VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    31 Jan 2014

Testar ny webshopslösning igen

Kategori: Företagslivet / 2014
Nu är jag så spänd och förväntansfull igen, igår skaffade jag mig en testbutik på Talex.se för eventuell flytt av dropsoflight.se! Har inte hunnit kolla igenom den så mycket, tänkte att det blir bra fredagskvällsnöje så ska sätta mig och utforska alla funktioner nu med min coca cola :) Så får vi se om det går bättre denna gång än sist. Men jag tvekar litegrann, de svarar inte på mina mail och det bådar ju inte gott, om de inte ens svarar en eventuell ny kund som är sugen på en flytt till dem, vem vet hur de hanterar befintliga kunder sen.. Jag var i alla fall tvungen att sätta upp en butik ändå för att testa och se om jag kan utesluta Talex utan att behöva prata med dem. Lite synd att gå in med den inställningen, eftersom funktionerna verkar vara precis dem jag vill ha, till ett acceptabelt pris. Vi får se hur det går.
 
Någon som har några erfarenheter av Talexbutiker? Antingen om ni har / haft en egen butik eller handlat ur en? Hittar inte så mycket om dem när jag googlar och bara det känns lite riskfyllt sådär.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tävlingar
    31 Jan 2014

Sista chansen!

Kategori: Tävlingar / 2014
Okej, det här är något motsägelsefullt men, nu är det så. Har dissat facebook hela veckan och här påminner jag om vår tävling om det treradiga budskapsarmbandet med texten CAPTURE LIFE och den vändbara kameraremmen Desert 2in1, som hålls på... facebook. Den hålls i alla fall på Cochise Designs facebooksida eftersom jag inte var så sugen på att ha den på min sida.
 
Det var ju typiskt att tävlingen hamnade precis mitt i sociala medierveckan. Igår slog det mig, hur ska jag få det här att gå ihop på bloggen, hur ska jag kunna tipsa om tävlingen efter att ha skrivit hur mycket jag inte tycker om facebook. För tävlingens skull skulle jag kanske bara ha gjort ett kort vanligt tipsinlägg utan åsikter och hoppats att ingen märker hur jag säger emot mig själv, men sån är inte jag. På både gott och ont kanske.
 
Men det jag dissat och denna tävling är faktiskt två olika saker, egentligen. I vår tävling kan man se vad som gäller direkt och man behöver inte gilla eller dela något innan man kikat djupare in på sidorna, och sedan får man ta ställning om man vill vara med och göra det som krävs. Till skillnad från de som tvingar en att gilla och dela INNAN man fått veta vad allt handlar om.
 
In och tävla om ni vill, här är en direktlänk till tävlingen! Vinsterna är värda totalt 518 kr och kameraremmen är fantastisk, det är ju nästan som att få två kameraremmar, en mönstrad och en enfärgad, bara vända efter humör, och armbandet tillverkas efter vinnarens handledsmått, så det kommer passa perfekt :)

14 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    31 Jan 2014

031. En bra social mediaperson

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
031. Länka till en person / företag som du tycker sköter sig bra i sociala medier
 
Jag tycker faktiskt min vän Madeleine med kameratillbehörsföretaget Cochise Design sköter det väldigt bra. Hon gör precis som jag vill göra, uppdaterar instagram precis just när något händer, och ett par dagar senare skriver hon ett längre blogginlägg om samma sak, där man får veta lite mer och man får oftast se fler bilder tagna med systemkamera. Igår skrev jag att jag gillar bloggar, men när det är på det här sättet med både blogg och instagram så är det rätt kul med instagram också. Det blir som en cliffhanger, mysigt tycker jag :) Här är ett exempel på när hon knöt ihop en egen lampskärm, kreativ är hon också!
 
 

Nu har det förresten gått en hel månad av utmaningen, är det någon som klarat alla dagar än så länge? :)

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    30 Jan 2014

Djur - Länkar

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
Djurveckan är över och här kommer lite länkar till sköna inlägg ni gjort! Mycket fina djur har vi fått sett, och massa roliga djurklipp!
 
020 Luvcats - Hon har hållit i en koala. Alltså fatta, en KOALA! Finns bild på det också. Jag är jätteavis.
021 Anna - Haha hennes hund jävlades med hennes katt, det han gjorde måste ha sett otroligt kul ut!
022 Sheriilyn - De flesta kunde ha ihjäl kryp utan att må dåligt, men här har vi en tjej som inte ens vill krypen illa!
023 En Mölnbobos liv - Otroligt fint önskehusdjur, skulle verkligen piffa upp akvariumet.
024 Patrik - Det här var det roligaste klippet jag sett på hela veckan tror jag. Lätt topp tre i alla fall!
025 Ida V - Älskar hennes kommentar till delfinen, hahah!
026 Alice - Fluff är absolut med på min hisslista också, även om jag glömde bort det.. :)

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Bloggrelaterat
    30 Jan 2014

Ombytta roller

Kategori: Bloggrelaterat / 2014
 
Social mediavecka och jag tyckte bara det här klippet passade så bra in, så roligt! Blir glad av att titta på det, får en sån härlig känsla i magen :) Tänk om fler killar bara kunde göra så där i verkligheten, vilken rolig värld det skulle vara!

14 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    30 Jan 2014

030. Jag tycker om bloggar

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
030. Om du bara fick välja ett socialt medium att vara på, vilket skulle det bli?
 
Jag väljer bloggar, min egen att skriva på och andras att läsa, men det visste ni ju redan. Jag har inte förstått poängen riktigt med facebook, twitter och instagram, tycker helt enkelt att det blir för lite information och därmed blir det också onödig information. Jag vill inte bara se en bild på låt oss säga ett snyggt kök, med texten "Nyrenoverat kök!". Det säger mig liksom ingenting. Det intressanta är ju personens alla tankar kring köket, varför de valt just den inredningen, var sakerna är köpta och bäst är om man får se flera detaljbilder också. Eller, är det bara jag som tänker så? Jag håller mig till bloggar i alla fall, mest personligt så. Instagram kommer på andra plats, men det är ett väldigt stort gap däremellan.
 

2 st

ÅSIKTER
   Otur

    Kategori: Företagslivet
    29 Jan 2014

Otur

Kategori: Företagslivet / 2014
Känner att jag har en himla otur nu. Har skickat iväg tre mail denna veckan och förra (alla handlar om att jag vill köpa något) och jag får inga svar! Jag blir helt galen, varför svarar inte företagen när man vill handla av dem?! Tappar ju förtroendet helt, vet jag inte om jag vågar köpa om de nu skulle svara, kanske låter de bli att leverera också?
 
Övriga mail kommer fram fint till båda mina adresser jag skickat från, så det kan inte vara dem det är fel på. Blir så less, kräsen som jag är så när jag äntligen hittat något jag vill ha och kan tänka mig att lägga pengar på, ja då verkar företagen inte vilja sälja det till mig... BLÖH. Ja det var lite frustration som behövde ut, nya tag imorgon!

16 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    29 Jan 2014

029. Facebooktyper

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
029. Vilken Facebooktyp är du, och hur många av de 12 typerna finns bland dina facebookvänner?
 
The Collector är den som stämmer bäst in på mig, jag skriver aldrig någonting själv på facebook men blir fan av vad som förmodligen ses som random sidor enligt andra. Det finns förstås en tanke bakom det också, jag älskar att tävla och de flesta tävlingar kräver att man gillar sidor, tyvärr. I övrigt så tror jag de flesta av typerna finns bland mina vänner, har ingen stor koll eftersom facebook inte är min grej riktigt, men Dramaqueens och Gamers märker man av i alla fall!
 
Jag gillar inte alls facebook, och att det blivit så stort. Vad man än ska göra så krävs det att man har ett konto och att man vill dela. Senast igår hittade jag en ny site där man kunde få testa produkter gratis och recensera dem. Jättekul tyckte jag förstås, och tänkte signa upp mig. Så ser jag att det bara är facebookinloggning, och tänkte att ja men jag testar väl då. Nästa sida tvingades man klicka på en dela-knapp för att komma vidare. Tänkte att jag gör väl det också då men satt den till "bara jag", eftersom jag inte vill dela saker jag inte har någon koll på ännu. Men det var inte klart efter det, utan i tredje steget tvingades man spamma alla sina vänner med privat meddelande om denna site, och det gick inte att komma runt, så där tappade dem mig! Tråkigt tycker jag, de tappade en väldigt engagerad människa som älskar att ge feedback på produkter, och jag ger gärna mycket och ärligt. Bara för att de blandade in facebook och tvingade mig att dela innan jag ens visste om jag tyckte om sidan.

4 st

ÅSIKTER
   Snow

    Kategori: Liie
    28 Jan 2014

Snow

Kategori: Liie / 2014
Foto och redigering: Madeleine Lindh, cochisefotografi.com. Synd att jag inte visste hur man blåser snyggt alltså, jag kom på på de allra sista bilderna att jag behöver ju faktiskt inte ta i så att jag ser ut som en hamster, hehe. Var helt fokuserad bara på att få iväg snön långt så jag glömde bort att jag själv också skulle fastna på bilden. Jaja, alltid lär man sig något :)

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    28 Jan 2014

Filmer - Länkar

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
Jag har fått så mycket bra filmtips under filmveckan, perfekt! Här sprider jag vidare några av era inlägg om film :)
 
013 Laura - Om hur filmer påverkar henne, vilket stämmer in på mig med.
014 Ida - Här har vi en som älskar bio! I hennes stad verkar det finnas någon slags extra billig biograf också, praktiskt!
015 Grimgoth - Han listar sina favoritskådespelare och förklarar även varför han gillar dem, och vad för filmer de varit med i.
016 Mirely - Om hon fick leva i en film så väljer hon... In och läs, det är då inte mitt förstahandsval direkt.. ;)
017 Jessica - Tipsar om en sida där man kan anmäla sig som statist!
018 Emely - Nummer två på disslistan, så sann.
019 Jessica - Tipsar om 5 filmer i helt olika genrer, något för nästan alla :)

12 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    28 Jan 2014

028. Här finns jag

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
028. Finns du på några andra ställen än bloggen som du vill göra lite reklam för?
 
