VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    01 Apr 2014

Att driva företag hemifrån

Kategori: Företagslivet / 2014
Som egen företagare som sitter hemma hela dagarna och arbetar stillasittande är det viktigt att ha bra grejer runt omkring sig. Jag har byggt mitt kontor efter hur jag arbetar, det kanske inte har blivit det snyggaste kontoret i sin helhet men absolut ett väldigt arbetsvänligt och ergonomiskt kontor där jag har allt inom räckhåll utan att behöva göra så mycket onaturliga rörelser. Ja, förutom när jag stansar text på smyckena då, men det är väl det enda.
 
Sitter man högt så blir ryggen böjd, sitter man lågt arbetar man med armarna uppe vid huvudet. Vet inte riktigt hur jag ska sitta för att det inte ska slita på någon kroppsdel. Det är tur att stansningen bara är en liten del i hela ledet.
 
Det behövs mer saker än man tror även till ett litet företag som mitt. Förutom förbrukningsmaterial som kuvert, bubbelplast, silkespapper, zippåsar, finare påsar och sånt som jag använder bara för att kunna leverera så behöver jag också allt som hör ett kontor till. Allt från större saker som en dator och en ergonomisk stol, till mindre saker som pärmar och bra pennor som inte slutar fungera efter en månad. Tycker det är väldigt viktigt att omge sig med saker som effektiviserar jobbet, man kan inte sitta och försöka få igång en bläckpenna i en minut när man ska skriva något utan allt ska fungera på en gång så det går snabbt. När jag köper in kontorsmaterial mm så väljer jag hellre dyrare och mer hållbara grejer än det som är jättebilligt trots att budgeten är väldigt tight som liten ensam företagare. Tror ändå man vinner på det i längden.
 
Ibland finns det man behöver inte att köpa, då får man bygga det själv. Här är postskåpet jag byggt, nu är även insidan klar! Det sitter ovanför dataskärmen och stänger man dörren så kan man plocka ut kuverten ändå, har skrivit mer om skåpet här.
 
Om man själv inte vill förhandla om priser när man ska köpa kontorsmaterial, inredning, maskiner mm kan Visma Advantage kanske vara något att ta en titt på. De har gjort grovjobbet med att förhandla om priserna hos flera leverantörer så det ska gå enkelt och snabbt för kunden att handla till bättre priser. Nu har jag redan det mesta jag behöver till mitt kontor, det enda som skulle behöva bytas ut är Expedithyllan från Ikea, ni vet en sån fyrkantig sak med tolv fack. Det är verkligen inte en ultimat förvaringsmöbel för ett kontor! Skulle vilja ha något som inte är lika djupt och som har dörrar så man kan stänga in pärmarna. Har nästan 30 pärmar (okej, alla är kanske inte till företaget men en tredjedel i alla fall!) så det vore väldigt praktiskt att stänga in dem, skulle väldigt gärna vilja ha lås på skåpet också men något sånt har jag inte hittat ännu. Kanske är det något slags dokumentskåp jag behöver?
 
Förvaring av smyckesdelar och verktyg har jag faktiskt fått en förfrågan på för ett tag sedan om jag inte kan visa och det ska jag absolut göra, men det här inlägget börjar redan bli för långt så det tar vi en närmare titt på en annan gång.
 
Det här är ett redaktionellt samarbete med Visma.

DENNA BLOGG ÄR AVSLUTAD
BESÖK GÄRNA MIN NYA AKTIVA BLOGG LIIELARSSON.SE NÄR DU LÄST KLART HÄR INNE :)

1
► Madeleine Larsson
02 Apr 2014 - 11:33
............................................................................................................................................................................................................

Hejsan. Var gärna med & tävla om en valfri bikini från TO DIE FOR! Tävlingen avslutas om 3 dagar, så passa på! Här hittar du tävlingen: http://www.nattstad.se/madelajnee/tavling---vinn-en-valfri-bikini-fran-to-13251512 Kram! :)

Svar: Tack för tipset!
Liie

Tyckte du om det här inlägget på något sätt?
Berätta det då! Hur ska jag annars veta vilka inlägg jag borde fokusera mer på? Jag vill ju gärna dela med mig av sådant andra kan ha användning för, men bara om jag vet att någon faktiskt vill läsa om det.

Du får ett mail när jag besvarat din kommentar!
Jag svarar på alla kommentarer med blogg.se's svarsfunktion, svaret dyker då upp under din kommentar. Kan du inte signera, skriv då in din mailadress i fältet för e-post så får du automatiskt ett mail när jag svarat.

Efter att jag svarat kikar jag in på din blogg också :)
Skriv med andra ord inte "besök gärna min blogg också" i din kommentar, besökstiggare besökes inte i ren protest. Skriv något o-spammigt så får du ett klick tillbaka och en kommentar om jag hittar något jag gillar :)
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

   Kom ihåg mig?