VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Jag vann, Tips - Gratis saker
    24 Apr 2014

Serla Dispenser

Kategori: Jag vann, Tips - Gratis saker / 2014
Saker när de är som bäst. Jag vann en tävling och fick tre paket av Serlas nya hushållsark, och en snygg dispenser att ha papperet i. Otroligt praktisk grej som gör att man kan ta papper med bara en hand utan att få flera meter, att den sen är riktigt snygg också och passar perfekt in i vårt svartvita kök är ju bara alldeles underbart! Nytta och design i samma pryl, sånt gillar jag. Det är hål i botten också så man kan sätta den på väggen och dra ut arken underifrån, om man vill.
 
Har sett att den finns att beställa nu för 1100 poäng på Klubb Serla, då får man en pappershållare och ett paket hushållsark. Funderar starkt på att beställa en att ha i vardagsrummet också, det här var bästa produkten på länge alltså.

9 st

ÅSIKTER
   7 år

    Kategori: Bloggrelaterat
    22 Apr 2014

7 år

Kategori: Bloggrelaterat / 2014
Idag firar jag sju år i bloggvärlden med ett knäckebröd och lite slät bananyoghurt, grattis till mig! Tänk vad man hållit på...
 
- Min första personliga blogg varade i 15 dagar med 23 inlägg innan jag insåg att bloggagratis.se inte var sidan för mig. Där gick det inte att designa något alls förutom att byta bakgrund och det var ju främst för designandet jag ville blogga, därför hade jag noll läsare om dagen där och bytte snabbt till blogg.se.
 
- Min andra personliga blogg varade i 618 dagar med 1085 inlägg där ord som bah, asså och tusen smileys regerade stort, skämskudde tack. Med ca tio läsare om dagen tänkte jag mig inte för och skrev om det mesta, det är tur man lär sig med tiden, så skulle jag aldrig göra nu.
 
- Min tredje personliga blogg är liie.se, 1947 dagar gammal, med 2775 inlägg och har besökts 278 945 gånger. Det låter så mycket men det är inte mer än 143 besökare om dagen i snitt och här har jag lärt känna massa roliga människor, heja er!
 
Mellan blogg två och tre har jag haft ytterligare ett par nischade bloggar. En bloggdesignblogg, mitt hobbyföretag låg på en blogg och Drops of Light's blogg, men flyttade senare över allt hit för att ha det samlat för enkelhetens skull. Nu funderar jag som sagt på ytterligare en nischad blogg, men Wordpress som jag försöker lära mig är inte att leka med alltså. Sen har jag förstås bloggar på lite andra portaler bara för att se hur de fungerar, och runt 30 testbloggar här på blogg.se :) Det skulle ta jäkligt lång tid att plocka bort mig från internet med andra ord.
 
Bjuder på min första bloggdesign på denna bloggen, haha alltså jag skrattar så när jag tittar tillbaka på sånt, och det här är ändå en av de "finare" jag gjort, tänk er hur resten såg ut då innan det!

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    20 Apr 2014

Långklänningar

Kategori: Kläder / 2014
Det här inlägget kan man ju undra om det är jag som skriver, men det är det faktiskt. Såg en annons i sidospalten på facebook med den turkosa klänningen och jag tycker det är lite läskigt att de fått fram att jag skulle tycka om den. För det här är sånt jag gillar i smyg men inte sånt jag tar på mig. Det är som om de tagit sig in i mitt huvud, riktad reklam har ju att göra med vad man klickat på tidigare och eftersom jag inte känner mig bekväm i varken klänningar eller mönstrade, färgglada plagg så är det heller inte jag letar efter. Har accpeterat att jag bara passar i svart, vitt och jordfärger så jag håller mig till det, även när jag surfar runt på nätet. Så hur de luskat ut detta det är ett mysterium.
 
Och jag undrar om jag börjar komma upp i åldern också för de är från Bonprix.se.. Men håll med om att de var lite fina? Eller?
 