Yes I do! Men först och främst måste jag säga att jag bara vill ha äkta följare på alla mina konton, det vill säga personer som följer mig för att de själva vill det. Jag gillar inte typen följ mig så följer jag dig, då jag tycker det är fult att manipulera statistiken så. Dessutom får man ju massor av information man inte är intresserad av på det sättet, bara jobbigt. Sen blir man ju så mycket gladare när man ser att en till väljer att följa, när man vet att man inte mutat personen med något. Så följer du blir jag jätteglad! Jag följer dig tillbaka om ditt konto verkar intressant för mig, annars låter jag bli. Det är ju så att man kan omöjligt attrahera alla.
 
@liielarsson. Det är mitt personliga och mitt företags instagramkonto, och det är inte direkt utslitet om man säger så. Önskar jag var bättre på uppdatera där men det är svårt när man har en jättedålig mobilkamera och inte heller har jag internet på telefonen om jag är utanför huset. Men det händer att det dyker upp saker, så den som vill får ju följa :)
 
facebook.com/liiesblogg. Om man tycker om att följa bloggar via facebook så har jag en sida man kan gilla där alla mina inlägg kommer upp automatiskt. Men mer än så blir det inte på den sidan, den är helt enkelt bara till för de som hellre vill få inläggen via facebook istället för vanlig rss.
 
pinterest.com/liie. Är sällan på Pinterest men ibland får jag något ryck och surfar runt och pinnar bilder som inspirerar. Har ni förresten sett att det går att pinna alla mina bilder från bloggen? Peka bara på en bild så kommer "Pin it"-knappen upp i övre vänstra hörnet, det är fritt fram att pinna bilder från bloggen som du gillar så den fastnar på din egna board :)
 
bloglovin. Allra helst hänger jag ju här på liie.se så jag tycker den som gillar bloggen ska följa mig på bloglovin'. Följer du redan på annat sätt? Följ på bloglovin också! Det är väl fint att stödja en bloggare man gillar med ytterligare en prenumerant? Om du inte vill det, jag tycker om dig ändå! Viktigast är ändå att inläggen når fram till den som vill läsa dem, hur spelar mindre roll ♥

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    27 Jan 2014

Jag gillar riktade annonser

Kategori: Kläder / 2014
De som klagar på riktad reklam på nätet, är det dem som surfar runt på skumma sidor och absolut vill vara anonyma? Jag tycker det är en okej grej, lite skönt att slippa se sånt jag inte är intresserad av i annonsfälten. Det är väl inte helfestligt att bli övervakad så här på nätet, men eftersom jag inte har något att dölja så bryr jag mig inte nämnvärt i att allt jag gör analyseras.
 
Men bara för några dagar sedan tänkte jag dock på hur dåligt det fungerar med dessa annonser. Kikade på en inredningspryl på Zalando och  d i r e k t  kom som vanligt samma pryl upp i annonsfälten på andra sidorna jag var inne på. Vore det inte bättre att lägga in relaterade produkter tänkte jag, jag menar, jag har ju redan sett den prylen en gång, och idag hände det!
 
Några vinterkläder dök upp i annonsfältet, precis min stil och på rea. Om det är en slump eller om jag faktiskt surfat runt så de kunde fastställa att det här skulle jag gilla, det vet jag inte förstås, men jag har i alla fall aldrig sett den här fina jackan förut. Tänk att både kunna vara varm OCH snygg på vintern.
 
Men bara för att jag såg en snygg jacka i en annons betyder det ju inte att jag går och köper den direkt. Jag ser annonser som hjälpmedel till att hitta saker jag gillar eller behöver, älskar t.ex att läsa reklambladen som kommer hem varje vecka från diverse butiker. Vad tycker du om riktade annonser?

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kontoret
    27 Jan 2014

Städat Expediten

Kategori: Kontoret / 2014
Igårkväll höll vi på att fixa med foder runt alla fyra dörröppningar i huset. Blev riktigt fräscht alltså. Eftersom golvlisterna redan var ditsatta sedan länge var vi tvungen att ta bort dem först då de var i vägen, vilket även krävde att jag tömde min Expedithylla. Blev så lycklig när den var tom igen, se så fint! Mindre fint på andra sidan rummet dock, fatta att allt detta var i denna hylla...
 
Nu har jag stoppat tillbaka allting, översta raden är bara pärmar hela vägen (önskar verkligen att jag inte valt röda pärmar till företaget, svart hela vägen hade varit mycket finare) och två dörrar till sitter där. Och tre tomma hyllor. Hur det gick till har jag ingen aning om, för det såg verkligen knökfullt ut innan jag tömde. Väldigt nöjd.
 

16 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365, Bloggrelaterat
    27 Jan 2014

027. Säkerhet på internet

027. Är du noga med vad för slags bilder och information du delar med dig av (och inte) på sociala medier?
 
Absolut är jag det. Sånt som rör mig själv tänker jag till en extra gång innan jag lägger upp, även om jag ibland går över mina gränser. När det kommer till vad jag lägger upp om andra människor tänker jag till 10 extra gånger och oftast slutar det med att jag låter bli att skriva. Minsta lilla snedsteg och det kan ju få hemska konsekvenser om man har otur.
 
Säg t.ex att du skriver ut på bloggen / facebook att du du är så avundsjuk på din kompis som åkt iväg på en månads kryssning i Karibien. Ganska oskyldigt kan tyckas, men samditigt berättar du för hela världen att kompisens hus står tomt och obevakat i en hel månad = du gör det väldigt enkelt för tjuvar i närheten att göra inbrott. Man vet aldrig vilka som snokar runt på ens sidor.
 
Människor som inte själv skriver ut sitt liv på internet skriver jag sällan om numera eller visar bilder på om jag inte frågat och fått godkänt att jag får göra det. Om jag gör något med någon så skriver jag gärna om det i efterhand, även om det är något så litet som en promenad. Kanske tänker jag för mycket ibland, men tar hellre det säkra före det osäkra när andra är inblandade.
 
Funderar mycket på hur jag ska göra då jag själv åker iväg på semester, men har valt alla gånger att berätta det för er trots riskerna som finns. Men jag tänker som så att vi har inte så mycket av värde här hemma, gör mig av med mer och mer saker hela tiden, och dessutom har vi ett fint övervakningssystem som vi skaffade på grund av en incident för ett par år sedan. Grannar har vi också väldigt tätt inpå, och har märkt att det är fler nattugglor på gatan än bara jag. Visst är det riskabelt ändå, men samtidigt är bloggen en stor del av mig och jag vill gärna dela med mig av det jag gör, när jag väl gör något kul.
 
Nu blev det mycket om säkerhet, men det finns ju så mycket annat att ta upp också. T.ex att allt du skriver på nätet finns kvar, tar du bort det finns det med stor säkerhet dem som kan snoka reda på det igen om dom är tillräckligt motiverade. Jag tänker så här, att det jag inte vill att andra ska veta, det skriver jag inte. Någonstans. Inte ens på papper.
 
Man borde tänka framåt också. Det som skrivs idag behöver inte skapa problem idag, problemen kan komma år efteråt när man t.ex ska söka jobb. Arbetsgivaren kanske hittar något du skrivit för ett år sedan som de inte gillar och sållar bort dig direkt bland alla sökanden. För idag kan jag nästan garantera att alla företag googlar den de funderar på att anställa. Men om jag lever som jag lär? Nej det gör jag inte. Vissa saker jag skrivit om mig själv och hur jag är som person kan jag tänka mig att en del arbetsgivare skulle rynka på näsan åt. Eller jag vet att vissa gör det. Det finns nog ingen som passar till alla jobb och jag vill heller inte jobba för någon som inte uppskattar mig för den jag är och vad min personlighet kan tillföra, så jag skiter lite i det där.
 
Jäklar vad långt det blev, och det känns som att jag bara tagit upp en bråkdel av allt det viktiga. Men jag ser VÄLDIGT fram emot att läsa era inlägg nu och vad ni har att säga om dagens fråga, så glöm inte att lämna länk till era egna inlägg här idag! Och ni som inte bloggar / facebookar / twittrar och allt sånt, hur ser ni på oss som gör det? Kommentera gärna, för det är intressant.

8 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Blandat
    26 Jan 2014

Bästa kakan just nu

Kategori: Tips - Blandat / 2014
För några veckor sedan åt jag min allra första Oreokaka. Kommer inte ihåg hur eller varför jag smakade för jag har inte tyckt dessa kakor ser speciellt goda ut. VAD FEL JAG HAFT. Ganska tur att jag inte smakat förrän nu, fatta vad många paket jag skulle ha tryckt i mig genom åren isåfall... De finns billigt på Dollarstore i alla fall, 10 kr styck istället för ca 17 kr på mataffären ◄ TIPS
 
Har haft väldiga problem med att fota ett paket. Vi handlar alltid på kvällen och den här årstiden måste man fota på morgonen för det är då det är ljust. Men på morgonen har paketet varit uppätet. Varje gång. Ibland har vi köpt två paket, ätit upp ett direkt och sparat ett för foto. Alla gånger det hänt har vi sovit bort dagsljuset dagen efter och sen går det inte att hålla sig. Jäkla kaka alltså.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    26 Jan 2014

Barndomen - Länkar

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
Barndomsveckan var en lite halvtung vecka att ta sig igenom och det blev lite försenat tyvärr med länkarna, jag har läst så mycket personligt, både positiva och negativa upplevelser och man vill ju läsa allt ordentligt. Är så stolt över er alla som varit så ärliga, det är verkligen fint att få lära känna er lite mer på djupet, hur ni haft det i livet. Att välja ut inlägg har varit riktigt svårt, just på grund av att det är så mycket personligt. Det blev denna gång lite åsikter blandat med sånt jag själv känner igen mig i. Det blir lättare med filmveckan :)
 
006 Ensarasblogg - Hon trotsade det mesta som var populärt, matade geleklumpar istället för att ha ett djur, det ni ;)
007 Arasen - Det känns som att hon och jag var väldigt lika som barn.
008 Pixelie - Hon brinner för genusdebatten och jag tycker hon skrivit väldigt bra i detta inlägg.
009 Angelica - Om att inte vilja vara barn i dagens samhälle. Det skulle inte jag heller vilja vara.
010 Milo - Att vara ute och leka i skogen, bygga kojor och tälja pilbågar. Skulle jag kunna göra till sommaren trots att jag är 27!
011 Pixelie - Ja, det blir Erica igen, jag tar det jag fastnar för helt enkelt. Känner igen mig så i hennes barndomsblyghet.
012 X-handarbete-pyssel - Svävade iväg i slutet som jag gillar att man gör och visade en prylhylla hon fixat till sin dotter. Vill ha!
 

