VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    28 Feb 2014

Februari

Kategori: Vardagen / 2014
Man kan inte tro att det är februari, ska inte det vara kallaste månaden av dem alla typ? Det är gräsfläckar på gården och har sett att en del bloggat om de första blommorna redan nu! Är inte det lite smågalet.. Enda året jag tänkt lite i förväg och planerade att fota julbilder redan nu så det blir lite vintriga bilder till jul, men icke. Längtar något otroligt mycket till sommaren istället.
 
Fast den här bilden är från november...

18 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    28 Feb 2014

059. Bra städgrejer!

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
059. Länka en städprodukt du tycker är bra
 
Det blir två saker jag vet är bra, och en som jag vill ha!
 
Ajax Shower Power   |   Vaskrensare   |   Kärcher Elektrisk Fönstertvätt
 
Först ut är Ajax Shower Power. Den håller glasdörrarna till duschen fläckfria lite längre än om jag inte använder den. Och om man skulle använda den på rätt sätt kanske det skulle hålla ännu längre. Tror man ska spraya på en omgång efter varje dusch och sedan skölja av, men jag brukar bara spraya på när jag städar badrummet och rengör dörrarna ordentligt. För jag är lite lat.
 
Den andra är vaskrensaren. Underskattad liten sugpropp. Något jag trodde var typ en myt tidigare att sånna fungerade, har därför alltid använt propplösare när handfatet kläggat igen. Men jäklar vad den här är effektiv alltså, och mycket miljövänligare. Funkar fint både i handfatet och diskhon.
 
Och på min önskelista... Fönstertvätten från Kärcher som sägs suga upp allt vatten och göra fönsterputsningen väldigt enkel. Har inte testat den själv men hört mycket gott om den.
 
Finns det några städprodukter du inte vill vara utan?

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    27 Feb 2014

Torsdagsgodis

Kategori: Vardagen / 2014
Smakar inte dessa två väldig lika? Jag känner typ ingen oreosmak alls. Men goda är dom i alla fall, vilken är din favoritsmak? Jag tror faktiskt min är apelsinkrokant. Tycker det river så skönt på tungan av bitarna i den haha.

15 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    27 Feb 2014

058. Om jag skäms?

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
058. Om någon hälsar på oannonserat, får du skämmas för hur det ser ut hemma?
 
Ett tag var det riktigt hemskt, vi kunde verkligen inte hålla ordning mer än en dag och ja då fick man skämmas. Nu är det mycket bättre. Men jag är ju sån som tycker det mesta är pinsamt så jag får alltid lite panik om det oväntat knackar på dörren även om jag städade dagen innen. Jag borde verkligen krypa ner under någon sten någonstans och stanna där.
 
Men en gång var det så himla skönt, jag minns den så väl eftersom det bara har hänt en gång... Jimmy fyllde år och vi städade verkligen HELA övervåningen dagen innan, normalt brukar jag lämna hälften till sista minuten men nu gjordes allt på en gång. Förstå känslan när man blir väckt vid 15 dagen efter av att det ringer och 5 minuter senare står det folk utanför dörren, och det enda jag behövde göra var att kliva upp och bädda sängen!? Inte flänga runt och plocka grejer. Tänk om alla dagar var så..

Om man får oväntat besök så är det ju inte så att man kan börja städa när de står i hallen, men något jag alltid gör är att torka av bordet om det är smuligt, det tycker jag är trevligt om man ska dricka kaffe. Sen får det vara lite som det är.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    26 Feb 2014

Mitt instagramkonto

Kategori: Liie / 2014
Är väldigt glad över att ha kommit igång med instagramkontot, det är något jag velat göra så länge och nu när det är ljust ända till 17 på dagarna så finns det äntligen tid till att fota ordentliga bilder! Det har nästan blivit en bild om dagen ända sedan jag la upp tävlingen, så det känns bra. Och det känns också bra att jag bestämt ett tema till mitt konto, även om det är väldigt brett.. Temat heter inga-sunkiga-bilder-på-min-middag. Är jag inte snäll som besparar mina följare suddiga mobilbilder på halväten mat? :)
 
Och tävlingen rullar på den med, jättekul att se allas små ljusglimtar i livet. Jag vill gärna se din också. Innan 2 mars :)

12 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    26 Feb 2014

057. Den som städar...

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
...är jag och jag har inget emot det. Ibland är det skönt att få hjälp med köket eller att dammsuga, men i övrigt så vill jag faktiskt städa själv så grejerna hamnar där jag hittar dem sen. Tycker till och med att det är kul ibland och känslan när man är klar och det är skinande rent och det värker i fötterna, den gillar jag. Då tar man en dusch och skrubbar sig extra noga, sen hoppar man i de mysigaste kläderna man har, tänder ljus och bänkar sig i soffan resten av kvällen. Just nu när jag skriver detta är klockan 04.03 och jag känner just nu att det skulle vara ganska lockande med en storstädning! Får se om jag känner likadant när jag vaknar. Är det konstigt att bli sugen på att städa..?
 
Världens äldsta bild kanske, från början av 2009. Men jag fotar mig sällan när jag städar så det får duga.

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Leva enkelt, Vardagsrummet
    25 Feb 2014

En vit brandsläckare bor här nu

Kategori: Leva enkelt, Vardagsrummet / 2014
Min lillebror och jag har haft en överenskommelse så länge jag kan minnas, att vi köper inte saker till varandra på påtvingade högtidsdagar som jul och födelsedagar. Vi ser det mest bara som ett byte av pengar och i värsta fall om vi köper något som inte riktigt passar så är det ju till och med slöseri med pengar, och det gillar vi inte. Men i år bröt han och hans tjej (som dessutom bakade en tårta till mig!) överenskommelsen och gav mig en vit brandsläckare från Housegard i födelsedagspresent! Hur fint var inte det?! Börjar nästan gråta när jag tänker på det, så fint var det. Han sa att nu när jag inte fått något på många många år och han visste att jag ville ha en sån så tyckte han det var dags :) Nu hänger den i vardagsrummet, åh vad den gör sig bra där!
 
Det är så det ska vara tycker jag, när man hittar något som passar perfekt, då kan man ge. Annars är det ju lätt att man fastnar i den där köpspiralen, någon ger en något fint, man vill ge något i samma prisklass tillbaka och så höjs summan för varje år, kan vara svårt att ta sig ur. Det här kommer inte skapa någon spiral i alla fall, utan jag väntar tills jag hittar den perfekta presenten till honom eller deras hem, även om det blir på en helt vanlig dag eller flera år senare :)

13 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    25 Feb 2014

056. Alla får ha det som de vill

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
056. Bryr du dig om hur städat andra har det i sina hem när du besöker dem?
 
Så fort det handlar om renlighet utanför mina väggar så kunde jag inte bry mig mindre. Väldigt skönt att inte ha det här behovet i alla fall haha. Kommer jag in till någon som har det väldigt stökigt så reagerar jag självklart inombords, men alla får ju ha det som de vill. Men det enda jag gör är att jag tänker efter lite extra innan jag lägger ner min kaka som jag sen ska ta upp och äta på igen. Jag kan också ha smuligt och kladdigt på bordet hemma, men där vet jag att det inte är något farligt, andras kladd vet man ju aldrig vad det innehåller och hur länge det varit där.
 
Kan tänka mig att några kommer skriva om hur skönt det är att komma hem till någon som inte har ett perfekt hem. Det kan jag väl i viss mån hålla med om, samtidigt som jag älskar att titta på sånt som är genomtänkt, vackert och rent. Det inspirerar mig så jag har inga problem med att komma hem till någon som städat järnet heller :)

19 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    24 Feb 2014

055. I'm Monica

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
055. Är du en organiserad person?
 
Jag får erkänna, när det kommer till att städa och organisera så kan ni lika gärna kalla mig Monica.
 
