldrig haft några problem, men mår mycket bättre utan) så rensade jag ut litegrann för ett tag sedan. Sånt som stått länge, t.ex Baileyserna var öppnade och över ett år gamla, jag har ju vetat länge innerst inne att jag inte skulle våga dricka dem och inte heller bjuda på dem, men ändå har de fått vara kvar, med den korkade motiveringen, "dumt att slänga sprit".
 
Så nu åkte allt det på bänken plus en massa utgången öl. Hela skåpet var tidigare fyllt med flaskor och glas, nu blev det istället plats för sambons kosttillskott som stått i en öppen hylla och på bänken tidigare, så skönt att gömma undan det! Helst skulle jag vilja slänga all sprit, men allt är ju inte mitt och så länge det bara tar upp en hylla kan jag nog leva med det.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Bloggdesign
    13 Sep 2013

Bättre blogg med synliga länkar

Kategori: Tips - Bloggdesign / 2013
TIPS FÖR EN BRA BLOGG, del 4.
Få en bättre blogg genom att markera dina länkar ordentligt.
 
De flesta känner igen länkar genom att de är och har alltid varit understrukna, understruken text är liksom standard. Och i vissa fall är det faktiskt bra att följa standarden, särskilt när den är så inpräntad. Det kan även funka att bara ha en annan färg på länken, men jag vill allra helst se ett streck under också. Det är också viktigt att när man för pilen över länken så ändras något, ett färgbyte, kursiv, strecket försvinner osv så man utan tvekan märker att här kan man klicka.
 
Fet eller kursiv text uppfattar jag dock aldrig som länkar och bryr mig aldrig om att peka på. Kanske har jag missat massor av länkar, vem vet? Det sämsta är att inte markera länkar alls, att bara skriva "klicka här" och hoppas att någon snappar upp länken bland alla rader. Skulle man hitta den trots allt kan det fortfarande vara förvirrande, då man kan tro att ägaren glömt bort att göra texten till en länk när man inte ser någon skillnad på den och övriga texten.
 
Länklistor i menyer tycker jag däremot inte ska vara understrukna, det ger ett rörigt intryck och alla vet dessutom att en lista i en meny betyder att man kan klicka, det är lika mycket standard som att en länk i text är understruken. Så där behöver de inte vara markerade (men de måste ändras när ma pekar på dem) om du inte skriver en presentation förstås och och vill länka mitt i texten, då är det viktigt! Och ja, jag inser missen i min egna meny! Lite pinsamt faktiskt. Får skylla mig själv om ingen klickar.
 

 
Det här tycker jag är en bra grund, sen kan man lägga på egna effekter/färger som man känner för det:
 
a {color: #000; text-decoration:underline;} - Hur länken ser ut när den är obesökt
a:visited {color: #000; text-decoration:underline;} - Hur länken ser ut när man besökt den
a:hover {color: #aaa; text-decoration:none;} - Hur länken ser ut när man för pilen över den
a:active {color: #aaa; text-decoration:none;} - Hur länken ser precis när man klickar på den och innan man släppt knappen
 
En del tycker det är bra att ha en annan färg på besökta länkar, och jag kan hålla med om det till viss del. Det beror lite på hur din sida ser ut och hur den är uppbyggd. Har du väldigt många länkar i varje inlägg eller en rörig meny kan det vara bra, eller om du har en rikigt lång lista med länkar så det kan vara svårt att själv komma ihåg vilka man besökt och inte, då kan det behövas. Men de flesta bloggar tycker jag inte behöver det.
 
Tycker du jag har fel i något? Hur tycker du en länk ska se ut?

1 st

ÅSIKTER
   Random

    Kategori: Vardagen
    13 Sep 2013

Random

Kategori: Vardagen / 2013
Det känns som att jag inte sovit något alls inatt. Det känns lite som att jag varit ute i blåsten en hel dag med vinden rätt i ögonen, trots att jag faktiskt sovit 9 timmar och inte varit ute alls. Skulle helst av allt vilja gå och lägga mig igen faktiskt. Men innan ska jag åka och hämta ut ett paket, det kan vara en av två saker, eller något helt annat. Spännande.
 
