VÄLKOMMEN TILL LIIE.SE!Menyn finns längst ner, scrolla eller klicka här :)

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    31 Oct 2014

Liten liten förändring

Kategori: Vardagen / 2014
Det kan vara så att någon kommer hit nu runt midnatt och förväntar sig starten av Novemberkalendern i och med att jag önskade samarbetspartners som kunde lägga upp tävlingar just den här tiden på dygnet. Jag har i sista minuten fått tänka om, hade tävlingarna enbart varit här på bloggen hade det fungerat men lägger man ut en bild eller inlägg på instagram eller facebook vid midnatt så kommer de flesta människor missa det, och det vill jag ju inte.
 
Istället kommer tävlingarna pågå 24 timmar från och med att de lagts ut och jag vill försöka hålla mig till ungefär samma publiceringstider varje dag. Kanske runt 12-14? Ja det märker ni ju. Ville bara säga det, kika in vid den tiden istället så kan du vara med och tävla om ett smycke ♥

3 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Blandat, Tips - Rabattkoder
    30 Oct 2014

UV ugglemugg från Lagerhaus

Förra julen kammade jag hem storvinsten (enligt mig) i julklappsleken, den vita ugglemuggen UV från Lagerhaus. Muggen har sedan dess använts ungefär varannan till var tredje dag eftersom jag bara haft en och inte orkar handdiska. Det har varit lite av charmen att bara ha en muggla, att få längta. Jo det är sant, jag har längtat varje dag jag inte kunnat använda den! Den är verkligen precis som jag vill att en kopp ska vara, sådär lagomt tjocka väggar så det blir lätt och skönt att dricka ur den, inte för liten men inte heller för stor så teet håller sig varmt tills jag druckit upp, lika god att dricka te, oboy eller dricka ur, skönt att hålla i, min favoritfärg vit och glansig och pricken över i:et, det diskreta ugglemönstret utanpå!
 
Hade inte tänkt köpa en till, men igår när jag såg att de fortfarande fanns i butiken fick jag plötsligt ett panikinfall. Tänk om jag har sönder min enda ugglemugg i framtiden och den är bortplockad ur sortimentet? Det vore ju katastrof. Så jag köpte en till. Tanken är att bara förvara den, fast det är möjligt att jag inte kommer kunna motstå när den andra är i diskmaskinen.
 
Egentligen borde jag köpa fyra till, då skulle jag utan tvekan kunna göra mig av med alla andra koppar jag äger och få det enhetligt i skåpet. Det är synd att den inte verkar finnas i webshopen nu när de äntligen erbjuder lite rabatt, 10% rabatt på allt med koden lansering till och med imorgon. Kanske är det ett tecken på att den redan håller på att försvinna ur sortimentet när den inte längre finns i webshopen..? För jag vet att den fanns förut... Men den finns åtminstone för tillfället i Birsta för den som vill ha en :)

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Roligt
    28 Oct 2014

Vill du hålla i en tävling?

Kategori: Roligt / 2014
I november blir det sjukt mycket tävlingar! Drops of Light kommer köra en tävling varje dag 1-24 november [läs mer om novemberkalendern här], precis som en julkalender fast månaden innan alla andra drar igång. Jag tror det blir mindre stressigt för alla inblandade, och vinsterna kommer lätt hinna fram innan jul så de kan bli presenter om man vill det, jättebra tycker jag!
 
Men istället för att jag ska hålla i precis alla tävlingar själv så letar jag efter en bloggare, en instagrammare och en facebookare som vill hålla i varsin tävling, är du den jag söker? Kraven är att du är bra på att passa tider, kan hålla dig vaken till strax efter midnatt för att publicera tävlingen och snabbt ta fram en vinnare dagen efter. Antalet följare du bör ha är svårt att säga, jag går mer på känslan och tittar på hur många som intresserar sig för det du skriver än hur många som följer. Det enkla upplägget för alla tävlingar är redan klart så det blir inte speciellt mycket jobb för dig.
 
Är du den jag söker? Kopiera en eller flera nedan, fyll i och skicka till info@dropsoflight.se med rubriken Novemberkalender så återkommer jag så snart som möjligt med antingen ett ja eller ett nej. Hela kalendern ska vara färdigplanerad 31 oktober så det brinner lite i knutarna, vill du vara med så skicka in på en gång!
 

