VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

14 st

ÅSIKTER
   I quit

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    31 Mar 2014

I quit

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
Som ni kanske märkt så har jag hoppat av bloggutmaning365. Trodde det skulle vara praktiskt att ha något att blogga om på inspirationslösa dagar och det har det varit också, tills för en månad sedan ungefär. Men nu har inspirationen varit som bortblåst sedan dess och det var verkligen inte tänkt att bloggen skulle fyllas rakt upp och ner med dessa frågeinlägg för det är inte kul att läsa, det är jag väl medveten om. Tanken var att blanda det med ett eller två inlägg till om dagen de allra flesta dagar men jag vet inte hur jag ska ta mig ur den här känslan jag har, den som säger att allt är onödigt. Det mesta jag gör eller ens bara tänker på att göra känns meningslöst och... Nej, nu var det inte det inlägget skulle handla om.
 
På dag 85 när jag insåg att jag glömde att trycka på publiceraknappen dagen innan så bestämde jag mig att här tar utmaningen slut för min del. Ska jag göra något vill jag göra det ordentligt och missen i kombination med meningslösheten jag känner gör att jag inte vill fortsätta. Det här var för mig något jag antingen kunde lyckas med eller misslyckas med, i just detta fanns inget mellanting. I slutet kommer det vara så att jag missat en dag och jag gick inte in i det för att klara bara 364 dagar.
 
Jag har hellre fåglar i håret, eller på kvällen.
 
Vet att det låter som att jag tar det alldeles för seriöst, men så är det inte riktigt. Det är svårt att förklara bara. Jag släppte det direkt men eftersom ni frågat så tyckte jag det kanske var bra att göra ett inlägg om avslutet också. Men jag kommer fortsätta blogga och ska försöka att inte smutsa ner den här sidan med nedstämdheten hela tiden. Och kanske kommer jag skriva lite så som min allra första tanke var innan den utvecklades till utmaningen. Vad det var kanske ni kommer märka, kanske inte.
 
Nu blir det ju svårt för er att skicka in era länkar förstås när det inte finns några vettiga inlägg att länka i. Om det finns någon därute som kör på utmaningen varje dag och inte tänkt sluta som vill ta över den delen och få länkar i sina inlägg istället så kan jag försöka skeppa över de som fortfarande vill länka. Helst någon som kan göra ett bättre jobb än vad jag gjort som ständigt har runt 100 obesvarade kommentarer.
 
Ja, det var väl lite det jag ville säga idag. Önskar er andra fortsatt lycka till med utmaningen :)

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    31 Mar 2014

Kan man se ut så här?

Kategori: Vardagen / 2014
Nu blev det lite problem. Min kamera la av idag och det suger. Hade tänkt klippa håret och färga den nästa ettåriga utväxten på fredag på grund av att jag måste förnya mitt körkort inom ett par veckor, men nu vet jag inte riktigt längre om jag vill fixa håret. Känner att jag har mer nytta av en lagad kamera än helt vitt hår, för båda har jag inte råd med. Frågan är bara om man kan se ut på det här viset (med denna utväxt menar jag då förstås) på sitt körkort i 10 år framöver? Vad skulle du gjort om du var i min sits?
 
Någon som vet vad som händer om man inte skickar in körkortsförnyelsen i tid? Förutom att man inte får köra bil förstås, tänkte mer på om det kan bli några andra hinder, som att man kanske måste ta om kortet eller så när man vill börja köra igen?

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Skönhet
    31 Mar 2014

Bra hårvårdsprodukter

Kategori: Tips - Skönhet / 2014
En dag för kanske en månad sedan så fanns ett paket till mig på posten. Jag hade ingen aning om vad det var i eller vem det var ifrån. Det är nog första gången någonsin som jag fått ett sånt överraskningspaket bara sådär, jag gilla det! Det visade sig att min bloggvän Patrik skickat ett schampo och balsam som han säljer efter att han sett att jag behövde något för mitt skadade hår.
 
I paketet låg två flaskor av märket Satinique, for dry, unruly hair står det på dem vilket ju var precis vad jag behövde! Har använt dem ända sen jag hämtade ut dem och tycker de är bra och luktar gott, man behöver inte använda så mycket och det känns att balsamet "tar", eller vad man säger, håret blir faktiskt lättare att reda ut trots att det är riktigt trasigt, speciellt i topparna.
 
Tack så hemskt mycket Patrik för produkterna! Vill någon veta mer eller köpa, ta kontakt med Patrik. Tror också om jag fattade det hela rätt att vem som helst kan sälja dessa produkter, och att han hjälper den som är sugen att starta en sån verksamhet att komma igång med den. Praktiskt att sälja något som de allra flesta behöver :)
 

13 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    29 Mar 2014

Earth Hour

Kategori: Vardagen / 2014
Jag ska släcka ner ikväll 20.30. Vi stänger av på huvudströmbrytaren så det blir en riktigt skön timme utan de surrande och pipande ljuden från elektroniken. De låter ju trots att de är avstängda annars och jag är ganska säker på att det påverkar en mer än man tror. Jag märker stor skillnad på sömnen t.ex när jag sover vid den avstängda datorn och när jag sover i det elektronikfria sovrummet. Tänkte för övrigt bjuda på några aktivitetstips jag tycker skulle vara roliga att göra under den släckta timmen:
 
- Man kan fundera över vad man kan göra resten av året för miljön om man inte redan har koll på det. Något nytt jag ska testa är att cykla i sommar. Jimmy har pumpat och tvättat min gamla cykel jag använde mycket i högstadiet, så jag ska försöka ta den istället för bilen när jag postar paket. Det blir läskigt och jag måste skaffa mig en hjälm, är så rädd för att ramla av haha.

- Tända ett enda ljus och lägga sig i soffan och bara ligga där hela timmen utan att göra någoting alls. Hade jag varit ensam hade jag gjort det, det är otroligt skönt.
 
- Man kan gå ut och titta på stjärnorna om man bor i en stad som engagerar sig med att släcka ner ordentligt. Här där jag bor märks Earth Hour inte av direkt tyvärr, i alla fall inte i närheten av vårt hus.
 
- Mysa. Vem gillar inte att mysa liksom?
 
Ska du släcka ner eller tycker du det här är ett fjantigt påhitt?