Blir så glad att ni gillar mina bloggdesigntips hittills förresten! Känns skönt att vara till nytta. Ikväll kommer ett nytt :)

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    12 Sep 2013

En hög med pannkakor

Kategori: Vardagen / 2013
Jag har lagat pannkaka. Herrejävlar vilken tid det tog. Att lägga nästan två timmar på att laga mat, det är ju fruktansvärt. Nej det gör jag nog inte om än på ett tag. Men det blev en stapel på 6 cm ungefär, räckte till middag och imorgon cuttar jag upp i små fyrkanter och steker dem igen och har socker på, mums! Resten får frysas in, för pannkakor tre dar i rad känns aningen för mycket. För man ska ju äta dem med grädde/glass och sylt och socker, inte något lustigt som bacon, sallad eller konstig ost.

11 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Bloggdesign
    12 Sep 2013

Bättre blogg utan klickskydd

Kategori: Tips - Bloggdesign / 2013
TIPS FÖR EN BRA BLOGG, del 3.
Få en bättre blogg genom att låta dina läsare högerklicka om dom vill det.

Det här med högerklicksskydd är väldigt ute. Det hindrar ingen från att ta dina texter, bilder och koder för det går att komma runt med två vanliga klick om man nu är ute efter att stjäla. Det enda högerklicksskyddet gör är att störa för oss som vill använda högerknappen till att vara säker på att nya flikar och fönster öppnas när man klickar på en länk, och vill man verkligen störa sina bloggläsare? Är det bästa sättet att få dem att stanna och tycka om bloggen?
 
Nja, tror inte det va. Blir så irriterad när man högerklickar och inget händer, eller ännu värre, att en ruta kommer upp som säger "Ajabaja, inte stjäla!" JAG SKA INTE STJÄLA, JAG SKA ÖPPNA EN NY FLIK FÖR ATT KUNNA STANNA KVAR PÅ DIN BLOGG SAMTIDIGT SOM JAG KOLLAR IN LÄNKEN DU REKOMMENDERAR. Tack för förtroendet liksom.
 
Hehe låter lite upprörd här nu, men detta "skydd" är något som gör att jag lämnar bloggen och aldrig återvänder, typ. Så har du det, ta bort det snälla. Har du det inte, lägg aldrig dit det. Håller du med mig att det är irriterande?

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Blandat
    12 Sep 2013

Snygga kameratillbehör!

Kategori: Tips - Blandat / 2013
 
Såg att Cochise Design lagt upp två nyheter (de två översta) i webshopen som verkligen föll mig i smaken! En väskinsats med helsvart utsida och mönstrad insida, och en kamerarem i samma tyg, hur fina som helst. Är man mer för färg så finns det ännu mer att välja på, men jag är ju lite sådär svartvit jag så tycker om de här fyra bäst ;)
 
Och alltså, hur smart är inte en väskinsats egentligen? Man sätter ner den i sin vanliga väska så kan man ta med kameran i den utan att den ligger och skrapar mot allt annat man brukar ha i väskan. Extra objektiv får man plats med också tack vare de två insydda facken. Jag tror att man minskar stöldrisken rejält om man har en vanlig väska istället för en kameraväska. Har man en kameraväska vet tjuven direkt att däri finns det dyrbart innehåll bara av att titta på väskan, det blir inte lika uppenbart att man har med sig utrustning för tusentals kronor om man tar den i en vanlig väska. Så ett tillbehörsfodral på det så har man ju nästan allt man behöver för en fotorunda i sin vanliga favoritväska! När min ekonomi blivit bättre så kommer jag investera i en insats.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Bloggdesign
    11 Sep 2013

Bättre blogg med en presentation

Kategori: Tips - Bloggdesign / 2013
TIPS FÖR EN BRA BLOGG, del 2. Öka intresset genom att presentera dig själv.
 
