VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Bloggrelaterat, Köket
    06 Feb 2014

Jag stökar också ner

Kategori: Bloggrelaterat, Köket / 2014
Det här är något jag velat ta upp ett tag men inte kommit till skott, nu under hemmaveckan passar det perfekt! Speciellt eftersom jag fått så många fina kommentarer av er om att ni gillar hur vi har det här hemma och tycker det är ordningssamt och sånt. Blir jätteglad såklart att ni gillar det, tack och åter tack för att ni tar er tid att kommentera och skriva så fina saker!
 
Men samtidigt måste man tänka på det jag skrev för några dagar sedan, det här är en blogg. Jag väljer vad som ska synas här. Vi har det trots allt rätt städat numera, eftersom jag skapat så pass bra organisationssystem för de flesta av våra saker att de hamnar där de ska direkt. Men då och då är det verkligen kaos, speciellt i köket med disk, och på golvet då det ofta hamnar kläder i olika små högar. Men ser ingen som helst mening med att lägga upp en bild på massa oreda! Tycker själv inte det är roligt eller inspirerande att titta på så jag väljer bort det här. Men det kan vara värt att ta upp så här.
 
Precis som allt jag skriver så är allt ni ser här sant, men eftersom det är en blogg så är det bara en liten del av sanningen. Ibland öser jag bort stöket ur bild, ibland städar jag ordentligt och ibland beskär jag bilder så det jag inte vill ska synas inte kommer med. Vi har till exempel inte haft några lister runt flera av dörröppningarna här på flera år (det syns på några bilder i kontorskategorin) men jag brukar när det går klippa bort den biten för att det förstör bilden. Har inget problem med att folk ser det när de hälsar på, men det räcker med att jag ser det i verkligheten varje dag känner jag. Nu är listerna uppe dock, blev så fint.
 
Likaså köksfönstret som vi bytte ut 2009, inga lister. Där skäms jag lite faktiskt på riktigt, med tanke på att det sticker ut isolering. Men vi har kört med mycket gardin på båda sidorna och håller ju aldrig till i köket så jag har inte brytt mig nämnvärt. Tills för några månader sedan när jag blev så less att jag HÄNGDE upp ett par av dörrlisterna med hjälp av ståltråd... Därför kan man se på denna bild t.ex att det ser ut som att det sitter lister där, men de hänger bara där. Jag är lite lat nämligen, tycker det är bökigt att åka och köpa list och sånna långa saker som sen måste tas på ett annat ställe för att kapas osv. Men nu har Jimmy köpt list, jag har målat dem tre gånger och vi har pappas gersåg hemma, så passande nog ska listerna upp ikväll.
 
Bilden är tagen idag. På lördag ska jag visa något ännu hemskare än ett olistat fönster, ni som kollat igenom huskategorierna kommer inte tro era ögon att det faktiskt är en del i vårt annars vita hem. Det här blir lite som en bekännelsevecka för mig, känns bra att jag bestämt mig för att visa er det fula nu. Då kanske det blir lite fart på renoverings-mig så huset blir klart någon gång, för det är egentligen så lite kvar och det gäller ju bara att komma igång så går det lite av sig själv sen.
 
Nu är jag nyfiken på vad ni tänker om detta! Vad tycker ni om att man inte visar allt? Hur gör ni på era egna bloggar?

DENNA BLOGG ÄR AVSLUTAD
BESÖK GÄRNA MIN NYA AKTIVA BLOGG LIIELARSSON.SE NÄR DU LÄST KLART HÄR INNE :)

1
► Margita
06 Feb 2014 - 15:33
............................................................................................................................................................................................................

Jag tycker det är toppen att du påpekar att allt inte alltid är perfekt. Andra kan lätt få panik då....och man behöver verkligen inte visa allt på sin blogg. Jag förskönar också ibland, tar undan mina pappershögar till exempel...när det ska fotas :D

Tror inte ert hus är värre än i dem som jag levt i....jag lovar....;) jag har levt i två olika hus (med två olika män, usch, låter inte klokt men så är det tyvärr...:(
och det var som att leva i ett husbygge...hemskt....nu har jag det lugnt och skönt i min egna lägenhet! :)

Svar: Ja alltså jag vill ju gärna inspirera, jag tror ingen vill se mina smulor jag har på skrivbordet just nu efter att jag ätit kakor, det ser inte trevligt ut.
Ja här har det varit som att leva i ett bygge också, men nu är det bara hallen kvar sen är det äntligen klart. I alla fall såpass klart att man kan säga att man inte bor i ett renoveringsobjekt längre. Skönt att du har det bra i din lägenhet nu :)
Liie

2
► Alice
06 Feb 2014 - 16:51
............................................................................................................................................................................................................

Höhö, jag gör samma sak, jag städar undan, plockar, leker med ljus och vinklar. När jag väl tar bilden ser jag till att få med detaljer som jag ändå kommer att klippa bort, av någon anledning känns det lite "säkrare".