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vinnare
    27 Mar 2014

Vinnaren är...

Kategori: Vinnare / 2014
Den här tjejen, grattis! Tack så mycket för alla era vinstförslag, det blir bra att ha som underlag till nästa tävling.

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365, Företagslivet
    26 Mar 2014

084. En nyhet!

084. Har du någon trevlig nyhet att berätta?
 
Mja, det pågår just nu en liten lagerrensning på min webshop dropsoflight.se, jag har nyss sänkt priset med upp till 80% på vissa smycken! Det är kanske en trevlig nyhet? :)
 
Jag skrev det här inlägget igår men av någon anledning måste jag ha missat att publicera det. Det är så typiskt mig och nu har jag klantat till det i bloggutmaningen, missat min första dag och det känns inte bra alls nu är jag faktiskt hade något att berätta.

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    26 Mar 2014

85. Ointressanta nyheter

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
085. Vad för slags nyheter tycker du är mest ointressant?
 
Sportnyheter. Jag tror inte ens det behövs en förklaring till det.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kläder
    25 Mar 2014

McKinley

Kategori: Kläder / 2014
Var in på Intersport för ett tag sedan och fick syn på världens mjukaste jacka. Herregud vad skön den var alltså, Jimmy ville köpa den till mig och efter några "nej men jag har ju redan kläder" så gav jag mig till slut, jag ville ju trots allt väldigt gärna ha den. Så nu har jag haft den på mig konstant och det är dags för tvätten, känns tråkigt att inte kunna använda den förrän imorgon igen. Den här kommer passa lika bra på kalla sommarkvällar som att mysa med inne på vintern :)
 

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tävlingar
    24 Mar 2014

Påskäggstävling

Kategori: Tävlingar / 2014
Då var Yankee Candletävlingen avslutad och jag kommer presentera en vinnare inom ett par dagar! Jättekul att så många var med och gav mig förslag på framtida vinster, det är ju roligast att tävla ut saker som ni faktiskt vill vinna så jag ska läsa allt och ha det i åtanke framöver. Tack för all hjälp!
 
Tills dess har jag en annan tävling som jag inte berättat om här på bloggen som pågått någon vecka nu på instagram, där vinsten är påskägget och sakerna på bilden! Om du vill vara med där så besök @liielarsson på instagram och leta upp bilden som liknar denna (den är bara några rader ner) så står reglerna där. Vinnaren kommer få hem ägget i god tid innan påsk, kanske kan man ha den som dekoration efter att man plockat ur sakerna, eller återanvända det genom att ge bort det själv till någon man tycker förtjänar ett 30 cm stort påskägg :)
 

5 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    24 Mar 2014

083. Nyhetsvecka

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
083. Brukar du vara först att få reda på nyheter bland vänner?
 
Haha nej, snarare sist av alla men det gör mig inget, är inte så nyfiken av mig. Allt händer ju på facebook nu för tiden så nyheter brukar inte spridas till mig förrän långt efteråt eftersom jag så sällan läser folks statusar där. Vill någon vara säker på att jag ska veta något får man ta kontakt med mig, inte hoppas på att jag ser det på facebook :)

11 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    23 Mar 2014

082. 5 onödiga prylar

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
082. 5 tekniska prylar du tycker är onödiga
 
 
Det är bara att gå in på Coolstuff.se så finns massor! Till exempel de fem här ovan. Äger man dem inte slipper man dessutom bekymret med att förvara dem någonstans.
 
1. Äggkokaren som kokar ett ägg åt gången. Det värsta är att jag har en sån här, fungerar väl bra men vem orkar vänta flera minuter på ett enda ägg? Bättre att koka åtta i en kastrull så man har ett gäng.
 
2. Beertrackern. När man själv inte längre kan hålla reda på hur många öl man druckit då är det dags för vatten resten av kvällen, det tror jag är en bättre måttstock.
 
3. Apan som blåser naglarna torra. Tycker den ser hemskt ut och ska man sitta då och låta den blåsa på en nagel i taget? Tar inte det ungefär hela dagen?
 
4. Pizzaslicern. Även den inte drivs av el så får den vara med ändå. Det blåa skyddet verkar vara avtagbart men jag tror knappast det är en dans på rosor att diska den. En vanlig kniv fungerar utmärkt att skära pizzan med.
 
5. Muggen som rör själv. Snacka om slött att inte ens orka veva en sked ett par gånger i sin mugg. Mina tankar om att vi sitter hemma feta och deprimerade i soffan om 50 år känns inte helt osannolikt alltså när man ser saker som denna mugg

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Övrigt
    22 Mar 2014

Sista chansen!

Kategori: Övrigt / 2014
Imorgon är sista dagen att tävla om doftljuset! Du hittar tävlingen här.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Skönhet
    22 Mar 2014

The Incredible Face Mask

Kategori: Tips - Skönhet / 2014
Jag har liksom många andra bloggare fått förmånen att testa Maybeautys The Incredible Face Mask gratis för att skriva lite om vad jag tyckte om den här på bloggen. Alltid kul att testa på nya saker och ansiktsmasker är jag inte bortskämd med i vanliga fall så det var extra roligt! Jag fick även något att ge till er, en rabattkod på 30%, liie30 är koden och gäller på alla olika paket med ansiktsmasker på Maybeauty.se.
 
Jag fick ett par prover med innehåll svart som natten och Den Fantastiska Hudguiden som är ett häfte med instruktioner och lite annan info om vad acne är, hur det uppstår och även hur man kan äta för att minska det. Men det jag gillade extra mycket var penseln, den var otroligt mjuk och det kändes väldigt bra att smeta in krämen med penseln istället för att kladda ner händerna. Efter tvätt blev penseln lika vit som innan dessutom.
 
Till själva masken då. Var bara att pensla på och låta vara i 30-45 minuter. Den var skön att ha på sig, jag gillar när masker stelnar, tycker det är lite mysigt sådär. Att dra bort den sen var väl inte det mysigaste kanske, det kändes som att dra bort ett stort plåster från hela ansiktet. Ni ser ju på sista bilden hur huden sitter fast i masken trots att jag drar. Kanske skulle gjort mindre ont på vissa ställen om jag följt rådet om att raka bort eventuell ansiktsbehåring men jag tänkte att jag har ju bara vanligt tjejhår i ansiktet som typ inte syns så jag ville inte raka något... Lite av håret försvann dock när masken åkte av, det blev som en vaxning på samma gång, blev bra faktiskt :) Man kunde ju tro att pormaskarna skulle ryckas med tack vare att det satt så hårt, men nej. Men jag måste nog vara ett extremfall, om det är något jag hatar på min kropp så är det de stora pormaskarna.
 