 
BLOGGARE
Ditt namn:
Länk till din blogg:
Antal läsare per dag:
Länka vilket slags smycke från dropsoflight.se tror du dina läsare helst vill vinna:
 
INSTAGRAMMARE
Ditt namn:
Instagramnamn:
Antal följare:
Länka vilket slags smycke från dropsoflight.se tror du dina följare helst vill vinna:
 
FACEBOOKARE
Ditt namn:
Länk till din facebook där du vill publicera tävlingen, profil, grupp eller gillasida:
Antal vänner, medlemmar eller följare:
Länka vilket slags smycke från dropsoflight.se tror du dina följare helst vill vinna:

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tips - Gratis saker
    28 Oct 2014

Zooxo.se - Tjäna pengar

Kategori: Tips - Gratis saker / 2014
Om någon ger mig chansen att få 1 kr för 15 sekunder av min tid, då tar jag den. Räknar man om det till timlön så är det trots allt 240 kr. Blev nyss medlem på Zooxo.se där man klickar på länkar och får betalt för det. Man behöver inte ens stanna på hemsidan en viss tid för att få betalt och jag funderar såklart hur länge denna hemsida kommer hålla, men jag ger det en chans i alla fall. Nu finns det 9 hemsidor att besöka som ger 1,20 kr men man ska visst kunna klicka en gång om dagen och få betalt, så vi får väl se hur länge jag orkar hålla på med detta, haha. Redan när man samlat ihop 20 kr kan man begära utbetalning, det är ju trevligt för den som inte gillar att vänta.

0 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    23 Oct 2014

Den där tiden igen

Kategori: Vardagen / 2014
Nu väntar fem månader av mörker. Få bilder, mörka bilder, korniga bilder eller timmar av redigering, det är mina alternativ. Eller att bryta dygnsrytmen och bli en vanlig människa förstås, men det är långt ifrån lätt. Om jag vann en miljon skulle jag betala huslånet, köpa strumpor och en kamera som klarar av att fotografera i mörkare förhållanden utan att förstöra bilden med brus.
 
Västanåfallet i ljus 2014. Blir spännande att se hur Wordpress hanterar bilder sedan, bättre än blogg.se hoppas jag som bara förstör och mörkar ner redan mörka bilder så man blir tvingad att redigera om om man vill att något ska synas.

0 st

ÅSIKTER
   Näthat

    Kategori: Tampons for free
    23 Oct 2014

Näthat

Kategori: Tampons for free / 2014
Jag har aldrig varit utsatt för näthat. Visst, ett par fula kommentarer har jag fått men jag kan räkna dem på en hand så jag vill nog påstå att jag varit väldigt skonad. Antingen har jag haft tur eller så är jag helt enkelt ingen person man retar sig på så pass mycket att man mår dåligt själv av att jag finns och hur jag är. Jag tror på sistnämnda med en gnutta tur (det finns ju extremt lättretliga personer men ingen sån har hittat ännu hit), jag har aldrig tyckt om att göra andra upprörda och det speglar nog av sig på bloggen kan jag tänka mig.
 
Jag gillar för övrigt designen av tampongboxen, sticker ut från de andra kampanjerna ordentligt.
 
För den som vill ha ett skydd mot näthat (eller ja, hjälp om det skulle hända) kan man teckna en integritetsförsäkring. Reddville samarbetar just nu med AIG som erbjuder en försäkring som hjälper dig om du skulle utsättas för hot, hat eller kränkningar på internet. Den täcker även identitetsstöld, vilket tydligen ungefär 116 000 personer drabbas av varje år, är inte det lite skrämmande.. Försäkringen kostar 99 kr i månaden och tecknar du den på aigdirekt.se/integritet innan årsskiftet bjuder de på första månadsavgiften. Jag tror dock inte att jag kommer teckna någon försäkring, försäkringar i allmänhet brukar inte vara något för mig så jag hoppar nog över det.
 