 
Var sak har sin plats, stora hundar bör vara någonstans där de får plats och dinosaurier dom får gärna stå uppradade på en hylla och helst täckt med vit sprayfärg så de ser ut att höra ihop. Har stora problem när jag ska sortera saker, ska det sorteras efter färg, namn eller något annat. Ibland slutar det med att jag inte sorterar alls för det blir för svårt att bestämma ett sätt.
 
Nästa projekt att ta tag i att organisera är alla mina anteckningar i alla mina block. Allt som ska sparas ska in i datorn och jag ska försöka ha så lite papper som möjligt. I datorn blir anteckningarna sökbara och jag slipper problemet ovan, att inte veta hur saker ska kategoriseras. Bara att söka när man behöver ta fram något. I need that.

18 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    23 Feb 2014

054. I got nothing

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
054. 5 låtar du rekommenderar
 
Alltså jag är helt tom på låtförslag, rekommenderar istället att titta in på de som kommenterar det här inlägget och läsa deras listor om du vill ha låttips. Känner mig allmänt tom tyvärr. Samtidigt som hjärnan snurrar för fullt. Hur det nu går till...
 
 

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Skönhet
    22 Feb 2014

Peaches and Cream

Kategori: Tips - Skönhet / 2014
Peaches and Cream har kommit och har testat den nu, lite besviken dock eftersom jag tycker den luktar underligt. Det är det enda jag kan förklara det som är att det luktar bastu och känner tyvärr ingen doft av persikor. Men ren blir man ju i vilket fall så jag använder upp den ändå. Men jag rekommenderar Coconut and Cream i alla fall, den luktar inte alls som några av mina andra kokosprodukter men ändå är det en god doft.

11 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    22 Feb 2014

053. Hiss & Diss - Musik

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
053. Hiss & Diss - Musik
 
Jag måste hissa hur stor påverkan musik kan ha på en. Det går förstås både åt det positiva hållet som det negativa ibland, men överlag så lyssnar jag nog mest på sånt som jag mår bra av. Det är sjukt vad en låt kan förändra humöret, ett tag när jag hörde Lady Gaga så blev jag sjukt partysugen att jag ibland sa att vi borde köra en fest. Någon minut efter att låten slutade så fick jag ta tillbaka allt, var inte alls sugen längre.
 
Svårt dissa något men det får bli ett band och det blir Stiftelsen! Eller ja, åtminstone en låt som jag inte kommer ihåg namnet på, men Jimmy den på en av sina spellistor och jag klarar bara inte av den. Får lite Takidavibbar av dem och så är det ju svensk text också, extrausch på det. Det klarar jag mig lätt utan.

10 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    21 Feb 2014

052. Tips om filmmusik

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
052. Tipsa om något intressant som har med musik att göra
 
Om det är intressant vet jag inte men jag har tänkt på den här frågan hela veckan och inte kommit på något vettigt. Så jag kör ett för mig ganska självklart tips. När du tittar på en serie / film och hör en bra låt och vill veta vad den heter, strunta i att fråga på forum eller leta upp nån lista med alla filmens låtar, det finns ett enklare sätt. Skriv istället upp runt 5-10 ord ur låten och googla med citattecken runt om, så hittar du den till 99%!
 
Google borde väl vara det självklara valet för de flesta vid det här laget, men jag tycker jag ser nästan hela tiden i forum, vad heter den och den och den låten, så jag hoppas det här kunde vara till nytta för någon. Citattecknen gör så att google söker på den exakta frasen du skriver. Hittar du inte låten med citattecken, testa utan då du kanske hört något ord fel.

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Gratis saker
    20 Feb 2014

Samla koder - få produkter

Kategori: Tips - Gratis saker / 2014
Brukar ni vara med i samlarkampanjer? Jag blev medlem på Klubb Serla för några månader sedan när sidan kom ut och där samlar man koder från deras papper och får poäng som man sedan kan byta in mot produkter. Perfekt att få något tillbaka om man ändå köper deras papper. Dessutom fick jag 300 poäng häromveckan bara för att jag fyllde år!
 
Nu har de värvningskampanj, om jag värvar dig genom min länk får både du och jag 200 poäng var. När du registrerat dig får du svara på en kort enkät om vad för papper du brukar köpa och får då 300 poäng som tack. TIPS: Gör enkäten direkt när den ploppar upp, klickar du bort dig från den (som jag gjorde) kommer kommer den inte tillbaka. Då fattas det bara 500 poäng för att kunna beställa något och det samlar du lätt ihop genom att värva ett par vänner själv eller köpa lite papper. Eller vänta på din födelsedag så har du plötsligt 800 poäng utan att ha ansträngt dig nämnvärt :)
Det finns dock inte sådär jättespännande premier ännu, bara fem stycken men jag skulle kunna tänka mig sorteringskassarna för 1000 poäng då vi samlar skräp i konsumkassar nu, fult och svårtförvarat. Men jag tror jag sparar mina poäng en stund och hoppas på att de tar in något mer framöver, sidan är trots allt ganska ny.

11 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    20 Feb 2014

051. Att spela piano

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
051. Om du fick spela vilket instrument du ville och vara grym på det, vilket blir det?
 
Det låter lite lamt kanske men jag väljer piano. Det har sån härlig klang på nå vis. Spelade piano i mellanstadiet, men så fick jag till slut en låt som jag inte klarade av hur mycket jag än försökte och gav upp. Love me tender är en låt jag inte pallar att höra än idag haha eftersom den var den som förstörde allt. Hade pianon inte varit så stora, tunga, dyra och ganska fula och jag hade haft plats hade jag kanske haft ett hemma, mysigt att plinka på. Fast jag behöver förstås inte mer intressen.
 
När jag tänker piano så tänker jag brunt och träigt. men det här var ju ganska snyggt. Bild från Nylund & Son.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    19 Feb 2014

Bör jag undvika detta?

Kategori: Företagslivet / 2014
Jag jonglerar just nu tre demobutiker på olika ställen för att eventuellt flytta över dropsoflight.se. Upptäckte precis att den som har bäst funktioner bygger hela webshopen med tabeller, nu är jag ingen expert men magkänslan säger att det kanske är lite gammaldags och mycket krångligare och mer tidskrävande att ändra i? Men de har alla de funktionerna jag vill ha till ett rimligt pris så om någon kunde hjälpa mig lite vore himla snällt, är tabeller sämre eller funkar det?

16 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    19 Feb 2014

050. Ett härlig musikminne

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
050. Berätta om ett härligt minne kopplat till musik
 
Nu kan man ju tro att jag ska prata om någon av de senaste konserterna jag varit på, men det har jag gjort så mycket förut att vi tar det lite kort bara så tar vi något annat sen. Den första gången jag såg Sonata Arctica var magisk, andra gången också. Metallica var en klass i sig och Metaltown 2010 var bara en jävulst skön helg. Det och resten går att läsa i kategorin Konserter om man känner för det, men inte ens jag själv orkar ta mig igenom de texterna haha.
 
Idag ska jag faktiskt prata om.... E-type! Tyckte mycket om E-type när jag var barn så när han för 12 år sedan eller liknande skulle komma till en ö här i närheten så var det självklart att åka dit. Det var ju förstås inte någon favoritartist längre, men det var fortfarande rätt skön musik som funnits med en så länge man kunde minnas så det var lite nostalgi över det hela. Vi åkte dit ett gäng kompisar och min dåvarande pojkvän. Minns inte direkt mycket men jag kommer ihåg att vi satt i mamma och pappas husvagn tillsammans med dem och hade det lite festligt. Och under spelningen tror jag E-type hade en vattenslang. Eller så regnade det. Något av det var det i alla fall eftersom vi sitter blöta hela högen på bilderna. Sen åkte jag hela milen hem på en pakethållare. Eller så var det en annan gång.
 