Till nästa söndag kommer jag vara ikapp med länkarna från både Film och Djur, inläggen är redan skrivna och jag publicerar dem i veckan. Blir så mycket länkar annars om jag tar allt i samma, vill ju att ni ska orka besöka de jag tipsar om också :)

10 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    26 Jan 2014

026. Funny looking animals

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
026. 5 djur du tycker ser riktigt roliga ut
 
När det gäller djur så har jag märkt att det jag tycker är roligt är samma som jag tycker är gulligt. Fula djur eller djur som gör fula saker är inte speciellt kul tycker jag. Extremt svårt dock att hitta fem roliga djur, tog mig säkert en och en halv timme.
 
Slow Loris - Kolla ögonen! Slow Loris eating a rice ball, borde ses om man tycker det här djuret är sött!
Alpacka - Speciellt dom fluffiga ungarna.
Kiwifågel - Mycket udda sak, men otroligt söt.
Pingvin - Ytterligare en fågel som inte kan flyga, roligast är dom när dom åker på magen.
Wallaby - Vet inte vad jag ska säga om dem, bara så fina!
 
 
1 / 2 / 3 / 4 / 5

11 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    25 Jan 2014

025. Hiss & Diss - Husdjur

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
025. Hiss & Diss - Husdjur
 
Plus för kaniner. Alltså, det finns ju inget sötare djur. Min dröm är att kunna ha en inne som får skutta fritt dygnet runt. De kan få så härliga personligheter, trots att vår bor ute och jag inte hänger med den så mycket som jag skulle vilja så han han blivit otroligt tam och mysig. Om man stoppade ner Päron bland massor av andra vita blåögda dvärgvädurar är jag rätt säker på att jag skulle hitta honom ganska lätt :)
 
▲ Plus för husdjur som kommer bra överens. Det här vore det ultimata!
 
Det här är vår kanin, han heter Päron och han bor ute på altanen, han har hela ytan för sig själv där. På vintern gräver vi en grop i snön utanför altanen där han får skutta runt och gräva, under uppsikt förstås, det smyger runt rävar här också...
 

 
▼ Minus för hundägare som inte håller hunden kopplad. Jag är jätterädd för hundar, och när en stor en kommer springande mot mig så spelar det ingen roll hur mycket ägaren skriker att den är snäll. Jag vill varken bli påhoppad, slickad eller leka med en okänd hund, även om hunden är snäll. Jag vänder om jag möter en okopplad hund, det får se hur konstigt ut det vill.

▼ Minus för katter som hänger utanför kaninens hage. Katter ska ju absolut få vara katter, såklart. Men det är jättejobbigt att hela tiden få bära bort katter som sitter utanför kaninens hage (och ibland sitter dom i den, så jag har fått börja med dubbla hagar, en med tak och en utan tak runt om...) när han är i den. Själv skulle jag nog inte kunna ha en utekatt, skulle måsta ha koll på den hela tiden just på grund av att den kan störa andra, kissa i grannars rabatter, gå in till dem på sommaren om de har dörren öppen osv. Är det bara jag som tänker på sånt här eller gör kattägare också det?

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tävlingar
    24 Jan 2014

Tävla med oss!

Kategori: Tävlingar / 2014
Cochise Design och Drops of Light har fixat en fotorelaterad tävling! Du kan vinna en snygg vändbar kamerarem och ett matchande treradigt budskapsarmband med texten CAPTURE LIFE, perfekt för den som gillar foto och vill ha personliga prylar :) Tävlingen hålls på Cochise Designs facebooksida, in och tävla där!

15 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    24 Jan 2014

024. Världens sötaste anka

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
024. Länka ditt favoritdjurklipp på youtube
 
 
Det här är absolut en favorit, det är inte så roligt, snarare sött men jag kan ändå skratta så jag gråter om jag är på rätt humör ;) Speciellt när den springer så sjukt fort och klampar fram, det låter så sjukt mysigt! Jag vill också ha ankfötter. Eller en anka. Eller åtminstone få hålla i en anka. Tror aldrig jag sett en riktig anka i hela mitt liv... Jag borde skriva en bucket list. 1. Se en anka.
 
Annars tycker jag den här ankan är festlig också, 0:44 - 0:58 Ganska ståtlig anka! :)

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    24 Jan 2014

T R Ö T T

Kategori: Vardagen / 2014
Fy vad trött jag är nu! Dagen började redan vid 12 med promenad ute (what vad hände liksom) men det var med min vän A som är så härlig att umgås med, vi har väldigt lika tankar om saker och ting så det är lättsamt att hänga med henne. Efter det gjorde jag ett par beställningar och sen fick jag in en panik-sista-minuten-beställning och hann precis klart den innan posten gick iväg för dagen, det kändes jäkligt skönt.
 
Efter det satt jag mig med kommentarerna. Har gått igenom 120 stycken nu och vet ni hur lång tid det tog? 6 timmar! Helt galet. Men ni skriver så mycket bra i era utmaningsinlägg att jag vill läsa allt allt allt. Jag har 30 kvar men är helt borta i hjärnan. Tar dem en annan dag och era inlägg jag sa att jag skulle pusha för kommer också, inom kort. Måste bara ta mig igenom de två olästa dagarna så har jag listan färdig sen för alla dagarna fram till idag.
 
Oh jag längtar förresten till nästa vecka, kan inte alla som är med bara ta sig tid att lämna sin länk varje dag då? Det är nämligen en av mina favoritveckor - SOCIALA MEDIER! Sjukt intressant att se vad ni har att säga om det.

Fotograf: Madeleine Lindh, cochisefotografi.com. Jag fick visst leka lite modell i lördags, halvjobbigt till en början men sedan faktiskt ganska kul! Nytt och spännande om inte annat. Visar nog fler bilder med tiden :)

13 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    23 Jan 2014

023. Den här vill jag ha

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
023. Om du fick välja fritt på alla djur i hela världen, vilket skulle du ha som husdjur?
 
Jag har alltid tänkt pingvin, men sen jag såg klippet nedan så säger jag nog PANDAUNGE då de ser mjukare ut. Skulle göra den jättetam och lära den massa tricks, och den skulle vilja kramas hela tiden :) Vi skulle se på film tillsammans, jag ser framför mig när den sitter i soffan med fötterna spretandes åt alla håll och käkar gräs, fantastisk syn. Den skulle kunna värma mig på nätterna också, bara borra in sig i pälsen. Tänk så mysigt att kunna säga att man ska gå ut och gå med pandan en sväng. Eller "Jag ska åka bort över helgen, kan du vakta min panda" HAHAH. Jag har kass humor jag vet. De verkar ganska klumpiga också, jättesött ju och så skulle den inte behöva känna sig ensam om att vara klumpig om den var med mig, vi skulle kunna gå in i dörrkarmar och snubbla fastän vi står still och ta smällarna tillsammans :)
 
 
Fast jag vill fortfarande ha en pingvin också, kanske valde panda mest för att få lägga upp det här klippet... Beskrivningen av hur jag vill att pandan ska vara passar ju ändå ganska bra in på en pingvin också.

10 st

ÅSIKTER

    Kategori: Leva enkelt
    22 Jan 2014

Prylar ut - Kärlek in

Kategori: Leva enkelt / 2014
Petri Luukkainen har gjort ett litet experiment. Eller inte så litet egentligen, ganska stort tycker jag. Han funderade över hur mycket prylar man behöver och skaffade ett förråd och stoppade in alla sina saker i det, inklusive kläder, säng, bestick, kylskåp, ja, ALLT. Sen går han hem naken och väntar på nästa dag eftersom varje ny dag får han hämta EN pryl ur förrådet. Vad skulle du välja första dagen om du inte hade något alls?
 
Han har också filmat sig själv hela året, och här kan man se den dokumentären om man vill. Jag tyckte den var otroligt seg men det speglar nog hur hans liv blev också, det finns inte så mycket att göra när man inte har en enda pryl liksom. Ändå gillade jag den, jag kan ju inte hålla mig borta från sånna här typer av dokumentärer om att leva enkelt och att överleva.
 
Skulle själv vilja testa på det faktiskt, fast kanske inte så extremt. Jag känner lite att när jag har en skön säng så borde jag faktiskt sova i den, slöseri med ryggont annars. Men typ, packa ner allt överflödigt i källaren. Kläder, köksredskap, prydnader, allt sånt som ligger i lådor mm. Det mest intressanta tror jag är att se vad som blir kvar efter att det gått ett år, vad man inte saknat alls och därmed kan göra sig av med. Säkerligen MASSOR av prylar. Skulle du vilja testa på något sånt här?
 
Så här såg det ut på kontoret när det var nyrenoverat. Skulle jag ta samma bild idag skulle jag aldrig lägga ut den här, jag trivs mycket bättre med att titta på den här tomma bilden, den gör mig lycklig. Numera är det kaos i hyllorna. Jag vet inte varför jag älskar tomhet så mycket, kanske för att det är lättare att se möjligheter då?

10 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    22 Jan 2014

022. Döda ett djur?

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
022. Finns det något djur du kan ha ihjäl utan att må dåligt efteråt?
 
Alltså den här frågan hade jag tänkt byta ut men det missade jag! Kände att den kanske var lite... Grov. Men jaja, nu är den där och jag har inga problem med att svara på den själv så. Ja, jag mår inte dåligt av att ha ihjäl myggor och andra riktigt små kryp. Gränsen går vid kryp på ca en halv cm, extra stora spindlar t.ex har jag väldigt svårt för, och getingar. Vill helst fånga och släppa ut dem istället för att ta kål på. Fast det är nog inte så mycket för att jag tycker synd om dem utan det är mer för att jag tycker det är äckligt. Särskilt om man tar dem med papper så det blir kladdigt. Lättare med elektriska flugsmällan! Så ja, kryp kan jag utan dåligt samvete ta bort.
 