Men len det blev jag så jag är nöjd! Det är väl mest det jag förväntar mig av en ansiktsmask, inga masker jag testat tidigare har heller lyckats göra mina porer mindre synliga. Kanske blir det bättre ju fler gånger man använder masken? Det står något om det så vi får se, jag kommer med glädje göra slut på proverna, känns lite lyxigt sådär att ha ansiktsmask. Och penseln, åh..! Den kan man sitta och borsta sig med utan mask bara för att det är skönt också. Inte för att jag gör det men.. (eller gör jag?) ;)
 
Som sagt, liie30 ger 30% rabatt om du skulle vilja prova, och den finns att köpa här :) Eller har du redan testat? Vad tyckte du?

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    22 Mar 2014

081. Hiss & Diss - Teknik

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
081. Hiss & Diss - Teknik
 
Hiss - Det är bra hjälpmedel i vardagen
Diss - Det finns mycket onödigt också

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    21 Mar 2014

Norrskenschans

Kategori: Vardagen / 2014
För första gången på hela vintern är det stjärnklart samtidigt som appen säger att det finns chans att norrskenet dyker upp. Varje gång annars det här halvåret har det varit molnigt, disigt eller snö. Tror inte norrskenet tar sig ända hit ner tyvärr men ni som bor längre upp kanske har chans :)
 
Inget norrsken, men ganska mysigt ändå

8 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    21 Mar 2014

080. Något jag vill ha

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
080. Länka en teknisk pryl du suktar efter just nu
 
Har redan det mesta jag behöver känner jag, men en ny micro skulle inte sitta helt fel. Våran fina svarta gick sönder för kanske ett år sedan så vi tog in husvagnsmicron och den har fungerat fint tills nu. Den värmer inte ordentligt alla gånger och sist jag körde den så luktade det bränt el.. Jag fick såklart för mig att den skulle explodera och har inte vågat använda den sen dess. Också vill jag ju fortfarande ha en fönstertvätt förstås. Men sen tror jag att jag är nöjd!
 
MICROVÅGSUGN från Biltema (modell spelar ingen roll, behöver bara något enkelt) och FÖNSTERTVÄTT från Kärcher.

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: Kaninen, Vardagen
    20 Mar 2014

Snökanin

Kategori: Kaninen, Vardagen / 2014
Det känns som ganska länge sen jag skrev ett vanligt inlägg så nu är det dags. Förmiddagen har spenderats hos en vän och när jag kom hem igen var det bara att plocka ut snöbjörnen igen som var undanställt inför våren... Perfekt snö för en kanin är det dock, inte för torr och inte för blöt, så jag skottade lite åt honom också så han fick gräva och skutta runt, det tyckte han verkligen om! Han rullade sig i det uppgrävda gräset flera gånger :) Hoppas på fint väder imorgon så vi kan gå ut igen.
 
Kanin som rullar sig i snöblandat uppgrävt gräs :)

14 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    20 Mar 2014

079. Teknik i framtiden

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
079. Om 50 år, vad för tekniska prylar tror du finns då?
 
Om inte tekniken slagits ut av en elektromagnetisk puls så tror jag att det mesta kommer skötas av teknik om 50 år. Det kommer vara vardag att styra maskiner bara med en tanke, att identifiera sig med fingeravtryck och övervaka sina ägodelar och kanske till och med sina barn med spårningsmanicker. Ingen frihet och vi blir fetare och fetare eftersom man inte längre tvingas röra på sig, varken i jobbet eller hemma då robotar gör nästan allt åt oss förutom att gå på toaletten. Barnen sitter med sina smartglasses och styr spel med tankekraft och vuxna sitter i soffan med sina depressioner.
 
Det är vad jag tror, det eller att vi slungas tillbaka till stenåldern på grund av att vi en gång var lite för teknisk.

12 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    19 Mar 2014

078. Barn med smartphones

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
078. Vad tycker du om att barn så unga som 5 år har egna smartphones / surfplattor?
 
Nu har jag ju inga egna barn och är inte insatt i smartphones, men min första tanke är att det är ganska hemskt. Dels så tror jag att det inte är speciellt bra att deras ömtåliga hud utsätts för strålningen, men jag tror också att de blir beroende precis som vuxna blir. Jag har hört talas om barn häromkring som är så ugna som 1-2 år som har egna smartphones för att de tycker om dem så mycket. Så små barn äter ju dessutom på allt de kommer över, och mobiler sägs vara skitigare och innehålla mer bakterier än toaletter...
 
Tycker också det är hemskt att barnen ska växa upp i ett samhälle där en "leksak" för 4000 kr ska vara självklart att äga. Hittade en artikel om skolbarn som tycker det är så pinsamt att inte ha en smartphone eller mobil att de ljuger för att inte känna sig utanför. Det blir nog dyrt för föräldrar till den här generationen, man vill väl att sitt barn ska må bra och ha allt det som andra barn har och det blir ju liksom bara en ond cirkel av alltihopa. Smartphones är inte kända för att hålla länge heller och om barn får leka med dem som de vill så går de nog sönder ännu snabbare.
 
I viss mån tror jag också det kan vara bra såklart, de kan säkert lära sig mycket och ha roligt med speladet. Men tycker ändå att man borde begränsa telefonanvändandet när de är så unga och hålla uppsikt över vad de gör. Kan ju bli en dyr historia om de av misstag råkar ringa utomlands eller köpa svindyra appar också. Och riskerna med internetanvändande i ung ålder det orkar jag inte ens gå in på nu. Vad tycker ni i den här frågan?

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    18 Mar 2014

Vad har Google gjort?

Kategori: Vardagen / 2014
Är det bara för mig som Googles bildsök har blivit jobbigare? Det går inte längre att öppna upp sidan i ny flik bara genom att klicka på bilden så som jag alltid gjort tidigare (ctrl + vänster musklick), utan först måste man klicka på bilden så den förstoras, först efter det kan man öppna i ny flik?
 