Om det här ens får räknas som minne det vet jag inte men vi låtsas om det, trots att jag tror att utan bilderna så skulle jag nog glömt bort att det ens hänt. Av hela mitt hjärta vill jag tacka den som uppfann kameran!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Övrigt
    18 Feb 2014

En ö full av kaniner

Kategori: Övrigt / 2014
För någon vecka sedan fick jag höra talas om en ö full av små dvärgpingviner, och nu fick jag nys om en kaninö! I WANT TO BE THERE!! Tänk vad mysigt med hundra kaniner som sträcker sig efter en sådär. Eller skulle man bli lite skraj trots allt? Det är ju ändå väldigt många små gnagare och de kanske inte är lika vänliga som de ser ut? Eller så är dom det :)
 
 
Hittade klippet via Dailybunny.org, där kan man läsa lite mer om ön om man vill.

15 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    18 Feb 2014

049. Sångrösten

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
049. Vad säger andra människor när du sjunger? (Kanske vågar du till och med visa ett klipp när du sjunger?)
 
Nej. Jag säger bara nej och det säger säkert andra också. Man får inte höra min sångröst, varken i verkliga livet eller på internet. Hoppas ni har roligare svar än mig den här veckan, känner att jag kommer nog vara ganska tråkig, musik är inte mitt ämne.

10 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    17 Feb 2014

Jag vill lära mig rita

Kategori: Liie / 2014
När jag var liten tyckte jag jättemycket om att rita. Ville göra det mest hela tiden och när jag tittar på en del saker jag målat kan jag inte riktigt förstå att jag målat det, med skuggor och allt! Men nu vill jag rita typ vektorgrafik i datorn, men jag har ingen aning om hur. Har ju hört om Illustrator, men går det inte att rita i Photoshop? Eller finns det något gratisprogram man kan ladda hem? Är inte ute efter att göra avancerade saker, vill mest kunna få till en linjerad figur och lägga lite skuggor på rätt ställen. Hur lång tid tror ni det behövs innan man klarar av det?
Jag vill vara lika duktig som Tina. Gissar i alla fall på att det är vektorgrafik hon håller på med. Hur som helst är hon bra.

19 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    17 Feb 2014

048. Musikstilen

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
048. Vad för slags musik gillar du?
 
Jadu, vet inte om jag har någon slags favoritmusik längre. Faktiskt så är det så att jag väldigt sällan lyssnar på musik numera, har en lista med blandat rock och singer / songwritergrejs som jag håller på att spy på. Men jag vet liksom inte vad jag ska lyssna på. Kom på mig själv med att lyssna på den här låten flera gånger häromdagen på youtube, det går verkligen utför...
 
Men jag tycker ju faktiskt franska låtar låter rätt fint. Nu kom jag och tänka på en gammal raplåt som var delvis på franska, men kan inte hitta den så sitter istället och lyssnar på annat gammalt. Skrattar lite åt mig själv och vad jag lyssnade på alltså, vad sägs om Ayo - Det spökar? Det är tur det gick över fort.
 
Nej, inget får mig att må så bra som det som kom efter det. Skulle gärna bli den personen igen. Hon den glada som älskade metal. Hon som åkte runt på konserter. Hon som inte mådde så här. Jag ångrar inget i mitt förflutna, men kan tänka mig att jag om några år ser tillbaka på just idag undrar varför jag inte gjorde något åt det. Jag ser det redan nu, ju.
 
Fast jag har nog en musikstil ändå, det sitter så hårt inne att det förmodligen aldrig går ur helt:
 

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tävlingar
    16 Feb 2014

Instagramtävling!

Kategori: Tävlingar / 2014
Tävlingsveckan måste ju avslutas med en tävling, det är inte mer än rätt. Nu är det dags för både mig och företaget att att börja uppdatera bättre på Instagram och en tävling där @liielarsson blir en bra start tror jag. Du kan vinna ett presentkort på 300 kr på dropsoflight.se att handla t.ex budskapssmycken för, med din egna text på. Följ bara de enkla reglerna i bilden så har du chans att vinna:
 
Så, enkla regler som sagt som inte kommer sabba ditt vackra instagramflöde eftersom du själv väljer vad du vill lägga upp för bild. En ljusglimt ur ditt liv kan tolkas precis som du vill, ett ögonblick, en plats, en person, en ljusstråle, en sak, ett djur, en köttbulle eller precis vad som helst, så länge du kan fånga det i en fin bild funkar det :) In och tävla nu!

18 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    16 Feb 2014

047. 5 bästa vinsterna

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
047. 5 bästa sakerna du vunnit
 
Svårt att ranka, jag kommer som sagt inte ihåg allt jag vunnit som inte står med i listan från 2013 men har skrivit upp några i bloggen under åren och det är ju tur! Så här kommer fem dyrare saker jag är väldigt glad över i alla fall, utan inbördes ordning. Lite kul ser jag nu att alla fem är olika typer av tävlingar, det går visst att vinna i det mesta ;)
 
 
- Jag vann en skinnjacka i en sån bloggtävling man bara behövde skriva att man var med i, en chans på 170 och jag vann! Det var ungefär en av de första tävlingarna jag deltog i som bloggare, hade jag inte vunnit den vet jag inte om jag hade tävlat så mycket idag, eftersom det var då jag insåg att vem som helst faktiskt har chansen att vinna om man bara deltar, även lilla jag!
 
- Jag vann ett presentkort hos Paula Myo på 1000 kr. Det var en sån "utvärdera vår shop"-tävling och där gjorde jag visst bra ifrån mig :) Köpte fyra par julinspirerade tjocksockar och två mysiga tröjor.
 
- Jag har vunnit två Tassimomaskiner haha. Den första tror jag att man skulle skriva ett blogginlägg om tävlingen så hade man chansen att vinna, vid det tillfället ville jag väldigt gärna ha en sån maskin så jag skrev ett inlägg, och vann. Den andra vann jag med ett rim som jag satt väldigt länge med och maskinen blev en julkapp till mina föräldrar.
 
- Jag vann en planslip i en motiveringstävling. Tycker om att vinna verktyg men det händer väldigt sällan. Inte så ofta det tävlas ut verktyg tycker jag, drömmen vore ju att vinna någon slags cirkelsåg som gör att man kan kapa t.ex hyllplan rakt och fint hemma.
 
- Jag vann en laptop i en röstningstävling. Kom egentligen tvåa men skulle tro att arrangören upptäckte att vinnaren fuskade, det misstänkte jag länge själv nämligen. Fick 2421 röster och var måttligt irriterad när jag förlorade med enbart 60 röster. Som jag kämpat med att få ihop röster alltså. Kommer aldrig mer delta i en röstningstävling kan jag säga. Men ni kanske vill? ▼
 

Om ni vill ha tips på hur man fiskar röster utan att uppröra någon, läs mina 8 inlägg om hur jag gjorde! Har man inte tusentals riktiga vänner som man vet alltid ställer upp är det faktiskt väldigt mycket man bör tänka på innan man ens deltar om man vill ha chans att vinna. Det pågår som sagt MYCKET fusk därute. Ni får ha överseende med att jag skrev dessa inlägg för 4 år sedan, hade jag skrivit dem idag hade jag nog formulerat mig annorlunda och kortare, men tror budskapet går fram i alla fall :)

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Information
    15 Feb 2014

Bättre leveranstider

Kategori: Information / 2014
Igår uppdaterade jag leveranstiderna för Drops of Light till det bättre! Hittade ett blogginlägg som en kund skrivit som fick mig att tänka lite. Hon tipsade om massa saker att köpa i alla hjärtans dag-present och där fanns två stycken smycken från Drops of Light med kommentaren SNABB LEVERANS, bland annat. Då tänkte jag bara, ja, jag har ju faktiskt oftast snabb leverans. Varför skriva ut att jag tar 2-7 vardagar på mig när det för det mesta levereras inom ett par vardagar bara?
 