◄ Lite annorlunda men väldig fin presentation hittar du hos Sheriilyn
 
Vill du inte ha en vanlig presentation som jag med infotext direkt i menyn kan du inspireras av Sheriilyn, och skriva något litet men som passar in på dig själv och bloggen, och sen länka till en lite längre presentation. Tycker det är viktigt att presentera sig själv, eller i alla fall skriva lite om vad man kan förvänta sig att hitta inne i bloggen. Men du skriver såklart bara vad du själv känner sig bekväm med! Det är inget fel i att vara anonym.
 
En bild tycker jag är viktigt också, gärna på dig men bloggar du anonymt passar det lika bra med en bild på något du tycker är intressant. Huvudsaken är att det finns en bild, och att det är din bild och inte någon du snott från internet så blir det personligt i alla fall.
 
Vad ska man ta med då? Intressen, vad du jobbar med, din högsta dröm? Något jag kollar lite extra efter när jag är inne på nya bloggar är vilken ålder bloggaren är i. Kanske för att jag känner mig så gammal (hela tjugosju år!) här i bloggvärlden och blir extra glad då jag hittar någon i samma ålder. Kontaktinfo är bra också, och om man kan hitta dig på fler ställen på nätet (facebook, instagram mm) så passar det utmärkt att länka dit från presentationen.
 
Det var några presentationstips! Mitt sista tips blir att inte skriva för lång text, man vill ju att alla ska orka läsa, inte bara de som är jätteintresserade av att veta mer om dig. Att skriva i punktform är också väldigt bra! Bara det finns litet att titta på och läsa i menyn, det känns hemtrevligt och personligt, tycker du inte?

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Resor
    11 Sep 2013

Roadtrip dag 5 - Styggforsen

Kategori: Resor / 2013
Dag fem på vår sommarroadtrip besökte vi Styggforsen, ett vattenfall i Rättvik. Den som vill läsa om fallet och omgivningen som skapats av bland annat ett meteoritnedslag kan klicka på länken. Själv så visar jag bara några bilder.
 
Ett fint vattenfall men det var också det tråkigaste av de tre vi besökt...
 
...eftersom man kom inte närmare än så här! Det var staket överallt och det är ju visserligen bra eftersom det var höga höjder och branta stup, men jag vill ju gärna komma närmare och helst ta på vattnet!
 
Men jag ångrar inte att vi åkte dit, det var mysigt ändå och det är aldrig fel att titta på vatten!
 
Och den lilla kaffestugan som finns intill har jättegoda mackor! Ät något litet där om ni ska dit :)

9 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Bloggdesign
    10 Sep 2013

Bättre blogg med bra översikt

Kategori: Tips - Bloggdesign / 2013
TIPS FÖR EN BRA BLOGG, del 1.
Få en bättre blogg genom att ha tydlig översikt över vad som finns i den.
 
I en värld med tusentals och åter tusentals bloggar är det viktigt att göra din information lätthittad om du vill behålla läsare. Kategorier, sökruta och arkiv bör finnas med på din blogg på ett eller annat sätt. Det går visserligen att söka i en blogg utan att det finns en sökruta, och leta i ett arkiv som inte syns men är omständigt och alla vet inte hur man gör, och varför ska man lägga tid på någon som gjort det svårt för en? Det finns nästan alltid någon annan som skrivit om samma sak som gjort det enklare för sina läsare att hitta det. Här kommer tre punkter på, enligt mig, mycket farliga fel:
 
Att ha för få kategorier - Det är ganska ofta som jag kommer in på bloggar, ser ett intressant inlägg och vill veta om det skrivits mer om ämnet, men så finns bara kategorin "Allmänt". Däri ligger blogginlägg från flera år tillbaka, orkar man leta bland dem? Nej. Du behöver ju inte gå till överdrift med massor av kategorier så som jag gjort, men du bör ha ett för varje ämne i alla fall.
 