Det har varit så här ett par dagar nu och jag tycks inte lära mig, plötsligt har jag 10 nya flikar som är helt svarta och får scrolla upp och börja gå igenom alla resultat igen.. Är jag bara lättstörd eller finns det fler som tycker det här är drygt?

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    18 Mar 2014

077. Ett nyhetsbrevstips

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
077. Vill du vara bland de första att testa ny teknik när den kommer ut?
 
Absolut inte. Jag låter gärna andra vara försökskaniner och efter ett par år när produkten är testad och alla buggar tagits bort och produkten är så bra den bara kan bli, DÅ kan jag köpa den. Om det känns om en viktig och nödvändig grej att ha förstås. Jag är rätt oteknisk egentligen och vill gärna kunna googla mig till om det blir några problem, det är ju svårt att göra om det handlar om en helt ny produkt.
 
Däremot tycker jag om att läsa om ny teknik och prenumererar på PC för Alla's nyhetsbrev, där får man information om lite allt möjligt, nya tekniska produkter, apptips, nyheter inom internetvärlden osv. Det känns som att det är ett lagomt sätt att hålla sig någorlunda uppdaterad. Så det blir mitt tips för dagen, att prenumerera på åtminstone Express-delen :)

9 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    17 Mar 2014

076. Att välja bort saker

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
076. Finns det någon teknisk pryl som de flesta andra har som du valt att inte äga?
 
Om jag bodde ensam så skulle jag inte äga någon bil eller tv, det skulle jag välja bort. Och jag kommer inte köpa någon ipad eller sånna smarta klockor, glasögon och allt vad det verkar finnas nu. Ibland tycker jag vi litar lite väl mycket på tekniken. När vi installerar elektriska lås i hemmet t.ex. Nu är jag inte så insatt i det men vad händer om det t.ex börjar brinna och elden förstör systemet? Blir man inlåst då?
 
Men tyvärr så har vi just nu de flesta vanliga tekniska prylarna tror jag. Däremot så är de ganska gamla och jag tänker inte byta ut dem förrän de inte går att använda längre eftersom jag tycker inte det är viktigt att ha det senaste. Datorn har åtminstone sex år på nacken, kameran är tre år och min smartphone är min sambos gamla som också är runt tre år gammal och är rätt seg men det gör mig inget. En ny teknisk sak har vi här hemma dock, jag vet inte om jag smält det riktigt än men kanske får ni se den framöver.

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    16 Mar 2014

075. Sånt man inte behöver

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
075. 5 onödiga saker du alltid tar med på resan
 
1. För mycket kläder. Jag menar, finns det ens någon som lyckas ta med sig lagomt? Man vet ju aldrig hur vädret ska vara eller om man råkar söla eller bara bli svettig. Bättre att ta det säkra före det osäkra känner jag även om det alltid slutar med att jag inte använt ens hälften.
 
2. Det här hör väl till kläder kanske, men skor. När vi åkte på bilsemester en vecka hade jag flipflops, sneakers, två par kängor, träningsskor och högklackat med. Här känns det också som att det är bäst att packa på sig, en semester var jag tvungen att köpa nya festskor för att jag inte hade med mig och det kändes så surt att lägga pengar på när jag har allt jag behöver hemma.
 
3. Underhållning. Tycker det är roligt att ta med små minispel och sånt som sällan kommer till användning.
 
4. Plattången. Jag plattar håret ungefär en gång om året hemma, så att ta med den på resan är rätt onödigt.
 
5. Oroandet över om man låste dörren, stängde av spisen, glömde något viktigt och allt det där.
 
Något jag är duktig på däremot är att packa smart och så, så det är nästan aldrig till besvär att man har lite för mycket saker med sig. Och hudvård har jag bästa tricket för, kanske visar någon dag :)
 

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    15 Mar 2014

Just precis nu

Kategori: Vardagen / 2014
Två veckor nu som inläggen gått nästan på automatik, skönt på sitt sätt men samtidigt inte. Det här inlägget om allt och inget skrivs däremot just precis nu. Det händer inte så mycket så det finns inte så mycket att blogga om. Jimmy har kapat och satt upp socklar under köksskåpen, det blev fint. Vi kollar på Vänner och jag städar och organiserar. Har även säkerhetskopierat och sorterat alla bilder från 2013, det tog ett par dagar men nu är det äntligen gjort så då behöver jag inte oroa mig mer för en datorkrasch. Den stängde av sig själv häromveckan och visade bluescreen, då blev det lite fart på mig efter att jag fått igång den igen. Företaget går trögt, men jag tror jag har hittat ett bra ställe att ha webshopen på i alla fall. Måste undersöka det lite till bara så kanske det blir en flytt om ett par månader.
 
Planerar även en till tävling, tycker det är så kul plus att jag har grejer här som jag inte vet vad jag ska göra av, då är tävlingar perfekt. Det blir en goodiebag i ett stort påskägg och den kommer hållas på Instagram, förmodligen kommer den upp imorgon.
 
Gick igenom ljuslådan i källaren och hittade detta ljus som ger ifrån sig en otroligt stor låga. Tänk att jag väntat säkert 7 år med att bränna det, nu ska alla gamla ljus brinna ner innan jag köper något nytt.

9 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    15 Mar 2014

074. Hiss & Diss - Att resa

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
074. Hiss & Diss - Att resa
 
RESEDISSAR
 
1. Att det är bökigt. Tycker ju det är omständigt att åka och handla så tänk er vad jag tycker om att ta mig iväg på en resa.
2. Man vet aldrig vad man får, även om det sägs vara jättefint ställe man ska till kan man aldrig vara säker.
3. Att man måste åka hem, alla väntetider suger och på det veta att man ska tillbaka till vardagen när resandet är klart.
 
RESEHISSAR
 
1. När man väl är på plats så är det ju underbart, inga måsten, bara vara.
2. Man får se så mycket nya saker som inte finns här.
3. Det är mysigt att flyga över landskap och städer och bara ta in allt det vackra som finns där nere.
 
Det är också kul att stå i sanden och låta vågorna skölja över en

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tampons for free
    14 Mar 2014

En vacker låda

Kategori: Tampons for free / 2014
Igår hittade jag den här fina lådan när jag hämtade posten!
 