Men riktiga djur med päls eller stora ögon? Nej. Jag tror inte ens att jag skulle kunna ha ihjäl en ful äcklig råtta om den så var inne i huset och sprang. Jag vill inte fiska och absolut inte vara ute och jaga. Fast jag tycker ändå inte det är fel att fiska eller jaga, så länge man inte gör det bara för skojs skull. Om man tar reda på det man fångar och äter upp det som går så känns det ändå lite som naturens gång.

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    21 Jan 2014

Dags för nya visitkort

Kategori: Företagslivet / 2014
Jag måste designa lite nya visitkort, mina gamla är snart slut och jag vet inte riktigt hur jag ska göra! På bilden är några av de jag haft tidigare och jag tycker väldigt mycket om mitt senaste (det som ligger överst) men jag måste börja tänka mer på vad kunderna gillar och inte bara på vad jag själv gillar. Funderar starkt på att göra något väldigt enkelt som mitt allra första, svart eller vitt med text på bara och med någon färgglad detalj, antingen på framsidan eller baksidan.
 
Eller är det onödigt med visitkort? När ni beställer något från nätet, sparar ni visitkorten ni får? Jag är aldrig ute och liksom delar ut till folk jag träffar, det är mest bara att jag skickar med i ordarna. Så kanske är det slöseri med pengar, vad tror ni?
 

11 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    21 Jan 2014

021. Djur

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
021. Vad är det roligaste du sett ett djur göra?
 
Mycket roligt har jag sett som är intränat, sjölejon som dansar, fåglar som gör tricks osv, men jag kan tycka det är roligare när vilda djur gör något lustigt eller när husdjur goes bananas! Jag såg nyligen en räv som försökte klättra i ett nyplanterat äppelträd, det var festligt! Trädet vek sig och räven ramlade ner, gång på gång! Haha, typiskt min humor. Fast jag fick ingen bild på det så därför har jag letat upp ett klipp från Youtube på en skön katt istället, kolla in slutet, 1:17, SÅ gulligt!
 

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Skönhet
    20 Jan 2014

Bra hårgrejer

Kategori: Tips - Skönhet / 2014
Det tråkiga med att inte ha några pengar är ju som jag sagt tidigare att man inte kan bunkra upp som man vill när något är på rea. Så jag tänkte att jag kunde tipsa er andra i alla fall om rean på Bangerhead :) Alla tre nedan gillar jag massor och det säljs just nu för nästan halva priset. Gah. Vill ha. Gratis frakt är det också. Jag borde verkligen passa på att köpa det första schampot i alla fall, är ju egentligen inte mycket dyrare än ett vanligt på mataffären, såå...
 

19 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    20 Jan 2014

020. Stackars humlan

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
020. Har du klappat ett vilt djur?
 
Tyvärr inte på det sättet jag tänkte när jag skrev frågan, vad jag kan komma ihåg. Det sägs att jag har matat en vild hare på Gotland när jag var liten, men det minns jag inte. Kanske fick jag klappa den med? Däremot vet jag att jag har klappat (till) en humla, rätt emot kinden. Annorlunda upplevelse minsann, en jag faktiskt minns ganska väl trots att det var många år sedan. Kanske för att brorsan gjorde exakt likadant bara någon minut efteråt, heh. Stackars humlan som bara var sugen på glass...
 
Jag har slutat klappa humlor nu, den här fina nöjde jag mig med att fotografera bara, för ett par år sedan.

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    20 Jan 2014

Adidasskor

Kategori: Kläder / 2014
Det här med märken på kläder har aldrig varit riktigt min grej, jag har gillat det som ser snyggt ut och som sitter bra på kroppen, sen vad som är hippt och trendigt det har jag inte haft någon större koll på. Däremot har jag märkt att jag oftast fastnar för Adidas när det kommer till lite sportigare kläder och skor. Speciellt när det gäller sneakers att ha till vardags så finns det en väldigt stor favorit och det är Adidas Adi Racer Low. Så fort jag slet ut ett par så köpte jag nya likadana förut, kan nog tänka mig att jag genom åren ägt säkert 10 par och tycker dom är väldigt snygga fortfarande. Numera har jag inte råd att köpa nya så fort ett par blir lite fula så jag har fått lov att bryta den vanan tyvärr.

Jimmy tycker också att det här är bästa skon, han köper dem fortfarande. Faktiskt senaste paret köpte han för bara några månader sedan. Gick ner och kollade i källaren hur många par vi har totalt här hemma, och det visade sig att vi har nu fyra av dessa skor sparade, som är allt ifrån något utslitna till extremt utslitna som kan vara bra att användas till om man ska måla, och de som är riktigt trasiga har blivit gräsklipparskor. Så bra det där att skorna kan vandra vidare till mindre festliga tillfällen när de börjar gå sönder.

Men det är ändå rätt hållbara skor, det som är är att de vita kan bli skitiga rätt fort, men det blir ju vilka vita skor som helst. De svarta håller sig snygga längre. De vita skorna är det förresten bara att kasta in i tvättmaskinen om de är leriga så blir de nästan som nya efteråt, jag tvättar alla mina skor i tvättmaskinen.

Till sommaren vill jag nog strosa runt i ett par svarta, det var länge sen jag köpte dem i svart. Det som är så bra med dessa skor förutom att de är snygga och sköna är ju att jag vet precis vilken storlek jag behöver, 36 och två tredjedelar. Väldigt praktiskt då man vet exakt så man kan beställa på nätet och slippa kuta runt i butiker och testa massa.
 
Det här inlägget är skrivet i samarbete med Footway och Blogvertiser, men som alltid så innehåller de sponsrade blogginläggen enbart mina egna åsikter och erfarenheter, vad jag tycker kan aldrig köpas! Viktigt att påpeka tycker jag.

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet, Resor
    19 Jan 2014

Kick-off!

Kategori: Företagslivet, Resor / 2014
Drops of Light och Cochise Design har varit på en liten kick-off! Vi hade en fredag fullproppad med företagssnack, godis och cola, vi har pratat konstant i typ 15 timmar om allt som har med företagande att göra. Klockan tre på natten tvingade vi oss att sova, hade vi kunnat kan jag tro att vi hade kört på ännu längre men när det finns en frukosttid att passa så kan man inte vara vaken hela natten. Så nu finns det planer minsann! Redan nästa vecka kommer vi köra en rolig grej tillsammans på en av våra facebooksidor, jag säger till när så ni inte missar :)
 
Bodde på Clarion Hotel i Sundsvall, det blir ett eget inlägg om hotellet senare, men kan avslöja redan nu att det var väldigt fint, bra och trevligt. Men med en enligt mig stor nackdel.
 
Bilden har jag lånat av Madde, hon har den bästa kameran så hon har tagit fler och bättre bilder än mig. Men vi tycker om godis.

13 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    19 Jan 2014

019. Bra filmer

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
019. 5 filmer man inte får missa
 
Det står helt still i huvudet på mig nu. Kan inte komma på en enda film som är sådär wow som jag inte nämnt tidigare. Det är också lite så att jag ser en film, dagen efter har jag glömt bort vad den hette och en månad senare så minns jag inte riktigt vad den handlade om. Ett år senare har jag glömt i princip allt, även slutet. Men okej, här kommer fem filmer jag gillade i alla fall som jag inte tror jag nämnt tidigare, även om de inte är sånna som absolut måste ses. Beror ju på vad man gillar.
 
Berättelsen om Pi, Waterworld, The Tourist, Identity och The Road.

14 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    18 Jan 2014

018. Hiss & Diss - Filmer

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
018. Hiss & Diss - Filmer
 
+ Filmer som utspelar sig i framtiden eller på en annan planet. Så kul att se andra miljöer än normalt.
+ Filmer som är söta. Despicable me till exempel! Har ni sett minifilmen Puppy förresten? Sjukt söt!
+ Filmer som man skrattar så hysteriskt åt att man gråter. Komedi är inte min genre men det finns allt några guldkorn.
+ Filmer med uppföljare. Gillar jag första filmen så gillar jag med 97% säkerhet andra filmen också. Testa mig vetja!
 
- Filmer där det "roliga" är kiss, bajs och spyor, jag. tål. inte. Vem vill se sånt?
- Filmer där någon omtyckt dör i slutet. Varför gör man ens en sån film?
- Filmer där man får se lite för mycket. Jag vill INTE se i detalj när någon blir halshuggen.
- Filmer man hyr på bensinmacken. Reklamen som var för ett par år sedan säger allt.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Inredning, Vardagsrummet
    17 Jan 2014

En ny uggla

Kategori: Inredning, Vardagsrummet / 2014
Medan jag sitter på hotellet och smider planer med Madde så tänkte jag att jag kunde visa den här fina porslinsugglan jag fick i julklapp av Jimmys mamma med familj. Där träffade hon allt mitt i prick, den är så himla fin och väldigt mycket jag. Har snokat reda på varifrån den kommer (Åhléns), ville kika om den hade någon familj eller så som man kunde komplettera med men det hade den inte och kanske är det tur det, den gör sig jävligt bra ensam under blomman på tvbänken :)
 
 

14 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    17 Jan 2014

017. Betygsätt filmer

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
017. Tipsa om vad du vill som har med film att göra
 
Kanske detta kan vara något kul? Betygsätt filmer och få rekommendationer utifrån vad du betygsatt. Vad jag letat efter denna sida alltså, minns att jag hittade den för längesen men glömde visst bort den lika snabbt. När jag testade den första gången fick jag en del bra rekommendationer, lite värt att prova i alla fall om man har filmtorka :)

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    16 Jan 2014

Packar för helgen

Kategori: Företagslivet / 2014
Jag ska faktiskt ta mig ut ur huset i helgen! Det blir Sundsvall och en natt på hotell med Madde, vi ska företagsplanera så mycket vi bara hinner. Så jäkla kul kommer det bli! Blir skönt att komma iväg en natt också, och jag ska åka tåg! Är apnervös över att jag kommer gå på fel tåg och åka åt fel håll, haha.
 
Nu håller jag på att ladda upp allt som kan behövas och städa så det är fint när jag kommer hem igen. Hoppas på att få med mig massor av inspiration hem så jag kan få sprutt på Drops of Light så fort som möjligt sen :)
 
Bild på oss från i somras, kul att jag alltid gör så snygga miner på alla oförberedda bilder!

16 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    16 Jan 2014

016. Leva i en film?

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
016. Om du fick leva i en film, vilken väljer du?
 