 
Det har varit som en försäkring att ha längre leveranstid med tanke på att jag är ensam och tillverkar allt på beställning, att inte behöva göra någon besviken om man inte hinner med sig. Men nu har jag hållit på med webshopen i snart tre år och jag är så pass säker på det jag gör att jag känner att jag kan korta ner tiden. Leveranstiden är trots allt väldigt viktig för en del (mig bland annat) och jag tror faktiskt att kunder kan ha backat när de sett att det tar tid innan varan kommer. De vet ju inte om att jag oftat överraskar med snabbare leveranstid. Hur tänker ni när ni handlar på nätet, hur stor betydelse har leveranstiden för er?
 
Leveranstiden är numera istället 1-5 vardagar istället för 2-7. Fortfarande en liten försäkring ifall någon smyckesdel skulle ta slut eller så, men det här kommer inte bli några problem att hålla. Får se framöver om jag kortar ner den ytterligare en dag.
 
Stort tack också till Malin för att Drops of Light fick vara med i ditt collage, och tack för de värmande orden!

10 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    15 Feb 2014

046. Hiss & Diss - Tävlingsregler

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
046. Hiss & Diss - Tävlingsregler
 
+ Jag älskar udda och spännande tävlingsregler som man inte ser överallt
+ Jag älskar tävlingar där man får visa upp något man gjort
+ Jag älskar "Ge oss feedback på vår hemsida/produkt/blogg och vinn"-tävlingar
+ Jag gillar också att få skriva en enkel "Jag är med"-kommentar, bara för att det är lättsamt
 
- Jag avskyr att bli tvingad att dela tävlingar på ett eller annat sätt, då deltar jag till 99% inte
- Jag avskyr krångliga tävlingsregler där man måste göra för många olika moment
- Jag avskyr röstningstävlingar, det är sällan bästa bidraget vinner då, den som har flest vänner eller kan fuska vinner.
- Jag gillar inte när man fiskar följare för mycket, "Gilla på facebook, följ på instagram, twitter och bloglovin", det räcker med en
 

Vad dåligt med tävlingar det är nu för tiden, är så taggad på att tävla men så finns det inga att vara med i... Eller så tävlas det ut barnsaker, det vill jag inte vinna. Imorgon kommer jag fixa en tävling i alla fall, den kommer hållas på instagram @liielarsson, så den man man ju följa om man är sugen på att tävla imorgon :)

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    14 Feb 2014

045. Bästa tävlingen just nu

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
045. Länka en tävling på internet som du deltar i just nu
 
Okej, nu ska jag vara riktigt schysst och länka den tävling jag hoppas på att vinna allra mest även om det kommer betyda att ni säkert kommer delta också och minska mina chanser! Men den smällen får jag ta, hade jag varit smart så hade jag ju deltagit idag och räknat det här inlägget som en extra chans i tävlingen men neeej, jag skulle vara med så fort jag hittade den, hehe. Hoppas i alla fall på att vinna Mango Peach Salsa, luktar otroligt gott! Klicka här så kommer du till tävlingen :)
 
 
Har du en tävling som pågår just nu?
I detta inlägg har du tillåtelse att länka din egna tävling bland kommentarerna, så jag och fler kan hitta till den :)

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Jag vann
    13 Feb 2014

Filter från Kamda

Kategori: Jag vann / 2014
Har väntat länge på ett bra tillfälle att gå ut och testa ett par kamerafilter från Kamda.se, men det kommer inget! Det är så fult ute, slask och fruset omvartannat och ingen nysnö så allt ser helt dött ut, så nu ger jag upp och visar det jag fått fram hittills. (Bara för att jag skrev detta igår så snöar det såklart idag men jaja nu orkar jag inte ändra...)
 
I december vann jag två olika filter, det första från enplatsisolen.bloggplatsen.se där vinsten var ett stjärnfilter, men eftersom jag redan har det så frågade jag lite snällt om jag kunde få ett UV filter istället då det var billigare, och visst fick jag det! Så himla schysst av Kamda ♥ Det sitter alltid på nu för att skydda kameralinsen mot repor och damm mm, helt underbart att äntligen ha ett sånt. Tar inte ens av det när jag skruvar på andra filter med effekter.
 
Det andra filtret vann jag från annnaiz.blogg.se och valde ett (en?) diffuser filter. Tror det kan bli kanon till sommaren, det här filtret ska ge en sån där drömsk effekt. Här är två bilder som är tagna med det, de är dock bara fotade rätt ut genom fönstren för att testa på det så det finns ingen tanke bakom, ville bara ha något som visar effekten litegrann i alla fall.
 
 
Kamda har för övrigt bra beskrivningar och bilder på vad olika filter gör, kika in på kamerafilter.se vetja om du vill lära dig :) På min önskelista står nu ett gråfilter så jag ska kunna fota rinnande vatten med långa slutartider medans solen skiner. Finns väldigt många sorter och jag vet inte riktigt vilken jag behöver, det får jag fundera på!

12 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    13 Feb 2014

044. Tävla för ärans skull?

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
044. Om man bara tävlar för att vinna äran, är det någon mening att vara med då?
 
Det beror lite på vad det handlar om, om tävlingsreglerna är roliga att genomföra så visst, då kan det vara värt att vara med, som om man spelar något tillsammans med andra. Eller om man tävlar om att få publicitet även om jag räknar det som en sorts vinst också. Men annars står jag nog gärna över, som mobilspel och sånt klarar jag inte av!
 
Men kan man vinna något kul så tycker jag absolut man ska tävla! Så länge det inte kostar något förstås. Det är så sant det där man säger, tävlar man inte kan man inte vinna något heller. Kikade efter nyss hur många bloggtävlingar jag var med i under december. Få inte en chock nu men 248 stycken var det men då handlar det om bloggjulkalendrar så det är därför det är lite extremt. Fast ändå inte jätteextremt om man tänker på att jag följde 29 bloggar som hade en tävling var varje dag i 24 dagar, så hoppade över dubbelt så många också. Hade turen på min sida sju gånger, låter lite i jämförelse med hur många jag deltog i, men jag är nöjd. Det är trots allt en vinst var fjärde dag. December är alltid den vinsttätaste månaden för mig.

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    12 Feb 2014

Vad gör vi av livet?

Kategori: Vardagen / 2014
 
Den här har jag sett på en del bloggar och nu senast på en av mina favoriter, Minimalisterna, så nu tog jag mig tid att kolla på den. Ibland krävs det liksom att "rätt" person skriver om något för att man ska känna sig sugen att läsa / titta. En tänkvärd liten film, och lite halvt deprimerande kan jag tycka. Så mycket tid vi spenderar på tråkiga saker som att sova t.ex, ca 23 år totalt för en människa med en normal livslängd. Äta och ordna mat, i över fyra år. När alla måsten är gjorda, har vi bara sju år kvar att göra sånt vi verkligen vill, om jag förstod det rätt. Det här är mitt just-do-it-år det har jag redan bestämt, men efter att ha sett filmen känner jag mig ännu mer motiverad.

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Skönhet
    12 Feb 2014

75 kr i födelsedagspresent

Kategori: Tips - Skönhet / 2014
Fick 75 kr av Nelly.com eftersom jag fyllde år för ett par dagar sedan, så jag köpte mig en duschcreme från I Love.... Jag fick en med doft av kokos i födelsedagspresent och den gillade jag så passade på nu att köpa en annan sort, persikodoft är ju underbart det med så det blir fint att variera med kokosen. Plus att de kommer se snygga ut tillsammans i schampohyllan ;) Förresten, sen när började Nelly med fri frakt?! Det har jag helt missat.
 
Någon som testat den och vet om den luktar gott? Eller har ni någon annan favoritdoft från I love...? Fanns ju massor!

17 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    12 Feb 2014

043. En dålig vinst

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
043. Vad är det allra sämsta du vunnit?
 