Inuti låg produkter från Reddville i samarbete med Basiderm, ett märke jag aldrig hört talas om men som ska hjälpa mot acne! Om man ändå hade fått testa på den i tonåren, det skulle jag verkligen behövt. 
 
Basiderm Oil Control Foam Wash är en cleanser som ska rengöra skonsamt utan att torka ut huden, den är fri från parabener, tvål och alkohol. Basiderm Oil Control Moisturizer är en ansiktskräm som återfuktar huden, skyddar och motverkar glansig hy. Den har även solskyddsfaktor 30! Sånt gillar jag, hudkrämer med inbyggt solskydd. Finns att köpa på Apoteket.
 
Hade så önskat att detta utskick kom förra veckan då de även tipsade om Basiron som jag aldrig heller hade hört talas om men som efter lite googling känns som en kur mot enstaka finnar som ploppar upp ibland även fast man inte har problem med acne. Jag fick nämligen en otroligt vidrig finne förra veckan, en sån som ligger under huden och som är omöjlig att klämma och gör hemskt ont. Dum som jag är så ville jag ha ihjäl den ändå så jag grejade på med pincetter och nålar tills jag blödde som en gris. Så ska man INTE göra, om jag inte får ett stort ärr i ansiktet av detta så handlar det om ett mirakel alltså.. Det var så illa att jag behövde plåster i flera dagar. Nej, bättre att testa på någon produkt som Basiron som hjälper på ett skonsamt sätt.

10 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    14 Mar 2014

073. Något jag aldrig skulle ta mig råd

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
073. Tipsa om ett resmål du gärna skulle vilja besöka
 
Mitt drömresemål just nu är nog Maldiverna, och då att bo i ett eget litet hus ovan vattnet. För ett par år sedan hade jag aldrig velat bo på vattnet, men den rädslan känner jag inte av längre. Behöver visserligen inte vara så flashigt som på bilden, men helst ska det vara en pool också även om man har havet alldeles under. Fast jag skulle aldrig ta mig råd att göra en sån dyr resa även om jag hade pengar så det räckte.
 
Har någon av er bott på ett sånt här ställe någon gång? Där man får vara ganska ensam och har allt man behöver runt knuten? Berätta! Jag är så nyfiken på hur det går till att bo så här.
 
Det här är då Shangri-La Villingili Resort and Spa på Maldiverna, mysigt, eller hur?

9 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    13 Mar 2014

072. Det bästa stället

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
072. Om du bara fick välja ett resmål att besöka en vecka om året resten av livet, vilket blir det?
 
Jag skulle slå läger längst bort på Rotsidan, under sommarens varmaste vecka! Lagomt nära hem, men ändå tillräckligt långt bort. Skulle ligga på klipporna och springa runt med kameran hela veckan. Gå upp tidigt och fånga soluppgången. Och hoppas på riktig blåst en dag så vågorna blir meterhöga. Man behöver inte alltid åka utomlands, och speciellt inte om man bara har en vecka på sig, då är ju resan nästan över innan den ens startat. Tycker verkligen ni ska besöka Rotsidan om ni är här i krokarna.
 

6 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    12 Mar 2014

071. 5 tips om hotellet luktar

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
071. Berätta om ett resemisstag
 
Det enda jag kan komma på är då vi bodde på ett mögelskadat hotell på Dominikanska Republiken och alla våra kläder blev förstörda. Vi bytte inte hotell, och det var ett stort misstag. Man tänkte inte på lukten när man var där men väl hemma så stank det något överjävligt. Jag testade allt, tvätta, tvätta med ättika, frysa in, dränka i filmjölk, vädra i månader, men kläderna fick slängas ändå... Så här kommer fem tips på vad man kan göra om man råkar ut för ett mögelskadat hotell:
 
1. Får ni ett mögelskadat hotell, byt!
2. Blir det får dyrt / krångligt att hotell, byt åtminstone rum till ett bättre.
3. Ta inte med de finaste och dyraste kläderna på resan, sätter sig mögeldoften i dem går det inte bort.
4. Klaga hos resebolaget och kräv ersättning om ni fått kläderna förstörda eller blivit sjuka.
5. Får ni bara 1000 kr per person när kläder för tusentals kronor blivit förstörda, kräv mer. Det gjorde inte vi och det ångrar jag.
 
Det är ju inte bara kläderna som riskerar att förstöras, det är ju aldrig bra att andas in mögelsporer, man kan bli riktigt sjuk.
 
I övrigt var det en fin resa, men bilderna därifrån är urusla. Det är lustigt det där hur man tänker om sina bilder, när jag tog dem 2008 var jag ju nöjd! Fåglarna är på en djurpark tyvärr, men vid hotellet fanns en fri liten en också, hur söt som helst var den!

10 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    11 Mar 2014

070. Att åka bort

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
070. Charter eller resa på egen hand?
 
Jag har bara gjort charterresor och tycker det är väldigt bekvämt. Har varit ute efter att ligga på stranden och ta det lugnt så det har passat mig. Fast jag har inte rest mycket alls egentligen. Men nu känner jag att det vore spännande att åka iväg med en ryggsäck och inte planera så mycket, bara leva för dagen. Gärna på obestämd tid. Jag skulle vilja göra en roadtrip, sälja allt jag har och bara åka iväg. Om än bara i Sverige. Bo i bilen, testa på couchsurfing kanske och försöka klara sig så gott det går. Inga måsten mer än att överleva. Låter det inte jäkligt bra? Att ta bort allt det där överflödiga och ilandsproblemen som vilken parfym man ska ha och vilket tvprogram man ska se. Kanske uppskattar man själva livet lite mer efteråt.
 
Sagoslott och sagoslott, hjärnan minns vad den vill! I en tioårings ögon var det nog ett sagoslott.

10 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    10 Mar 2014

069. Souvenirer

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
069. Brukar du köpa souvenirer?
 
Veckans tema är resor, och svaret är nej. Jag brukade köpa souvenirer från utlandet när jag var liten, nyckelringar och magneter speciellt. Idag försöker jag att inte samla på mig skräp som inte gör någon nytta, hittar jag något jag behöver som kan passa som souvenir samtidigt så kan jag köpa. Men dagarna då det bara köptes för köpandets skull är över, tycker bilder räcker alldeles utmärkt som minnen från resmålet. Dessutom slipper man springa runt och leta efter specifika souvenirer på resan bara för att man ska ha den perfekta saken till sin samling, den tiden kan man istället lägga på något annat.
 