Jag tror jag sagt det förut, men Avatar. Hej magisk miljö! Jag minns inte så mycket av filmen det vore tufft att få vara i en helt annan värld. Med lysande varelser och sånt fint. På andra plats kommer just nu Despicable Me bara för att jag vill ha en sån liten gul minion, dom ser så jäkla kramgoa ut!
 
Men jag får nöja mig med Västanåfallet i ljus en gång om året och lite halvkass Photoshop...

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    15 Jan 2014

Att klämma fingrarna

Kategori: Företagslivet / 2014
Idag har jag testat på något nytt. Att slinta med tången och klämma ihop tummen istället för att klämma ihop bandfästet på armbandet. Blev en fin blodblåsa men kändes ingenting så jag kunde arbeta vidare. Skyller på att det är så kallt här (fast det är ändå 20 grader), mina fingrar är som isglassar nästan hela tiden så det är svårt att hålla koll på dem alla när man inte har någon känsel.. :p Nu börjar dock tummen bli väldigt varm och det onda smyger på. Då är det ändå tur att alla andra fingrar är så kalla att man kan kyla ner med dem, och samtidigt värma dem tack vare tummen, heh. Nu funderar jag på om man ska spräcka blåsan eller låta den vara? Har googlat lite och det verkar som att man borde låta den vara, men blodet kommer ju torka därinne och bli en stor svart fläck sen och det ser ju lite halvläskigt ut. Det blir ett bildlöst inlägg nu, besparar er synen av en äcklig blåsa.

18 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    15 Jan 2014

015. Favoritskådespelaren

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
015. Vilken är din favoritskådespelare?
 
Så här är det, jag är extremt dålig på skådespelare. Om man kan ha något som heter o-intresse så är mitt att följa kändisar, jag har verkligen noll koll på vad som händer i kändisvärlden och fick jag en bild på 30 kändaste skådespelarna i världen så skulle jag nog bara kunna sätta namn på hälften av dem. Men jag har allt en favorit ändå, och det är Sandra Bullock. Helt ärligt vet jag inte riktigt varför eftersom jag har ingen aning om hur hon är, jag vet inte mer än hennes namn. Men hon har varit med i så många filmer jag gillar och alltid spelat så sköna roller, så det är nog därför. Har fått en känsla av att hon borde vara rätt skön i verkligheten också, lite sådär rejäl och jordnära. På tal om jordnära, (eller snarare icke-jordnära) jag ser verkligen fram emot Gravity nu när den kommer ut så man kan se hemma :) Har ni sett den?
 
Och dessutom tycker jag hon ser riktigt bra ut. Fick jag byta utseende skulle jag lätt ta hennes!

18 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    14 Jan 2014

014. Var jag ser film

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
014. Ser du helst på film hemma eller på bio?
 
HEMMA. Jag går inte på bio. Varför?
 
- Det är svårt att äta chips, grönsaker och dipp på bio
- Jag vill se på film med folk jag tycker om, inte med främlingar
- Många människor stör, de prasslar, pratar och är allmänt jobbiga
- Jag tycker inte om att vara intryckt bland massa folk
- Det går inte att gå på toa utan att missa lite av filmen
- Det är obekvämt och man kan inte ligga ner!
- Det är jävligt mycket dyrare än att hyra filmen
- Jag får inte välja själv när jag vill se filmen, det gör bion åt mig
- Dålig kvalitet på ljud och bild, i alla fall de få gånger jag varit, en gång stannade filmen mitt i
- Hemma kan jag gråta och skratta hur mycket jag vill utan att störa någon annan
 
Har ni något mer att tillägga som jag missat? :) Enda nackdelen är väl att man får vänta lite längre på att få se filmen man längtat efter, men alltså, det finns ju tusentals filmer man kan roa sig med under tiden så jag bryr mig inte om jag får vänta ett tag.
 
Hemma kan jag äta dipp eller vad som helst, till och med tårta om jag vill! Jag tycker mat och film hör ihop, fruktansvärt trist att se film utan att gnaga på något.

21 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    13 Jan 2014

013. Action-sci-fi-thriller

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
013. Vilken är din favoritfilmgenre?
 
Allra helst ser jag på filmer i stil med Inception, Deja Vu, The Island, In Time, Secret Window, Shutter Island, Memento, The Butterfly Effect och sånt. Vad det är för genre vet jag inte, action-sci-fi-thriller kanske. Gillar att tänka och när det är en rejäl twist på slutet, eller helst flera genom hela filmen så man vill se om den efteråt! Sen har jag en favoritgenre till och det är katastroffilmer. Typ 2012, Daylight, The Day After Tomorrow, Contagion, Poseidon.
 
Här står några bra filmer. Tipsa GÄRNA om fler liknande filmer bland kommentarerna :)

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    13 Jan 2014

Igår skulle jag...

Kategori: Vardagen / 2014
...lägga upp några av era inlägg här, det blev inte av. Utmaningen är ganska mycket mer att hantera än jag hade förväntat mig, trodde aldrig så många skulle vilja vara med! Jättekul såklart att det spridits och att ni gillar det, igår hade jag över 100 olästa kommentarer och idag är det ännu fler. Planen var att ta tag i dem igårkväll och sitta hela kvällen med det, men så ville mamma och pappa att jag skulle komma till dem och äta mat, så då blev jag där ända till midnatt. Livet går före ibland. Idag måste jag jobba så vi får se när jag har tid att ta kommentarerna, och mitt egna utmaningsinlägg blir nog försenat till ikväll tyvärr eftersom jag inte hann förbereda något igår. Jag är i alla fall väldigt stolt över alla er som hängt med i två veckor nu och inte gett upp än, fortsätt kämpa på! :)
 

19 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    12 Jan 2014

012. 5 fina leksaker

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
012. 5 leksaker du tyckte extra mycket om som barn
 
Kalle Kanin - Gosedjuret som hängt med längst av alla. Jag vet inte när jag fick honom men det var inom mina första år i alla fall. Otroligt nött är han stackarn, men det har alltid varit min favorit. Han och hans kaninunge.
 
Djurfamiljerna - Googla Sylvanian Families så ser ni vad det är (även om jag tycker att de som gjordes förr var sötare). Jag hade MASSOR och främst kaniner som jag lekte med, klädde på och ställde upp och fotade. Har dock inte sparat någon, lite trist...
 
Keramikdjur - De var inga leksaker men de lektes med ändå. Dessa hade jag också mängder av, här var det enbart kaniner allihopa. Den vita på bilden tyckte jag mest om dels eftersom jag fick den av någon jag såg upp till på den tiden, plus att jag hade massor av bruna och grå kaniner men ingen vit, hade aldrig sett en vit innan. Den här och en till de enda jag sparat.
 
Gosedjur - Alla mina mjukisdjur, sängen var alltid full av dem när jag var liten och de lektes flitigt med. Har faktiskt kvar en hel säck av dessa djur, riktigt jobbigt att slänga, de är ju så söta!
 
Lego - Återigen, mängder. Älskade att bygga med lego (och skulle förmodligen tycka det var lite kul idag också).
 
Istället för dockor lekte jag alltså med djur när jag var liten, och kaniner (speciellt vita) är och har alltid varit favoritdjuret.

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Music
    11 Jan 2014

Pariah's Child

Kategori: Music / 2014
Jag har inte alls fastnat för Sonata Arcticas senaste album Stones Grow Her Name, så blev väldigt glad när jag såg att de kommer släppa ett nytt album snart, Pariah's Child! Älskar vargen, älskar korpen, älskar färgerna och älskar att den gamla loggan är tillbaka. Det här omslaget skapar verkligen förväntningar och drar en tillbaka direkt till början av 2000-talet, rysningar är vad jag får! Ser fram emot 28 mars då plattan släpps, jag skulle vilja hitta tillbaka till metaldelen av mig själv, och vore det inte ganska perfekt om det åter igen blev Sonata Arctica som drar i min i denna härliga värld?
 
Bilden har jag lånat från Sonata Arcticas hemsida.

15 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    11 Jan 2014

011 - Jag hissar hela mitt liv

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
011. Hiss & Diss - Händelser från barndomen
 
Jag vill egentligen hissa hela min barndom, jag skulle inte velat ha blivit uppfostrad på något annat sätt eller på någon annan plats. Självklart var det inte en dans på rosor hela tiden, men i det stora hela så är jag väldigt nöjd. Det finns inget jag velat göra annorlunda varken från barndomen eller när jag blev äldre heller, även om jag idag kan se tillbaka och tänka att fyfan vad tråkig jag var då och då, varför reste jag inte som alla andra, varför festade jag inte mer och liksom "levde livet" som det kallas. Men jag vet ju väldigt väl svaret på varför jag inte gjorde det. För att jag ville inte. Det fanns andra saker jag ville och då gjorde jag det istället, även om det inte var lika festligt och inte gav lika många galna minnen. Jag gjorde mina val utefter vad jag kände för för tillfället, så det finns inget att ångra :) Men i alla fall, här kommer en plus och minusgrej från barndomen, enjoy!
 
Ett plus för mamma och pappas fester - Det är ju oftast bara skräckhistorierna man får höra när det kommer till föräldrar och alkohol, så jag tänkte att detta var ett bra tillfälle att berätta en fin historia. Jag tyckte om när mina föräldrar hade fest. När jag och min bror var små och fick frågan på lördagen Vad tycker ni vi ska göra ikväll? så blev svaret ofta Kan vi inte ha fest! Så bjöd de in ett par av deras vänner eller släktingar och alla vuxna blev gladare och gladare ju längre in på kvällen vi kom, vi fick stanna uppe länge, vara med och spela biljard, poker och busa runt och när vi till slut tröttat ut oss fick vi somna gott i våra sängar till deras skratt. Så härliga tider, jag har bara fina minnen från deras fester ♥ Jag hoppas fler där ute har föräldrar som kunnat sköta det med alkohol snyggt.
 
Ett minus för mardrömmarna - Jag hade en återkommande mardröm i flera år när jag var liten, vaknade med total panik. Har insett på senare tid att det är så ångest känns och det är dels därför jag inte dricker alkohol idag eftersom när jag tappar kontrollen kommer just den känslan tillbaka, känslan av total hopplöshet, och att jag gjort världens misstag. Och den som läste 007 kanske kommer ihåg att misstag inte var något för mig. Det kanske hänger ihop lite kom jag på nu, drömmarna och min rädsla för att göra fel. Inget jag tänkt på förut faktiskt... Kul att lära sig något nytt om sig själv!