Med i utskicket utöver försäkringsinformationen fanns boken "Näthat - Rättigheter och Möjligheter" av Mårten Schultz. Jag har bara skummat lite snabbt på några sidor och vågar inte uttala mig om boken riktigt, tror man måste läsa från början till slut för att inte bli förvirrad av en del krångliga ord. Jag är ju inte direkt den med det avancerade ordförrådet om man säger så. Men jag tror säkerligen det är en praktisk bok om man är utsatt för näthat och vill få lite råd om vad man kan göra samt se vad domen blev i olika fall som anmälts tidigare. Ska se till att läsa inledningen i alla fall, sen får vi se om jag fortsätter eller låter den stå till den dagen den kanske behövs bättre.

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tävlingar
    19 Oct 2014

Tävling - Vinn superpresentkort

Kategori: Tävlingar / 2014
Jag har lagt i snitt ungefär två effektiva timmar varje dag nu i flera veckor på att hitta det perfekta domännamnet till den nya bloggen och det är stressande att inte komma någon vart. Perfektionisten i mig har gjort det riktigt svårt att bestämma sig för något så nu vänder jag mig till er för hjälp och nya idéer!
 
Som motivation att hjälpa mig gör jag en tävling. Har två superpresentkort på mailen som är laddade med 100 kr var, den som bidragit med det namn jag gillar bäst (även om jag kanske inte använder mig av det i slutändan) får båda! Vinnaren byter sedan in koderna mot valfritt presentkort hos presentkorttorget.se och väljer därmed själv i vilken butik hen vill handla i, jättesmidigt!
 
 
 
Som du ser nedan har jag en del krav på domännamnet men egentligen, tror du att du har något bra som stämmer in på ett par av dessa bara så kör på för fasen, eller om du bara har något annat förslag på vackra ord eller något, jag behöver så mycket fantasi det bara går! Frustrationen är verkligen på topp nu alltså.
 

 
EN REGEL FÖR ATT DELTA: Hitta på ett domännamn (en adress till bloggen, det som ska stå före .se) till min nya blogg, skriv ett eller flera förslag i kommentarsfältet. Namnet bör helst...
 
...låta någorlunda som det stavas så det är lätt att förstå när man säger det.
...inte innehålla siffror, bindestreck, åäö eller andra konstiga tecken.
...inte vara allt för långt och inte inehålla mer än 3 ord.
...inte innehålla mitt namn Liie då det är både svårstavat och uttalas inte som det skrivs.
...inte begränsa för mycket, t.ex förvaringsbloggen.se är för begränsat då finns bara ett ämne att skriva om.
...antingen vara lite "jag" (vet att flera av er känner mig bättre än jag tror!) eller...
...bara vara ett snyggt ord eller en snygg ordkombination eller...
...reflektera bloggen som förmodligen kommer innehålla åtminstone följande kategorier:
 
diy, praktiska saker, förvaring, mina tankar om ett enklare liv, företagande i allmänhet och mitt egna företag samt bloggande. Kommer förmodligen skriva ett par personliga inlägg också. Och möjligen bygget av ett så kallat "Tiny House", i framtiden.
 

 
Så, då var det bara att ösa på med förslag! Bry er inte om att kolla upp om namnet är ledigt, det tar jag hand om ifall det blir aktuellt att använda det. Inga kommentarer publiceras förrän jag registrerat ett namn för min nya blogg. Tävlingen avslutas 1 november eller tidigare om det perfekta namnet hinner dyka upp innan dess. Vinnare mailas och presenteras i ett nytt inlägg.
 
Kör hårt nu och kom ihåg, ju fler förslag du skriver desto större chans att jag gillar något av dem :) Tack för din hjälp ♥

4 st

ÅSIKTER

    Kategori: Vardagen
    03 Oct 2014

Bloggbyte

Kategori: Vardagen / 2014
Nu är det som sagt nära med ett bloggbyte. Jag älskar nystarter, att börja om. Nästan lite för mycket (jag börjar om på saker flera gånger om dagen, tyvärr). Samtidigt som jag älskar att ha allt på ett och samma ställe och att se utvecklingen. Men nu räcker det, när jag ser tillbaka på det som skrevs i början på den här bloggen är det som om en annan person skrivit det än hon som sitter här idag. Känner igen det och ibland känns det också som om det var igår, men så annorlunda.
 