Lite av det jag köpt som barn. Visserligen så använde jag dem då så kanske var det inte så slöseri med pengar, men de ligger fortfarande i en låda i källaren! Har lite svårt för att göra mig av med sånt här när det väl är inköpt, därför är det bästa att inte köpa alls. Det är ju tur att det är små saker åtminstone, värre vore det ju om man köpte hem rejäla prylar. Nu fick jag dock en flashback av att jag på min första utlandsresa köpte hem en keramiklampa i form av ett sagoslott med kaniner på, var typ 10 år och lampan var i stil med keramikkaninerna jag samlade på så den skulle jag ju ha såklart. Ska se om jag hittar den till imorgon!

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    09 Mar 2014

Att vara borta en stund

Kategori: Vardagen / 2014
Vad skönt det varit med en bloggpaus. Har knappt varit här inne alls i veckan, bara lite snabbt för att publicera sånt som nästan var färdigskrivet. Jag trivs rätt bra på Instagram trots allt, i början hade jag väldigt svårt eftersom det inte finns några avancerade statistikverktyg där, men tror samtidigt att det kan vara bra för mig att släppa kontrollen litegrann. Det är inte livsnödvändigt att veta hur folk hittar mig och jag borde prova på något nytt. Har suttit och byggt lite på en ny sida i veckan också (jag har alldeles för många projekt på gång..!) som jag tänkte rata när jag märkte att det inte gick att få någon statisik där, men tror faktiskt jag ska fortsätta bygga på den, vänja av mig litegrann sådär. Hoppas ni haft en bra vecka!
 

7 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    09 Mar 2014

068. Fem melodifestivallåtar

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
068. 5 låtar du gillat från Melodifestivalen, du får välja från alla år
 
Jag fick allt googla och kom fram till att jag gillat totalt 15 låtar från 1986 då jag föddes till och med 2013, så det var inte jättesvårt att välja. Om man har svårt att veta vilka som varit med i Melodifestivalen så är den här listan verkligen till hjälp :) Det här inlägget tog nog en timme att göra eftersom jag fastnade lite på youtube. Det finns så mycket nostalgi i flera låtar.
 
Loreen - Euphoria - Tycker den är ganska magiskt hur en så stor röst kan finnas i sån liten kvinna.
Nanne Grönvall - Avundsjuk - Den måste väl ändå alla gilla?
Linda Bengtzing - Jag ljuger så bra - Tjugoårsnostalgi på hög nivå, underbart!
Roger Pontare - När vindarna viskar mitt namn - Jag ville också vara indian efter det.
Sanna Nielsen - Undo - Rätt låt vann i år. Fast tvåan var rätt skön också får jag erkänna. Men resten, usch alltså.
 
Bubblare: Hanna Hedlund - Anropar försvunnen - Haha alltså, erkänn att man blir glad av den!
 
Då säger vi tack och hej till Melodifestivalveckan, äntligen! Det var visst inte bara jag som hade svårt denna vecka, trodde faktiskt att det var många som gillade Melodifestivalen och därför fick det bli ett av ämnena. Så här i efterhand så var det ju största misstaget hittills tror jag! Resevecka börjar på måndag, hoppas den blir roligare :)

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    08 Mar 2014

067. Hiss & Diss - Melodifestivalen

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
067. Hiss & Diss - Melodifestivalen
 
Jag börjar med dissen denna gång och det är såklart att det är så himla många deltävlingar, det är liksom inget speciellt längre när det är flera veckor om året och så sägs det ju också att kvaliteten på deltagarna inte är den bästa. Men det förstår man ju, kan inte vara lätt att hitta, vad blir det, 50 artiser som alla är bra?
 
Men så finns det en hiss också med dessa deltävlingar, och det är att affärerna (eller är det kanske bara Coop) marknadsför sig med hjälp av Melodifestivalen, och sänker därmed priserna på godsaker, vecka ut och vecka in :)

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    07 Mar 2014

066. Bästa låten

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
066. Länka den bästa låten ur alla Melodifestivalens deltävlingar i år
 
Ibland dyker det upp nya låtar på min spellista, det är min snälla sambo som lägger till sånt han tror jag skulle gilla. Han prickar oftast rätt. Den här gången var det Sanna Nielsens Undo som helt plötsligt spelades och den spelar jag sönder för tillfället. Helst på mycket hög volym och mitt i natten. Det är vad jag vet den enda låten jag hört från årets Melodifestival.
 

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Liie
    06 Mar 2014

5 saker jag ogillar

Kategori: Liie / 2014
5 saker jag ogillar som ni kanske inte visste om
 
- Jag tycker det är obehagligt med halvöppna dörrar, stäng dem eller ha dem helt öppna!
- Jag skäms om jag måste prata om tvserier, t.ex diskutera karaktärerna eller återberätta ett avsnitt.
- Om jag ser en bild på internet på ett kladdigt barn så tittar jag bort eller blundar av ren reflex.
- Att dricka vatten före 12 gör mig illamående resten av dagen.
- Jag  h a t a r  att vänta, på mat, på folk, på händelser och blir något försenat vill jag bara spricka av irritation.
 
Fotograf: Bästa Madeleine Lindh

10 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    06 Mar 2014

065. Valfri artist

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
065. Om du fick välja en artist som skulle medverka i Melodifestivalen, vem skulle det vara?
 
Oj nej jag har faktiskt ingen aning. Melodifestivalen är som sagt inte min grej så det spelar ingen roll för mig. Så länge företag, bloggare och andra människor håller sig från att kalla kalaset för mello eller att de ska ha mellomys så är jag nöjd. Jag får helt ärligt ont i magen av de orden. Mellis också.

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Jag vann
    05 Mar 2014

Fågelboet som vann

Kategori: Jag vann / 2014
Det är kul att tävla på Instagram. I alla fall i de tävlingar som är kreativa! Mitt fågelbo vann schampo, balsam och inpackning av märket Maria Nila, tjohoo! Eftersom det var det stora företaget Bangerhead som höll i tävlingen trodde jag att de tre vinnarna skulle få välja den sort som passade ens hårtyp bäst då det inte stod exakt vad vinsten var, men det fick man inte. Hade hoppats på att få Structure Repair, har hört att den ska vara bra för min hårtyp, torrt och slitet. Men jag är jätteglad över att ha vunnit i alla fall även om jag nu får ett kit för färgat hår, får väl ge bort det eller något :) Och det är ju så kul att tävla med bilder att det ju nästan är halva nöjet! Och jag har ju faktiskt redan ett bra schampo och balsam sen nån vecka tillbaka, det ska jag berätta om senare.