Tävlar ju så sällan om saker jag inte vill ha, så det här blev lite svårt. Dessutom har jag inte minne att komma ihåg från tidigare år, har bara uppskrivet från förra året. Får välja något därifrån, och då blir det ett schampo och spraybalsam från Waterclouds. Det skulle vara för torrt och skadat hår men mitt hår blev inte nå bättre alls, och balsamet hjälpte inte på mitt trassel. Fast jag hade ju visserligen inte klippt mig på säkert ett halvår så det kanske har med det att göra också. Möjligen att jag borde ge det en chans till kanske vid nästa klippning!
 
Har ni något tips på balsam / annan produkt som biter på tjockt och riktigt skadat och trassligt hår? Alltså så trassligt att när man borstat ut det så måste man borsta det igen efter en kvart... Borde ta fram saxen och klippa av nån decimeter av hästsvansen, tror faktiskt inte det skulle kunna bli värre i alla fall ;)

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    11 Feb 2014

Lite blandat sådär

Kategori: Vardagen / 2014
Nu har jag en sån där dryg period igen när jag bara inte kan somna på nätterna. Vilken plåga det är alltså! Medan man ligger där så far tankarna runt i huvudet, nya idéer ploppar upp till företaget och bloggen och jag skriver inte ner dem eftersom jag vill ligga still och försöka somna. Dumt, för dagen efter minns jag ingenting, förutom att det var något där som var bra. Igårkväll satt jag i alla fall med en ny tävling som Drops of Light tänkte ha snart, det blir roligt tror jag!
 
En kväll häromdagen, jag ändrar ju färger hit och dit ibland men den här gången var det faktiskt så här lilarosa i verkligheten!

10 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    11 Feb 2014

042. Vad tävlar du helst om?

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
042. Vad tävlar du helst om?
 
Jag älskar ju att tävla så jag tävlar om det mesta som jag känner att jag på något sätt behöver eller bara vill ha. Något som gör livet lite lättare eller lite finare liksom. Men allra helst vill jag vinna sånt som är tråkigt att lägga pengar på, duschprodukter, tvättmedel, en årsförbrukning av tamponger eller kanske mjölk eller något sånt. Låter trist men så himla skönt att slippa betala för sånt. Sen får man testa så mycket nytt när man vinner, det är trevligt också :)
 
Vann en årsförbrukning miljövänligt tvättmedel från Ocean hos Fru P förra året. Mycket trevlig vinst! Började använda det för ett halvår sedan och det är fortfarande massor kvar, har inte ens gjort av med en fjärdedel så det räcker nog minst ett år till :)

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: People with Drops
    10 Feb 2014

Skicka in bilder!

Kategori: People with Drops / 2014
2014 skulle vara året jag tog tag i företaget, och hittills går det bra! Igår satt jag hela kvällen (allt tar så mycket längre tid än vad man tror) med en inspirationssida som jag tänkt göra LÄNGE. People with Drops har funnits som kategori här på bloggen sedan augusti 2012, och tanken var att den skulle komma upp i shopen samtidigt, men det hände aldrig. Nu finns den där, med ett par bilder. Fler bilder ska dit är det tänkt, jag måste bara leta upp dem. Hoppas så hemskt mycket på att de finns sparade på datorn och inte på min gamla mail..!
 
Har du ett smycke från Drops of Light? Fota det på dig själv och skicka in så kanske just du får synas på webshopen också med länk till din blogg. Försiktig som jag är så finns det lite jag vill att du ska läsa innan bara, det är inget märkvärdigt, bara sunt förnuft egentligen. Det handlar lite om att jag alltid ska ange vem som tagit bilden när den visas, och du godkänner att jag får visa den. Det är viktigt att tänka på upphovsrättslagen och att vi båda vet vad det är som gäller när bilder skickas in :)
Här syns bilder från Vira och Emma.

13 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    10 Feb 2014

041. Tävlat i tv?

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
041. Har du varit med i någon tävling som visats på tv?
 
Haha nej det har jag inte. Skulle nog aldrig klara av alla kameror. Men om jag skulle tvingas vara med i någon tv-tävling så vill jag vara med i Robinson. Jag skulle väl kanske inte palla mer än några dagar utan mat, blir riktigt grinig när jag är hungrig, men tills dess skulle jag nog hunnit bygga en koja i alla fall. Eller kanske Drömkåken skulle passa mig! Tänkte först skriva Nybyggarna men det hade ju blivit lite galet, blandlar alltid ihop namnen på de programmen.. Till sist så tror jag att jag skulle gilla Fångarna på Fortet, så länge jag inte blev inlåst, det skulle innebära panik.
 
Skulle du kunna tänka dig att tävla i tv, och i vilket program?

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    09 Feb 2014

Länkar - Hemma

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
Hemmaveckan är över! Har återigen varit en sån himla rolig vecka :) Många verkade lite chockade över att folk rotar i andras badrumsskåp, det blev jag med när en bekant för många år sedan berättade att hon alltid rotar i folks badrumsskåp på fest. Lite udda tyckte jag med tanke på att när hon berättade det för mig så var hon på fest. Hos mig.. Haha.
 
I övrigt är jag väldigt smickrad över att flera av er valde mig på fråga 038, någon som hade ett fint hem! Tack fina ni, och jag måste be om ursäkt för att jag dagen efter la upp bilderna på hallen, får hoppas folk som kom från er läste inlägget och därmed förstod att det inte var den orangebruna stilen ni menade att ni tyckte om.. ;) Och här kommer veckans länkar:
 
034 Ida - I drömhemmet planeras även de små detaljerna ordentligt, det tycker jag med är viktigt, och roligt dessutom.
035 Pjumas - Haha det är alltid någon som kommer med någon skön idé varje vecka, jag vill testa denna mot skåprotarna!
036 X-handarbete-pyssel - Hon bor på 20 kvadrat utan att vara minimalist, grymt att klara av det! Bild finns inlägget också.
037 Lorissa - Kan inte hjälpa det, jag har fastnat så för horn!
038 Mirely - Har länkat en hel lista med inredningsbloggar, den vill jag gå igenom någon dag.
039 Patrik - Jag tycker det låter som att han har det väldigt bra när det kommer till boendet, naturnära och så.
040 Nnad - Nummer tre, jag håller så med om att man är lite skraj där!

18 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    09 Feb 2014

040. Saker jag INTE vill ha

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
040. 5 saker som aldrig kommer in i ditt hem
 
Skulle såklart kunna räkna upp alla stilar jag inte gillar, men specifika prylar får berätta det istället. Det är sånt jag inte vill ha hemma just nu, man man ska ju faktiskt aldrig säga aldrig, vem vet vad för stil man har om fem år?!
Förvaringslådorna från Different Design
Prydnadshjärtan av olika slag
Skyltar i gammal stil
Smyckesförvaring på galge
Saker med doft av ros (rosor går bra, men slipper helst blommor också)

14 st

ÅSIKTER

    Kategori: Bloggrelaterat
    08 Feb 2014

Vad svarar man när någon...

Kategori: Bloggrelaterat / 2014
Som bloggare får man en hel del kommentarer om att saker man visar är fina. På det har jag ibland lite svårt att veta vad jag ska svara. När det är en bild på något jag tillverkat så är ju ett tack i någon form självklart, men annars då?
 
Någon kanske kommenterar min tröja, Vilken fin tröja! och det låter ju trevligt, men vad svarar man? Själv skulle jag vilja svara (och brukar göra det ibland) Ja visst är den! Är det fel? På ett sätt känns det lite... Uppkäftigt. Men samtidigt känns det ganska fel att tacka också, jag menar, att tröjan är fin är ju inget jag kan ta åt mig äran för. Jag har ju bara köpt den, inte haft något att göra med hur den ser ut. Fast i verkliga livet så svarar man tack när någon säger att man har en fin tröja. Eller?
 