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tampons for free
    20 Apr 2014

Modifast

Kategori: Tampons for free / 2014
Utskick från Reddville och Modifast, mycket gott måste jag säga! Är väl inte så förtjust i att äta kostersättningsprodukter i försök att gå ner i vikt och byta ut det mot vanliga måltider, men däremot äter jag gärna sånt istället för vanligt godis då de innehåller mer nyttigt. Är ju alltid trevligt att ha något att knapra på framför tvn och istället för att ta något sockerproppat kan man ju ta något som smakar lika gott men som har mer protein och vitaminer. 
 
Ni vet ju kanske att jag gillar att jämföra saker, och därför ska vi nu jämföra Kinapuffar (bara för att det är enda vanliga godiset jag har hemma idag) med Modifast Caramel Bar. Nu blir det mycket siffror men kan vara värt att läsa ändå.
 
Kinapuffar 100 gram = 535 kcal, protein 7,8g, kolhydrater 57g, fett 30g
Caramel Bar 100 gram = 382 kcal, protein 24g, kolhydrater 49g, fett 11g
 
Lika goda båda två, men baren har en mycket nyttigare sammansätting i jämförelse. Dessutom innehåller den 12 vitaminer och 11 mineraler, kinapåsen berättar inget om några vitaminer eller mineraler. Ungefär lika mätt blir man också, av en bar på 31 gram och en kinapåse på 210 gram. Jämför man så är det extrem skillnad, ät hela kinapåsen och du får i dig 1124 kalorier, eller ät hela baren och få i dig 119 kalorier. Normalt tänker jag inte på kalorier och sånt men det är kul att kolla upp och få sig en tankeställare lite då och då. För jag äter en del godis.
 
Chokladpuddingen var god också, är tänkt att man ska byta ut en hel måltid mot en påse men jag gjorde bara lite som efterrätt. Just nu går det att köpa ett paket med 8 påsar på Modifast.se för bara 79 kr, använd koden APRIL2014, gäller till och med 28/4.

2 st

ÅSIKTER
   Hej

    Kategori: Vardagen
    19 Apr 2014

Hej

Kategori: Vardagen / 2014
Är det kanske dags att börja blogga igen? Det känns nästan som så, även fast jag numera tycker instagram är mycket lättsammare. Men vad har hänt sen sist då? Ja, svårt att veta. Jag kommer nämligen inte ihåg var jag berättat vad. I verkliga livet, på instagram eller här, det är lite jobbigt och att läsa bakåt tar tid.
 
Ytterligare en fördel med instagram, där syns det inte lika väl att linsen är alldeles dammig
 
Men något jag inte tror att jag sagt här är att kameran fungerar igen. Jag chansade och köpte till slut ett icke-originalbatteri eftersom jag läste om en som hade testat det och lyckats få igång den. Samtidigt som jag läste om flera som försökt med det också men inte lyckats. Det gick vägen för mig i alla fall, och efter att jag testat med det nya batteriet så satt jag in det gamla, och då fungerade det också precis som förut, jätteskumt. Men jag klagar absolut inte på att jag kom undan så billigt som strax under 300 kr den här gången och dessutom nu har två fungerande batterier. Det är något jag saknat faktiskt, ett extra batteri.
 
Annars har jag en lugn och fridfull påsk, inga måsten och inga påtryckningar. Igår städade jag sminkhörnan och sorterade mina egna smycken. Ikväll kanske jag river ut kläderna ur garderoben, det var över ett halvår sedan det gjordes nu och det är inte så snyggt på vissa av hyllorna längre.
 
Till sist så längtar jag något hemskt efter att bygga något. Mest av allt vill jag bygga en kombinerad säng och förvaringsplats, men är inte i behov av något sånt i dagsläget så det känns ju ganska onödigt. En prylhylla däremot skulle jag vilja ha.
 
Ha en fortsatt trevlig påsk!

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Roligt
    17 Apr 2014

Glad påsk!

Kategori: Roligt / 2014
Ville bara kika in och önska er en glad påsk och berätta att det kommer vara påskäggsjakt i min webshop klockan 18.00 ikväll där du kan hitta fina rabatter att handla smycken för, upp till 50%! All info finns på startsidan.
 
Annars hoppas jag att ni njuter ordentligt av helgen och påskmyser med massa påskägg och grejer :)

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Roligt
    13 Apr 2014

Vill du ha en tävling?