Att ta bort sökrutan eller att ha en som inte fungerar - Om jag kommer in på en blogg som bara har en kategori finns det en chans till att rädda mig till att stanna kvar om jag vill gräva vidare, och det är att ha en fungerande sökruta. Finns det inte så lämnar jag bloggen trots att jag först gillade den. Trist att missa en intresserad läsare, eller hur?! En liten uppgift till dig som har blogg.se: Gå in på din blogg, skriv något i din sökruta och se om den fungerar. Fungerar den inte så rätta till det med min guide.
 
Att inte ha något arkiv - Jag vill väldigt gärna se hur länge bloggaren bloggat, och ibland hittar jag bloggar som verkligen faller mig i smaken och då är det extremt viktigt att arkivet finns, för då kan jag sätta mig ner och läsa ända från början till slutet. En sån läsare vill man absolut inte gå miste om! Det kan vara frestande att ta bort arkivet då det är en ganska ful och tråkig lista som ska ta plats i menyn, speciellt om man bloggat flera år, då blir listan lång. Men jag rekommenderar verkligen att ha arkivet kvar, det finns flera sätt att göra det snyggare och så att det tar mindre plats (kommentera om du vill ha några exempel så ska jag försöka fixa ihop ett inlägg om det!) se på mitt arkiv t.ex!
 
Håller ni med mig eller inte?
 
Jag tycker faktiskt min egen innehållsmeny är rätt så bra, men tycker du det finns något jag kan förbättra så berätta! :)

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    10 Sep 2013

Finns det något bättre?

Kategori: Vardagen / 2013
 
Finns det något bättre än att gå och lägga sig när man är riktigt riktigt trött? Jag tror fan inte det alltså. Imorgon ska jag börja publicera förbättra-din-blogg-inläggen som kommer komma upp ett om dagen i minst en vecka! Har bara lite svårt för vad för rubrik jag ska använda på dem. Men vi hörs imorgon, hoppas ni sover gott!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    09 Sep 2013

Trevlig varningsapp

Kategori: Vardagen / 2013
Den nästan största anledningen till att jag vill ha en smartphone är för att jag lider av telefonskräck, svarar sällan i telefonen om det inte är någon av mina allra närmsta som ringer. Är dessutom väldigt rädd för att av misstag råka ringa upp någon, så därför har jag bara 30 nummer inlagda, bara de allra viktigaste så råkar jag ringa någon av dem så är det inte sån stor katastrof. Nu skulle jag vilja ha en app som visar vem som ringer, men vet inte riktigt vilken jag ska ta. True Caller funderade jag på men de senaste recensionerna på den var inte så bra. Har ni något tips?
 
En app jag installerade direkt var Varningsinfo och idag blockerade den det första samtalet! Just det här företaget ringer mig några gånger i veckan men jag svarar aldrig, bästa sättet att hålla sig ifrån är att inte prata med dem alls tror jag så dom inte kan klippa och klistra ihop så det låter som att man tackar ja till något. De ringer alltid från samma nummer men med olika slutsiffror så har lärt mig känna igen, men nu kan jag bara sätta blufföretagen på ljud- och vibrationslöst så slipper jag tänka på dem mer. Har dock läst om två som tyckte att de fått mer samtal efter att de installerat appen, får hoppas det bara är en slump för mer samtal vill jag verkligen inte ha. Fast å andra sidan så kanske appen blockerar dem också :)

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    08 Sep 2013

I'm with smartphone!

Kategori: Vardagen / 2013
Sisådär 5 år efter alla andra så är jag också äntligen med smartphone! Är så stolt över Jimmy som hållit ut med den gamla på bilden trots att den krånglat i över ett år, nu har han köpt en ny så fick jag ta över den här gamla. Det är en LG men mer vet jag inte, och det spelar ingen roll heller, vad som helst är ju egentligen bättre än en knapptelefon.
 