Samtidigt som jag förstås vet att många kommentarer som bara har en kort mening som Vilken fin tröja! oftast är spam och egentligen bara skrevs för att personen vill få ett klick på sin egen blogg från mig, men om vi bortser från det. Vad säger man?

15 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365, Hallen
    08 Feb 2014

039. Hiss & Diss - Ditt hem

Kategori: BLOGGUTMANING365, Hallen / 2014
039. Hiss & Diss - Ditt hem
 
Mitt hem är mitt palats, det är där jag tillbringar ca 97% av mitt liv och jag gillar faktiskt det mesta med vårt hem och vad vi gjort med det. Under de förutsättningar vi haft har vi inte kunnat göra det bättre känns det som. Alla de rum som är renoverade tycker jag om väldigt mycket. Men ja, några minus finns det också:

- Jag gillar inte att det är ett tegelhus. Tycker det är praktiskt, men rätt så fult.
- Jag gillar inte att vi inte satt upp lister överallt ännu.
- Jag gillar inte att vi inte har någon pool.. ;)
- Jag gillar inte våra gamla fönster som både drar kallt och släpper in ljud lite för bra.
- Jag gillar inte att hallen är orenoverad och otroligt orange / brun.
 
Det här är första gången jag visar er hallen, det sista rummet sen är allt klart. Jag brukar inte visa rum förrän strax innan det är dags att börja renovera eftersom jag stör mig så mycket på orenoverat i verkligheten att jag inte vill ha det på bloggen också, men ska göra ett undantag nu. Det här är och har varit våran hall sedan 2008. Jag bjuder på det.
 
Denna bild är tagen från köket. Hallen syns från varenda rum, enda stället i huset jag slipper se den är därifrån jag sitter nu, vid datorn på kontoret. Det röda och gula bara studsar runt, så hemskt! Här samlas allt fult vi har som vi inte vet vad vi ska göra med, och gamla möbler eftersom det känns dumt att köpa något nytt innan det är renoverat eftersom vi inte vet ännu exakt hur det kommer se ut och vad vi kommer behöva för möbler.
 
Den här bilden är tagen från vardagsrummet. Här syns ytterkläderna som alltid ligger och hänger huller om buller. Plockade undan litegrann igår eftersom jag fyllde år och då brukar det behövas plats, så det ser lite renare ut än vad det brukar vara. Ytterdörren gillar jag dock, den är "ny" och fin på grund av att vi fick den gamla bruna inslagen för ett par år sedan.
 
Här står mina byråer jag hade hemma som barn, som är så trasiga att det inte går att stänga lådorna helt. Tvättkorgen, och ett vitrinskåp vi inte vet vad vi ska göra med. Solglasögonen är upphängda på ett fastspikat snöre på väggen, och diverse onödigt på byråerna tillsammans med kaninmaten.
 
Ja då var en ny kategori skapad fem år efter att vi flyttat in, hallen. Vi har många planer för hur det ska se ut, kanske nästan lite för många för vårt eget bästa. Det känns så trögt att komma igång, så himla många vrår och dörrar, och vi kommer måsta slå på antingen repgips eller sätta upp en easy covertapet och jag är inte så sugen på att börja måtta för det...

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    07 Feb 2014

Haha den har jag inte visat

Kategori: Liie / 2014
Letade igenom bilder för något passande till ett inlägg jag ska skriva och kom över denna. Brukar aldrig visa sånna tönta-runt-bilder men tänkte att det kan jag väl bjuda på då bloggen kommer bli innehållsfattig idag. Snacka om ansträngd och sned, gjorde verkligen mitt allra bästa för att se normal och oberörd ut dessutom, något att jobba på där.. ;)
 

12 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    07 Feb 2014

038. Någon med fint hem

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
038. Länka en bloggare som du tycker har det fint hemma
 
Helt allvarligt? Jag kommer inte på någon som jag bara sådär wooow vad snyggt. Har plockat bort alla inredningsbloggar från min lista dessutom, så kommer inte ens ihåg var jag skulle kunna börja leta. Har googlat lite på måfå sådär, utan resultat.
 
Därför vill jag istället tipsa om Styleroom.se idag, en grym sida där vanliga människor får ladda upp bilder från sina hem. Jag blev medlem där bara ett par månader efter att de startat, och jäklar vad de växt sen dess och konkurrerade visst ut alla andra liknande sidor som fanns. Det finns HUR MYCKET BILDER SOM HELST att titta på. Önskar jag var mer aktiv där, tror det är ett mycket mysigt ställe att vara på nu med massa mer funktioner och människor än förr. Mitt konto kan man hitta här, har inte så mycket däri men ett par rätt kassa bilder från gamla lägenheten finns det, och på väggorden som var så populära där något år. Jäklar vad många besökt det albumet fått ser jag nu. Kul :)
 
Finns du på Styleroom? Jag kikar gärna in isåfall!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Köket
    06 Feb 2014

Det går av sig själv

Kategori: Köket / 2014
Vad var det jag sa i förra inlägget?! Renoveringen går av sig själv när man bara satt igång! Om gifbilden av någon anledning inte skulle fungera försvinner poängen med det här inlägget... Så kan berätta också att det känns väldigt bra nu, både golvlister i köket och fint runt fönstret! Jag rekommenderar alla att ta tag i småsakerna som är ofärdiga hemma, det BLIR mycket fräschare med lister och det där sista som man ibland kanske skjuter upp eftersom man kan leva i hemmet ändå. Ska själv försöka komma ihåg det. Det säger jag visserligen varje gång vi fixar något... :)

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Bloggrelaterat, Köket
    06 Feb 2014

Jag stökar också ner

Kategori: Bloggrelaterat, Köket / 2014
Det här är något jag velat ta upp ett tag men inte kommit till skott, nu under hemmaveckan passar det perfekt! Speciellt eftersom jag fått så många fina kommentarer av er om att ni gillar hur vi har det här hemma och tycker det är ordningssamt och sånt. Blir jätteglad såklart att ni gillar det, tack och åter tack för att ni tar er tid att kommentera och skriva så fina saker!
 
Men samtidigt måste man tänka på det jag skrev för några dagar sedan, det här är en blogg. Jag väljer vad som ska synas här. Vi har det trots allt rätt städat numera, eftersom jag skapat så pass bra organisationssystem för de flesta av våra saker att de hamnar där de ska direkt. Men då och då är det verkligen kaos, speciellt i köket med disk, och på golvet då det ofta hamnar kläder i olika små högar. Men ser ingen som helst mening med att lägga upp en bild på massa oreda! Tycker själv inte det är roligt eller inspirerande att titta på så jag väljer bort det här. Men det kan vara värt att ta upp så här.
 
Precis som allt jag skriver så är allt ni ser här sant, men eftersom det är en blogg så är det bara en liten del av sanningen. Ibland öser jag bort stöket ur bild, ibland städar jag ordentligt och ibland beskär jag bilder så det jag inte vill ska synas inte kommer med. Vi har till exempel inte haft några lister runt flera av dörröppningarna här på flera år (det syns på några bilder i kontorskategorin) men jag brukar när det går klippa bort den biten för att det förstör bilden. Har inget problem med att folk ser det när de hälsar på, men det räcker med att jag ser det i verkligheten varje dag känner jag. Nu är listerna uppe dock, blev så fint.
 
Likaså köksfönstret som vi bytte ut 2009, inga lister. Där skäms jag lite faktiskt på riktigt, med tanke på att det sticker ut isolering. Men vi har kört med mycket gardin på båda sidorna och håller ju aldrig till i köket så jag har inte brytt mig nämnvärt. Tills för några månader sedan när jag blev så less att jag HÄNGDE upp ett par av dörrlisterna med hjälp av ståltråd... Därför kan man se på denna bild t.ex att det ser ut som att det sitter lister där, men de hänger bara där. Jag är lite lat nämligen, tycker det är bökigt att åka och köpa list och sånna långa saker som sen måste tas på ett annat ställe för att kapas osv. Men nu har Jimmy köpt list, jag har målat dem tre gånger och vi har pappas gersåg hemma, så passande nog ska listerna upp ikväll.
 