Kategori: Roligt / 2014
På Drops of Light's facebooksida väljer jag ut någon bloggare / instagrammare som får bjuda sina läsare på en tävling med vinst från dropsoflight.se, vill du ha chansen att bli utvald så läs mer här :)

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Köket
    09 Apr 2014

Nya skåp i köket!

Kategori: Köket / 2014
Det senaste inlägget om köksrenoveringen som pågått i 6 år nu handlade om att golvsocklarna och foder runt fönstret kommit upp. Kan glatt meddela (inte för att ni blir glada av det kanske men jag blir) att det hänt ännu mer saker nu. Två nya skåp finns numera i köket, de två ovanför kylskåpet och skafferiet! Jag har till och med satt på handtagen.
 
Det är pappa som tillverkat skåpen och det ser precis lika bra ut i verkligheten som det gör på bild. Varje gång jag kommer in i köket hajar jag till, det blev sån himla stor skillnad och jag får ett litet rus av glädje varje gång jag ser dem. Det är konstigt att ett par skåp kan ha den effekten men så är det. Så här såg det ut innan, jag vet inte om det kommit med på bild tidigare (och så är det lite ostädat också för er som tycker sånt är skönt att se).
 
För att inte tala om förvaringsmöjligheterna som kom med skåpen. Vi har en stor vit skål som stått längst upp i hörnskåpet, onåbar och bakom andra bunkar, samt ett jättefat som stått på kylskåpet och blivit dammigt för det är riktigt stort. Nu har de fått flytta in och det blev praktiskt som tusan. Fatat som sällan används i högsta skåpet och skålen når jag nu utan att ta fram en stol.
 
Nästa på att-göra-listan är att sätta upp skivor från skåp till tak, det kanske inte är något jag längtar efter att ta tag i direkt men tror det blir riktigt fint när det är gjort. Jag tror kanske jag ska bygga någon specialhylla till de nya skåpen också, men det är så himla mycket jag vill specialbygga som aldrig blir av så det dröjer nog ;)

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    09 Apr 2014

Ett okänt nätverksfel har inträffat

Kategori: Vardagen / 2014
Jag kommer inte in på min instagram, ett okänt nätverksfel har inträffat står det när jag försöker logga in. Blir fullständig galen och har testat allt jag kan tänka mig och inget av det här har fungerat:
 
- Att starta om mobilen
- Att installera om Instagram
- Att rensa appcachen med App Cache Cleaner
- Att stänga av och på WiFi
- Att dra ut sladdarna till nätverket och starta om helt
 
Allt det här har jag gjort i kombinationer till tusen känns det som men inget hjälper. Det verkar inte heller vara så många andra som fått det här felet enligt google så jag får inga tips på vad det kan vara. Funkar fint att logga in på andra internetkrävande appar och likaså kommer jag in via datorn på instagram.com och statigr.am till exempel.
 
Så nu undrar jag såklart, någon som vet något mer jag kan testa?
 
Uppdatering några timmar senare: Nu fungerar det igen, om det gick till sig av sig själv eller om det beror på att jag skrev allt detta som felrapportering till Instagram det vet jag inte, men bara det fungerar är jag glad.

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Bloggrelaterat
    09 Apr 2014

Wordpress

Kategori: Bloggrelaterat / 2014
Inatt har jag äntligen lyckats installera Wordpress lokalt här på datorn. Det har blivit många timmar av utforskande nu, och det ser lovande ut måste jag säga. Lite som här på blogg.se, fast mycket mer koder och framförallt annorlunda koder, men jag tror jag kan klara av det om det inte är så att man måste vara inne och peta i phpn. Med cssen kan man göra mycket och att bara flytta runt phpkoderna verkar gå fint så jag får allt där jag vill ha det. Men nu ska jag inte designa för mycket, vet inte hur det blir när man installerar det "på riktigt" om allt jobb måste göras om då eller hur det fungerar.
 