9 st

ÅSIKTER

    Kategori: Ekonomi
    10 Jan 2014

Årets elförbrukning

Kategori: Ekonomi / 2014
Extremt nöjd över fakturan jag fick idag från e.on! December brukar vara en månad med hög elförbrukning med tanke på alla ljusstakar och stjärnor jag hänger upp. Detta år har vi haft fyra stakar, två stjärnor, två ljusbollar, ljusslinga i granen och en ljusslinga ute, och ändå har vi förbrukat mindre än en tredjedel el motför förra året. Big smile på det! Mycket tack vare ledlampor i stjärnorna och i alla stakar (utom en som vägrade fungera med led) och ledslingor. Och att planera tvätten för att utnyttja värmen från klädtorkningselementet på effektivaste sättet. 
Totalen för hela året ligger på 4448 kWh, klarade mitt mål utan problem. 2014's utmaning blir att krympa ner kilowattimmarna ännu mer. Har genomfört nästan alla mina planer nu så det blir inte helt lätt, men borde gå!

16 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    10 Jan 2014

010. En barnlek

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
010. Tipsa om en lek du lekte som du tycker barn idag borde testa på också
 
Okej, nu när jag ska svara på den här frågan så känner jag att den var riktigt tråkig. Som sagt, ibland tänker man inte när man gör så många frågor som jag gjort. Men i alla fall, när jag var liten lekte vi mest Burken och Land & Rike (här finns förklaring till dem, punkt två och tre) och det var ju två helroliga lekar som jag lekte i många år. Jag skulle till och med kunna tänka mig att köra en omgång just nu faktiskt, tänk så roligt!
 
Men hur är det nu för tiden, leker barn ute? Tänker mig främst äldre barn runt kanske 10-12 år, leker de lekar eller har mobiler, datorer, smink och att vara vuxen tagit över? Jag känner inga barn i den åldern så jag har väldigt dålig koll på vad de sysselsätter sig med.. Berätta! Det är intressant, för det känns som att de är / vill / tvingas (?) vara vuxnare än de är. Synd om det är så.

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    09 Jan 2014

Inventeringen är klar

Kategori: Företagslivet / 2014
Äntligen klar med inventeringen, nu återstår bara att plussa ihop alla siffror och städa i ordning här så kan jag njuta av en ledig fredag imorgon. Eller börja tänka på vad jag ska göra med alla oanvända delar jag har, hittade saker jag glömt bort att jag köpt till och med, illa. Jag brukar ha koll på det jag köper men nu börjar det kanske bli lite för mycket i lagret, längsta listan sedan start. Skön känsla i alla fall att vara klar för i år, det brukar dessutom bli extra fint på kontoret efter att jag räknat och sorterat och lagt allt där det ska vara. Får se hur länge det håller sig..
 

17 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    09 Jan 2014

009. Barn igen?

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
009. Om du fick chansen att gå tillbaka till att vara barn igen, skulle du ta den?
 
Ojoj, absolut INTE. Att ha allt man kämpat sig igenom kvar, nejtack. Det är tur man inte vet vad som väntar en i framtiden, tror livet skulle vara ganska jobbigt att leva då. Jag tycker om mitt liv som det är nu, och jag tycker mig känna att det blir bara bättre och bättre ju äldre jag blir. Faktiskt. Minus ett par linjer här och där då för tillfället, men det hör ju livet till.
 
Tummen upp för att bli äldre! Ser väldigt fram emot att få mitt vita hår *håller tummarna hårt för att det blir vitt och inte grått*

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    08 Jan 2014

Inventering

Kategori: Företagslivet / 2014
Den här veckan har jag hållit på med inventering av alla smyckesdelar. Det tar på krafterna kan jag lova, räkna räkna ränka räkka rnkäa så känns det ungefär just nu så det är bäst att vila hjärnan en stund. Ska ge mig på fjädrarna sen när jag skrivit klart här, ser inte fram emot det alls! Jag älskar att inventera i butiker men så här hemma själv, på papper och alla smådelar man måste peta på, nja, det finns roligare saker att pyssla med. Ett mål för i år är att göra mig av med smyckesdelar som jag aldrig använder så det blir mindre att räkna till nästa år.
 
Jag vet inte om jag sagt detta tidigare här på bloggen, men det finns en 15% rabattkod på startsidan av www.dropsoflight.se, om någon vill handla smycken lite billigare nu medans jag inventerar och inte har möjlighet att skicka förrän början av nästa vecka.
 
Igår trasslade jag ut över 50 meter kejda! Men jag gillar ju att trassla så det var inte så farligt, tog bara ca en timme :)

21 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    08 Jan 2014

008. Pojkigt vs Flickigt

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
008. Var det något du gillade som barn som räknades "höra till det andra könet"?
 
Får man ens säga "pojkigt och flickigt" nu utan att uppröra någon? Jag struntar i det faktiskt och säger så i alla fall, för på min tid vad det så, bilar var pojkigt och dockor var flickigt. Däremot fick jag leka med vad jag ville. Vet inte om jag gillade några killgrejer speciellt mycket, visst brorsans bilbanor var rätt roliga till och från, men däremot så dissade jag en del av de typiska tjejgrejerna.

 
Jag avskydde dockor. Det sägs att jag hade en och den döpte jag till Skeblä, men den kan inte ha varit någon större favorit dels med tanke på namnet och eftersom jag inte har något minne av hur den ser ut mer än att det inte var en sån traditionell docka, utan mer en trasdocka. När vi lekte med dockor jag och mina kompisar fick jag ofta gå hem eftersom jag inte kunde uppföra mig, tyckte det var roligare att kasta runt med dockan än att mata den och det gillade inte kompisarna. Det sägs också att jag grät om jag fick en docka, haha. En barbie hade jag, men tog aldrig ut den ur förpackningen.
 
Klänningar var det värsta klädesplagget. Stackars mamma som tyckte det var så fint och så ville jag aldrig ha det på mig.. Jag vet inte varför jag inte tyckte om dem då, men jag vet varför jag tycker så nu. Alldeles för luftiga och det känns överklätt. På mig. Känner mig som världens tönt i klänning.
 
Jag ville alltid vara killen. När vi lekte och tog på oss roller, så var jag alltid en kille. Jag tyckte det kändes mycket bättre så slapp jag klänningar och att vara sådär söt och puttinuttig. Världens fulaste ord btw, puttinuttig.
 
Nu blev det inte så mycket om vad jag gillade, men det kommer på söndag, då vi listar 5 extra omtyckta leksaker :)

12 st

ÅSIKTER

    Kategori: Träning
    07 Jan 2014

Besviken på mina knän

Kategori: Träning / 2014
Jag hade skapat en sån enkel träningsutmaning för mig själv i år. Målet var att gå / jogga / springa, ja på något sätt till fots ta mig fram 300 mil under 2014, på löpbandet eller ute. Det betyder 8,3 kilometer om dagen, inte så farligt tänkte jag, ganska rimligt och oavancerat för otränade mig. Men mina knän pallar inte så jag har redan fått lägga av :'(
 
Kanske skulle jag kunna gå riktigt långsamt, men då skulle jag nog komma upp i tre timmars "träning" varje dag och det känns som att det är för mycket tid för ett väldigt litet resultat. Jag är ju sån som vill att det ska gå fort, vill få det överstökat liksom när jag satt en speciell distans som jag vill försöka förbättra varje månad och till slut kunna springa 8,3 km utan problem. Nu funderar jag, ska jag korta ner 300 mil till 200 mil? 5,5 kilometer om dagen. Det är förstås bättre än ingenting och jag kan ta det lite långsammare och ändå bli klar på samma tid som 8,3 km, men det känns sååå segt. Ganska ledsen över mina knän faktiskt, önskar jag slutat med squatsen under FitnessFighten när jag kände att det gjorde ont, men jag trodde dum som jag är att "det ska nog kännas så".  I D I O T .
 
Jag vet ju nu att en del av er gillar utmaningar, så därför ska jag tipsa om en träningsårsutmaning! Det är Philip Lailani som har den och han jobbar som personlig tränare, han hakade på min årsutmaning och jag hade så gärna velat hoppa på hans också, 365 träningspass på ett år. Men det blir inget av för mig, om jag antar en utmaning så går jag in för att klara den, men det vore fel att pressa knäna så när jag vet att jag får ont efter ett par dagar. Men ni kanske vill vara med? Kika in och läs mer på länken :) Bara 6 pass missade om du inte redan tränat något under 2014, lätt att ta igen under året.

28 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    07 Jan 2014

007. Jag som barn

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
007. Hur var du som barn?
 
Det lilla jag minns är att jag var ganska lika som jag är nu faktiskt i låg och mellanstadiet. Introvert, ville mest sitta inne och leka för mig själv. Min lillebror kom tidigt på uttrycket "innebarn" och det tyckte jag inte var så roligt att bli kallad, jag ville ju också vara som de andra barnen. Idag kallar jag mig själv innebarn, det är liksom det jag är. Jag var dock inte kompislös, tvärtom hade jag många att leka med och vi hade såklart väldigt mycket roligt tillsammans också. Men just det där att vilja dra sig undan mer än vad många andra vill har förföljt mig ända sen barnsben. Att inte vilja stå i centrum, att inte behöva uppmärksamheten, att inte vara till besvär för någon annan.
 
Jag var också väldigt rädd av mig på lågstadiet, mest för de äldre barnen. Så rädd för att gå till skolan att jag spydde på mornarna har jag fått berättat för mig. Det var ingen som var elak mot mig eller så, jag tyckte bara det var obehagligt. Dom var så stora, killarna var ofta högljudda, bråkade och kastade stenar hej vilt, och tjejerna hade creepy lekar för sig, som att försöka se döda människor. Det är en av få saker jag minns väldigt väl, att jag var så rädd för att gå på toa på rasterna eftersom de kunde vara där inne och leka den leken där de kallade på de döda. Det pratades också mycket om att det spökade på vår skola, något jag inte gillade alls. Och nej, jag är fortfarande inget fan av spöken, bläddrar förbi snabbt om jag ser ett spökprogram på tv :)
 
I övrigt var jag ganska snäll vad jag kan minnas, gjorde sällan några dumheter. Förmodligen för att jag var så rädd för hur jag skulle må om jag gjorde något fel, har alltid haft väldig ångest för minsta lilla snedsteg och det är aldrig värt den känslan. Säger dock inte att jag var perfekt, såklart jag gjorde missar också, men kände aldrig det där behovet av att göra galna saker man vet att man skulle få skäll för efteråt.
 