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    05 Mar 2014

064. Rösta på artister?

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
064. Brukar du rösta i Melodifestivalen?
 
Absolut inte. Jag röstar aldrig i sånt här på tv, förutom en gång då Jay Smith stod i final i Idol, han fick faktiskt en röst av mig eftersom jag tyckte han var störtskön. Men det enda som numera skulle kunna få mig att rösta i tv är om jag känner en person som är med. Enormt slöseri med pengar kan jag tycka, man får väl hoppas att lite av det går till välgörenhet i en del program? Speciellt i Melodifestivalen där det ska röstas i flera flera veckor och på samma artister om och om igen..

62 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tävlingar
    04 Mar 2014

Vinn ett Yankee Candle!

Kategori: Tävlingar / 2014
Nu tävlar jag ut ett Yankee Candle med doften Fluffy Towles, en liten burk med en brinntid på ca 40 timmar. Det blir enkla regler denna gång, allt du behöver göra för att delta är att tipsa om något jag kan tävla ut framöver, jag vill börja köra fler tävlingar, kanske en i månaden och behöver lite inspiration till vinsterna, vill ju gärna tävla ut saker som ni faktiskt vill ha :)
 
FÖR ATT DELTA:
Lämna en kommentar i detta inlägg där du tipsar om något jag kan tävla ut i framtida tävlingar här på bloggen.
 
EXTRACHANSER:
Varje punkt ger en extra chans
 
● Skriv om denna tävling valfritt socialt medium, bilden får mer än gärna användas
(Bifoga direktlänk i din kommentar / tipsar du på Instagram så bifoga Instagramnamn)
 
● Följ @liielarsson på Instagram
(Skriv ditt Instagramnamn)
 
● Följ min blogg på Bloglovin / Gilla detta inlägg på Bloglovin om du redan följer mig
(Skriv vilket nummer du blev)
 
Tävlingen avslutas 23/3 2014 klockan 23.59. Vinsten skickas endast inom Sverige och eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Glöm inte att skriva in din mailadress i fältet för e-post när du kommenterar.

9 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    04 Mar 2014

063. Programledare och lite om kändisar

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
063. Vad tycker du om programledarna i Melodifestivalen i år?
 
Igen aning, det enda jag kan säga att jag tycker tjejen har ett vackert namn, Nour. Men i övrigt vet jag inget om henne eller den andra. Ibland kan jag tycka det är lite tråkigt att jag är så ointresserad av känt folk, men vad gör man? Ska jag ta in information om vad människor jag inte känner gör och vad de har för skostorlek så spricker nog min hjärna. Jag visste inte ens att prinsessan Madeleine var gravid förrän ungen var ute... Men vad spelar det för roll, egentligen? Det måste ju ändå vara skönt för kändisarna att det finns de som faktiskt bara tycker de är vanliga människor.

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tampons for free
    03 Mar 2014

Hpv - D-Flex - Röhnisch

Kategori: Tampons for free / 2014
Första paketet i år från Reddville kom förra veckan, återigen i samarbete med HPV-vaccin.se som vill sprida informationen om att det är gratis för alla tjejer i Stockholm under 27 år att vaccinera sig mot HPV som är världens vanligaste sexuellt överförbara virus. Det kan orsaka cellförändringar på livmoderhalsen som i sin tur kan leda till cancer. Allt du behöver veta får du reda på om du går in på hemsidan.
 
Eftersom jag varken bor i Stockholm eller är under 27 så tänker jag inte vaccinera mig, det finns inte pengar till det, så jag tyckte bättre om de andra sakerna som kom med i utskicket! Först ut är den här boken "Träna med D-Flex", verkar mycket intressant.
 
Ungefär hälften innehåller träningsövningar med bilder, och resten ett fyra veckors träningsprogram, samt lite information om näringsämnen och sånt som är bra att veta. Mycket möjligt att jag testar på detta programmet! Det enda jag hade önskat att det funnits med är recept, det finns lite info om vad man kan äta till middag, mellanmål osv, men inga hela recept.
 
I paketet fanns också ett par knallgula trosor från mitt absoluta favoritmärke Röhnisch! De kan vara i det skönaste materialet jag någonsin känt på, 82% polyamide och 18% lycra, nu vet jag vad jag ska hålla utkik efter framöver minsann, jäklar så härliga.
 
På tal om trosor, tjejer, missa inte att gå på era cellprovstagningar är ni blir kallade till dem. Jag tycker det är en fantastiskt bra sak att vi inte behöver boka tid själva utan blir kallade vart fjärde år så utnyttja den möjligheten, det kan rädda liv. Det är inte så läskigt som det kan verka, och provtagningen är över på ett kick!

12 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    03 Mar 2014

062. Melodifestivalsmys?

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
062. Hur brukar du titta på Melodifestivalen?
 
Inte alls. Inte numera när det är så himla utdraget med deltävlingar. Under finalen kan jag ha tvn påslagen, men det var länge sedan jag faktiskt tittade. Annat var det när man var liten och hela familjen satt bänkade hela kvällen, fast så var det ju med de flesta program på den tiden. Planerat soff- och godismys varje fredag till Fångarna på fortet eller Gladiatorerna. Det var härliga tider det men inget jag skulle vilja göra idag, vill inte vara bunden till tvtider. Förutom om de visar Waterworld mitt i natten, av någon anledning så är den bäst när den går på tv och jag gillar till och med reklampauserna då. Om du fick välja, skulle det vara som förr med bara en stor Melodifestival eller gillar du som det är nu?

9 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    02 Mar 2014

Som ni kanske märkt

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
Ja, som ni kanske märkt så har jag inte länkat något från utmaningen på två-tre veckor nu, och det har att göra med att jag inte hinner med. Det går åt en hel arbetsdag varje vecka för att ta sig igenom alla inlägg och välja ut, och det håller tyvärr inte i längden. Får be så hemskt mycket om ursäkt för att jag tagit mig vatten över huvudet och inte kan hålla vad jag lovat. Jag tänkte istället ta mig igenom listan över alla som är med och möblera om lite i den, så ni som är aktiva får stå först och de som inte skrivit något på en månad hamnar längre ner.
 