Bilden är tagen idag. På lördag ska jag visa något ännu hemskare än ett olistat fönster, ni som kollat igenom huskategorierna kommer inte tro era ögon att det faktiskt är en del i vårt annars vita hem. Det här blir lite som en bekännelsevecka för mig, känns bra att jag bestämt mig för att visa er det fula nu. Då kanske det blir lite fart på renoverings-mig så huset blir klart någon gång, för det är egentligen så lite kvar och det gäller ju bara att komma igång så går det lite av sig själv sen.
 
Nu är jag nyfiken på vad ni tänker om detta! Vad tycker ni om att man inte visar allt? Hur gör ni på era egna bloggar?

14 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    06 Feb 2014

037. Ett ganska lätt val

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
037. Om du bara fick välja en prydnad som du redan har att spara, vilken blir det?
 
Var tvungen att räkna allt jag har framme nu. Ställningen blev så här och det gäller alltså alla rum sammanlagt:
 
- Lampor för mysbelysning: 7 stycken
- Ljuslyktor: 9 stycken
- Gröna växter: 8 stycken (plus en orkidé)
- Tavlor: 5 stycken
- Rena prydnader utan funktion: 11 stycken
 
Sa jag att jag försöker ha så lite saker som möjligt framme? ;) Det är synd att man har så mycket mer i kartonger i källaren, men många saker ligger i säljaslådor så till sommaren kanske jag blir av med grejer! Men vad skulle jag välja då? Nu står det ju prydnad så jag tar en från de som bara tjänar som prydnad, och då blir det...
 
...den här ugglan! Lagomt stor, helt vit och glansig, perfekt för mig! Fast får erkänna att det inte var SÅ lätt, en tavla är ju också en sorts prydnad och jag älskar denna från Kan Dee. Så det står mellan dem, om jag nu någonsin skulle tvingas välja på riktigt.

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    05 Feb 2014

Dags för nytt körkort

Kategori: Vardagen / 2014
Igår kom ett brev från Transportstyrelsen, lustigt tänkte jag eftersom jag inte äger några fordon. Men det handlade visst om mitt körkort som går ut i april. Kan inte riktigt förstå att jag är så gammal att jag måste byta ut körkortet, det känns verkligen inte som så! Men det blir skönt att få ett nytt körkort, mitt är trasigt sedan många år tillbaka. Det nya ska jag vara försiktigare med, det var visst inte så smart att gå runt med det löst i fickan tillsammans med andra saker...
 
Men något som suger är att jag har typ en decimeters utväxt i håret, idag var det nämligen exakt 7 månader sedan jag gick till frisören. Samlar jag ihop alla pengar som finns på alla små konton jag har utspridda så kan jag väl ha råd att fixa det kanske, men det känns lite dumt att lägga alla pengar på det. Fast samtidigt känns det dumt att gå 10 år med ett körkort där jag ser ut som en skata med tillhörande skatbo i håret. För tillfället har jag faktiskt lite pengaångest måste jag erkänna.
Men förstå att det känns skönt att byta ut det här! Framsidan är inte fräsch den heller.

18 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    05 Feb 2014

036. Nuvarande stil

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
036. Vilken stil har du hemma?
 
Jag försöker ha det så vitt och ljust som möjligt och så lite saker framme som det bara går, men det är långt ifrån drömmen än så länge. Känner att jag skulle bara upprepa mig om jag la upp massa bilder så slänger in lite länkar istället, om någon vill se hur vi har det här hemma. Går man längst bak i kategorierna ser man även hur det såg ut före renoveringen :)
 
Köket / Sovrummet / Vardagsrummet / Walk in closet / Badrummet / Kontoret

22 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    04 Feb 2014

035. Rotar du i badrumsskåp?

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
035. Vad tycker du om att andra människor rotar i ditt badrumsskåp när de lånar toaletten?
 
Jag tycker det är fult att man rotar i vilket skåp som helst när man är på besök hos någon. Jag har inget att dölja eller så och om någon vill se mitt badrumsskåp eller låna något därifrån, visst, men jag tycker det är trevligare om man kan fråga först, trots att man är inlåst och kan röja runt så mycket man vill utan att någon vet om det.
 
Själv så öppnar jag aldrig någons skåp, jag frågar till och med var soppåsen är om jag måste slänga något trots att den i 99% av fallen är under diskbänken. Fast det beror ju såklart på vem man är hos, hos någon man känner väl tar man sig ju större friheter utan att någon tar illa upp. Men jag vill liksom inte öppna en låda och råka se något privat, vad andra har i sina lådor tycker jag inte att jag har med att göra, och jag är inte intresserad heller.
 
Det här är inte mitt badrumsskåp men ett litet fint hörn på tvättstället! Parfymen står normalt med de andra parfymerna, men den piffade upp bilden lite tyckte jag. Nästan allt här har varit nästan gratis om jag tänker efter.
 
Parfymen har jag vunnit hos maddisenj.se / nordicfeel.se - LOVE IT btw!
De två stela armbanden har jag vunnit hos rebfre.chic.se / cocoo.se
Smyckesträdet är vinst från vhdbrud.blogg.se / kitsch.se
 
Armbandet med fyrkantiga pärlor är från Indiska och betalat med Wrapp och ett par kronor bara.
Armbandet bredvid har jag tillverkat själv faktiskt.
Sen ligger det två kristallhalsband också där nere, och de är från dropsoflight.se.
 
Det enda jag betalat fullt pris för är kaninen som sticker upp lite så där sött vid kanten, köpt för många år sedan på cocoo.se. Så, då fick jag visat ett par vinster jag gillar massor också :)

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    03 Feb 2014

Alla hjärtans dag

Kategori: Företagslivet / 2014
Har suttit några timmar med bildredigering och att fixa nya produkter i webshopen inför alla hjärtans dag! Men allt kommer upp imorgon när jag vaknat, måste låta texterna vila lite och läsa igenom igen imorgon, med ny fräsch hjärna så jag inte skrivit något galet. Det blir i alla fall tre varianter av sånt som redan finns i shopen, men mer valentine-igt, och till ett bättre pris :)

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Roligt
    03 Feb 2014

Drops of Light i ny Godisbox!

Kategori: Roligt / 2014
Jag är jätteglad över den nya "Du&Jag Boxen" som finns hos Godisboxen.se, den innehåller nämligen förutom godishjärtan ett budskapssmycke i läder från mitt Drops of Light, med texten VI MOT VÄRLDEN. En perfekt alla hjärtans dag-present tycker jag, passar lika bra till bästa vännen som älsklingen! Finns bara i ett begränsat antal, så lite snabb måste man nog vara om man vill uppvakta med detta armband och mumsiga hjärtan. Morsdagsboxen som jag också hade ett smycke i blev en succé och jag hoppas det här armbandet går hem också!
 
Om du inte vet vad Godisboxen.se gör så ska jag berätta lite om dem. Det finns över 60 olika färdiga boxar med godis, biobiljetter, trisslotter, spel och mycket annat som man kan skicka till någon man tycker om. Väldigt lätt sätt att uppvakta någon som bor långt bort, eller vem som helst som man vill pigga upp. Allt ingår i priset som står vid boxen, alltså den box du valt, ett meddelande inuti från dig, frakt och en bild utanpå kartongen som du själv väljer, antingen en egen bild eller ur deras arkiv. Jag har själv skickat flera boxar och alla mottagare har blivit glada och överraskade :)

23 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    03 Feb 2014

034. Hur ser ditt drömhem ut?

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
034. Hur ser ditt drömhem ut?
 