Det var lite om hur jag var upp till slutet av mellanstadiet. När jag ser tillbaka på den tiden så är det ändå med glädje även om det kanske låter som att jag tyckte det var en jobbig tid. Har haft en otroligt fin barndom med mycket kärlek från alla håll :)

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: Bloggrelaterat
    06 Jan 2014

Lagar lasagne

Kategori: Bloggrelaterat / 2014
Nu håller vi på och lagar mat, det blir ett recept från FitnessFighten, lasagne. Vi försöker äta lite nyttigare än vanligt nu, håller inte på och väger mat och så men istället för lasagne med tre lager pasta och ostsås är det lasagne med ett lager pasta och sen massa keso, zucchini och paprika, blir faktiskt riktigt gott! Gjorde den mycket under maj förra året.
 
Har för övrigt börjat publicera bilden under texten här på bloggen, har alltid haft dem ovanför men jag vet inte, jag gillar själv mer att läsa bloggar som har texten först, så jag testar detta. Är det något ni bryr er om, var i inlägget bilden ligger?

34 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    06 Jan 2014

006. Populära saker på 90talet

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
006. Vad vad populärt när du var liten?
 
Det var såklart mycket som var populärt när jag var barn, men kommer inte ihåg något från tiden innan mellanstadiet så här kommer lite som jag gillade / upplevde från tiden då jag var runt 10-14 år, i slutet av 90talet.
 
Buffaloskorna - Platåskor, ju högre desto bättre!
Jazzbyxan - En tunn leggingsliknande byxa i glansigt material, men med ordentligt utsvängda ben
Tighta plasthalsband - Halsband som satt åt runt halsen i olika mönster som kunde likna en tatuering
Adidasbyxor - Helst skulle man ha ett par med knappar men jag fick nöja mig med ett par utan
Pogs - Runda kartongbitar med bilder på som man samlade på och spelade med
Tamagotchi - Digitalt husdjur som drev lärarna till vansinne
Spice Girls - Behöver nog ingen närmare förklaring men det var min absoluta favoritgrupp i mellanstadiet
Dateparfymer - Gavs flitigt bort vid födelsedagar
Altavista - Det var den sökmotorn man lärde sig söka på internet med
Disketter - Med dem förflyttade man dokument mellan olika datorer
Telefonkiosker - En liten bur på stan man ringde ifrån på den tiden alla inte hade mobiltelefoner
Snake - Mobiltelefonspel, på de första mobilerna man fick fanns bara det spelet
 
Sorry btw för ett sent inlägg och för att det blev mest text här, jag har liksom inte hunnit med mig som jag hoppats på. Men nu ska det bli kul att läsa vad ni andra skrivit om idag :)

9 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    05 Jan 2014

2013 / 2014 - Länkar

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
Hej! Vilken bra start det varit på BLOGGUTMANING365! Ni har skrivit otroligt mycket bra och jag har bara hunnit med att läsa hos er som kommenterat hos mig, all bloggtid har gått till att svara på kommentarer och att kika in till de som skrivit till mig, samt att skriva egna inlägg. Jag ska försöka kika in till alla andra när jag får tid över också och till de bloggar jag normalt följer, har massa oläst.
 
Idag skulle jag ju länka ett par inlägg som ni skrivit, det har varit sjukt svårt att välja ut, många som skrivit fängslande, vettigt, roligt och bra, men också tunga saker har det skrivits om. Jag har helt enkelt bara plockat ut dessa inlägg från min lista (jag gjorde ett dokument och la in alla inläggen som jag fastnade för allt eftersom ni länkade och jag läste), det finns massa mer bra också, bara att kolla kommentarerna till mina inlägg :)
 
001 Pjumas - Hennes tre sista stycken, precis på pricken om denna utmaning! För er och för mig.
002 Lilith - Hon kör på "Idag ska jag" istället för att "Jag börjar på måndag", det tycker jag är bra även om jag själv är lite tvärtom.
003 Morhanna - Länkar ett gammalt inlägg om att ta sig ur ett destruktivt förhållande.
004 Lorissa - Bara för att hon bytt ut Hiss & Diss mot Hjortron & Myggbett, det tyckte jag var roligt! :)
005 Lisa - Jag blir så imponerad när jag ser en fjortonåring med sånna bra mål, sån fin blogg och så moget skriven text.
 
Nu har jag så bråttom iväg att jag hinner inte ens ordna en bild till inlägget och kanske är det stavfel och jag har nog inte formulerat mig som jag ville riktigt, men ja, jag har jättebråttom. Imorgon är det ny vecka och vi kör nytt ämne, det blir så spännande! Och jag måste tillägga att det är så roligt att läsa era inlägg, jag visste att det skulle vara kul men det är till och med roligare än jag trodde, det känns redan som att jag lärt känna en del av er mycket bättre och fått en bättre kontakt, det är trevligt!

8 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Skönhet
    05 Jan 2014

Batiste Torrschampo

Kategori: Tips - Skönhet / 2014
Köpte mig en flaska torrschampo häromveckan, Batiste med tropisk doft. I början verkade den inte bra alls, men det visade sig att jag hade visst bara sprutat ut ånga, det kommer ett vitt pulver om man sputar på ordentligt och det märkte jag tredje gången, jag tänkte innan att vad är det för skit jag köpt, och hur kan folk rekommendera det! För har sett på så många ställen om folk som älskar detta torrschampo. Men när shampot äntligen kom ut så ja, jag tycker också det fungerar. Kanske inte så bra att det ser nyduschat ut, men det blir klart bättre i alla fall.
 
Det finns dock en nackdel. Jag älskar allt som har med kokos att göra, doften, smaken och utlandskänslan man får. Men det känns verkligen som att man tappat en kokosnöt i huvudet efter man är klar med schampot. Eller känns kanske var ett dåligt ordval, luktar är bättre. Det blir lite för mycket kan jag tycka. Hittade flaskan på Dollarstore faktiskt, 40 kr.

27 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    05 Jan 2014

005. Önskningar för 2014

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
005. 5 saker du vill göra under 2014
 
1. Planera mer i företaget. Att flera veckor i förväg börja jobba på t.ex en farsdagskampanj så det blir något av det.
2. Åka på bilsemester. Det är det bästa man kan göra när man är ledig, får jag bara den så blir jag nöjd för resten av året.
3. Sälja på loppis. Till sommaren kanske vi drar ihop ett gäng och kör en liten loppishelg utanför mina föräldrars hus, kan bli bra!
4. Känna att jag har tid. Tid till att göra det jag gillar, fotografera, designa, pyssla, utflykter och se på fim med sambon mm.
5. Göra bloggen bättre. Jag vet dock inte riktigt hur, förslag?
 

Då var BLOGGUTMANING365's första vecka avklarad! Ikväll kommer jag lista ett par av era inlägg (ni som kommenterat med länk till era dagsinlägg i mina dagsinlägg under veckan) här i min egen blogg som jag fastnat för. Imorgon börjar vecka två och då tittar vi tillbaka på vår barndom :)

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vinnare
    04 Jan 2014

Vinnaren av 4 adventstävlingen!

Kategori: Vinnare / 2014

Det blev kanske lite väl mycket med utmaningen och allt annat som måste göras så här vid årsskiftet för en företagare så jag har inte riktigt hunnit gå igenom alla tävlingskommentarer till senaste tävlingen, men nu så är det gjort och en vinnare är utsedd! Det blev Jennysen som får armbandet med sin ponnys namn på, grattis! Jag kontaktar dig.
 
Just nu har Drops of Light både rea på vissa smycken och dessutom 15% rabatt på ALLT med koden INVENTERING, allt du behöver veta om koden står på startsidan av shopen. Så för er som inte vann och vill ha ett budskapsarmband, passa på :)

15 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagsrummet
    04 Jan 2014

Julen är borta

Kategori: Vardagsrummet / 2014
Idag har jag städat bort julen, så himla skönt. Så mycket renare och trevligare, och när det ändå bara är ett himla dis och konstant regn ute så får man inte direkt någon jul- eller vinterkänsla så det var lika bra att plocka bort. Funderar också på varför bilden blev så sjukt mörk när jag laddade upp den här, på datorn ser man konturerna på soffkuddarna jättebra. Jaja. När plockar ni bort julen?

20 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    04 Jan 2014

004. En liten årsresumé

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
004. Hiss & Diss - 2013
 
- Bilsemestern! Den var helt fantastiskt rolig och väldigt befriande med mycket naturupplevelser och vattenfall och att bara vara. Vi höll oss i Hälsingland, Dalarna och Gästrikland, åkte runt en vecka och sov i den nerbäddade bilen.
 
- Drops of Light's samarbete med Godisboxen! Morsdagsboxarna gick åt direkt och kan avslöja att fortsatt samarbete är i full gång. Har faktiskt redan levererat de nya smyckena så det lär inte dröja alltför länge innan en ny box dyker upp i sortimentet.. :)
 
- Köp av löpbandet! Vilken frihet att kunna träna inne, hemma, närhelst man känner för det. Löpning är ju den form av träning jag gillar bäst så jag är väldigt glad över bandet. Efter en stillastående (eller sittande?) period är jag på gång igen!

- Vardagsrumsförnyelsen! Ny stor svart soffa i ett otroligt fint tyg, nytt vitt större vardagsrumsbord med dold förvaring, tvn kom upp på väggen och jag satt äntligen upp hyllorna jag velat få dit i ungefär ett år.
 
- Jag gick en fotokurs! Mina föräldrar gav mig en fotokurs. Har velat lära mig grunderna för manuell fotografering länge och det känns kul att äntligen förstå alla funktioner. Tack mamma och pappa för det, och Nettan som varit min fotokompis!
 