Visste ju att den dagen jag skaffar en sån här får jag verkligen ta tag i mig själv och inte fastna i den, jag sitter redan fast i datorn och vill egentligen inte ha något mer som tar upp min tid. Men det är ju ett fint verktyg som man kan ha nytta av också! Kommer dock fortsätta med att ha kontantkort så länge jag inte har någon bättre inkomst, det funkar fint för jag är så sällan ute ändå, när jag är hemma är den kopplad till det trådlösa nätverket, det räcker för mig. Jag är bara glad att jag har något att anteckna i, spela lite Wordfeud på och kunna surfa utan att ta mig till min dator. Vi får väl se hur beroende jag blir framöver, jag hoppas jag kommer kunna motstå mycket av det onödiga.

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tampons for free
    06 Sep 2013

Survivalkit

Kategori: Tampons for free / 2013
R.E.D.D. Free samarbetar återigen med Pronaxen, ett receptfritt läkemedel till vuxna och barn över 12 år som kan tas vid lätt till måttlig akut smärta, som till exempel mensvärk, huvudvärk, akuta migränanfall, tandvärk, muskel- och ledvärk samt vid rygg och förkylningsfeber. Ger smärtlindring i upp till 12 timmar. Har själv aldrig testat Pronaxen då jag sällan har så mycket mensvärk, men kanske borde testa vid nästa huvudvärk! I den här månadens utskick fanns härliga saker som kan pigga upp vid mensvärk!

- Pillerask och tamponger från Pronaxen - Pronaxentabletter till 20% rabatt med koden pronax20apotea!
- Armband från Indiska
- Trosor från Bread & Boxers - 30% rabatt på sköna basplagg med koden ReddvilleBread & Boxers!
- Mascara från Oriflame
- Hårinpackning från Maria Nila - 50 kr rabatt på schampo och balsam med koden PALETT13Bellbox!
 
Jag blev väldigt intresserad av hårinpackningen, den är producerad i Sverige med 100% veganska ingredienser och är helt fri från sulfater och parabener, skyddar håret mot UV-strålning och fria radikaler. Luktar så gott dessutom! Men frågan är om jag bör använda denna eftersom jag är blond och denna är för färgat hår.. Får googla lite på det.
 
Visste ni förresten att Reddville nu även lanserat i Finland och ger numera bort gratis tamponger där också! :) Och vinnarna av festivalkit-tävlingen jag var delaktig i att sprida finns publicerade här om någon vill se vilka som vann.

9 st

ÅSIKTER

    Kategori: Inredning
    05 Sep 2013

Miljövänliga ljus från Yvelis.se!

Kategori: Inredning / 2013
Jag har fått äran att testa ett par ekologiska och miljövänliga ljus från Yvelis.se! Det är en liten mysig webshop som drivs av Yvonne som för hand tillverkar dessa doftljus av raps- och sojavax. Det här stora rapsvaxljuset luktar mango och makadamianöt, en fullträff om jag får säga det själv! Älskar speciellt nötdofter och det var verkligen inte fel att blanda i mango. Doften kändes direkt när locket åkte av och har haft ljuset här på skrivbordet innan jag började elda det, lite som att behålla kakan och äta den på samma gång ;)
 
Väl tänt så sprider det en svag och behaglig doft. Ni vet hur en del doftljus verkligen kan ta över hela hemmet? Så är inte det här ljuset och det är jag glad över. Det ska brinna i ca 70 timmar, härligt att få lite exotiska inslag i såhär i höstmörkret, och lite ljus! Igår eldade jag 7 timmar i sträck men blev lite besviken på att det inte smälte ut som jag trodde utan det sitter en del kvar på glaset. Men efter en titt igen under skötselråd och info så ser jag att det är normalt under de första eldningarna och att det smälter ner sen, det hade jag helt missat när jag var där och läste sist så jag hoppas det går till sig, man vill ju ta vara på allt vax.
 
Fördelar med Yvelis rapsvaxljus:
- Miljövänliga, ekologiska och handgjorda.
- Vaxet är inte genmanipulerat eller testat på djur.
- Doftoljorna är av högsta kvalitet.
- Veken är i bomull och innehåller inget bly.
- Råkar man spilla vax ska det vara lätt att ta bort, men det har jag inte behövt testa på ännu som tur är!
- Priset 169 kr för 280 gram ljus och 70 timmars brinntid är bra för ett doftljus, 2,40 kr i timmen och det är det verkligen värt.
 