Jag har alltid tänkt att när jag byter blogg så ska jag flytta över alla inlägg härifrån till den nya. Nu har jag tänkt om och tror jag kan behöva en nystart, på en lite mer nischad blogg. Jag har ett ämne i huvudet som jag tror kan passa mig bra. Känner att en allt-i-allo-blogg tar mig ingenstans och i ärlighetens namn så är inte mina tidigaste inlägg här något jag är stolt över direkt, det är rätt omoget skrivna och bilderna har ingen som helst röd tråd så jag lämnar dem här. Men liie.se blir nog kvar ändå där livsinläggen kan komma och gå som de vill.
 
Funderar dock på att vara anonym på den nya bloggen. Att blogga är en av de få sakerna jag verkligen gillar att göra och som får mig att må bättre, men jag förstår hur det måste se ut för andra och därför skulle det vara otroligt skönt att vara anonym.
 
Men nu ska jag pallra mig i säng snart, happy onsdag på er alla!

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Bloggrelaterat
    07 Apr 2014

En liten bit av lättnad

Kategori: Bloggrelaterat / 2014
Livet är inte sig likt utan en kamera. Använder den till nästan allt jag gör så det blev lite tomt här. Har skakat liv i den gamla kompaktkameran men alltså, det är verkligen inte samma sak. Så istället för att göra allt jag brukar göra har jag ägnat mig åt sådan jag skjutit upp. Som att rensa bland bloggarna jag följer bland annat.
 
Ungefär 100 stycken rök denna gång men ingen kommer märka att jag försvunnit då jag bara plockat bort de som jag i princip aldrig kommenterar hos. Jag är lite sån att om jag ser en blogg som ser intressant ut så börjar jag följa den för att se om det är något för mig. Tanken är att ta bort den snarast om den inte ger mig något av värde, men det blir sällan så utan det måste till en storrensning då och då för att det ska bli av och den här gången gick jag ut hårdare än någonsin. Det funkar inte att följa för många, vill att alla bloggar jag läser ska ge mig intressant information och det är få som håller måttet tyvärr som grusar ner och tar energi och tid. Nu är det ungefär 50 kvar i listan och det känns väldigt skönt. Plus ca 50 till som sällan uppdaterar, 9 julbloggar som inte heller skriver något just nu och sen diverse bloggar jag tävlar i för tillfället då förstås.
 
Till sist vill jag tacka för alla kameratips jag fått! Det känns fortfarande omöjligt att välja, sist tog det ca 4 år innan jag slog till och köpte en så vi får väl se hur länge det dröjer denna gång.. ;)

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Jag vann
    03 Apr 2014

Instagramvinst

Kategori: Jag vann / 2014
För några dagar sedan vann jag en fototävling på instagram, det var ett vårtecken man skulle fånga på bild. Trodde väl inte riktigt att något så mainstream som lite blommor skulle räcka riktigt hela vägen, men eftersom jag verkligen fastnat för fototävlingar så kunde jag inte låta bli att vara med ändå. Hade inte hittat något annat vårtecken eftersom jag helst håller mig inne så det fanns inget alternativ än den lilla lilla klungan av blå blommor i rabatten.
 
Det var @yankeecandlesweden som hade tävlingen och jag fick välja ett ljus av tre ur serien Dream Garden. Sweet Pink lät bäst och jag tror verkligen jag gjorde rätt val, den luktar sött och lite som godis! Så nu kan jag njuta ca 85 timmar av denna doft, finfint!

9 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    02 Apr 2014

Kamerahjälp?

Kategori: Vardagen / 2014
Då var det dags att ge sig in i kameradjungeln igen då... Kameran startade dagen efter med fulladdat batteri men på skärmen dök "Camera Error" upp, och efter lite googling så verkar det vara något fel på slutaren. Är det så att kameror bara brukar hålla i ca 3 år? Den här är visserligen väldigt välanvänd, i stort sett varje dag faktiskt och jag har hört att kameror har ett max antal klick sen lägger de av, stämmer det? Garantin har gått ut och jag har egentligen ingen koll på vad det kostar att laga i detta fall, men kan tänka mig att det säkert kostar hälften av vad en ny kamera gör, vad tror ni?
 