liie.se kommer självklart finnas kvar och kanske kommer det till och med skrivas här lite då och då, jag vet inte hur det blir, men jag behöver ett nytt ställe att vädra mina nya tankar och nya drömmar på. För de är inte alls samma som de jag hade för sex år sedan. Faktiskt slog det mig nu, de drömmar jag hade har ju uppfyllts. Då kanske det är naturligt att det sakta men säkert smyger sig på nya. Kanske borde man ha skrivit en checklista över ens drömmar och bockat av så man inte missat dem. Livet har gått i ett hela tiden att jag knappt märkt av när drömmarna blivit verklighet. Eller jo, just för stunden förstås, men sedan ångar man på igen och glömmer bort vad man åstadkommit. Det är delvis det jag drömmer om nu, att komma ifrån hetsen, jakten på mer och att komma ihåg det viktiga, det tänkte jag blogga lite om, bland annat.
 
Aningen orelaterad bild på ett norrsken som var för ett par veckor sedan. Mysigt.
 
Jag kommer befinna mig på Wordpress inom kort, det fattas bara ett perfekt domännamn. Har strulat så mycket med namn och domännamn förr att nu måste det bli rätt på en gång för jag orkar inte med extrajobbet som blir av att byta. Förslag mottages gärna, ibland känns det som att ni känner mig bättre än vad jag själv gör. Eller åtminstone att ni känner mig bättre än vad jag tror att ni gör. Det är en sån där läskig men skön känsla över det.
 
Det här kanske blev ett flummit inlägg och jag tänker inte läsa igenom det mer än en gång nu innan jag publicerar, släppa lite på kontrollfreaket kanske kan vara bra. Det här är inte sista inlägget, berättar var jag tar vägen när allt är klart. Hoppas ni har haft en härlig fredag!

1 st

ÅSIKTER

    Kategori: Tampons for free
    02 Oct 2014

Ny tvål för fiffi

Kategori: Tampons for free / 2014
Innan jag kom i kontakt med Reddville för tre år sedan (som då hette Tampons for free) så hade jag inte en tanke på att tvätta olika delar av kroppen med olika sorters tvålar. Inte ens ansiktet får egen tvål här, det finns för mycket alternativ därute och det blir som stopp i hjärnan när man står där och ska köpa något man aldrig köpt förut och då blir det oftast inget köp alls. Jag testar mer än gärna nya produkter, men när jag köper så blir det alltid något jag redan använt förut. Men nu ska det inte handla om ansiktstvålar utan tvålar för fiffi, men det är ju samma problem där vid hyllorna..
 
Under dessa år jag varit medlem hos Reddville har jag haft turen att få testa på hela tre olika sorters intimtvålar och det har hjälpt otroligt i djungeln, att få prova på. Häromdagen damp det ner en fjärde intimtvätt i brevlådan, från RFSU. I somras kom ett annat utskick från RFSU och jag blev helt kär i den genomskinliga rakgelen, och den svalkande salvan man smörjer på efter har växt i mina ögon sedan dess (doften är underbar, jag vill ha den som parfym haha), så jag har såklart höga förhoppningar på detta nya kit också.
 
Tips: Tävla om ett sånt här fint kit i gästbloggen!
 
Åtminstone ska de två tuberna med rosetter på bli spännande att testa, Daily Balance intimtvätt som bevarar optimal intimflora och förebygger besvärande lukt, och Soft Balance intimcreme som lindrar torrhet och irritation samt bevarar optimal intimflora. De andra två produkterna som fanns med i paketet känns det som att jag sparar på, känner inte för att behandla något som inte finns även om de även kunde användas för att förebygga framtida problem. Active Balance är en vaginaltablett som behandlar och förebygger svampinfektioner, Natural Balance är en mjölksyregel behandlar och förebygger bakteriell obalans. Tur det var lång hållbarhet på dem :)

På Kronans Apotek är det till och med 14 oktober 20% rabatt på alla produkter ur RFSU's intimvårdsserie.
 
Jag som tänkte att nu ska jag hålla mig kort, men det blev återigen en roman. Om intimhygien. Såhär efter 40 dagars bloggtorka. Tänk, om jag kan skriva så här långt om det, vad borde jag inte kunna skriva om sådant jag brinner för? För nej, jag brinner faktiskt inte för underlivstvålar, men det är ett trevligt och lite smålyxigt inslag i vardagen tycker jag. Har pratat om en nystart i typ ett år och nu är det inte långt kvar. Var och hur är bestämt, nu fattas det bara att göra det.