Om ni vill kan ni fortsätta skicka in era inlägg ändå som vanligt så andra som gillar ämnet eller frågan kan hitta till just ert inlägg i alla fall. Det gör ni som ni vill. Men jag kommer inte länka mer, det är för stor press. Kanske att jag länkar om jag hittar något riktigt riktigt bra som bara måste spridas vidare. Hoppas ni förstår.
 
Men jag gillade i princip allas svar på fråga 52 om tips på något som har med musik att göra och nummer 59 där det tipsas om bra städprodukter så de kommentarerna rekommenderar jag att man läser om man vill ha tips, det finns mycket blandat där! Ber också om ursäkt för att jag har så mycket obesvarade kommentarer, tror det blir lättare framöver när kommentarerna inte blir  har 11 timmar på mig nu innan sovdags och ska försöka hinna göra så mycket som möjligt på den tiden. Kommentarerna står på att-göra-listan, liksom 17 andra punkter...
 
Till sist måste jag säga att jag vet inte hur pass aktiv jag kommer vara på bloggen nästa vecka, behöver ett litet break, är inte alls på topp just nu. Jag som aldrig skulle välja instagram före bloggen, men nästa vecka tror jag att jag kommer instagramma mer än jag kommer blogga, enklare med en bild i oinspirerande tider. Om man inte räknar med utmaningen som såklart är tidsinställd. Det går att följa mig på @liielarsson.
 
Ta hand om er nu och ha en riktigt bra vecka!

2 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    02 Mar 2014

En dag ur livet

Kategori: Vardagen / 2014
Man sitter och svarar på mail.
Ett av dem är ett automail om att det finns ett svar på en kommentar att läsa på en blogg.
Man går in, läser, svarar.
Svävar in på en annan blogg som kommenterat något bra.
Hittar något man vill skriva upp.
Tar fram blocket och börjar skriva.
Blir påmind om att man skulle ta tag i det där med att sortera anteckningarna.
Öppnar upp ett dokument på datorn och börjar skriva lite smått.
Var ska man spara det?
Öppnar en mapp och skruvar på sig obekvämt.
Det där med att sortera och säkerhetskopiera alla bilder från 2013 hade man visst glömt bort tills nu.
Man klickar lite snabbt och inser att det är över 8000 filer.
 
Chock.
 
Börjar istället lite tafatt plocka skräp från skrivbordet i hopp om att känna att man gör något halvbra i alla fall.
Då hittar man de nya smyckesdelarna som man borde sorterat in i lådor.
Plockar fram följesedlarna eftersom det är ju inte bara att lägga dem i en låda.
Det ska stämmas av och skrivas upp priser, nickeltestas...
Hittar en faktura mitt i alltihop som snart ska vara betald.
Loggar in på banken och betalar.
Innan man stänger ner slår man ett öga på det privata kontot.
Inser att ett par autogiron dragit de sista slantarna så summan man har att röra sig med nu: 109 kr.
 
Paniken.
 
Känslan i magen över att behöva ta från paysonkontot är inte mysig.
Vill allra helst inte röra det kontot, det är skönt att ha en buffert.
Hjärnan går på högvarv.
Kan man ens jobba med det man vill och samtidigt ha det okej ekonomiskt
när man är som mig?
Borde fortsätta svara på mailen.
Där finns chans till inkomst.
Men allt är bara så överväldigande.
Så mycket.
Och jag vaknade redan med huvudvärk.
 
.jag vill bo bland stenarna

13 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    02 Mar 2014

061. 5 störande prylar

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
061. 5 saker som alltid ligger framme trots att du stör dig på dem
 
1. Tomma toarullar. Jag vill slänga dem i kartongåtervinningen, men den finns ju inte i badrummet så de samlas på hög.
2. Senap. Jag ställer in flaskan, och en timme senare så står de på bänken eller bordet igen. Helt magiskt liksom.
3. Kameran, fjärrutlösaren och snabbplattan. Några saker jag får leta ett tag efter varje gång jag ska ha dem tyvärr.
4. Tändare. Efter att jag tänt ljus vill jag inte lägga dem i lådan direkt på grund av att den är varm, sen glöms den bort.
5. Sladdar. Det är inte så mycket att göra åt dock, om man inte köper nya riktigt långa som kan dras runt hela rummen.
 
Det var faktiskt svårare än jag trodde att komma på fem saker.

15 st

ÅSIKTER

    Kategori: BLOGGUTMANING365
    01 Mar 2014

060. Gör städningen roligare

Kategori: BLOGGUTMANING365 / 2014
060. Hiss & Diss - Städning
 
Idag gör jag en liten annorlunda hiss och diss. Eller rättare sagt det blir mer som 10 tips för att göra städningen roligare. Enda nackdelen (dissen) med detta är att du kan komma att tycka det är så roligt att du håller på hela dagen och inte får något annat gjort ;) Men här kommer då tio små städhissar som kanske piggar upp lite:
 
1. Är det riktigt stökigt eller om du ska möblera om kan det vara kul att ta en förebild och en efteråt för att se skillnaden.
2. Ta på dig snygga kläder och accessoarer, man måste inte se ut som en slashas bara för att man ska städa.
3. Köp väldoftande städprodukter så det luktar gott medan du håller på.
 
 
4. Skaffa effektiva hjälpmedel som gör det enkelt för dig att städa, en för kort mopp förstör både ryggen och glädjen.
5. Musik såklart, din favoritlista på hög volym!
6. Gör ett par dansmoves ibland, det gör en glad.
7. Tävla mot dig själv. Tror du att det tar en 20 minuter att städa köket? Ställ en klocka och försök klara det på 15!
8. Bestäm att varje halvtimme får du ta 5 minuter paus till att göra något annat, äta en godis och kolla facebook mm.
9. När du är klar, gå ut en stund. När du kommer in igen kommer du känna hur gott ditt hem doftar!
10. Ta en dusch och gör dig riktigt ren, hoppa i de snyggaste myskläderna du har och tänd massor av ljus, och njut.
 
Har jag missat något?