Fick även ett sojavaxljus med pärondoft och ett litet prov på björnbärsdoften, de har jag inte hunnit testa ännu men päronet verkar lovande! Älskar ju päron. Annars vill jag som också äger en webshop ge ett stort plus till Yvelis shop, den är verkligen härligt att klicka runt i. Älskar de ljusa och gröna färgerna, mjukheten, skuggningarna och övergångarna, en riktigt fin webshop!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    05 Sep 2013

Två nya kategorier

Kategori: Vardagen / 2013
Sommarens första och sista mjukglass! På bilsemester, eller på väg hem rättare sagt.
 
Har äntligen lagt till två nya kategorier och flyttat över lite inlägg till dem. Ekonomi och Leva enkelt! Har inte läst igenom texterna jag flyttat över ordentligt men tror de passar någorlunda i alla fall, det viktiga är att det finns en kategori att lägga framtida inlägg i i, kanske blir lättare för mig att spontanskriva då. Nä, nu ska jag hoppa i säng, godnatt och godmorgon!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    04 Sep 2013

Vilken tur!

Kategori: Vardagen / 2013
Nattliga inlägg kan ibland liknas vid fylleinlägg, haha. Nothing good happens after 2 a.m har jag hört, just go to bed. Men har lite svårt att följa den regeln, älskar ju att vara vaken på natten och det är då jag får mina allra bästa idéer men även de som inte är sådär jättebra, linjen är hårfin och svår att skilja på när man är mitt uppe i den nattliga lyckan. Är glad att mitt senaste inlägg togs på ett bra sätt, för när jag vaknade imorse kände jag bara att jäklar vad jag måste låtit.. uppkäftig? Typ som att jag vet bäst. Det gör jag ju faktiskt inte. Men jag vet ganska bra, och om det är något jag kan ha något vettigt att säga om så är det just det här och det är roligt att några med glädje anmält sig till min granskning, fortsätt med det :)

10 st

ÅSIKTER

    Kategori: Bloggdesign
    04 Sep 2013

Jag letar efter dåliga exempel!

Kategori: Bloggdesign / 2013
Jag ska göra en serie inlägg om bloggdesignmissar (förhoppningsvis kommer den upp nästa vecka!) och behöver exempel att referera till. Har redan skrivit inläggen men vill som inte leta upp någon enskild blogg som gjort missen jag ska prata om och bara "heey du har enligt mig gjort en fet designmiss på din blogg, får jag använda din design som dåligt exempel?" det känns lite taskigt så jag tänkte höra om det finns någon bloggare som frivilligt kan tänka sig ställa upp som exempel?
 
Kan inte avslöja vad det är jag letar efter ännu, utan om någon anmäler sig får jag helt enkelt gå in och se om det finns något jag tycker ser fel ut som jag kan använda mig av. Eh, det där lät ju ganska negativt men det är inte riktigt så farligt. Kommer inte skriva så mycket om de typiska missarna som att ha oläsliga typsnitt som det redan skrivits så mycket om, eller utgå från min egen monokroma minimalistiska stil och det jag tycker är snyggt, utan de flesta inläggen blir lite mer annorlunda tips som alla kan ha användning för oavsett stil, men som alltför många verkat missa och som jag stör mig rejält på.
 
Så, vågar du låta din blogg bli granskad? Kommentera isåfall! Men det är viktigt att du inte är nån surtant, det är liksom inget personligt om jag hittar något jag kan använda mig av. Bara en kul grej och om din blogg blir utvald som dåligt exempel får du såklart en länk, så någon ny besökare lär du ju få härifrån för vad är roligare att klicka på än en länk till någon som gjort en miss? ;) Plus att jag får en printscreenad bild till mitt inlägg, det är vad det hela går ut på för mig, att slippa publicera 7 bildlösa inlägg eller bemöda mig med att tillverka 7 nya designer bara för att kunna printscreena dem.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Music
    04 Sep 2013

...sättet som jag gör det på

Kategori: Music / 2013
Melissa Horn. Som oftast, igenkännande. Senaste singeln Om du vill vara med mig är inget undantag.