Svar: Ja men eller hur, det är ju de som är det roliga, att försöka få en så fin bild som möjligt! Kanske är så för oss som gillar att fota, vi tänker lite längre :)
Liie

3
► luvcatz
06 Feb 2014 - 18:23
............................................................................................................................................................................................................

Det är ju så vanligt att man inte färdigställer det där sista, ex lister o dörrfoder, trösklar mm. Men ett hem ska ju spegla personlighet, inte bara skina rent av nån förskönad (o)verklighet :-)

Jag é lat o plockar undan ibland när jag fotar, ibland låter jag det vara - jag är ju sån, gillar inte folk det så behöver de inte titta :-)

http://luvcatz.bloggplatsen.se/2014/02/06/10526348-utmaning-037/


Svar: Ja, fast jag kan nog inte påstå att jag tycker det är personligt utan lister ;)
Du har helt rätt inställning, gillar man inte behöver man inte titta. Själv så älskar jag att se på hem som ser ut att komma från en inredningstidning :)
Liie

4
► x-handarbete-pyssel
06 Feb 2014 - 21:05
............................................................................................................................................................................................................

Jag tycker om när folk emellan de städade och piffade bilderna vågar visa även den andra verkligheten!
Även fast folk VET att alla har sina laster så blir det en väldig stress för de flesta om man inte kan prata om/visa dessa sidor med.
Så, för ett sundare samhälle, fram för att visa hela verkligheten, inte bara fasader :-)
Ja, det var min åsikt det!

Såg även ditt nästa inlägg.
KUL att listerna i köket kommit på plats nu! Så fint och trevligt det blir av såna småsaker!!
Jag tycker bloggandet kan vara peppande så, att man tar tag i saker som annars är så lätt att strunta i!
Kanske så jag skulle göra här i stugan. Visa veckans foto på bloggen, på något litet som ska vara färdigt innan veckan är slut.
Ja, vi får se när tiden är mogen!

Trevlig kväll!

Svar: Ja, visst kan det vara nyttigt då och då att visa upp det fula också. Ibland om jag vill visa något jag inte riktigt gillar så brukar jag bara länka bilden istället för att lägga upp den så den syns direkt, så den som vill kolla får kolla och den som inte vill slipper. Jag slipper själv väldigt gärna se på stök hos andra, jag älskar att se på hem som ser ut att komma ur en inredningstidning så det är kanske en smaksak :)
Ja vi är väldigt nöjda med att äntligen ha satt upp listerna nu kan jag lova! Det låter ju som en mycket bra grej att göra, veckans foto, det skulle säkert peppa enormt!
Liie

5
► Sheriilyn
07 Feb 2014 - 00:11
............................................................................................................................................................................................................

Jag knuffar också undan diverse ting när jag ska ta en bild, fast det är mest för att inte ta fokus från det som jag faktiskt ska fotografera. Var jag än är gör jag faktiskt så, t.ex. om jag ska ta kort på någonting som står på någons bord (på kalas exempelvis) och det står en petflaska eller ölburk där så flyttar jag på den en bit för att jag tycker det har en störande design och därav skulle förstöra bilden.

Fast eftersom du tar mycket helhetsbilder tycker jag det är bra att du tar upp det faktiskt. Intrycket man får (från bilderna) av ert hem är att det är i ett konstant tillstånd av perfektion (även om man logiskt förstår att det antagligen inte är så) och jag kan nästan få en ångestliknande känsla av det. Inte så mycket för att jag känner mig sämre på något vis utan mer för att jag i över ett decennium levt i ett hem där man inte fick lämna en tröja på en stol eller det fick förekomma smulor på skärbrädan vilket resulterade i väldiga stressproblem för mig. Så det är ju mitt problem så klart, men det kändes ändå skönt att höra att du bara noga väljer vad du visar faktiskt. :)

Svar: Ja samma här, jag tar också bort störande objekt, om man alltid ska fota allt precis så som det står så blir det sällan en harmonisk bild.

Oj, så är det verkligen inte här, kan tänka mig att det måste varit väldigt jobbigt att leva så.. Här får man smula så mycket man vill och mellan inredningsbilderna som kommer upp är så är det absolut inte så "perfekt" som det kan se ut :)
Liie

Tyckte du om det här inlägget på något sätt?
Berätta det då! Hur ska jag annars veta vilka inlägg jag borde fokusera mer på? Jag vill ju gärna dela med mig av sådant andra kan ha användning för, men bara om jag vet att någon faktiskt vill läsa om det.

Du får ett mail när jag besvarat din kommentar!
Jag svarar på alla kommentarer med blogg.se's svarsfunktion, svaret dyker då upp under din kommentar. Kan du inte signera, skriv då in din mailadress i fältet för e-post så får du automatiskt ett mail när jag svarat.

Efter att jag svarat kikar jag in på din blogg också :)
Skriv med andra ord inte "besök gärna min blogg också" i din kommentar, besökstiggare besökes inte i ren protest. Skriv något o-spammigt så får du ett klick tillbaka och en kommentar om jag hittar något jag gillar :)
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

   Kom ihåg mig?