För tillfället är mitt drömhem ett litet vitt putsat hus utan källare, kanske runt 50 kvadratmeter och högt till tak, så man kan bygga ett litet loft, eller kanske tre våningar. Listfritt, och raka linjer. Med förvaringsmöjligheter som inte stör. Huset får gärna ligga vid någon sjö, och avsides. Lite så här tänker jag mig, och klicka på siffrorna under bilden för att i vissa fall se fler bilder!
 
 
1. Det husets utsida, fast mycket mindre såklart. Men jag älskar vita boxliknande hus med stora fönster och puts.
2. Storlek och planlösningsmässigt så vill jag gärna ha något som detta, gräsmattan ser trevlig ut också!
3. Det mesta ska vara vitt, och listfritt.
4. Litet kök som gör det omöjligt att samla på sig onödiga köksprylar.
5. Ett sovloft, eller så vill jag bygga en egen säng uppepå ett par byråer, så man kan ha förvaring under.
6. Förvaring som inte stör, perfekt under trappan. Tänker mig att jag inte behöver mer förvaring än det plus en garderob.
 
Ja det var drömmen det. Fast egentligen så skulle jag kunna tänka mig något exakt som länk nr 2, men med vitt golv. Det ser fantastiskt ut i alla rum! Någon som drömmer om något liknande?

11 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    02 Feb 2014

Sociala Medier - Länkar

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
En av mina favoritveckor är över, sociala medier-veckan! Många tyckte 031 var svår att komma på ett svar på, och ännu fler missade att ordet Facebooktyp på 029 var länkat till en sida med 12 typer, så det var många förvirrade människor där ute i bloggvärlden den dagen ;) Men jag har haft en bra vecka med mycket intressant läsning, vad lika och olika vi alla är! Tur är väl det. Och många av er har halvt övergett facebook, det gör mig glad att veta!
 
027 Patrik - Lite om att dela med sig av sina bilder till andra, något jag håller helt med om.
028 Vitamargarita - Som inte länkar sina egna konton, utan andras!
029 X-handarbete-pyssel - Hon är ingen av facebooktyperna, in och läs varför.
030 Luvcatz - Jag gillade bilden, det känns verkligen som att det blivit så.
031 Anna - Har länkat tre personer hon gillar att följa.
032 Michaela - Skrev om något riktigt förjävligt på sin disslista, har lite svårt att ta in informationen faktiskt.
033 Margita - Hon gjorde ett videoinlägg, det tyckte jag var roligt och annorlunda :)
 
Kikar ni in till dem jag länkar? Det är dålig respons på länkinläggen, så jag funderade på om det är någon mening att jag fortsätter? Det är tidskrävande och om ingen läser dem så känns det som väldig slöseri med tid. Dessutom börjar folk droppa av utmaningen, (alternativt inte kommer in här och kommenterar sina inlägg) så det blir mindre och mindre att välja på, vilket gör det svårare och svårare att hitta inlägg som har något unikt. Så vad tycker ni, ska jag fortsätta länka?

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    02 Feb 2014

Ge mig sommaren

Kategori: Vardagen / 2014
Jag är så less på mörkret nu. Trodde aldrig att mörker skulle få mig så nedstämd som det faktiskt gjort det här året. Jag älskar ju mörker? Kanske har det med mitt nya intresse att göra, fotografering. Det jag saknar mest med ljuset och sommaren är nog att kunna fota. Har vunnit två fina filter till kameran i olika julkalendrar som jag tänkt visa men känner att det krävs sol för att kunna ta fina bilder med ett av dem, och den är nästan aldrig här, och dessutom drar jag mig för att gå ut i kylan... Sommaren är mycket bättre. Tänk vad mycket jag ska experimentera med kameran till sommaren, speciellt tillsammans med vatten.
 

Bild från Rotsidan 2013. Havet och klipporna, ett av de finaste ställena jag vet.

20 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    02 Feb 2014

033. 5 störiga statusuppdateringar

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
033. 5 slags statusuppdateringar / inlägg du stör dig på på sociala medier
 
Jag är egentligen inte sån som stör mig på massa saker som inte påverkar mig på något sätt, folk får för min del skriva vad de vill, passar det inte mig behöver jag ju inte läsa liksom. Men i alla fall, det finns saker som blir dryga ibland.
 
1. När folk håller i tävlingar utan att presentera vinnare. Jag följer fortfarande ett par bloggar som hade julkalendrar eftersom jag vill se vilka som vann, men nu är det februari och nu ryker dom. Har tänkt att jag ska skapa ett litet papper där jag skriver upp alla som luras på detta vis (ja, jag tror faktiskt de behåller vinsterna för sig själva), så jag inte tävlar hos dem fler gånger.
 
2. När någon till exempel lovar att berätta hur hen tillverkat den där praktiska saken, och sen aldrig gör det. Jag lovar inte saker numera, vet med mig att jag själv glömt bort att visa saker som jag sagt att jag ska visa... Pinsamt. Så jag förstår absolut att man kan glömma, men det är ändå störande eftersom man längtar ju efter att få veta när det är något som intresserar en.
 
 
3. Personangreppsinlägg där någon hängs ut. Även sånt som när någon är kryptiskt elak mot någon, utan att säga vem. Att skriva detta på sin egen facebook till exempel "Men du är ju verkligen dum i huvudet, det här trodde jag inte om dig!", kan tänka mig att många börjar spekulera i om det handlar om en själv om man är riktig vän med den som skrev det, även om man vet att man inte gjort något hemskt.
 
4. De som uppdaterar 10 gånger om dagen. Det förstör liksom mitt flöde att se så mycket onödigt varje dag. Det finns ingen människa som kan skriva 10 intressanta inlägg om sin dag, på en och samma dag. Även om de blandar ut det med annat. Men som sagt, ingen tvingar mig att läsa och när jag märker att någon håller på så så blir de oftast borttagna :)
 
5. Det här stör jag mig inte på men det är bara så ointressant. När någon berättar något vardagligt om sitt liv. "Nu blir det jobb 10-18, sen filmmys i soffan med älskling". Jag förstår helt och hållet att man kanske har bloggen / facebook som någon slags dagbok och jag klagar absolut inte på dem som skriver så. Jag skriver själv dagboksinlägg här. Men sånna uppdateringar får bara ingen reaktion från mig eftersom jag tycker det är otroligt tråkigt att läsa. Det är liksom för kort, jag vill ha mer information, kanske vilken film som ska ses så jag får ett filmtips? Annars är det ointressant.
 
Ni då, vad stör ni er på?

17 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    01 Feb 2014

032. Hiss & Diss - Sociala medier

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
032. Hiss & Diss - Sociala medier
+ Man blir inspirerad av allt bra som skrivs där ute.
+ Man kan hitta riktiga vänner genom sociala medier, det har jag gjort.
+ Man behöver inte köpa tidningar längre, allt som är värt att veta (och inte) skrivs om överallt.
+ Man får skriva av sig och berätta om saker utan att man tvingar någon att lyssna på en, det är ju frivilligt att läsa.
+ Man kan hålla reda på vad andra gör, om man tycker det är intressant. Nästan alla finns ju någonstans nu för tiden.
+ Twitterfågeln är så sjukt otroligt söt, jag önskar att jag förstod mig på Twitter så jag kunde använda mig av den ikonen.. ;)
 
- Näthatet, såklart.
- Det är beroendeframkallande.
- Riskerna som finns med att skriva om sig själv och andra så alla kan se, men det har jag tagit upp tidigare.
- Man får veta mycket onödigt och det är slöseri med tid att läsa sånt, men man gör det oftast ändå av bara farten.
- Prestationsångesten som kan uppstå när alla ser ut att ha perfekta liv.  Man måste tänka på att det som skrivs på en blogg, facebook, osv är en del av personen, inte hela personen. Precis som man inte berättar vad som helst för en människa på stan berättar de flesta inte heller precis allt på sociala medier.