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    03 Sep 2013

Flytt-update

Kategori: Företagslivet / 2013
För ca två veckor sedan hade jag nästan helt bestämt mig för att flytta min butik till textalk. Hade till och med mailat dem och sagt att om det inte uppstår några oväntade större problem inom kort så kommer jag att byta till dem. Och vad händer dagen efter? BAAAM, ett driftstörning en söndagmorgon, och kollar man på sociala medier och forum verkar de inte ens ha fattat att det hänt förrän sent på kvällen. De allra flesta shopar låg nere under en hel söndag alltså. En driftstörning, okej det kan hända vem som helst. Men de senaste två veckorna har det varit tre sånna störningar, och på forum är folk inte speciellt glada över hur textalk hanterar situationen och hur de tar hand om (eller inte tar hand om rättare sagt) sina kunder så jag har bestämt mig nu för att inte flytta, inte dit i alla fall. Det som verkade så lovande med alla grymma funktioner och allt, men det är väl så att man får vad man betalar för. För 500 kr i månaden kanske man inte kan förvänta sig att tekniken flyter på felfritt och att det finns folk på plats att ta hand om sina kunder och fel som uppstår. Jag upptäckte även andra konstiga saker som att man får inte med ett riktigt kvitto när man handlar ur textalkbutiker, endast en följesedel som varken har priser eller annan viktig information på sig, jag måste ju kunna skicka ut riktiga kvitton för tusan!
 
Jag ville bara berätta, eftersom jag var så himla inne på det här tidigare och har pratat så bra om dem så måste jag bara inflika med var jag nyss upptäckt också. Kanske blir det bättre framöver, ingen som vet, jag har i alla fall bett dem ta bort min provbutik och letar nu efter ett annat alternativ, men någon flytt blir det nog inte förrän efter jul isåfall.

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    02 Sep 2013

Läser ni köpvillkor?

Kategori: Företagslivet / 2013
En crystalbullet och ett budskapshalsband jag tänkt lägga upp i shopen ett tag nu men som inte blivit av. Kanske i veckan!
 
Nu har jag skickat alla ordrarna som kom in från och med onsdagen. Har tyvärr fått skjuta upp dem på grund av min tumme som hamnade mellan en sten och mitt arsel förra helgen och svällde upp till nästan dubbel storlek. Nu ser den normal ut men värker och kliar och är konstant stekhet. Beställningar som kom in förra helgen fick jag lov att göra redan efter några dagar och jäklar vilken plåga det var medans tummen fortfarande var uppsvälld! Därför har jag väntat med resten tills det blev lite bättre.
 
Normalt skickar jag inom bara någon dag, men när sånt här händer är det tur att man säkrat upp sig genom att det alltid står i köpvillkoren att leverans kan ta upp till 7 vardagar, då är kunden förhoppningsvis medveten om att det kan ta tid. Men tyvärr så läser ju inte alla köpvillkoren, det märks ganska ofta. Själv så gör jag alltid det, i alla fall om det är första gången eller länge sedan jag handlade ur just den shopen jag är på väg att göra ett köp i, så man vet vad som gäller och vad man kan förvänta sig och så slipper man bli besviken. Läser ni köpvillkoren när ni handlar på nätet?

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    02 Sep 2013

Här var det tyst!

Kategori: Vardagen / 2013
Nästan en vecka sedan jag skrev nu, tiden går alldeles för fort. Trodde det bara var över helgen jag höll mig härifrån. Är det någon mer som tycker att ju äldre man blir desto fortare går tiden? Tyckte verkligen det var som förra veckan jag och sambon satt och kollade över förra årets huskostnader, trots att det var strax efter nyår vi gjorde det. Och nu är det september och kylan julångesten börjar smyga sig på sakta men säkert.