- Reddville (fd Tampons for free)! De har skickat paket till mig varje månad med massor av nyttiga saker i, och jag är väldigt tacksam över att ha fått varit med på varenda VIPkampanj. Känns skönt att någon tror på mig och min blogg så pass mycket :)
 
I övrigt så har jag bakat ett par matbröd, och två omgångar lussebullar, det har aldrig hänt förut. Jämfört med förra året så har vi sänkt elräkningarna rejält, varje månad har varit mindre än samma föregående år. Jag hoppas det gäller för december också, inom några dagar kommer räkningen. Jag skaffade min allra första smartphone, begagnad men fortfarande helt okej. Alla sköna naturstunder hemma, Västanåfallet, Rotsidan och våra små ställen längs älven, filmkvällarna med sambon och alla träffar med Madde (och hennes sambo), både hemma, hos henne och mittemellan har varit väldigt mysiga och givande :) Och de ensamma kvällarna och nätterna, jag kan inte låta bli att hissa dem också.
 
Jag ska inte gå in på det speciellt mycket, men mellan stunderna ovan har mått ganska dåligt. Har känt mig instängd på flera olika sätt, velat flytta och börja om. Har haft stora sömnproblem och varit extremt trött. Inspirationen och den där GO-känslan jag brukar kunna ha har jag inte sett så mycket av detta år vilket drabbat både mitt företag och bloggen. Och mitt humör och tyvärr människor runtomkring mig. Har velat vara väldigt mycket ensam. Har haft svårt att ta tag i saker om bara rör mig själv, när någon annan människa varit inblandad som räknar med att jag levererar har det inte varit några problem. Problemen med knäna sen Fitnessfighten i maj har hängt kvar resten av året och jag har ätit alldeles för mycket skräp = inte bra alls för hälsan. Vill inte tänka tillbaka så mycket så nu ser jag fram emot 2014 istället där jag ska försöka göra mig av med några av dessa problem i alla fall.

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: Jag vann
    03 Jan 2014

Vinst från Kitsch.se!

Kategori: Jag vann / 2014
Jag vann varor för 300 kr från Kitsch.se i den här tjejens julkalender, och jag fick äntligen en julren, så glad för den! En webshop i stil som denna är normalt inget för mig, bara namnet skulle fått mig att vända i dörren (svartvit halvminimalist som jag är) om det inte handlade om en tävling och att jag såg renen direkt, men tänkte att om jag vinner och inte hittar något annat så får det bli tre guldrenar. Lustig nog vann jag och efter det gick jag igenom hela shopen och hittade fyra saker jag skulle kunna tänka mig att ha hemma, och tre av dem matchade totalsumman 300 kr nästan perkfekt, 299 kr blev det tillsammans.
 
- Guldig jättefin ren En sån har jag ju velat ha länge!
- Smyckesträd med fåglar Vit, fåglar och en liten bricka under, ett av de finare smyckesträden jag sett faktiskt.
- Fotoram med svartvita rutor som tyvärr inte kom med på bild.
 
Gillar du färger, mönster, motiv som ser sådär gammeldags ut och retroprylar är nog Kitsch.se en webshop för dig!

17 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    03 Jan 2014

003. Kan detta vara intressant?

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
003. Länka till ett inlägg du skrivit från 2013 som du tycker borde läsas igen
 
Skrev jag verkligen något vettigt under 2013 som kan vilja läsas igen? Var tvungen att kolla igenom och hittade tre inlägg som innehåller någon form av tips i alla fall och eftersom man får sväva iväg så... då länkar jag alla tre!
 
Ett par norrskensappar jag använder (den första är bäst!)
Roligt påskpyssel och lite om en skattjakt jag gjorde till sambon
Något bloggrelaterat man kan göra när man är uttråkad
 
Förresten, var det verkligen påsk redan i mars förra året eller är det jag som har publicerat det inlägget helt galet?
 

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    02 Jan 2014

Planen för kvällen och natten

Kategori: Vardagen / 2014
Jag vet inte hur jag ska få ihop det här men en liten lista skadar ju inte i alla fall.
 
◄ Göra beställningarna som ligger på kö
◄ Tvätta minst tre maskiner
◄ Träna 90 minuter
◄ Städa kontoret och förbereda för inventeringen
◄ Ordna det sista med nyhetsbrevsmallen
◄ Förbereda för ett nyhetsbrev som kommer ut imorgon med rabatt
◄ Skriva på Hiss & Diss listan till lördagen, det blir min årsresumé
◄ Läsa era kommentarer och inlägg för idag :)
 
Det är vad jag kommer pyssla med inatt. Idag var vi förresten och handlade, var helt tomt på mat i kylskåpet och idag valde vi bara bra mat och så mycket att vi klarar oss minst en hel vecka, känns väldigt bra. Lagade mat tillsammans och städade undan helt och direkt efter oss, det är två saker som sällan händer här hemma. Längtar efter lite rutin nu, skiftgången under vinterhalvåret tar ganska hårt på en och det känns som att resten av livet behöver vara på plats för att man ska klara av att leva i mörker så mycket som man gör.

23 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    02 Jan 2014

002. En nystart

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
002. Ser du ett nytt år som en chans att börja om eller är det bara som vilken tid på året som helst?
 
Jag vet faktiskt inte varför, men ja. Helt klart känns det som att man har en chans till en nystart 1 januari. Det är samma med nya månader och nya veckor, startar helst projekt den första i månaden eller på en måndag. Någon som har någon bra förklaring till varför det känns bättre att göra så? Jag tänker mig att kanske är det så simpelt som att eftersom veckan / månaden / året börjar om, så betyder det att jag också får börja om?
 
Annars kanske det har att göra med att man har lite dåligt med motivation eller gärna skjuter upp saker, "jag börjar på måndag" är ju standard när det kommer till träning och oftast händer inget alls när måndagen väl kommit. MEN, idag är det torsdag och jag började redan igår med träningen (att det var 1 januari kan vi väl strunta i och låtsas som att jag var duktig och började på en onsdag) och idag är det bara på't igen!
Just nu känns 2014 som ett riktigt bra år, och jag tänkte försöka hålla i den känslan så länge som möjligt!

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Företagslivet
    01 Jan 2014

Första dagen på nya året

Kategori: Företagslivet / 2014
Jag har dragit igång direkt! Har jobbat nästan hela dagen (bortsett från lite mat och serietittande med sambon) med Drops of Light's nya nyhetsbrevsmall. Har tidigare haft en kass mall eller struntat i mall och bara skrivit på men tycker själv att det är lite jobbigt det är att läsa nyhetbrev som ser ut så, texten sträcker sig lite för långt ut och ja, inget mysigt. Så nu kokar jag ihop något mer kompakt och som förhoppningsvis ser lite mer seriöst ut. Jag hoppas att inspirationen till att skicka ut fler och intressantare nyhetsbrev kommer med hjälp av mallen.
 
Annars, trots att jag ville fortsätta sova efter 12 så klev jag upp och fotade before-bilder och mätte mig, för nu kör jag igång med träningen igen! Hoppar på löpbandet efter att jag publicerat detta. Har ett mål med träningen i år, ett rimligt mål och otroligt oavancerat. Berättar mer om det en annan dag :)

29 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    01 Jan 2014

001. Det här ska jag klara

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
001 - Hur tror du den här 365dagarsutmaningen kommer gå för dig?
 
Första inlägget på BLOGGUTMANING365! Jag är sjukt spänd och förväntansfull. Ni kommer få veta så mycket om vem jag är, jag ska försöka göra det så roligt som möjligt med både onödigt vetande och mer intressanta saker, och jag kommer inte snåla med länkar till andra och tips. Min tanke är att inläggen kommer se ut som vilka inlägg som helst, bara det att det står en fråga överst som skvallrar lite vad jag kommer prata om. Ska såklart blanda dessa inlägg med andra inlägg så ofta jag bara kan så det inte blir bara frågor hela året, men den dagen bloggtorkan slår till (för jag vet att den kommer dyka upp) känns det bra att ha något att luta sig tillbaka på.
 
Så, för att svara på frågan. Målet är såklart att inte missa en enda dag, det är ju jag som skapat utmaningen och gjort den precis så som jag vill ha den, och klarar jag då inte av den så blir jag nog lite besviken på mig själv. Jag behöver det här, och min blogg behöver det här då den är så himla ojämn. Inspirationen kommer och går, ibland är den borta en vecka så bloggen står tom, vissa dagar finns så mycket att skriva om att det publiceras fem inlägg på en dag. Det är inte riktigt så jag vill ha det. Det händer att jag hejdar mig och skriver inläggen och låter dem ligga i utkastet för att "vänta på en bättre tidpunkt", men även där får jag problem eftersom jag då vill hitta den perfekta tidpunkten (som inte finns) så utkasten blir ofta till slut oaktuella eller bortglömda. Med utmaningen kommer de bli publicerade!
 
Men bara för att jag skapat detta betyder det inte att det kommer bli lätt för mig. Jag kommer ha det lika tufft som er andra som är med på vissa frågor. När man gör 365 frågor blir det i början att man tar med sånt man själv tycker är kul, men efter ungefär hälften kommer hjärnsläppet och då får man ta in alla möjliga slags frågor som man inte har en aning vad man ska svara på. Blir spännande att se hur det går!
 
Till er som är med: Jag ska försöka läsa så mycket jag hinner av det ni skriver, men kan som ni säkert förstår inte kommentera allt, ni är rätt så många som är med. Men ni får som sagt gå in på mina inlägg och kommentera med länk till ert eget inlägg om samma fråga så väljer jag ut ett eller några varje söndag som jag länkar, samt att andra som är intresserade av samma fråga kan kika in i mina inlägg och på så vis hitta till alla er andra som också bloggat den dagen :) Det blir bra! Kör hårt nu, jag undrar om det finns någon mer än jag som är inställd på att faktiskt klara av ALLA dagarna? De flesta har skrivit att de ska göra så gott de kan och det är såklart okej, men jag blir väldigt imponerad om någon lyckas köra hela vägen.
 
Till er som inte är med: Det är inte för sent! Haka på idag eller den dagen du hittar hit, ingen press för den som inte vill ha press, har du missat något så gör det inget, det här ska vara roligt!
 
Jag fick ett par bilder från igår tolvslaget, får nog vara nöjd med tanke på att det är första gången jag försöker fota fyrverkerier. Nu är det ett helt år kvar tills man får chansen att träna igen!