VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    27 Jan 2014

Jag gillar riktade annonser

Kategori: Kläder / 2014
De som klagar på riktad reklam på nätet, är det dem som surfar runt på skumma sidor och absolut vill vara anonyma? Jag tycker det är en okej grej, lite skönt att slippa se sånt jag inte är intresserad av i annonsfälten. Det är väl inte helfestligt att bli övervakad så här på nätet, men eftersom jag inte har något att dölja så bryr jag mig inte nämnvärt i att allt jag gör analyseras.
 
Men bara för några dagar sedan tänkte jag dock på hur dåligt det fungerar med dessa annonser. Kikade på en inredningspryl på Zalando och  d i r e k t  kom som vanligt samma pryl upp i annonsfälten på andra sidorna jag var inne på. Vore det inte bättre att lägga in relaterade produkter tänkte jag, jag menar, jag har ju redan sett den prylen en gång, och idag hände det!
 
Några vinterkläder dök upp i annonsfältet, precis min stil och på rea. Om det är en slump eller om jag faktiskt surfat runt så de kunde fastställa att det här skulle jag gilla, det vet jag inte förstås, men jag har i alla fall aldrig sett den här fina jackan förut. Tänk att både kunna vara varm OCH snygg på vintern.
 
Men bara för att jag såg en snygg jacka i en annons betyder det ju inte att jag går och köper den direkt. Jag ser annonser som hjälpmedel till att hitta saker jag gillar eller behöver, älskar t.ex att läsa reklambladen som kommer hem varje vecka från diverse butiker. Vad tycker du om riktade annonser?

DENNA BLOGG ÄR AVSLUTAD
BESÖK GÄRNA MIN NYA AKTIVA BLOGG LIIELARSSON.SE NÄR DU LÄST KLART HÄR INNE :)

1
► Patrik
27 Jan 2014 - 21:35
............................................................................................................................................................................................................

Gillar egentligen inte annonser, men riktade är klart ibland bättre än annonser om något som jag är totalt ointresserad av. Beställde faktiskt en jacka på Zalando idag och sen dök ju den jackan upp i nästan alla riktade annonser. Hade som du sa varit bättre om dom visat relaterade produkter som jackan passar till.

Sen en grej till med annonser… sedan jag bytte bredband till mobilt med begränsad överföring varje månad så vill jag ju inte slösa bort mina MB på en massa onödig reklam. Så skitsidor som Aftonbladet och Expressen går bort direkt, dels för all reklam men har också upptäckt att dom har filmklipp som startar automatiskt där reklamen inte går att stänga av. Sådant vill jag inte bränna mina MB på…..

Svar: Ja det är ju lite dumt, speciellt när man redan gjort köpet. Har inte ens tänkt på att annonser drar MB, jag har just ingen koll på det här med bredband och sånt jag, det enda jag vet är att jag kan surfa hur mycket jag vill här hemma. Eller vet och vet, jag antar det, räkningen blir aldrig nå dyrare iaf :)
Finns det inte annonsblockerare man kan installera i... webläsaren? Datorn? Så man alla annonser automatiskt.
Liie

2
► Ihemmetslugn
28 Jan 2014 - 06:33
............................................................................................................................................................................................................

Jag kan på ett sätt gilla riktad reklam för det har några gånger gjort att jag fått tips om något som passade mig, kanske sådant jag inte hade tänkt söka efter eller helt enkelt glömt bort.
Men det stör mig att få samma riktad reklam på flera sidor, då hade jag hellre sett olika såsom kläder på en sida, hygien på en osv.

Svar: Ja absolut, samma här. Blir drygt när man har typ 7 fönster öppna och samma sak visas i reklamfälten i alla. Men samtidigt, bättre ändå än att se reklam för något jag inte ens gillar tycker jag.
Liie

3
► Beatrice, mamma till Robin och Jennifer
28 Jan 2014 - 10:11
............................................................................................................................................................................................................

Hej!
Jag kikar in för att berätta att jag har presenterat en vinnare i tirapunji tävlingen, kom in på bloggen och se om det var du :)

KRAM

Svar: Tack för kommentaren, ska kika in!
Liie

Tyckte du om det här inlägget på något sätt?
Berätta det då! Hur ska jag annars veta vilka inlägg jag borde fokusera mer på? Jag vill ju gärna dela med mig av sådant andra kan ha användning för, men bara om jag vet att någon faktiskt vill läsa om det.

Du får ett mail när jag besvarat din kommentar!
Jag svarar på alla kommentarer med blogg.se's svarsfunktion, svaret dyker då upp under din kommentar. Kan du inte signera, skriv då in din mailadress i fältet för e-post så får du automatiskt ett mail när jag svarat.

Efter att jag svarat kikar jag in på din blogg också :)
Skriv med andra ord inte "besök gärna min blogg också" i din kommentar, besökstiggare besökes inte i ren protest. Skriv något o-spammigt så får du ett klick tillbaka och en kommentar om jag hittar något jag gillar :)
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

   Kom ihåg mig?