Det tar emot att köpa en ny, inte bara för att det är dyrt utan jag har ingen aning om vad för kamera jag borde ha. Är inte så intresserad av själva kameran och vad den innehåller utan jag vill bara ha något som kan ta bilder, behöver ingen värsting och köper gärna ett färdigt kit med ett "vanligt" objektiv också så jag inte behöver fundera över objektiv med, det pallar jag inte just nu.
 
Vill ha något liknande den jag har, Sony Alpha SLT-A33 men allra helst en som man kan höja iso över 400 utan att få brusiga bilder. Sen jag gick fotokursen och började fota manuellt är det något jag stört mig extremt mycket på på den nuvarande kameran. Så funderar jag på om jag ska fortsätta med Sony eller om jag ska köpa Canon eller Nikon. Tar ju tid att ställa om sig på ett nytt märke också och har jag det tålamodet..? Tips mottages gärna, vad har du för kamera och vad kostade den?

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    01 Apr 2014

Att driva företag hemifrån

Kategori: Företagslivet / 2014
Som egen företagare som sitter hemma hela dagarna och arbetar stillasittande är det viktigt att ha bra grejer runt omkring sig. Jag har byggt mitt kontor efter hur jag arbetar, det kanske inte har blivit det snyggaste kontoret i sin helhet men absolut ett väldigt arbetsvänligt och ergonomiskt kontor där jag har allt inom räckhåll utan att behöva göra så mycket onaturliga rörelser. Ja, förutom när jag stansar text på smyckena då, men det är väl det enda.
 
Sitter man högt så blir ryggen böjd, sitter man lågt arbetar man med armarna uppe vid huvudet. Vet inte riktigt hur jag ska sitta för att det inte ska slita på någon kroppsdel. Det är tur att stansningen bara är en liten del i hela ledet.
 
Det behövs mer saker än man tror även till ett litet företag som mitt. Förutom förbrukningsmaterial som kuvert, bubbelplast, silkespapper, zippåsar, finare påsar och sånt som jag använder bara för att kunna leverera så behöver jag också allt som hör ett kontor till. Allt från större saker som en dator och en ergonomisk stol, till mindre saker som pärmar och bra pennor som inte slutar fungera efter en månad. Tycker det är väldigt viktigt att omge sig med saker som effektiviserar jobbet, man kan inte sitta och försöka få igång en bläckpenna i en minut när man ska skriva något utan allt ska fungera på en gång så det går snabbt. När jag köper in kontorsmaterial mm så väljer jag hellre dyrare och mer hållbara grejer än det som är jättebilligt trots att budgeten är väldigt tight som liten ensam företagare. Tror ändå man vinner på det i längden.
 
Ibland finns det man behöver inte att köpa, då får man bygga det själv. Här är postskåpet jag byggt, nu är även insidan klar! Det sitter ovanför dataskärmen och stänger man dörren så kan man plocka ut kuverten ändå, har skrivit mer om skåpet här.
 
Om man själv inte vill förhandla om priser när man ska köpa kontorsmaterial, inredning, maskiner mm kan Visma Advantage kanske vara något att ta en titt på. De har gjort grovjobbet med att förhandla om priserna hos flera leverantörer så det ska gå enkelt och snabbt för kunden att handla till bättre priser. Nu har jag redan det mesta jag behöver till mitt kontor, det enda som skulle behöva bytas ut är Expedithyllan från Ikea, ni vet en sån fyrkantig sak med tolv fack. Det är verkligen inte en ultimat förvaringsmöbel för ett kontor! Skulle vilja ha något som inte är lika djupt och som har dörrar så man kan stänga in pärmarna. Har nästan 30 pärmar (okej, alla är kanske inte till företaget men en tredjedel i alla fall!) så det vore väldigt praktiskt att stänga in dem, skulle väldigt gärna vilja ha lås på skåpet också men något sånt har jag inte hittat ännu. Kanske är det något slags dokumentskåp jag behöver?
 
Förvaring av smyckesdelar och verktyg har jag faktiskt fått en förfrågan på för ett tag sedan om jag inte kan visa och det ska jag absolut göra, men det här inlägget börjar redan bli för långt så det tar vi en närmare titt på en annan gång.
 
Det här är ett redaktionellt samarbete med Visma.